Jeżeli ktokolwiek ma do siebie szacunek, to nie pójdzie tam do pracy. Najniższa krajowa, nadgodziny, do których jest się zmuszanym, (usunięte przez administratora)ze strony pani "lider", totalna rotacja pracowników, ponieważ orientują się co dzieje się w firmie. Premia jest owszem, ale na podstawie wyliczanki. W tym miesiącu ty dostaniesz tyle, a ty nic nie dostaniesz. Odejście stamtąd to najlepsza decyzja w moim życiu. Nie róbcie sobie tego.
aha, czyli potencjalnie to czego tak właściwie mogą chcieć? Ciekawa też jestem tych potencjalnych pomysłów i ewentualnej reakcji na nie. Co przykładowego proponowałeś i jaka była na to odpowiedź?
Napewno cenie w tej firmie uczciwe umowy i pieniadze na czas ! pracowalam tam trzy lata :) pewnie do dzis bym tam pracowala gdyby nie wyjazd za granice,ale kto wie czy jeszcze tam kiedys nie wroce ;)
No a czemu miałaby nie móc pojechać...? A wiecie jakie stawki wtedy były? między 2014 a 2017? bo właśnie takie lata przytacza i jestem ciekawa jak to się ma do dzisiejszej opcji jaką oferują
Ostatnie opinie dotyczyły pracy w wakacje? Już w sumie po nich ciekawa jestem zatem jak warunki mogą wyglądać teraz, zwłaszcza w okresie przedświątecznym? Jest spory ruch? W ogóle gdzie dodawane mogą być aktualne oferty? na głównej stronie prócz listy sklepów ich nie widziałam
Widzę, że wypowiadasz się z pozycji byłego pracownika firmy Kegel-Błażusiak. Jaka jest Twoja opinia na temat tego pracodawcy? Chętnie ją poznamy na forum! Wspominasz o zarobkach - czy mógłbyś przedstawić jakie widełki płacowe oferowane w tej firmie?
Firma nastawiona na oszczednosci placa slaba i wymagania duze ale tak to jest z tymi goralami mysla tylko o dudkach nie o pracownikach
Wyjechalas za granicę na wczasy ? Może wyplata od "super firmy" nie byla wystarczajaca. Pozdrawiam.
To jest już prywatna sprawa tej osoby. Widzę, że sam nie masz zbyt dobrego zdania na temat Kegel-Błażusiak jako pracodawcy. Ale interesuje mnie, z czego właściwie wynika Twoja niechęć wobec niego. Czy chodzi jedynie o wysokość wynagrodzenia, czy o coś jeszcze? Wyjaśnij mi to proszę.
Powiem szcze pracowałem na różnych stanowiskach w kilku firmach w Polsce i za granicą.W ciągu kilku dni delegacji dostałem nawet porcje frytek,dziekuje Robert.Bardzo proszę nie ma już źle w Polsce jeśli chodzi o rynek pracy.Szanujcie się.Pozdrawiam.
Zastanawia mnie to, że pojęcie lider zostało ujęte w cudzysłowie. To jak inaczej nazywa się to stanowisko i jakie warunki zatrudnienia na nim mogą obecnie przysługiwać? mam na myśli zakres obowiązków oraz stawki. Co do premii natomiast jakie są umowne zasady? Faktycznie tylko uznaniówka? co w takim razie tutaj doceniają?
Pojęcie lider zostało ujęte w cudzysłowie, ponieważ ta pani na lidera się totalnie nie nadaje. Nie ma w tej firmie szans na rozwój osobisty, mimo że ciągle jest o tym mowa, na awans nie ma co liczyć. Zakres obowiazkow to obsługa w sklepie, dojazd do klienta oraz zdobywanie klienta. Powtarzane jest ciągle, że nie jest to na zasadzie call center ale tak to wygląda. Stawka to najniższa krajowa, premia uznaniowa naprawdę w zależności od humoru. Doceniają to, że robisz to co oni chcą. Żadnych wybiegów, żadnych swoich pomysłów. Ma być tak jak chcą tego oni. Kropka
Uwaga na nadgodziny pracujesz 8 godzin a jak kogos zabraknie to dymasz po 10 godzin lub dluzej a w karte pracy wpisujesz 8 godzin takie praktyki nadaja sie do sprawdzenia w PIP
Po czym słyszysz odpowiedź: "Źle sobie Pan dzień zorganizował" I kilka godzin dymania za darmo.
Witam Mam pytanie do pracowników Kegla w N.T. Czy Wam też odebrali dodatek na święta Bożego Narodzenia i na wakacje stwierdzając,że i tak zarabiacie najlepiej w okolicy (czego bym nie powiedziała po ostatnim zwiększeniu progu procentowego od którego zaczyna się premia) a jak nie pasuje droga wolna ,czy tylko wybranym zakładom zostało to odebrane ?
Jak wygląda ścieżka kariery w firmie Kegel-Błażusiak na stanowisku asystenta ds. obsługi klientów? Na jakie stanowiska można awansować i w jaki sposób, czym należy się wykazać? I po jakim czasie od zatrudnienia taki awans jest w ogóle możliwy?
W ogóle nie wyglada, nie ma awansu, nie ma podwyżek i na szkolenia tez nie licz. Niestety nie jest to stanowisko, na którym się rozwiniesz. Jeżeli zaczęłaś prace to uciekaj stamtąd czym prędzej.
Katarzyno, niestety jest to minimalna krajowa + premia uznaniowa. Czym jest premia uznaniowa i od czego (kogo) zależy wiadomo. Nie licz na więcej
Czym Kegel-Błażusiak Sp. z o.o. zachęcają? Jakie mają dodatki?
Zachęcają ogromnymi zarobkami, premiami i w ogole obiecują gruszki na wierzbie, a no i oczywiście pamiętaj, firma od 40 lat nigdy nie spóźniła sie z pensja! Dodatkiem jest ubezpieczenie w warcie, które nadaje sie do niczego xd Niestety poza pensja na czas i warta cała reszta to bujda :(
Co masz na myśli? Może pochwalisz się swoimi sukcesami w firmie Kegel-Błażusiak lub innej?
Pytanie dotyczyło przyczyn rotacji, a temat dotyczy opinii o firmie, a nie moich sukcesów. No ale widzę, że "KOGOŚ" moja opinia najwyraźniej dotknęła ;-))))))
Człowieku stanowisko jest to samo nie szukają magazyniera, tylko co chwile doradce klienta hurtowego.... 3 miesiące ludzie tam siedzą czytają katalogi przez ten czas, nauka kodów, a szkoda gadać... ja bym to omijał z daleko bo tylko wrzodów ludzie się nabawicie.
O kurde tak samo miałem na okresie próbnym, czytanie katalogow wykowanie symboli nazw itp nauka materialow etc, tragedia. Jak rozmawialem tam z innymi pracownikami to sami mowili ze to agencja pracy tymczasowej. Pewnie Panie Bartku Panu zalezy na obronie tej firmy bo juz nikt nie zgłasza sie na rozmowy do pracy na 3 miesiace ? Po tym niby okresie próbnym oferuja prace ale za najnizsza krajowa tak wiec kto co lubi, omijać szerokim łukiem..
Potwierdzam... jeżeli nie jesteś zmuszony/a pracować na już tylko możesz spokojnie poszukać innej pracy to naprawdę szukaj dalej i omijaj szerokim łukiem. Zarządzanie personelem poniżej poziomu , płaca nie adekwatna i inna a niżeli omawiana na rozmowie. Brak odpowiedniej wiedzy dotyczącej zakresu kodeksu pracy u zarządzajacyh. Jest zarządzajaca z kompleksem władzy. naprawdę odradzam.
Masz na myśli, że podczas okresu próbnego pracownicy są szkoleni i uczą się odpowiednich kodów dotyczących towaru w magazynie? Napisz jakie umowy są proponowane w firmie i czy po odpowiednim przeszkoleniu można starać się o kontrakt na czas nieokreślony.
To prawda firma nie jest godną polecenia oprócz złej atmosfery także bardzo słabe zarobki i ciągle obiecanej że będzie lepiej. Omijajcie z daleka.
@AAA Mam wrażenie, że to konkurencja tak inspiruje do pisania tych bzdur!
Na wstępie chcielibyśmy wyrazić ubolewanie, że wyniosła Pani z pracy w naszej firmie takie doświadczenia. Naszym priorytetem zawsze była dobra atmosfera wewnątrz każdego z działów firmy i równe traktowanie wszystkich pracowników. Dlatego jesteśmy zaskoczeni, że opisywane przez Panią sytuacje nigdy nie dotarły do osób zarządzających firmą, możemy jednak zapewnić, że zostaną one zweryfikowane. Chcemy także stanowczo podkreślić, że krzywdzące oskarżenia kierowane w stronę naszych wieloletnich i zaufanych pracowników są dla nas nie do przyjęcia, jest nam przykro i jednocześnie jesteśmy bardzo zaskoczeni, że pojawiły się one w Pani komentarzu. Żałujemy, że opisywana przez Panią sytuacja nie została przedstawiona oficjalną drogą komunikacji wewnątrz naszej firmy, do której dostęp ma każdy z pracowników.
O tak święte słowa zostały napisane. O firmie nie można powiedzieć złego słowa, ale jeżeli chodzi o osobę zajmująca się sklepami to porażka. Jakby się zgłosiło cokolwiek osobie nad tą Panią to na drugi dzień zwolnienie by było plus kilka słów dodatkowo o tym jakim jest się złym. Ludzie sami z siebie nie odchodzą tylko jest konkretny powód tego wszystkiego, a strach jaki niesie ze sobą ta osoba paraliżuje innych.
Zastanawiam sie dlaczego komentarz został usunięty przez administratora, tak czy siak za każdym razem jak bedzie usuwany to bede dodawać ponownie. TKażdy kto chciałby rozpocząć prace w Państwa firmie powinien mieć możliwość poczytania opinii, zarówno tych poztywnych i negatywnych. „ złego słowa o samej firmie napisać nie moge. Praca jaka była przeze mnie wykonywana, rownież była całkiem miła i przyjemna, współpracownicy tez. Na tym koniec zalet. Atmosfera panująca każdego dnia była nie do zniesienia. Zacznijmy od Pani menager, duzo mówi, mało robi generalnie dwulicowa ale nie szkodliwa - wiecie jednym uchem wpadnie, drugim wpadnie wiec da sie żyć. Przejdźmy zatem do sedna! Pani kierownik (lider, dyrektor czy jak tam sie tytułuje), to jest dopiero przerost formy nad treścią! Z metra cięta, pseudo góralka z lekkim brakiem w wykształceniu podstawowym. Tak jak ta Pani potrafi zepsuć człowiekowi dzień to nikt nie potrafi, nie szanuje nikogo nawet siebie. Powierzchownie miła ale jak przyjdzie co do czego to zrobi wszystko żeby tylko jej było na wierzchu i tylko ona ma racje, a kodeks pracy moze sie przy niej schować bo nikt jej nie bedzie mowić co ma robić. Z biegiem czasu żałuje że nie zgłosiłam do PIPu jak traktowani są przez nią pracownicy, to książkowy przykład mobbingu. Przez tą Panią już niejedna osoba sie zwolniła, dlatego zastanawiam się dlaczego jeszcze nikt „z góry” nie zainteresował sie o co chodzi? Bo warto, ktoś bez kultury i wiedzy pełniący stanowisko kierownicze to pomyłka. Podsumowując, jeżeli gdzieś rekrutuje Was ta Pani, to uciekać czym prędzej! Obiecuje pensje 3 tysiące po 3 miesiącach, a pozniej smuteczek bo pensja to ledwo 2 tysiące ???? finanse finansami ale nic nie jest warte pracy w takiej atmosferze, zastraszeniu i oczywiście monitoringu non stop, nie mowie o samych kamerach ale o tym, że faktycznie jesteśmy tam obserwowani tam non stop co wynika z braku zajęć i pracy Pani Rudej.”
Pracowałam w tej firmie, ta Pani była moją przełożoną, jest wymagająca ale sprawiedliwa, a kiedy miałam problemy osobiste była bardzo elastyczna żeby nie powiedzieć pomocna. Absolutnie nie rozumiem do czego pijesz.
Cała prawda o Rudej uważajcie na nią wykształcenie i inteligencja zero chyba wiadomo za co dostała prace
Cała prawda w Twojej wypowiedzi też pracowała m u tej góralki kolor włosów odzwierciedlał jej charakter. Faktycznie też żałuje że nie zgłosiłam tego do Inspekcji Pracy mobbing przez cały okres trwania umowy. Jesteś handlowcem sprzedawca sprzątaczka itd za grosze ciągła inwigilacji . Tak jak pisał kolegą brak wykształcenia tej pani pseudonimem manager tak się właśnie dostaje stolek za (usunięte przez administratora)
Oficjalną drogą komunikacji? Naprawdę? Każdy mail do wiadomości "lidera ds. Rozwoju sklepów fabrycznych", do tego jest wspólna skrzynka pocztowa dla wszystkich pracowników sklepu, no rzeczywiście. Zachowana pełna dyskrecja. Szkolenia produktowe też rewelacja. Już wiem, że Państwa firma wymyśliła nowy, profesjonalny materiał "kordula" oraz system ochronny "cold black",ale jak się człowieku chcesz dopytać to słyszysz, żebyś się nie mądrzył. Przyjeżdżanie na kacu - codzienność. Palenie wyrobów tytoniowych w sklepie - codzienność. Przekleństwa w obecności klientów - standard. Pani "Lider" naprawdę na bardzo wysokim poziomie kultury osobistej.
Dokładnie skąd oni wytrzasneli tego rudzielca bardziej pasuje do monopolowego niż reprezentować firmę. Polska firma szczycą się tym a zarobki najniższe wymagania jak za nie wiadomo jaka funkcję chyba coś im się pomyliło.
Czy Kegel-Błażusiak Sp. z o.o. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
Jeśli chcecie firmę w której wiecznie są problemy z systemem komputerowym, kolektory danych się wieszają a panie z biura co chwilę się przywalająl do czegoś albo na waszych oczach trzaskają oknami i drzwiami za wami to firma dla was. Tak to robota bardzo prosta(przynajmniej na magazynie) denerwujące jest tylko to że jak nie ma roboty to zabierają urlop wysyłając na niego bez postojówki.
@Ja to nie można nic składać swoich propozycji, opinii itp bo można zostać zwolnionym ?
Jeżeli nie dostosujesz się do nich i nie bedziesz taki jak oni oraz bedziesz znał kodeks pracy za dobrze. Wylatujesz.
Czy Kegel-Błażusiak Sp. z o.o. oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
Tragedia
krawcowe są bardzo obciążone w tej firmie. produkcja odzieży nie jest dobrze rozplanowana. nie ma w tej firmie fachowca od planowania produkcji! aby zarobić dokręcają śruby krawcowym i brygadzistkom aby szyły coraz szybciej. zamiast planowania jest szybko szybko.
Czy macie jakis powód, że tak rzadko piszecie na forum? Czyżby wakacje odciągnęły?
Jak się pracuje w Kegel-Błażusiak Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Kegel-Błażusiak Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 4.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Kegel-Błażusiak Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 0 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!