Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

wiertnik

22.09.2015 00:26

To nie sa pomowienia. To donosy, bo pewnie te forum czyta zarowno nasza dyrekcja jak i odpowiednie organa ścigania. Zatem bac sie musza zarowno co nieslusznie oskarzaja jak i ci co faktycznie maja cos za uszami.
    ula

21.09.2015 21:54

Takie pisanie o jakiś laptopach albo oskarżenie kogoś o jakies"lody "podchodzi pod pomówienia a prokurator po IP dojdzie także się zastanówcie co za bzdury piszą niektórzy i jakie mogą być konsekwencja
    ku nowemu idżmy razem

21.09.2015 20:49

A przed nami większe cele, a przed nami nowy świat. Razem młodzi przyjaciele, zbudujemy nowy ład. Do pracy rodacy, już nowe się jutro wykuwa powoli Hej, młoty do roboty, niebieskie ptaki do paki W naszych rękach nasza sprawa, w naszych rękach przyszłość mas.
    jaślak

21.09.2015 16:12

Masz całkowitą rację,,, stare nie wróci, trzeba budować nowe.,,
    drak

21.09.2015 14:18

tak piszesz jakby pracownicy z Piły nie kradli, bardzo śmieszne :D ogłudnicy
    pracownik exalo

21.09.2015 08:15

Ci panowie wygrali procesy, ponieważ były błędy proceduralne, nie ma to nic wspólnego z oceną ich pracy (fatalną). Dostaną jakieś tam odszkodowania i nie wrócą. Nie wróci stary układ, nie liczcie na to lodziarze. Jeszcze paru odejdzie z tych co im się udało zakamuflować. Wyczyści się Jasło i Kraków z elementu, reszta czyli ci co spokojnie pracują nie mają się czego obawiać. Wy co lejecie te żale jak głupie ci...py niczego tym nie osiągniecie, własna żółć was zaleje.
    ?!?

21.09.2015 07:46

Czyli byli krakowscy prezesi mają zatem prawo ewentualnego powrotu ? A to dopiero byłaby niezła heca ... Obiektywnie patrząc - przy następnych poszukiwaniach prezesów w branży naftowej będą mieli spore szanse. A i pewnie ambicjonalna chęć odegrania się na Pile ..
    Prawdziwie

20.09.2015 21:32

Ludzie otwórzcie oczy. Byli prezesi z Krakowa wlasnie wygrali sprawy - wszystkie zarzuty nie mają pokrycia, ale niestety zostali oczernieni przez ustawki polityczne. Kraków był za mocny i w pierwszej kolejności zrobiono na nich nagonke - wszystko ustawione, po to tylko aby nie mogli nic przeforsowac na Krakow. I tylko dlatego siedzibą firmy Exalo została wiocha Piła. Dramat, koniec swiata, ale niestety układy polityczne rządzą, a nie wiedz, praktyka, doświadczenie i inne. Przykra prawda
    X

20.09.2015 21:17

Do exalowski.wiertnik . Za Kraków i pseudo nie zapłacono podatki w Ugandzie, Exalo ani dolara nie zapłaciło kary i nie zapłaci, więc nie kłam. Dodatkowo wyrzuceni krakowscy prezesi kilka dni temu wygrali procesy z Exalo - tak na marginesie. Więc nie było dowodów, aby ich w tak bestialski sposób wyrzucać.Dziękuje i pozdrawiam i proszę prawdę pisać.
    Jasło

20.09.2015 21:09

Piłą utrzymuje dobre .....haha.Co załatwilscie poza PGNiG-iem, jaki kontrakt od zewnętrznego kontrahenta.... zeroooooo.I tak było zawsze .To Wy jako jedyni otrzymywaliscie wszystko na talerzu. Nigdy zewnetrznych kontraktów nie szukaliscie, teraz również, bo to nie jest takie proste. Stąd mieliscie lepsze przychody .Inne firmy (które weszly do Exalo) ponosiły straty, bo musialy na wlasna rekę szukac kontraktów, często bardzo ryzykownych . Proszę tu nie kłamać cwaniacy.
    imigrant

20.09.2015 21:08

Do prawdy - jeżeli 2 /dwa/ pilskie urządzenia utrzymują całe EXALO, to rzeczywiście trzeba całą resztę rozpędzić na cztery wiatry. A może chcecie się odłączyć - proszę bardzo, ale najpierw trzeba się sprawiedliwie rozliczyć i coś tam oddać.
    prawda

20.09.2015 19:02

Na tym forum piszą tylko pełne żółci nieroby, co mają za dużo czasu wolnego, do roboty byście się wzięli niż wylewać gorzkie żale i dawać upust frustracji. I jeszcze te bajki o laptopach, powiem tak - złodziej zawsze w każdym innym złodzieja widzi. Dajcie spokój Pile, bo Piła utrzymuje w tej chwili całe Exalo. A wy możecie się zagryźć. Jesteście zwykłe polactwo, cebulaki, januszebiznesu, bo zamiast przyłożyć się, pracować na wspólne dobro, to tylko pierd**** po kątach jak te szczury.

20.09.2015 18:51

do pilaka to ten z krakowa,ci z łapanowa,te chopy co noszą laptopy z wszystkich centrów to są zaradni czy nieuczciwi bo już nie wiem w końcu co myśleć, bo jeśli J......... to gość zaradny to oni też, ale co na to powiedzą ci nieliczni uczciwi którzy nie mają domów,samochodów jeśli ich nazwiemy niezaradnymi .ja bym się wkó.....ł.Szefowie w Jaśle,krakowie,Zielonej,krośnie w pile to się nazywa ,,zaradność'' paranoja

20.09.2015 17:54

to znaczy że jak ja jestem na bardzo wysokim stanowisku w firmie ,moja rodzina może mieć pare firm podwykonawczych w niej ,jak podpisałem papier o dobrych praktykach menadzera to JESTEM ZARADNY bo nie wiedziałem że tak nie wolno, ale jaja
    kot

20.09.2015 17:45

Wbrew temu co piszecie to moim zdaniem pilacy nie maja zadnych powodow do radosci. Wrecz przeciwnie jesli ktos pociagnie temat to obawiam sie że nie tylko wiertnie ale niektorzy ludzie majacy jakiekolwiek mozliwosci zakupow czy zalatwiania kontraktow zaczną sie bać. Taka to firma i nie ma znaczenia jakie to centrum bo ludzi nieuczciwych nigdzie niestety nie brakuje. Mam nadzieje że ktos sie w koncu za to wezmie i nie bedziemy mylic zwyklego zlodziejstwa z zaradnoscia.
    pilak

20.09.2015 16:53

skot, pilacy się nie ciesza, pilacy patrzą, czytają i nie rozumieją was krakusy i jaslaki. Wy nienawidzicie wszystkich, samych siebie pewnie też. Ktoś tu pisał, że jak pana J z piły udupiali to załogi zbierały podpisy...Tak było, nikt nikogo nie musiał namawiać. Pan M.J.to legenda, fachowiec i CZŁÓWIEK, zawsze stał po stronie ludzi z terenu, zawsze pomagał.Narzekacie, że nie ma już krakowa i jasła...sami się zagryzacie.na szczęście jest wśród was masa fajnych ludzi, robią z nami na rigach, oni tu tych bredni nie piszą, oni pracują, integrują sie bo pracują w exalo a nie u byłych feudalnych panów w jaśle na asnyka czy krakowie na lubiczu po których zostały tylko dziesiątki milionów do spłacenia za rydzyków czy ugande albo tez inne przekręty. Opamietajcie sie, czas wreszcie przestać nadawać tylko pracować, stare nie wróci, trzeba budować nowe.

20.09.2015 13:18

Coś nie bardzo rozumiem w maju pluliście na niego za złodziejstwo, teraz bo podobno złapał złodziei (skąd w ogóle wiecie że to on ,przedstawił się,wylegitymował,czy ktoś go widział na wiertni kto go zna,ujawnił jakieś zdjęcia).Kto w ogóle rozpuścił te baje i po co.,,Nie sadżcie abyście nie byli sądzeni" niech każdy z was kto pisze tu bzdury,kto go zna lub o nim słyszał popatrzy w lustro i powie sobie (zwłaszcza jego byli koledzy z krakowa którego już praktycznie nie ma a teraz wypowiadają się za cały kraków) Popatrzcie w lustro wszyscy i powiedzcie ,,Jestem uczciwy'' zanim kogoś osądzicie bo na kogoś pluć jest łatwo na siebie nie wypada.Myślicie że przez to uratujecie pracę której powoli brakuje. Wstyd mi za siebie bo nie jestem kryształowy i za was że potraficie tak gnoić innych a pilacy sie ciesza

20.09.2015 08:30

jeszcze raz wam powiem mnie to wygląda na jedną wielką podpuchę i blef,gostek pewnie gó.... ma nagrane bo jakiego trzeba by sprzętu (chyba że to było w dzień),wypuścił wszystkich i rozpierd.......waszą ,,solidarność" i teraz jest checa.Panowie gdybyście byli solidarni to co znaczy słowo gostka skompromitowanego przeciwko całej zmianie (a mniemam że przestępstwa nie było).Załatwił was iście putinowsko a wy podjeliście temat i teraz góra wszystko wie i się śmieje.

20.09.2015 07:50

"procederze który obecnie uznaje się za opcję premii tzw paliwowej" !!!!!!
    guma

20.09.2015 05:49

Pathetic!! narzekarz tylko ciągle jak czytam twoje wypowiedzi! Nie jesteś nic wart jako pracownik!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

pathetic

20.09.2015 04:04

Nie , nie prościej - takie stawki możnaby dać ludziom , ale przy kontraktach na realizację konkretnego otworu , bez konieczności płacenia stawek przestojowych. Na to żaden pracownik nie przystanie , bo brak regularnych wpływów na konto oznacza niemożność uzyskania kredytu czy głupiego telefonu u operatora. NIC nie usprawiedliwia złodziejstwa... I przypominam , że owe patologiczne procederybco to dzieją się najwyraźniej w sposób zoorganizowany na 10 lat pozbawienia wolności narażają. Wielu tu cieszy się ze zbliżającej się zmiany opcji politycznej , zapominając o tym , że państwo nasze będzie znowu "silne służbami". Nikt wam złodziejaszkom nie da gwarancji , że CBŚ nie weźmie się za operacyjne rozpracowywanie exalowskich "paliwowych mafii". Tym bardziej , że w mediach pięknie wyglądałaby informacja o rozbiciu układu w dużej spólce skarbu państwa , działającego za zarządów poprzedniej ekipy. Psioczycie bo strach was niektórych obleciał. Jeśli Exalo ma być firmą "powszechnego zło....... " to chyba lepiej mu pozwolić ..... Wstyd i hańba panowie katolicy.
    no jak inaczej być nie może

19.09.2015 23:48

A nie prościej i lepiej dać ludziom po prostu zarobić a nie szukać, nagrywać i żeby jeszcze donościć ten wziął tzw laptopa a inny dwa laptopy. Nie jest prościej dać ludziom zarobić by nie kusiła ich owa "BD". I powiedzmy stawki od Otworowego - 5000, Wieżowy - 6000, Dołowy - 7000, Wiertacz - 8000, Motorowy - 5500 - 6000, Mechanik 7000 - 8000, Asystent 5500, Kierownik 8000. Powiedzmy premia 20%, uczciwy zwrot kosztów dojazdu. I przykładowo złapany na procederze który obecnie uznaje się za opcję premii tzw paliwowej wylatuje z dyscyplinarką, i przy powyższych stawkach nie jeden by się zastanowił. I tu skończyło by się szukanie że to że tamto. każdy by pilnował swego. Ale to trzeba jeszcze dużo zmian, których już w tej (...) firmie EXALO niestety nie będzie. … każdy i tak sobie resztę ułoży i dopowie. …
    pathetic

19.09.2015 21:27

A mnie naszła taka refleksja - imigrant pisze , że laptopem jest 20 litrów oleju napędowego , o 17:23 niejaki otworowy , który ma tylko laptopa w plecaku nawołuje to rozbijania wiernianych klik. Czyli widzę to tak , że pospolity złodziejaszek , co to tylko 20 litrów oleju wartego kilkadziesíat złotych zapiernicza wzywa do skończenia wyzysku przez kierowników i mechaników , bo pewnie oni kradną na kwotę o rząd wielkości większą. Ja pier...... , i jak ma być dobrze w tej firmie. Na miesjcu zarządu kazałbym sprawdzać plecaki zmianom kończącym pracę ...

19.09.2015 21:19

imigrant gdzie sa takie duze laptopy bo u nas t pc a laptop to 5 l
    guma

19.09.2015 21:09

Racja imigrant. Takie dyskusje niczemu dobremu nie służą! A tym, którzy się z tym nie zgadzają to faktycznie niech popatrzą na zarobki tych, którzy nami zarządzają i nadmiar tych ludzi oraz na swoje własne. Niech dopadnie Was refleksja jaka to kolosalna różnica i czym spowodowana... Słyszałem, że była mowa o podwyżkach dla najmniej zarabiających ale coś ostatnio ucichło to. Ma ktoś może jakieś info na ten temat?
    imigrant

19.09.2015 20:33

Piszcie dalej te głupoty, a pilaki czytają , czekając na to aż południe się wykończy. A przecież to właśnie ONI są MISTRZAMI w te klocki. Ta firma jest niszczona przez kilka rzeczy, ale na pewno nie są to sprawy które są tematem tej ożywionej dyskusji. Zwróćcie uwagę na płace w pionie dyrektorskim, kierowniczym oraz monstrualne ilości tych etatów. W tej chwili tą firmą nie rządzą działy wiertnicze, a tak było od zawsze, tylko jakieś ADMINISTRACJE, BIURA ZARZĄDU, KANCELARIE PRAWNE. A wy dalej spierajcie się o laptopy/ czyli 20l/.
    cyt

19.09.2015 20:27

Takie skojarzenie na tle prowadzonych na tym forum rozliczeń firmowych patologii: Cytat: Skarga na Sodomę i Gomorę (EXALO) głośno się rozlega, bo występki ich [pracowników] są bardzo ciężkie. Chcę więc iść i zobaczyć, czy postępują tak, jak głosi oskarżenie, które do Mnie doszło, czy nie; dowiem się. Czy zamierzasz ( Zarządzie)wygubić sprawiedliwych wespół z bezbożnymi? Może w tym mieście (firmie) jest pięćdziesięciu sprawiedliwych; czy także zniszczysz i nie przebaczysz przez wzgląd na owych pięćdziesięciu sprawiedliwych? O, nie dopuść do tego, aby zginęli sprawiedliwi z bezbożnymi, aby stało się sprawiedliwemu to samo, co bezbożnemu! O, nie dopuść do tego! Czyż Ten, który jest sędzią mógłby postąpić niesprawiedliwie? Pan odpowiedział: Jeżeli znajdę pięćdziesięciu sprawiedliwych, przebaczę przez wzgląd na nich. Pozwól, o Panie, że jeszcze gdyby wśród tych pięćdziesięciu sprawiedliwych zabrakło pięciu, czy z braku tych pięciu zniszczysz całe miasto? Pan rzekł: Nie zniszczę, jeśli znajdę tam czterdziestu pięciu. Abraham znów odezwał się tymi słowami: A może znalazłoby się tam czterdziestu? Pan rzekł: Nie dokonam zniszczenia przez wzgląd na tych czterdziestu. Wtedy Abraham powiedział: Niech się nie gniewa Pan, jeśli rzeknę: może znalazłoby się tam trzydziestu? A na to Pan: Nie dokonam zniszczenia, jeśli znajdę tam trzydziestu. Rzekł Abraham: Pozwól, o Panie, że ośmielę się zapytać: gdyby znalazło się tam dwudziestu? Pan odpowiedział: Nie zniszczę przez wzgląd na tych dwudziestu. Na to Abraham: O, racz się nie gniewać, Panie, jeśli raz jeszcze zapytam: gdyby znalazło się tam dziesięciu? Odpowiedział Pan: Nie zniszczę przez wzgląd na tych dziesięciu.Licytujcie dalej szanowni Koledzy a co zrobić należy dla dobra tej sprawiedliwej dziesięcioosobowej firmy wie już Pan nasz
    xxx

19.09.2015 19:55

co wy robicie to ile te urzadzenia beda palic,wtedy bedzie dym

19.09.2015 19:53

czytałem ze ten co go juz nie ma ma terenówke i dom, a w jasle C.....n schował kase w amber gold i chyba mu nie oddadza

19.09.2015 19:50

i własnie tak powinna przebiegac weryfikacja i zatrudnienie sie samo zredukuje w exalo bez zwolnień.podpier.....na forum kliki.ja zaczne pierwszy w pile iri1200 jest taki wielki mechanik z kierownikiem saperem kreca lody ze chej.
    tom

19.09.2015 19:43

Tylko jak zaczną wszystkich sprawdzać to Exalo stanie bo ilu może być uczciwych w tym interesie?

19.09.2015 19:42

panowie jest dobra okazja rozpieprzmy te kliki wiertniane które jeszcze istnieja a przez które firma nie ma kasy dla nas szybowych którzy zap...... na nich.

19.09.2015 19:35

w jasle chwile temu interes B......i też zlikwidowano ale bardzo cichutko,
    krakus

19.09.2015 19:22

PILAKI zlikwidowali majdanek plutka i księcia a kiedy przyjdzie czas na biznesmena dekady Pawła t ?
    krakus

19.09.2015 19:20

a kiedy wreszcie ktoś ukróci wyczyny pazernego Pawła T?

19.09.2015 18:55

skąd on miał tyle rzeczy bez stanu i te inwentury teraz takie szczególowe to jego sprawka,teraz wszystko wszystkim powychodzi i bedą jajca

19.09.2015 18:44

świadkiem exalo jest w jakiejś sprawie o co tu chodzi

19.09.2015 18:41

bywałem kiedyś z nim na nocy wobec mnie był ok a jakie imprezy robił i nikt grosza nie stracił,tego sie nie zapomni ale podobno dostał wyrok od prokuratora i samochodu terenowego już nie ma, a może on poszedł na układ z prokuratorem bo coś to dziwne jest
    kot

19.09.2015 18:03

Ale ja tu czytam tylko jaki on nie jest a nie jacy oni (złapani) nie są. CYRK!
    Borewicz

19.09.2015 17:57

Jakbyś dobrze znał tego co niby złapał sam byś się śmiał ale masz racje cyrku w tym dużo.

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.