Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

Wiatr zmian

07.08.2014 17:35

Ciekawe jak sie beda czuc pilskie zalogi na idm 2000 plynacego wlasnie do pakistanu gdy beda tam pod nadzorem znienawidzonych krakusow. Wzmacniana pod nowym zarzadem rola malopolskiego centrum pewnie w niesmak dotychczasowym paniskom ;-) . Nawet nowy rzecznik prasowy spolki ma gabinecik w Krakowie.
    baza

07.08.2014 17:14

Słyszałem, że w Pile w kasztanowej brakuje ludzi do pracy. Część się sama wykruszyła resztę zwolnili. Nawet nie ma sekretarki u P. dyrektor. Księgowe muszą na zmianę obsługiwać sekretariat parząc kawkę dyrektorce.

06.08.2014 20:15

Nie wiem czy w Zielonej Górze, w Pile napewno nie bo jest cała "księgowość" pozatrudniali wszystkie osoby jakie znali, bez dośwaidczenia bez kwalifikacji i cały czas to kuleje. Na południu "grupy wsparcia" są. Osoby pobrały kasę i to nie małą, bo odprawy a i tak nowe umowy mają nadal i to nie małe pieniadze. Teraz resztę pozwalniają a te osoby nadal będą pracować bo im nawet obciąć pensji nie mogą !!!! Bagno i nic więcej ! Teraz tylko wszyscy pracownicy powinni isc w spór zbiorowy i nie liczyć na związki ... bo to nic nie da zapisy są że oni są chronieni !

07.08.2014 02:53

Czyli w pozostałych centrach zwolnili wykwalifikowanych i doświadczonych pracowników księgowości, żeby przyjąć niekompetentnych w Pile? Cięcia personalne są logiczne, ale w dobie internetu, SAPa, magazynierów na każdej wiertni, nie ma chyba potrzeby trzymania szafy z segregatorami w jednym pokoju? Przy okazji, stwierdzenie: "zatrudnili wszystkie osoby jakie znali", nie brzmi najlepiej przy zarzutach o grupy wsparcia w centrach południowych.

06.08.2014 19:01

g

06.08.2014 20:28

jeśli ci odpowiada pensja i charakter pracy co pisali jw. to pisz CV chyba do Piły. Określ wiek i czy zaraz po szkole czy nie wiadomo co! Staż chłopie odbyć musisz, ale sam nie jestem pewien teraz czy w Exalo !
    RMk

06.08.2014 22:13

Raczej będzie redukcja zatrudnienia i sprzedaż kilku urządzeń na które nie ma pracy. Zagranica pracowała już tylko siłą rozpędu, nowych kontraktów nie widać, za to kończą się powoli podpisane w latach ubiegłych. W afryce, którą exalo miało podbić, już nie pracuje żadne urządzenie.

06.08.2014 17:09

Grupy wsparcia są W Krakowie, Jaśle i Krośnie na 100% ... resztę niech sobie wszyscy dopowiedzą ...
    k2

06.08.2014 17:46

A tych grup w Pile i Zielonej nie ma, czy po prostu to kolejność alfabetyczna i te centra są w domyśle po wielokropku?

06.08.2014 13:54

A nikt nie powie o kolesiostwie w Centrum Kraków ? i jak tam wygląda ? nikt nie powie o pracownikach przyjętych gdzie innych zwalniano ? (np. Pani ze szkoleń, "protegowana" Pana ze związków z Jasła?, a o jakiś grupach wsparcia, gdzie Panie (zwolnione) pobrały ok. 50.000 zł z poprzednich odpraw, notabene bardzo korzystnych, teraz ponownie są zatrudniane itd. Wstyd, poprostu wstyd ! Nie liczy się fachowość ani kompetencja tylko znajomości i tak jest wszędzie.
    k2

06.08.2014 15:01

To wszystko odnosi się do Krakowa, czy również do innych centrów? Szkoleniami teraz zajmuje się chyba Zielona Góra, dość daleko od Krakowa i od Jasła.
    jk

06.08.2014 09:33

i jeszcze jedno - nieprzyjecie warunkow zaproponowanych w drodze porozumienia zmieniajacego doprowadza do rozwiazania umowy po okresie wypowiedzenia ze skutkiem takim ze to zwolneinie jest przez pracodawce ( bo to w ramach wypowiedzen grupowych ). wszelkie lojajki ida w niepamiec , nie bedzie potrzeby zwracac tez pieniedzy za najdrozsze nawet kursy typu Nebosh czy IWCF ... strata pracodawcy a zysk odchadzacego pracownika. A z aktualnym IWCFem o prace martwic sie nie trzeba ...
    pracownik exalo R

04.08.2014 15:10

Pracuje 26 L.

04.08.2014 15:16

I nie wytrzymasz już więcej? Powinno to być trzymiesięczne wynagrodzenie, plus 6x minimalne wynagrodzenie. Ale to orientacyjnie oczywiście.

04.08.2014 13:25

Odprawa ustawowa w zależności od stażu: jednomiesięczne, dwumiesięczne, lub trzymiesięczne wynagrodzenie plus odprawa firmowa: wielokrotność minimalnego wynagrodzenia także w zależności od stażu, między 5 a 10 lat jest to dwukrotność, między 10 a 20 czterokrotność...
    pracownik exalo R

04.08.2014 11:49

Witam jak nie podpisze nowej umowy to co mnie czeka [będzie odprawa-jaka]
    pracownik exalo

03.08.2014 23:08

panowie pracuję w tej firmie prawie 10 lal pensja 2.500 brutto z czego wyjazd z podkarpacia nad morze to 600 zł paliwo 100zł autostrady jakieś piwo po pracy to koszt 750 zł broń panie boże jak ktoś pali ,12 godzin w pracy traktują cię jak niewolnika ,przynieś wynieś pozamiataj + swoje obowiązki ,czy to deszcz czy to upał czy minus 30 stopni masz być na swoim stanowisku,a kierownik jak jest hamem to podczas wiercenia każe ci błoto zbierać z placu żeby pracownik się nie nudził,mało tego panowie z HSE biorą pieniążki za segregację a śmieci przebiera pomocnik otworowy,nawet musi iść rano do pana kierownika i posprzątać mu kancelarię bo panowie jak się zesrają tak zostawią(dotyczy exalo jasło),pensja pomocnika otworowego to 1900 zł brutto,panowie jeżeli chcecie pracować na podkarpaciu to musicie panu kadrowcowi zawiezć grzybki,truskawki lub jechać do niego na wykopki ,dotyczy się to również kierowników.Panowie ja z tej firmy zwalniam się i podziwiam tych którzy zostaną
    adwokat diabła

04.08.2014 08:35

Nie przypuszczałem , że będzie mi dane bronić pracodawcy gdyż sam należę do tych , którzy po otrzymaniu wypowiedzenia zmienijącego skorzystają z okazji i chętnie uciekną z tonącego okrętu ( a i trochę pieniążków za to dostaną ). Nie zgadzam się jednak z pewnymi zarzutami - po pierwsze nikt nie nakazuje do pracy dojeżdżać prywatnym samochodem - sam korzystam z pks / pkp i koszty dojazdów mam w pełni refundowane. Jeśli pracownik na stanowisku robotniczym nie potrafi odróżnić pojemnika na odpady komunalne od innego na zużyte rękawice czy zaolejone czyściowo - niech pomaga w segregacji własnoręcznie - może następnym razem zapamięta gdzie co wrzucamy. Błoto z placu jak i również ślady po wyciekach cieczy eksploatacyjnych z jeżdzącego po placu sprzętu sprzątamy nie z powodu chamstwa kierownika tylko z powodu innych wymogów - a że zadaniem kierownika jest organizacja pracy wiertni - to polecenia takowe wydaje. Sam osobiście błoto łopatą wielokrotnie zbierałem , jak i również zmywałem karcherem pozostałości których łopata nie zebrała. NORMALNA praktyka proszę Pana. Co do innych wymienionych ... sprawa kadrwoca i kierowników rzekome korzyści osiągająych - winna pewnie być zainteresowaniem przynajmniej pełnomocnika ds. etyki ( jeśli nie odpowiednich służb ). Jeśli o zarobki chodzi - to jest faktycznie to powód do narzekań i przede wszystkim wstyd dla firmy , która rzekomo jest naj , a płaci bez porównania gorzej niż PRWIG czy inni prywaciarze. A tak przy okazji - północno - południowe antagonizmy są równie śmieszne co i zasmucające ..
    życzliwy obserwator

29.07.2014 19:42

Połączenie jest faktem i obrzucanie się błotem nie ma już żadnego sensu. Ostatnie lata samodzielności decyzyjnej spółek poszukiwawczych (wszystkich) nie należy traktować za sukces biznesowy PGNiG. Moim zdaniem rozmiar różnych patologii osiągnął poziom niebezpieczny i należało zrobić to coś co uchroni przed totalnym wstydem a może nawet odpowiedzialnością z tytułu sprawowania zarządu oraz nadzoru właścicielskiego. Odrębną sprawą jest sposób i koszty przeprowadzenia tego zabiegu. Obserwowaliśmy więc harakiri realizowane na żywych jeszcze organizmach spółek południowych uznanych za te najbardziej nieudolne czyli nie zasługujące na dalszy żywot a jedynie bycie dawcą organów. Zwycięzcy już chyba utracili pierwotną pewność sukcesu swojej misji, jeszcze trochę i zaczną myśleć jak pozbywać się balastu w postaci nadmiernego potencjału pomocniczego(również w Pile) dla którego nie bardzo widać szans długofalowego pełnego sensownego zagospodarowania. Powodzenia życzyć należy w realizacji nowych odważnych pomysłów na poprawę efektywności Spółki, gdyż czasu zostało już chyba niewiele.

22.07.2014 13:19

Inny pracownik

22.07.2014 15:25

To są informacje ze wspomnianego prozumienia pomiędzy organizacjami związkowymi a zarządem. Taka jest prawdziwa skala problemów w firmie porażająca szczególnie poprzez pryzmat uprawnianej jeszcze za poprzedniego prezesa propagandy sukcesu jakim to wspaniałym pracodawcą jest Exalo. Medialne doniesienia o tym jak to Exalo wiertników zatrudnia oraz łupkowy boom który nie nadchodzi niektórych na wiertnicze kierunki skierował ....a tymczasem rzeczywistość jest okrutna - Exalo nie da pracy bo zwalnia grupowo drugi rok rzędu , teraz obniża wynagrodzenia 2/3 pracownikom a więc nawet w pionie operacji. To przykre bo firma miała potencjał ale zarządzana od początku przez osoby spoza branży (bardzo specyficznej branży) wydaje się zmierzać w złym kierunku.
    kiler

10.07.2014 21:43

Będziemy przyjmować. Wymagania : 10 lat doświadczenia, grupa inwalidzka hheh, tragedia co się dzieje
    pivovarwon

23.06.2014 21:06

Sporo urzadzen i duzo pracownikow a za to zdecydowanie za malo zlecen ! Na miejsce tych co odejda nikogo nie potrzeba
    anonymous

19.06.2014 15:35

Gwoli ścisłości - głównie wręczać wypowiedzenia zmieniające ;-). Zwalniać definitywnie mają spoza pionu operacji. Ilu pracowników z pionu operacji na pogorszenie warunków płacy nie przystanie okaże się już wkrótce , ale należy się spodziewać że spoooooooooro...

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

ppp

18.06.2014 20:05

I stało się Exalo będzie zwalniać
    ech...

10.06.2014 16:45

jak widac po opiniach krakusa i pilaka ...nikt zadowolony nie jest z tego exalo.... a tu sie oficjalnie mowi , ze od konsolidacji odwrotu juz nie ma. Tragedia.
    pila

03.06.2014 15:21

W pile bylo ok do czasów gdy sie nie polaczyla z innymi spolkami które byly zadluzone po uszy starczaly nam kiedyś 2 urzadzenia a jak ich dolonczyli do nas to po ten wyszlo na jaw ze krakow juz w 2008roku stracili platnosc i w ogóle tak samo inne spolki a dzięki nim my teraz tez mamy biedę wogole powinni to rozjebac i zrobić w tym miejscu biedrone
    Gosc

16.05.2014 20:06

Opinia pracowników? "Dobrze to juz było", teraz Ex- jako cos co juz było, i ALO- jako spadaj wykwalifikowany pracowniku, bo albo sam odejdziesz albo będziemy Cie tyrac i równocześnie ruchac na zarobkach, sciemniajac ze będzie lepiej.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Bez nicka

11.05.2014 19:44

Ostatnio był oficjany news , że trwa właśnie analiza zatrudnienia w Exalo ... ciekawe czy należy się znowu zwolnień spodziewać.
    m

09.05.2014 13:10

Nic dobrego ta Piła, same problemy i łatanie dziury finansowej, Nafta Piła weszła z -5mln stratą do Exalo
    yogi

28.07.2014 08:14

pila do exalo weszla z 50mln na plusie, jednak krakow i jaslo weszly z dlugami na samych oszustwach krakowskich poszlo te 50 baniek nie mowiac juz o jasle ktore by zbankrutowalo gdyby nie exalo
    Szczęśliwy że już tam nie pracuje

09.05.2014 12:18

Restrukturyzacja Zarządu była do przewidzenia. Nastał nowy Zarząd PGNiG to wraz z nim nowa opcja polityczna. Prawda jest taka, że Exalo nie ma płynności finansowej a zaległości w płatnościach kilkumiesięczne, co widać przez pryzmat wyprzedaży nieruchomości należących do firmy. Organizacja Spółki leży i kwiczy za co można podziękować pilakom. Powodzenia dla tych, którzy zostali i mają nadzieję na lepsze jutro
    Socute

12.04.2014 20:35

ktos tam wczesniej restrukturyzacje od zarzadu przewidzial ... stalo sie
    tra

09.04.2014 23:36

Coraz gorzej. Zabieraja nawet podstawy. Daja czysta oensje i nicwiecej. Obiecuja zlote gory a ty naiwnie wierzysz
    nafciarz

02.04.2014 10:35

szczerze odradzam zatrudnienie w Exalo ,zarobki niskie jak na firme nafciarską ,arogancja władz firmy, brak perspektyw , chętnie udzielę więcej informacji zainteresowanym , proszę o pytania , ew. polemikę
    kopciuch

17.03.2014 13:26

Ostatni news o Exalo jest taki , że na giełdę nie wejdzie i wymaga restruktyruzacji. Ciekawe czy od zmian w zarządzie się zacznie ;-)
    karakan

28.02.2014 12:56

teraz jest jeszcze gorzej odebrali nagrode barborkowa i place zaczynaja sie od 1700 zl na reke :) to jest normalnie smiech na sali jak na taka wielka firme wiertnicza.nawiazujac do wczesniejszej wypowiedzi to w biedronce na start dostaje sie teraz wiecej. Niech sie obudzi ta (usunięte przez administratora) PILA I ZADBA O PRACOWNIKÓW
    nawciarz

26.02.2014 21:37

warto przyjsc do exalo tylko po doswiadczenie - na 2-3 lata a pozniej uciekac do halliburtona czy shlumbergera... w exalo sie nie dorobisz... na start daja teraz 1900zl na wiertni... ( praca 14 dni po 12h dziennie, 7dni nocek i 7 dniowek) tyle to w biedrze zarobicie...
    atomowy amant

03.08.2013 17:54

Sądząc po komentarzach w internecie pod różnymi artykułami dotyczącymi Exalo - chyba niezbyt wielu zadowolonych pracowników w nim pracuje ;-)
    hauser

30.07.2013 18:11

Witam, szukam kogoś kto pracuje jako elektromonter zmianowy wiertni w EXalo ( była nafta gaz piła ) i mógłby powiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na to stanowisko ?
    zadowolony pracownik

19.06.2013 11:02

Jedna z największych firm wiertniczo-serwisowych na rynku wierceń lądowych w Europie Środkowo-Wschodniej :-)

21.07.2014 17:24

Od lipca do października 2014 Exalo przeprowadza grupowe wypowiedzenia. W tej chwili w w naszej firmie zatrudnionych jest 3313 pracowników z tego pracodawca zamierza wręczyć 1853 wypowiedzeń zmieniających warunki płacy i pracy (tj. obniżkę wynagrodzeń) oraz 210 wypowiedzeń definitywnych. Stosowne porozumienie zostało już podpisane przez zarząd i związki zawodowe. Myślę, że to wystarczająca informacja dla zainteresowanych pracą w Exalo Drilling. Pozdrawiam.

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.