Opinie o Beliani

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beliani

Agata

Widzę tu wiele nowych komentarzy w tym roku, proszę opiszcie dla nas atmosferę panującą obecnie w firmie Beliani w Szczecinie, kwestie dodatków płacowych i benefitów również będą bardzo przydatne na forum. Zachęcam was do udzielenia nam odpowiedzi w tym wątku.

obecny pracownik
@Agata 18.04.2018 00:23

Atmosfera tworzy Beliani. Ludzie są niezwykle mili i przyjaźni, w biurach panuje wręcz rodzinna atmosfera, naprawdę trzeba się o tym przekonać na własnej skórze. Jeżeli chodzi o benefity, to jest prywatna opieka medyczna, fitsport, co miesiąc jest organizowany pizza day, jest też możliwe uczęszczanie w kursach i szkoleniach - ostatnio braliśmy udział w googlowskim, który miał miejsce w Berlinie. Myślę, że warto spróbować swoich sił i przekonać się na własnej skórze, jak sytuacja prezentuje się na miejscu. Ja pracuję i nie żałuję, a gorsze momenty, które zdarzają się w każdej firmie, wynagradzają mi ludzie, którzy są po prostu wyjątkowi! Pozdrawiam serdecznie!

były pracownik

Pracowałam w Beliani przez dłuższy czas. Bardzo fajna atmosfera ( przynajmniej w biurze na Bogusława), nie ma żadnej chorej konkurencji, możliwość wyjścia do lekarza w trakcie pracy jeśli jest taka konieczność bądź po zamówioną pizzę czy co tam potrzeba. Loguje się do systemu który nalicza czas pracy. Za nadgodziny można sobie odebrać dzień wolny. Ogromnym plusem jest brak szefa w biurze. Nie mieszka w Polsce i wpada do biura tylko na kilka dni w miesiącu. Jeśli ktoś jest na początku swojej kariery to czeka go duże wyzwanie ale i też odchodzi z pracy z dużym doświadczeniem. Jak w każdej pracy są mankamenty (np stare biuro z krzywą podłogą :) ale ja polecam spróbować.

Tomy

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej jako Grafik/Projektant. Miła rozmowa w dwóch językach (niemiecki, angielski) aż do momentu poruszenia tematu wysokości zarobków. Moja propozycja 3500 zł netto. Odpowiedź zwaliła mnie z nóg i rozśmieszyła, brzmiało to tak: Brutto? Netttttooooo? O Boże, nikt tyle w Polsce nie zarabia... Od tamtej pory kilka razy w miesiącu widzę ich ogłoszenie i zastanawiam się, czy wciąż szukają, czy taka rotacja? :)

Em
@cvxcvxc 11.04.2018 13:26

@cvxcvxc zdajesz sobie sprawę, że ten komentarz został opublikowany 3 lata temu? Obawiam się, że odgrzebywanie takich staroci nie wnosi niczego nowego do tematu...

xyz

mam wrażenie, że pozytywne opinie piszą tutaj tylko pracownicy marketingu. Szanse na podwyżki mają nieliczni, jeśli robisz to co do Ciebie należy, nigdy nie dostaniesz podwyżki, nie docenia się tutaj lojalnych pracowników - jak się nie podoba, do widzenia. Praca na magazynie w zimie oznacza pracę w temperaturach grubo poniżej 10st(usunięte przez administratora)Pakiety benefitów dla pracownika to kpina, opieka medyczna to tylko pediatra, ginekolog i lekarz rodzinny, za pakiet poszerzony trzeba zapłacić. Pakiet sportowy to również podstawowa opcja (kilka wejść w cenie, za którą w innych firmach ma się pakiet "all inclusive". Nie przeszkadza to oczywiście wpisywać działowi HR tych super pakietów, w ogłoszeniach o pracę. System na którym się pracuje jest dziurawy jak ser szwajcarski, wprowadzane są nowe funkcje, natomiast nawet podstawowe nie działają tak jak powinny.(usunięte przez administratora) Firma dobra tylko do zdobycia doświadczenia, po czym ewakuacja do innego pracodawcy, który potrafi docenić pracownika.

Michael

Alles Gute

Aga

Miła atmosfera, ludzie życzliwi. Dużo się zmienia na lepsze, pozdrawiam.

Michael

Alles Gute

To all people-think by yorself

W dzisiejszych czasach bardzo dużo osób, które szukają pracy sugerują się tym portalem w związku z tym powinny mieć prawdziwe i szczere informacje, a nie tylko od ludzi, którzy są poniekąd sfrustrowani i nie potrafią sobie poradzić w wielu sytuacjach dlatego piszą bzdury chcąc oczernić te firmę nie wiadomo po co. Bądźmy szczerzy większość osób, która jest zadowolona nie wypowiada się na tego rodzaju portalach jedynie osoby, które na przykład są niedopasowane pod swoje stanowisko bądź wpływają na to inne aspekty komentują negatywnie. Ja jako były pracownik mogę powiedzieć nowo przychodzącym, iż naprawdę warto - obecnie rynek poszukuje zmotywowanych, chętnych do pracy ludzi i właśnie takich szuka Beliani. Osoba jest się w stanie wiele nauczyć i skorzystać z rożnych benefitów! Elastyczny czas pracy- super(w obecnej firmie bardzo mi tego brakuje), centrum Szczecina - idealnie i wiele, wiele innych choćby nawet pizza day jest super opcją gdyż jednoczy ludzi i można sobie zjeść dobrą pizze :) Pamiętajcie ile ludzi tyle opinii, ale uważam, że do odważnych świat należy najlepiej się samemu przekonać!

Hahah
@To all people-think by yorself 23.03.2018 12:51

No rewelacja z ta pizza. Praca marzeń

Katarzyna

Pracuję w Beliani już jakiś czas, więc mogę ze spokojnym sumieniem co nieco powiedzieć. Przede wszystkim, ogromny plus za to, że właściciele są zaangażowani w działanie firmy, po prostu im zależy. Bzdurą jest to, że rzekomo ktoś zmusza kogokolwiek do 'siedzenia po godzinach' i robienia nadgodzin. Wynagrodzenie? Kwestia indywidualna, zależna od zaangażowania, kwalifikacji i doświadczenia, ale nie sądzę, żeby można było na to narzekać. Obowiązki, wiadomo, zależą od stanowiska, ale co do zasady praca jest po prostu ciekawa i satysfakcjonująca, jesteśmy obecni ze swoją działalnością w wielu krajach, pracujemy na co dzień w językach obcych, współpracujemy z dużymi partnerami. Wydaje mi się, że jeśli ktoś zastanawia się czy warto aplikować do pracy tutaj to odpowiedź brzmi "tak". Na pewno nie warto zrażać się na zapas niektórymi komentarzami - wiadomo, jak to jest z anonimowym komentowaniem w sieci, hejt jest zazwyczaj mocno przedramatyzowany.

Ventura

Przykre jest to że usuwane są opinie jakie są negatywne o pracodawcy? Czy przyszli pracownicy nie maja prawa poznać realnych warunków pracy w biurze oraz pracy w magazynie? Zrozumiałe jest jeśli są usuwane obraźliwe wpisy , nie ma na to zgody.

Natalia
@Disaster_in_Beliani 23.02.2018 13:47

"Dostawałam" czy "brałam"? W moim zespole dostajemy wynagrodzenie, które wynika z umowy o pracę. Natomiast nadgodziny rozwiązywane są dodatkowym urlopem.

EXpracownik

Skoro ludzie odchodzą i to masowo - jak to pokazały ostatnie miesiące w niektórych działach, po 10 aktualnych ogłoszeń rekrutacyjnych na pracuj, no to chyba jednak nie jest dobrze i raczej nie będzie, jeśli szefostwo nie zmieni podejścia do pracownika i nie nauczy się go po prostu tylko (lub aż) szanować. To i nawet darmowa pizza raz w miesiącu tego nie zrekompensuje:) A Ci co są długo - garstka ich została, to cierpią już na znieczulicę firmową. Większość zawija jednak wrotki po okresie próbnym..tak jak ja:)

Mateusz
@jeszcze nie EX 14.03.2018 08:57

To dlaczego jeszcze nie ex? Pracy w dzisiejszych czasach jest więcej niż chętnych do pracy ludzi. Zamiast się męczyć polecam szybka zmianę pracy. To cholerne świństwo pracować gdzieś i jednocześnie gadać bzdury na firmę. To jak sranie do własnego gniazda.

Robert

Hej, Dziwią mnie opinie jakie tutaj czytam, trafiłem tu przypadkiem a w Beliani pracuje już jakiś czas. Nigdy nie miałem problemów z pieniędzmi, są zawsze na czas, do nadogodzin nikt mnie nie zmusza a wiemy przecież ze w wielu firmach wykorzystuje się to ze pracodawca ma do tego prawo. Jak potrzebuje więcej zarobić, sam z siebie pracuje więcej, co bardzo sobie cenie. Mogę wejść i wyjść z pracy o dowolnej porze, wiec kiedy trzeba dzieciaki zabrać do lekarza lub odwiedzić przedszkole to fajnie się to układa. Negatywne opinie to chyba pochodzą od ludzi co albo wcześniej nigdzie nie pracowali albo są całe życie nieszczęśliwi ze muszą jakakolwiek prace wykonywać. Jak to było w młodych wilkach, ludzie w Polsce chcą zarabiać a nie pracować ;) Ja swoim znajomym polecam to miejsce.

Magdalena Ślączka

Pracuję w Beliani od 3,5 roku. Myślę, że to dobre miejsce dla ludzi którzy chcą się rozwijać, ale nie odpowiada im rygor korporacyjny. Warto wspomnieć o tym, że są ludzie którzy pracują u nas od 10 lat a 80% kierowników zaczęło od najniższych stanowisk. Awans w strukturach firmy jest na porządku dziennym, podobnie jak transfery między działami (lub wewnątrz-działowe) mające na celu znalezienie odpowiedniego stanowiska dla ludzi z potencjałem. Co ciekawe, w 2015 roku pracowało tu 80 osób, teraz pracuje prawie 300. Informacja, która pojawiła się poniżej o elastycznym czasie pracy jest prawdziwa - mój team rozpoczyna pracę pomiędzy 6:30 a 10:30 w zależności od indywidualnych preferencji. Oczywiście nie wszystko jest idealne, ale właściciele ciężko pracują nad tym, żeby było dobrze i nikt nie może powiedzieć, że nie zależy im na firmie. #stopthehate :)

Ona

Hmm... Nie bardzo rozumiem większość opinii o tej firmie. Praca w biurze na pewno wymaga pewnego poziomu odporności na stres i tempa pracy, ale dzięki temu czas szybko leci. Dużo się człowiek uczy w bardzo krótkim czasie, wysokość wynagrodzenia - zwłaszcza jeśli ktoś nie ma doświadczenia - bardzo dobra na tle konkurencji. Do tego standardowo Medicover, FitProfit - akurat za dopłatą. Można spokojnie sobie zjeść śniadanie/obiad/cokolwiek i system nadgodzin - każdą dodatkową minutę przepracowaną można sobie odebrać, czy też wyjść z pracy i wrócić, gdy jest taka potrzeba. Dla młodych ludzi - świetny start.

Maggy
@Nick 25.02.2018 20:09

Pytanie co prawda nie jest do mnie, ale jako obecny pracownik odpowiem. Nie, nie boję się "Mikiego", nie pracuję za darmo i nie boję się odezwać. Nie wiem skąd wzięły się Twoje doświadczenia, ale to nie jest ani prawdziwy ani uczciwy obraz firmy i jej właścicieli. To nie jest w porządku.

Były - obecny

Tyle negatywnych opinii ale chyba jednak nie jest tak źle skoro tyle ludzi wraca.

X

Czy to prawda ze firma płaci część wynagrodzenia w inny sposób?

Nick carter
@X 13.02.2018 06:36

hahaha. Nie :)

anonim

(usunięte przez administratora)

V

Niestety racja przykro to przyznać ale tak jest....

Petersen

(usunięte przez administratora)

Agata

@Bart widzę tą ofertę pracy na stronie internetowej firmy. W wymaganiach wymieniona jest komunikatywna znajomość języka niemieckiego, angielskiego lub francuskiego. Swój poziom języka angielskiego określasz właśnie jako komunikacyjny. Jeśli spełniasz również wszystkie pozostałe wymagania, to warto przesłać swoją aplikację do firmy.

Ila_mrowka
@Berlin 17.08.2017 08:43

(usunięte przez administratora)

Bart

Witam. Widzę ogłoszenie na stanowisko kierowca-magazynier w tej firmie. Warunki spełniam oprócz jednego: nie znam języków obcych. Angielski tylko komunikatywnie. Jest szansa na przyjęcie do pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

AntyEdziu

Potwierdzam 100% prawdy

prawda_o_rekrutacji

(usunięte przez administratora)

Ja

Z tego co się orientuje to są dwa biura. Byłem kiedyś na deptaku na rozmowie i było bardzo miło.

nick1

Dlaczego posty opisujące realia procesu rekrutacyjnego do Państwa firmy są regularnie kasowane/niepublikowane ?

pytanie

czemu posta "nick" jeszcze nie skasowali ? długi weekend ?

Nick

Witam, byłem kiedyś na rozmowie w tej firmie. Tak nieprofesjonalnie przeprowadzonej rekrutacji, nie widziałem nigdy. Rekruterka, nie odznaczała się kulturą i była bardzo niemiła. Pierwsze wrażenie nie zachęciło mnie do jakiejkolwiek współpracy z tą firmą.

może

Złożyłem dziś dokumenty zobaczymy...

były pracownik

Stawek się wstydzicie, ze są usunięte? Cóż, fakt jest jeden - są (usunięte przez administratora) bo łącznie około (usunięte przez administratora) wyjazdową to kiepska stawka. Ale usuwanie postów lub części z nich to żenada.

anonim

(usunięte przez administratora)

Prawda

HAHAHAHA Ale jak nic prawdę opisał.

Pusia

Dziwna firma.Zbyt wysokie wymagania za niske wynagrodzenie.

Rektutacja
@Pusia 22.04.2017 11:04

Wymagania są zróżnicowane, w zależności od stanowiska, czy to stanowisko specjalistyczne czy asystenckie, a kolejny czynnik wpływający na wynagrodzenie to wiedza i doświadczenie jakie się wnosi. Stad też mylne i krzywdzące jest Pani stwierdzenie, gdyż jest bardzo ogólnikowe i subiektywne.

johndere

Czy orientuje sie ktos jak wygląda praca i może przybliżone wynagrodzenie na stanowisku mechanika w tej firmie ?

Robert
@johndere 23.01.2017 16:25

Tak.

Zostaw opinię o Beliani - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beliani