Yetico

Olsztyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 133 ocen.

Opinie o Yetico

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Yetico

Moralistka
użytkownik zarejestrowany

Mam wrażenie, że osoby piszące negatywne opinie robią celowo złą atmosferę wokół firmy. Dobrzy pracownicy potrafią pracować i doceniać pracę.Każdy może pracować w biurze, jeśli oczywiście ma takie kwalifikacje

L.

@Julita, myślę, że osoby zainteresowane po prostu zgłoszą się na rekrutację i dopytają same o to, co będzie ich ciekawiło. Prowokowanie do pisania postów na gowork przez pracownika gowork, którym jesteś, jest elementem strategii. Strategii podbijania popularności portalu, który niestety zdobywa pieniądze dzięki osobom, które często nie potrafią sobie radzić w w codziennym życiu zawodowym. Taki portal daje im szansę na wyrzucenie z siebie mieszanki emocji, których nie potrafią nazwać, rozwiązać i mieszankataprzybiera często niecenzuralną formę, o którą gowork chodzi, bo to przyciąga uwagę. Gowork jest prowadzone przez bezczelnych typów, którzy wiedzą czego chcą i na pewno nie jest to stworzenie uczciwego źródła informacji. Liczą się wejścia i liczba postów. Pytałaś @Julita, co w tym nieuczciwego, to proszę. Nie będę wspominać o praktykach gowork, które były, są na granicy prawa i żadne słodkie pierdzenie Waszych prawników i regulaminów nie zmieni tego. Racjonalnie myślący ludzie nazywają rzeczy po imieniu. :)

Julita
użytkownik zarejestrowany

Obecnie firma poszukuje pracownika na stanowisko Pracownik Działu Handlowego. Czy ktoś pracował (a może nadal pracuje) na tym stanowisku? Yetico poszukuje pracownika już od połowy ubiegłego miesiąca - ile osób zgłosiło się do udziału w rekrutacji? Jak ona przebiega?

Julita
użytkownik zarejestrowany

@L. jestem zatrudniona przez serwis gowork.pl jako moderator i dlatego też udzielam się w wątku, dopytuję o rzeczy, które często są tutaj niejasno przedstawione. Nie ma w tym nic nieuczciwego, ponieważ jest to jawna funkcja (możesz sprawdzić w regulaminie serwisu), która ma za zadanie usprawnić pojawiający się przepływ informacji pomiędzy użytkownikami.

Benek
użytkownik zarejestrowany

Jeśli w firmie kwestia pracy w nadgodzinach jest tak poważna to dlaczego nikt nie zgłasza tego w dyrekcji? Takie pisanie na forum nic nie zmieni. Chyba, że robicie z tego takie larum a zdarzyło się kilka razy i nie ma odważnego na rozmowę z dyrekcją?

Adrianeqq

Czytam te pochlebne komentarze i aż wierzyć nie mogę. Pracowałem tam może z 4 lata temu, w dziale produckji przy "Wielkim Piecu", kierownika miałem ochotę zabić za jego podejście do pracowników, do tego ciągle ktoś dostawał nagany za coś czego nie zrobił !! Nikogo nie obchodziło, że jest przerwa, że ludzie jedzą śniadanie. NIE POSPRZĄTANE ... znaczy się nie obdmuchane XD .... Skończyło się tak, że olałem ten kołchoz i opuściłem ten zakład nawet bez wypowiedzenia. Prawdę mówiąc gdyby nie kierownictwo może dalej bym tam pracował, chciałem dostać się do działu UR. Teraz robię to co lubię, a jak przejeżdżam koło zakładu Yetico to mi się niedobrze robi.

Julita
użytkownik zarejestrowany

@ukrainiec, coś takiego się w Yetico zdarza? Wcześniej pisałam o formę zatrudnienia i nikt się do tego nie odniósł, a to co piszesz w sumie się z tym wiążę. Na jakiej zasadzie, ktoś po pracy ma jeszcze przyjść na nadgodziny?

kształtkowa

Jakoś ja nie przychodzę na dodatkowa umowę w sobotę - może ty jesteś jakoś specjalnie traktowany, albo co gorsza wydaje ci się, że jesteś specjalnie traktowany. Widać jakie kolesiostwo panuje skoro tak jesteś obeznany w wypłacie kierownika to może na piwo z nim brykasz i dlatego masz tą specjalną umowę, a może zajmiesz jego miejsce to wtedy na pewno ci się polepszy. Do Julita: poczytaj kodeks pracy to wszystko się wyjaśni na jakiej zasadzie, co do warunków zatrudnienia mam normalną umowę o pracę i nikt mnie nie zmusza do pracy w nadgodzinach, jeśli zostaję to mam większą wypłatę i tyle w temacie.

Julita
użytkownik zarejestrowany

@Tlen, narodowości zatrudnianych osób w Yetico, nie ma żadnego znaczenia. Wcześniej pytałam o proponowaną tutaj formę zatrudnienia i nikt się do tego nie odniósł. Więc może Ty masz taką wiedzę i możesz się do tego odnieść?

Tlen

Jak tak jest cudnie to dlaczego już Ukraińcy sa ściągani do pracy w firmie!!!ostatnio dają podwyżki bo już im sie d...pali,ludzie uciekają z Yetico

Analizatorka
użytkownik zarejestrowany

@Klik Nic dodać nic ująć. Podpisuje sie pod Twoją opinią bo jest w niej wszystko co można powiedzieć o Yetico. Jedynie mogą dodać, że zawsze niezadowoleni mogą odejść!

Julita
użytkownik zarejestrowany

Na jakiej umowie w takim razie @prawdzic ludzie są zatrudniani do Yetico? Wykonywanie obowiązków, które nie znajdują się w umowie, nie powinno mieć miejsca - chyba, że za zgodą pracownika. Odnośnie wypłat, czy często zdarza się tutaj nieterminowość? Jeśli możesz odpowiedzieć na pewno zainteresowani pracą, będą wdzięczni za tak elementarne wiadomości.

Jerzyk
użytkownik zarejestrowany

Dobrze , że niektórzy mają dobry humor. Słyszałem o Yetico wiele dobrego i właśnie aplikowałem na specjalistę przy obsłudze klientów. Może ktoś coś podpowie?

Nick

Przecierz to plantacja trzciny cukrowej made in Brasiliano

Julita
użytkownik zarejestrowany

@jasiek osoba, która poszukuje tutaj pracy, np. na stanowisko automatyka, które jest tutaj aktualne, na pewno chciałby wiedzieć więcej niż stwierdzenie, że "firma jest spoko". Forum goworka dąży do podniesienia poziomu toczącej się tutaj dyskusji, tak żeby ułatwić innym poszukiwanie pracy.

Jasiek
użytkownik zarejestrowany

Trudne momenty w trakcie prowadzenia działalności zawsze mogą się zdarzyć. Najważniejsze żeby umieć wyjść z tych sytuacji. Ale ogólnie firma jest spoko.

Mańka
użytkownik zarejestrowany

Czy stanowisko w dziale handlowym jest jeszcze aktualne? Słyszałam sporo dobrego o firmie i zależy mi na pracy w Yetico. Może mi ktoś podpowie czy zarobki są w miarę godziwe? Jaka jest atmosfera w tym dziale?

Mentorka
użytkownik zarejestrowany

Wszędzie mogą być momenty trudne nawet w Yetico, ja też tu pracuję.

ukrainiec
@Mentorka 12.06.2017, 09:54
Wszędzie mogą być momenty trudne nawet w Yetico, ja też tu pracuję.

co ty gadasz, Prawdzic pyta sie czy te rzeczy co wypisał sa normalne a ty piszesz jakies bzdury

Prawdzic

Czy Yetico to fajna firma? Wątpię! Czy normalnym jest, że pracownik przez kilka miesięcy wykonuje obowiązki na trzech (3) stanowiskach bez dodatkowych profitów (wynagrodzenia)?. Czy normalnym jest, że dyrektor nie posiada podstawowej wiedzy w dziedzinie za którą odpowiada?. Czy normalnym jest, że tydzień przed świętami pracownicy nie otrzymują pełnego należnego wynagrodzenia? To nie jest śmieszne ale prawdziwe i żenujące!!!

Moralistka
użytkownik zarejestrowany

Yetico to fajna firma, nawet jeśli coś się nie podoba to nie mnie oceniać ani sugerować inne rozwiązania. Może ktoś przyzwyczaił się do poprzedniego szefa i nie potrafi zaakceptować nowej władzy. Lepszym wyjściem jest odejście z firmy niż dalsze jątrzenie.

Była pracownica
użytkownik zarejestrowany

Yetico ma bardzo mało nowych ofert pracy i wnioskuję, że dobrze się tam dzieje i ludzie nie odchodzą. Może znaleźli nowe rynki i mają nowe kontrakty? Jeśli ktoś ma wiedzę mógłby trochę się podzielić. Pracowałam w firmie i czuję sentyment dlatego tak dopytuję.

wesołu Romek
@Była pracownica 09.05.2017, 19:50
Yetico ma bardzo mało nowych ofert pracy i wnioskuję, że dobrze się tam dzieje i ludzie nie odchodzą. Może znaleźli nowe rynki...

No to ja ci powiem ze az tak wesolo nie jest. Dostac sie tam na produkcje to nie problem, w tym momencie sa juz na etapie ze biora wszystkich kto chce.

Iza
użytkownik zarejestrowany

Widziałem w ostatniej ofercie pracę dla regionalnego szefa sprzedaży. Może dowiem się coś więcej o tej pracy?

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@wkurzony Właśnie wysokie standardy pozwoliły wejść firmie na wymagający rynek niemiecki, który z powodzeniem obsługuje już prawie 10 lat. Yetico to jeden z największych producentów wyrobów styropianowych w Polsce. Jeśli nie odpowiada Ci praca to ja zmień.

wkurzony
@Natalia 19.03.2017, 12:19
@wkurzony Właśnie wysokie standardy pozwoliły wejść firmie na wymagający rynek niemiecki, który z powodzeniem obsługuje już pra...

ale ty powinnas wiedzieć ze ja sie bawie robieniem reklamacji we wlasnej firmie:) Myslicie ze wiecie wszystko ale dalej nic nie winni obrywaja i dostają naganny za nie swoje wtopy. Poza tym kolejne zmiany wag według ciebie podniosą czy tez obniżą jakość produkcji?

Julita
użytkownik zarejestrowany

Yetico to firma wieloletnia, dbajaca o wysokie standardy w produkcji za co otrzymała nagrodę Lider Jakości 2016r . Osoby, które chcą pracować w firmie z przyszłością mogą składać CV na adres e-mail: yetico@yetico.com

Melania
użytkownik zarejestrowany

Nie mam siły czytać tych bzdur. Pracuję w Yetico i nie zgadzam sie z takimi opiniami.!!! To jest normalna firma i nie toleruje leni i cwaniaków wykorzystujących wszystkich. Mamy fajna załogę i atmosfera w firmie jest super. Zarobki też nie są złe, mogłyby być wyższe ale cóż.

Moralniak
użytkownik zarejestrowany

Dla dużo myślących o sobie a mało pracujących to jest zła firma ale dla pozostałych jest bardzo dobra.

kucior
@Moralniak 16.02.2017, 12:41
Dla dużo myślących o sobie a mało pracujących to jest zła firma ale dla pozostałych jest bardzo dobra....

Jasne. A firemka myśli też o tobie, a dokładniej o tym, jak cie wydymać

Moralistka
użytkownik zarejestrowany

Słuchaj "wkurzony" na Twoim miejscu poszłabym do osoby w firmie która odpowiada za wynagrodzenie a nie wypisujesz na forum. A może tej premii nie wypracowałeś i dlatego nie dostałeś? Oskarżanie dobrej firmy nie jest wporządku!

kucior
@Moralistka 05.02.2017, 18:27
Słuchaj "wkurzony" na Twoim miejscu poszłabym do osoby w firmie która odpowiada za wynagrodzenie a nie wypisujesz na...

Jasne. Ty byś poszła. I co? Usłyszałabyś, że ciągle źle robisz i co najważniejsze: ZA MAŁO!!! Pewnie panienka z biura z ciebie. A na hale to dopiero zobaczysz, jak się premię wypracowuje. Siedzieć przed kompem i dyrdymały wypacać to nie sztuka. Wkurzony ma 100% racji

wkurzony
@kucior 22.02.2017, 23:47
Jasne. Ty byś poszła. I co? Usłyszałabyś, że ciągle źle robisz i co najważniejsze: ZA MAŁO!!! Pewnie panienka z biura z ciebie....

po co ta strona jak usuwane sa posty???

Nowy
użytkownik zarejestrowany

Jest jeszcze aktuualne, wyślij maila z CV w temacie daj własniem że chodzi Ci o kierownika produkcji i na pewno Ci coś odpisza, a może i Ciebie przyjmą

lewy

Czy ogłoszenie na kierownika produkcji jest jeszcze aktualne? Może ktoś wie?

Nick

Zgadza się:):):)nadajesz sie w sam raz tam tacy pracują

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Jackson

no to się w sam raz nadajesz

Barbie

Nie patrz na pieniądze!nie patrz na umowe!nie patrz na warunki!nie patrz na to co mówią tylko wez sobie dobrego psychologa bo tam rządzą :):):)

gość

dla ucięcia dyskusji powiem jedno. Każdy ale to każdy dobry i szanujący się automatyk nie zgodzi się podpisać umowy przez pośrednika więc z takim podejściem mówiąc krótko dobrego automatyka firma yetico nie pozyska

filip

Drogi kolego "Ja" jeżeli nie rozumiesz jaka jest różnica między zatrudnieniem przez firmę, a przez pośrednika to wydaje mi się że jesteś powiązany bonifikatą z jedną z firm pośredniczących, powodzenia w szukaniu pracowników działu technicznego na umowę z firmą pośredniczącą zwłaszcza automatyka.....czyli następne 2 lata poszukiwań .....ha ha ha

Ja

Nie wiem czy znajdzie i nie interesuje mnie to...ale wiem ze nie tylko oni szukają i maja z tym problem. A poza tym pracując przez firmę pośrednicząca tez można mieć stabilna prace i umowę na stałe ale chyba Ty czujesz sie jak ""biały murzyn" skoro tego nie wiesz...

filip

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś "ja" i zastanów się dlaczego poszukują przez 2 lata automatyka ??? Czas się zmienia na korzyść pracowników, i nikt nie chce być traktowany jak "zło". Pracownik poszukuje stabilnej pracy a nie traktowania jak "biały murzyn", sądzisz e firma Yetico znajdzie dobrego automatyka na umowę z firmą pośredniczącą ......powodzenia.

Ja

Jasne,świadczy pewnie o tym, że brak jest dobrych automatyków na rynku i to nie jest problem który w Gorzowie dotyczy tylko Yetico, ale wielu innych pracodawców a co do zatrudniania przez agencje pracy to jest to praktykowane również w wielu innych fabrykach sąsiadujących z Y więc nie wypisuj głupot tak jakby w TPV czy Faurecji nie zatrudniali przez firmę pośredniczącą a wiem bo tam pracuję a jak komuś się robić nie chce to na wszystko będzie narzekał zamiast zmieniać konkrety lepiej byc wylewnym na forum publicznym ...

filip

W Gorzowie potrzebują elektryka-automatyka, nie jest się zatrudnionym w Yetico tylko poprzez firmę pośredniczącą. Ogłoszenie ukazuje z krótkimi przerwami przez 2 lata, to o czymś świadczy.

Takiemu Konradowi

Widziałem na produkcji jedna nowa osobę i dwie w utrzymaniu ruchu , więc chyba nie jest źle . Na rozmowie wystarczy być szczerym i to wszystko . Na luzie .

dżak

I jak ktoś już był na rozmowie kwalifikacyjnej odnośnie tego ogłoszenia? Jeżeli tak, to mogli byście się podzielić swoimi wrażeniami i opinią?

Takiemu Konradowi

Siema. Praca po8 godzin , weekendy płatne tzw 50% więcej ,w święta zakład nie pracje, z wolnym nie ma problemu , w razie awarii na produkcji wzywana ekipa idzie i naprawia .

elektro-automatyk
@Takiemu Konradowi 22.04.2016, 12:14
Siema. Praca po8 godzin , weekendy płatne tzw 50% więcej ,w święta zakład nie pracje, z wolnym nie ma problemu , w razie awarii...

Witam i dziękuję za info. Bardziej chodziło mi czy muszę pracować w każdy weekend. W mojej byłej firmie na rozmowie kwalifikacyjnej odpowiedziano, że nie pracuje się w weekendy i święta. To okazało się kłamstwem a na dodatek po tygodniu dowiedziałem się o III zmianach. Wpadłem jak śliwka w kompot. Nie szukam pracy by nic nie robić (właśnie w grupie naprawiaczy) ale by było uczciwie, aby był czas na zregenerowanie sił. Pozdrawiam.

elektro-automatyk

Witam, od dwóch dni Yetico S.A. Olsztyn poszukuje Elektryka/Elektromechanika. Czy ktoś z obecnych pracowników mógłby obiektywnie i szczerze powiedzieć jak się sprawy mają dla tej grupy Utrzymania Ruchu? Jakie godziny pracy (8 czy 12 ), jak jest z pracą w soboty, niedziele czy święta, jak jest z nadgodzinami (płatne czy nie), jak jest z urlopami i incydentalnymi prośbami o wolne w nagłych przypadkach ( wizyta u lekarza, pilny wyjazd do rodziny), czy pracownicy Działu Utrzymania Ruchu angażowani są w produkcję (aby tylko przypadkiem nie usiadł),jaki przedział wiekowy całej kadry pracowników fizycznych? Podczas rozmów kwalifikacyjnych na tego rodzaju pytania otrzymuje się zawsze zadowalające odpowiedzi ale w dużej mierze nie są prawdziwe.Za wszelkie życzliwe podpowiedzi serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

123

To faktycznie duże zarobki jak na start wysyłam cv i mam nadzieje ze się odezwą. Dzięki za informacje.

Yetico

Jak w każdej firmie trzeba sobie wypracować jakaś pozycję ciężka pracą!pieniądze mam na czas!premie wahają się od 400/500 zl ale to trzeba co najmniej przepracować z dwa lata!początek może być ciężki jednak z czasem jest lżej,nie polecam dzisiejszym małolatom z rączkami dziewczynek,aha i prośba do właścicieli,szanujcie starą gwardie bo będziecie tam sami pracować!!!chyba że jesteście tak zarobieni że macie to gleboko w d...

Mariusz
@Yetico 18.04.2016, 01:23
Jak w każdej firmie trzeba sobie wypracować jakaś pozycję ciężka pracą!pieniądze mam na czas!premie wahają się od 400/500 zl al...

Sa zarobieni....

Takiemu Konradowi

Jeśli chodzi o tzw start to jest na początek 15zł/h , nie zależnie od stanowiska .

123

Znalazłem ogłoszenie do olsztyna "pracownik na dziale produkcji styropianu", czy ktoś wie jakie to są według nich "bardzo atrakcyjne zarobki" na start i później?

darkside

Jaka stawka dla początkujących?uprawnienia na wózek mam

Takiemu Konradowi

Dokładnie . Złej baletnicy to wiadomo co.

Nowy

widzisz Kondziu taki cechu to do konca zmiany nie przepracowal ale zdanie na temat naszej firmy juz sobie wyrobil.

kokos

Powiadasz, ze ferment sieje. To poczytaj wiekszosc wypowiedzi na temat premii. I tym wszystkim ludziom a nie tylko mnie napisz, ze ferment sieja. To wlasnie takich jak ty powinno sie do tpv wysylac, bo skoro uwazasz, ze jest dobrze, a wiekszosc ludzi mowi tutaj co innego, to twoj iloraz inteligencji wskazuje na to, ze albo nie rozumiesz tego, co sie dzieje, albo masz interes w tym, zeby takie glupoty wypisywac. Moze wlasnie ty jestes z tych, co z takiego glupiego gadania maja premie bo i takich w tej firmie znam.

Nowy
@kokos 06.04.2016, 20:40
Powiadasz, ze ferment sieje. To poczytaj wiekszosc wypowiedzi na temat premii. I tym wszystkim ludziom a nie tylko mnie napisz,...

to moze porozmawiaj po prostu ze starymi pracownikami na temat np. trzynastej pensji. Daniel C ponad 2patyki premii, Mirek K ponad 2,3tys. Piotrek K ponad 2,4tys. Z tego co wiem brygadzisci tez powyzej 2 zgarneli. kierownicy produkcji i dyrektor tez calkiem ciekawie zarobili. Porozmawiaj z nimi, to nic nie kosztuje a w prosty sposób sam sie z bledu wyprowadzisz. Jesli chodzi o premie motywacyjne to srednio po 450zl zgarniamy wiec przy naszych stawkach godzinowych zarabiamy ponad 2500zł miesiecznie przy dosc lekkiej pracy jest dobrze Pisz o tym co jest naprawde a nie o tym co inni pisza na forum bo wiekszosc z tych piszacych dnia w jetico nie przepracowala

cechu

Ano tak przyjacielu, ze jak sa uznaniowe, to uznajemy, ze w tym miesiacu takiemu Konradowi uwalimy i uwalamy. A jak bedzie mial czelnosc pyszczyc, to i w przyszlym mu uwalimy i tak do skutku, az mu rura zmieknie, zamknie gebule i bedzie na kazde kiwniecie palcem. Ot tak sie to robi. Odczul to juz nie jeden na wlasnej skorze. Moi poprzednicy maja racje jesli chodzi o premie i tyle w temacie.

Takiemu Konradowi
@cechu 04.04.2016, 22:25
Ano tak przyjacielu, ze jak sa uznaniowe, to uznajemy, ze w tym miesiacu takiemu Konradowi uwalimy i uwalamy. A jak bedzie mial...

Proszę mnie nie oczerniać na forum . Nie miło mi się to czyta , wiedząc że masz o mnie taką opinię . Trochę proszę się hamować . Pracuje ponad 5 lat i jak w każdym zakładzie są zasady nie rozkazy . Aha nie mam " gębuli " a na kiwnienie palcem jestem tylko dla mojej kobiety :*

Zostaw opinię o Yetico - Olsztyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Yetico