Slam Poland

Ostrów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 81 ocen.

Slam Poland
4 81 6 1

Opinie o Slam Poland

Mateusz

Witam Mateusz 28 lat szukam pracy w Slamie. Jestem z Lubelskiego moze ktos tez aby razem dojeżdżać. Cos wiecej moze ktoś powiedzieć jaki system kasa itp. Pozdrawiam

Zainteresowany
@Mateusz 13.11.2018 11:39

Kolego zostaw na siebie namiar, wszystko powiem co i jak.

Mateusz
@Zainteresowany 13.11.2018 21:41

518780121 SMS najlepiej

Danuta
@Mateusz 13.11.2018 11:39

To świetnie, że chciałby zacząć pracować w Slam Poland. Z uwagi na to, iż na wątku wypowiada się naprawdę sporo osób, na pewno któraś z nich zechce udzielić Ci tych informacji. A myślałeś o jakimś konkretnym stanowisku, czy raczej nie?

Rozczarowany

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Od roku w firmie jest coraz gorzej. Ostatnio firma zaczela stosowac nawet mobbing. Nie wolno sie odezwac na zaden temat bo od razu jest sie atakowanym przez biuro. Wielu swietnych kierowcow juz odeszlo. Firmie zaczyly podobac sie ekipy bez doswiadczenia ktore boja sie odezwac i naginaja tacha bo tak im kazano i takich kierowcow sie chwali choc jak sie zatrudniasz to podpisujesz ze bedziesz jezdzil zgodnie z przepisami. Nie wiem czy warto wspominac o naczepach bez przegladow i oc. Ale zatrudnicie sie pojezdzicie zobaczycie ze najlepszym kierowca jest kietowca niepismienny nieczytaty i nierozumny. Tylko zlecenia sie licza. Wasze bezpieczenstwo i wasze zdrowie firma ma w (usunięte przez administratora) Kierowca nie ma do kogo sie pozalic bo od razu dostaje wiadomosc ze nikt go w firmie nie trzyma. Co do wyplat tez mialo byc tak rozowo i rozliczenia nadgodzin i ryczaltow co kwartal a i tak wyplata jest zawsze taka sama.

Aaa
@Rozczarowany 11.11.2018 09:12

Pracuje tu 1.5 roku nigdy nie przegiołem tacha jak zostaje mi 2h na amazon nie wjeżdżam . Nikt nikomu tacha nie każe przeginac . Bezpieczeństwo zawsze jest na pierwszym miejscu normalne parkingu są na ich parkingu nikt nikomu nie każe stawać do kiedy nie będzie warunków .żadnego mobbingu nikt do nikogo nie stosuje bynajmniej do mnie m Więc nie pisz tu głupot bardzo Cię proszę

Adam

Dominik przestań mamic tu wszystkich , przez takich jak ty normalni uczciwi kierowcy mają gorzej , bo muszą na takich jak ty strzelajacych z ucha pracować , czy ty nie widzisz tego hejtu na Ciebie ? Nawet na grupowych informacjach Ci cisną jaki to ty nie inteligentny , idź pobiegaj , miej choć odrobinę honoru i nie pogrążaj się , piszesz komuś o słowniku , a sam robisz błędy w tym samym komentarzu , ja wiem że do inteligentnych , wykształconych ludzi to ty nie należysz bo jesteś zwykła kukla , ty nie masz życia prywatnego poza praca , slam to twój bożek , tylko nie zdziw się jak wręcza Ci pewnego dnia wypowiedzenie tak jak slynnemu Kazikowi , bo dla firmy jesteś częścią wymienną I nie ma sensu dla dawania dobrej opinie firmie stracić zęby , twoje poczyniania są na językach kierowców ... I wszystkie świństwa które poczyniles wobec innych kierowców w firmie wrócą do Ciebie !!!!

See you on the road!
@Adam 10.10.2018 20:45

Niezła z niego beka na weekendach, niech jeszcze poopowiada o swoich układach w firmie i kilku Ukraińców ściągnie to w końcu ktoś mu podziękuje. Fajny ten Dominik, taki nie za mądry ...

New team
@See you on the road! 11.10.2018 21:07

Jesteśmy nowi w firmie , spotkaliśmy ich ostatnio , z oczu im widać że konfidenty tfuu , czemu on nie jest rudy ? Bo po niej to widać , że taka jakas Rudawa ...

Dominik
@New team 12.10.2018 08:09

Ja już mogłeś widzieć mnie nie nas. Bo jeżdżę w pojedynczej obsadzie .

Dominik
@See you on the road! 11.10.2018 21:07

Jakoś ja żadnych układów w firmie nie mam . Że ktoś taki komentarz i się podpisał Dominik to oznacza że jest nie jeden Dominik w firmie .

Dominik
@Adam 10.10.2018 20:45

Mamy problem taki ja na informacjach wgl się nie udzielać o nic .

Zdzich
@Dominik 14.10.2018 05:45

Skoro Ciebie to nie dotyczy to nie udzielaj się I nie bierz do siebie .

Dominik
@Zdzich 14.10.2018 12:08

To o jakiego Dominiaka chodzi wgl . Jak piszecie to dajcie jakieś szczegóły a nie piszecie głupoty a osoby nie znacie

Smieszki
@Dominik 14.10.2018 15:10

Człowieku chodzi o Dominika konfidenta, sprzedawczyka, strzealajacego z ucha , człowieka który donosi , jest gejem , nienawidzi go 3/4 firmy , kozak w necie , uważaj na niego bo to zwykła (usunięte przez administratora) i szuja,jeśli Ciebie to nie dotyczy to bądź spokojny , ale uważaj bo jeszcze wszyscy pomyślą że ty to on i się wybielasz

Ukraine
@Dominik 14.10.2018 15:10

Poza tym nikt Ci nie musi nic pisać , nazwiskami też nikt nie będzie rzucał , nie wiesz o kogo chodZi to dobrze , znaczy że jeszcze go nie spotkałes. NIE JEDNEMU PSU JEST BUREK

Dominik
@Ukraine 14.10.2018 19:05

Skoro nie ma macie dowodów że jest konfidendem to wtedy to są pomówienia i może iść z tym do sądu nawet tutaj nie jesteś anonimowi...

Dama
@Dominik 15.10.2018 07:46

Hahaha

A szkoda
@Dominik 15.10.2018 07:46

Ale jesteś zabawny , nie udawaj , nie wymyślają , nie ma u nas Dominika jezdzacego na pojedynczej , po co kłamiesz ? Jesteś chory , ciężko chory .

Dominik
@A szkoda 22.10.2018 21:24

Chyba nie znasz wszystkich kierowców w tej firmie . I po drugie nie jesteś w stanie bo za dużo kierowców . Jeżdżę w pojedynczej i nie muszę się tłumaczyć takiemu debilowi jak ty że jeżdżę w pojedynczej obsadzie.

A szkoda
@Dominik 08.11.2018 15:14

(usunięte przez administratora) to cię mógł zrobić co najwyżej , jesteś zabawny , żałosny i nie spełnia rozumow Takie w 3w1 , ja akurat znam wszystkich i nie mów że jesteś z pojedyncZe j pajacu , bo nie jesteś , nie podszywanie się pod kogoś , może już wystarczy tej szopki , idź do spedycji pożal się albo podpierdziel kogoś , a najlepiej to serwis plombe , by ,40niewinnych kierowców musiało za twoją głupotę płacić

Dominik
@A szkoda 08.11.2018 22:37

Na to wygląda że nie znasz wszystkich bo jeżdżę w pojedynczej od czerwca . Myślisz że wszystkich znasz a nie znasz . Jak taki wszystko wiedzwcy co weź się może przedstaw a nie się ukrywasz . (usunięte przez administratora) to chyba ja nikogo w życiu nie (usunięte przez administratora) skoro piszesz że to zrobiłem to pokaż mi dowody .

Janusz

(usunięte przez administratora) Hallo Dominik oddnieś się co do zamieszczonego artykułu dodaj jeszcze o naczepie ktorą dyspo kazało zostawić na drodze co ma teraz przez nia same problemy. Hallo Dominik Hallo

Dominik
@Janusz 02.11.2018 10:59

A do czego mam się odnosić to najlepsza firma ,a wy niszczyciel tą firmę powinniście się cieszyć że macie swoje parkingi w Europie i to naprawdę na uk warunki O wysokim standardzie . Prysznic możecie wziąść na sztobarcie za darmo , dobrze ze firma w jednym miejscu się spotyka przynajmniej wszyscy kierowcy są pod kontrolą , nie będzie spożywania alkoholu o co firma prosi cały czas , każdego będę znał , nie będzie okradania naczep , ja nie toleruje czegoś takiego , pierwszy bym zgłosił na policję takie coś , nie można okradać firmy , my bardzo dużo zarabiamy a wam ciągle mało , ciągle macie pretensje zastanówcie się ile będę musiał ustawiać Was , nadzorować , wiecznie żył nie będę

Danuta
@Janusz 02.11.2018 10:59

Dobrze, że aktywnie uczestniczysz w dyskusji, ale nie jest to odpowiednie miejsce na posty o takim charakterze. Jeśli jesteś byłym, albo obecnym pracownikiem w Slam Poland, to skup się na wyrażeniu opinii o tym pracodawcy. Wiesz może, czy w najbliższym czasie planują zatrudnić nowe osoby?

A szkoda
@Danuta 08.11.2018 16:08

Chcesz iść do taekiego dziada ? Człowieku ogarnij się , nie masz tu czego szukać chyba że chcesz szafunciowi spłacać auta

Aaa
@A szkoda 08.11.2018 22:39

Coś czuję że sam tu pracujesz a nazywasz ich dziadek żal takich ludzi

Danuta

@A szkoda Nie za bardzo jasne jest, do czego odnieść Twoją wypowiedź. Na pewno jesteś w jakiś sposób powiązany z firmą Slam Poland - może nawet jesteś jej pracownikiem. Dlatego zachęcam Cię do tego, żebyś zajął się szeroko pojętym opiniowaniem tego pracodawcy. Napisz nam na początek, jak wygląda tam system wynagradzania i premiowania?

A szkoda
@Danuta 17.10.2018 13:21

Tysiąc razy już było pisane ... nic się nie zmieniło poszukaj w wątku

Danuta
@A szkoda 22.10.2018 21:22

@A szkoda Serdecznie dziękuję Ci za tę poradę. Ale jednak chyba sam przyznasz, że każda opinia jest tu cenna, bowiem mamy wówczas możliwość poznania różnych punktów widzenia na te same sprawy. Może jednak zechcesz odpowiedzieć na moje poprzednie pytanie?

Aaa
@Danuta 23.10.2018 11:58

Ciągle jest w firmie dobrze .kasa taka dama czyli dobra . A źle rzeczy piszą osoby co się xsolnily lub zostały wyrzucone żeby zepsuć opinie dobrej firmie pozdrawiam serdecznie.

Danuta
@Aaa 01.11.2018 17:01

@Aaa Każdy może mieć zupełnie różne wrażenia jeśli chodzi o tego samego pracodawcę, a więc nie oceniaj w tak jednostronny sposób. Ale dobrze, że Slam Poland oferuje, według Ciebie, godne pieniądze swoim pracownikom. A macie też jakieś dodatki pozapłacowe?

A szkoda

Ktoś kiedyś powiedział ze wraz z odejściem Matta skończy się Slam.

Dominik
@A szkoda 16.10.2018 22:32

Jakoś matta już wyrzucili desplinarnie tam gdzie poszedł pracować jako kierownik i od razu odeszli jego celebryci

Jarecki

Dlaczego tak trudno zjechać do domu w tej firmie?

Robert

@Dominik Być może wysuwasz zbyt pochopne wnioski. Nie musi być przecież tak, jak piszesz - każdy ma bowiem prawo do własnego zdania. Ale szanujemy te Twoje. Czym dokładnie zajmujesz się w Slam Poland? Zatrudniając się w tej firmie można liczyć na jakieś dodatkowe premie? @kierowca Jak długo już tam nie pracujesz? Może sytuacja tam ostatnio uległa zmianie - jak sądzisz?

Dominik
@Robert 04.10.2018 12:21

Pracuje już ponad rok i jest nadal super . Bynajmniej dla nas . Jestem kierowcą w slam premia jest uznanaiowa tak jak zawsze było Ale co miesiąc się ja dostaje i ogólnie na gorsze nic się nie zmieniło pozdrawiam

Piotrek
@Dominik 07.10.2018 20:48

No tak dla sprzedających z ucha jest dobrze , milcz już

Dominik
@Piotrek 10.10.2018 08:41

Zawsze możesz się zwolnić . Jesteś za tępy żeby mi rozwiązywać .

666

I jak tam wrażenia z nowych ustaleń firmy i pięknego parkingu z sanitariami?

Haha
@666 13.10.2018 11:59

Oj tam, Ewelina pisała, ze są łazienki to są, może u sąsiada któregoś?

Aaahahaha
@Haha 13.10.2018 14:01

10min spacerkiem!

Zdzich
@666 13.10.2018 11:59

Dominik i jak firma najlepsza na świecie ?

Zdzich
@Haha 13.10.2018 14:01

Teraz obiecują że będzie sanitariat tak jak na bazie prysznic już rok się robi , na to potrzeba czasu

Dominik
@Zdzich 13.10.2018 17:24

Wszyscy milicie osoby . Bo ja jestem w pojedynczej obsadzie . Może powiedzcie dokładnie o jakiego Dominiaka chodzi co ?

Robert

@SzczeryJerry Sam przyznasz, że to chyba nie jest odpowiednie miejsce na dyskusje w takim charakterze. Proponuję, abyś skierował swoją uwagę na tego pracodawcę i zaczął go opiniować. Jak długo pracujesz w Slam Poland? Nie wiesz może, czy planują w najbliższym czasie wzbogacić swój zespół o parę nowych pracowników? @Dominik To ważne, by być zadowolonym z pracy, jaką się wykonuje. Na podstawie jakiej umowy pracujesz? Musiałeś przejść przez okres próbny?

Dominik
@Robert 10.10.2018 14:26

Od samego początku umowa o pracę

Wlad

Koledze podajcia kontakt do dział zatrudnien, ja słychal ze potrzebuja u was kierowca , może być whatsapp.

Dominik
@Wlad 10.09.2018 17:47

To jest nr do naszej przełożonej 790684455 , dzwon śmiało kolego , jak coś powołaj się na mnie , nr telefonu jest dostępny na fanpage slam internacional logistic , możesz reż odezwać się w komentarzu na fb , tam więcej szczegółów możesz doczytać, zobaczyć zdjęcia naszej zajebistej floty, firma na plus najlepsza dla świecie

Wlad
@Dominik 10.09.2018 17:51

Dziekuje, na etransport znalz ja nr

Emilka
@Dominik 10.09.2018 17:51

A co Ty? Ukraińców ściągasz do firmy? Dobrze się czujesz?

Xyz
@Emilka 14.09.2018 18:19

Hahaha pobijcie się ....

Xy
@Dominik 10.09.2018 17:51

To co płacą już za ściąganie Ukrainy ?

Dominik
@Xy 16.09.2018 14:51

A co szkoda wam ? Możecie mi naskoczyc, ja mam swoje auto , swoje układy, swoje plecy , więc lepiej nie podskakujcie

SzczeryJerry
@Dominik 22.09.2018 10:05

Kolego jedyne osoby jakie miały tam powazne układy to byli celebryci z oklejonego auta "see you on The Road" A Ty masz układy co najwyżej jak słynny Kazik i tak jak on nie będziesz się spodziewał kiedy wręczą Ci wypowiedzenie. A jeśli dla Ciebie w najlepszej firmie na świecie jeździsz bez dokumentów i śpisz na czuwaniu czy dostaniesz robotę czy nie to powodzenia.

Dominik
@SzczeryJerry 05.10.2018 22:51

A co skoro jestem po pauzie i nie ma pracy mam czymac telefon i ciągle w niego patrzeć że może dają zlecenie . Będą mieli to wyślą i zadzwonią jak nie będę ragowal na zlecenie . To jest nadal maja pauza i odpoczywam sobie i śpię i dużo innych rzeczy ... A jak byś nie wiedział to ubezpieczenia naczep jest wymagane tylko w polskim kraju na eu tylko ubezpieczenia ciągnika a to zawsze jest . Dla firma na 5plus od skali od 1 do 5 . I mi się tu dobrze pracuje dlatego ja każdemu polecam. a tobie przydał by się poczytać słownik ortograficzny

Piotrek
@Dominik 07.10.2018 20:45

Hahaha, umarłem, Ty serio jesteś (usunięte przez administratora)

Dominik
@Piotrek 07.10.2018 21:24

I będzie spokój . Półgłówek to Cię zrobił jak już . Nie masz nic sensownego to powodzenia to pisz

Piotrek
@Dominik 08.10.2018 03:23

Sorry Dominik, znamy się, ale to co Ty tutaj wypisujesz świadczy o Tobie. Porażka.

Kiero
@Dominik 07.10.2018 20:45

Podaj podstawę prawna ktora mowi ze ubezpieczenie oc naczep nie jest wymagane podczas kontroli w krajach UE.

Katya
@Emilka 14.09.2018 18:19

Jak zaczną zatrudniać inne nacje To już mnie w tej firmie nie ma

Robert

@Były kierowca Długo tam pracowałeś? Skoro posiadasz rzetelną wiedzę o tym pracodawcy, to proponuję, żebyś opowiedział nam jeszcze o kwestii wynagrodzenia i ewentualnej premii - jest ona możliwa? Jednocześnie proszę wszystkich na forum, żeby nie prowadzili tu dyskusji, która odbiega nieco od głównego tematu tego wątku. Proszę skupicie się zatem za opiniowaniu wyżej wspomnianego pracodawcy.

Były kierowca
@Robert 22.09.2018 17:07

Wynagrodzenie jest takie jak piszą tu 55euro /dzień + 1700netto podstawa i premia 300 euro brutto czyli 210euro netto , jak nie uszkodzić auta , nie będziesz miał przepału to ja dostaniesz, aczkolwiek firma ma dużo do życzenia , zjazd po 21 dniach ? Raz na rok może ci się uda , tak to zawsze przyciągnięcie do tygodnia nawet bo nie ma ładunku , czekasz 30H na robotę jak pies (nie śpisz czekasz ) po czym nocka i kolejne 21godzin musisz pracować , wszystko to wielki znak zapytania co Cię spotka , tu potrzebna młodych , silnych i głupich ...

Dominik
@Były kierowca 22.09.2018 17:29

Ale kto wam każe czekać . Możecie spokojnie spać odpoczywać jak będą mieli prac A zadzwonią wyślą zlecenie

Były kierowca
@Dominik 22.09.2018 21:08

Dominik , ty już przestań się udzielać bo widzę, że na forum to pierwszy jesteś do udzielania się - czytaj. wymądrzania się

Robert
@Dominik 22.09.2018 21:08

Dominik ja widzę że z Tobą nie ma co pisać , bo przelecialem całe forum I nie widzę by cię tu kierowcy darzyli sympatią lub autorytetem , mam nadzieję, że nie spotkam Cię na swojej drodze , pozdrawiam

Były kierowca
@Dominik 22.09.2018 21:08

Dominik zobaczymy jak kiedyś nie daj boże spowodujesz wypadek po takim ''odpoczynku'' czy też będziesz Tak łatwo mówił że możecie odpoczywać i czekać jak będzie robota to wyślą zlecenie ...

Dominik
@Były kierowca 25.09.2018 18:22

Mam nadzieję że nie będę miał wypadku m ale ciągle to podkreślał że zadzwonią jak będą mieli a pi 30 h nigdy się nie czeka . Z wami faktycznie nie ma sensu pisac bo więcie lepiej a piszecie jak byście w slam ani nie przepracowali tylko słyszeli coś tam pozdrawiam

Robert

@Były kierowca Dobrze, że chociaż Ty udzielasz się w sposób rzetelny na tym wątku. Po Twojej wypowiedzi można stwierdzić, iż praca w Slam Poland nie należy do najlżejszych i nie każdy się tam sprawdzi. Nadmieniasz, że potrzeba tam silnych i młodych - a czy firma jest skłonna do zatrudniania osób bez większego doświadczenia?

Dominik
@Robert 28.09.2018 11:22

Połowa osób co tam żel pisze o firmie Ale zostali wyrzuceni Ale odeszli i się mszcza i psują opinie dobrej firmie brak słów . Pracuje tutaj ponad rok i te wszystkie negatywne bynaikmiwj większość to są brednie wymyślone historie jestem ciekaw co ci ludzie mają na celu psuć opinie dobrej firmie pozdrawiam

Były kierowca
@Dominik 28.09.2018 18:50

Dominik , daj już sobie na wstrzymanie , to ze ty jak sam piszesz lizesz to jedno , A z takimi jak ty donosicielami nie mam zamiaru rozmawiać .

Były kierowca
@Robert 28.09.2018 11:22

To na pewno , najlepiej im takich jest ukształtować ''pod siebie '' , generalnie na takich kierowcach aktualnie bazują , co odbija się w sprzęcie jak i utrudnia pracę innym kierowca , są asy co 400km jadą bez naczepy na przepinke, bo on jedzie po czyjąś naczepe nikt im nie napisał że mają zabrać naczepe. ... Bo od kiedy to kierowca kategorii Ce ma jeździć z naczepa

kierowca
@Dominik 28.09.2018 18:50

Firma może nie jest najlepsza ale są plusy i minusy jak w każdej firmi .Radze pójśc do firmy która nie płac za przestój jak nie ma pracy.Sam pracowałe w tej firmie i było ok.Ci którzy narzekaj nie rozumiem.

kierowca
@kierowca 28.09.2018 23:11

Znam kilka osób które tam jeżdza i nie nażekaja kase zarabiaja co z tego ze pare dni dłużej w trasie ?Za darmo nikt nir jeżdzi kasę płaca za te dni więc w czym problem jest?Zawsze można potem pare dni dłużej w domu posiedzieć iidziesz na ręke i oni tak samo.Nie ma problemu.

Realy
@kierowca 28.09.2018 23:11

Zawsze znajdzie się jakiś typ co powie że firma dobra bo płaci za przestoje... A jak ma nie płacić ? Takie są dyrektywy europejskie... jeśli ktoś nie płaci , łamie prawo , I teraz próbuj wmówić ze dobra firma bo płaci diety ? Skoro nie pracujesz a znajdź kogoś , co też zna kogoś co pracuje , to nie komentuj . A wracając do twojej osoby to tacy jak ty psują rynek , bo wlazicie siefom , jak tylko możecie , cieszcie się ze zarabiacie po 7tyś , ale żyjecie jak bezdomni , w kabinie , po 3tygodnie w pracy , nie mając życia prywatnego , bo non stop firma Was inwigiluje, ma Pauze nie możesz wypić bo taki sobie regulamin napisali , inni kierowcy Was inwigilija, donoszą , czy to jest odpowiednia placa za zmarnowane życie ? Czas którego nikt wam nie odda , dorastające dzieci , które nie widzą ojca ? Żona , która jest z Tobą tydzień o tak o od oka ? Życie , libacje , na zaszczanych parkingach ? Zastanówcie się ludzie jak wy tanio się sprzedajcie i dodatkowo wielbicie waszych dziadów , brak słów ....

Kriss
@Dominik 28.09.2018 18:50

(usunięte przez administratora), człowieku obudź się , to ze płacą Ci za pisanie tych komentarzy nie zmieni faktu że atmosfera w firmie uległa pogorszeniu , relacje w firmie pomiędzy kierowcami a spedycja , może Ciebie to nie dotknęło , ale innych to dotyka i jest to prawda w 100% ja nie jestem byłym kierowca i mogę to tobie jak i innym kierowca , pracownika działu spedycji powiedzieć prosto w oczy , firma slam schodzi na dno wraz z ich nowymi kierowcami

Dominik
@Kriss 29.09.2018 15:03

Nikt mi za nic nie płaci mówię szczera prawda jak jest . Ka mam cały czas taki dam kontakt dobry że spedycja i nie narzekam i bo jest brednie że slam schodzi na psy bo tak nie jest . Ale jak tak tutaj jest tak źle dlaczego na siłę i ciągle tu kezdzicie po co się męczyć jak wam źle ???

Eliot

Poszukuję zmiennika z lubelskiego elioteliot4@wp.pl wyjazd 17 Potrzebny adr podstawowy

Sasza
@Eliot 05.09.2018 07:26

Garbacz trolu nikt z tobą nie będzie jeździł ani z demo ani z slamu więc nie zaśmiecaj forum wszystkich !

Yoll
@Eliot 05.09.2018 07:26

Skąd jesteś z lubelskiego??? Jak weźmiesz na przyuczenie to czemu nie

Były kierowca

Kto się skusi na pracę tu już nigdy spokojnie nie będzie mógł spać .... było dobrze , jest dno ... spedytorzy zapomnieli ze kierowcy to ludzie , bo odnoszę wrażenie że traktowali nas jak maszyny do orki ... zero poszanowania się ... dobrze że dzisiejszy dzień był ostatnim dniem w tej firmie

slamiok - ostatnie dni

Kto skusi sie na prace w tej firmie,predzej xczy pozniej bedzie żałował .Wadliwe tacho, pauzy 45h na terenach krai gdzie jest zakaz takowej pauzy.Do puki kierowca jest potrzebny,jezdzi bez dow.rejestracyjnego,bez oc jest wszystko ok.Nie ktore naczepy w stanie oplakanym.Naczepa bez hamulców jezdzila po angli i nikt sie tym nie przejmowal.Jesli nie ma oc badz dowodu wysylaja zdjecie twierdzac ze to dokument co jest klamstwem.Obiecuja ze odpowiedzialnosc biora na siebie co jest klamstwem!!Jesli kierowca odmowi jazdy bez ważnych dokumentow zostaje zwolniony ikonczy sie odpowiedzialnosc z winy firmy.Kierowca niech radzi sobie sam.PS. Firma sledzi opinie i straszy ze za wypowiedzi kierowcow wyciagnie konsekwencje w postaci zwolnien dyscyplinarnych.Żenada !! Nie dawajcie sie .Nie jezdzijcie bez dokumentow.

Robert S.
@slamiok - ostatnie dni 01.09.2018 11:26

Kolego przerobiłem z nimi ten sam problem. Niech sobie śledzą opinie. Odmowilismy jazdy bez kwiatów to Tomek nas ściągnąć na Polskę i do zwolnienia. Tylko nie daliśmy się zrobić w bambuko. Nie mogą was zwolnić w środku miesiąca a wypowiedzenie nie 2 tygodnie tylko 30 dni jeżeli przepracowales więcej niż 6 miesięcy. Udostępnili kolegi dane gdzie jest RODO-bedzie jazda. Karina kazała robić 45h pauzy we Francji. Teraz umywaja ręce. Świadectwo pracy też musieli nam sprostowac na-kierowca pow 3,5t w transporcie narodowym. Róbcie zdjęcia poleceń jakie wam wysyłają nagrywaj ie rozmowy a wygracie!!!!!

Z ostrowa
@slamiok - ostatnie dni 01.09.2018 11:26

Pracuje już tu Ponad rok i nie wiem skąd ty te głupoty bierzecie nigdy takich problemów nie miałem i nie zamierza się żeby były . Zwolnili was i pewnie psujecie dobrej firmie opinie co wam to daje ??

Z Kalisza
@Z ostrowa 06.09.2018 11:44

NIIie kłam że jeździsz ponad rok , bo jeszcze Ci nie minął , 2kwestia wracaj do poprzedniego pracodawcy kupił Ci solowke w dużej kabinie za pod pier da la nie

Z ostrowa
@Z Kalisza 08.09.2018 14:19

Minął już dawno rok . A na soloece nigdy nie jeździłem niestety a szkoda . Więc chyba mylisz osoby bo nie wiesz chyba do kogo piszesz

anonymous

Podejmę pracę w slamie jako kierowca na podwójną obsadę mam doświadczenie wiek 25 lat . 794728862

huntter
@anonymous 01.09.2018 11:14

to po co piszesz - zadzwoń a nie rób wiochy poza tym firma jest słaba więc to twój problem słabo z kasą

Oleg

Masakr a, dramat brak słów

Krzyś

Macie wypłaty?

Z Ostrowa
@Krzyś 11.08.2018 07:22

Ja mam zawsze wypłatę 10, widocznie coś odwaliles i ci wstrzymali

V
@Krzyś 11.08.2018 07:22

Nie mam. Odwalilismy coś? Tak zwolnilismy się.

Krzyś
@Z Ostrowa 12.08.2018 18:16

Miałeś wypłatę na koncie w piątek?

Robert S.
@V 13.08.2018 07:28

To zaczynają się schody?? A jakie świadectwo dostaliście?

Qqqw

Cwoki z polski b i c cieszcie sie ze macie prace a mat wkrotce wytoczy wam procesy o znieslawienie,!!!

Rozczarowany firma
@Qqqw 27.07.2018 14:10

Sam jesteś CWOK z pyrlandi

Robert S.
@Qqqw 27.07.2018 14:10

Cwoku Mata już dawno nie ma

RADEK

szukam zmiennika na podwojna mam 40 Lat wojewodztwo Lubelskie Palacy ale nie pijacy Moj numer telefonu 534947740

Mieciu
@RADEK 05.08.2018 13:17

Pracujesz tu? Bo nie kojarzę żadnego Radka z tamtych stron.

normalny

KIEROWCY!!!!!Kazdy z nas wydal troche kasy na kursy okładki .Czemu tego nie szanujecie ?Firma slam dużo niespodzianek ,ci co zachwalaja gratulacje .Zacznijmy od poczatku co macie wpisne w umowe "kirowca powyż 3,5t miejsce wykonywania pracy :ostrów wlkp. "który z was jezdzi 3 tygodnie po ostrowie wlkp. przeciesz jezdzicie po całej europie ,anglii ,szkocji , itp. SPEDYCJA dlaczego co niektórzy negujecie prace nocnej zmiany ,ja mam inne odczucia dla mnie najbardziej normalne osoby to DAMIAN I DAWID chca miec dobry kontakt z kierowcami i robia dobra robote ,rozkładaja prace w/g jakiś realjów życiowych znaja prace kierowcy bo nie jest to takie kolorowe .Zas dzienna zmiana pozostawia sobie wiele do życzenia dokładnie wiecie o kogo chodzi ,co niektórym funkcyjne poprzewracało w bańkach tylko niech pamietaja NIE MA KIEROWCÓW -NIE MA ICH .Jedna pani ze spedycji ma czrodziejski zeszyt z + i -dopisanymi do danej ekipy NIEPRAWDA???? + masz z górki - tylko góry .Co do pracy ,pauz koledzy dobrze pisza .tam aby mieć dobrze musisz być lizakiem lub siatkarzem Tyle w temacie idzesz tam pracować proponuje realanium lub dobrego psychiatre bo jezeli jesteś szanujacym się kierowcą długo nie pociągniesz

Robert S.
@normalny 05.08.2018 12:57

Kolego zapomniałeś dopisać. Normalnymi dyspozytorami, logistyka mi to Damian, Ania Kulesza, Dawid. Tak jak napisałeś-funkcyjne uderzyło do głowy a jak powiedział stary pracownik Sława-najbardziej klamiacym jest Tomaszem!!!!! Pamiętajcie--dostajecie dyspo np. Pauza we Francji zabezpieczające się i róbcie fotki. Fotki wszystkiego bo na koniec i tak się na was wypna. Mając dowody możecie egzekwować to o czym was zapewnia i obiecywano. I jeszcze jedna zecz. Jeśli pracujecie ponad 6 miesięcy to okres wypowiedzenia nie może być krótszy niż 30 dni!!! Ściema goni ściema!! Tak jak z wypłatą mi!! Jak ktoś już pisał... Mała ściema, duża ściema. Jak braliscie paski to wiecie o czym mowa!

Ontario
@Robert S. 05.08.2018 13:15

Jeśli nie zgadza się wypłata, dlaczego nie poprosisz o kontrole PIP? Brak jajek i tylko szczekać potrafisz?

młody slamiok
@normalny 05.08.2018 12:57

Damian ok, a ten Dawid to nadaje sie do ganiania owiec po polu, a nie do spedycji. Jedyne co umie to napisac milego odpoczynku jak rozpisze pauze. Najgorsza zmiana dawid julian ewa. nigdy z nimi nie przewiozlem zadnego ladunku

Stary Slamiok

Czytam co tu piszecie zachwalając. Śmiech to mało powiedziane. Kierowca ma często tylko 9 h pauzy i jazda. W 9 h musi ugotować wykąpać się - jeśli jest gdzie,zjeść i dodatkowo wypełniać kwity bo dziewczynom się nie chce. Chcą dostawać gotowe kwity. Np.Kierowca ma zatankować,rozpisać kwit,zrobić zdjęcie kwitu na tle tacho i doszło jeszcze rozpisanie kwitu- na druku z biura- gdzie kiedy ile litrów. A wszystko pod dystrybutorem lub na pauzie. Jeszcze chwila i dziewczyny będą tylko czekać na gotówce bo nie zdążą wypić kawę. Co do miejsc na pauzę 9h. Często prawie zawsze stoi się w krzakach bo na inne parkingi płatne nie pozwalają chyba że z ładunkiem. Masz potrzebę?! Masz krzaki. Zadzwonisz do spedycji to możesz uslyszec- a co złego jest w leybie? Co wam szkodzi tam stać? A toaleta?? Takiemu spedytorowi,powinno się zamknąć toaletę na czas jego pracy. Zobaczył by co to znaczy. Coraz bardziej dokręcają śrubę kierowcom. Później dziwią się że kierowcy walą w h. . Dobrze mają małżeństwa. Stoją mają czas na obiad, relax a NAWET na wypolerowanie zbiornika na paliwo. Takich się lubi. Są jeszcze pary które za wielkie ucho mają auto na stanie,dobre trasy,kobitka ma czas na tipsy. To się widzi że są równi i równiejsi. Duża część kierowców sama uczy spedycję że kierowca to tylko kierowca żeby nie powiedzieć inaczej. Można go zastąpić następnym. Jazda bez dowodu rejestracyjnego bądź oc,to norma. Mówią firma płaci. A co w momencie kiedy coś się stanie?! Kto odpowie. Żaden kierowca się nie zastanawia nad konsekwencjami. Pauzy 45 robi się nawet we Francji gdzie jest zakaz bo firma płaci mandatu. Tylko jak firma zwolni to kto zapłaci takowy mandat np za 3 miesiące? Dziś możemy być ukarani już za rok nie 28 dni. Czasami mamy wrażenie że większość kierowców w tej firmie to ludzie wydaleni z innych firm. Ewenementem świata kierowców. Trzeba się wziąć i podjechać do VOS,BAG niech ukaraja.Firma zapłaci raz drugi to zaczną interesować się dokumentami,czasem pracy kierowcy,tacho.

Dominik
@Stary Slamiok 14.06.2018 08:28

Co ty za głupoty piszesz brak słów nigdy nie stałem na pauzie bez kibla prysznica zawsze jedzwiny na taki parking Nikt nic nie mówi. A Ciebie za coś chyba wyjechali i jesteś jakiś len .nie lubisz pracować idź do ochrony ...

Przemek
@Dominik 14.06.2018 09:17

Prawda zawsze leży gdzieś po środku. Zgadzam się, że nie raz jest gonitwa i po 9h od razu jest ogień, to są przerzuty na czas zaznaczam. Zdarzyło się stać też na dzikusie czy jechać naczepą z niesprawnymi obrysówkami. Na tą chwilę nie wiem jak to by było z mandatem za 45h więc się nie wypowiem, może ktoś, kto tego doświadczy kiedyś tutaj o tym wspomni. Plusem jest natomiast jazda nowymi ciągnikami, z Izotermami gdzie tylko podjeżdżasz pod rampę i tyle Twojej roboty. Dodatkowo pieniądze patrząc na inne firmy nie są złe. Bonusy ucinają, zgadzam się, ale jak jedni sprzątają kabinę 2h by następna zmiana wsiadała do ciągnika bez grymasu i wkurzenia, układają robotę tak, by zawsze być na czas, a inni olewają to i im się wszystko należy to coś jest nie tak. Firmy są różne, ja uważam jednak, że Slam zalicza się do tych lepszych. Nie każdy się musi z tym zgadzać, ale jak ktoś chce pracować, to można pójść na pewne kompromisy. Pozdrawiam były lub może jeszcze kiedyś przyszły Slamiok :)

Kasia
@Przemek 14.06.2018 10:27

Dużo prawdy w tym co napisałeś Poza tym, przecież nikt nikogo w firmie na siłę nie trzyma Jest tylko ofert. Po co pracować gdzie , komuś jest źle Pozdrawiam

Oklamany kierowca
@Dominik 14.06.2018 09:17

Nie źle musisz walić z ucha!!!

Z ostrowa
@Stary Slamiok 14.06.2018 08:28

Jak wam nie pasuje możecie się wyłonić . Nikt was nie trzyma

.
@Stary Slamiok 14.06.2018 08:28

Przeginacie, Janek z Sylwią jak mogą starają się żeby auta miały wszystkie przeglądy, dokumenty, ale jak niektórzy z was zabierają dowody od naczepy do auta, potem zapominają włożyć nie przyznają się, nie wiem co robią z nimi, lub po 3 tyg laduja na bazie to sory, czyja to wina? Jeśli jesteś asem manewrów i non stop coś urywasz to dziwisz się że po premi poleciało? Ile można takie zachowania tolerować, firma stara się ściągać na pauzy 45h albo do pl, albo żebyśmy byli na UK, lub załatwiają hotel na Europie... Są teraz upały, nie ma klimy postojowej w aucie ale czy zabraniają wam stać na odpalonych autach? Nie! ile trzeba tyle niech stoi odpalony... Wlepia ci mandat za to? To firma zapłaci, robicie z tej firmy scierwo, a wcale tak nie jest, powinno być wam i każdemu z osobna wstyd, przypomnę wam, nie jesteście tu anonimowi, wasze IP jest zapisywane i za tekie oszczerstwa na temat slama mogą wam narobic problemów, o które sami się prosicie.

Oklamany kierowca
@. 30.07.2018 15:32

Hotele?? Haha brak kwiatu OC i jeździeckie! Zdjęciem możecie się podet,,,,,,IP?? Nie boimy się bo mamy dowody jak było!!!! Wypłaty się nie doliczysz!! Jak się zwolnisz bądź was zwołania kontakt tel. Się urywa na świadectwie pracy dostaniecie. Kierowca pow. 3.5 t a gdzie jest adnotacją że kierowca w ruchu między narodowym??? Nie będzie. I dowiecie się że mieliście już urlop w części wykorzystany!!!!!! A niby 300E - brutto-bonusa było wypłacane w całości!?!?

kierowca

Jak dla mnie praca ok, jasne warunki i kasa na czas

oklamany kierowca
@kierowca 11.07.2018 13:19

pewnie masz plusy za jazde bez kwitow i dla tego jestes zadowolony

Tommy
@oklamany kierowca 11.07.2018 23:19

oklamany a co macie napisac jak was wyrzucili, jesli ktos odchdzi z firmy dobrowolnie jakos nic nie napisal ze bylo az tak zle jak ty to przedstawiasz . jak nie mieliscie kwitow to tylko dlatego ze ty lub koledzy zgubli ubezpiecznie wiec jak to wina spedycji. jesli ci nie pasowalo to mogles odejsc w kazdej chwili.

Rozczarowany firma
@kierowca 11.07.2018 13:19

Jasne warunki??? Śmieszny jesteś. Nigdy nie doliczysz zie wypłaty!!!!

Oklamany kierowca
@Tommy 25.07.2018 10:20

Wyrzucili powiadasz?!!! Nie zgodzilismy się jeździć bez kwiatów to zakończyliśmy współpracę. Jeśli jeździsz bez dokumentów to tylko ci pogratulować!!! Obyś miał kontrolę i jak najwyższy mandat. Większość to orły takie jak ty którzy zrobili prawko a świadectwo kwalifikacji to już strach pomyśleć. Jeździeckie bez kwiatów, hamulcow w naczepa h tacy z was zawodowcy

Nick

No cześć slamioki! Podwyżki były? Hehehehe! Prędzej piekło zamarznie niż dostaniecie podwyżki, zapraszamy do firmy z Poznania na chłodnie, 7koła zarobicie średnio w systemie 2/1, a nie 3/1, nie warto?

siemo55
@Nick 25.07.2018 20:54

W tym systemie wypada 18 dni pracy w miesiącu, a może podałbyś nazwę firmy? Czyżby Wolter Koops?

Yolo

Przyjęcia się zaczęły to już boicie się o swoje stołki, zmartwień was, robienie negatywnych opinii firmie nie wpłynie na jej funkcjonalnie, bo kolejki były, są i będą, są firmy gdzie lepiej płacą? Proszę podajcie je...

? Yato?
@Yolo 12.07.2018 01:03

A nie sądzisz że przyjęcia się zaczęły bo sporo osób odeszło? Ktoś jeździć musi.

oklamany kierowca
@? Yato? 12.07.2018 17:33

Masz racje kolego.Ludzie zaczeli sie zwalniac!!

anonymous
@oklamany kierowca 13.07.2018 00:02

Dobieraja auta, zobaczcie co sie dzieje zamin wyciagniecie wnioski

Puchatek i Krzyś
@Yolo 12.07.2018 01:03

Przyjecia sa prawie caly czas od roku. Nie tylko dlatego ze dobrali aut. Ale dlatego ze ludzie odchodza bo widza jaka to "cudowna firma". Byly szef Matt zrobil konkurencje. Daje troche lepsze pieniadze. I jak sie rozwinie tez wejdzie w amazona iwiekszosc ze slama odejdzie :)

Ja

Czy ci z was ktorzy to pisza napewno pracuja/pracowali w Slam Poland??? Ludzie miejcie odwage pisac prawde. Jezdzi sie glownie w pidwojnych obsadach. Jest tez kilka pojedynczych. Zarobki: podstawa + 300euro premii to wyplacane jest w zlotowkach 10 kazdego miesiaca + 55e diety ( 7 z przodu wychodzi) ale sa kierowcy ktorzy maja wiecej. Aha i co 3 miesiac wyplacane sa nadgodziny. Samochody: (glownie dafy xf pare man'ow) ok. 25 szt z 2016. Reszta z 2017. Caly czaas dobieraja nowe (teraz chyba 10 scanii) tylko ze kierowcow nie ma. I co z tego ze samochody max 2 letnie jak niektore wygladaja jak po kataklizmie. Naczepy z wynajmu od TIPa. Wiele z nich bez OC i przegladow stpja w roznych czesciach europy i kierowcy je podpinaja i jada. Niektorych stan techniczny fatalny. Biuro ma to gdzies. Spedycja: to jedna wielka porazka. Na spedycji pracuje okolo 10-12 osob. Podstawa ich zatrudnienia byla znajomosc j. Angielskiego i tyle. Najwazniejsi sa Pan Tomek i Pani Karina ktorzy pracuja naprzemiennie i tylko oni decyduja i rozpisuja prace, a nocna zmiana potrafi tylko to przekazac i nic wiecej. A i potrafi powiedziec "zapytajcie jutro dziennej zmiany". Pracujesz w systemie 3/1. Gdzie te 21 moze trwac w nieskonczonosc jesli sie nie postawisz. Niektorzy powiedza ze to nie prawda. Owszem dla nich to nieprawda. Maja swoje auta na stale, bo liżą pupe i daja prezenty spedycji. Jesli podpadniesz w jakis sposob spedycji to masz zagwarantowane 9h pauzy i 21h pracy. I tak przez 3 tyg. Czasem jest tak ze przez pierwsze 2 tygodnie masz luz i jezdzisz z punktu a do b a jak przychodzi 3 tydzien i piszesz o zjazd to daja ci ladunek do hiszpana albo wlocha aby przeciagnac twoj powrot nawet o tydzien. Nie jedna ekipa potwierdzi moje slowa. Biuro: tu glownodowodzaca jest Pani Iza. Na pierwszy rzut oka wydaje sie bardzo w porzadku. Ale pozory jak zwykle myla. Tacho: w slamie nie ma przeginek. Nie ma zrywania pauzy. Nie ma przekraczania czasu pracy. Jesli ktos mowi inaczej to znaczy ze robi to z wlasnej woli i przez swoja glupote. Bo sa tez tacy kierowcy ktorzy rozpinaja sie na szarpaka wiec jak raz pokazesz ze tak mozna (a inspekcja to przeciez odczyta z tacho) to bedziesz tak robil. Kierowcy sami sa sobie winni. Tak samo jak zgadzanie sie na jazde bez oc, przeglafu, hamulcow. Pauzy: jesli jestes zaladowany lubkrecisz 24/45/66 stajesz: na autohofach, mozliwie strzezonych parkingach a w anglii na servicach ( ktore maja platnosc SNAP). Jesli nie jestes zaladowany no coz musisz szukac alternatywnego parkingu. Aha. I jest jeszcze tak ze czasem masz kilka przepinek dziennie. A czasem i 2 tyg z jedna navzepa bedziesz jezdzil. Ci ktorzy polecaja ta firme na prawo i lewo niech nie robia z niej raju na ziemi bo tak nie jest. Nie jest tez najgorsza. Popracujecie to bedziecie miec o niej zdanie.

Rozczarowany firma
@Ja 21.07.2018 20:30

Kolego tylko raz wziąłem dodatek za nocki po 2 miesiącach. Zawsze ta sama spiewka-ryczalt zerowy. Kolejna że z. Tachografu w tych dafach, to porażka. Zgłosiłem usterkę w trasie że Szkocji to Tomek, jak to ują.... Teraz nie mam czasu chłopaki idę do domu. Usterka powinna być wykrywa i usunięta w najbliższym serwisie tachografów. Tak się nie stało. Dostali byśmy protokół z serwisu tachografu i było by po problemie. Pauza 45h we Francji gdzie jest zakaz na polecenie Kariny. Jak odmowilismy jazdy bez OC zostaliśmy ściągnięcia do kraju i próbowano nam wręczyć wypowiedzenie 2 tygodniowe. Nie ma kontaktu z osobami decyzyjnymi. Ktoś zatrudnia, ktoś zwalnia. Na szczęście zabezpieczalismy się i sprawa jak narazić trafiła do adwokata. Tak jak pisałeś. Jeśli robisz to co ci każą jest ok, jeśli nie pozbywać się takich kierowców. Jakaś część kierowców tak ich nauczyła że można jeździć bez kwiatów, więc są tego efekty. Tylko jak coś się stanie to Tomek czy Karina nie pójdą siedzieć tylko kierowca. Atmosfera bardzo się popsuło!

Dominik

Nigdy nie mieliśmy że ktoś kazał przeginac tacho i nigdy nam się nie zdarzyło w slam. Zawsze na czas w domu. Nigdy bonusa nie zabrali zarobki na czas i bardzo dobre . Nie wiem co mają ludzie na celu pisanie wymyślanie że jest inaczej pewnie ich wyrzucili i się mszcza.. .

Łukasz
@Dominik 14.06.2018 09:33

Odetnijcie temu p e d a o w i internet

Mloda
@Łukasz 14.06.2018 20:27

Po twojej wypowiedzi widać jaką kultura Świecisz.Zablysnoles

Łukasz
@Mloda 15.06.2018 13:20

Złącz się z tym Dominikiem, jak go tsk bronisz, będziecie tworzyć duet p. O. J. E. B. Ó. W

Z ostrowa
@Łukasz 15.06.2018 16:47

Nie jakieś bronienie tylko pisanie prawdy . Skoro wam zostają dwie godziny czasu pracy i wyjeżdżacie na rozładunek to potem co się dziwić ze czas przegieliscie sami jesteście winni nikt was do tego nie zmusi . My minimum 3h wjeżdżamy i jeszcze zależy który amazon. . My nigdy nie przegielismy czasu i jakoś dobrze nam się współpracuje nie możemy (usunięte przez administratora) mamy auto swoje i nie narzekamy jak wy .firma na 10+ oceniam

Kasia
@Dominik 14.06.2018 09:33

Zgadzam się

Eliot

Witam poszukuję zmiennika 2 na 1 na bdf zmiany zawsze we wtorki . Świętokrzyskie Lubelskie podkarpackie województwo elioteliot4@wp.pl

Kikko

Witam. Szukam kogoś lubelskiego do jazdy pod amazonem 2 na 1 . W sztywnym systemie zmiany w weekendy kółka pod amazonem

Janusz
@Kikko 15.07.2018 12:39

Skont firma?

Kiko
@Janusz 16.07.2018 13:20

Okolice krakowa

Zostaw opinię o Slam Poland - Ostrów Wielkopolski

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Slam Poland