Beliani
3 205 6 1

Opinie o Beliani

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beliani

xyz

Wodzą za nos, uśmiechają się przez zęby i dają człowiekowi fałszywą, złudną nadzieję pomimo tego, że ten wylewa z siebie siódme poty aby wypaść jak najlepiej na rekrutacji po czym trzymają go w niepewności i spławiają, "dziękując za poświęcony czas", nawet nie mając odwagi do niego zadzwonić. Sami nie wiedzą czego chcą. Do końca rekrutacji tajemniczo milczą na temat wysokości wynagrodzenia.

Agata

@Sabina, dziękuję za odpowiedź. Czy możesz jeszcze udzielić informacji odnośnie możliwości składania aplikacji do pracy w firmie Beliani przez osoby młode bez doświadczenia? Czy takie osoby z powodzeniem mogą aplikować do pracy w tej firmie? Napisz proszę coś na ten temat.

Sabina
@Agata 27.06.2018 13:50

Oczywiście, jak najbardziej mogą. Mamy wielu pracowników, którzy są nadal studentami, nawet studiów dziennych. Elastyczny czas pracy oraz możliwość pracy w niepełnym wymiarze pozwala na godzenie obowiązków zarówno studenta jak i pracownika. Jeśli chodzi natomiast o doświadczenie to na wielu stanowiskach nie jest ono wymagane gdyż pracujemy na naszym autorskim systemie, który każdy pracownik musi opanować od podstaw tak czy inaczej. Natomiast w związku z tym, że jesteśmy międzynarodową firmą to językiem "firmowym" jest angielski w stopniu przynajmniej komunikatywnym a znajomość innych języków na pewno jest dodatkowym atutem. Jeżeli jesteś zainteresowana pracą a nie ma aktualnie ofert które by cię konkretnie interesowały lub nie jesteś pewna czy aktualne oferty byłyby dla Ciebie, wyślij proszę swoje CV na maila: praca@beliani.com i dopiskiem, że w nawiązaniu do korespondencji z Sabiną na gowork. Na pewno trafi to do mnie i się z Tobą skontaktuję i zobaczymy czy coś by się na ten moment znalazło. Pozdrawiam

Agata

W chwili obecnej w internecie brakuje informacji na temat ofert pracy w firmie Beliani. Czy ktoś z Was posiada informację na temat ewentualnych obecnych przyjęć do pracy w tej firmie? Na jakie wolne stanowiska mogą liczyć osoby poszukujące pracy w najbliższym czasie? Zachęcam do wypowiedzi w tym temacie.

Sabina
@Agata 21.06.2018 11:50

Obecnie zakończyliśmy rekrutację na kilka stanowisk w związku z czym liczba ofert faktycznie spadła na pracuj.pl, natomiast wciąż mamy otwarte pozycje. Nie wiem na jakiej stronie Pani sprawdzała ale aktualne ogłoszenia są na pracuj.pl i Indeed. Zapraszam do sprawdzenia ogłoszeń na tych stronach.

Magazynierek

Szkoda czasu na pracę. Już po pierwszym spotkaniu to wychodzi, a co po podpisaniu umowy. Lepiej nie wiedzieć.

nowy pracownik

W zeszłym tygodniu odbyłam rozmowę kwalifikacyjną która zakończyła się przyjęciem mnie do pracy jeszcze tego samego dnia. Rozmowa krótka i na temat, bez zbędnych pytań, od razu wytłumaczono i pokazano zakres obowiązków. Panie w kadrach także są bardzo miłe i uprzejme, pomogły mi pozałatwiać wszystko u lekarza medycyny pracy, także jak na razie wszystkie osoby w firmie z którymi miałam styczność były bardzo sympatyczne :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Obecny Pracownik

Firma w ciągu ostatniego półtora roku przeszła poważną restrukturyzację. Wymieniła się pewna część starej kadry kierowniczej. Faktycznie, w niektórych działach właściciele dali szansę młodszym kierownikom, którzy mieli pomysł na zmiany. Utworzono zupełnie nowe działy, struktura została poważnie zaaktualizowana. Na pewno nie spodobało się to części "starej" kadry, która zgodnie z komentarzem powyżej "uciekła". Pytanie jakie przyniosło to efekty? Póki co, mamy grupę pełnych entuzjazmu ludzi którzy lubią i potrafią ze sobą współpracować a ciągłe rotacje powoli stają się odległym wspomnieniem. Przyznaję jednak, że gdybym była EXpracownikiem, który musiał odejść bo nie rozumiał, że zmiany są konieczne, to też byłabym zgorzkniała ;)

Agata

@Marchewa, dziękuję za podzielenie się opinią na temat rozmowy rekrutacyjnej do pracy w firmie Beliani. Czy możesz napisać jaki dokładnie punkt umowy sprawił, że nie zgodziłaś się na podjęcie pracy zaoferowanej przez tego pracodawcę? Na jakie stanowisko była oferta w której uczestniczyłaś w rozmowie kwalifikacyjnej? @Aerdo, jak długo pracowałeś na tym stanowisku? Co możesz napisać na temat atmosfery panującej w tym miejscu pracy? Podziel się z nami w sposób bardziej szczegółowy swoją opinią na ten temat.

Marchewa

Byłam u nich na rozmowie. Ogólne wrażenie z rozmowy bardzo dobre: miłe rekruterki, fajne biuro, super lokalizacja, rzeczowa rozmowa i uczciwy opis obowiązków. Natomiast ich kadrowa... obraziła się, że przeczytałam ze zrozumieniem umowę i nie zgodziłam się na jej warunki. Przez chwilę nawet na mnie krzyczała, LOL. Nie mam jednak do nikogo żalu, było to w sumie cenne doświadczenie :-D

daro

Jak wyglada wynagrodzenie w Szwajcari na magazynie w systemie 3tyg 1tydz w domu .

johndere

Czy orientuje sie ktos jak wygląda praca i może przybliżone wynagrodzenie na stanowisku mechanika w tej firmie ?

Beliani HR
@johndere 23.01.2017 16:25

Warunki zatrudnienia są omawiane na rozmowie rekrutacyjnej, na niej również negocjowane są stawki, jeżeli ma Pan jakiekolwiek obawy i pytania, bardzo proszę o bezpośrednie zadanie je osobie, która przedstawia Panu ofertę – na pewno odpowie na wszystkie wątpliwości. Pozdrawiam!

Agata

Czy sądzicie by firma Beliani była odpowiednia dla osób, które studiują zaocznie? Praca często odbywa się w weekendy? Nie ma problemu by dostosować grafik? Zapraszam osoby, które znają na te pytania odpowiedz do komentarza! @johndere, po Twoich wpisach widzę, iż jesteś zainteresowany pracą w firmie Beliani, czy złożyłeś już stosowną aplikacje? Jeśli tak, odbyłeś już pierwszą rozmowę z tym pracodawcą? Zachęcam Cię do kolejnego wpisu, chętnie dowiemy się nowych informacji od Ciebie.

Beliani HR
@Agata 10.05.2018 00:57

Generalnie praca odbywa się od poniedziałku do piątku, jednak są takie działy, w których zdarzają się sobotnie dyżury pełnione przez max 2 osoby z dłuższym stażem pracy. W tygodniu grafik jest w pełni elastyczny, nie ma sztywnych godzin, kiedy należy pojawić się w biurze, można też wyjść w trakcie, jeżeli istnieje taka potrzeba i wrócić później, czy też wyjść wcześniej i odpracować niedogodziny w innym terminie. Mamy w strukturze organizacji pracowników, którzy nadal studiują, nie tylko zaocznie, więc na pewno da się to pogodzić z uczelnią. Pozdrawiam!

johndere

nicra co rozumiesz za małe pieniądze i jak to od rana do wieczora jak ponoć od 8 do 16 możesz coś więcej był bym wdzięczny bo się zastanawiam

Agata

Widzę tu wiele nowych komentarzy w tym roku, proszę opiszcie dla nas atmosferę panującą obecnie w firmie Beliani w Szczecinie, kwestie dodatków płacowych i benefitów również będą bardzo przydatne na forum. Zachęcam was do udzielenia nam odpowiedzi w tym wątku.

Adgam
@Agata 18.04.2018 00:23

Atmosfera fantastyczna, zwłaszcza ta wprowadzana przez właścicieli. Zarobki mega wysokie, benefity extra, czasem pizza gratis. Pracować w zasadzie nie trzeba. Tylko nie wiem dlaczego cały czas ktoś odchodzi a reszta przegląda codziennie oferty. Nic lepszego w tym mieście, województwie a nawet kraju się nie znajdzie.

były pracownik

Pracowałam w Beliani przez dłuższy czas. Bardzo fajna atmosfera ( przynajmniej w biurze na Bogusława), nie ma żadnej chorej konkurencji, możliwość wyjścia do lekarza w trakcie pracy jeśli jest taka konieczność bądź po zamówioną pizzę czy co tam potrzeba. Loguje się do systemu który nalicza czas pracy. Za nadgodziny można sobie odebrać dzień wolny. Ogromnym plusem jest brak szefa w biurze. Nie mieszka w Polsce i wpada do biura tylko na kilka dni w miesiącu. Jeśli ktoś jest na początku swojej kariery to czeka go duże wyzwanie ale i też odchodzi z pracy z dużym doświadczeniem. Jak w każdej pracy są mankamenty (np stare biuro z krzywą podłogą :) ale ja polecam spróbować.

Tomy

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej jako Grafik/Projektant. Miła rozmowa w dwóch językach (niemiecki, angielski) aż do momentu poruszenia tematu wysokości zarobków. Moja propozycja 3500 zł netto. Odpowiedź zwaliła mnie z nóg i rozśmieszyła, brzmiało to tak: Brutto? Netttttooooo? O Boże, nikt tyle w Polsce nie zarabia... Od tamtej pory kilka razy w miesiącu widzę ich ogłoszenie i zastanawiam się, czy wciąż szukają, czy taka rotacja? :)

Em
@cvxcvxc 11.04.2018 13:26

@cvxcvxc zdajesz sobie sprawę, że ten komentarz został opublikowany 3 lata temu? Obawiam się, że odgrzebywanie takich staroci nie wnosi niczego nowego do tematu...

xyz

mam wrażenie, że pozytywne opinie piszą tutaj tylko pracownicy marketingu. Szanse na podwyżki mają nieliczni, jeśli robisz to co do Ciebie należy, nigdy nie dostaniesz podwyżki, nie docenia się tutaj lojalnych pracowników - jak się nie podoba, do widzenia. Praca na magazynie w zimie oznacza pracę w temperaturach grubo poniżej 10st(usunięte przez administratora)Pakiety benefitów dla pracownika to kpina, opieka medyczna to tylko pediatra, ginekolog i lekarz rodzinny, za pakiet poszerzony trzeba zapłacić. Pakiet sportowy to również podstawowa opcja (kilka wejść w cenie, za którą w innych firmach ma się pakiet "all inclusive". Nie przeszkadza to oczywiście wpisywać działowi HR tych super pakietów, w ogłoszeniach o pracę. System na którym się pracuje jest dziurawy jak ser szwajcarski, wprowadzane są nowe funkcje, natomiast nawet podstawowe nie działają tak jak powinny.(usunięte przez administratora) Firma dobra tylko do zdobycia doświadczenia, po czym ewakuacja do innego pracodawcy, który potrafi docenić pracownika.

Nick
@Róża 05.04.2018 07:04

A nie?

Michael

Alles Gute

Aga

Miła atmosfera, ludzie życzliwi. Dużo się zmienia na lepsze, pozdrawiam.

Michael

Alles Gute

To all people-think by yorself

W dzisiejszych czasach bardzo dużo osób, które szukają pracy sugerują się tym portalem w związku z tym powinny mieć prawdziwe i szczere informacje, a nie tylko od ludzi, którzy są poniekąd sfrustrowani i nie potrafią sobie poradzić w wielu sytuacjach dlatego piszą bzdury chcąc oczernić te firmę nie wiadomo po co. Bądźmy szczerzy większość osób, która jest zadowolona nie wypowiada się na tego rodzaju portalach jedynie osoby, które na przykład są niedopasowane pod swoje stanowisko bądź wpływają na to inne aspekty komentują negatywnie. Ja jako były pracownik mogę powiedzieć nowo przychodzącym, iż naprawdę warto - obecnie rynek poszukuje zmotywowanych, chętnych do pracy ludzi i właśnie takich szuka Beliani. Osoba jest się w stanie wiele nauczyć i skorzystać z rożnych benefitów! Elastyczny czas pracy- super(w obecnej firmie bardzo mi tego brakuje), centrum Szczecina - idealnie i wiele, wiele innych choćby nawet pizza day jest super opcją gdyż jednoczy ludzi i można sobie zjeść dobrą pizze :) Pamiętajcie ile ludzi tyle opinii, ale uważam, że do odważnych świat należy najlepiej się samemu przekonać!

Hahah
@To all people-think by yorself 23.03.2018 12:51

No rewelacja z ta pizza. Praca marzeń

Katarzyna

Pracuję w Beliani już jakiś czas, więc mogę ze spokojnym sumieniem co nieco powiedzieć. Przede wszystkim, ogromny plus za to, że właściciele są zaangażowani w działanie firmy, po prostu im zależy. Bzdurą jest to, że rzekomo ktoś zmusza kogokolwiek do 'siedzenia po godzinach' i robienia nadgodzin. Wynagrodzenie? Kwestia indywidualna, zależna od zaangażowania, kwalifikacji i doświadczenia, ale nie sądzę, żeby można było na to narzekać. Obowiązki, wiadomo, zależą od stanowiska, ale co do zasady praca jest po prostu ciekawa i satysfakcjonująca, jesteśmy obecni ze swoją działalnością w wielu krajach, pracujemy na co dzień w językach obcych, współpracujemy z dużymi partnerami. Wydaje mi się, że jeśli ktoś zastanawia się czy warto aplikować do pracy tutaj to odpowiedź brzmi "tak". Na pewno nie warto zrażać się na zapas niektórymi komentarzami - wiadomo, jak to jest z anonimowym komentowaniem w sieci, hejt jest zazwyczaj mocno przedramatyzowany.

Ventura

Przykre jest to że usuwane są opinie jakie są negatywne o pracodawcy? Czy przyszli pracownicy nie maja prawa poznać realnych warunków pracy w biurze oraz pracy w magazynie? Zrozumiałe jest jeśli są usuwane obraźliwe wpisy , nie ma na to zgody.

Natalia
@Disaster_in_Beliani 23.02.2018 13:47

"Dostawałam" czy "brałam"? W moim zespole dostajemy wynagrodzenie, które wynika z umowy o pracę. Natomiast nadgodziny rozwiązywane są dodatkowym urlopem.

EXpracownik

Skoro ludzie odchodzą i to masowo - jak to pokazały ostatnie miesiące w niektórych działach, po 10 aktualnych ogłoszeń rekrutacyjnych na pracuj, no to chyba jednak nie jest dobrze i raczej nie będzie, jeśli szefostwo nie zmieni podejścia do pracownika i nie nauczy się go po prostu tylko (lub aż) szanować. To i nawet darmowa pizza raz w miesiącu tego nie zrekompensuje:) A Ci co są długo - garstka ich została, to cierpią już na znieczulicę firmową. Większość zawija jednak wrotki po okresie próbnym..tak jak ja:)

Mateusz
@jeszcze nie EX 14.03.2018 08:57

To dlaczego jeszcze nie ex? Pracy w dzisiejszych czasach jest więcej niż chętnych do pracy ludzi. Zamiast się męczyć polecam szybka zmianę pracy. To cholerne świństwo pracować gdzieś i jednocześnie gadać bzdury na firmę. To jak sranie do własnego gniazda.

Robert

Hej, Dziwią mnie opinie jakie tutaj czytam, trafiłem tu przypadkiem a w Beliani pracuje już jakiś czas. Nigdy nie miałem problemów z pieniędzmi, są zawsze na czas, do nadogodzin nikt mnie nie zmusza a wiemy przecież ze w wielu firmach wykorzystuje się to ze pracodawca ma do tego prawo. Jak potrzebuje więcej zarobić, sam z siebie pracuje więcej, co bardzo sobie cenie. Mogę wejść i wyjść z pracy o dowolnej porze, wiec kiedy trzeba dzieciaki zabrać do lekarza lub odwiedzić przedszkole to fajnie się to układa. Negatywne opinie to chyba pochodzą od ludzi co albo wcześniej nigdzie nie pracowali albo są całe życie nieszczęśliwi ze muszą jakakolwiek prace wykonywać. Jak to było w młodych wilkach, ludzie w Polsce chcą zarabiać a nie pracować ;) Ja swoim znajomym polecam to miejsce.

Magdalena Ślączka

Pracuję w Beliani od 3,5 roku. Myślę, że to dobre miejsce dla ludzi którzy chcą się rozwijać, ale nie odpowiada im rygor korporacyjny. Warto wspomnieć o tym, że są ludzie którzy pracują u nas od 10 lat a 80% kierowników zaczęło od najniższych stanowisk. Awans w strukturach firmy jest na porządku dziennym, podobnie jak transfery między działami (lub wewnątrz-działowe) mające na celu znalezienie odpowiedniego stanowiska dla ludzi z potencjałem. Co ciekawe, w 2015 roku pracowało tu 80 osób, teraz pracuje prawie 300. Informacja, która pojawiła się poniżej o elastycznym czasie pracy jest prawdziwa - mój team rozpoczyna pracę pomiędzy 6:30 a 10:30 w zależności od indywidualnych preferencji. Oczywiście nie wszystko jest idealne, ale właściciele ciężko pracują nad tym, żeby było dobrze i nikt nie może powiedzieć, że nie zależy im na firmie. #stopthehate :)

Ona

Hmm... Nie bardzo rozumiem większość opinii o tej firmie. Praca w biurze na pewno wymaga pewnego poziomu odporności na stres i tempa pracy, ale dzięki temu czas szybko leci. Dużo się człowiek uczy w bardzo krótkim czasie, wysokość wynagrodzenia - zwłaszcza jeśli ktoś nie ma doświadczenia - bardzo dobra na tle konkurencji. Do tego standardowo Medicover, FitProfit - akurat za dopłatą. Można spokojnie sobie zjeść śniadanie/obiad/cokolwiek i system nadgodzin - każdą dodatkową minutę przepracowaną można sobie odebrać, czy też wyjść z pracy i wrócić, gdy jest taka potrzeba. Dla młodych ludzi - świetny start.

Maggy
@Nick 25.02.2018 20:09

Pytanie co prawda nie jest do mnie, ale jako obecny pracownik odpowiem. Nie, nie boję się "Mikiego", nie pracuję za darmo i nie boję się odezwać. Nie wiem skąd wzięły się Twoje doświadczenia, ale to nie jest ani prawdziwy ani uczciwy obraz firmy i jej właścicieli. To nie jest w porządku.

Były - obecny

Tyle negatywnych opinii ale chyba jednak nie jest tak źle skoro tyle ludzi wraca.

X

Czy to prawda ze firma płaci część wynagrodzenia w inny sposób?

Nick carter
@X 13.02.2018 06:36

hahaha. Nie :)

anonim

(usunięte przez administratora)

V

Niestety racja przykro to przyznać ale tak jest....

Petersen

(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Beliani - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beliani