Atlanta Poland S.A.
3 140 6 1

Opinie o Atlanta Poland S.A.

Marta

@Gregor, wiesz, że firma Atlanta Poland jest dobra, ponieważ w niej pracujesz, czy to informacje z zasłyszanych opinii innych pracowników? Czy zechciałbyś napisać parę słów więcej na temat tej firmy? Czy relacja pracodawca - pracownik przebiega w dobrym charakterze? Jaka panuje w tej firmie atmosfera?

Mira

Gdyby było źle to jestem pewny, że forum by wrzało. Patrząc na tak małą aktywność wydaje się zupełnie inaczej.

anonymous

witam, a jak jest na magazynie ile płacą i jaka jest atmosfera .pozdrawiam

Gregor

Nie każdemu może odpowiadać praca w firmie ale ja wiem, że to dobra firma i wystarczy pracować a będzie ok.

Of

Raczej szkoda czasu na tę firmę. (usunięte przez administratora)

Marta

@Nieprawda a przez jakiś czas pracy jest przewidziana ta przerwa 15 minutowa? Czy jest to 8 godzin? Czyli, jak ktoś pracuje na zleceniu, bo na przykład jest studentem to może liczyć na złotówkę więcej w firmie Atlanta Poland S.A.?

Marta

@Ktoś a czy macie przerwy w Atlanta Poland S.A., na których możecie pójść do łazienki? @() jak możliwe, że agencja płaci pracownikom 12 zł brutto skoro ustawowa najniższa stawka to 13 zł brutto?

Takaprawda
@Marta 30.11.2017 10:16

Jedna przerwa 15 minut.13 jest na zleceniu a na umowie o pracę 12 brutto.

Nieprawda
@Takaprawda 02.12.2017 00:24

Kodeks pracy przewiduje tylko jedna przerwe wlasnie 15 minutowa. @Takaprawa nie wprowdzaj ludzi w blad, nie mam 12 zł na umowe o prace a pracuje na produkcji.

Takaprawda
@Nieprawda 28.12.2017 08:04

Nie wiem ile ty masz na godzinę ale ja mam 12zl zatrudnienie przez randstad umowy 2 tygodniowe.

Ktos
@Nieprawda 28.12.2017 08:04

Ja mam na produkcji stawkę 12zl zatrudnienie przez agencję.Przerwa owszem 15 minut ale jak potrzeba przycisnie poza przerwą to jest problem żeby wyjść.Atmosfera okropna szczególnie na bakaliach na zmianie u brygadzisty krzyska.Zarozumialy smarkacz bez kultury.

Marta

@Takaprawda dziękuję za wyjaśnienie. Takie szczegóły od razu więcej wyjaśniają w tej kwestii. @Kamil odsyłam Cie do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin , gdzie dowiesz się, że na forum nie piszemy o konkretnych osobach i ich nie obrażamy.

rudzia

Jakieś doświadczenia z działem księgowości w Gdańsku?

Marta

Czy na forum są pracownicy Atlanta Poland S.A., którzy odpowiedzieliby użytkownikowi @Zainteresowany na jego pytania odnośnie pracy w tej firmie? Myślę, że temat zaciekawi więcej niż jednego użytkownika szczególnie, że w okolicy szukają Key Account Manager (http://www.gowork.pl/praca/inne;b/pomorskie;l?oferta_opinie=pracuj.pl5537238).

Zainteresowany

A jak wygląda praca na produkcji,np.operator maszyn.Ile płacą,czy są nadgodziny i premie.

Marta

@Darek jednak zawsze lepiej się dowiedzieć od pracowników. Takie informacje są najbardziej przydatne dla aplikujących. A czy pracownik przed podpisaniem umowy z Atlanta Poland S.A. wie ile województw będzie musiał obsługiwać? To ważna kwestia nie ujęta w Twoich wypowiedziach.

Mali_Nowa

Witam, byłabym wdzięczna za opinie na temat pracy laboranta w tej firmie, oddział we Włocławku. Trafiłam na ofertę pracy, ale czytając poprzednie wypowiedzi poważnie zastanawiam się nad aplikacją.

prat
@Mali_Nowa 07.09.2017 17:53

Praca jak praca, ludzie spoko, warunki ok, wypłata zawsze na czas, nie ma się czego obawiać. Ale jeśli boisz się ruszyć ręką, nogą, zwojami mózgowymi, a czasami i językiem, i marzysz o siedzeniu 8h przed komputerkiem grając w pasjansa to szukaj dalej ;) Ja polecam, ale ile ludzi tyle opinii, wszystkim nie dogodzisz. Opinie marudzących na tego typu portalach można wziąć pod rozwagę, ale tylko ludzie słabi się nimi kierują. Pozdrawiam.

Darek
@prat 08.09.2017 09:54

Faktycznie super firma szczegolnie że na warszawie licząc od stycznia 2016 będzie teraz 6!! słownie szósty raz zmiana przedstawiciela. Jak tylko ktoś ma możliwość to sie ewakuuje a na wawie to najłatwiej. Reszta sie trzyma bo nie ma wyboru. Jak ktoś tam pracuje 2/3 lata to jest "starym" pracownikiem...straszne. Atmosfera taka że tylko upić się warto ..

Henio
@prat 08.09.2017 09:54

myślę że pomyliłeś handlowców z KAMkami :)) one faktycznie mogą robić Mistrza w pasjansie. Kilka KAMek zaczynało jako RKS zapytaj ich czy wróciłyby na rejon??? 8 godzin odtrąbią i do domu a RKS często po 12 godzin zasuwa... one to wiedzą. A

Marta

@Henio teraz jest np. oferta na przedstawiciela handlowego. Chcesz powiedzieć, że ta osoba będzie miał obowiązki RKS? A czy firma Atlanta Poland przed zatrudnieniem poinformuje o szerszych obowiązkach? Jak ta przemiana wygląda? Jak reagują na nią pracownicy? Każda informacja jest ważna.

Darek
@Marta 07.09.2017 14:29

Człowiek który szuka pracy cieszy sie że wogóle ktos mu ją zaproponował i nie zdaje sobie sprawy na co sie pisze. Dość powiedzieć że tutaj handlowcy obsługują po kilka województw, rekordzista miał chyba 5 :)) faktycznie na pasjansa nie miał czasu ha ha

Darek
@Marta 07.09.2017 14:29

Wystarczy dokładnie przeczytać ogłoszenie. Tam wszystko jest napisane. Zakres obowiązkow raczej menadżerski.

Marta

@Magda @Henio Czy jesteście pracownikami firmy Atlanta Poland? Jak możecie ocenić atmosferę i warunki panujące w tej firmie? Jak układa się Wam współpraca z Atlanta Poland?

DADO

Witam Może ktoś mi napisać jak wygląda struktura działu handlowego w Atlanta Poland - tzn DH, RKS, PH itd. Czy produkują nadal we Włocławku produkty ( słodycze ) Kujawianka? Dziękuję

ja
@DADO 28.06.2017 18:16

W strukturze jest dyrektor handlowy (kanał nowoczesny), KAM, JKAM, RKS, dyrektor wsparcia sprzedaży i cały back office. ..słodycze w dalszym ciągu produkowane są we Włocławku

Henio
@DADO 28.06.2017 18:16

DH, KAM, JKAM, RKS brak PH cała robota w terenie należy do RKS. 7 osób ogarnia całą polskę :))

DADO
@ja 29.06.2017 08:15

O.K. dzięki za info - a PH ds detalu również działają w terenie? Kiedyś widziałem ogłoszenie na Warszawę PH detal

DADO
@Henio 29.06.2017 20:49

Dzięki za info. Ok 10 m-cy temu widziałem ogłoszenie na Warszawę PH detal - Musieli ostatnio pozwalniać PH

kami
@DADO 30.06.2017 19:27

z tego co wiem rozbudowują sieć

Atl
@kami 03.07.2017 07:53

Potwierdzam info.

DADO
@Atl 03.07.2017 22:44

Ilu PH ds detalu teraz pracuje w Atlanta Poland na terenie kraju? Może ktoś zna dokładną liczbę. Dziękuję za informacje

DADO
@kami 03.07.2017 07:53

Ilu PH ds detalu teraz pracuje w Atlanta Poland na terenie kraju? Może ktoś zna dokładną liczbę. Dziękuję za informacje

Henio
@DADO 30.06.2017 19:27

Zatrudniają po jednej osobie na region i jest ona od wszystkiego czyli od detalu, hurtu i sieci. Kiedyś był to RKS a teraz PH żeby mniej płacić. Gra słów i tyle..

Henio
@DADO 07.07.2017 08:32

7 osób.

Magda
@DADO 07.07.2017 08:32

7 osób

Henio
@DADO 30.06.2017 19:27

Nikogo nie pozwalniali bo PH (od detalu) nie było. Teraz Rksów zamieniaja na PH bo mniej kosztuja ale robote robią ta samą co Rks . To pomysł nowego koordynatora. Na początek cięcie kosztów.

DADO

Witam Może ktoś mi podać jak wygląda struktura sprzedaży w firmie Atlanta Poland? Tzn. DH, RKS, PH itd. Czy Kujawianka Włocławek nadal produkuje słodycze i należy do grupy Atlanta P.? Dzięki za informacje.

Valdi

Mam zamiar na PH, może ktoś, coś w tym temacie konkretniej ?

J23

Czy ktoś może podać ile tam średnio można zarobić.?

pracownik
@J23 07.04.2017 23:31

We wloclawku, czy gdansku? i na jakim dziale?

kkkkk:)))))

totalna bzdura

maxx

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką która pracuje na produkcji bakalii , jej opinia oraz to co mówiła o tej firmie to zupełne przeciwieństwo do tego co tu piszecie na tym forum.

Nieznajoma

Polecam!!!!

Były

Dla mnie firma była bardzo w porządku. Były wypłacane premię na czas i w odpowiedniej wysokości. Nie pracuję tam tylko względu na przeprowadzkę.

raczek

Odnoszę wrażenie, że komentarzach na forum jest więcej prywatnych wycieczek niż faktów, które powinny byc podstawą oceny. W mojej oceni Atlanta Poland S.A. jest dobrym i rzetelnym pracodawcą. Pracownicy zatrudniani są w oparciu o umowy o pracę, osoby które sprawdzą się dostają umowy na czas nieokreślony. Wszyscy mają dostęp do dodatkowych świadczeń (np. karta Multisport, bilety do kina, karty pre paid do aptek, paczki dla dzieci, dopłaty do żłobków, kolonii dla dzieci). Uważam, że warto tu pracować.

orzeszek321

Czytam i taka myśl mi wpadła do głowy "każdy ma prawo do własnej opinii".. chociaż mi dobrze jest w Atlancie, to domyślam się, że innym może być źle. Ze swojej strony polecam tego Pracodawcę :)

blabla

Ta firma to nie jest dobre miejsce pracy, źle się tam dzieje, kto ma choć trochę rozumu w główce to ucieka z niej, nie warto

kret

Komus chyba zal d sciska ze tak nie ma w pracy. Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. To bardzo dobry zaklad pracy. Polecam. A w wielu firmach pracowalem.

kamil

Hahahahahaha....piękny sarkastyczny opis ;)))))

Zainteresowany

Biedronka biedronką, ale ile można zarobić jako KAM ? Nie można skupiać się na Biedronce, trzeba pielęgnować cały biznes.

cuks
@Zainteresowany 22.06.2016 09:24

Warto aplikować, z perspektywy sprzedaży Atlanta Poland S.A. ma dużo ciekawych produktów dopasowanych do potrzeb rynku, np. bakalie funkcjonalne, mieszanki sąłatkowe, etc. W dodatku po zmianie szaty opakowań wyglądają one na prawdę dobrze.

Ona
@cuks 17.08.2016 15:12

Opakowania robią wrażenie :-) są "ekskluzywne". Żeby nie było produkty, pycha! Polecam!!#

Zainteresowany

Witam, widzę ogłoszenia na stanowisko KAM Włocławek,Gdynia - proszę o opinie czy warto, jakie warunki, atmosfera ?

ja
@Zainteresowany 09.06.2016 08:20

Zdecydowanie warto, atrakcyjne wynagrodzenie, pakiet świadczeń dodatkowych i możliwości rozwoju.

ja

Wszystko zależy od punktu widzenia. Można pracować za minimalną lub za minimalną i dodatkową premię. Można tkwić w jednym miejscu ub próbować różnej pracy, rozwijać się i specjalizować. Podobnie ze świadczeniami moim zdaniem dużym atutem jest fakt, że firma pozwala wybierać i dostosowywać je do własnych potrzeb. Narzekać można zawsze :).

Ona

Niektorym nie da sie dogodzic. Znam firmy, w ktorych nie ma zadnych dodatkowych swiadczen i tez dobrze.

smieszka
@Ona 21.09.2016 19:26

Taaa ? A jakie ?

Zostaw opinię o Atlanta Poland S.A. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atlanta Poland S.A.