Thomson Reuters

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 77 ocen.

Opinie o Thomson Reuters

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thomson Reuters

Damian

Dzien dorby wam... czy mozna zapytac jakie godzinny pracy ktos pracowal na stanie case management analyst jak of ktorej godzinny do ktorej I czy terz jakies weekendy? SerdecNie-Damian

Rebe

Witam! Czy ktos moglby opisac stanowisko Financial documentation specialist? Jak wyglada codzienna praca, etc :) dziekuje

panie e_t

Witam, mam zapytanie dot. pracy Business Support Advisor- KYC? Czy to jest ciekawa praca? Co dokładnie się robi w tym dziale? Jak jest atmosfera, zarobki, manager? Czy jest potrzeba pracy po godzinach? Czy oferują elastyczny czas pracy?

Lubeka

Czy na rozmowie rekrutacyjnej pada pytanie "ile chciałbyś zarabiać", czy od razu proponują jakąś kwotę? Czy ktoś orientuje się, jakie są możliwe zarobki dla absolwenta na stanowisku analityka z biegłym językiem angielskim i średniozaawansowanym innym językiem obcym?

Pse
@Lubeka 17.07.2017, 17:44
Czy na rozmowie rekrutacyjnej pada pytanie "ile chciałbyś zarabiać", czy od razu proponują jakąś kwotę? Czy ktoś orie...

Lubeka, mnie pytali jakie są moje wymagania finansowe.

Lubeka
@Pse 19.07.2017, 12:25
Lubeka, mnie pytali jakie są moje wymagania finansowe.

Dziękuję za odpowiedź!

Sr. Project Manager

Czy może ktoś opisać czym się u was zajmuje w praktyce Sr. Project Manager? Jakie są relacje pomiędzy Sr. managerami a managerami i pomiędzy managerami ogólnie vs zespół. No właśnie - czy u was są zespoły scrumowe czy inne? Jak wygląda taki codzienny rytm pracy Sr Project Managera, tygodniowy, trzymiesięczny? Proszę o konkrety, a nie żale.

JMS

Hej wszystkim, Jak sie pracuje w teamie Headline News Reporters? I jakie sa mniej wiecej zarobki z obcym jezykiem? Dzieki!

zainteresowanypraca

hej, czy ktoś z was coś wie o stanowisku Case Management Analyst? Będę wdzięczny za wszystkie opinie.

Leon

Czy ktoś ma jakieś informacje na temat stanowiska Financial Analyst ? (Jakie zarobki, jak się pracuje, wizja awansu)?? Byłbym wdzięczny.

Laweta

Ja nie narzekam, a miałem w życiu parę prac gdzie traktowano mnie na jak śmiecia. Naprawdę nie jest źle w porównaniu z innymi zajmowanymi prze zemnie stanowiskami. Masa ludzi zapomina, że istnieje życie po pracy i żyją tylko i wyłącznie Reutersem, gdzie jak w każdej kropo jesteś nic nieznaczącym trybikiem w tej, całej, wielkiej machnie, to gdzieś tam siedzi z tylu głowy i powoduje masę frustracji która możecie przeczytać powyżej.

San

Polecam dla osób nieambitnych, którzy mają problemy z pracą po studiach. Jak ktoś ma w życiu ambicje, żeby zarabiać w życiu trochę więcej niż inne osoby po studiach to lepiej niech nie wysyła CV do TR, bo to tylko stracony czas. To czego się można nauczyć w firmie raczej się nie przyda w innej korpo a jeśli nawet to nie zwiększy to pensji (to nie nowość w SSC ale w innych można sobie chociaż podszkolić język lub excela, a przy odrobinie szczęście może uda się dostać stanowisko na którym można dostać dobre doświadczenie, w TR takie dobre stanowiska należą do nielicznych). Absolwenci ze średnią znajomością angielskiego mogą na dzień dobry wyciągnąć 3800-4000 brutto (bez znaczenia czy ktoś zna tylko angielski czy inne dodatkowe języki na wysokim poziomie), co jest całkiem dobrą stawką dla osób co nic nie umieją i skończyły bezprzyszłościowe studia. Dodatkowo każdy pracownik TR (z wyjątkiem "kontraktorów") może dostać 5% dodatkowo w obligacjach, które może je spienieżyć przy odchodzeniu z firmy. Jednak podwyżki w firmie to śmiech na sali, po ok. 2-3 latach można liczyć na około 5% (plus podwyżki inflacyjne). A na następne 5% trzeba czekać kolejne 3-4 lata. W większości zespołów wystarczy stosunkowo słaba znajomość języków (B1), choć trzeba sobie poradzić z rozmową kwalifikacyjną w j. angielskim. J. angielski jest używany na spotkaniach w firmie, szkoleniach i komunikacji wewnętrznej ale w praktyce jak się prześlizgnie przez interview to nie trzeba w pracy dużo gadać po angielsku. Znajomość drugiego języka, nawet na niskim pozimie A2/B1, ma obecnie coraz mniejsze znaczenie, choć mimo, że ciągle mile widziana (ale już nie jest konieczna). Ale jak ktoś zna drugi język na pozimie B2/C1 to powinien się starać o pracę w innym korpo. Co ważne, należy przypilnować podczas rekrutacji czy umowa nie jest podpisywana poprzez agencję pracy tymczasowej Manpower. Na interview zazwyczaj mówią o tym "temporary contract" co przeze mnie było błędnie zrozumiane jako "umowa na czas określony" a okazała się umową o pracę tymczasową. Większej różnicy między "kontraktorem" a "pracownikiem TR" nie ma, wykonuje się te same obowiązki, ale jako kontraktor nie dostaję się bonusu 5% w ramach obligacji i dodatkowo umowa tymczasowa jest w pewnym sensie umową śmieciową. Zazwyczaj kontraktor przechodzi po kilku miesiącach na normalną umowę na czas określony ale niektórym przypadkom mogą przedłużyć dalej umowę przez agencje pracy. Również należy wspomnieć ze pierwszego dnia podają papier w którym należy podać ile się zarabiało w poprzedniej firmie, oficjalnie pod pretekstem obliczania składek rentowych, ale od wielu lat ta praktyka jest w Polsce nie jest już konieczna a wręcz zakazana. Ale młode osoby o tym nie wiedzą. Z drugiej strony, ludzie są raczej zadowoleni swojej pracy, mało osób odchodzi do innych firm a jeśli już to po wielu latach. Ludzie sobie chwalą to, że robią nic nieznaczące rzeczy, nie wymaga się od nich zbyt wiele więc i nie ma stresu. Również plusem jest to, że stawki w firmie są w miarę płaskie, nie ma większych różnic płac między osobami pracującymi na tych samych stanowiskach. Co do reszty, to jest podobnie jak w innych korpo, możliwość pracy z domu, nawet na stałe, po kilku miesiącach w wielu zespołach. Kawa darmowa jest kiepskiej jakości (chyba, że ktoś lub kwas), za lepszą trzeba płacić 20 gr xD A co do komentarzy wyżej to co @Zohan napisał to też sama prawda

AverageBlond
@San 04.05.2017, 16:11
Polecam dla osób nieambitnych, którzy mają problemy z pracą po studiach. Jak ktoś ma w życiu ambicje, żeby zarabiać w życiu tro...

Fakt, jest spokój ale to trochę za mało ambitnie na dłuższe marnowanie życia. Ciężko przebić własne bardziej ambitne pomysły bo trzeba zrobić target, statystyki albo się wyspowiadać 20 osobom zanim cokolwiek ruszy :( Bo po co to ? Jak wszędzie zależy od punktu widzenia. Firma WYGODNA ale jak $ się nie zgadza to i wygoda nic nie da. Osobiście nie narzekam, uciekam do niebieskich.

Sergio

To jest baza obcych wojsk do wyszkolenia szpiegów.Zwolnili wybitnego tłumacza Maćka,bo nie został u kierownika Byczkowskiego na noc.Oni sprawdzają tam konta akcjonariuszy.Wbrew bankom i instytucjom finansowym.W USA KYC zatrudniające case management analyst zostało zlikwidowane.

Zohan

Zdecydowanie odradzam TR wytrzymałem rok o pożegnałem się z nimi, zadufani w sobie menago którzy awansowali bo chyba przyjęli coś na klatę a teraz nie dają rady, nie mówiąc o tym że musiałem tłumaczyć menadżerowi całość procesu i co i jak działa bo facet nic nie kumał!, prywata na maxa i traktowanie jakbyś był tanią siłą roboczą, z uśmiechem na twarzy plucie prosto w oczy i udawanie że to deszcz no ale przecież pracujesz dla takiego prestiżowego pracodawcy to weź z połykiem i śpiewaj peany na cześć szefa. Motto pracy w TR - you're not paid to think, shut up and do your job, a mindless worker is a happy worker!

Piotrek

Zaczęłem pracę w Thomson Reuters, zastanawia mnie jak wygląda sytuacja, jeżeli chodzi o świąteczne premie? W poprzedniej firmie, co roku otrzymywaliśmy 300zł dodatkowo do wynagrodzenia w okresie świątecznym. Jak wygląda to w TR?

DM4life
@Piotrek 12.12.2016, 13:37
Zaczęłem pracę w Thomson Reuters, zastanawia mnie jak wygląda sytuacja, jeżeli chodzi o świąteczne premie? W poprzedniej firmie...

@Piotrek Odpowiedzi na takie pytania szukasz na gowork? :D Nie łatwiej w HR? :)

abc

Czy to prawda, że na stanowisku Technical Customer Service Executive zarabia się 6700 brutto? O takim wynagrodzeniu pisze rekruter.

wa-wa
@abc 23.11.2016, 17:43
Czy to prawda, że na stanowisku Technical Customer Service Executive zarabia się 6700 brutto? O takim wynagrodzeniu pisze rekru...

Tyle to w tej firmie ( R - bez T) zarabiało się na podobnym stanowisku w 1996 roku.

Bart

Zgadza sie, w firmie wszystkie L4 sa platne 100% sa jeszcze inne benefity. Generalnie jak czytam wiekszosc opinii to widze ze sa wyssane z palca (Te negatywne). Inny problem ze zaraz poleci grupowka w firmie ;/

MaDłu

Reuters to solidna firma, choc praca tutaj ma swoje cienie Przede wszystkim trzeba ciezko pracowac, to nie miejsce na nauke, tutaj sie duzo wymaga od pracownika jednoczesnie jednak oferuje duze wynagrodzenie i stabilne miejsce pracy Opowiesci o tym ze ktos w ciagu 15 minut zostaje zwolniony wlozcie miedzy bajki, bardzo serio podchodza do kwestii zatrudnienia i jezeli w jakims dziale sa ciecia albo ktos nie wyrabia normy to jest o tym informowany z wyprzedzeniem Najwiekszym minusem jest zdecydowanie ogrom pracy, pracuje w Reutersie 3,5 roku, wszczyscy obecni znajomi i przyjaciele to Ci z pracy, bo po prostu najwiecej czasu spedzamy razem Jak mamy nawal pracy to nierzadko siedzialem po 13 h w biurze, niech kazdy ma swiadomosc ze takie sytuacje maja tam miejsce, chyba dlatego tak wiele pracuje tam singli, po prostu nie maja czasu na zycie towarzyskie, jak juz sa zwiazani to zwykle z osobami pracujacymi w Reutersie :] Z tak szeroko omawianym mobbingiem mam mieszane uczucia, uwazam ze czesc pracownikow jest przewrazliwiona i uwaza ze kazde polecenia szefa to atak, oni tez przed kims odpowiadaja i musza sprawnie zarzadzac ludzmi Zarobek to najwiekszy plus tej pracy, odnosnie nadgodzin to chyba zalezy od dzialu, u nas zwykle odbieramy nadgodziny w formie pieniedzy Tak prywatne spostrzezenie, pracujacy tam osoby dziele zwykle na osoby z kredytem na mieszkanie/dom i osoby bez niego, te pierwsze dosc poslusznie wykonuja polecenia i nawet sie nie zajakna jak szef im dowala obowiazkow, Ci drudzy pokazuja pazur jak szef kaze im zostac po godzinach No i jak sie zatrudnialem wmawialem sobie ze popracuje co najzwyzej 2-3 lata i nadal pracuje wiec chyba fakt ze ta firma daje stabilizacje w dosc niestabilnym polskim rynku pracy to dodatkowy atut

MaDłu

Reuters to solidna firma, choc praca tutaj ma swoje cienie Przede wszystkim trzeba ciezko pracowac, to nie miejsce na nauke, tutaj sie duzo wymaga od pracownika jednoczesnie jednak oferuje duze wynagrodzenie i stabilne miejsce pracy Opowiesci o tym ze ktos w ciagu 15 minut zostaje zwolniony wlozcie miedzy bajki, bardzo serio podchodza do kwestii zatrudnienia i jezeli w jakims dziale sa ciecia albo ktos nie wyrabia normy to jest o tym informowany z wyprzedzeniem Najwiekszym minusem jest zdecydowanie ogrom pracy, pracuje w Reutersie 3,5 roku, wszczyscy obecni znajomi i przyjaciele to Ci z pracy, bo po prostu najwiecej czasu spedzamy razem Jak mamy nawal pracy to nierzadko siedzialem po 13 h w biurze, niech kazdy ma swiadomosc ze takie sytuacje maja tam miejsce, chyba dlatego tak wiele pracuje tam singli, po prostu nie maja czasu na zycie towarzyskie, jak juz sa zwiazani to zwykle z osobami pracujacymi w Reutersie :] Z tak szeroko omawianym mobbingiem mam mieszane uczucia, uwazam ze czesc pracownikow jest przewrazliwiona i uwaza ze kazde polecenia szefa to atak, oni tez przed kims odpowiadaja i musza sprawnie zarzadzac ludzmi Zarobek to najwiekszy plus tej pracy, odnosnie nadgodzin to chyba zalezy od dzialu, u nas zwykle odbieramy nadgodziny w formie pieniedzy Tak prywatne spostrzezenie, pracujacy tam osoby dziele zwykle na osoby z kredytem na mieszkanie/dom i osoby bez niego, te pierwsze dosc poslusznie wykonuja polecenia i nawet sie nie zajakna jak szef im dowala obowiazkow, Ci drudzy pokazuja pazur jak szef kaze im zostac po godzinach No i jak sie zatrudnialem wmawialem sobie ze popracuje co najzwyzej 2-3 lata i nadal pracuje wiec chyba fakt ze ta firma daje stabilizacje w dosc niestabilnym polskim rynku pracy to dodatkowy atut

Sdrx

Jak wygląda u nich rozmowa już bezpośrednio w biurze? I z czym wiąże się test, który również ma być podczas spotkania? Posada to specjalista ds analiz ze znajomością języków.

Barbra

Znam bardzo dobrze j.angielski, z J.rosyjskim trochę gorzej. Studiuję corporate finance management i zatanawiam się nad złożeniem cv do tej firmy. Różne opinie słyszę o firmie, zaletą jest na pewno pensja no i możliwość wykonywania pracy zdalnie. Prawda? Czy ktoś z Was pracuje z domu dla tej firmy?

Patryk QA

Cześć. Pracuję w Krakowie jako QA i rozważam relokację do Gdyni, zauważyłem ofertę na Test Analyst, jest sens aplikować, jeżeli w Krakowie zarabiam 9k brutto i nie chcę mniej? Mam 3 lata doświadczenia a automatyzacji testów, oni wymagają roku.

Piotr Boho
@Patryk QA 22.02.2016, 13:31
Cześć. Pracuję w Krakowie jako QA i rozważam relokację do Gdyni, zauważyłem ofertę na Test Analyst, jest sens aplikować, jeżeli...

Patryk jezeli interesuje Cie Gdansk i kasa 9k lub wyzsza to napisz do mnie na LinkedIn

IzaC
@Patryk QA 22.02.2016, 13:31
Cześć. Pracuję w Krakowie jako QA i rozważam relokację do Gdyni, zauważyłem ofertę na Test Analyst, jest sens aplikować, jeżeli...

Panie Patryku, jeśli to jeszcze aktualne z Pana strony to mam fajną ofertę dla Pana. zachęcam do kontaktu: Profil publiczny (usunięte przez administratora)

cc

Przechodził ktoś rekrutacje na case management analyst i mógłby się podzielić jak wygląda rekrutacja? albo jest ktoś kto pracuje na tym stanowisku i mógłby się podzielić opinią? :)

Alicja
@cc 17.02.2016, 12:53
Przechodził ktoś rekrutacje na case management analyst i mógłby się podzielić jak wygląda rekrutacja? albo jest ktoś kto pracuj...

Ja ostatnio przeszłam do drugiego etapu rekrutacji ale chcieli żebym ja im powiedział, jak będzie wyglądała praca na moim stanowisku, a nie odwrotnie ;) Na tym etapie się skończyło.

Pytania

Thomson Reuters Gdynia wydaje się być jedynie namiastką światowego giganta medialnego. Franchising. Nic więcej. Kadra wydaje się nie radzić sobie z zadaniami organizacyjnymi. W firmie są działy gdzie toleruje się wieloletni brak rozwoju pracowników. Ponadto niektóre metody formułowania poleceń przez przełożonych mogą zakrawać o mobbing np. straszenie nowo-przyjętych pracowników, że "ty jesteś tu dobry/a na 3 miesiące", izolowanie z grona akcjonariuszy, obniżanie pensji, tolerowanie zachowań wobec podwładnych mogących stanowić prowokację na tle seksualnym. Praca dla wytrwałych.

Klara :)

A gdzie tak słyszałaś, ja słyszałam, że przy znajomości 4 języków na KYC/AML proponują 3500nett?

Muti

Kolega zaraz po obronie mgr (zarzadzanie UG) rozpoczal prace w Reuters Gdynia, i w dziale KYC dostal 3 tys. netto. Inna znajoma (kilka lat dorywczej pracy w roznych miejscach w UK) tez rozpoczela prace w Reuters, i w dziale analiz dostala 2400 netto.

kamila
@Muti 24.09.2015, 15:05
Kolega zaraz po obronie mgr (zarzadzanie UG) rozpoczal prace w Reuters Gdynia, i w dziale KYC dostal 3 tys. netto. Inna znajom...

Witam. Szukam osob ktore na dzien dzisiejszy pracuja w Thomas Reuters

someone

Wiele osób z wawy się przenosi, słyszałem że w AML oferują 7-8 tys brutto, to prawda?

Splot

A ja gorąco polecam pracę w tej firmie. Jest to bez wątpienia dobre miejsce na start w korporacji. Czy jest to dobre miejsce na dłuższą metę, to już zależy od cierpliwości, predyspozycji i ambicji. Niedługo minie 6 lat odkąd zacząłem tutaj pracę, pracuję w moim trzecim zespole i mam już ósmego szefa i muszę powiedzieć że zawsze byłem traktowany z szacunkiem i poszanowaniem mojego wolnego czasu. Być może kilka razy tylko w ciągu tego czasu zalogowałem się w weekend z domu żeby popracować może 2-3 godziny. W ciągu tygodnia jeśli wykonam jakiekolwiek nadgodziny to albo dostaję za nie pieniądze (rzadko), albo po prostu odbieram je sobie kiedy mi pasuje (często). Trochę śmieszy mnie czasami ta korporacyjna kultura, ale staram się skupiać na wykonywaniu dobrej pracy i jakoś wszystkim to pasuje. ;) Dodatkowo, ostatnio zaczęły się tutaj otwierać ciekawe teamy jak KYC oraz oddział agencji prasowej Reutera. Jest szansa na fajną, rozwojowa pracę z bardzo ciekawymi ludźmi oraz w międzynarodowym środowisku. :)

Nick
@Splot 17.08.2015, 18:22
A ja gorąco polecam pracę w tej firmie. Jest to bez wątpienia dobre miejsce na start w korporacji. Czy jest to dobre miejsce na...

Witczakowa ci każe to pisać?

marcus

Odradzam pracę w tej firmie. Po przepracowaniu kilku lat zostałem zwolniony w ciągu 15 min. Żadnych rozmów wcześniejszych ani informacji zwrotnych o mojej ewentualnej złej pracy. Ot ni z gruszki ni z pietruszki. I to po tym jak wcześniej brałem na siebie nowe obowiązki. Premia praktycznie nie do wyrobienia a jak już to musisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szybciej niż królik. Czuć presję odgórną na targety. Wyjścia "teamowe" i "okolicznościowe" też bzdura bo każdy na spiętym tyłku siedzi. Czuć hipokryzje, sztuczność i fałsz. Plusem może być regularna kasa ja miałem 2400 netto i pakiety medyczne oraz multisport ale dzisiaj to standard w każdej korpo. Po całym dniu jesteś jednak tak wypruty z energii że musisz odespać i z multisporta nie korzystasz- zero życia rodzinnego.

elf
@marcus 30.07.2015, 08:34
Odradzam pracę w tej firmie. Po przepracowaniu kilku lat zostałem zwolniony w ciągu 15 min. Żadnych rozmów wcześniejszych ani i...

@marcus Daj wiecej szczegolow na temat zwolnienia. Prawda o TR jest taka, ze jak dostaniesz stala umowe to ciezko Cie zwolnic chyba, ze dyscyplinarnie. Nie bardzo wierze, ze bez powodu w 15 min Cie wyrzucili. No i po kilku latach w firmie nie miales 2400 na reke, bo nowym teraz ciut wiecej oferuja, a jak zaczynales kiedys to pensje byly wyzsze. Jesli tak dobrze pracowales to pewnie dostawales roczne podwyzki, co prawda sa smieszne, ale nie wierze, ze przez kilka lat miales te sama pensje. Druga czesc wypowiedzi to prawda. Praca dla osob samotnych, kariery nie zrobisz jak nie bedziesz siedziec po godzinach chyba, ze jestes geniuszem i ogarniasz wszystko w 8 godzin plus godzina lunchu. Znam takich co maja wysokie stanowiska i pensje, ale to sa mozgi. Reszta faktycznie ma prawie zerowe zycie rodzinne i prywatne. Ja tez nie mam rodziny wiec jest ok, ale duzo mnie to kosztuje. A pytanie, czy inne korpo sa lepsze?

katia

Witam, A miał ktoś styczność ze stanowiskiem Analityk Danych lub Starszy Analityk Danych? Jak wynagrodzenie na tych posadach?

pracownik TR

@anka 90v content analyst fluent in english to normalne stanowisko u nas w firmie, nic specjalnego, hajs 2500 na reke. a opieka medyczna i mutlisport jest w kazdej korpo, nie zyjemy juz w sredniowieczu.

kofeik

Prosze napiszcie jaka jest stawka na specialist w Kyc. Przeszedl ktos ostatnio interview? Ile proponuja w ofercie pracy?

MGS

Znam bardzo dobrze osobe, która własnie w piątek zakończyła "świetlaną karierę" w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Praca ma plusy - dośc dobre zarobki, płatne nadgodziny, pakiety, stycznośc z dwoma językami obcymi. Ma i minusy - praca dobra dla osoby samotnej, mającej szalone braki finansowe i zdolnej do poświęcenia całego życia pracy.Najlepiej widziany pracownik to siedzący codziennie po godzinach plus pracujący w kazdy weekend.Jeżeli praca wymaga 3 dni to po jednym dniu się słyszy - mało wydajna, siedz po godzinach. W końcu internetu sie nie pogoni, pisanie też ma swoje tempo i 100 stron w godzinę nie napiszesz.Polityka kadrowa dziwna - zwalnia się pracownika który już prace poznał ....bo mało wydajny, na to miejsce przyjmuje się następnego, którego 3 miesiące traktuje się ulgowo

rer

Odradzam pracę w zespole Integrascreen. Wyścig szczurów, beznadziejna atmosfera, nadgodziny, mobbing. Jedna wielka porażka.

anh3

Witam, pracuje ktoś z Was w dziale analiz AML - KYC? to ciekawa praca? co dokładnie się robi w tym dziale? jak atmosfera, leader, zarobki? Czy jest potrzeba pracy po godzinach?

Marek

Czy w ogólnie rozumianym supporcie można zarobić 4.000,- netto?

Mariol
@asdasdfasdas 25.08.2015, 13:58
pracuje tu 8 lat, zaczynalem od 2800 dzis ponad 5400 netto raz pracowalem w weekend z domu 3 godziny, na wlasne zyczenie, plat...

Jak piszesz coś, to najpierw poczytaj kodeks pracy. Zwolnienie płatne w 100% jest tylko za: wypadek przy pracy, choroba zakaźna lub ciąża. Prawidłowo dostaje się 80%. Ktoś Ci płaci za te kłamstwa?

mm
@Mariol 10.10.2016, 02:37
Jak piszesz coś, to najpierw poczytaj kodeks pracy. Zwolnienie płatne w 100% jest tylko za: wypadek przy pracy, choroba zakaźna...

To akurat nie kłamstwo, firma dopłaca te 20%, taki benefit

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Ex

Były, ale się rozsypały. Kobieta, która zarządza biurem tępi takie inicjatywy (oczywiście nie wprost) a w Reutersie jest mało ludzi, którzy mają coś do powiedzenia lub coś ich interesuje poza klepaniem w klawiaturę

kylie

Idziesz na lunch, kiedy chcesz. Przysługuje jedna lub pół godziny w zależności od działu, ale pracuje się też odpowiednio dłużej. Jest też catering na miejscu od 12.

Julka

Czy przerwa na lunch jest o stałej godzinie dla wszystkich pracowników? Czy raczej luźno traktowana według potrzeb

kylie

Dobra firma na start, stabilne wynagrodzenie (analityk danych ok. 2400 netto na start), coroczne podwyżki, możliwość wyrobienia dodatkowych pieniędzy (płatne nadgodziny, bonusy za przekroczenie targetu), benefity (karta Multisport, Medicover), imprezy integracyjne 2 razy w roku, codzienny kontakt z językiem angielskim biznesowym, dla chętnych dofinansowane szkolenia (w tym CFA). Jeśli chodzi o możliwości rozwoju, wszystko zależy od działu. Są działy, w których praca jest "sezonowa", więc poza "busy period" można np. robić projekty, zostać rozpoznawalnym i tym samym zwiększyć szanse na awans. Są działy, gdzie jest zapieprz na okrągło i tylko poświęcając swój czas osobisty można się doszkalać chociażby w zakresie CFA. Atmosfera w pracy, presja na wyniki itd. zależy głównie od team leadera, jaki się trafi. Główne minusy: monotonna praca, ciśnienie na wyrobienie targetu, awans nie idzie w parze z doświadczeniem - można latami o niego się ubiegać.

Julka
@kylie 09.01.2015, 03:16
Dobra firma na start, stabilne wynagrodzenie (analityk danych ok. 2400 netto na start), coroczne podwyżki, możliwość wyrobienia...

Czytam te opinie i już się wystraszyłam, jeśli panują tu "prawa dżungli"i jedynym atutem jest wynagrodzenie wypłacane na czas(coś co się należy za wykonaną pracę w cywilizowanej europie- przecież to nie Chiny i miska ryżu od łaskawcy!)To się zastanawiam dlaczego jeszcze nikt z Was nie wpadł na pomysł założenia związków zawodowych tak jak jest to w mojej firmie. Wszystko poukładane w regulaminach, każdy wie co ma robić a przełożeni kulturalni i grzeczni w stosunku do podwładnego. Pewnie! czasem zdarzy się nieporozumienie ale jest to szybko załatwiane i spokój.

:/

Gdzie ty masz 4tys. netto!!!Smiech na sali

olaola
@:/ 08.01.2015, 20:01
Gdzie ty masz 4tys. netto!!!Smiech na sali

Czy jest szansa dostać propozycję 4tyś netto na stanowisku Order Management Specialist?

obserwatoe

Dobra wiadomość dla wszystkich szukających pracy, firma Thomson Reuters opublikowała właśnie nową ofertę pracy. Bardzo mnie zaciekawiła, a wy co na to? Thomson Reuters is the world’s leading source of intelligent information for businesses and professionals. We are ... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5742583?keywords=&region=

anna

ktoś napisał: spychologia i prawa dżungli- no to tak jak w każdej korporacji-jedyny plus takiej pracy: pensja wypłacona co do godziny i nic poza tym, aha i te nawiedzone, utożsamione ze swoim pracodawcą sztywniaki, wspominają coś o prestiżu...

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ernest

szaleństwo...

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

B4Net

4k netto jak dobrze poprowadzisz rozmowę (.Net, doświadczenie)

Frano

Jakie zarobki w dziale IT na starcie?

kali

3500 brutto

as

niskie standardy, robotnicy pomiatani, atmosfera beznadziejna - liczy sie norma, ktora wypracujesz a nie czlowiek, szkolenia przeprowadzane przez pracownikow, ktorzy sami za badzo nie kumuja o co chodzi... panuje jedna wielka spychologia i prawa dzungli - slabsi psychicznie sa pomiatani przez tych, ktorzy dluzej pracuja i wiedza jak to wykorzystac. chamstwo i buractwo sie tam szerzy..

mika

takie tesco dla informatykow, zap po nocach swietach, robota malpia, tim liderzy wybierani wg klucza, ktory to durniejszy i przypadkiem nie ucieknie z firmy, po czym udowodniaja szczurym wyscigiem, ktory z pracownikow wiecej wycisnie

zoran

zdecydowanie odradzam, praca jak na farmie bawełny i jesteś tam czarnuchem a twój tim lider zachowywać się będzie jak właściciel tej farmy, totalna prywata łamanie prawa pracy i zamordyzm.

Zostaw opinię o Thomson Reuters - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thomson Reuters