Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

Marszałek

24.09.2014 20:11

Jeżeli potrafisz się dogadać po angielsku, zatrudnij się na którejś z platform na Morzu Północnym. Jest zapieprz, ale system 21/21 (w brytyjskim sektorze, gdzie aktualnie pracuję) i pensja czterocyfrowa. Roboty też nauczysz się w mig. W Nafcie Piła pracowałem krótko (2003-2005) i uciekłem bez żalu.

24.09.2014 20:44

Czy możesz podać nazwę firmy ?

19.09.2014 11:51

a czy wreszcie jest zatwierdzony schemat organizacyjny czy nadal go nie ?

19.09.2014 11:31

Około 70% urządzeń przeznaczonych na złom/sprzedaż stanowić będą urządzenia rekonstrukcyjne. Reszta to prawdopodobnie dorżnięte rigi zza granicy, których nie opłaca się już ściągać do kraju.
    złomiarz

19.09.2014 10:13

Czy ktoś może potwierdzić plotki o planach wyprzedaży urządzeń w Exalo?
    terenowy

19.09.2014 11:02

to nie są plotki tylko fakt autentyczny

19.09.2014 11:25

które urządzenia mają być sprzedane lub wyzłomowane wie ktoś ?

18.09.2014 09:31

Na stronie sitpnig w zakładce aktualności, pod datą 22 lipca 2014 mozna poczytać wypociny prezesa PGNiG oraz Exalo na temat sytuacji w firmie. Jakoś tak po przeczytaniu stwierdzam, że mijają się z prawdą i to bardzo
    nowy

18.09.2014 00:25

No faktycznie, jest o czym pisać. Halo od 2013 jesteśmy podobno w 1 firmie: Exalo. Piszcie jak wam się wiedzie , dobrze po obniżkach około 20% ? Fajnie co, ludzi mniej, roboty więcej papierkowo - mailowej, bez radia nawet, zero wszystkiego w terenie itd. Pracownik jest tylko numerem dla HR, nie licza sie jezki, doswidczenie, checi, lata pracy nic ! Liczba do wykopania musi sie zgodzic.Fajnie w przyszłym roku pewno powtórka z rozrywki i tak zejdzie do może 1800 osób. A wszyscy zamiast działać razem, bedziemy gadać o byłych firmach lub centrach a nie o tym co najważniejsze!. Tego chcecie? Zebrać wszyscy w siłę i zacząć walczyć!

18.09.2014 05:26

Sugerujesz najazd na pilskim placu Staszica na wzór tego jakiego wczoraj dokonali górnicy na siedzibę Katowickiego Holdingu Węglowego ? Przecież Pan Prezes Dytko zszedłby na zawał ze złości. Pozwólcie mu spokojnie odejść na emeryturę w (nie)sławie.
    hmz

17.09.2014 22:11

Roczny raport finansowy GK PGNIG za rok 2012 strona 87, CK przychód 333 mln, zysk netto 16mln. Strona 88, CP przychód 239 mln, strata netto 5mln. Raport dostępny na stronie pgnig.

17.09.2014 15:57

Pracowalem w terenie z ludźmi z Krakowa,to bardzo kompetentni i wykształceni kierunkowo ludzie.Pracowali na kontraktach zagranicznych,maja olbrzymie doświadczenie.A nic na to nie poradzimy,że Piła zazdrosna i chce wszystko zniszczyć.Wyniki mówią za siebie,Piła to tylko straty.....
    xx

17.09.2014 22:05

nikt pracownikom terenowym nic nie ma do zarzucenia ... zniszczyć nikt nie chce, ale doradzam sprawdzenie wyników finansowych poszczególnych spółek, szczególnie CK (każdy wie co znaczy dochód a co znaczy zysk), dane mówią za wszystko.
    xzb

16.09.2014 18:30

Sorki, to C. Kraków nie wiedziało że podatki trzeba płacić ??? oj, Boże ty słyszysz a nie grzmisz, i jak Exalo może dalej funkcjonować :-)
    xzb

16.09.2014 18:57

Chcąc gdziekolwiek prowadzić działalność, trzeba naprawdę zatrudnić kompetentne osoby do tego, które będą wiedziały co , gdzie i jak robić ! Nawet w dzikich krajach. Niestety CK ma z tym poprostu kłopot (to nie są plotki korytarzowe), pozatrudniali jakiś starych niekompetentnych ludzi, na umowy zlecenia za kasę taką że głowa mała ! którzy nie mają odpowiedniej wiedzy są chamscy i leniwi. To są fakty ! Ludzie w kraju pracują za 2000 / miesiąc - niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest możliwe.

16.09.2014 19:39

Czyli to w poszczególnych centrach decydują kogo zatrudnić czy w centrali? Rzeczywiście w tej spółce nie może być dobrze jeśli każdy sobie panem. Jedna firma, ale poszczególne centra działają osobno, a może wręcz przeciw sobie. Jedno jest tylko wspólne, zdanie: "trupy wypadają z szafy w ...". To na każdym korytarzu słychać.
    xza

16.09.2014 17:44

Niestety bez wierceń zagranicznych, nie pociągnie się tego oj nie. Centrum Kraków nic nie robi, od roku ani 1 nowy kontrakt, a Pakistan i Kazachstan to pozostałości po poprzednim zarządzie. Za Ugande 5 milionów USD kary było, tak dobrze działają, a jaką kadrę mają ..., niestety wszystko pójdzie na dno. Zostanie Piła i ZG jako serwisy a resztę zlikwidują
    Rozbawiony

16.09.2014 18:04

Czyli bez wierceń zagranicznych nie pociągnie się tego oj nie , czy jednak Piła i Zielona Góra zostanie ? Bo zabrzmiało jakby to było złowieszcze przepowiadanie upadku exalo pozbawionego dochodów z eksportu....to znaczy Piła sama sobie bez pomocy dolarami z eksportu przetrwania nie zapewni ? Nie będzie exalo z powodu .... Krakowa ? Zabawne jak niechcący udało się Pile dowalić

16.09.2014 18:06

Nie kary, a podatku. Podatki niestety trzeba płacić nawet w dzikich krajach. A CK nic nie robi bo nie ma kto, byli prezesi zostali wyrzuceni, a na ich miejsce przyszli ludzie z Centrum Jasła, które akurat w zdobywaniu kontraktów zagranicznych nie ma wielkich sukcesów...
    robol

16.09.2014 12:21

Dzieje się coraz gorzej i to chyba wszędzie. W Pile także. Obcięli wszystko co się da. Za dojazdy w teren przestaną niedługo całkiem zwracać. Teraz po kilku miesiącach dostajemy. na wypłatę urlopówki trzeba czekać po urlopie dwa miesiące. Robimy za tych co zwolnili albo sami odeszli za mniejsze pieniądze jak oni byli. Ale kogo to obchodzi, niedługo trzeba będzie im dopłacić za to że ma się pracę. Biedronka już dawno nas prześcignęła...
    pol

15.09.2014 16:42

Niestety dzieje się bardzo żle.Oliwa rozpierd.... na początku , prezesi się zmieniają co chwilę odprawki biora syte.Żaden nic dobrego nie zrobił,wiercenia zagraniczne praktycznie nie istnieją, krajowym prym przewodzi piła.Zarobki pracowników ,że ,,koń by się uśmiał''oczywiście do tej pory nie są jednolite we wszystkich centrach, tak ,że czarno to widzę, niestety.

15.09.2014 11:28

Nie, wręcz przeciwnie !!! Niejaki Józef Z poseł ziemii lubuskiej w ubiegłym tygodniu wypowiedział się w lokalnym brukowcu na temat zwolnień, cytuję: "Zgodnie z zapenieniem prezesa firmy Exalo Ryszarda J. pracownikom nie grożą żadne zwolnienia. Co więcje firma zamierza rozszerzyć działalność zielonogórskiego oddziału Exalo, co sprawi że przybędzie 60 etatów pracowniczych" Koń by się uśmiał... Za rok wybory parlamentarne.....
    new

15.09.2014 10:15

czy ktoś słyszał o nowych zwolnieniach w 2015 r. ?

15.09.2014 10:33

Na pewno coroczna wymiana zarządu, prawdopodobnie wiosną. A co jeszcze? Po biurze przyjdzie czas na teren?
    walczyć z chorym systemem

10.09.2014 08:31

Lodzie, ogarnijcie się. Na związki zawodowe nie ma co liczyć, roz....li wszystko co tylko można, chroniąc własne dupy.Gratuluję wszystkim którzy jeszcze płacą im składki, pamiętajcie że oni są chronieni , wy nie. Chyba czas co niektórym ,,związkowcą" podziękować za walkę o dobro pracownika.
    ?

09.09.2014 19:42

wiem, że wpłynęło kilkadziesiąt spraw do sądu ... owszem są pracownicy co nie przyjęli, ale oni nie są z terenu. O terenie nie wiem nic, ale sytuacja chyba się pogarsza i to z dnia na dzień, rynek zagraniczny kompletnie leży, a rynek krajowy tego nie pociągnie.
    ?

09.09.2014 15:21

czy ktoś się orientuje kiedy nastąpi będą kontynuować wręczanie wypowiedzeń szczególnie definitywnych bo jakoś wszystko zastopowane jest ...

09.09.2014 12:11

i gdzie ta rownosc gdzie???? maja ujednolicic stawki podobno......ale komu tego nie wie nikt, narazie zamiast podwyzki dostalem 200pln obnizki lub jak sie nie zgodze na to to 3miesieczne wypowiedzenie
    Diament

09.09.2014 13:00

w takim razie słabe pochodzenie [lub brak całkowity przykro ]po to są te widełki 1500 na stanowiskach i wiecej [nie bójmy sie o tym pisać taka jest prawda -kazdy zna przykłady
    motorowy

09.09.2014 10:31

witam ja jako motorowy 30 lat stażu w nowej umowie wyjdzie gdzieś 1800 na czysto a w diamencie ponad 3000 --- tak że kończcie EXALO WSTYDU OSZ..........................
    qweryt

10.09.2014 06:59

Obecny , oswiadczenie juz napisane , tylko wysylka do pily zostala
    terenowy

12.09.2014 10:42

owszem pracownicy terenowi dostali też nowe umowy dnia 14 kwietnia z obniżonymi stawkami pomocnik otworowy 1900zł brutto,wieżowy 2400 brutto,ci którzy nie podpisali tego dnia tych umów dostali listownie wypowiedzenia starych umów,jeżeli nie zgadzają się na warunki zaproponowane przez exalo to 3 miesiące i na bruk,natomiast jeżeli się zgadzają na nowe warunki to praca otworowego za 1900zł brutto bez delegacji,bez godzin świątecznych.Podaję przykład 1900 zł brutto minus podatek,minus składki na ubezpieczenia oraz minus koszty podróży,sami obliczcie ile wam zostanie na czysto pieniędzy,i podejmijcie decyzję czy nadal chcielibyście pracować w tej firmie po 12 godzin ,na deszczu,przy upale,przy minusowych temperaturach oraz upaprani w błocie,wiedząc że monter stolarki okiennej zarabia 2700zł brutto ( płuczka wiertnicza to nie jest tylko woda i bentonit,składa się z wielu materiałów chemicznych,jedne są żrące drugie toksyczne)
    Diament

09.09.2014 07:33

Panowie związkowcy walczcie już tylko o swoje [nam wstydu oszczęście dajcie spokojnie dogorywać ] Czy jadąc przez caly kraj do pracy swoim samochodem i zarobić 1475 to nie wstyd I co tu bronić ..........................

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

związkowcy centrum zielona gora

08.09.2014 08:44

Po wysłuchaniu audycji radiowej z udziałem Pana Marszałka jesteśmy bardzo zbulwersowani i zniesmaczeni Pana wypowiedzią na temat działalności organizacji związkowych- jak można rozliczać działanie związków jeżeli nie rozmawia się z nimi. Jest prawdą że organizacje związkowe podpisały porozumienie z zarządem EXALO odnośnie wypowiedzeń, ale chyba Pan Marszałek nie wie że te organizacje związkowe mimo przystawienia do muru zdołały po burzliwych negocjacjach trwających prawie dwa miesiące z proponowanych 250 zwolnień definitywnych uratować 40 miejsc pracy i zmniejszyć do 210 zwolnień definitywnych jednocześnie do tego mimo wielkiego oporu ze strony zarządu wynegocjować dodatkowe odprawy firmowe / poza kodeksem pracy / dla pracowników zwalnianych i pracowników którzy nie podpiszą zwolnień zmieniających . Jak może Pan Marszałek mówić że w czwartek spotkał się z Panem Prezesem EXALO w Sejmie jeżeli w tym czasie Pan Prezes był cały dzień na rozmowach w Zielonej Górze z Zarządem Oddziału Transportowego ,,DIAMENT” i organizacjami związkowymi oraz z Dyrekcją EXALO Centrum Zielona Góra. Prosimy bardzo by przed udzieleniem wywiadu w mediach zechciał Pan Marszałek spotkać się ze związkowcami i wysłuchał ich strony. Nadmieniamy również że Pan Marszałek pomylił się co do podpisanych porozumień w Oddziale PGNiG w Zielonej Górze z Programem Dobrowolnych Odejść / PDO / a porozumienie EXALO. Jednocześnie nadmieniam że my nie mówimy w tej chwili o likwidacji Centrum Zielona Góra / serwisy / tylko o zmniejszeniu znaczenia naszego Centrum , co w późniejszym terminie może oznaczać likwidację stanowisk pracy – czyli zwolnienia. Przewodnicząca OZZGNiG Przewodniczący NSZZ,,Solidarność” Centrum Zielona Góra Centrum Zielona Góra Elżbieta Wieczorek Witold Kowalski P.S. Mimo tak krytycznej oceny organizacji związkowych my się nie obrażamy i ponawiamy apel o umożliwienie uczestnictwa w obradach zespołu parlamentarnego w sejmie w dniu 10.09.2014 r odnośnie NAFTY w Zielonej Górze.
    walczący

08.09.2014 16:37

Ale, Państwo narobiliście, medal powinniście dostać !!! Wielkie związki w Exalo, co rok zwolnienia, co rok mniejsze odprawy, w przyszłym roku jak tak dalej pójdzie będzie odprawa ustawowa i dalej będziecie się chwalić że w obronie pracowników stawaliście ?! A na taczkach was wszystkich wywieść. Wielkie porozumienie, co tylko wasze tyłki chroni !!! Nobla wam dać, albo na ukrainę wysłać !!!! obrońcy ...
    oddana sprawie

05.09.2014 13:19

Ton nie firma to bajzel jakich mało. Ludzie którzy przepracowali tutaj całe życie zostali obdarci ze skóry, zarobki maja jak 15 lat temu. To żenada. prezesi zmieniają się jak rękawiczki . Co nowy Zarząd to gorszy. Znowu przeprowadzą zwolnienia zabiorą za to po 1500 000 mln złotych odprawy i przyjdą nowi w 2015r i zaczną znowu sprzątać. itd. Na tym chyba polega cała nowelizacja pracy spółkiw EXALO. Nikt nam nie pomógł w Zielonej Górze. Wszyscy mieli nas głęboko w d.....Raptem teraz budzi się Pan Józef Zych ,że coś się u nas dzieje! Niech lepiej pierdzi w ten swój stołek i myśli o niebieskich migdałach . tak sprzedać nasz "DIAMENT" to skandal. Szkoda mi tych wszystkich ludzi którzy tutaj pracują bo lepiej to już nie będzie tylko gorzej Piła nas zmiecie i zostanie tylko popiół.

04.09.2014 13:32

Do hehe - chyba nie sądzisz, że wypowiadający się na tym forum pracownicy kłamią, a Exalo jest takie super świetne?! Tyle wpisów z takimi szczegółami i wszystko wymyślone?!
    hehe

04.09.2014 10:07

Dziwnie jesteście piszecie o zwolnieniach w okresie gdy spółka BIJE REKORDY --patrz wyżej tAKŻE ALBO WY PISZECICE źle albo spółka wprowadza w błąd opinię publiczną
    ono

10.09.2014 16:49

Jakie rekordy chyba zadłużenia i niepłacenia długów.
    DEZG

04.09.2014 09:50

Wiadomo coś Wam więcej o planowanych zwolnieniach w przyszłym roku.? Chodzą plotki że docelowo ma zostać 1600-2000 osób, a więc 1000-1400 do zwolnienia jeszcze.

03.09.2014 16:45

04.09.2014 17:21

posiedzenie RN w tej sprawie było 25.08 i schemat nie został zatwierdzony !
    pol

10.09.2014 19:42

Spółka wprowadza w błąd opinię publiczną.

03.09.2014 14:35

osoby, które dostały wypowiedzenia definitywne, dzisiaj nareszcie Exalo kapło się że one sa nieprawidłowe (z powodu likwidacji stanowiska pracy), gdyż nowy schemat organizacyjny nie został przyjęty ! Już wysyłają maila z unieważnieniem. Jeśli ktoś wycofania wypowiedzenia nie dostał a z tego powodu dostał wypowiedzenie, droga prosta do sądu. Jest to nie zgodne z prawem. Panie w Pile myślały że przejdzie im wszystko na sucho nawet jak zaczną od d... strony. Sorki, ponownie nie wyszło !!!

03.09.2014 16:28

Nie wprowadzaj ludzi w blad. Wypowedzenia nie mozna uniewaznic tylko wycofac i to na pismie za zgoda pracownika. Pracodawca niremoze sam uniwaznic wypowiedzenia, cos talkiego w polskim prawie pracy nie istnieje. Polecam art. 300 kp i art. 61 kc
    opopo

02.09.2014 21:24

link podaj ze spacja gdzieś żeby jako link nie wyskoczylo bo ci znowu usunie admin

02.09.2014 09:13

(usunięte przez administratora) znalazłem na necie to nieoficjalne forum pracowników Exalo

02.09.2014 17:17

podaj jeszcze raz link do forum

31.08.2014 20:10

a jak z plotkami ze Exalo płaci tylko 70% podstawy jak niema pracy ? prawda czy fałsz?

31.08.2014 21:18

Bzdura totalna. Chyba, ze nie beda mieli kasy na wyplaty i beda placic zaliczkowo ale to juz ina bajka...chyba coraz bardziej realna
    hehe

31.08.2014 14:25

Zwolnienia w Okresie Dynamicznego rozwoju spółki ?? Taki obraz spółki od Lat przekazują PR opinii publicznej widzieli ostatnie wiadomości na każdym portalu? "PGNiG wykona 25 otworów w Polsce do końca 2014 r. Oznacza to wykonanie lub rozpoczęcie wiercenia !!! rekordowej ilości 40 otworów.!! a wy piszecie o zwolnieniach obniżkach płac w okresie gdy w spółce jest SUPER ŚWIETNIE REWELACJA bIJE REKORDY to co będzie jak by czasem w tej super spółce nastąpił spadek tak wyśmienitej formy

29.08.2014 17:05

Czy ktoś słyszał coś o następnych zwolnieniach ??? Rada Nadzorcza nie przyjęła nowego schematu organizacyjnego, znaczy się redukcje pracowników nie wystarczające ??? Co dalej, następny rzut zwolnień po połowie października tych co przyjęli zmianę warunków z niższymi stawkami, wtedy wypowiedzenia definitywne (mniejsze odprawy wtedy).
    pluczkowy Centrum Jasło

29.08.2014 10:53

cooper, u nas wiezowi maja 2200 lub 2300brutto, wiec najnizsze widelki z danej im grupy zarobkow, wiec pozakuje to tylko jakie byly roznice w stawkach miedzy centrami.
    z jasła

01.11.2014 09:52

ja też jestem z jasła i Panie 4321 pomyśl zanim zaczniesz pisać, kogo to jest wina, pracowników, że taki zarząd był ? kto zarząd wybierał pracownicy ? to tak jakbyś napisać że teraz genialny Zarząd Exalo to wina pracowników jest !?!. Niestety to nie pracownicy podejmują takie a nie inne decyzje, a że w Polsce nie rozlicza się osób to też inna sprawa.
    Neo

01.11.2014 13:06

ha, ha, ha (4321) ciekawe z jakiego centrum jestes? Dziwne dlaczego z Jasła ciągnie się zarządzenia, dlaczego z Jasła jeżdżą ludzie dozoru po urządzeniach pilskich i krakowskich??? I masz bezczelność pisać: cytat "Jakbyscie nie weszli do Exalo to reszta ciagnęłaby w miare normalnie" -- jezeli normą jest dla ciebie być w d... TO TAK!!!
    elektryk

28.08.2014 21:44

A może by tak OLIWĘ lać na patelnię ,

28.08.2014 17:21

Zagrajmy w skojarzenia - Wielki likwidator państwowego przemysłu wiertniczego w Polsce to ?

28.08.2014 16:00

cooper to 300 zł to jest takie minimum co obniżają... Lecą niektórym po 600 - 900 i nie piszę tu o kadrze kierowniczej

28.08.2014 13:06

co to za firma sie utworzyła i w dzisiejszych czasach zamiast wynagrodzenia podnosic to obniza o 300pln brutto w skali miesiaca....inflacja chyba maleje...telewizja kłamie, normalnie masakra ojj EXALO EXALO a szczegolnie PIŁA co Wy robicie?? litosci, ludzie chca życ
    DECZG

28.08.2014 12:42

Słyszeliście coś o tym że Cent. Piła zakupiła jakieś lotnisko?

28.08.2014 11:33

karol7 ani nawet nie pytaj....najnizsza krajowa w exalo mają pomocnicy
    kolor7

28.08.2014 05:06

Witam wszystkich pracowników.Chciałbym was zapytać jak wyglądają zarobki na rękę pomocnika otworowego w Polskich firmach.czy dochodzą jakieś dodatki? Pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.