Seris Konsalnet Holding

Oferta

Rekrutacja

• Skierniewice
Warszawa - SERIS KONSALNET SECURITY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

5. Opinie o Seris Konsalnet Holding S.A.

Opinie o Seris Konsalnet Holding Warszawa

Nie przegap nowości o Seris Konsalnet Holding S.A.!

anonimowy

13.04.2021 08:17

Przecież to normalna praktyka firmy konsalnet - przenoszenie pracownika do pracy odległej o setki kilometrów aby sam się zwolnił

12.04.2021 23:00

12.04.2021 23:00

jUREK

12.04.2021 09:39

Uwaga. Uwaga. UWAGA. ZANIM PODEJMNIECIE PRACE W KONSALNECIE I PODPISZECIE UMOWE Z NIMI UWAZNIE PRZECZYTAJCIE BO MOZE BYC ZA POZNO A JAK POJDZIEDZIE DO SADU PRACY TO MIEJCIE DOKUMENTY O LAMANIU PRAWA JA ICH DO SADU DALEM DUZO KOPI OCZYWISCIE BO ORYGINALY KTORE POSIADAM DOSTALEM LEGALNIE OD SZEFA MAM DO W GLADU I NA PAMIATKE POKAZUJE WNUCZKA BY DO TEJ FIRMY NIE SZLY I INNYM BY OSTRZEC PRZED PROBLEMAMI. .Pismem z dnia 01.04.2020 jest to ROZWIAZANIE UMOWY BEZ WYPOWIEDZENIA. Cytuje dzialajac na podstawie art. 52 paragraf 1 pkt.1 ustawy z dnia 26.06.1974 kodeks pracy z dniem otrzymania przez pana niniejszego pisma roawiazuje z panem umowe o pracezawarta w dniu 2019.09.01r. Powodem rozwiazania z panem umowy o prace bylo ciezkie naruszenie podstawowych obowiazkow pracowniczych polegajace na niestawieniu sie do pracy dnia 12.03,2020 r i nie spelnienie obowiazku poinformowania pracodawcy. PRAGNE PRZYPOMNIEC ZE TO PISMO PELEN KLAMSTW JEST ZEMSTA ZA TO ZE ODMOWILEM KONSALNETOWI POJSCIA NA DALSZE L-4 PYTAM JAKIM PRAWEM MIALBYM ISC BEDAC DWA MIESIACE NA L-4 PRACY NIE MIELI. CZYTAJCIE UWAZNIE JAK KONSALNET MNIE ZASTRASZAL CYTUJE - Pracodawca informuje pana zejest pan zobligowany do usuniecia plikow prywatnych nosnikow danych i zwrotu dokumentow zwiazanych z dzialalnoscia pracodawcy. Pracodawca informuje rowniez iz swiadectwo pracy zostanie przygotowane i przekazane panu osobiscie lubwyslane na adres wskazany przez pana Pracodawcy w aktach osobowych. Podpisal KOORDYNATOR DZIALU UR Emila R. Tak nekaja i strasza pracownikow do Sadu z takimi tekstami.

12.04.2021 09:35

Uwaga. Uwaga. UWAGA. ZANIM PODEJMNIECIE PRACE W KONSALNECIE I PODPISZECIE UMOWE Z NIMI UWAZNIE PRZECZYTAJCIE BO MOZE BYC ZA POZNO A JAK POJDZIEDZIE DO SADUPRACY TO MIEJSCIE DOKUMENTY O LAMANIU PRAWA JA ICH DO SADU DALEM DUZO KOPI OCZYWISCIE BO ORYGINALY KTORE POSIADAM DOSTALEM LEGALNIE OD SZEFA MAM DO W GLADU I NA PAMIATKE POKAZUJE WNUCZKA BY DO TEJ FIRMY NIE SZLY I INNYM BY OSTRZEC PRZED PROBLEMAMI. .Pismem z dnia 01.04.2020 jest to ROZWIAZANIE UMOWY BEZ WYPOWIEDZENIA. Cytuje dzialajac na podstawie art. 52 paragraf 1 pkt.1 ustawy z dnia 26.06.1974 kodeks pracy z dniem otrzymania przez pana niniejszego pisma roawiazuje z panem umowe o pracezawarta w dniu 2019.09.01r. Powodem rozwiazania z panem umowy o prace bylo ciezkie naruszenie podstawowych obowiazkow pracowniczych polegajace na niestawieniu sie do pracy dnia 12.03,2020 r i nie spelnienie obowiazku poinformowania pracodawcy. PRAGNE PRZYPOMNIEC ZE TO PISMO PELEN KLAMSTW JEST ZEMSTA ZA TO ZE ODMOWILEM KONSALNETOWI POJSCIA NA DALSZE L-4 PYTAM JAKIM PRAWEM MIALBYM ISC BEDAC DWA MIESIACE NA L-4 PRACY NIE MIELI. CZYTAJCIE UWAZNIE JAK KONSALNET MNIE ZASTRASZAL CYTUJE - Pracodawca informuje pana zejest pan zobligowany do usuniecia plikow prywatnych nosnikow danych i zwrotu dokumentow zwiazanych z dzialalnoscia pracodawcy. Pracodawca informuje rowniez iz swiadectwo pracy zostanie przygotowane i przekazane panu osobiscie lubwyslane na adres wskazany przez pana Pracodawcy w aktach osobowych. Podpisal KOORDYNATOR DZIALU UR Emila R. Tak nekaja i strasza pracownikow do Sadu z takimi tekstami.

12.04.2021 09:35

Pat

28.03.2021 12:04

Firma konsalnet na święta dawają bony
    JACEK

09.04.2021 22:25

Dają figę z makiem
    Zofia

12.04.2021 09:28

ODPOWIEDZ NA DEMENTACJE KONSALNETU ZALOSA FIRMA PRAWDA W OCZY JEDNAK KOLE .Jeżeli zależy wam na pracy w której męczysz się bardziej psychicznie niż fizycznie to zapraszam do Konsalentu. Tu zrozumiesz co to znaczy nienawiść do współpracownika i przełożonego...tzn do dowódcy bo tak się określają. Jesteś mielony z błotem, twoi współpracownicy zgłaszają wszystkie twoje czynności do DOWÓDCY. Ten "dowódca" nie widzi niczego innego poza swoim nosem. Nie jest ważne dla niego twoje zdrowie. Marzniesz na dworzu, leci Ci nogawką, czujesz że zaraz fikniesz? Spokojnie, twoi koledzy z pracy chętnie obejrzą Cię z ciepłego obiektu zajadając ciasteczka i pijąc kawkę obserwując jak ledwo dajesz radę. Twój przełożony może stać się bajkopisarzem, autorem fantastycznych powieści o tym jak to wszystko jest ważne, że najniższa krajowa to oczywista sprawa. Czekasz długo na przelew? Możesz czasem poczekać sporo. Bezpłatne umundurowanie? Jak jest na stanie to dostaniesz. Jak nie ma to tygodniami czekasz i używasz własnej odzieży. Atmosfera pracy jako pracownik ochrony fizycznej to breja i mieszanie z błotem. Kultura pracy w organizacji nie istnieje. Teraz tylko przetrwać okres wypowiedzenia i omijać szerokim łukiem. P.S. opinie o Konslalnecie są w większości prawdziwe. To w większości tzw. (usunięte przez administratora) pracy i ludzie, którzy nienawidzą studentów za to że mają większą stawkę od nich. Nie polecam z czystym sumieniem.
    Berlin

09.04.2021 17:30

To jest (usunięte przez administratora) że wypłat nie przychodzi na czas jak wypada 10 sobotę to wypłat jest dobiero 12 po południu i ciekawe jak bym poszedł z tym do sodu ton komu by przyznali rację A tak może iść z tym do sodu pracy
    Lolek

10.04.2021 10:18

Tu bys wygral bo masz w umowie 10ty to (usunięte przez administratora) sa

12.04.2021 09:24

Grazyna

25.03.2021 10:53

Po przeczytaniu tyle opinii stwierdzam że ludzie co to piszą mają rację bo są pracownikami tej firmy. Większość ludzi są z ochrony fizycznej, ale nie tylko jest tak na ochronie fizycznej bo jest tak na wielu działach w tej firmie. Płacenie czy nie wypłacanie pieniędzy jest kwestia przełożonych bądź ludzi którzy w tej firmie rozliczają pracowników. Nowy właściciel firmy moze zacznie to reanimować i zeczywiscie będzie lepiej. To że prowizję są zabrane to jest złe rozwiązanie bo pracownik coś sprzedając klientowi ma on i firma zysk, a jak to idzie w jedną stronę to jest lipa. Wszędzie się szuka oszczędności i zabiera pracownikom, ale trzeba pamiętać o jednym - Pracownika trzeba szanować, a nie go zniechęcać od pracy, wtedy pracownik jest zadowolony i chce pracować co później widać efekty.
    Darek

10.04.2021 10:22

Sasiadki sasiady corka soltysa

12.04.2021 09:24

12.04.2021 09:21

Pracownik Konsalnetu Warszawa

11.04.2021 08:27

Dementując „rewelacje”Konsalnetu a sprawe Sadowa w Sadzie Pracy w Kaliszu a odwolanie do Sadu OKREGOWEGO TO TYLKO KWESTIA CZASU DOKUMENTY W AKTACH ZNAJDUJE SIE MASA DOKUMENTOW O NAGMINNYM LAMANIU PRAWA czytajac dokladnie opinie i komentarze TO BEDZIE NAUCZKA DLA FIRMY MAMY NADZIEJE. Dobrze ze Sady stoja w obronie nas pracownikow i chwala bogu. Wyrok powinno sie wydrukowac na forum ku przestrodze dla firmy za nagminne lamaniie praw pracowniczych. Niech sie wstydza
    Kola

10.04.2021 10:00

Chca sie po przegranej w Sadzie Pracy odbic sie od dna po porazce niech to bedzie dla nich nauczka zyciowa moze pomoze nam pracownikom na godziwa prace kulture i zachowanie bo szefy nie dorosli do tego zreszta madry nie pojdzie do tej firmy za pare groszy.
    Kot

10.04.2021 16:28

Zmień dealera kolego, bo na tym co ci sprzedaje daleko nie zajedziesz :D
    Jas

10.04.2021 09:39

Sprostowanie 12 godzin z buta na galeri a w tym dwie przerwy Konsalnet daje 15 min oraz H i M y drugie 15 min gdzie Solid na Galeri ma dwa razy po 30 min na 12 godzin jest wyzysk ze strony Konsalnetu ogramny masakra co to za firma.

Oferty pracy - Seris Konsalnet Holding S.A.

Pracownik serwisu sprzątającego Września -zakład pracy chronionej

Września

Sprzątanie sklepu, Bełchatów (1h dziennie)

Bełchatów

Ochrona sklepu spożywczego - Seris Konsalnet Koluszki

Koluszki

Sprzątanie sklepu, Piotrków Trybunalski (1h dziennie na zastępstwo: 17.07-25.07)

Piotrków Trybunalski

Pracownik ochrony sklep odzieżowy - Warszawa Bielany

Warszawa

Sprzątanie obiektu logistyczno-magazynowego w Żelków Kolonia

Siedlce

01.04.2021 21:15

Hej Konsalnet dlaczego nie płacicie za pranie?
    Ryszard

09.04.2021 22:07

Będą płacić bo się pieniądze z Biedronki odnalazły pomogły wpisy opinie.

10.04.2021 09:23

Ale twardo bronia swego tylka a sprawe przegrali z kretesem apelacja to tylko kwestia czasu bat na Konsalnet firme co (usunięte przez administratora) wstyd by nie placic smiesznych pieniedzy za srodki czystosci nie chodzi o to lecz sam fakt to o was swiadczy o beznadziejnej firmie opinie komentarze same z nieba nie spadaja lecz to prawda ludzie pracuja widza to zlo nie czyste.

08.04.2021 13:13

PRAGNE POINFORMOWAC KONSALNET ZE WSZYSTKIE DOKUMENTY WASZE NOSNIKI ITP. ZNAJGUJA SIE W SADZIE PRACY W KALISZU. MOZE MLODEGO PRACOWNIKA BTSCIE TYM WYSTRASZYLI ALE NIE 64 LETNIEGO DZIADKA NIC MI NIE STRASZNE TYM BARDZIEJ WASZE BZDURY PISANE DO MNIE WY JAKO FIRMA NIBY MACIE ARTYKULY ALE NA WAS MAJA SADY TO ONE CZUWAJA NAD PRACOWNIKIEM BY GO NIE OKRADAC WYKORZYSTYWAC I DZIEKI SADA ZA TO WIELKI SZACUNEK.TYLKO PRZEGRANE SPRAWY WASZE POPRAWIA BYC GODNOSC PRACOWNIKA. TAKIE FIRMY CO LAMIA PRAWO TRZEBA OPISYWAC GDZIE SIE DA

10.04.2021 09:14

Musisz wplacic sobie swoje prywatne pieniadze na konto to bedzie wyplata

10.04.2021 09:23

10.04.2021 09:19

10.04.2021 09:15

Musisz wplacic sobie swoje prywatne pieniadze na konto to bedzie wyplata

10.04.2021 09:10

@Stanislaw Konsalnet kroi na wszystkim na czym sie da na bunach praniu itp.

10.04.2021 09:06

Teraz w pandemi Konsalnet bedzie po recach calowal pracownika bo galerie zamkniete i beda lata zamkniete i prawidlowo jeszcze pare lat i takie firmy jak Konsalnet pojdzie na grzyby bo przedsiebiorcy zrezygnuja z ochrony beda miec monitoring swoj czas nadchodzi sprawiedliwosci czas i pora niech zyje cowid.

10.04.2021 09:06

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Seris Konsalnet Holding?

10.04.2021 09:01

Prawda jest taka ze za pranie odziezy Konsalnet placi ale osoba wybranym tym co donosza jeden na drugiego maja placone mam na to dowody nie jest przeszkoda ze na zleceniu ktos pracuje dostaje za pranie.
    sven

01.04.2021 19:30

Dotyczy pracy na obiektach korporacyjnych ze znajomością angielskiego - co za dzi*dostwo, w głowie się nie mieści! Dwie umowy - umowa o pracę i umowa zlecenie na łącznie 3 spółki związane z Konsalnetem, żeby przypadkiem nie dać komuś zarobić paru złotych więcej za nocki, czy święta (które należą się pracownikowi jak psu buda wg kodeksu pracy)... Oczywiście obiecaną na początku umowę o pracę trzeba było sobie wywalczyć, bo lecieli w "wiadomo co" i dali na pierwsze miesiące umowę zlecenie. Ciuchy jak dostaniesz, to będzie dobrze, jak nie ma na ich na stanie - Twój problem, noś swoje i jeszcze zbieraj #@$ od szefa za ich brak. Ciągłe stawianie jakichś nierealistycznych wymagań odnośnie tego, jak masz stać, jaką minę mieć, jak masz oddychać oraz czepianie się dosłownie wszystkiego dla zasady. Ludzie zastnówcie się najpierw, jakie warunki pracy i zarobki oferujecie oraz dostosujcie do tego swoje oczekiwania oraz standardy panujące w firmie. Jaka praca, taka płaca, Panowie, prawidło stare jak świat! Później nie dziwcie się, że nikt nie chce u Was pracować, skoro w ten sposób traktujecie pracowników i że przez to wszyscy cierpią, a zwłaszcza personel, który musi pracować za dwóch, czy brać dodatkowe zmiany. Kolesiostwo i faworyzowanie innych to standard, były osoby, które potrafiły rozwalone na fotelu przespać pół zmiany, ale nic im za to nie groźiło, bo były pupilkami szefostwa, a Ty miałeś za nich latać, wszystko ogarniać i stać na mrozie parę godzin, a i tak byliście tymi, na których współpracownicy za aprobatą szefostwa wieszali psy. Nigdy więcej takiego koszmaru!!!
    Mariusz

09.04.2021 22:20

Jeszcze trochę to konsalnet zrobi 5 zleceń oni wszystko potrafia
    Dariusz

09.04.2021 14:18

Dostał ktoś przelew 09.04?
    Sebb

Janusz

09.04.2021 11:37

Wyplate bedziesz mial jak sobie wplacisz swoje pieniadze konto

09.04.2021 17:06

Millenium jeszcze nie ma . Ktoś dostał?

08.04.2021 13:37

Dopiero jutro wypłata.
    IREK

09.04.2021 11:38

Wyplate bedziesz mial jak sobie wplacisz swoje pieniadze konto
    Wkur

09.04.2021 15:38

Podobno wypłata dopiero 12.04....
    Lemoniadowy_Joe

09.04.2021 15:37

Nie chcę zaśmiecać wątku, ale czy dostał ktoś już wypłatę marcową? Ewentualnie czy wiadomo, że przelewy wyszły?

Kontakt - Seris Konsalnet Holding S.A.

Jana Kazimierza 55 01-267 Warszawa

Branża główna: Ochrona i bezpieczeństwo

FacebookIconLinkedinIconInstagramIcon
    Marlena

09.04.2021 14:03

A wypłaty nie ma

09.04.2021 11:50

Niech beda zamkniete cale lata superancko co na to wielka firma Konsalnet ktory socjal ma zerowy w porownaniu z IMPEL co ma 100 procentowy socjal. Konsalnet do piet nie rowna im.
    Jurek

08.04.2021 10:51

Kochani pragnę wyjaśnić na pisane wypociny Konsalnetu prawda jest wszystko co osobiście pisałem na forum zdaje sobie sprawę z pisania a to co odpowiadają to śmiechu warte sprawa wygrana to dowód że firma nie była w porządku stracili w 2019 roku H i M y Netta w Kaliszu i szef prosił mnie bym zrobił im przyjemność poszedł na L 4 byłem dwa miesiące i pracy dla mnie nie mieli myśleli że będę im robił przyjemność i dalej L 4 ciągnął gdzie jestem stratny kazali mi wziąć 10 dni urlopu rehabilitacyjnego a po tym znów mnie konsalnet namawiał na dalsze L 4 nie gdyby dalel ciągnął L4 nie było by problemu co mnie spotkało ale pokazałem im wala że dalej nie pójdę. Przez to zaczęli wymyślać by się na mnie ze mścić przez to że im nie poszlem na dalsze L4. A niby po co mam im robić przyjemność. Adwokad mnie ostrzeg w bym nie szedł o gdybym im robił przyjemność na dalszym L 4 nie mogli by zrobić tak że mają pracę a ja na L 4 a w rzeczywistości jej nie mieli. Pragnę wyjaśnić że byłem ochronie przedemerytalnej robili wszystko by się pozbyć problemu wymyślali odległe pracę 560 km do Poznania druga 260 km do Konina gdzie mieszkam koło Wielunia odległego o 80 km od Kalisza gdzie dojeżdżałem do Kalisza na galerie H i M ul. Górnośląska sklep H M mając ryczał na dojazdy do pracy pragnę wyjaśnić że za miesiąc październik 2019 dali mi za ryczałt a za listopad grudzień ie chcieli mnie oszukać zwróciłem się do PREFONU oraz innych instytucji i pomogli mi w odzyskaniu ryczałtu. Przez 8 m miesięcy za 2019 r pracując na zleceniu nie płacili mi za pranie oraz 3 y miesiace na umowę o pracę też mi na płacili. Prace odległe wymyślali za to że im nie poszlem na dalsze L 4 TO była zemsta. Przysłali mi grafik do pracy gdzie na spotkaniach nic nie uzgodniliśmy poczta przyszła tak jakby dziś o godzinie 11.00 na adres korenspondencyjny gdzie nie przebywałem pod tym adresem a w liście był grafik do pracy i co ciekawe w tym samym dniu powinienem być w odległym Koninie o 130 km w jedną stronę. Co jest parodia to po to by mnie się pozbyć w okrutny sposób takie praktyki robi Konsalnet pseudo duża firma. Za to że nie stawiłem się do pracy zwolnili mnie dyscyplinarnie co jest niezgodne z prawem ale robili wszystko by się mnie pozbyć.chwytali się jak tonący brzytwy. Za to i inne łamanie prawa pracownika założyłem im sprawę do Sądu Pracy w Kaliszu. W dniu 17.02.2021 sprawę wygrałem a Konsalnet się odwołał bo nie może pogodzić się z wyrokiem który definitywnie przegrali na mnie nic nie mają a ja mam pół tomu w aktach na nich. Nie dziwię się z ich porażka do której nie mogą się przyznać bo to dla nich pokorą szukają ratunku sprawa definitywnie przegrana mają znajdź życie Sądy Pracy są w obronie pracownika nie będąc dwa razy na rosprawie z konsalnetem na wokandach widniały setki spraw o odszkodowanie od firm co łamią prawo. Takie wyroki naucza ich rozumu ze nie są bezkarni. Mnie nie płacono za pranie jak poszlem do sądu za 8 m miesięcy przysłali mi 80 zł za pranie gdzie odesłałem im pieniądze z powrotem z adnotacja że sprawa w sądzie pracy. Kwota 80 zł nie pasuje do niczego nie bo pracowałem 8 m miesięcy gdzie przysługiwała by mi kwota około 200 zł znowu oszukali. Moja rada omijać konsalnet z daleka szerokim łukiem. To co piszę to szczera prawda bo tak trzeba pisac
    Luska

09.04.2021 11:41

Prawda powtarzana jest prawda

08.04.2021 13:06

TAK KONSALNET NEKAL MNIE JAK POKAZALEM IM WALA ZE NIE BEDE ROBIL IM PRZYJEMNOSCI POJDAC DALEJ NA L-4 JAK NIE POSZLEM TYMI WYPOCINAMI MNIE STRASZYLI .Pismem z dnia 01.04.2020 jest to ROZWIAZANIE UMOWY BEZ WYPOWIEDZENIA. Cytuje dzialajac na podstawie art. 52 paragraf 1 pkt.1 ustawy z dnia 26.06.1974 kodeks pracy z dniem otrzymania przez pana niniejszego pisma roawiazuje z panem umowe o pracezawarta w dniu 2019.09.01r. Powodem rozwiazania z panem umowy o prace bylo ciezkie naruszenie podstawowych obowiazkow pracowniczych polegajace na niestawieniu sie do pracy dnia 12.03,2020 r i nie spelnienie obowiazku poinformowania pracodawcy. PRAGNE PRZYPOMNIEC ZE TO PISMO PELEN KLAMSTW JEST ZEMSTA ZA TO ZE ODMOWILEM KONSALNETOWI POJSCIA NA DALSZE L-4 PYTAM JAKIM PRAWEM MIALBYM ISC BEDAC DWA MIESIACE NA L-4 PRACY NIE MIELI. CZYTAJCIE UWAZNIE JAK KONSALNET MNIE ZASTRASZAL CYTUJE - Pracodawca informuje pana zejest pan zobligowany do usuniecia plikow prywatnych nosnikow danych i zwrotu dokumentow zwiazanych z dzialalnoscia pracodawcy. Pracodawca informuje rowniez iz swiadectwo pracy zostanie przygotowane i przekazane panu osobiscie lubwyslane na adres wskazany przez pana Pracodawcy w aktach osobowych. podpisal KOORDYNATOR DZIALU UR Emila R. Tak nekaja i strasza pracownikow do Sadu z takimi tekstami.
    Roza

09.04.2021 11:40

Bardzo dobrze to pewnie Konsalnet z akt wezmnie nosniki ale Sad ma dla siebie na pamiatke co robil Konsalnet oraz to robi lamie nagminnie prawo.
    ja

09.04.2021 11:36

Witam - czy ktoś ma już przelewy?
    Klaudia pracownica

09.04.2021 11:27

COVID - 19 JEST DOBRY DO FIRMY KONSALNET PRACOWNICY OCHRONIARZE I OCHRONIARKI UWAZAJCIE NIE GODZCIE SIE NA POJSCIE NA L-4 ZUSY BARDZO DOKLADNIE SPRAWDZAJA POJSCIE NA L-4 KONSALNET RECE UMYJE A WAM ZUS ZABIERZE L-4 NIE ROBCIE IM PRZYJEMNOSCI WY NA ZWOLNIENIU A FIRMA DOSTAJE NA STOPIEN UMIARKOWANY 1200 ZL CO MIESIAC NIE DAJCIE SIE (usunięte przez administratora)NIECH ZYJE COVID-19 DLA FIRMY TO TOTALNA PORAZKA I TAK TRZYMAC TEGO SIE NIE SPODZIEWALI A TO POTRWA LATA I BARDZO DOBRZE.
    Klaudia pracownica.

09.04.2021 11:24

COVID - 19 JEST DOBRY DO FIRMY KONSALNET PRACOWNICY OCHRONIARZE I OCHRONIARKI UWAZAJCIE NIE GODZCIE SIE NA POJSCIE NA L-4 ZUSY BARDZO DOKLADNIE SPRAWDZAJA POJSCIE NA L-4 KONSALNET RECE UMYJE A WAM ZUS ZABIERZE L-4 NIE ROBCIE IM PRZYJEMNOSCI WY NA ZWOLNIENIU A FIRMA DOSTAJE NA STOPIEN UMIARKOWANY 1200 ZL CO MIESIAC NIE DAJCIE SIE OSZUKAC NIECH ZYJE COVID-19 DLA FIRMY TO TOTALNA PORAZKA I TAK TRZYMAC TEGO SIE NIE SPODZIEWALI A TO POTRWA LATA I BARDZO DOBRZE.

09.04.2021 07:14

Ten covid oraz zamykanie Galeri to da popalić Konsalnetowi bo będzie trfal latami i bardzo dobrze dla nich dostaną popalić prawidłowo niech Konsalnet cierpi my pracownicy jesteśmy zadowoleni.

08.04.2021 13:46

Tu masz racje po nikat sprawy do Sadow nagminnie i po przegranych wyrokach przez Konsalnet firma zrobi sie malutka trzeba tez pisac do innych firm by nakladaly kary dotkliwe to bedzie porzadek pare razy sie nie dostosuja zabiora koncesje i maja po zamiatane.

08.04.2021 10:05

Konsalnet za pranie płaci osoba wybranym nawet na zleceniu ma na to dowody kolega na zleceniu robił 3 lata co miesiąc miał za pranie na koncie
    Ana

08.04.2021 09:37

Odnosząc się do tego że na zlecenie nie należą się środki za pranie jest nie prawda płacą wybranym. Osoba nawet pracującym na zlecenie płacą komu chcą taka prawda tak robi Konsalnet inne firmy płacą co. Miesiąc przykład impel tam problemu nie ma jeżeli chodzi o socjal w Impelu jest 100 procent konsalnet nie sięga im socjalu do pięt.

07.04.2021 13:06

Pracowałem 8 m miesięcy ani grosza nie dali POWINNI PLACIC NA BIEZACO MIE PLACILI 32.12 ZL MIESIECZNIE masakra a to świadczy o firmie żałosnej konsalnecie nawet na praniu MNIE RABLI JAK I INNYCH a gdzie reszta.

07.04.2021 13:03

Należność za pranie odzieży roboczej powinien stanowić ekwiwalent, tj. równoważnik, odpowiednik. Zatem kwota podlegająca wypłacie powinna być tak oszacowana, aby stanowiła równowartość realnego kosztu prania, czyli uwzględniała nakład pracy, aktualny koszt zużycia energii, wody, środków piorących, amortyzację urządzenia, stopień zabrudzenia odzieży, częstotliwość prania w danym okresie, np. w miesiącu lub kwartale. Pracownik nie musi jednak przedstawiać każdorazowo dokumentów potwierdzających poniesiony wydatek, np. faktur, rachunków, paragonów. Obie strony mogą wspólnie ustalić sposób obliczania wysokości kosztów prania i w konsekwencji kwotę ekwiwalentu, ponieważ w przepisach nie wyznaczono ani jego maksymalnego, ani minimalnego poziomu. Ekwiwalent pieniężny stanowi iloczyn oszacowanego kosztu jednego prania i liczby prań w okresie np. jednego miesiąca. W zakładzie odzież ulega znacznemu zabrudzeniu i pracownik może wykonywać od 4 do 5 prań w miesiącu. Przy założeniu, że są to 4 prania, miesięczny ekwiwalent wynosi 37 zł (4 x 9,28 zł = 37,12 zł). Pracodawca nie może dopuścić pracownika do pracy bez środków ochrony indywidualnej oraz odzieży i obuwia roboczego, przewidzianych do stosowania na danym stanowisku pracy. W ramach obowiązków z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy zapewnia, aby stosowane środki ochrony indywidualnej oraz odzież i obuwie robocze posiadały właściwości ochronne i użytkowe. Pracodawca ma ponadto obowiązek ich prania, konserwacji, naprawy, odpylania i odkażania. Jeżeli z różnych przyczyn nie może zapewnić pracownikom prania odzieży roboczej, czynności te może powierzyć podwładnym, pod warunkiem wypłacania im ekwiwalentu pieniężnego w wysokości poniesionych przez nich kosztów (art. 2379 Kodeksu pracy). Kodeks pracy nie określa sposobu obliczenia kwoty ekwiwalentu pieniężnego za pranie. Jednak z przepisów wynika, że zwrot ma pokrywać koszty opłacone przez pracownika, czyli te, które poniósł, jeżeli prał odzież w warunkach domowych, lub w wysokości wynikającej z rachunku (paragonu) z pralni, jeżeli korzystał z usług firmy zewnętrznej. Świadczenia rzeczowe i ekwiwalenty za te świadczenia, przysługujące na podstawie przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy, jeżeli zasady ich przyznawania wynikają z odrębnych ustaw lub przepisów wykonawczych wydanych na podstawie tych ustaw, są zwolnione zarówno z podatku dochodowego, jak i ze składek ZUS. Warunkiem jest jednak, aby ekwiwalent faktycznie rekompensował pracownikowi poniesione koszty. Tak powinniscie mi placic na bierzaco a nie jak poszlem do Sadu Pracy tp po 7 miu miesiacach na konto mi wyslaliscie smieszne pieniadze masakra sprawa wygrana.
    Olek

06.04.2021 21:14

Mało wiesz pracowałem a H i M Kalisz robił jeden kapuś donosiciel dostawał za pranie lata mu płacili i na zleceniu był bo emeryt Pan Rysiu mam do wglądu kwity jego dalmi kopie i co ty na to płacą swoim pamiętaj

Zostaw merytoryczną opinię o Seris Konsalnet Holding S.A.