SIG

• Rozwój i społeczna odpowiedzialność biznesu w SIG
  • Proces rekrutacji w SIG

Poznaj SIG

Co Nas wyróżnia?

Rozwój i społeczna odpowiedzialność biznesu w SIG

Proces rekrutacji w SIG

• Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Siedlce - SIG Sp. z o. o. Oddział WIG w Siedlcach

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o SIG Sp. z o.o.

Opinie o SIG Kraków

Nie przegap nowości o SIG Sp. z o.o.!

dociekliwy

08.04.2014 11:23

na allegro czy na ebayu?
    konkurent

07.04.2014 21:45

Hehehe ktoś zlecił usunąć ostatnie komentarze. WIDAĆ PRAWDA ZABOLAŁA!!! ale to pikuś. Angole wystawiły polski sig na sprzedaż. I dobrze niech to kupi ktoś z głową i rozpędzi kolesiów na cztery wiatry!!!
    iksiński

08.04.2014 21:47

Tak też słyszałem, że angole chcą sprzedać SIG. Może kupi Was Saint-Gobain - taki powrót z fajerwerkami i na koniec wielka klapa... Następna sieć zamknięta albo sprzedana do 3W. Hi, hi, no to Pan "ptaszek" ma ciepło! Ale jaja... :)
    zamość

20.03.2014 15:27

nie polecam, osobiście nie chce mieć nic wspólnego z SIG
    strateg

06.03.2014 22:55

pewnie za rok, może dwa podzielą losy(usunięte przez administratora)
    gabrys

06.03.2014 22:31

Ja moge podpowiedziec ze w SIGu nie ma miejsca na wolnomyslicieli, tylko zdanie centralnych sie liczy. Lizydupy i wazeliniaze maja leekko. Popatrzcie co dzieje sie na dolnym slasku, ujemne wyniki we wszystkich oddzialach a reginalny kwitnie usmiechem i maskuje swoja nieudolnosc zwalnianiem ludzi i pseldo zamiankami. Cos ponoc znowu sie wali a on na bali he jak zwykle, my profesjonalnie bedziemy sprzatac
    analityk

06.03.2014 23:17

na Dolnym Śląsku po tłustych latach teraz wszyscy mają pod górkę, rynek siadł dramatycznie i nie ma co tego ukrywać, a różnicę widać tym wyrażniej, że kiedyś był to drugi rynek budowlany w Polsce, zaraz po Warszawie, poleciała Sewera, poleciał Raab i wielu mniejszych niesieciowych(usunięte przez administratora)
    Niemota

06.03.2014 22:16

No i posypał się Dzierżoniów. (usunięte przez administratora)Tylko czy 3W będzie czekało jakieś 2 - 3 lata aż tacy ludzie wyłożą SIG aby go kupić za parę groszy? Powodzenia życzę!!!
    nieciekawy

04.03.2014 00:32

Jaro z Raaba slynny???:-) zmienil barwy juz chwile temu...
    ciekawy

03.03.2014 19:20

a słynny Jaro z Raaba jeszcze dyrektoruje w Wodanie we Wrocku na Bielanach?
    AA

28.02.2014 08:35

Siedzę w tej branży od kilkunastu lat, niestety firma ma raczej słabe notowania na rynku ale nie ma się temu co dziwić skoro pracownicy raczej się nie wysilają, Pewna Pani którą widuję codziennie wożąca się czarnym suvem nie rozpoczyna pracy przed 11 a czasem samochód stoi po kilka dni pod domem. W innych firmach jest to nie do przejścia żeby przesiadywać całymi dniami w domu. Niestety zawsze tak jest że dopóki korporacja jest zarządzana przez obcokrajowca to wszystko jest ok jak nasi "menedżerowie" przejmują nad tym kontrolę to zaczyna się robi (usunięte przez administratora) i kolesiostwo tak niestety jest wszędzie i ta firma też się tego nie ustrzegła.
    darek

22.04.2014 22:17

A może powinieneś napisać która Pani tak ciężko pracuje. Może ktoś by na to spojrzał...
    filek

20.02.2014 09:59

każda firma ma plusy i minusy SIG jest dość stabilnym pracodawcą.
    Piotr Duda - Grabarz

23.02.2014 19:51

He he he pewnie że ma plusy i minusy. (usunięte przez administratora)
    antyfilek

24.02.2014 21:36

tak ma minusy... tu się zgadzam.
    Konkurent

11.02.2014 18:51

Hej to prawda że zamykają WKT Rzeszów za to że sporo kasy utopili?
    Niemota

16.02.2014 09:43

Chyba nie! Ale wiem że bracia szukają pracy. Mają dość szefa i pomysłów SIG-u Teraz żałują że się nie zakręcili koło 3W.
    hihi

28.01.2014 20:19

No, jeżeli ktoś pyta o klimat w SIG to niech przeczyta wpisy "zainteresowanego". Ewidentnie jakiś magik z centrali... nagrzany ostro, a w oczach spirale i... SIG, SIG, SIG to mój dom... uuaaa... masakra no tak zryte berety, że szkoda gadać. Zresztą sami oceńcie !!!?
    never again

16.01.2014 09:30

kolesiostwo i włazidupstwo, jak masz własne zdanie to jesteś na straconej pozycji, w tej firmie zostali już tylko ludzie, którzy się nie wychylają, nie mają własnego zdania i jaj. A dyrektorzy oddziałów czy regionów są niekompetentni. Tam dyrektorem zostaje się nie za zasługi dla firmy tylko za chodzenie za kimś na wyższym stanowisku i marudzenie mu jak fajnie było by zostać kierownikiem albo dyrektorem. Osobiście uważam, ze na początek można się tam zatrudnić i wyszkolić, a później ruszyć w świat. Szkolenia organizuje firma wespół z producentami.
    Wschodni

31.12.2013 11:18

Niestety ale w tej firmie panuje wszech obecne kolesiostwo co widać gołym okiem. Ciekawi mnie tylko że wszyscy o tym wiedzą (zarząd też) i nic z tym nie robią. Są równi i równiejsi. Jest potężna rozbieżność w wynagrodzeniu pomiędzy nie tylko ludźmi na tych samych stanowiskach ale i pomiędzy nimi. Totalne lizusostwo i prywata. Sorki - pracuję już tu kilka lat i przestaje mi sie to podobać.

31.12.2013 17:40

to wyślij cv do konkurencji - najlepiej tej czarno-czerwonej :)
    Zainteresowany

02.01.2014 09:57

SIG Sp. z o.o. organizuje szkolenia dla pracowników we własnym zakresie.
    Zainteresowany

16.12.2013 11:33

Piszecie, że autują, że procedury tylko na papierze. W takim razie dlaczego autują? Czy ktoś zna przyczyny, żeby uzasadnić? Praca pośród ludzi, to zderzenie różnych charakterów, środowisk, etc. Każdy chyba to wie, prawda? Bywa różnie. Ludzie ogólnie pomocni i przyjaźnie nastawieni. Podejmując pracę akceptujesz proponowane zarobki lub negocjujesz, jak wszędzie. Jeśli ktoś chce się rozwijać, to niezależnie od tego gdzie będzie pracować, i tak będzie to robić. A Sig dostrzega i docenia ambitnych, oferuje im możliwość zaangażowania w ciekawe projekty. Zatrudnienie na umowę o pracę, szkolenia, regularne godziny pracy, zaplecze socjalne, wypłaty regularne. Procedury (choć czasem wydają się być zawiłe) są potrzebne aby organizować i standaryzować pracę w tak wielu oddziałach. Każdy z nas zwraca uwagę na elementy ''pracowania'', na których mu najbardziej zależy. A czego Ty szukasz? Osobiście polecam :)
    pokorny sigowiec

16.12.2013 21:23

Czyżby jaśnie Pan(usunięte przez administratora)osobiście przemówił? Brawo o Wielki mędrcu, cóż za genialne słowa... mogły wyjść tylko z tak spap....ego beretu. Pozdrawiam i polecam szacownemu, prozak lub inny silny psychotrop.
    cichosza

27.11.2013 01:28

Co do ofert pracy to raczej nie chodzi o autowanie obecnych pracowników a rozejrzenie sie jaka jest sytuacja na rynku po tym jak największa konkurencja kupiła inna konkurencyjną sieć. Jeśli chodzi o warunki pracy to w porównaniu do innych pracodawców na rynku są na prawdę bardzo dobre: pełen socjal, pieniądze zawsze na koncie bez żadnych opóźnień, wszystko na papierze to znaczy żadnych premii "pod stolem", osiem godzin pracy od pon do piatku, trochę słaby system premiowy bo jeśli nie jesteś ph to od ciebie nie zależny. Ale jak to praca w korporacji ma też sporo minusow. M.in.: setki procedur, które blokują sprzedaż (obsługa klienta na drugim miejscu), wiecej dyrektorów niż ludzi do roboty, nowiotkie fury dla nierobow, imprezki centrali i dziesiątki innych przykładów niegospodarności a pierwszym kosztem do cięcia jak rok sie nie zamyka jest magazynier, sprzedawca, kierowca lub ph, którego wykiwa inny ph, straszne wlazenie w d... i podpier... między współpracownikami ale winni temu dyrektorzy oddziałów, którym to na reke. Ogólnie robota calkiem dobra i idzie wytrzymać presje

02.12.2013 21:04

no i nareszcie rzeczowa odpowiedź... DZIĘKUJĘ. Zdanie mam inne, gdyż mogę podać przynajmniej cztery przykłady gdzie wyautowali obecnych: tj. Opole, Nowy Sącz, Wrocław, Szczecin etc. Natomiast kolega mimo wszystko ma sprany koncernowy beret, skoro twierdzi (po tym co napisał), że robota całkiem dobra i... idzie wytrzymać presje????

17.11.2013 21:12

kolega nagrzany chyba... autują obecnych! I tak długo będę to wpisywał, aż mi ktoś rzeczowo nie odpowie, jeżeli ma inne zdanie!
    na rychły Wasz koniec

14.11.2013 20:53

autują obecnych... i trzymajcie się z daleka!
    dlaczego

30.10.2013 09:01

może ktoś wie...??dużo ogłoszeń na całą Polskę dali w zeszłym tygodniu. szukają dyrektorów handlowych, dyr. oddziałów, handlowców, sprzedawców wew... tak się rozwijają czy autują obecnych?

Kontakt - SIG Sp. z o.o.

Kamieńskiego 51 30-644 Kraków

Branża główna: Motocykle i jednoślady

były pracownik sig

23.10.2013 22:00

sig to duza firma i jeszcze w miarę stabilna ale to tyle na plus.magazynierzy pracuja na zasadzie stoj kliencie lub ewentualnie poproś,dział sprzedazy- u nas tak nie wolno i tak sie nie da generalnie wszystko na nie,handlowcy coraz słabsi mysle ze wiekszosc nie zna dokladnie swojego systemu premiowego ale to moze i dobrze bo premi i tak nie bedzie. ale za to maja piekne auta ktorymi moga jezdzic do pracy pod warunkiem ze zapoznaja sie z procedura A08 chyba czy jakos tak.o wszytsko musza pytac przełozonych -doslownie.dyrektorzy oddziałow to juz powoli kosmonauci-Sig jest najlepszy takie maja tatuaze na czole- szczegołow dostarczy wam kazdy handlowiec producenta ktory ma przyjemnosc z nimi pracowac.dyrektorzy regionalni łacznie z centrala to Matrix.(usunięte przez administratora) i nie zapominajcie ze sig to angole - mysle ze wiekszosc pracowników Sig źle zyczy swojej firmie no ale gdzie moga odejsc???

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SIG?

na rychły Wasz koniec

21.10.2013 20:42

Raab Karchera już nie ma. Smutne, gdyż dawno temu to była fajna firma. To samo czeka SIG, gdyż tak jak SGDB nie rozumiecie, że prawdziwą wartością każdej firmy są zmotywowani ludzie, którym należy się szacunek.
    lubelskie

13.10.2013 08:32

powiem tak, chcesz mało zarabiać (poniżej 1800), chcesz być (usunięte przez administratora) na każdym kroku, chcesz dokładać z własnych pieniędzy do remanentu,chcesz żyć w stresie i z niepewnością jutra, nie chcą Cię gdzie indziej (nawet na ciecia) zatrudnij się w sigu, jesteś życiowym nieudacznikiem zapraszamy do sigu, ewentualnie potrafisz i umiesz liza (usunięte przez administratora) przełożonym to zapraszam na stanowisko PH, to największe (usunięte przez administratora) w tej firmie
    jaja

10.10.2013 07:41

człowieku 5000 pln brutto?? Chyba Cię pogieło hahaha, na maxa i to po kilku latach pracy 1800-1900 na rękę, nie róbcie sobie jaj 5 tyś buahahhaha

12.10.2013 22:03

chłopie to gdzie Ty pracujesz? chyba w 3W hahah .... 2300 na ręke to chłopaki mają na magazynie
    rob

09.10.2013 02:34

To co ? jak byliście na rozmowach to chyba znaliście warunki finansowe, było się nie zatrudniać, jeżeli jesteś kierowcą a zazdrościsz sprzedawcy czy przedstawicielowi trzeba było składać papiery na sprzedawcę.Niestety brak konkretów, tylko "płacz wiecznie niezadowolonych (usunięte przez administratora)" założę się, że o każdej firmie w której pracowałeś tak piszesz. (usunięte przez administratora)

06.10.2013 13:54

mimi9930

25.01.2014 09:36

zapomnij, zwalniają raczej a nie zatrudniają...

05.10.2013 21:02

ppp - 2013-10-04 16:05:26 no własnie.. napiszcie coś, bo sporo ogłoszeń dali o pracę w całej Polsce i nie wiem czy się wysilać..heheZłożyć zawsze można... ale jak to korporacja ma swoje plusy i minusy... Plus to: Raportów nie masz żadnych, jedynie co to podzwonić 2 razy w miesiącu po dłużnikach i tyle... Minus to: Brak podwyżek, walcz na początku o największą kase.. 5000 tys zł brutto to max
    ppp

04.10.2013 16:05

02.10.2013 13:43

dfg

15.11.2013 22:07

nie macie gps w autach - jestem pod wrażeniem, sam pracuje jako dth u producenta, nie mam wiele więcej niż 2 netto, sytuacja podobna jesli chodzi o system pracy, nie mniej kazdy robi swoje i naszczęscie nei ma kolesiostwa, ale tez nie rewela, poprostu ujdzie w temacie
    lubelskie

06.09.2013 06:32

jedna wielka (usunięte przez administratora) nie polecam, kolesiostwo, włażenie w (usunięte przez administratora), pseudo ph traktowani jak gwiazdunie i tak się zachowują, praca ph po 2-3 godziny w trasie a reszta w domu obiadek, posiłek dla dyrektora przywieźć, po fajeczki skoczyć, skoczyć do marketu bo promocja jest, gps-y im pozakładać to zobaczą jak pracują nieroby,
    obserwator

04.09.2013 21:28

No proszę. Ten blog zaraz nabierze rozmiaru jak u konkurencji. To chyba cecha charakterystyczna takich korporacji.
    uczciwy

04.09.2013 21:25

do rzeczy... - 2013-04-29 12:44:06 ale konkrety, konkrety, a nie bicie pianyto ja bym dodał jeszcze: kolesiostwo. Niestety kolesiostwo wygrywa ze zdrowym rozsadkiem.Tylko czekać az koesie (usunięte przez administratora) to co pozytywnego zostało w tej firmir.
    kamil

29.07.2013 22:30

ciekawość - 2013-07-18 17:47:14 to ile Doradca netto może dostać w oddziale?jak dobrze włazisz dyrektorowi oddziału w (usunięte przez administratora) to 3 tyś zgarniesz, ale czy to dużo odpowiedz sobie sam, czy warto, zarobki nie są sprawiedliwe, nie ma podziału na stanowiska, czy magazynier czy kierowca, czy pracownik biurowy jak nie liżesz (usunięte przez administratora) przełożonym to tyle samo zarobisz, żebyś nie wiem jak pracował poświęcał i oddawał się pracy nie licz na wiele, zdobędziesz klienta przepiszą go innemu (czytaj bliższemu sercu dyrektora)
    ciekawość

18.07.2013 17:47

to ile Doradca netto może dostać w oddziale?
    marcin

13.06.2013 07:24

nie polecam, może kiedyś było lepiej ale teraz jest straszna lipa, zarobki mizerne a wymagania że (usunięte przez administratora)
    obecny pracownik

30.04.2013 19:48

Jakich konkretów oczekujesz? Że ktoś się podłoży? I zacznie śpiewać na forum. Po za tym co nieco jest napisane, opinie negatywne, o czymś świadczą a pozytywnej nie widać...... Jeszcze pracuje w SIG-u ale szukam coś innego, za duże wymagania za marne 1700 zł. Trzeba być wszystkim w jednym, przepisy i memoranda to tylko chyba w Krakowie przestrzegają bo w oddziale u siebie tego nie widzę, pod publikę i na pokaz dla centrali jak najbardziej ale na tym koniec. Po za tym anglikom odwala; coraz to durniejsze wytyczne itd..... rynek jest jaki jest; albo sprzedajemy na minimalnej marży albo wcale, po za tym i tak centrala ma bonus a oddział właściwie figę dostaje ( no chyba że dyrektor oddział, to i owszem, premie po 10tyś, a szaremu (usunięte przez administratora) w zęby)
    do rzeczy...

29.04.2013 12:44

ale konkrety, konkrety, a nie bicie piany
    też obecny

09.03.2013 20:55

dokładnie to co wyżej, dodać mogę; mają pieniądze na szkolenia, nowe samochody ale na podwyżki czy sprzęt ( wózek widłowy) to już nie, ogólnie jestem na nie i to duże NIE !!! ale rynek pracy jest jaki jest więc cóż trzeba zacisnąć zęby i robić swoje, a angole czytaj pracodawcy niech się cieszą że w Polsce tania siła robocza jest
    obecny pracownik

09.03.2013 20:48

również nie polecam, pracuję ale szukam innej, zarobki niewiele większe niż minimalna a wymagania że (usunięte przez administratora) najlepiej jak sw (sprzedawca wewnętrzny) jest jednocześnie kasjerem, przedstawicielem handlowym, sprzątaczką, magazynierem, logistykiem. W którym oddziale tak jest lepiej dla siebie nie napiszę, powiadomię o tym gdy już nie będę tu pracował. Do procedur idzie się przyzwyczaić i są one pomocne i trzymają wszystko w "kupie" jednak nie wszędzie się je przestrzega a centrala jest chyba ślepa jak tego nie widzi albo nie chce widzieć. Stanowiska w firmie na wyrost, co drugi to albo "dyrektor" albo "kierownik". Tak czy śmak nie polecam. Pozdrawiam byłych pracowników

Zostaw merytoryczną opinię o SIG Sp. z o.o.