Beliani

Szczecin, Księcia Bogusława X 48 lok. 8

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 230 ocen.

Beliani
2 230 6 1

Opinie o Beliani

Xx

Głownym problemem beliani jest mega slabe zarządzanie. To klasyka firmy, ktora szybko sie rozrosla i nie nadązaja za tym struktury. W firmie jest chaos, duzo ludzkiej energii jest marnowane. Zlecane są dzialania, ktore nie przekladaja sie na jakiekolwiek efekty. Są tam dzialy i ludzie zawaleni robotą, którzy ledwo zipią i równoczesnie istnieją stanowiska, na ktorych nie robi się kompletnie nic. Etap, w którym znajduje sie ta firma, połaczony z autorytarnym stylem pseudozarządzania przez szefa, nie wrózy jej dobrze. Póki będzie koniunktura na chińską ikeę pod falszywą wloską nazwą to się moze jakos siłą rozpedu bedzie kulac . Jak się ssanie z rynku skonczy to firma poskłada się błyskawicznie

Szczęśliwy Absolwent Beliani
@Xx 11.10.2018 00:06

Jako były już pracownik tej firmy oceniam decyzję o odejściu za właściwą. Pomijając dużą rotację (nie tylko w moim byłym już dziale - w ciągu roku odeszło z tego działu 7 osób - to chyba świadczy nie tylko o słabym zarządzaniu, ale i o świadomości tych pracowników, że niczego wartościowego się tam nie nauczą), autorytarnym sposobie traktowania pracowników przez szefa, który ma w zwyczaju nazywać ludzi idiotami i który zmienia zdanie w zależności od nastroju, kiepskim systemie motywacyjnym (program medyczny, w którym jest tylko lekarz rodzinny, ginekolog, okulista i dermatolog - za resztę trzeba dopłacić i za program sportowy, za który w całości płaci pracownik, a z którego wielu pracowników nie skorzysta, bo są w pracy za granicą), poza tym mnóstwo zasad, które nie przekładają się wcale na to że pracownikom jest w tej firmie lepiej, a raczej są stworzone po to, żeby szef miał całkowitą kontrolę nad wszystkim. Pomijam już to, że nowe osoby, które przychodzą do firmy, i które trzeba wszystkiego nauczyć dostają nie raz wyższe pieniądze na start, niż osoby, które tam pracują już x lat. Mało to profesjonalne podejście do pracowników, którzy lojalnie tam trwają znosząc humory szefa.

Kandydat

Dlaczego jawnie preferujecie dziewczyny na stanowiska biurowe? Zakrawa o dyskryminację...

OZ
@Kandydat 16.09.2018 00:46

Bardzo mi przykro jeśli ma Pan takie wrażenie. O wynikach rekrutacji decyduje wiele czynników, ale na pewno nie płeć. Najważniejsze są predyspozycje, doświadczenie, wyniki dnia próbnego i to jak dana osoba odnalazłaby się w istniejącym już zespole. Jestem pewna, że nikt nie odrzuca idealnych kandydatów dlatego, że są mężczyznami. To byłoby po prostu nierozsądne i krótkowzroczne a przecież każdemu kierownikowi zależy na jak najlepszym zespole.

Mario
@OZ 20.09.2018 20:04

Dzień próbny? Dość odważne rozwiązanie przy obecnie panującym rynku pracownika a zarazem dość kontrowersyjne pod względem etyki zatrudnienia i prawa pracy...

M
@Mario 24.09.2018 11:00

Takie rozwiązanie jest idealne które chcą zobaczyć jak wygląda biuro, poznać zespół z którym będą pracować i dowiedzieć się co dokładnie leżałoby w zakresie ich obowiązów. Kilka godzin spędzonych w firmie daje doskonały obraz tego które komentarze w internecie odnoszą sie do rzeczywistości a które nie. Ten dodatkowy element rekrutacji jest inwestycją czasu z naszej strony, bo kandydaci nie wykonują dla nas żadnej pracy a my poświęcamy niekiedy cały dzień na wyjaśnienie wszelkich kwesti związanych z firmą i stanowiskiem. Nie widzę tutaj kontrowersji.

Dosia
@M 25.09.2018 11:13

Proszę informujcie przyszłych pracowników , ze szef jest skrajnie nie miły , ze rotacja w firmie jest ogromna a praca nie adekwatna do zarobków . Próba inwigilacji jest również ogromnym minusem ( kierownik ma prawo czytać twojego skype ) komputery odwrócone tak by szef patrzył czy na fb nie siedzisz ( to nie przedszkole ) Plus to , ze czas pracy może byc rożny i można wyjsc i cos załatwić Szkoda , ze przerwa na jedzenie jest odliczona od czasu pracy ( kazał się wylogowywac ) a każdemu przysługuje 15 min na 8 h

Beliani
@Dosia 11.10.2018 13:25

Gdyby w firmie panowały tak restrykcyjne reguły o jakich jest mowa w powyższym komentarzu to oczywiście informowalibyśmy o tym kandydatów. Jednak realia są takie ze wiele biurek jest ustawionych w taki sposób że kierownicy nie widza ekranów swoich zespołów (mogą to Państwo zweryfikować nawet na etapie rozmowy rekrutacyjnej), większość osób ma hasła do komputerów więc jakiekolwiek sprawdzanie Skypa/systemu byłoby nie tylko nieetyczne, ale po prostu niemożliwe. Każdemu pracownikowi przysługuje również wyżej wspomniana 15-minutowa przerwa, którą większość osób wykorzystuje na zjedzenie lunchu i to również można zweryfikować w czasie wizyty w naszym biurze. Dlatego właśnie ten dzień jest tak ważnym elementem rekrutacji.

To all people-think by yorself

W dzisiejszych czasach bardzo dużo osób, które szukają pracy sugerują się tym portalem w związku z tym powinny mieć prawdziwe i szczere informacje, a nie tylko od ludzi, którzy są poniekąd sfrustrowani i nie potrafią sobie poradzić w wielu sytuacjach dlatego piszą bzdury chcąc oczernić te firmę nie wiadomo po co. Bądźmy szczerzy większość osób, która jest zadowolona nie wypowiada się na tego rodzaju portalach jedynie osoby, które na przykład są niedopasowane pod swoje stanowisko bądź wpływają na to inne aspekty komentują negatywnie. Ja jako były pracownik mogę powiedzieć nowo przychodzącym, iż naprawdę warto - obecnie rynek poszukuje zmotywowanych, chętnych do pracy ludzi i właśnie takich szuka Beliani. Osoba jest się w stanie wiele nauczyć i skorzystać z rożnych benefitów! Elastyczny czas pracy- super(w obecnej firmie bardzo mi tego brakuje), centrum Szczecina - idealnie i wiele, wiele innych choćby nawet pizza day jest super opcją gdyż jednoczy ludzi i można sobie zjeść dobrą pizze :) Pamiętajcie ile ludzi tyle opinii, ale uważam, że do odważnych świat należy najlepiej się samemu przekonać!

Ja
@To all people-think by yorself 23.03.2018 12:51

A nieprawdą jest pensja na magazynie 20 na rękę, 18 EUR diety za dzień (usunięte przez administratora) I co komu z benefitów jeśli jest cały czas poza domem? To jest uczciwe podejście firmy? Jeśli tak to proponuje zweryfikować pojęcie uczciwości.

Hahah
@To all people-think by yorself 23.03.2018 12:51

No rewelacja z ta pizza. Praca marzeń

Katie
@To all people-think by yorself 23.03.2018 12:51

te hity z think by yorself to chyba jednak Pani Madzia pisze, widze, ze umiejetnosci jezykowe bez zmian, za to zamilowanie do pizzy owszem. Podawanie sie za bylego pracownika? slabe, przeciez po innych komentarzach widac, ze to ta sama osoba

Ka

Praca w Beliani w dziale marketingu nadaje się dla dziewczyn (nigdy nie widziałam, ani nie słyszałam, żeby był tam mężczyzna), które są gotowe udawać jak niesamowicie rozwijająca, dobrze płatna i przyjemna to praca. W trakcie 3 miesięcy pracy tam, odeszły 3 dziewczyny poza mną, a bylo nas 7. Jedna pani która często się tu wypowiada i wciąż pracuje po prostu nie ma swojego życia (je lunche przed komputerem 'bo szkoda jej czasu' głośno komentuje, że pracuje w domu 'bo to kocha'), bez skrępowania podlizuje się do bólu kierowniczce działu, z którą (w czasie pracy) jawnie obgaduje nowych pracowników (w tym także tych, którzy siedzą obok i nawet zwracając się do niej z pytaniem mogą to zobaczyć) na komunikatorze. Pracownice są osobami zwykle bardzo prostymi, bez polotu, a ich umiejętności językowe pozostawiają wiele do życzenia co nietrudno zauważyć patrząc na firmowo-reklamowe profile na Facebooku. Szef Michael potrafi być skrajnie nieuprzejmy, krzyczeć i obrażać. Szansą na przetrwanie jest wyłącznie 'przyjaźń' i bezdyskusyjne wsparcie dwóch najdłużej pracujących tam Pań. Ponadto dużą rolę gra jakość sprzedawanych mebli, ceny windowane są niemiłosiernie, zaś wszystko jest najtańsze i najbardziej bezczelnej jakości. Skargi klientów są ignorowane, a w materiałach promocyjnych wiecznie naginają prawdę do żenujących wręcz rozmiarów.

Nabuchodonozor;)
@Ka 07.10.2018 15:35

W końcu słowa prawdy;)

Grim

Tak czytam i opinie i odpowiedzi;) każdy dający negatywa sprowadzany jest do miana albo nieroba albo nieogarnietego, no ok polityka obronna nawet spoko, zastanawia mnie jednak, czytając zapewnienia jak to nie jest fajnie, kulturalnie i super - dlaczego ogłoszenia nie schodzą z afiszy od wielu miesięcy moze i lat? Czy to nie dziwne ze połowie Szczecina nie odpowiada atmosfera tam panująca jak i na pierwszy rzut oka brak profesjonalizmu? Czemu nie piszecie i nie widać tych zmian na lepsze? Bo jak widać po wiecznym poszukiwaniu nowych pracowników? Rozumiem ze właściciele nie maja pomysłu zarówno na kadrę jak i na szeregowych pracowników, ale czy i tak słaba na rynku pracy w Szczecinie opinia nie motywuje do zmian, szukania ludzi od PR i motywacji zarówno już posiadanych zasobów jak i nowych ludzi żeby pokazać ze jest inaczej zamiast usuwać negatywy? Trochę przykre ze tak duża firma o to nie dba, zapewne odpowiedz będzie elokwentna i wyrafinowana ale tak postrzega was wielu specjalistów z którymi miałem przyjemność pracować a otarli się o prace w B i sami z krótkimi stażami zwolnili się nie skamlac na forum.

Pracownik
@Grim 30.08.2018 17:07

Niektóre ogłoszenia nie znikają z afiszy dlatego, że wiele działów intensywnie się rozwija. Rok temu w dziale w którym pracuję było 7 osób w tej chwili jest ok 20 i rekrutacja trwa. HR publikuje te same ogłoszenia od wielu miesięcy, ale to nie jest ten sam etat, choć podobne stanowiska. Długoterminowe ogłoszenia mogą źle wyglądać, ale nie zawsze kryje się za nimi dramatyczna historia :) Jeśli chodzi o złe opinie o firmie.. Każda historia jest inna, nie wiem jakie zastrzeżenia mieli Pana/Pani znajomi, ale na pewno coś im nie odpowiadało jeśli zdecydowali się na zmianę pracy. Nie jest jednak prawdą że nie ma w tutaj motywacji do zmian. Od dłuższego czasu każda osoba odchodząca z firmy proszona jest o udział w tzw. exit interview (który ma na celu poznanie wszystkich negatywnych opinii) i którego wyniki są później analizowane i przekazywane do właścicieli. Na tej podstawie wprowadzono już sporo zmian. Myślę, że wiele osób widzi różnicę.

MP

Czytając negatywne opinie o tej firmie, mam wrażenie ze głownie piszą tu osoby chcąc wylać swoje żale i niespełnione wyobrażenia w stosunku do tej firmy. Ja pracuje tam już prawie 10 lat, jak zaczynam było 15 pracowników, teraz jest nas o wiele więcej. Dzięki Beliani zdobyłam sporo doświadczenia, tak ważnego dla młodej osoby od razu po studiach. Nie straszna jest mi zmiana pracy, ale nie chce. Bo tu mi dobrze, rozwijam się zawodowo, czasami nie jest różowo, ale gdzie jest. Beliani oferuje bardzo dużo i ja z tego korzystam :-). Kto się nie przekona niech żałuje!

MPO
@MP 03.09.2018 19:54

Nie oszukujmy się startupy zawsze oferują godziwe warunki i traktowanie, na przestrzeni lat jednak wszystko się zmienia. Rozumiem ze Ci dobrze, cieszy mnie Twoja żołnierska postawa;) wciąż jednak zabieracie komentarze negatywne a ludzi opisujących skrajnie różne realia no nie oszukujmy się obrażacie dwuznacznymi i obraźliwym odpowiedziami które nie znikają;) Jak już padło poniżej oznaczać to może ze jest grupka uprzywijowanych Pan pracujących tam mega zadowolonych z pracy ;) jakoś Panowie nie dominują w tej grupie ;) albo po prostu się wstydzą, fakt jak czyjś poziom godności osobistej i poszanowania samego siebie jest znikomy dyskusja kija się z celem, to jak rozmowa z drzewem albo kopanie się z koniem;) dlaczego zatem skoro jest tak dobrze super i kapitalnie, olbrzymia rzesza ludzi traktuje was jako ostateczność a nie cel? Tak MP nigdzie nie jest idealnie ale polecam przeprowadzić ankietę zadowolenia anonimowa rzecz jasna bez trackowania wypełniających bo coś mi się wydaje ze te setki osób rozjaśnia Ci w głowie ze jesteś w błędzie,

GK
@MPO 04.09.2018 22:10

Nie rozumiem takich opinii. Pracuję w tej firmie kilka miesięcy. Zanim zaczęłam naczytałam się w internecie negatywnych opinii, ale chciałam rozwijać się w marketingu więc postanowiłam zaryzykować. Okazuje się, że rzeczywistość nie jest taka jak na forach. Praca jest ciekawa, ludzie bardzo fajni, na zarobki też nie narzekam. Na pewno nie wszyscy traktują tę firmę jako pracę marzeń i chcą tu być do emerytury, ale dla mnie jest ok i na pewno zamierzam tu popracować dłużej.

xyz

mam wrażenie, że pozytywne opinie piszą tutaj tylko pracownicy marketingu. Szanse na podwyżki mają nieliczni, jeśli robisz to co do Ciebie należy, nigdy nie dostaniesz podwyżki, nie docenia się tutaj lojalnych pracowników - jak się nie podoba, do widzenia. Praca na magazynie w zimie oznacza pracę w temperaturach grubo poniżej 10st(usunięte przez administratora)Pakiety benefitów dla pracownika to kpina, opieka medyczna to tylko pediatra, ginekolog i lekarz rodzinny, za pakiet poszerzony trzeba zapłacić. Pakiet sportowy to również podstawowa opcja (kilka wejść w cenie, za którą w innych firmach ma się pakiet "all inclusive". Nie przeszkadza to oczywiście wpisywać działowi HR tych super pakietów, w ogłoszeniach o pracę. System na którym się pracuje jest dziurawy jak ser szwajcarski, wprowadzane są nowe funkcje, natomiast nawet podstawowe nie działają tak jak powinny.(usunięte przez administratora) Firma dobra tylko do zdobycia doświadczenia, po czym ewakuacja do innego pracodawcy, który potrafi docenić pracownika.

abc
@xyz 31.03.2018 17:40

Prawdę piszesz.

Róża
@xyz 31.03.2018 17:40

Racja opinie pozytywne zamieszczane sa przez dział marketingu plus dział hr który pilnuje aby tylko pozytywne opinie byly

Magdalena Ślączka
@Róża 02.04.2018 23:54

A czemu te negatywne opinie są anonimowe? Jeśli mówicie prawdę to nie powinniście się jej wstydzić.. Ewentualnie, możecie wreszcie przyznać że oczernianie nas to wasz sposób na rekrutację do Waszych nowych firm.. Sprytny, ale nieuczciwy.

Byledalej
@Magdalena Ślączka 03.04.2018 14:15

Hahaha ktoś w internecie uwziął się na Belani i ją oczerni, brawo świetna taktyka, na pewno ludzie uwierzą, jeśli pewien szwajcar traktuje ludzi tak jak traktuje to komentarze są takie a nie inne, nie polecam z całego serca, ja już zmieniałam, ale świadomości że tu pracowałam będzie się za mną jeszcze długo ciągnąć

Róża
@Magdalena Ślączka 03.04.2018 14:15

Jedno konkretne pytanie? Czy firma wypłaca pracownikom wynagrodzenia pod stołem?

Magdalena Ślączka
@Róża 05.04.2018 07:04

Chętnie porozmawiam o firmie z kimś kto ma odwagę podpisać się pod swoimi opiniami imieniem i nazwiskiem. Ja jestem przekonana, że pisze to tylko jedna osoba, która ma za dużo wolnego czasu i niezdrową obsesje na punkcie naszej firmy.. Szkoda, że nie chcesz się podpisać, żebyśmy mogli porozmawiać na poważnie i wyjaśnić na czym polegał Twój problem z naszą firmą.

Nick
@Róża 05.04.2018 07:04

A nie?

Erudyta
@Magdalena Ślączka 05.04.2018 12:25

A ja z chęcią usłyszę odpowiedz na temat okradania Państwa i pracownika, o ile wiem w Szwajcarii za taki numer albo za uwłaczanie godności pracownika kary są tak wysokie ze firmy są zamykane

Ja
@Erudyta 31.08.2018 17:51

A ja Pani chętnie opowiem o pewnym przypadku, pracowałem krótko na umowę zlecenie i dostałem teraz karę za zwolnienie się. Po pierwsze kierownik na wejściu ocenia z góry wszystkich (taki szczeciński cwaniak co by na pierwszej lepszej imprezie dostał becki) Po drugie firma kłamie nie wypłaca pieniędzy jak się należy. Za pracę w szwajcarii płacą w Polsce itp takie tam szemrane walki żeby jak najmniej człowiekowi zapłacić. Ogólnie tragedia jakaś

PIPetka
@Ja 04.09.2018 21:16

Polecam zgłosić sprawę do PIP jak również samodzielnie potwierdzić czy firma dokonała zgłoszenia deklaracji A1 w zusie

Ewa
@Ja 04.09.2018 21:16

Panie Michale, tak jak Panu wyjaśniłam przez telefon nie dostał Pan od nas żadnej kary a już na pewno nie za zwolnienie się, gdyż tak jak sam Pan pisze pracował Pan na umowę zlecenie w przypadku, której nie istnieje pojęcie zwolnienia się. Poza tym sam Pan przyznał, że nie widział Pan dokumentu jaki przyszedł na Pana adres więc nie wie Pan dokładnie od kogo i co Pan dostał. Dlatego tak jak wyjaśniłam przez telefon bardzo proszę o przesłanie skanu dokumentu jaki Pan dostał żebyśmy mogli sprawę wyjaśnić.

Magdalena Ślączka
@Erudyta 31.08.2018 17:51

Trudno mi odpowiadać na opinię której nie rozumiem. Mogę odnieść się tylko do realnych sytuacji o których posiadam wiedzę, ale nie jestem w stanie komentować abstrakcyjnych sytuacji opisanych powyżej przez anonimowych autorów.

daro

Jak wyglada wynagrodzenie w Szwajcari na magazynie w systemie 3tyg 1tydz w domu .

Dragan
@daro 16.05.2018 21:04

źle wygląda

Ponury Żniwiarz

firma dno, tak pożal się boże pełnego ignorancji i niespotykanego olewactwa kandydatów nie widziałem jak żyje, wielokrotnie prowadziłem procesy rekrurtacji zarówno specjalistów jka i nie wykwalifikowanego personelu, po przybyciu na miejsce zastaje się kilka pięter opisanych nawet TOP TEAM ale Kadry sekretariat? nie ma, na pytanie 4 osoby odpowiedziały mi ze nie wiedza badz nie znaja Pani Hanny K piszącej maile, niestety numery w stopce domniemanego specjalisty do spraw rekrutacji - bo funkcji tej pani w stopce równeiż nie ma, odsyłąją na ogolna infolinie bez opcji przełączenia na jakiegokolwiek praconika który coś wie albo sie orientuje kim wogole ta Pani jest:) Kpina i ignorancja nic wiecej, bo przeciez to oczywiste ze umówiony kandydat ma obowiazek biegania po pietrach i dowiadywania się gdzie akurat jego rozmowa sie odbedzie. Kontakt tylko mailowy bo przeciez podanie numeru telefonu boli a każdy kandydat musi znac kody do drzwi budynku odwiedzanego pierwszy raz w poszukiwaniu rekrutera :) Kultura i poszanowanie zerowe mail jest odpowiednim narzedziem do chocby napisania prosze kierowac sie do pokoju X jesli Ta Pani jest tam znana to super rokuje taki team który spławia nowych zamiast pomoc i chocby wysilic sie na podanie jakiej kolwiek info poza nie wiem prosze sobie poszukac :)Super firma pierwsze wrazenie dno kompletne :) ja raczej podziekuje tak wspaniałej instytucji za jakakolwiek wspołprace, bo jesli tak traktowani są pracownicy utrzymania to boje sie pomyslec nad poziomem obsługi klienta i zdecydowanie nie chce w tym uczestniczyc. Pozdrawiam management i zespoł "specjalistów" działu rekrutacji

Hanna K.
@Ponury Żniwiarz 22.08.2018 16:31

Panie Macieju, Ustalając z Panem termin naszego spotkania wskazałam pełen adres z uwzględnieniem numeru klatki oraz pokoju. Wszystkie pomieszczenia są oznaczone numerami, również pokój 5. Sprawdziłam rozmowy telefoniczne z numeru w mojej stopce i nie ma połączenia od Pana. Ma Pan rację, nie piastuję stanowiska rekrutera - stąd brak takiej informacji w mojej stopce – jednakże to ja prowadzę rekrutację pracowników do działu obsługi klienta. Bardzo mi przykro ale byłam pewna, że przekazane przeze mnie informacje dotyczące miejsca rozmowy będą jasne i nie sprawią kłopotu jako że w pozostali kandydaci, bez problemu dotarli na miejsce. Hanna K.

Ola

Office Assistant - jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna, po angielsku też się jakoś przygotować ? Jak wygląda praca, zarobki i atmosfera ?

Beliani
pracodawca
@Ola 14.08.2018 19:29

Rozmowa na to stanowisko odbywa się po angielsku, czasami jest też przeprowadzany test ze znajomości konkretnego słownictwa. Język angielski na tym stanowisku jest niezbędny stąd też już na etapie rozmowy rekrutacyjnej jest weryfikowana jego znajomość. Jeśli chodzi o pozostałe pytania zapraszam do zaaplikowania na podane stanowisko i wszelkich szczegółowych informacji udzielimy podczas rozmowy kwalifikacyjnej.

Maciej
@Ola 14.08.2018 19:29

czy Wy usuwacie te komentarze instant dla tej firmy czy kazde słowo krytyki niedorajd z tamtad musi byc cenzurowane?

xxx
@Beliani 16.08.2018 12:55

dno kompletne

xyz

Wodzą za nos, uśmiechają się przez zęby i dają człowiekowi fałszywą, złudną nadzieję pomimo tego, że ten wylewa z siebie siódme poty aby wypaść jak najlepiej na rekrutacji po czym trzymają go w niepewności i spławiają, "dziękując za poświęcony czas", nawet nie mając odwagi do niego zadzwonić. Sami nie wiedzą czego chcą. Do końca rekrutacji tajemniczo milczą na temat wysokości wynagrodzenia.

Magdalena Ślączka
@xyz 17.07.2018 15:35

Pozwolę sobie odpowiedzieć jako jedna z osób prowadzących rekrutację. (usunięte przez administratora) Odnosząc się do oryginalnego komentarza od xyz - niestety niepewność i odmowa są najmniej przyjemną, ale nieodłączną częścią rekrutacji. Rozumiem Pana rozczarowanie, ale mimo najlepszych chęci, nie jesteśmy w stanie tego uniknąć. Proces trwa niekiedy kilka tygodni i wiąże się ze spotkaniami z dużą ilością kandydatów, spośród których wybieramy, w naszej subiektywnej ocenie, najodpowiedniejszą osobę. Zazwyczaj przekazujemy wyniki w formie mailowej, jednak z mojego doświadczenia wynika, że jest to droga preferowana przez większość kandydatów (szczególnie w przypadku odmowy). Finanse są oczywiście bardzo ważnym elementem rekrutacji. To fakt, że na wstępnych etapach rozmów nie podajemy konkretnych kwot, każdego kandydata pytamy za to o kwotę, która spełniałaby jego oczekiwania. Na ostateczną wysokość wynagrodzenia wpływa bowiem wcześniej wspomniana wartość + wyniki z dnia próbnego (wybrane działy) oraz dotychczasowe doświadczenie - szczególnie w zestawieniu z innymi kandydatami. Najważniejsze jednak jest to, że nikt nie otrzymuje propozycji zatrudnienia nie otrzymawszy jednocześnie propozycji wynagrodzenia :) Wszystkich zainteresowanych pracą w naszej firmie zapraszam do aplikowania, abyście mogli Państwo sami przekonać się o przebiegu rekrutacji i warunkach zatrudnienia.

Iwona
@xyz 17.07.2018 15:35

Jestem w trakcie poszukiwania pracy i byłam na rozmwie w Beliani. Rozmowa była bardzo przyjemna i profesjonalna. Niestety moje doświadczenie nie było wystarczające na stanowisko, na które aplikowałam więc spodziewałam się odmownej decyzji. Jednak odbyło się tak jak obiecywano oddzwoniła do mnie osoba mnie rekrutująca z podziękowaniem i decyzją. Nie jest to takie oczywiste, bo nie każda firma tak robi więc byłam miło zaskoczona mimo, takiej odpowiedzi. O wynagrodzeniu natomiast podczas każej rozmowy informacja była na koniec lub nawet w drugim etapie więc to też nie było dla mnie czymś niezwykłym.

Ixixs
@Iwona 29.07.2018 22:27

Zaraz, zaraz. Wysłałaś CV do tej firmy i zaprosili cię na rozmowę rekrutacyjną. Po rozmowie odezwali się do ciebie i poinformowali cię, że twoje doświadczenie jest niewystarczające? Skoro wysyłałaś wcześniej swoje CV i oni je widzieli, to jak mogli stwierdzić dopiero po rozmowie, że twoje doświadczenie jest słabe? Albo rekrutowali cię jakieś gamonie, albo ta historyjka jest wyssana z palca.

Iwona
@Ixixs 30.07.2018 18:10

W CV nie miałam sprecyzowane co dokładnie robiłam, miałam napisane jedynie stanowisko i daty. Wiedziałam, że to nie jest dokłanie to czego w tamtym momencie firma szukała ale postanowiłam spróbowac.

BUSTER
@xyz 17.07.2018 15:35

Ja z konkretnymi pytaniami jak ma się z naborem na kierowcę lub na magazyn? Czy języki obce są potrzebne i jak wygląda to z wynagrodzeniem odnośnie kierowcy płacone kilometrówki? A magazynier stawka godzinowa czy stała pensja ile można wyrobić nadgodzin i czy w niedzielę można pracować proszę o konkretne odpowiedzi ą nie pisanie o atmosferze i pizzy dziękuję z góry z pomocne opinie

Beliani
pracodawca
@BUSTER 10.08.2018 18:47

Obecnie prowadzimy rekrutację zarówno na kierowcę jak i na magazyn. Języki obce (angielski/niemiecki) na pewno są dodatkowym atutem jednak nie są konieczne. Kilometrówki nie są płacone gdyż firma posiada własne samochody i cały transport odbywa się firmowymi pojazdami. Stawka magazyniera jest to kwota miesięczna - stała pensja. W przypadku niektórych magazynów jest ona nawet podana w ogłoszeniach. W niedzielę nie pracujemy natomiast w okresach zwiększonej ilości pracy zdarzają się nadgodziny. W razie dodatkowych pytań zapraszam do aplikowania na adres email praca@beliani.com podczas rozmowy kwalifikacyjnej odpowiemy na wszelkie pytania. Pozdrawiam

gość 1234

Jak wygląda praca kierowcy w beliani za granicą ? jakie są realne zarobki oraz warunki pracy ? Byłbym wdzieczny jakby ktoś mógł podzielić się ze mną takimi informacjami . Z góry dzięki śliczne

ruda

Firma rodem z Seksmisji.. dwóch panów i szereg kobiet na kierowniczych stanowiskach - generalnie ta firma jest beznadziejna zarówno dla klientów, jak i pracowników: pieniądze tragiczne, socjal nie istnieje, HR to jakaś pomyłka. Wszyscy marzą o ucieczce do innej pracy. Jeśli ktoś chce przyjść, to da się przesiedzieć chwilę, ale od razu polecam szukać nowej pracy i jak będzie okazja zmienić.

Zuza
@ruda 31.07.2018 19:48

Wow, kobiety na kierowniczych stanowiskach? Skandal! ;)

BUSTER
@ruda 31.07.2018 19:48

A jak tam z pracą kierowcy? Warto?!

Agata

@Sabina, dziękuję za odpowiedź. Czy możesz jeszcze udzielić informacji odnośnie możliwości składania aplikacji do pracy w firmie Beliani przez osoby młode bez doświadczenia? Czy takie osoby z powodzeniem mogą aplikować do pracy w tej firmie? Napisz proszę coś na ten temat.

Sabina
@Agata 27.06.2018 13:50

Oczywiście, jak najbardziej mogą. Mamy wielu pracowników, którzy są nadal studentami, nawet studiów dziennych. Elastyczny czas pracy oraz możliwość pracy w niepełnym wymiarze pozwala na godzenie obowiązków zarówno studenta jak i pracownika. Jeśli chodzi natomiast o doświadczenie to na wielu stanowiskach nie jest ono wymagane gdyż pracujemy na naszym autorskim systemie, który każdy pracownik musi opanować od podstaw tak czy inaczej. Natomiast w związku z tym, że jesteśmy międzynarodową firmą to językiem "firmowym" jest angielski w stopniu przynajmniej komunikatywnym a znajomość innych języków na pewno jest dodatkowym atutem. Jeżeli jesteś zainteresowana pracą a nie ma aktualnie ofert które by cię konkretnie interesowały lub nie jesteś pewna czy aktualne oferty byłyby dla Ciebie, wyślij proszę swoje CV na maila: praca@beliani.com i dopiskiem, że w nawiązaniu do korespondencji z Sabiną na gowork. Na pewno trafi to do mnie i się z Tobą skontaktuję i zobaczymy czy coś by się na ten moment znalazło. Pozdrawiam

Agata

W chwili obecnej w internecie brakuje informacji na temat ofert pracy w firmie Beliani. Czy ktoś z Was posiada informację na temat ewentualnych obecnych przyjęć do pracy w tej firmie? Na jakie wolne stanowiska mogą liczyć osoby poszukujące pracy w najbliższym czasie? Zachęcam do wypowiedzi w tym temacie.

Sabina
@Agata 21.06.2018 11:50

Obecnie zakończyliśmy rekrutację na kilka stanowisk w związku z czym liczba ofert faktycznie spadła na pracuj.pl, natomiast wciąż mamy otwarte pozycje. Nie wiem na jakiej stronie Pani sprawdzała ale aktualne ogłoszenia są na pracuj.pl i Indeed. Zapraszam do sprawdzenia ogłoszeń na tych stronach.

Magazynierek

Szkoda czasu na pracę. Już po pierwszym spotkaniu to wychodzi, a co po podpisaniu umowy. Lepiej nie wiedzieć.

nowy pracownik

W zeszłym tygodniu odbyłam rozmowę kwalifikacyjną która zakończyła się przyjęciem mnie do pracy jeszcze tego samego dnia. Rozmowa krótka i na temat, bez zbędnych pytań, od razu wytłumaczono i pokazano zakres obowiązków. Panie w kadrach także są bardzo miłe i uprzejme, pomogły mi pozałatwiać wszystko u lekarza medycyny pracy, także jak na razie wszystkie osoby w firmie z którymi miałam styczność były bardzo sympatyczne :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Obecny Pracownik

Firma w ciągu ostatniego półtora roku przeszła poważną restrukturyzację. Wymieniła się pewna część starej kadry kierowniczej. Faktycznie, w niektórych działach właściciele dali szansę młodszym kierownikom, którzy mieli pomysł na zmiany. Utworzono zupełnie nowe działy, struktura została poważnie zaaktualizowana. Na pewno nie spodobało się to części "starej" kadry, która zgodnie z komentarzem powyżej "uciekła". Pytanie jakie przyniosło to efekty? Póki co, mamy grupę pełnych entuzjazmu ludzi którzy lubią i potrafią ze sobą współpracować a ciągłe rotacje powoli stają się odległym wspomnieniem. Przyznaję jednak, że gdybym była EXpracownikiem, który musiał odejść bo nie rozumiał, że zmiany są konieczne, to też byłabym zgorzkniała ;)

Agata

@Marchewa, dziękuję za podzielenie się opinią na temat rozmowy rekrutacyjnej do pracy w firmie Beliani. Czy możesz napisać jaki dokładnie punkt umowy sprawił, że nie zgodziłaś się na podjęcie pracy zaoferowanej przez tego pracodawcę? Na jakie stanowisko była oferta w której uczestniczyłaś w rozmowie kwalifikacyjnej? @Aerdo, jak długo pracowałeś na tym stanowisku? Co możesz napisać na temat atmosfery panującej w tym miejscu pracy? Podziel się z nami w sposób bardziej szczegółowy swoją opinią na ten temat.

Marchewa

Byłam u nich na rozmowie. Ogólne wrażenie z rozmowy bardzo dobre: miłe rekruterki, fajne biuro, super lokalizacja, rzeczowa rozmowa i uczciwy opis obowiązków. Natomiast ich kadrowa... obraziła się, że przeczytałam ze zrozumieniem umowę i nie zgodziłam się na jej warunki. Przez chwilę nawet na mnie krzyczała, LOL. Nie mam jednak do nikogo żalu, było to w sumie cenne doświadczenie :-D

johndere

Czy orientuje sie ktos jak wygląda praca i może przybliżone wynagrodzenie na stanowisku mechanika w tej firmie ?

Robert
@johndere 23.01.2017 16:25

Tak.

johndere
@Robert 15.03.2017 16:12

Można cos więcej o stanowisku mchanika?

Nicra
@johndere 25.04.2018 20:16

Zap... za grosze od rana do wieczora słuchąjąc stękania gostka, który będzie twoim kierownikiem ale pojęcia o tej pracy nie ma :-) bo od tego woli mieć wielką głowę pełną pomysłów jak wejść szefowi w (usunięte przez administratora)

Pracownik
@Nicra 26.04.2018 09:48

Na pewno wspomniany wyżej kierownik z końcem kwietnia zakończył z nami współpracę, a obecny jest osobą kompetentną. Może warto przekonać się na własną rękę?

Nicra
@Pracownik 30.04.2018 11:08

wow...

Nicra
@Pracownik 30.04.2018 11:08

A wszechobecna plotka firmowa głosi, że jednak z ta kompetencją jest jakiś problem

Beliani HR
@johndere 23.01.2017 16:25

Warunki zatrudnienia są omawiane na rozmowie rekrutacyjnej, na niej również negocjowane są stawki, jeżeli ma Pan jakiekolwiek obawy i pytania, bardzo proszę o bezpośrednie zadanie je osobie, która przedstawia Panu ofertę – na pewno odpowie na wszystkie wątpliwości. Pozdrawiam!

Agata

Czy sądzicie by firma Beliani była odpowiednia dla osób, które studiują zaocznie? Praca często odbywa się w weekendy? Nie ma problemu by dostosować grafik? Zapraszam osoby, które znają na te pytania odpowiedz do komentarza! @johndere, po Twoich wpisach widzę, iż jesteś zainteresowany pracą w firmie Beliani, czy złożyłeś już stosowną aplikacje? Jeśli tak, odbyłeś już pierwszą rozmowę z tym pracodawcą? Zachęcam Cię do kolejnego wpisu, chętnie dowiemy się nowych informacji od Ciebie.

Beliani HR
@Agata 10.05.2018 00:57

Generalnie praca odbywa się od poniedziałku do piątku, jednak są takie działy, w których zdarzają się sobotnie dyżury pełnione przez max 2 osoby z dłuższym stażem pracy. W tygodniu grafik jest w pełni elastyczny, nie ma sztywnych godzin, kiedy należy pojawić się w biurze, można też wyjść w trakcie, jeżeli istnieje taka potrzeba i wrócić później, czy też wyjść wcześniej i odpracować niedogodziny w innym terminie. Mamy w strukturze organizacji pracowników, którzy nadal studiują, nie tylko zaocznie, więc na pewno da się to pogodzić z uczelnią. Pozdrawiam!

johndere

nicra co rozumiesz za małe pieniądze i jak to od rana do wieczora jak ponoć od 8 do 16 możesz coś więcej był bym wdzięczny bo się zastanawiam

Agata

Widzę tu wiele nowych komentarzy w tym roku, proszę opiszcie dla nas atmosferę panującą obecnie w firmie Beliani w Szczecinie, kwestie dodatków płacowych i benefitów również będą bardzo przydatne na forum. Zachęcam was do udzielenia nam odpowiedzi w tym wątku.

obecny pracownik
@Agata 18.04.2018 00:23

Atmosfera tworzy Beliani. Ludzie są niezwykle mili i przyjaźni, w biurach panuje wręcz rodzinna atmosfera, naprawdę trzeba się o tym przekonać na własnej skórze. Jeżeli chodzi o benefity, to jest prywatna opieka medyczna, fitsport, co miesiąc jest organizowany pizza day, jest też możliwe uczęszczanie w kursach i szkoleniach - ostatnio braliśmy udział w googlowskim, który miał miejsce w Berlinie. Myślę, że warto spróbować swoich sił i przekonać się na własnej skórze, jak sytuacja prezentuje się na miejscu. Ja pracuję i nie żałuję, a gorsze momenty, które zdarzają się w każdej firmie, wynagradzają mi ludzie, którzy są po prostu wyjątkowi! Pozdrawiam serdecznie!

Adgam
@Agata 18.04.2018 00:23

Atmosfera fantastyczna, zwłaszcza ta wprowadzana przez właścicieli. Zarobki mega wysokie, benefity extra, czasem pizza gratis. Pracować w zasadzie nie trzeba. Tylko nie wiem dlaczego cały czas ktoś odchodzi a reszta przegląda codziennie oferty. Nic lepszego w tym mieście, województwie a nawet kraju się nie znajdzie.

były pracownik

Pracowałam w Beliani przez dłuższy czas. Bardzo fajna atmosfera ( przynajmniej w biurze na Bogusława), nie ma żadnej chorej konkurencji, możliwość wyjścia do lekarza w trakcie pracy jeśli jest taka konieczność bądź po zamówioną pizzę czy co tam potrzeba. Loguje się do systemu który nalicza czas pracy. Za nadgodziny można sobie odebrać dzień wolny. Ogromnym plusem jest brak szefa w biurze. Nie mieszka w Polsce i wpada do biura tylko na kilka dni w miesiącu. Jeśli ktoś jest na początku swojej kariery to czeka go duże wyzwanie ale i też odchodzi z pracy z dużym doświadczeniem. Jak w każdej pracy są mankamenty (np stare biuro z krzywą podłogą :) ale ja polecam spróbować.

Tomy

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej jako Grafik/Projektant. Miła rozmowa w dwóch językach (niemiecki, angielski) aż do momentu poruszenia tematu wysokości zarobków. Moja propozycja 3500 zł netto. Odpowiedź zwaliła mnie z nóg i rozśmieszyła, brzmiało to tak: Brutto? Netttttooooo? O Boże, nikt tyle w Polsce nie zarabia... Od tamtej pory kilka razy w miesiącu widzę ich ogłoszenie i zastanawiam się, czy wciąż szukają, czy taka rotacja? :)

cvxcvxc
@Tomy 09.10.2015 01:55

kierowca autobusu w warszawie tyle zarabiał w 2008

Em
@cvxcvxc 11.04.2018 13:26

@cvxcvxc zdajesz sobie sprawę, że ten komentarz został opublikowany 3 lata temu? Obawiam się, że odgrzebywanie takich staroci nie wnosi niczego nowego do tematu...

Michael

Alles Gute

Aga

Miła atmosfera, ludzie życzliwi. Dużo się zmienia na lepsze, pozdrawiam.

Michael

Alles Gute

Katarzyna

Pracuję w Beliani już jakiś czas, więc mogę ze spokojnym sumieniem co nieco powiedzieć. Przede wszystkim, ogromny plus za to, że właściciele są zaangażowani w działanie firmy, po prostu im zależy. Bzdurą jest to, że rzekomo ktoś zmusza kogokolwiek do 'siedzenia po godzinach' i robienia nadgodzin. Wynagrodzenie? Kwestia indywidualna, zależna od zaangażowania, kwalifikacji i doświadczenia, ale nie sądzę, żeby można było na to narzekać. Obowiązki, wiadomo, zależą od stanowiska, ale co do zasady praca jest po prostu ciekawa i satysfakcjonująca, jesteśmy obecni ze swoją działalnością w wielu krajach, pracujemy na co dzień w językach obcych, współpracujemy z dużymi partnerami. Wydaje mi się, że jeśli ktoś zastanawia się czy warto aplikować do pracy tutaj to odpowiedź brzmi "tak". Na pewno nie warto zrażać się na zapas niektórymi komentarzami - wiadomo, jak to jest z anonimowym komentowaniem w sieci, hejt jest zazwyczaj mocno przedramatyzowany.

Zostaw opinię o Beliani - Szczecin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beliani