mecalit

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 55 ocen.

Opinie o mecalit

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mecalit

Jeremi

Jaka atmosfera w firmie? Czy zespół ludzi jest zgrany? Jakieś dodatki do podstawy czy może imprezy integracyjne?

Adeon
@Jeremi 13.11.2017 09:50
Jaka atmosfera w firmie? Czy zespół ludzi jest zgrany? Jakieś dodatki do podstawy czy może imprezy integracyjne?...

Imprezy integracyjne to niestety nie ta firma.Szanse rozwoju bardzo marne.Ale co można podpowiedzieć,miejsce na romanse od najwyższego do najnizszego szczebla.

Rekrutujemy

Zatrudnimy operatorów wózka widłowego • Praca na 3 zmiany na Widzewie, • Dodatkowo płatne soboty • Praca bezpośrednio pod firmą bez udziału pośredników • Wynagrodzenie 18 pln brutto/h Osoby zainteresowane prosimy o wysyłanie CV na adres rekrutacje@sisteama.com.pl

lady

A co sądzicie o Panu M.J - kierowniku ? ok gość?

trinit

Swoje życie to swoje :D

fajnalaseczka

Co mnie to obchodzi z kim była. Ja pierd... ale macie problemy. Takie typowe polskie plociuchy z Was. To forum służy do wystawiania opinii na temat pracodawcy a nie kto z kim i gdzie. Zajmijcie się może swoim życiem a nie interesujecie się co robi ktoś inny.

anonim

(usunięte przez administratora)

fajnalaseczka

Oj ktoś tu chyba jest zazdrosny. To, że jest atrakcyjna od razu musi świadczyć o tym co piszesz? Rozumiem, że masz na to jakieś dowody czy po prostu piszesz tak z polskiej zawiści?

Alicja

@alle, według Ciebie w firmie mecalit nie ma możliwości rozwoju? Dlaczego tak uważasz? Czekamy na Twoją opinię.

widzewiak

Witam słyszałem że macie maszyny cnc są jakieś przyjecia i na ile można liczyć mam 8 letnie doświadczenie na systemach Fanuc Mazatrol może być tokarka jak i frezarka dzieki za informacje z góry.

Alicja

Jak wygląda ścieżka kariery pracownika w firmie?

alle
@Alicja 30.03.2017 10:31
Jak wygląda ścieżka kariery pracownika w firmie?

Ścieżka kariery? :D dobre

SPEC

Jestem zainteresowany ofertą kontrolera jakości - możecie powiedzieć coś o wynagrodzeniu, kierownku, dziale, atmosferze ? Dzięki !

Młoda

Hej tez sądze ze tą panią powiniscie wywalic. Podrywa gowniara cudzych mezow i sie slini na ich widok, no sorry dziewczyno pomylilas chyba prace z inna

Żaba

Witam, również chciałabym uzyskać informację odnośnie działu zakupów, dokładnie Specjalista ds. zakupów. Jak wygląda atmosfera, zarobki. Z góry dzięki

Fozi

Witam Odpowiedziałem na ogłoszenie do działu Logistyki i zakupów. Czy ktoś może powiedzieć mi coś o zarobkach i atmosferze?

perteto

Najlepsza w tej firmie jest Patrycja W- czarna laska która totalnie do niczego sie nie nadaje.Zupelnie pomyliła ta laska firmy ..powinna zatrudnić co najwyżej do agencji ..tam robiła by to co lubi i jeszcze by miała z tego szmal. Żenująca gowniara.

perteto
@żenująca Gówniara:D 26.01.2017 10:44
Jak jeses taki mądry powiedz Mi to w twarz a nie tutaj , widocznie zazdroscisz hahaha

No nie ma czego zazdrościć bo nie chcialbym słynąć z takiego prostactwa jak Ty w tej firmie wsrod wielu osob. Na pewno trafi sie dogodna sytuacja gdy powiem Ci to w twarz i nie tylko ja.

fajnalaseczka
@perteto 17.01.2017 19:40
Najlepsza w tej firmie jest Patrycja W- czarna laska która totalnie do niczego sie nie nadaje.Zupelnie pomyliła ta laska firm...

Chyba wiem o kim mówicie. Widziałem ją kiedyś jak wykonywaliśmy jakąś usługę jako podwykonawca w waszej firmie. Macie problem jakbyście to Wy jej płacili. Chyba rzeczywiście wam żal du.. ściska. Faceci pewnie zazdrościli, że jest ładniejsza od ich dziewczyn a kobiety zazdrościły, ze jest ładniejsza od nich samych.:)Taka fajna dziewczyna a Wy tak narzekacie. Przynajmniej mieliście "na czym zawiesić oko". Z drugie strony nie wiem czy chciałbym z taką pracować bo raczej nie mógłbym skupić się na pracy.

Elvis

Witam ;) Od poniedziałku mam zacząć pracę po niektórych opiniach mam mieszane uczucia. Czego mogę się tam spodziewać. Proszę o odpowiedź z góry dziękuje.

alle02
@Elvis 02.12.2016 11:49
Witam ;) Od poniedziałku mam zacząć pracę po niektórych opiniach mam mieszane uczucia. Czego mogę się tam spodziewać. Proszę o...

A jakie stanowisko?

Elvis
@alle02 04.12.2016 07:31
A jakie stanowisko?

No na produkcji w poniedziałek na noc.

lkl

słuchajcie zajrzałam na forum żeby sie czegoś wiecej dowiedzieć o firmie. przewinęły mi sie zarobki 1800 zł - powiem szczerze taka kwota mnie nie zadawala. uważam, że to naprawde neiwielkie zarobki.

ddddd

Widać niemiec poszedł po rozum do głowy i nastąpiły pewne roszady w kierownictwie działu o którym tu sporo pisali. Może będzie lepiej... A pani od grubych kuloch, workowatych ciuchów i czerwonego kubła jest teraz kierownikiem samej siebie.

bolo2
@niki 21.02.2017 17:54
Nie wierzę :-) sugerujesz,że dział logistyki ma nowego kierownika?

Pani Kierownik sama wysiadła.NOWY KIEROWNIK nowy dział.

ddf
@bolo2 23.02.2017 08:34
Pani Kierownik sama wysiadła.NOWY KIEROWNIK nowy dział.

Sama wysiadła bo została o to poproszona...

alle02

No w sumie racja-ciężko pogodzić bycie logistykiem z zamawianiem hoteli,obiadów,materiałów biurowych itp. Bo przecież w tak ogromnej firmie nie potrzebna jest sekretarka :) i zapewne osoby które nie dały rady siędzą teraz na bezrobociu i płaczą za nędznym 1800 zł miesięcznie :)

pracuś

Tu akurat jest prawda, Mecalit się rozbudowuje aktualnie, dotyczy to także Logistyki :P Myślę, że większość negatywnych opinii pochodzi od osób, które tam nie dały rady i im po prostu podziękowano.

asdf

Obóz pracy. Nie polecam.

alle02

O tak na pewno :) i wszystkie wcześniejsze komentarze to bajki.

alle02

I o dziwo po raz kolejny ogłoszenie do logistyki. Widze kolejni nie wytrzymali. Mam nadzieje,że przed aplikacją ludzie przeczytają co tam się dzieje i nie będą tracić czasu na rozmowe z cudowną panią kierownik :-)

Kaligula

Wszystko zależy od tego na jakim stanowisku pracujesz .

kaligula

Witam.Bardzo proszę osoby, które pracują w tej firmie o informację, jak obecnie kształtują się zarobki "na rękę" na początek i w dalszej perspektywie? z ewentualnymi dodatkami.Jaki obowiązuje system pracy? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą? Czy pensja wpływa terminowo? Rzecz dotyczy Łodzi.

Lisek

Tez tak myślałem dopóki nie zacząłem tam pracować. W takich opiniach jest niestety część prawdy. Szczególnie o jednym z działów. Współczuję dziewczyną które tam siedzą

Abobel

Ciekawe w którym? Możesz coś więcej napisać?

Luki

Zatrudnijcir się do sonoco to dopiero zobaczycie co to jest prawdziwy syf . ide pojutrze do do mecalitu przez manpower i na pewno będzie lepiej.

alle02

W Logistyce można. 2500 brutto/umowa próbna,potem 3000 brutto/umowa na 5 lat

kkkk
@alle02 19.11.2015 20:59
W Logistyce można. 2500 brutto/umowa próbna,potem 3000 brutto/umowa na 5 lat

Podawanie pnsji brutto jest jak podawanie długosci przyrodzenia z długością kręgosłupa.... 2500 brutto to jakieś 1800 a po próbnym ze 2150. Po prostu żal...

Noris

Slyszałem że można wyciągnąć 3.000 tyś.Napiszcie prosze czy to prawda.

asdf
@Noris 11.11.2015 14:44
Slyszałem że można wyciągnąć 3.000 tyś.Napiszcie prosze czy to prawda.

@Noris można wyciągnąć 3000 ale na pewno nie w mecalicie.

misiek

Chcesz pracować bez nerwów i w fajnej atmosferze? To daj sobie spokój z mecalitem.

cornell80

Firma nie jest taka zła jak ją powyżej malują. Co prawda w jednym z działów rzeczywiście niegdyś były spore problemy, ale tak poza tym w innych działach nie ma horrorów, a nerwowość wydaje się mniejsza niż w dwóch innych firmach niemieckich w których wcześniej pracowałem. Większość kierowników jest normalna. Oczywiście to nie znaczy, że jest luz, trzeba się sprężać i nie podpadać. Płacą średnio, czyli znajdziecie pewnie lepiej płatną, ale też gorzej płatną bez problemu. A wracając do powyższych wypowiedzi to jeśli ktoś nie umie uporać się z dręczącymi go problemami, porozmawiać z przełożonym, czy dyrekcją, uargumentować swoje racje i problemy to później popłakuje na forum, bo jaki to skrzywdzony nie jest. Podsumowując firma nie jest idealna, ale takiej nie znajdziecie.

xxx

Z dala od tej firmy. Syf, beznadziejna atmosfera, robienie "kolegom" z pracy za plecami i beznadziejne kierownictwo. A centrala ma to w d...

sialalal

Mecalit

cdb

Mecalit

cdb

Mecalit

ktoś

fakt faktem jak juz ktos napisal pracowalem kiedys w mecalicie i bylem na tej zmianie gdzie jest grupa tak zwanych wazelin zmianowego i faktycznie szwedaja sie caly tydzien udajac ze pracuja ogolnie robota jak robota jak sie jest sprytny zajara sie fajke bez problemu ogolnie zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie narzekal no i faktem jest ze praca jest bardzo monotonna generalnie dla ludzi ktorzy nic w zyciu nie potrafja pozdro dla ekipy z mojej bylej zmiany J.A i innych z paczki :)

Sialalalalala

Niech cię to zaboli. Żałosne są Twoje nędzne workowate ciuchy oraz grube kulochy. Do tego to pełne nienawiści spojrzenie. Dosięgnie Cię sprawiedliwość, to tylko kwestia czasu. Pij tą lurowatą herbatę z cytrynką z tego ogromnego czerwonego kubła. Zachłyśnij się. I zwymiotuj na te karteluchy co masz na zaśmieconym biurku, danym ci z łaski….. Idź i policz kartony, bo system wskazuje inaczej… Mdli mnie jak o tobie pomyślę….. Jesteś żałosna, ale nie budzisz we mnie litości…. I pamiętaj, że RW jest wynikowe!!!!

Kultura
@Sialalalalala 17.12.2014 19:50
Niech cię to zaboli. Żałosne są Twoje nędzne workowate ciuchy oraz grube kulochy. Do tego to pełne nienawiści spojrzenie. Do...

Kultura nie grzeszysz... Radze zaczac od siebie, zamiast pouczac innych

greg
@Kultura 27.02.2015 14:30
Kultura nie grzeszysz... Radze zaczac od siebie, zamiast pouczac innych

Pani Magdo, w pracy jak sama nazwa wskazuje pracuje się a nie siedzi na Gowork.

gado

Większych bzdur w życiu nie czytałem. To tak apropo szczerości kogoś kto wypisywal te bzdury wyżej. Jak ktoś nie radzi sobie w pracy i ciągle robi błędy to nic dziwnego że kierownik się go czepia-taka jego rola. Jest to normalne zjawisko w tej jak i w innej firmie. A mobing? Wiecie co to w ogóle znaczy? Radzę zapoznać się z wikipedią.

alle
@gado 26.11.2014 18:02
Większych bzdur w życiu nie czytałem. To tak apropo szczerości kogoś kto wypisywal te bzdury wyżej. Jak ktoś nie radzi sobie w...

Czepianie to jedno, brak szacunku i brak poprawnego wdrożenia drugie. Idź , popracuj i porozmawiamy :)

nick

Witam Poszukujemy byłych pracowników firmy MECALIT wobec których stosowany był mobbing w celu wytoczenia sprawy przeciw firmie. Bardzo proszę o kontakt w tym wątku

życliwy

Jeśli ktoś ubiega się o pracę na stanowisku specjalisty obsługi kliena niech ma świadomość, że: - od początku roku przez trzyosobowy dział przewineło sie kilkunastu pracowników - pani kierownik działu obsługi klienta stosuje mobbing wobec pracowników i pewnie niebawem skonczy się to sprawą przeciw niej i firmie - pani kierownik nie określa jasno obowiązków a potem robi awanture, że czegoś się nie zrobiło (choć wcześniej nie należało to do twoicj obowiązków) - pani kierownik nie potrafi przeszkolić ani wdrożyć pracownika, licz się z tym że już pierwszego dnia bez żadnego szkolenia zostaniesz rzucony na głęboką wodę - pani kierownik przedstawia dyrektorowi zakładu oraz właścicielom firmy jaka to ona jest niezastąpiona a jej pracownicy beznadziejni a prawda jest taka, że bez niej firma w końcu pracowała by tak jak należy, niestety nikt nie dostrzega że to ona jest problemem a nie jej podwładni. - pani kierownik z pełną świadomością podrzuca świnie swoim pracownikom (np nie przekazuje informacji z produkcji o kończonczych się surowcach by potem obwinić o to podwładnego, ewentualnie mówi dyrektorowi, że ktoś coś zawalił choć doskonale wie że sytuacja wygląda zupełnie inaczej) Reasumując. Jeśli planujesz zmienić pracę, od razu daj sobie spokój. Jeśli nie masz pracy a chcesz nabawić się wrzodów żołądka lub nerwicy - zapraszamy. z wyrazami szacunku pracownicy mecalit (choć pewnie już niedługo)

alle
@życliwy 22.09.2014 21:44
Jeśli ktoś ubiega się o pracę na stanowisku specjalisty obsługi kliena niech ma świadomość, że: - od początku roku przez trzyo...

Przeszłam przez to samo . 100 % prawdy i racji.

seku

Jeżeli ktoś wybiera się na stanowisko Obsługi Klienta niech spodziewa się zupełnie innego stanowiska. Ogłoszenie ( i pieniądze) są nieadekwatne do opisywanego stanowiska w ogłoszeniu.

lolek

tak naprawdę dopóki tam nie popracujesz to pewności miał nie będziesz. nie można wszystkich firm wrzucać do jednego worka

anonim

(usunięte przez administratora)

xx

a co na to właściciel faryki - taki dyrektor bez ogłady się podoba !!!

tosemja

to nie dyrektor tylko kierownik produkcji jest taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

pracownik

Ogólnie firma i ludzie są ok. Warunki pracy do przyjęcia. Tylko dyrektorowi (usunięte przez administratora)odbija. Wyzywa na hali pracowników, szczególnie kierowników od (usunięte przez administratora) w, bluzga. Na szczescie do zwykłych pracowników tak nie mówi.

Rafal

Ludzie wy to macie problemy naprawdę firma wydaje się w porzadku tak jak pracownicy:) Pozdrawiam zmianę (usunięte przez administratora)

cola

yeti to ten sam co sam odeszłem ? pewnie tak, hej baranie zmieniłeś imię? fakt coś w tym musi być kogoś mi przypominałeś teraz wiem że yeti

yeti

Tam jest po prostu istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ludzie, wystrzegajcie się tej firmy jak ognia.

aniołek

Panie i Panowie, po co toczycie pianę z ust? Powiedzcie czy ktoś pracuje na Wyspach Brytyjskich w Mecalicie?

Jarek Ambrożek

Firma jest Ok ! - no bez tzw. ,,przesady". Pozdrawiam.

?

O czym Ty ,,mówisz" gościu ?

Zostaw opinię o mecalit - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mecalit