Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

ML

10.07.2026 22:47

W Exalo to spotkałem najdziwniejszych ludzi w całej historii zawodowej. Niektórzy byli bardzo spoko, np. sejfciarze, których z niezrozumiałych powodów załoga wiertni nie zawsze szanuje - jeden buc na pewnym orlenowskim projekcie miał problem do sejfciarza, bo go poprosił, żeby podpisał jakąś plakietkę, a on tego nie chciał robić sam 😂 Co to ma być? Ile wy macie lat? 😂 Podczas, gdy niektórzy kierownicy znali się na robocie i traktowali pracowników z szacunkiem, to inni byli tak użyteczni jak hamulec w kajaku i nie posiadali grama, powtarzam, ani jednego grama kultury osobistej. Traktowanie ludzi wykonujących swoją pracę z krzykiem przez swoją własną panikę i wpadanie z buta do serwisów to nie jest dobry styl zarządzania. Odpowiadanie pracownikowi, który przychodzi z grzeczności zapytać, czy może iść zjeść (to już w ogóle było niewolnicze, dziwnie mi sie na to patrzyło) "hehehehehe no ja nie wiem hehe może nie" to pokaz jak uwłaczająco można traktować ludzi. Wiertacze będący pomocni i grzeczni w jednej chwili, żeby za 30 minut na pytanie dotyczące np. poprawności wskazania nacisku na świdrze (bo ich własny czujnik oczywiście nie działał i trzeba się upewniać) odpowiadać "czego chcesz, daj mi spokój" to tez była przednia zabawa. Teraz nie wiem jak jest, nowy właściciel pewnie dba o to co się na wiertniach dzieje, ale butelki po wódce przy wiertniowych śmietnikach w poprzednich latach naprawdę wiele mówią. Jak ktoś uważa, że bredzę, to niech ogarnie kontrole trzeźwości na pracujących rigach. Niezapowiedziane kontrole i częstsze kontrole. Poza tym to uważam, że powinniście wszyscy zarabiać przynajmniej 2x więcej. 2 gwiazdki bo obiady były dobre.

To były czasy

17.07.2026 14:38

Pracowałem w Exalo już dobrych parę lat temu. Mam coś do powiedzenia na temat kontroli trzeźwości. Mieliśmy je robić w taki sposób, by nie generować nieprzyjemnych wrażeń kierownictwu, czyli co tu dużo mówić w sposób kreatywny. Wyglądało to tak. "Panie Janie Kowalski, piłeś dziś? Nie? A wczoraj? Też nie? Świetnie. To dmuchaj". :)

19.07.2026 22:12

Kolego skoro dmuchałeś to chyba nie tak dawno , alkomaty są trochę ponad rok

Tomasz

14.07.2026 19:58

Czy w firmie zarobi z 5 tys na rękę bo nie wiem czy warto mieć na stanowisko pomocnik otworowego. Coś mi mówiła kobieta z kadr że podstawa 4400 plus ryczałt 4% za każdy dzień pracy i chyba dodatek za pracę w godzinach nocnych. Ale czy oprócz tego są jakieś pewnie czy coś ? Cokolwiek.

04.07.2026 09:06

Ktoś może się orientuje o co chodzi z tymi informacjami co ostatnio wysyłali do umowy o pracę.
    Bolo

14.06.2026 19:53

Witam. Zastanawiam się czy te akualne oferty pracy są na czasie, bo wysyłałem CV już pare razy i żadnej odpowiedzi a ogłoszenie o Pomocnik Otworowy Wiertacza widnieje już może z rok tylko daty składania CV się zmieniają. Kto kogo robi w balona,bo na chłopski rozum skoro kogoś przyjęto to ogłoszenie powinno zniknąć.

17.06.2026 17:35

Ciekawe jak długo wytrzymają? Chyba do pierwszej pensji jak ostatni wojacy 😃 😃 😃
    Mot

29.06.2026 17:07

Podobno przyjmują. Na Warsztaty w Pile przewodniczący ZZ i RP (usunięte przez administratora) wcisnął swojego Syna. A fachowcy którzy płacili składki na ZZ już poza firmą. Trochę słabo z tą uczciwością i zapewnianiem przez wladze niektorych ZZ, że się walczy o pracownika i firmę.
    Artur04

09.06.2026 13:17

Cześć wsystkim! Czy firma jest dobra na start dla młodego studenta?
    HR

10.06.2026 22:45

Najlepiej niech składa papiery na członka zarządu na początek, tu zaczynali wszyscy „wielcy”. Jeden to nawet w obajtkowym Orlenie wylądował.

16.06.2026 11:06

A zwiąki zawodowe tylko czekają by dać do podpisania deklarację bo ludzi im ubywa.

10.06.2026 21:56

Exalo kiedy będą wybory na społecznego inspektora pracy? Cały czas te same osoby a wyborów nie było. Samozwańczy SIP
    #WindykatorTerenowy

12.02.2026 21:00

dede

02.03.2026 20:12

niestety - nowego nie będzie, stary nie znalazł roboty i zostaje

16.03.2026 15:21

No i wylądowali, we dwóch jak kilerów 2-óch i co z tego, restrukturyzacja nie przyniosła efektu, Ci co być nie powinni nadal są. Trzeba jeszcze coś pozmieniać, patrzcie na ludzi bo uciekają, za chwilę trzeba będzie z biura ruszyć w teren
    Orlenowiec

08.10.2025 05:50

My pracownicy "normalnego",Orlenu a nie zalosnej pegnigowej przystawki -Exalo,żądamy ogłoszenia upadłości tej firmy.Ile jeszcze mamy wpompowywac kasy w ten nieszczęsny projekt.Likwidacja Exalo to konieczność.Tak na marginesie, (usunięte przez administratora)
    Śliski będzie dobry

21.10.2025 00:31

Ogłoście konkurs i weźcie na prezesa Marcina O. on w paru miejscach się sprawdził.
    Krzychu

12.02.2026 19:26

Słuchaj lalusiu!Wszystko odbyło się na szczeblu państwowym!Więc idź dalej sprzedawać hotdogi to ci się poprawi!
    Znalazł się

12.02.2026 16:04

Znalazł się były prezes poszukiwany listem gończym https://x.com/GasewiczJarek/status/2021922671613624799
    szukajacy pracy

07.01.2026 21:09

Słyszałem od znajomego , że szukają pomocników wiertacza. Zastanawiam się co robić, bo kolega, który tam pracuje mi mowil, ze jednak słabo płacą, firma się nie rozwija, bo nie inwestuje, ludzie odchodzą, a nowych wierceń nie ma. Mówił mi, że jak Orlen nie da roboty, to będzie dramat i że ogólnie jest coraz gorzej. Ktoś tam pracował lub pracuje, co może podzielić się opinią?
    Były

10.01.2026 08:28

Witam, ja odszedłem 4 lata temu, już wtedy było źle, widoków na poprawę nie było. W tamtym okresie pensja otworowego / wieżowego była w okolicach 4.5 tyś netto na miesiąc. Ciekawe ile teraz mają chłopaki... na pewno nie x2.
    Orlenowiec

12.09.2025 11:07

Ludziska w Exalo weźcie się trochę ogarnijcie.W konkursie Bezpieczne kroki Orlenu macie srednia 2323 na tydzień.Jest Was 1255 osób a wyniki taki marnawy.
    k$t

10.10.2025 10:14

Program dla lemingów - przepraszam ... nie wiesz co to lemingi ponieważ poziom wypowiedzi świadczy, że jesteś "gówniarzem" wychowanym bezstresowo.
    Teren

25.10.2025 05:48

Co z tego, że 1255 osób, skoro ponad 800 to biurowcy. Trudno narobić kroków po budynkach. W terenie nie trzeba dodatkowych konkursów - wystarczy demontaż i 10000 kroków ma się do obiadu.

24.10.2025 09:58

W konkursie Bezpieczne kroki GK Orlen -Andrzej Skiba(Exalo Centrum Zielona Gora) -I miejsce.Brawo Andrzeju!!.
    ML

03.10.2025 11:00

Zgubą się znalazła? Pytam koleżankę z południa: https://poszukiwani.policja.gov.pl/pos/form/r9367969457,OTFINOWSKI-MARCIN.html

03.09.2025 22:02

Jak pojadę na moją zmianę do roboty to przywiozę Wam koledzy deklarację rezygnacji z przynależności do związków zawodowych. Zawsze to dycha zostanie w kieszeni

06.09.2025 14:02

No faktycznie, lepiej żeby pracodawca przeprowadził zwolnienia grupowe. Połakomiliście się na kilka stówek obajtkowego. Nie chcesz pracować weź przykład z tych o których piszą że rzucili papierami.(usunięte przez administratora)
    Zetka

15.09.2025 00:04

Bo (usunięte przez administratora) stawia na dobro swoje a nie członków. Ogarnijcie się i wypisujcie z tych związków - Ci co chcieli dla Was dobrze poodchodzili już na emerytury.
    Press

30.08.2025 00:12

Słyszeliście że coraz więcej specjalistów rzuca papierami i odchodzą ?

30.07.2025 09:42

Witam.Na jakie zarobki netto może w tej chwili liczyć otworowy?
    Buventol

01.08.2025 19:34

4000 + jakiś ryczałt 2% za kazdy dzien i wychodzi jakieś 5000k ..
    Były pracownik.

03.08.2025 14:32

O to kupa kasy😁😁😁i pewnie nie ma co liczyć na dodatki typu barborka ze względu na sytuację firmy?W taki razie odpuszczam.Szkoda zdrowa za takie marne pieniądze.
    Kloidi

24.07.2025 17:38

Tak pani z południa wczuwa się w rolę , bardzo ciężko pracuje 24h ,może dlatego że pojechała do Warszawy i woda sodowa jej uderzyła do głowy, tak teraz bardzo chce jeździć w delegację. Kobieto spójrz w lustro na siebie

03.08.2025 01:27

Droga Pani, wystarczy być lojalnym wobec płatnika. Nie szukać pleców u konkurencji. Ludzie to wiedzą I widzą.
    Podpowiedź

24.07.2025 23:06

Zachęcam Zarząd do częstszych wizyt w Exalo Kraków. Proszę sprawdzić kogo i jak często odwiedza Postawny Genek. Szumiąca w zaroślach i jeden z Kiemliczów mają na ten temat przeogromną wiedzę. Jest w tym jakiś cel. Ale spokojnie, nikt z nas nie jest wieczny i nie zastąpiony.
    Z boku

24.07.2025 23:40

To chodzi o tego gościa z ZZ? Jeżeli tak, to często go było widać snującego się po korytarzach. Najpierw na Lubicz, potem na Łukasiewicza. Potwierdzam.
    A320

27.07.2025 12:29

Gosc od 5 lat jest emerytem a twierdzicie( tak wynika z tego i obok wpisow) że ma przemożny wpływ na to co dzieje się w Exalo?.To kim jestescie Wy w tym Exalo skoro na nic wpływu nie macie i pozostaje wam tylko żalić się tutaj.Jestescie żałośni,,
    Zawiedziony

25.07.2025 22:25

No o co związkowe szczury z Zielonej Góry? Tuszujecie rodzinne sprawy i uciekacie na lepsze posady. A co z pracownikami, którzy płacili składki za wasz wkład w naszą reprezentację. Wstyd szanowna pani!!!!
    Prezeso

23.07.2025 13:00

Czytałem opinie byłego pracownika. Zgłaszam się z Panem. Firma działa degeneruje organizm w czasie. Wychodzą różne problemy pracy z zimnym wilgotnym, dodatkowo w stresie. Najczęściej ludzie mają problem z kręgosłupem, rwa kulszowa i płucami po wdychaniu różnych proszków z płuczki. Zarobki bardzo małe. Dziwny mnie fakt że ludzie tutaj pracują.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

Pracownik Orlenu

03.06.2025 15:17

Zdumiewa mnie bezradność właściciela Exalo-Orlenu.Skoro nie ma pracy to ogłosić upadłość (usunięte przez administratora) My z Orlenu musimy was utrzymywać.Zakosne
    Pracownik Orlenu

04.06.2025 17:25

To wasze p.o prezesiatko.Pozaszonyal się Boże.Gość o wygladzie zmeczonego mopa i charyzmie pustynnej surykatki."A taki był niewyglundowny,taki cichy,taki przestraszony"-pisząc po Pawlakowemu.Szkoda
    Prezes

23.07.2025 12:04

A kto będzie ty (usunięte przez administratora) wiercił i serwisował odwierty ? Widać że jesteś jakimś bez wiedzy papudrakien
    Buventol

21.07.2025 09:25

Warto sie przyjąć na otworowego? Zarobi te 5tysiecy? Doswiadczenie jest.. ale w tych komentarzach nic sensowengo nie poczyta..
    Znafca

19.07.2025 15:29

Pięknych i urodziwych białogłów u nas na podkarpaciu dostatek, nie to w innych centrach Exalo!

14.07.2025 13:20

Brak jakichkolwiek polityki kadrowej. Stara kadra odchodzi na emeryturę a młoda ucieka do innych firm.

28.05.2025 21:41

Z boku

29.06.2025 03:20

Przykro się to czyta, jeżeli tak jest.
    Bida Panie

13.07.2025 07:13

W Kazachstanie ruszyła wyprzedaż majątku firmy, na pierwszy ogień TR 800 i wszystko to teraz kiedy Kazachowie szykują się do nowych wierceń. Nasi jak zwykle nawet najmarniejszego zleconka nie wywalczyli, został im tylko handel obwoźny. Brak słów…
    Sygnalista

26.06.2025 23:44

Wstępuj, wstępuj Prezsie mój !!! Czas na zmiany.!!!!!!!!!!!
    za prace sie bierzcie

31.05.2025 12:01

ja tam co kwartał podwyzki dostaje, moze sie wezcie za prace a nie czekacie az wam za darmo dadzą 😊
    haha

31.05.2025 09:27

Ja tam podwyzki dostaje co kwartal. Moze sie wezcie za prace? A nie płakanie po forach. A jak nie to wyny do innej pracy cwaniaki 😂
    ⁹0000007

29.05.2025 07:10

W Orlenie praktycznie w większości spółek podwyżki byly o ok.5%.Nie mniej jednak niż 400 zł.Wasze związki będą mówić że rozmawiają,ustalają itd. Tak naprawdę to mogą jedynie palcem w bucie poruszać.Dziwi mnie ze ludziska w Exalo jeszcze nie wypisali się że zwiazkow zawodowych.Tak zalosnych związkowców jak dziś w tej firmie nie było nigdy.
    Zawiedziony

30.05.2025 22:14

Na co liczyliśmy, że Przemo i Bolo oraz Inni z pokolenia ZZ, załatwią dla Ludzi godne podwyżki? Chyba tylko dla siebie!!!
    ABW

26.05.2025 12:59

Czy to prawda że firma w kwietniu br. przelała fundacji Lux Veritatis 10 mln zł jako odszkodowanie za odwiert geotermalny wiercony przez byłe PNiG Jasło.
    Terenowy

26.05.2025 12:18

Czy ktoś się orientuje na jakim etapie są rozmowy o podwyżkach? Jeśli nie jest się w związkach zawodowych to trudno o jaką kolwiek informację. A mnóstwo osób z terenu jest tym zainteresowanie.(usunięte przez administratora)
    Taki sobie

12.05.2025 21:55

Czy to prawda, jak Ludzie mówią, Samozwańczy Kanclerz Piły, przy okazji przewodniczący RP i ZZ - Pszemo Szolc, chodzi i zalatwia stołki dla swoich karatów?!
    Misio Pysio

15.05.2025 22:38

Wszyscy są dobrzy, układają się na swoje sposoby! Jedni się już ułożyli, inni dalej próbują.

17.05.2025 09:02

Jeżeli większość Pracowników naszej Spółki nie należy do ZZ a RP jest na wskroś uzwiązkowiona, to kto reprezentuje tych niezrzeszonych na rozmowach z Zarządem? To są jacyś inni Pracownicy?
    Menago z Exalo

16.12.2024 18:10

16 grudnia 2024 r. Sąd Rejonowy dla Warszawy Śródmieścia w Warszawie uwzględnił wnioski Prokuratury Regionalnej w Warszawie o zastosowanie tymczasowego aresztowania na okres 3 miesięcy od dnia zatrzymania wobec Samera A. i Marcina O. Obaj są byłymi członkami zarządu spółki OTS Switzerland Gmbh należącej do grupy Orlen. Są podejrzani o działanie na szkodę wskazanych spółek — czytamy w oświadczeniu Prokuratury Regionalnej w Warszawie.
    Ciula

30.01.2025 04:13

Za (usunięte przez administratora)najbardziej „tęskni” prokurator, co zaś do jego mocy sprawczej w firmie Exalo, którą przez przypadek zarządzał to nikt z pracowników nie ma złudzeń - była równa ZERU
    Łysi na baby tygrysi

13.05.2025 17:42

Ciekawe czy ma kontakt z zachwyconą koleżanką z pracy, szkoda byłoby stracić taką wielbicielkę.Kobita uschnie z tęsknoty.
    Ale to już było

08.05.2025 14:24

Cześć, Jak tam aktualna sytuacja w exalo? Jest jakaś robota czy siedzicie w domu (teren)? Podobno coś za granicą zaczyna się dziać, prawda to? Pozdrawiam

09.05.2025 23:41

Tak, Ludziska jeżdżą i przekraczają granicę.
    Maciej Pietrzycki

18.04.2025 00:00

Panie i Panowie, Jako już były pracownik chciałbym podziękować za współpracę i możliwości rozwoju i cenne lekcje które otrzymałem. Nie wszyscy ludzie w Exalo Są degeneratami kierujący się tylko swoim interesem i nepotyzmem. Niektórzy chcieli budować i rozwijać, lecz jak życie pokazuje bezskutecznie. Życzę wam z całego serca jak najlepiej, szczególnie tym najmniejszym dla których jest to być albo i nie, Powodzenia.
    ;-))

28.04.2025 11:39

To czy „umie rozmawiać” to dowiemy się dopiero po rozmowie z prokuratorem, który intensywnie poszukuje twojego kolegi szanowna koleżanko. List gończy to najlepsza rekomendacja kwalifikacji byłego p.o. prezesa.

04.05.2025 01:21

Ty, dobrze wspominasz jego czasy. Zdecydowana większość, jednak nie! Masz do tego prawo. Ciekawe, czy coś więcej jest na rzeczy?
    #Prezes

02.03.2025 12:59

Nie lękajcie się zwolnień exalowcy. Idzie wiosna i pora na szparagi. Najbliżej mają z ZG i Piły.

14.03.2025 23:33

Dzisiaj w Pile pożegnaliśmy Kolegę, Fachowca, przede wszystkim Człowieka - Mariana. Proszę o uszanowanie wpisu.

13.04.2025 01:16

Ponoć, słuchy chodzą że Jack Strong z Jasła, trochę przekombinował na kontraktach za granicą. Czekamy na resztę Załogi.
    Ciekawski

08.04.2025 19:07

Wie może ktoś o co chodzi z tym podawaniem stopnia znajomości języka angielskiego. Jak mniemam pytają tylko teren.

11.03.2025 14:11

Karol

19.03.2025 14:13

Co mówią. Siedzą przestraszeni. Mocni w gębie między sobą a teraz jak szczury pochowani. Nie chcieli Daniela to mają.
    Ktosiek

28.02.2025 23:04

Czytaliście ostatni komunikat?! Roczniki 65 i 66 niech zglaszaja sie o sprawdzenie prac w szkodliwych do hr. Przekazcie wszystkim pracownikom na wiertni
    floorer

13.03.2025 15:04

A gdzie niby można przeczytać ten komunikat? Bo jeżeli na tablicy ogłoszeń w biurowcu w Pile albo w ZG to raczej nie poczytam.
    Bolek

13.03.2025 21:27

Tez sie podpinam, o co chodzi?
    @007

12.02.2025 15:42

- Od czasu gdy mamy nowy zarząd to co miesiąc coś odkładam. - A w tym miesiącu? - Odłożyłem dentystę, i zakup nowych butów.
    Glami

16.02.2025 15:35

Jaki system pracy jest w delegacji? 2/2?

21.02.2025 22:47

Kolego 12 dni w pracy - 12 w domu, (a inaczej 13 w pracy / 11 w domu bo masz przejście po tygodniu noc / dzień, no i musisz dojechać do pracy, dostaniesz zwrot, ryczałty za ilość kilometrów, ledwo na pokrycie paliwa wystarczy

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.