itCraft s.c.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 6/6

na podstawie 43 ocen.

itCraft s.c.
6 43 6 1

Opinie o itCraft s.c.

Marcin

Atmosfera w firmie bardzo pozytywna, bardzo mocna praca zespołowa, każdy jest życzliwy, cele firmy jak i możliwości rozwoju są bardzo transparentne a szefostwo zawsze znajdzie czas, żeby z Tobą porozmawiać. Oprócz tego warto zwrócić uwagę na elastyczne godziny pracy oraz możliwość częściowej pracy zdalnej.

Małgorzata

@Tomasz zajrzyj na: http://itcraftapps.com/pl/praca/ tutaj jest wykaz obecnie wolnych stanowisk, może coś pasuje do Twoich kryteriów i wymagań. @psycho killa sam zdecydowałeś o pracy z itCraft s.c. na zasadach B2B? Możesz powiedzieć czy możesz liczyć na urlop na podstawie takiej umowy? Jak oceniasz taką formę zatrudnienia?

psycho killa
@Małgorzata 21.08.2018 13:08

Tak, sam zdecydowałem się na taki tryb pracy. Moge liczyc na urlop (nieplatny - nie robisz nie zarabiasz), wolne godziny w zasadzie kiedy chcę/potrzebuję np. jak mi dziecko zachoruje albo mam sprawy do zalatwienia - oczywiscie odrabiam je potem zeby nie miec tyłów w pracy, prace z domu kiedy chcę/potrzebuję - za wyjatkiem nielicznych sytuacji gdy trzeba byc w firmie bo jest np. jakies wazne spotkanie bądź aktualnie wykonywana praca wymaga bycia w firmie (np. oprogramowywanie urzadzenia ktore stoi w firmie i nie berdzo da sie je zabrac do domu). Istotne jest tylko aby projekty ktore ciagne szly do przodu :). Bardzo sobie tą elastyczność cenię i wysoko oceniam ta forme zatrudnienia wlasnie ze wzgledu na swoistą wolnosc i brak tzw. "dupogodzin".

Tomasz

Czy tak dobrze pracuje się w firmie, że rzadko zaglądacie na forum? Może ktoś podpowie czy potrzebujecie ludzi?

@Tomasz
@Tomasz 31.07.2018 13:41

Wystarczy zerknąć na zakładkę praca na stronie internetowej - tam opublikowane są aktualne oferty pracy: http://itcraftapps.com/pl/praca/

psycho killa

Z itcraft współpracuję w formie B2B juz dobrych parę lat, z tego od mniej wiecej dwóch praktycznie w wymiarze pełnego etatu. Jako plusy firmy można wymienić sporo rzeczy. Jest to praca z ludźmi chcącymi i lubiącymi pracować - kto miał okazje pracować z leserami będzie wiedział o czym mówię. Dla kogoś kto lubi swoją robotę nie ma nic gorszego niż czekanie na pracę kogoś kto ma ją w czterech literach, albo poprawianie po kimś takim błędów. Tutaj nie znajdziesz gości którzy przez 50% czasu w pracy oglądają koty w sieci albo robia swoja robotę na odwał. Nikt na nikogo nie krzyczy - moze sie to wydawać śmieszne, ale jeżeli zdarzyło się komukolwiek mieć do czynienia z sfrustrowanym lub cholerycznym managerem bądź lead programmerem doskonale wie, że taka atmosfera nie sprzyja ani efektywnosci, ani motywacji przy realizacji swoich zadań. Biurokracja jest sprowadzona do niezbędnego minimum - wiadomo że jakieś ramy dokumentacji/procedur muszą istnieć w firmie aby nie pogrążyła się w chaosie, natomiast przy braku kontroli potrafi się to rozdęć do rozmiarów utrudniających pracę, bo zamiast realizować swoje zadania trzeba pisać sprawozdania, raporty itp. Tutaj tego nie ma - systemy w których rejestrujemy swoja pracę są proste do opanowania w krótkim czasie i skuteczne. Miła atmosfera - jest czas żeby sie pośmiać, zjeść razem pizze bądź słodycze, pograć w planszówki albo po prostu wyskoczyć na miasto. Raz do roku impreza integracyjna, którą miło sie wspomina. Ja tu po prostu lubie pracować i jeżeli kiedyś będę musiał się z nią rozstać, zrobie to z żalem. Wypada tez wspomnieć o wadach - bo cały mój wywód brzmi jak lukrowanie ciasteczka. Od kilku dni rozmyślam co można by potraktować jako wadę. I mam problem, bo nie wiem. Może to, że czasami zdarzają się przestoje i praca jest szukana nieco "na siłę" - jak jesteś na etacie to nie ma problemu (czy się stoi czy się leży...), ale będąc na B2B mniejsza ilość godzin wyrobiona w miesiącu potrafi zaboleć. Więcej wad patrząc przez pryzmat zawodu programisty nie widzę.

Małgorzata

@Mateusz , @LG, bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi na moje pytania. Dobrze, że wspominasz o wielu rodzajach umów - to może być interesujące dla osób zainteresowanych pracą w itCraft s.c. @Adrian, planujesz związać się z firmą itCraft s.c. na dłużej? Czy pracownikom tej firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne?

Adrian

W firmie itCraft pracuję od ponad półtora roku. Jest to tak naprawdę pierwsza firma, w której zacząłem swoją przygodę z programowaniem aplikacji na platformę Android. Projekty, w których uczestniczę są bardzo ciekawe, a współpracownicy bardzo mili. W razie problemów starsi programiści z chęcia pomagają nam je rozwiązywać. Jeśli chodzi o atmosferę firmową - jest zawsze świetnie i zabawnie, dzięki czemu zawsze rano wstaję z uśmiechem na twarzy (tak, nawet w poniedziałek :)). Bardzo polecam!

Małgorzata

@LG, czy pisząc o możliwościach rozwoju masz na myśli na przykład szkolenia podnoszące kwalifikacje pracowników? Na podstawie jakiej umowy pracuje się w itCraft s.c.? @Bartosz, rozumiem, że jesteś związany z itCraft s.c. - jak oceniasz tego pracodawcę? @Mateusz, czy w firmie można liczyć na wsparcie osób bardziej doświadczonych, z dłuższym stażem pracy? Czy głównie jest to praca zespołowa czy jednak stawiane jest na samodzielność? Na stronie internetowej znaleźć można wiele aktualnych ofert pracy w itCraft s.c. - zainteresowanych odsyłam tutaj: https://itcraft.eu/praca/

Mateusz
@Małgorzata 26.03.2018 14:45

Oczywiście na wsparcie osób doświadczonych można zawsze liczyć. Jeśli ktoś nie pomoże bezpośrednio, to przekieruje do kogoś kto pomóc powinien. Projekty zawsze nastawione są na pracę w zespole i efektywną komunikację.

LG
@Małgorzata 26.03.2018 14:45

@Małgorzata Dokładnie takie szkolenia mam na myśli. Wygląda to tak, że jeśli jakiś meeting lub certyfikat cię interesuje, to przy dobrym argumentowaniu jest bardzo duża szansa, że firma to zasponsoruje. Sam zrobiłem sobie certyfikat, który chciałem i byłem na kilku szkoleniach tematycznych w róznych miastach Polski. Oczywiście wszystko opłacane przez firmę itCraft s.c. Możliwości zatrudnienia: - umowa zlecenie - umowa o pracę - b2b

LG

W itCraft pracuję od ponad dwóch lat i jest to druga firma, w której podjąłem pracę zawodową. Jestem zadowolonym pracownikiem, ponieważ cały czas mam możliwość rozwoju i każdego dnia uczę się czegoś nowego. Współpracownicy są pomocnymi, życzliwymi i wesołymi osobami, które zawsze służą radą. Ważne jest, aby atmosfera w pracy była w porządku i żeby każdego dnia przychodziło się do biura z uśmiechem. A w itCraft tak właśnie jest. Zdecydowanie oceniam firmę na piątkę z plusem.

Andrzej
@LG 28.12.2017 13:07

Czy bierzecie stażystów?

Bartosz
@LG 28.12.2017 13:07

Tak, ale wyłącznie z perspektywą na dalsze zatrudnienie. Natomiast na dzień dzisiejszy wszystkie miejsca dla stażystów są już zapełnione.

Andrzej
@Bartosz 23.02.2018 11:48

To jeszcze krótkie pytanie co sądzicie o programistach samoukach, jakie mają oni szanse w waszej firmie?

Bartosz
@Andrzej 23.02.2018 14:42

Decydują umiejętności praktyczne. Wykształcenie i doświadczenie komercyjne na pewno zwiększają szanse. Na tą chwilę 100% programistów w itCraft ma jednak wykształcenie kierunkowe.

Mateusz

W firmie pracuje dobre półtora roku i jest to właściwie moja pierwsza poważna praca jako programista. Wydaje mi się, że nie mogłem trafić lepiej. Oprócz nie-korporacyjnej atmosfery ogromną zaletą są możliwości rozwoju i bardzo ciekawe projekty. Nikt nie hamuje rozwoju, w zespole używamy najnowszych technologii i nie boimy się wyzwań w postaci poznawania i nauki nowych rozwiązań. Same projekty prowadzone są fachowo i z należytą starannością również od strony biznesowej jak i technicznej. Robimy to, co lubimy w świetnej atmosferze i dobranym zespole.

Zainteresowana

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Warto aplikować?

@Zainteresowana
@Zainteresowana 13.02.2018 18:30

Wszystkie aktualne oferty wstawione są na stronie internetowej: https://itcraft.eu/praca/ A CV zawsze warto podesłać - może jeszcze nie wiedzą, że szukają właśnie Ciebie! :)

Olek

W itCraft pracowałem około roku. Niestety musiałem zokończyć pracę ze względów osobistych. A szkoda, bo wątpię abym kiedykolwiek znalazł firmę z podobną atmosferą i luzem. Firma ciągle się rozwija. Z projektu na projekt jest coraz ciekawiej i coraz więcej wiedzy zdobywasz. Ogromnym plusem jest brak HR'owych struktur. Masz bezpośredni kontakt z właścicielami którzy bardzo profesjonalnie podchodzą do każdej sprawy i prośby. Kolejnym plusem jest swoboda formy współpracy, praca na Uop czy b2b, albo zlecenia - pełna elastyczność. No i oczywiście możliwość pracy zdalnej. Co do warunków zatrudnienia to jak w każdej firmie zależne jest od Ciebie :) Szczerze polecam, zarówno początkującym jak i doświadczonym.

Ja

Cóż - zdecydowanie nie żałuję pracy w tej firmie :) Co prawda po 3 latach uciekam do innego miasta ale to już z powodów czysto osobistych. Szefowie są jak najbardziej ok, otwarci na różne sugestie i propozycje nie wykorzystując przy tym tych informacji do swoich własnych i niecnych celów ;) Zdecydowana większość apek, które piszemy są nowe a "cykle wydawnicze" dosyć szybkie więc dużo się dzieje. Korzystamy przy tym z najnowszych rozwiązań i jak najbardziej możemy proponować swoje. Wiecie - jak to w klasycznym "nie korpo" ;) A jedyną osobą bez stricte programistycznego doświadczenia jest nasza księgowa więc z każdy wie co w trafie piszczy.

Patryk D.

Mocną stroną firmy jest stawianie na nowe technologie i rozwój. Pracuję tutaj od ponad roku i wiem, że każdy dzień nauczy mnie czegoś nowego oraz jest wielkim krokiem w mojej karierze. Firma nie zamyka się wyłącznie na klientów krajowych - działa globalnie i to jest jej mocną stroną. Tutaj każdy musi pokazywać swoje zaangażowanie. Nikt nie jest pozostawiany sam sobie - pracujemy zespołowo. Jeżeli szukasz miejsca, w którym przesiedzisz kolejne parę lat w tym samym projekcie, w małym, ciasnym pokoiku, to zdecydowanie nie jest to miejsce dla Ciebie. Niezależnie czy jesteś zdolnym juniorem czy doświadczonym seniorem - w tej firmie będziesz szedł do przodu i z pewnością po czasie przełoży się to także na Twoje wynagrodzenie. Wiele osób wspomina o świetnych spotkaniach integracyjnych. Według mnie atmosfera w biurze jest cały czas mocno integracyjna. Cały czas trwają dyskusje na temat projektów i każdy może się w nie włączyć oraz wyrazić swoje zdanie. U pracujących tu ludzi nie brakuje zarówno wiedzy jak i poczucia humoru :) W razie problemu zawsze można liczyć na pomoc. Najgorsze jest to, że czas płynie tutaj zdecydowanie zbyt szybko :) Każdy dostaje swój klucz, więc w biurze można siedzieć nawet do późnego wieczora. Polecam w szczególności osobom, które chcą w bardzo szybkim czasie wzbogacić swoje CV o wiele poznanych technologii i podnieść swoje umiejętności zawodowe jak i miękkie.

Radek

W itCraft jestem Senior Java Developerem od 2014 roku. To jest najlepsza firma w jakiej dotąd pracowałem :) Świetny kontakt z właścicielami, zgrana ekipa, fajne projekty, duża swoboda w wyborze technologii i metod pracy. Udane wyjazdy integracyjne, luźne spotkania przy piwie i inne rozrywki to tutaj standard :) Zarobki? Jak na firmę typu "non-corpo" zatrudniającą około 30 osób jest OK. Nie spodziewaj się, że na początek zasypią cię kasą, żebyś tylko "kulał" jakieś zabagnione projekty. ItCraft to miejsce, w którym możesz spróbować wielu fajnych rzeczy i w którym możesz się wykazać - jeśli pokażesz się z dobrej strony, będzie Ci to wynagrodzone :)

atth

jak z zarobkami?

Bartosz
@atth 27.06.2017 11:35

Cześć atth, w itCraft wynagrodzenie ustalane jest na bazie oczekiwań zgłoszonych przez kandydata i weryfikowane na bazie rozmowy/zadania praktycznego, zaangażowania, doświadczenia. Jeśli ma to sens to proponujemy pracę :-) Zapraszamy do aplikowania i sprawdzenia w praktyce. Pozdrawiam Bartosz Pieślak

Tomasz

W ITCraft pracuję od roku. Mam 8 lat doświadczenia zawodowego i pracowałem już dla wielu firm z różnych części Polski i Europy. Ze swojego doświadczenia widzę, że w ITCraft panuje bardzo niekorporacyjna, luźna atmosfera. Wszyscy są bardzo zgrani i mimo, że zespół jest ponad 30 osobowy między współpracownikami od początku nie zauważyłem jakichś napięć czy rywalizacji, które bywały w innych firmach. Częste integracje pozwalają na jeszcze silniejsze zgranie się zespołu. Praca w ITCraft jest bardzo dobrze zbilansowana, programiści na realizację zagadnień otrzymują wystarczającą dla swojego doświadczenia ilość czasu, co powoduje że młodsi mają możliwość szybkiego rozwoju poprzez dokładne analizowanie dobrych rozwiązań i praktyk, a starsi poprzez uczestnictwo w kilku dużych, ciekawych i rozwijających projektach jednocześnie nigdy nie poczują się znudzeni. Proces wdrażania aplikacji jest mocno dopracowany, programista przystępuje do prac nad projektem mocno uściślonym, z przygotowanymi makietami i szczegółową specyfikacją, dzięki czemu w aplikacji jeśli zdarzają się zmiany to są one naprawdę bardzo drobne. Wypuszczając aplikację możesz być o nią spokojny, bo wiesz że przeszła liczne testy w każdych warunkach. Mocny zespół testerów to bardzo silna strona firmy. Podsumując, ITCraft jest to firma, która początkującym daje niesamowite możliwości rozwoju, a doświadczeni znajdą to miejsce, w którym będą chcieli zostać.

Adam

W itCraft pracuję od ponad roku. Zaczynałem tutaj swoją przygodę z programowaniem na platformę iOS w języku Swift. Jest od kogo się uczyć i są ciekawe projekty. Co mi się tutaj podoba: zgrana ekipa, możliwość wdrażania oddolnych inicjatyw i własnych pomysłów - każdy ma wpływ na funkcjonowanie firmy. Cenię sobie tutaj również miłą atmosferę na codzień i super wyjazdy integracyjne.

Piotr

itCraft to miejsce, w którym panuje wyjątkowa atmosfera. Nie ma tu sztywnych reguł dotyczących godzin pracy, brak także narzuconej korporacyjnej hierarchi. Każda osoba, bez względu na doświadczenie, traktowana jest jak ważny członek zgranego zespołu. To wszystko sprawia, że jest to miejsce, gdzie chce się przychodzić codziennie i podejmować kolejne wyzwania.

K.

W itCraft zdobyłem moje pierwsze doświadczenia w pracy programisty, pracuję tu od 3 lat. Osoba dołączająca do zespołu może liczyć na bardzo szybki rozwój swoich umiejętności. Pozwalają na to z jednej strony projekty pełne świeżych, najnowszych technologii, z drugiej strony silny core zespołu, czyli specjaliści z dużym doświadczeniem. To daje naprawdę dobry przepływ wiedzy pomiędzy programistami. Osobiście doceniam też możliwości pracy w elastycznych godzinach i to, że codziennie można tu liczyć z jednej strony na bardzo dobrą atmosferę pracy, z drugiej na pełen profesjonalizm. I oczywiście biuro zaopatrzone jest zawsze w hektolitry kawy, co myślę, że w tej branży jest dość istotne.

Rafał

Praca w itCraft to moja pierwsza pierwsza praca u sektorze IT. Od razu spodobało mi się iż firmę tworzy zgrany zespół ludzi. Wszyscy, niezależnie od poziomu doświadczenia czy nawału zadań zawsze służą pomocą. Nie ma sztywnych ram, pracy od - do i koniec, podejścia byle do piątku. To naprawdę powoduje że praca w biurze jest bardzo przyjemna. Na każdym kroku możesz nauczyć się czegoś, nawet nie koniecznie tylko z Twojej działki. Należy się także uznanie za zarządzanie firmą. Szefowie, także programiści stawiają na partnerskie stosunki, przez co mają szacunek w zespole bez konieczności stosowania klasycznego modelu - szef -> pracownik. Jeżeli zależy Ci na rozwoju to jest praca dla Ciebie. Masz tu pełną dowolność w czym chcesz się specjalizować. Ja sam zamiast tego "co mam robić" usłyszałem pytanie "co chce robić, w czym chce się rozwijać i jak możemy Tobie w tym pomóc". To myślę wystarczy za ostateczną rekomendację.

Agnieszka

W zespole itCraft cenię sobie wiedzę i doświadczenie, zaangażowanie, chęć rozwoju, poznawania nowych technologii i zwyczajną, przyjemną, wesołą, codzienną, miłą atmosferę pracy. Robimy naprawdę ciekawe projekty, dla klientów z Polski oraz z zagranicy. Prawie wszyscy w zespole (chyba jedynie poza grafikiem) mają doświadczenie programistyczne, dzięki temu rozumiemy się doskonale. Nie ma u nas rozbudowanej struktury organizacyjnej, liczy się to, co umiesz, w czym dobrze się czujesz, zadania dobierane są tak, żeby każdy mógł rozwijać się w takim kierunku, w jakim czuje się najlepiej. itCraft to naprawdę fajna alternatywa dla osób, które nie chcą pracować w korporacji.

Łukasz

W itCraft pracuje prawie 3 lata. Dołączyłem do doświadczonego zespołu i mimo niewielkiego własnego doświadczenia zawodowego mogłem liczyć na pomoc i wsparcie zespołu. W itCraft realizujemy ciekawe projekty dla znanych firma przy użyciu najnowszych technologii, dzięki czemu istnieje bardzo duża możliwość rozwoju zawodowego oraz poznanie nowych technologii. W firmie panuje bardzo dobra atmosfera! Właściciele bardzo mądrze zarządzają firmą, dzięki temu firma bardzo szybko się rozwija.

Ciekawski

Jak wygląda przebieg rekrutacji na stanowisko programistyczne?

Bartosz
@Ciekawski 08.10.2016 18:20

Rekrutacja na programistę zazwyczaj składa się z następujących części: 1. Przesłanie CV na praca@itcraft.pl 2. Wypełnienie formularza na www - piszesz co potrafisz, co chciałbyś robić, jakie masz doświadczenie. 3. Jeśli jest to to czego oczekujemy zapraszamy na rozmowę do biura. Rozmawiasz zawsze z ludźmi, z którymi będziesz potencjalnie pracować - czyli z innymi technicznymi osobami z naszego teamu. Często umawiamy się na jakieś zadanie praktyczne - na swoim kompie z dostępem do wszelkich materiałów kodujesz kawałek apki lub algorytmu, w języku który znasz najlepiej. 4. Robimy podsumowanie rozmowy, oceniamy jakość rozwiązania zadania praktycznego. 5. Zapraszamy do współpracy lub wskazujemy jakie elementy musisz podciągnąć, żeby spróbować za jakiś czas do nas dołączyć. Daj znać w razie kolejnych pytań. Pozdrawiam Bartosz

MS

Od początku pracy w itCraft podoba mi się, że projekty są prowadzone przez fachowców z doświadczeniem, którzy są w nie w pełni zaangażowani. 'Szefowie' to również programiści, a to ma ogromne znaczenie. Firma rośnie z miesiąca na miesiąc, a zatrudnienie jest, moim zdaniem, dobrze przemyślane. itCraft zatrudnia programistów o różnym poziomie doświadczenia specjalizujących się w wielu technologiach. Uważam, że dobre jest to, że to właśnie programiści stanowią o sile zespołu i są zdecydowaną większością wśród pracowników. Pozostałych pracowników jest dokładnie tylu ilu potrzeba - nie ma tu np. rozrostu tzw. "działu handlowego" czy biurokracji. W firmie liczą się konkrety, nie ma zawiłych procedur ani regulaminów. Miło jest pracować w zespole, któremu zależy na dobrej pracy - bo to motywuje. Bardzo szanowany jest czas wolny pracowników - nie ma mowy o narzucaniu nadgodzin czy nie dawaniu urlopu.

Rafał

Pracuję w itCraft praktycznie od samego początku - byłem pierwszym zatrudnionym pracownikiem już ładnych kilka lat temu. Sporo rzeczy odróżnia to miejsce pracy od innych a trzy moje ulubione to: 1. praktykujemy wyłącznie nowoczesne technologie; 2. robimy nowe rozwiązania biznesowe dla znanych marek, ale także mega ciekawe startupy mobilne (własne i dla klientów); 3. prawdziwa atmosfera współpracy w zespole oraz to, że możesz rozwijać się w technologii, którą lubisz. Sam zaczynałem od Javy kilka lat temu, obecnie jest architektem rozwiązań web oraz mobilnych. Zapraszam do naszego zespołu wszystkich, którzy lubią to co robią.

admin

Czy pracodawca Waszym zdaniem dobrze prowadzi firmę itcraft s.c.? Czy pracownicy są zadowoleni z pracy? Podziel się z nami swoją opinią.

Zostaw opinię o itCraft s.c. - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie itCraft s.c.