Atlanta Poland

• Mokry Dwór
  • Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka
Dąbrowa Górnicza - Atlanta Poland S.A. (Zamknięty oddział)
Włocławek - Atlanta Poland S.A.

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Atlanta Poland S.A.

Opinie o Atlanta Poland Gdańsk

Nie przegap nowości o Atlanta Poland S.A.!

Sprytny

26.04.2020 11:21

Chyba HR fimy objely nowa strategie i naklaniaja pracownikow do wystawiania dobrych opinii ???? trudnonwoerzyc w ich rzetelenosc, gdy widac, ze to nie jest naturalny efekt. Moze lepiej skupic sie na prawdziwej poprawie jakosci pracy, niz na opinii na go worku?
    Znajomy

28.04.2020 08:49

Nikt nikogo nie namawia w firmie do pisania pozytywnych ocen. Miedzy sobą na poziomie biur może rozmawiają i jedna druga nakręcają, żeby pisać pozytywne oceny A potem dumna po firmie chodzić jedna z druga potrafią. Teraz żeby zdobyć awans nie musisz mieć dużo doświadczenia. Wystarczy co innego.
    Anonimek

14.04.2020 22:36

Miałam przyjemność pracować w Atlancie w Gdańsku, jestem pozytywnie zaskoczona miłą i przyjazna o raz pomocną atmosferą. Nie wszędzie spotyka się by prezes pierwszy mówił dzień dobry, a tutaj tak jest. Jeśli mogę komuś polecić prace na pierwszy raz to tylko Atlanta. Wiadomo, jak w każdej firmie są jakieś minusy, ale w Atlancie były na tyle małe, że nie wpływały na pracę w biurze. Serdecznie Polecam. Pani z HR zawsze miła i pomocna :)
    Anonimek

23.04.2020 17:42

Pani (usunięte przez administratora)juz nie wspolpracuje z firma. Moim zdaniem to nie byla owocna wspolpraca i a ona sama nie wzbudzala zaufania wsrod pracownikow. Panie z HR poprzednie (no moze oprocz pani (usunięte przez administratora)) jak i obecne ogarniete i znajace sie na swojej robocie.
    Pani Anna

27.04.2020 13:10

Anoninku, czy usuniete zostało moje imie z Twojego komentarza? I czyje imoe podałaś jeszcze?
    Pracownik biurowy

23.04.2020 17:46

Zauważyłam, że z reguły osoby zostawiają negatywne opinie. Moja opinia o firmie jest pozytywna. Dlaczego? Pracuję w firmie od kilku lat. Poznałam bardzo fajnych ludzi :). Cieszę się, gdy mogę rano z nimi porozmawiać przy kawie, zjeść wspólnie lunch. Lubię też nasze małe i duże święta. Teraz mój kontakt jest ograniczony, bo pracuję zdalnie i bardzo ubolewam nad tym :(. Jestem świadoma, że wspólnie tworzymy ten klimat. Kolejny atut to wyzwania w firmie, sporo się już tutaj nauczyłam. Co było i jest dla mnie szczególnie ważne - wsparcie wśród innych (w różnych sprawach od zawodowych po prywatne!). Lubię to co robię, z kim pracuję i do tego mi za to płacą na czas. Czego chcieć więcej?? Polecam!!!
    Ciekawska

24.04.2020 11:46

To chyba pracujemy w innych firmach.
    Stażysta

23.04.2020 15:00

Jestem na stażu od kilku miesięcy w tej firmie . Uważam, że o każdej firmie można mówić dobrze lub źle , to zależy od własnego charakteru i chęci pracy. Mogę szczerze powiedzieć że bardzo się cieszę że trafiłam do tej firmy. W moim dziale panuje miła i rodzinna atmosfera . Wiele ciekawych obowiązków adekwatnych do posiadanych umiejętności . W razie niejasności zawsze ktoś pomoże . Z całego serca polecam ;)

08.04.2020 15:32

Życzymy Wszystkim BAKALIOWYCH Świąt!

Przede wszystkim życzymy Państwu zdrowia, szczęścia i wszelkiej pomyślności.
    Niech te Święta będą wyjątkowym początkiem czegoś dobrego.

Pozdrawiamy.
    Dział Zarządzania Zasobami Ludzkimi

News image
    kierowca

30.03.2020 16:59

Dlaczego pracownicy na wózkach widłowych i pracownicy magazynów nie mają u was w tych cięzkich czasach maseczek ochronnych z odpowiednimi filtrami ? Robocie na szlabanach ankiety itd a nie dbacie o swoich pracowników?

31.03.2020 08:44

Dzień dobry. Bardzo dziękujemy za Pana opinię podyktowaną troską o innych. W tych trudnym dla wszystkich czasie, to bardzo miły i empatyczny gest. W tej nowej dla nas sytuacji zostały wprowadzone działania prewencyjne, które mają na celu rozproszyć ryzyko zakażenia koronawirusem u naszych pracowników i klientów. W związku z tym (jak Pan słusznie zauważył przed wejściem do firmy każda z osób ma wypełnić ankietę, a także Pracownik Ochrony dokonuje pomiaru temperatury. To tylko część wprowadzonych działań antyepidemicznych w naszej firmie, jest ich znacznie więcej. Nawiązując do tematu maseczek ochronnych, to trudno jednoznacznie określić, jak powinno być. Biorąc pod uwagę oficjalne stanowisko Ministerstwa, opublikowane na oficjalnej stronie www.gov.pl, to „NIE zaleca się noszenia maseczek ochronnych przez osoby zdrowe! Maseczki ochronne powinny nosić osoby chore, osoby opiekujące się chorymi oraz personel medyczny pracujący z pacjentami podejrzewanymi o zakażenie koronawirusem.” Pozdrawiamy, Dział Zarządzania Zasobami Ludzkimi
    kierowca

30.03.2020 17:13

Witam. Chciałem zapytać jak chronicie swoich pracowników przez wirusem ? Widziałem osoby na załadunku, które wychodziły z biur w maseczkach a operatorzy i pracownicy magazynów bez masek? Jak to jest, że na wejściu do firmy wypełnia się ankietę a o swoich nie dbacie? ;) Pozdrawiam.

31.03.2020 08:44

RR

03.10.2019 08:19

Byłam na rozmowie, pani z hr bardzo słaba-nie miła, wręcz niesympatyczna. Nie polecam.
    RR

21.10.2019 22:02

Rozumiem,że jesteś z hr ze tak jej bronisz?
    Eliza

01.03.2020 20:51

Jak się oczernia trzeba podać szczegóły a jak nie masz odwagi bo boisz się o (usunięte przez administratora) to nie pisz bzdur

14.02.2020 08:23

Święta są tylko okazją do dobrego powodu.

Miłego dnia :-)
    News image

11.02.2020 19:00

Cześć, czy mógłby ktoś mi opisać jak wygląda praca na stanowisku laboranta? Warunki, wypłata, atmosfera oraz godziny pracy?
    Mira

05.10.2018 11:46

Gdyby było źle to jestem pewny, że forum by wrzało. Patrząc na tak małą aktywność wydaje się zupełnie inaczej.
    Polak mający jeszcze smak .

15.02.2019 22:05

Kupiłem mleczko cytrynowe w czekoladzie TO JEST (usunięte przez administratora) to jest NIESMACZNA chemia WIĘCEJ TEGO NIE KUPIĘ jeśli możesz to przekazać swoim przełożonym , pozdrawiam .

27.01.2020 22:01

nie mogę
    Wojciech

18.10.2019 11:30

Na stronie pracodawcy znalazłem interesujące ogłoszenie na pracownika magazynowego. Według oferty zapewniają atrakcyjne wynagrodzenie +możliwość awansu i wzrostu wynagrodzenia już w pierwszym roku pracy, Na jakim poziomie wynagrodzenie realnie mogę się spodziewać? Będę wdzięczny za opinie.

07.11.2019 17:38

Pracowałem na kilkunastu magazynach, nie tylko w Gdańsku. Wiem co piszę.

27.01.2020 21:59

jak to w magazynie: samochód służbowy Kia ceed ale nowy wiec ok, przerwa, kawa, herbata, owoce za darmo. Szkolenia z asertywności i komunikacji. Prosta ścieżka awansu … magazynier - kierownik - menedżer -
    Anonimowa

20.11.2019 18:54

Niestety nie mam dobrego zdania o firmie. Pracowałam w niej dwa lata - o dwa za duzo. Pracownicy którzy sa w firmie od 20 lat uwazający sie za ,,Bogów''. (usunięte przez administratora) Bardzo wiele młodszych osób odchodzi z (usunięte przez administratora) braku komunikacji. Nie polecam (usunięte przez administratora).

27.01.2020 21:54

jeszcze 18 lat, a dołaczyłabyś do "Bogów" ...żałuj
    Robert

16.10.2019 08:19

Byłem kilka dni temu na rozmowie,bardzo chamskie zachowanie.

04.12.2019 15:35

Dzień dobry. Bardzo dziękujemy za Twoją opinię, Jednocześnie jesteśmy bardzo zaniepokojeni gorzkimi słowami i zarzutami, obok których nie możemy przejść obojętnie, a tym bardziej wobec takich zarzutów być obojętnym. Żeby móc poprawić jakość rekrutacji i samopoczucia kandydata po rekrutacji, bardzo prosimy o szczegółowy opis zdarzenia na adres: [email protected] . Dzięki tym informacjom będziemy mogli znacznie podnieść poziom rekrutacji, a może nawet dokonać zmian w całym jego procesie. Pozdrawiamy, Dział Zarządzania Zasobami Ludzkimi

08.12.2019 15:43

Odpowiedzi są dość puste i nic nie wnoszą, może warto zamiast nich skupić się na poprawie jakości pracy w firmie Atlanta Poland SA
    marcco

21.11.2019 14:57

Witam czytam wasze opinie i zgadzam sie , ze jest to 100 % prawdy zarzad ma chyba klapki na oczach ze nie widzi co sie w (firmie ) dzieje rotacja wielka narzedzia do pracy (usunięte przez administratora)

04.12.2019 15:23

Atlanta Poland Bardzo dziękujemy za opinię. Cenimy konstruktywną krytykę, jednak nie możemy biernie przyglądać się nieprawdziwym informacjom na temat funkcjonowania naszego przedsiębiorstwa. Zanim wyciągniemy jakiekolwiek konsekwencje musimy dokładnie zbadać całą sytuację. Aby mogło to nastąpić, prosimy o szczegółowe opisanie sytuacji i przesłanie jej na adres [email protected]. Pozdrawiamy, Dział Zarządzania Zasobami Ludzkimi
    Pracowniki

05.12.2019 09:24

Zgadzam sie prawda w oczy kole moze kiedys w koncu tym na gorze spadna klapki i zainteresuja sie jak sie zyje tym maluczkim. (usunięte przez administratora)
    Zawiedziony

16.11.2019 19:26

Atmosfera w tej firmie pozostawia wiele do życzenia. Pracownik pracownikowi wilkiem. Ciągłe napięcia, stres, obgadywanie za plecami, afery z powodu bzdur, zachowania rodem z przedszkola to tylko wierzchołek góry lodowej. Zero wsparcia ze strony przełożonych. Kiepskie wdrożenie do pracy. Ale za to wymagania ogromne. (usunięte przez administratora) Ci, ktorzy sa w laskach „góry” otrzymuja peany na swoja czesc, niekoniecznie z powodu kompetencji. Najwazniejsze, zeby rzucac innym kłody i dbac tylko o swoje cztery litery, a biada ci, jesli masz wlasne zdanie i glosno je wyglaszasz. (usunięte przez administratora)
    Mg

25.11.2019 16:12

Oj (usunięte przez administratora), jak sobie człowiek posciele tak się wyśpi.

07.11.2019 16:26

Nie trudno się zgodzić z poniższym wpisami. Ja mam doświadczenie w pracy w biurze, niestety są lepsi i gorsi pracownicy, podział ten jednak nie polega na ich kwalifikacjach, czy umiejętnościach, tylko na trzymaniu się z szefostwem i donoszeniu mu, plotkowaniu. Jeśli dasz palec oni wezmą cała rękę, jednak nie licz na wdzięczność czy docenienie że strony kierowników, zarządu. Osobiście nie polecam, na święta przeterminowane produkty w prezencie, na codzień nie wiesz co Cię czeka. Dobrzy pracownicy są doceniani dopiero gdy chcą odejść, choć nie zawsze, przecież można zatrudnić kogoś nowego. Jedyny plus tego miejsca, choć chyba niedoceniany przez kadrę kierownicza, to niektórzy ludzie, którzy mają dużą miłość do tej pracy, jednak coraz mniejszą do panujących tam warunków.
    SzalonaOna

07.11.2019 11:56

Po raz pierwszy, w życiu dodaję opinię dotyczącą Pracodawcy, jednak ta firma *zasługuje* w całej swej krasie.... Niekończące się obietnice, ciągłe kłamstwa, ogromna rotacja pracowników, wieczne zmiany zdania (nawet po kilka razy na godzinę a praca już dawno wykonana) brak współpracy między działami, problemy z wynagrodzeniem, zawiść między pracownikami, to tylko wierzchołek góry lodowej. Nie polecam, szkoda życia i nerwów... Taka dygresja: im bardziej się starasz, im więcej dajesz od siebie tym gorzej Cię potraktują....

07.11.2019 10:38

Pracowałem w tej firmie tydzień, szkoda słów. Z całego serca nie polecam.
    Pudels

06.11.2019 17:51

W tej firmie mozesz dostac premie tylko wtedy kiedy donosisz na kolegow i siedzisz cicho nawet jak wylewaja na ciebie wiadro pomyj. Po latach pracy zero wdziecznosci dopiero jak sie zwalniasz to doceniaja czlowieka. Placa (usunięte przez administratora) pieniadze a na swieta nawet (usunięte przez administratora) bonu nie dostaniesz tylko przeterminowane bakalie az bylo mi wstyd przed rodzina. Socjal to smiech na sali a wyplata wiecznie sie nie zgadza. Nadgodziny robisz za darmo do tego stres i wieczne pretensje nawet na przerwe nie mozna isc w spokoju bo kier krzywo patrzy. Nie polecam jest wiele firm o wiele bardziej przyjaznych pracownikowi z normalna wyplata i dodatkami.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Atlanta Poland?

Kontakt - Atlanta Poland S.A.

ul. Załogowa 17 80-557 Gdańsk

07.10.2019 11:27

Jakie narzędzia pracy zapewnia Atlanta Poland S.A.? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
    radny

09.10.2019 21:17

W firmie jest skostniała struktura zarządzania jeśli ktoś oczekuje nowoczesnego zarządzania to nie w tej firmie, zatrzymała się w latach 90-tych. Auto, zależy do jakiego działu w B2C jest to możliwe , ale z ograniczeniami.
    Antoni

17.09.2019 08:43

Jest słabo, serio. Coraz słabsza atmosfera, starej kadry prawie nie ma a nowi są tylko na chwilę.Coraz ciężej się pracuje.
    siwy

21.08.2019 09:59

Cóż atmosfera taka sobie, duża rotacja ludzi, a hr nie pomagają a wręcz przeszkadzają (albo się nie znają)
    Bartek

01.08.2019 23:45

Czy ktoś ma opinie jak wygląda praca w dziale marketingu? Chciałbym złożyć swoje CV. Widziałem, że poszukują kogoś do marketingu.
    Maciej

20.03.2019 14:46

Zamieszczono ogłoszenie na stanowisko LABORANT. Jak tam jest? Domyślam się że inaczej niż na produkcji. Da się tam pracować? Jak z przełożonymi?
    anonymous

04.10.2018 17:44

witam, a jak jest na magazynie ile płacą i jaka jest atmosfera .pozdrawiam
    Of

01.08.2018 22:34

Raczej szkoda czasu na tę firmę. (usunięte przez administratora)
    Marta

30.11.2017 10:16

@Ktoś a czy macie przerwy w Atlanta Poland S.A., na których możecie pójść do łazienki? @() jak możliwe, że agencja płaci pracownikom 12 zł brutto skoro ustawowa najniższa stawka to 13 zł brutto?
    Takaprawda

29.12.2017 14:07

Nie wiem ile ty masz na godzinę ale ja mam 12zl zatrudnienie przez randstad umowy 2 tygodniowe.
    Ktos

29.12.2017 16:05

Ja mam na produkcji stawkę 12zl zatrudnienie przez agencję.Przerwa owszem 15 minut ale jak potrzeba przycisnie poza przerwą to jest problem żeby wyjść.Atmosfera okropna szczególnie na bakaliach na zmianie u brygadzisty krzyska.Zarozumialy smarkacz bez kultury.
    Zainteresowany

03.10.2017 19:52

A jak wygląda praca na produkcji,np.operator maszyn.Ile płacą,czy są nadgodziny i premie.
    Mali_Nowa

07.09.2017 17:53

Witam, byłabym wdzięczna za opinie na temat pracy laboranta w tej firmie, oddział we Włocławku. Trafiłam na ofertę pracy, ale czytając poprzednie wypowiedzi poważnie zastanawiam się nad aplikacją.

08.09.2017 23:40

Faktycznie super firma szczegolnie że na warszawie licząc od stycznia 2016 będzie teraz 6!! słownie szósty raz zmiana przedstawiciela. Jak tylko ktoś ma możliwość to sie ewakuuje a na wawie to najłatwiej. Reszta sie trzyma bo nie ma wyboru. Jak ktoś tam pracuje 2/3 lata to jest "starym" pracownikiem...straszne. Atmosfera taka że tylko upić się warto ..
    Henio

09.09.2017 17:00

myślę że pomyliłeś handlowców z KAMkami :)) one faktycznie mogą robić Mistrza w pasjansie. Kilka KAMek zaczynało jako RKS zapytaj ich czy wróciłyby na rejon??? 8 godzin odtrąbią i do domu a RKS często po 12 godzin zasuwa... one to wiedzą. A
    Marta

07.09.2017 14:29

@Henio teraz jest np. oferta na przedstawiciela handlowego. Chcesz powiedzieć, że ta osoba będzie miał obowiązki RKS? A czy firma Atlanta Poland przed zatrudnieniem poinformuje o szerszych obowiązkach? Jak ta przemiana wygląda? Jak reagują na nią pracownicy? Każda informacja jest ważna.

08.09.2017 23:28

Człowiek który szuka pracy cieszy sie że wogóle ktos mu ją zaproponował i nie zdaje sobie sprawy na co sie pisze. Dość powiedzieć że tutaj handlowcy obsługują po kilka województw, rekordzista miał chyba 5 :)) faktycznie na pasjansa nie miał czasu ha ha

08.09.2017 23:49

Wystarczy dokładnie przeczytać ogłoszenie. Tam wszystko jest napisane. Zakres obowiązkow raczej menadżerski.
    DADO

28.06.2017 18:16

Witam Może ktoś mi napisać jak wygląda struktura działu handlowego w Atlanta Poland - tzn DH, RKS, PH itd. Czy produkują nadal we Włocławku produkty ( słodycze ) Kujawianka? Dziękuję
    Magda

19.07.2017 00:10

7 osób
    Henio

21.07.2017 00:37

Nikogo nie pozwalniali bo PH (od detalu) nie było. Teraz Rksów zamieniaja na PH bo mniej kosztuja ale robote robią ta samą co Rks . To pomysł nowego koordynatora. Na początek cięcie kosztów.
    DADO

28.06.2017 17:56

Witam Może ktoś mi podać jak wygląda struktura sprzedaży w firmie Atlanta Poland? Tzn. DH, RKS, PH itd. Czy Kujawianka Włocławek nadal produkuje słodycze i należy do grupy Atlanta P.? Dzięki za informacje.
    Valdi

27.04.2017 09:56

Mam zamiar na PH, może ktoś, coś w tym temacie konkretniej ?
    J23

07.04.2017 23:31

Czy ktoś może podać ile tam średnio można zarobić.?

13.04.2017 20:36

We wloclawku, czy gdansku? i na jakim dziale?
    kkkkk:)))))

04.11.2016 11:04

totalna bzdura
    maxx

22.09.2016 12:03

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką która pracuje na produkcji bakalii , jej opinia oraz to co mówiła o tej firmie to zupełne przeciwieństwo do tego co tu piszecie na tym forum.
    Nieznajoma

30.08.2016 13:25

Polecam!!!!
    Były

24.08.2016 15:30

Dla mnie firma była bardzo w porządku. Były wypłacane premię na czas i w odpowiedniej wysokości. Nie pracuję tam tylko względu na przeprowadzkę.
    raczek

19.07.2016 23:06

Odnoszę wrażenie, że komentarzach na forum jest więcej prywatnych wycieczek niż faktów, które powinny byc podstawą oceny. W mojej oceni Atlanta Poland S.A. jest dobrym i rzetelnym pracodawcą. Pracownicy zatrudniani są w oparciu o umowy o pracę, osoby które sprawdzą się dostają umowy na czas nieokreślony. Wszyscy mają dostęp do dodatkowych świadczeń (np. karta Multisport, bilety do kina, karty pre paid do aptek, paczki dla dzieci, dopłaty do żłobków, kolonii dla dzieci). Uważam, że warto tu pracować.

Zostaw merytoryczną opinię o Atlanta Poland S.A.