Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

ABS

19.09.2015 17:30

Te laptopy chyba tylko po to żeby pisać bzdury na forum :)Ja tam się nie czuje wyzyskiwany robię co do mnie należy i tak od 30 lat .Trochę pokory życzę młodemu pokoleniu
    ABS

19.09.2015 17:24

Będzie tak jak w tym dowcipie W Stumilowym lesie zapadła zima. Puchatek, jak prawdziwy misio, spał snem zimowym ssąc palec. A Prosiaczek, jak prawdziwa świnia, bezwstydnie to wykorzystywał. tak jakoś mi się skojarzyło pozdrawiam wszystkich
    otworowy

19.09.2015 17:23

biorą sie kierownicy za łby i dobrze bo może wreszcie sie skonczy wyzysk kliki kierowników z mechanikami zawsze im mało mimo że mają dodatki a my g.... tylko laptopy w plecakach

19.09.2015 17:02

Kuriozum jest to, kto się kreuje na ostatniego sprawiedliwego i w jaki sposób to wszystko rozgrywa.Ma coś zgłasza gdzie trzeba jako uczciwy obywatel i pracownik i czeka na nagrodę.W każdym razie ja mu ręki nie podam nie za to co zrobił a styl w jakim to zrobił.Ale cóż takich przypadków będzie więcej czasy idą trudne i nie do takich rzeczy ludzie będą zdolni aby utrzymać prace
    grande

19.09.2015 17:01

Bierzcie przykład z pilaków oni zaraz po zmoczce J..... (ile on to miał firm 3,4,5) zbierali podpisy o jego niewinności.To sie nazywa solidarnośc a nie tak jak gdzie indziej jedno wielkie podp....... a będzie jeszcze większe po jesiennych wyborach jak pisiory będą polować na czarownice
    kkkk

19.09.2015 16:54

Nie wiem o kim piszecie czy może o tym gostku który swego czasu wychylił sie na naradzie w jaśle śmiejąc się że już dwa lata po połączeniu a on nie zna swojego szefa KRZ z Piły (Kl...) i że kraków siedzi w domu i nikt ich nie bierze do roboty.Przecież to było fajne
    kot

19.09.2015 16:44

A mnie zawsze zastanawiało to kuriozum, Nie ten winny co go złapią tylko ośmiela się wyzywać tego co go złapał. CYRK! Jak ktoś ma lepkie ręce to się teraz boi, tak ma być.

19.09.2015 15:16

Panowie czytając to wszystko to ktoś będąc świadkiem przestępstwa i mając to udokumentowane ( inna sprawa czy sąd przyjmie takie zdjęcia lub film za dowód ,skoro teren wiertni był oficjalnie niemonitorowany?)jest zobowiązany zgłosić taki fakt odpowiednim organom ( policja,prokuratura )Musi się tylko liczyć z tym ile "trupów" wypadnie z Jego szafy (chyba,że jest kryształowo czysty)

19.09.2015 14:57

80 procent exalo je kreci a 20 procent przestraszonych tak jak 1111 je robi

19.09.2015 14:25

Pan N jakby nie WW to nigdy by nie został tym kim był.A to czy jest i był szanowany w kręgach wiertniczych... na pewno nie w tych co ja się obracam.A w końcu już wiadomo w byłym Wołominie kto był odpowiedzialny za wyznaczenie ...Piaseczna .Był Wołomin i nie ma Wołomina i podobno winna Zielona Góra a nie ludzie co nim kierowali .

19.09.2015 13:40

Nikt go na policje nie zakapował z Jasła jak 3 tiry pogonił z Libuszy ze złomem i nie tylko, tutaj dopiero sprawa została zamieciona pod dywan i ma szczęście ,że skończyło się to tylko Jego zwolnieniem.Firma ochroniarska z Libuszy zawiadomiła ,że w czasie przewózki Nationala wyjechały 3 samochody nie należące do Transwiertu (wygrali przetarg na przewózkę ) z numerami rejestracyjnymi tych samochodów i z opisem ładunków.Wezwali Go i przyznał się ,że "pogonił" to wszystko co było poza stanem i jeszcze się zdziwił ,że ktoś ma do niego o to pretensje.A trzeba było zgłosić sprawę do prokuratury i siedziałby teraz i nie miał czasu na łażenie po krzakach.Co nie znaczy ,że jakiś zatroskany pracownik Exalo w trosce o dobro firmy tego nie zgłosi w poniedziałek

19.09.2015 12:20

podobno nagrał jaślaków na czymś i nie zakapował na policję tak jak oni na libuszy tylko nakłonił ich żeby się sami zakapowali
    exalowski.wiertnik.33lata praktyki :-)

19.09.2015 12:16

nie siejcie defetyzmu, nie ma takich pogłosek, wypłaty są nas bieżąco a sytuacja finansowa firmy jest na dziś nie najgorsza. Jest przerost zatrudnienia ale umowy są przedłużane dla dobrych pracowników a ciulowych trzeba sie pozbyć. Światowy rynek wiertniczy jest w regresie. Nie ma pracy dla wszystkich, jest trudna sytuacja ale trzeba pracować a pierd....lić tutaj brednie, fobie, lać jad i płakać za minionym czasem. Gdyby nie cuda nawywijane z Rydzykiem i inne kosztujące miliony zaszłości po Jaśle i Krakowie, to może by było lepiej. Mam wrażenie, że tu gimbusy te wszystkie brednie wypisują i cieszą się "bo dowalili" . Szczekajcie kundelki, karawana idzie dalej. pozdrawiam rozsądnych, pracowitych, myślących.

19.09.2015 11:48

Czy może wie ktoś czy Exallo ma problemy finansowe bo pogłoski ida że za dwa miesiace firma niebnedzie płacic wypłat nawet dla tych co cały czas jeżdza do pracy.Czy może to tylko bendzie obejmowac tylko tych co siedza w domu.pozdrawiam
    aaa

19.09.2015 11:13

A co to takiego z tym Łapanowem i romkiem - napiszcie, bo nie chce mi się po kolegach wydzwaniac

19.09.2015 09:42

Ty Tomek czy nie wydaje ci się że Romek blefuje jeśli coś widział to ja na jego miejscu zadzwoniłbym na 997 i byłoby na gorącym uczynku i po zabawie.Może chciał sprawdzić czy w Jaśle są dwie sprawiedliwości dla swoich i dla obcych.I jak to się potoczy dalej w jaśle które słynie z ,,uczciwości'' Pewnie teraz w Jaśle się pozagryzacie.

19.09.2015 07:15

guma wyraża opinie które uznać należy za pierwszy przejaw refleksji nad okresem minionym po którym wielu z nas szuka sprawców tego co doprowadziło do totalnej destrukcji naszej branży. Ja myślę że każdy z ówczesnych szefów popełnił wiele błędów które dołożyły się do narastającego kryzysu co w końcu doprowadziło do POlitycznego rozegrania segmentu wiertnictwa.Moim zdaniem takie dobieranie się publiczne do osób które w okresie przełomu pełniły funkcje kierownicze w nieistniejących już dzisiaj firmach jest nieuprawnione gdyż przy braku dobrej informacji może nie tylko te osoby skrzywdzić, ale dotykać może także rodzin. Może jednak nie sądźcie aby nie byliście kiedyś wy sądzeni
    guma

19.09.2015 02:53

Zacznijmy od tego, że Jasło wypełnione jest pracownikami po znajomości i rodzienie!!! Jest pełne pociotków i wszelakiej innej maści rodzinnej ludzi na stanowiskach! Pan "N" był i jest szanowany w gronie wiertniczym, nawet jak będziecie szkalować jego imię- to na starcie radziłbym się zapoznać choć w 5% wiedzy z tym co zrobił dla Wołomina i próbował do normalności Jasło postawić! Choć lobby rodzinne niestety było silniejsze.
    pony

18.09.2015 23:00

Gdyby w Exalo mieli pracować tylko uczciwi ludzie to musiałoby dojść do znacznej redukcji zatrudnienia. "Nie sądź abyś nie był osądzonym".

18.09.2015 22:27

A Ty prawdziwy pracownik Centrum Kraków dumny jesteś ,że pracowałeś z kimś takim?Jedno słowo ciśnie mi się na określenie takich istot ( a znam Go bardzo dobrze)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

guru

18.09.2015 21:09

Ten co pisze za cały Kraków to raczej z Krakowa nie jest.

18.09.2015 20:18

To akurat ten był pierwszy co mógł rzucić kamieniem
    zniesmaczony

18.09.2015 20:11

Nie cały Kraków, należy piętnować nie osoby, ale zjawisko.

18.09.2015 20:03

Cały Kraków się wstydzi ,że taki ktoś pracował kiedyś u Nas!
    1234.

18.09.2015 15:32

Co taka cisza o łapanowie,zamiatamy pod dywan.
    po szkole

18.09.2015 12:32

Witam szanowne grono wiertników. Mam pytanie do Was, otóż jestem świeżo po szkole wiertniczej i chcialem sie dowiedziec jak zdobyc prace na wiertni. Czy CV wysyla sie do Piły?
    też tam byłem

17.09.2015 19:55

0007 - skąd kochany masz takie precyzyjne informacje na temat sytuacji w jakiej znalazło się Jasło (ale nie tylko Jasło) na przełomie 2011/2012 że masz odwagę do szkalowania osoby której można imputować wiele, może nawet macosze traktowanie jasielskich załóg, ale na pewno NIE POMOC W LIKWIDACJI WOŁOMINA!

17.09.2015 19:55

Zwany "Demonem biznesu", myślę że jest już klientem ZUSu.

17.09.2015 15:48

Najwięcej do likwidacji Wołomina się przyczynił ten co prawie zlikwidował Jasło a przynajmniej cofnął go o lata świetlne też na literę N
    kibol

17.09.2015 13:15

tak słyszałem, że w sprawie likwidacji Wołomina, Zielona nie ma czystego sumienia, a najlepiej jakby się wypowiedział Wołomin
    bbby

16.09.2015 21:41

Tego posta wyzej to chyba pisał ktoś z władz spółki. Praca dla exalo jest, tylko zarząd zamiast zajmować się szukaniem kontraktów to szuka oszczędności na pracownikach. Tak najprościej i najlepiej na krótką mete, potem wezmą odprawy a losy spółki czy jakiekolwiek tradycje górnicze mają daleko w.... i losy pracowników również. Ludzie nie siejmy nienawiści,zawiści i plotek, wszyscy chcielibyśmy aby było jak kiedys, ale to się pewnie nie wróci. Takie stery spółki Exalo, niestety.

16.09.2015 13:06

Mi się wydaje że kazda naftowa firma się tutaj utopi ciekawe jak UOS bo ja już w exalo nie wierze
    adi

16.09.2015 09:18

Pewnie ze zadowoleni bo exalo na postojowych mam 1300zł na ogorkach miał bym 1800euro a co do przyjęć to z tego co mi wiadomo to części pracowników którzy nie mieli na stałe juz nie przedłużył i dalej nie będą przedluzac
    Raj

15.09.2015 20:35

Exalo to nie tylko jedno centrum. Czy ktos moze podac ile pracownikow jest w tej chwili na przestojowym w calej firmie?
    ja

15.09.2015 17:14

W chwili obecnej jest 308 osób z pilskich urządzeń na postojowych wiercą 2 urzadzenia i do końca roku nic się nie zmieni..gdzie są managerów którzy załatwiają robotę. Pgnig wybiera UOS zamiast dać zarobić firmie córce.i naprawdę nie dzielnie się już na Kraków piłę jasło itd.bo jak tak dalej będzie wszyscy wyląduje w Niemczech na ogorkach
    były pracownik

15.09.2015 20:58

Ja co prawda pracuję w Niemczech jako monter automatyki, ale rozmawiałem z pracującymi "przy ogórkach, szparagach, itp." - wszyscy byli zadowoleni
    kibol

15.09.2015 15:48

Zielona Góra dawnymi laty była dobrym miejscem pracy. Teraz to FZ - Folwark Zwierzęcy - tylko ten przy korycie ma racje. Sie chyba nie pomyle że to Zielona zlikwidowała Wołomin? To były porządne chłopaki, ale wszystko co porządne trzeba rozpieprzyć w tym kraju. I jeszcze wziąć za to kasę.
    wiertnik

16.09.2015 22:47

Prosze Kibol nie gadaj bzdur jak nie wiesz. Wolomin zostal wyciety decyzja Prezesa i Zielona nic z tym nie ma. Do ostatniej chwili dzialal serwis cementacyjny w nadzei ze ktos pojdzie po rozum do glowy i zostawia chociaz ich na tej lokalizacji. Zreszta Staszek N mial juz dogadane ze SC tam zostaje. Niestety nowy dyr serwisow potulnie wykonal wole prezesiatka. Kierownik SC zostal postawiony przed faktem i takiego mu burdelu narobili ze łeb puchnie. Rozwalili wszystko co porzadnie dzialalo a teraz maja pretensje ze syf jest totalny. Sami nasrali i dziwia sie ze smierdzi.
    guma

14.09.2015 22:21

Co tu taka cisza, przecież podwyżki płacy zasadniczej dla pracowników się zbliżają! Ale nie chodzi tu akurat o teren tylko o specjalistów od spraw bylejakich... i pracowników biurowych.
    ja

12.09.2015 12:24

Zastanawiam się a nawet jestem pewny , że jest to od początku celowe ,,odgórne,, działanie aby tę firmę ,,diabli wzięli,,.Obym się mylił.
    pietrek

12.09.2015 19:35

100% racji kolego nie trzeba być polonistą aby się połapać o co w tym wszystkim chodzi
    Babcia Jadzia

12.09.2015 09:10

Jak chłopaki z Zielonej pod Piłe przeszli to jak byli traktowani, zarówno serwisy i wiertnicy ?? Jak inne centra są traktowane przez obecny zarząd i siedzibę spółki ? Jednak ta niechęć, brak zarządzania z czegoś musi wynikać
    mandaryn

10.09.2015 21:49

I jeszcze czerwoną kartkę dostał wciśnięty w buty jest jednak sprawiedliwość

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.