witamy na naszym profilu! Jesteśmy jedną z wiodących firm sektora branży zarządzania wierzytelnościami w Polsce. W Kredyt Inkaso S.A. zajmujemy się szerokim spektrum usług finansowych, windykacyjnych i prawnych.
Działamy nie tylko w Polsce, ale również w Rumunii, Bułgarii, Rosji, Chorwacji oraz Luksemburgu. Aktualnie w całej naszej Grupie Kapitałowej zatrudniamy pod 600 osób, w tym prawie 450 w Polsce. Nasza centrala znajduje się w Warszawie, ale mamy też swoje siedziby w Lublinie i Zamościu.
Swoją obecnością na portalu GoWork chcemy zaznaczyć chęć udziału w podejmowanych tu dyskusjach oraz udzielania odpowiedzi na pytania, które Was nurtują. Bardzo dziękujemy za wszystkie merytoryczne opinie, które pojawiają się na tym forum. Na bieżąco śledzimy wszystkie wpisy, wyciągając wnioski z konstruktywnej krytyki.
Nasza firma jest w trakcie dynamicznego rozwoju i działa w perspektywicznej branży. Jesteśmy otwarci na Wasze opinie, a także nowe pomysły, ludzi, technologie i innowacyjne rozwiązania. Szczególnie cenna jest dla nas odpowiedź zwrotna zarówno od byłych, jak i przede wszystkim obecnych pracowników. Zależy nam na tym, by – wspólnie z Wami – nieustannie się rozwijać, usprawniać nasze działania biznesowe i tworzyć przyjazne środowisko pracy.
Pozdrawiamy serdecznie
Kredyt Inkaso S.A.
17 w prowadzonej jednej sprawie? Tak jeden klient cos pisał, ciekawie po jakim czasie przy tym już na pewno się awansuje? Wiecie? mam na myśli rzecz jasna młodszego specjalistę ds. kontaktów z klientami. Interesuje mnie taka praca, zwłaszcza ze podkreślają w niej wolne weekendy w opisie. Czy w takim razie work-life balance jest zachowany?
Pozdrawiamy serdecznie
Kredyt Inkaso S.A.
Nie polecam pracy w tej firmie nawet największemu wrogowi i nie wierzcie w te bzdury wypisywane przez HR bo nawet w tym wpisie mijają sie z prawdą bo firma nie będzie prowadzić już działalności w Rosji, ale mniejsza o to. Firma to dno, jeżeli chcesz tu zrobić karierę to tylko za pomocą wazeliniarstwa i przytakiwania swojemu przełozonemy. Samodzielne myślenie nie jest wskazane a wręcz niezgodne z filozofią zen czy tam lean którą zarząd próbuje nieudolnie wprowadzać. Przychodząć do tej firmy bedziesz miał okazję pracować na najgorszym programie windykacyjnym w branzy wierzytelnosci w Polsce. Dodatkowo nie nauczysz się tu windykować bo to nie jest juz firma windykacyjna tylko zajmujaca sie raportami i niezliczonymi callami które do niczego nie prowadza a stwarzaja tylko okazje do zorganizowania nastepnego kola. Podwyżke dostaniesz tylko wtedy gdy miłościwie panujaca jedyna słuszna partia w Polsce podniesie minimalne wynagrodzenie. A może HR napisze ile osób odeszło lub zostało zwolnionych w tej firmie w ciagu ostatnich 5 lat oraz z czego wynika tak duża rotacja? Chetnie na ten temat porozmawiam.
jasne, działacie w luksemburgu hehe
Firma nie rzetelna , nie dbajaca o swoich klientów. Nie polecam.
Od siedemnastu łat jestem nękany przez firmę windykacyjna kredyt inkaso ulicy Okrzei 32 z Zamościa wraz komornik sądowy przy sądzie rejonowym w Tychach ulicy budowlanych 35 pan Daniel Chojnacki działać na moją szkode
Okazjonalna praca zdalna w przypadku seniora specjalisty heldesku, to znaczy jak często i kiedy? Podobnie jak @DC też chętnie poznam skalę wynagrodzenia. Rekrutacja obejmuje zadania?
Nie widzę chyba ostatnio żadnych opinii dotyczących pracy w IT? Wisi po prostu oferta dla programisty C# / .NET i się nią interesuje. Nie ma podanych rzecz jasna widełek wiec wstępnie czy ktoś tu byłby w stanie je przybliżyć? Jak rozmowa wygląda ile czasu zabierze? Po jakim czasie otrzymam feedback? Zależy mi na terminach
Uwazam, ze brak widełek płac ba ogloszeniu o prace swiadczy tylko i wyłacznie o braku prifesjonalizmu i braku szacunku do potencjalnych pracowników. Radzę takie biznesy omijac szerokim łukiem, bo jak widac kadra menadżerska zatrzymała sie 15 lat temu. Słabe na maksa....
Cześć, Jak wyglądają warunki pracy jako windykator/agent terenowy. Praca jest na wierzytelnościach realnych do zwindykowania czy przeterminowanych? Jak wygląda system prowizyjny? Wszelakie dodatkowe informacje mile widziane.
Mnie zastanawia przy tym jedno. Czy wszystko może być tez zależne od lokalizacji? Widzę, że oferta wisi teraz na chyba osiem miast. w tym przypadku otrzymuje się ewentualne wsparcie od samego Pracodawcy? w jakim zakresie?
Dwa lata temu windykowalem kredyty z poprzedniego stulecia, same długi przedawnione bez aktualnych adresów, znajdzie się pare chwilówek ale tutaj z kolei ludzie są tak utopieni, że niczego nie zdziałasz, nie polecam
Widzę, że specjalista helpdesku nie zanudzi się robiąc jedno. Nawet przygotowanie sal do konferencji ma wpisane w obowiązki, trochę to taki administrator IT. Czy wobec sporego zestawu i różnorodności zadań zarobki są adekwatne? Umowa o pracę jest od początku zawierana, czy bez zlecenia ani rusz?
Umowa o prace jest odrazu, a co do zarobkow, to tak jak wszedzie, nie jest zle, chociaz mogloby byc lepiej.
Z każdym programistycznym tak będzie? Pytam, bo teraz z kolei wisi oferta na C#..NETa. widełek faktycznie nie ma podanych, mnie jednak jeszcze jedna kwestia interesuje. Czy biorą tu juniorów w tym zakresie? Z opisu wynikają min 3 lata doświadczenia, których niestety nie posiadam
Jak wygląda praca na stanowisko : Młodszy specjalista ds kontaktów ?
Firma Kredyt Inkaso S.A. chce zatrudnić kogoś na stanowisko Helpdesk. Czy ktoś miał okazję tam pracować i może powiedzieć o swoich doświadczeniach?
W tej firmie nie ma chyba ani jednej wiarygodnej osoby. Załatwienie formalności graniczy z cudem. Dzwonisz i Cie przełączają z działu do działu twierdząc że dana osoba się tym nie zajmuję. I koniec końców nie ma ani jednej rzetelniej osoby z którą można załatwić sprawę.
jakie jest wynagrodzenie na stanowisku opiekuna wspólpracy z komornikami? praca hybrydowa czy da rade calkiem zdalnie?
Wiesz, jak wygląda wynagrodzenie początkowe, które oferuje Kredyt Inkaso S.A. dla potencjalnych kandydatów? Na GoWork.pl pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Analityk.
pojawiło się ogłoszenie na opiekuna współpracy z komornikami, jaką dają stawkę dla człowieka z doświadczeniem? jakie są warunki, zdalnie , hybrydowo?
Najgorsza firma z jaką współpracowałam. Ciągły stres, czepiają się o byle co. Ciągle dogryzają, wiecznie coś jest źle. Panie ciągle obgadują inne Panie których nie ma w pracy. I wiele innych chorych sytuacji. Cieszę się że nie muszę już tam wracać, wysysają pozytywna energię i chęć to życia.
A ty co, nadal przyjmujesz na siebie bluzgi (usunięte przez administratora) od której musisz windykować sprzedane długi sprzed 15 lat, o których nikt już nie pamięta? xD Odkąd się zwolniłem jestem zadowolony z nowej pracy. Nie muszę nawet wychodzić z domu, bo pracuję wyłącznie zdalnie i robię co chcę. Nikt nade mną nie sterczy i sam sobie organizuję dzień. Ba, czasem nie muszę nawet wstawać z łóżka! Praca lekka i zero stresu, a do tego dobrze płatna. Z łatwością więc godzę pracę z innymi obowiązkami i mam dobre samopoczucie. Was ludzie poważnie nie traktują. Ja obsługuję tylko zgłaszających się do mnie i to w całkiem innej branży. Pracują tam ludzie przeszkoleni i kulturalni, na których pomoc mogę liczyć. Nikt nie jest nabzdyczony i nie udaje, że zajmuje się czymś poważnym.
Ok, to w sumie napisz to u nich na forum, bo jakby nie patrzeć ta opinia nie dotyczy tej firmy i to mogłoby wprowadzić kogoś w błąd?
Pokazuje pełną kulturę pracowników firmy. Szok I to ma być ta przyjazna i rzetelna firma?
Jeśli takie odpisanie uważasz za największy problem u nich to w takim razie chyba nie jest aż tak źle? Zawsze mogło zostać to mniej korzystnie ujęte.
Od Razu po wypowiedzi wiadomo że brak szacunku do pracowników to standard. Przyjdzie czas że będziecie 24 na 24 tam (usunięte przez administratora)
Moglibyście się nie ośmieszać i nie dawać w ogłoszeniu o pracę: "wolnych weekendów" jako benefitu. Żenada :)
Dziękujemy za opinię. W kontekście pracy na call center naszym zdaniem warto podkreślić fakt, że w Kredyt Inkaso nie pracujemy w weekendy. Mamy świadomość, że niektóre firmy z CC działają również w soboty i niedziele. U nas weekendy są wolne, dlatego podkreślamy to w ogłoszeniach. Kandydat ma dzięki temu jasność sytuacji. A czy jest to benefit? To już kwestia podejścia i potrzeb danej osoby. Naszym zdaniem może to być wartość dodana i to, że niektóre portale z ogłoszeniami rekrutacyjnymi prezentują tę akurat kwestię w formie benefitu, zupełnie nam nie przeszkadza :) Pozdrawiamy serdecznie Kredyt Inkaso S.A.
No tak...bardzo logiczne, w takim razie dodajcie jeszcze w benefitach wynagrodzenie płatne na czas i biurko z wyposażeniem to już na pewno będą aplikować tłumy w końcu nie każda firma to ma.
Ktoś mi wyjaśni, jak to działa? Młodszy Specjalista ds. Kontaktów z Klientami, którego właśnie szukają, ma 3,200 zł brutto podstawy plus prowizja od wyników. Jak podstawa na pełnym etacie może wynosić mniej, niż najniższa krajowa (3,490 zł brutto w 2023)? Obstawiam, że ktoś skopiował ogłoszenie zeszłoroczne i wkleił teraz, zapominając zmienić stawkę. Tak?
Dziękujemy za opinię. W przypadku niektórych ogłoszeń rekrutacyjnych rzeczywiście zaciągały się jeszcze zeszłoroczne dane. Problem ten został już skorygowany. Bardzo przepraszamy za niedogodności. Pozdrawiamy Kredyt Inkaso S.A.
Plytki przekwz informacji, wydzwaniaja od rana do nocy, q jak juz czlowiek znajdz8e czas i odbierze to robia sibie zarty, udaja ze sie nie odpowiada lub milczy, podejrzewam ze maja w tym jakis cel zeby pogrążyć czlowieka.... Żenada, w celu bezoieczenstwa zalecam nagrywac kazde polaczenie
Firma szuka obecnie specjalisty ds. kontaktów z klientem. W ofercie jest informacja o możliwości rozwoju. Mógłby mi ktoś powiedzieć, jak to jest w rzeczywistości? Pracodawca oferuje jakieś szkolenia i finansuje je? Czytałam też o konkursach dla pracowników, na czym polegają, jakie kwoty można wygrać?
Witam mam niestety nieprzyjemność z tą firmą. Nie wypiera się długu. Spłacałam u komornika w ratach i na koniec opłaciłam 1/3 zadłużenia jednorazowo. Egzekucja zakończona. A firma mi mówi że jeszcze połowa zadłużenia jest do spłaty A to prawie 3000zł. I cały czas słyszę sprawa wstrzymana,obliczane niech pani zadzwoni za kilka dni. Porażka
Może Pani napisać skargę czy reklamację i poinformować że nikt Pani nie poinformował, bądź nie uprzedził o takich kosztach. Proszę poprosić o zaświadczenie o spłacie zobowiązania, po jego całkowitej spłacie i wtedy ewentualnie dochodzić swoich rozszczen bez dalszych kosztów.
Jak masz postanowienie od Komornika o zakończeniu postępowania egzekucyjnego, to sprawa jest już dla Ciebie zakończona . Wyślij im kopię tego postanowienia to się odczepią . A jak tego nie zrobią to pisz skargę do KNF.
Jak wyglądają warunki zatrudnienia? Czy jest umowa o pracę? Jakie jest wynagrodzenie na rękę w podstawie? (Lubelszczyzna)
Mamy umowę o pracę, warunki naprawdę bardzo dobre, 3100 brutto spokojnie dostaniesz, zapraszamy i chętnie powitamy cię na naszym pokładzie.
Wynagrodzenie wynosi tyle co minimalne wynagrodzenie. Ale nie polecam pracy w tej firmie bo nie można nawet kawy w spokoju wypić.
Powiedz proszę coś więcej, chciałabym aplikować do Lublina. Jest ktoś z biura z Lublina i może powiedzieć coś więcej na temat samej pracy, atmosfery w biurze, realnych targetów jak i kadry zarządzającej?
Chciał kulturalnie zachęcić a Ty się nabijasz. ;p Ale coś więcej o samych warunkach napiszesz?
Gratuluję, jak najniższa krajowa to dla ciebie cyt.: "Warunki naprawdę bardzo dobre, 3100 brutto"
chyba tylko miesiąc? Oni będą wszystko w firmie do najniższej dorównywać? wiadomo czy wyższe stanowiska też coś dostaną?
Właśnie zacząłem kolejny, przyjemny dzień. Jest godzina 12. Świeci słonko za oknem, a ja piję herbatkę leżąc pod kołderką z laptopem na kolanach i oglądam filmiki na (usunięte przez administratora) ze słuchawkami na uszach. Mniej więcej tak wygląda mój typowy dzień w pracy. Nikt nie wymaga ode mnie podjęcia jakiegokolwiek wysiłku psycho-fizycznego, a kasa i tak mi wpłynie na konto za wykonywanie kilku kliknięć, także lepiej trafić nie mogłem. A co tam dziś u was?
Szkolą, żeby sprawy u komornika windykować w całości, tymczasem w materiałach w formacie pdf, gdzie jest tyle treści, że po prostu nawet nie ma kiedy się z tym zapoznać w trakcie pracy, jest już co innego, czyli że można pozwolić na wpłatę jedynie część. Przez to nie mam teraz wyników i niedługo zamierzam złożyć wypowiedzenie.
Wystarczająco, żeby się ciebie czepiali, że nie wydzwaniasz do ludzi i nie ustalasz wpłat tylko siedzisz na innym statusie.
Może jestem zbyt myślący, ale to główne zastrzeżenia do tej pracy: 1. wydzwanianie po nieaktualnych od lat numerach albo pozyskanych niewiadomo jak i skąd, bo po sąsiadach/znajomych; 2. Próba odzyskania pieniędzy w sprawach, którymi już zajmuje się komornik xD Serio?
Jak się pracuje w Kredyt Inkaso S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Kredyt Inkaso S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 31.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Kredyt Inkaso S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 17, z czego 1 to opinie pozytywne, 11 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Kredyt Inkaso S.A.?
Kandydaci do pracy w Kredyt Inkaso S.A. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.