Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

demakow

10.09.2015 20:45

Jeden z KRAKOWSKICH frustratów odpowie ci kolego, że czerwone kartki to wy niedługo wszyscy dostaniecie. Czego wam pozostałe Centra życzą. Żeby umieć rządzić to trzeba mieć coś pod tym waszym nieodłącznym kaskiem - a tu pustka.

10.09.2015 16:39

Cenzura działa. Nie idzie wstawić tekstu. Gratulacje Zarządzie - czuwasz.
    ?

10.09.2015 16:25

Czerwone kartki - znaczy zwolnieni ?

10.09.2015 19:01

Zawsze pozostaje im zawód...kosmetyczki albo masażysty:)A chłopaki z serwisów zrobią kurs pielęgniarski i będą mieć lepiej tylko gdzie pod szpitalem postawią ...Kampera żeby poleżeć
    xxxx

10.09.2015 13:21

po 10 osób z riga typowanych na podwyżki, Plutek i książe dostali czerwone kartki i tym sposobem karna kompania czy też majdanek przestały razić swoim sadyzmem. Jeszcze żeby tych krakowskich frustratów co tu bzdury wypisują jakoś robotą potraktować i będzie dobrze :-)
    Taka sytuacja

10.09.2015 11:16

Coś się w firmie ruszyło... Jakieś awanse, podwyżki... Na jednej z pilskich wiertni rozbito słynny już kancelaryjny beton. Chyba idą wybory...
    byly exalowiec

14.09.2015 23:57

Tak jest potwierdzam. Jak nowy zarzad nie wywali tych przydupasow tj. Dyrektorkow od serwisow i nie zatrudni normalnych menagerow znajacych fach to jednego i drugiego prokuratura wezmie w obroty. A jest za co!!! Jak tam klucz i gazociag panowie.....????
    jo

08.09.2015 10:22

Dostaniesz podwyżkę, ale obowiązków:-)
    kazik

07.09.2015 23:05

co z wrzesniowa transza podwyzek?
    doker

06.09.2015 21:08

Patrząc na to całe EXALO, trzeba przyznać, że po 2,5 roku działalności - jedna rzecz się udała prawie w 100% - zlikwidowano firmę w Krakowie.Tragiczne jest to, że teraz pilska władza ma wymagania - chce wierceń zagranicznych. Proponuję zapytać waszego guru HD, on przecież był w Kuwejcie. Bezczelność pilskich dyrektorów, kierowników, specjalistów jest swoistego rodzaju -zlikwidować kadrę, sprzedać krakowski majątek, a od reszty wymagać niemożliwego. A gdzież są wasze łupki - spytajcie HD.

07.09.2015 16:03

A jakby to Kraków był siłą przewodnią to pewnie zlikwidowałby Piłę ,Jasło.Ile razy tak było ,że Kraków tonął w długach a Warszawa pomagała bo niby się uczą pracy na kontraktach .A słynny przetarg na Bańską gdzie byli 2 razy tańsi od Jasła a potem wyszły straty i wtopa na na ileś tam baniek.Exalo powinno mieć siedzibę i władze niezależne i wtedy miałoby racje bytu a nie jakieś tam popłuczyny pijackich nocnych spotkań poparte jednym posłem z żydowskimi korzeniami
    Cynik

15.09.2015 08:58

Wołomin został zlikwidowany w 100%, został tylko plac z budynkami

05.09.2015 23:21

Wiercenia za wodą czyli studnie, a że głębokie to inna sprawa. Do takich właśnie wierceń należy przyszłość ( obecna wielka susza w kraju tylko to powierdza , że po wodę coraz głębiej sięgać będzie trzeba ). Co do zagrożeń to raczej o horyzontach gazowych chyba nie będzie się mówić , a i pewnie o H2S też można zapomnieć. BOP przewiduje się w ogóle ? ;-)
    hipster

05.09.2015 20:24

Fajne "studnie" po 3000 ft. Normalne wiercenia. Normalne wyposażenie. Normalne wyzwania i zagrożenia. Normalna robota w 50'C. I normalny poziom "rżnięcia dziada". Bo to mają być "studnie". Bo to Exalo. I już trzeci pośrednik.
    axel

05.09.2015 11:46

Dowiedziałem się na dniach o śmierci naszego kolegi,który niestety nie doczekał się emerytury i nie zdążył ani jednej odebrać od tej złodziejskiej Instytucji,której "na imię" ZUS!!!

05.09.2015 19:11

o kogo chodzi jak można wiedzieć
    hipster

04.09.2015 20:49

Nie bardzo rozumiem dlaczego z forum został usunięty komunikat polskiego MSZ ostrzegający przed podróżą do Egiptu. Jest to oficjalny komunikat skierowany do wszystkich polskich obywateli. To nie było "nie na temat", szanowny Administratorze. Exalo wybiera się do Egiptu. Tzn. wybierają się ci, którzy wcale tam się pracować nie wybierają...
    cichocienny

04.09.2015 23:02

bo to nie wygodna wiadomość, admin nie tylko posty, linki usuwa, + też, wolność

05.09.2015 16:51

A propos Egiptu - praca ma obejmować ponoć wiercenie studni. I jak się teraz czują niepoprani nafciarze ? ;-)
    wiertnik

04.09.2015 00:10

Slyszelismy że ci dwaj obecni dyrektorzy od serwisow niezle gnebia swoich. Podobno juz jest tak napieta sytuacja ze moga ich na taczkach wywiezc i porzadnie buzie obić. Faktycznie to juz koniec firmy skoro nie szanuje sie pracownikow a zarzadzajacy mysla tylko jak utrzymywac stolki zamiast firme rozwijac.
    paker

15.09.2015 13:59

to co piszesz to święta prawda: "po nominacji JK na dyr serwisów A że za zastepce ma gościa który praktycznie rozwalił swój dział jakby był tam szefem" wymiotło wszystkich specjalistow a Ci co zostali to głebokie rezerwy z awansu robotniczego

16.09.2015 13:21

Daj już spokój z tymi chłopakami z serwisów bo sam piszesz posty i sam na nie odpowiadasz .Co maja powiedzieć chłopaki z wiertni co ponad 300 siedzi w domu za psie pieniądze, a Wy narzekacie ,że macie prace.Jak jesteście tacy mocni to Schlu.,Halib.i inne wielkie koncerny serwisowe czekają i nawet miejsca mają bo pozwalniali tysiące swoich.Nie ma w kraju pracy dla 3000 pracowników Exalo i taka jest prawda trzeba walczyć o godny program dobrowolnych odejść i szukać innej roboty taka jest gorzka prawda
    bulaj

03.09.2015 20:51

Proszę, się nie dziwić możliwości przeniesienia siedziby do MIASTA. koncepcja z obecną lokalizacją się nie sprawdziła. Kumulacja dyrektorów i specjalistów w jednym miejscu, nie jest receptą na sukces.
    nick

02.09.2015 23:53

Bo czas na jesienne porządki.
    taka sytuacja

02.09.2015 20:55

A co ma Prezydent do siedziby naszej firmy?
    boy-ka

02.09.2015 20:44

A ja Wam powiem jedno: Kancelaria prezydenta zajęła się sprawą przeniesienia siedziby spółki. Ciekawe jak to się skończy. Pozdrawiam wszystkich w stanie przykrego napięcia emocjonalnego wywołanego niemożnością zaspokojenia jakiejś potrzeby lub osiągnięcia jakiegoś celu. To po to by żyło się lepiej.
    okln

01.09.2015 11:02

Drogi kolego "wiertniku", nie wszyscy w Exalo to wiertnicy. Przypominam że Exalo powstało również z dwoch Spólek świadczących uslugi serwisowe. Wiec określenie nafciarz mnie osobiście brzmi lepiej niż wiertnik. Pozdrawiam wszystkich pracownikow Exalo.
    asx

01.09.2015 10:45

Witam kolegów wiertników , a nie jakiś popranych nafciarzy ;-). Temat rzekomej likwidacji Krakowa byl już omawiany - nie jest możliwe zwalnianie ludzi tylko dlatego , że ich macierzystym centrum jest jakieś określone - byłaby to jawna dyskryminacja i działanie na szkodę firmy bo by się ludzie mogli masowo do sądów z pozwami kierować. Bzdura nie mająca szans na zaistnienie.

01.09.2015 14:45

Miałem parę dni temu przyjemność ( raczej nie...) spać w jednym hotelu z załogą jednego z Rig Centrum Piła .To co Ci panowie sobą reprezentują trudną nazwać kulturą nawet tą pisaną przez małe k.Picie ,hałasowanie ,chodzenie od pokoju do pokoju ,rozrabianie na środku ulicy przed hotelem i próba chodzenia po zaparkowanych pod hotelem samochodach.Ktoś kiedyś napisał ,że ekipa wyjęta żywcem z filmu ..."Walka o ogień".A Pan kierownik polonista zamiast zwracać uwagę jak Jego zmianowi redagują ...donosy do Centrali ( czy 4 kropki czy 3) niech zadba bardziej o dyscypline
    nafciarz

01.09.2015 09:28

Kolego o zwolnieniach nic nie słychac bo czekają do wyborów, nawet wstrzymali się od podejmowania różnych działań, ponoć Warszawka zabronila.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

jsx

01.09.2015 09:15

Witam koledzy nafciarze, prawdziwi nafciarze a nie jacyś popaprańcy. Słyszałem ostatnio, że Kraków mają całkowicie likwidować. Prawdopodobnie wszyscy co pracują PL mają dostać wypowiedzenie - pozostaną tylko ludzie na kontraktach. Nie wiem czy to prawda - może kolejna jakaś bzdura. I błagam piszcie tu o rzeczach związanych z naszą działalnością a nie jakieś ploty i bzdury. Pozdrawiam prawdziwych nafciarzy

01.09.2015 09:02

coś nic o zwolnieniach nie słychać
    zzzz

01.09.2015 00:20

Ciekawy jestem jak sie rozwijają romanse firmowe...pewnego czasu chodziła plotka ze w pile i w krowkowie coś jest na rzeczy....

31.08.2015 22:32

Szansa na zamknięcie. Wszystko stoi. Zero wiercenia do końca roku. A po wyborach wszystko na złom. Takie firmy połączone w spółkę A wszystko padnie

31.08.2015 22:57

Panowie, nie szykanujcie kolegi kierownika polonisty. Wymiana zdań była konstruktywna i w żadnym wypadku nie służyła dyskredytacji kolegi. Pozdrawiam kierownika polonistę - chyba już ten przydomek przylgnie, ale miejmy nadzieję, że w sensie pozytywnym. Pozdrawiam
    zibi

29.08.2015 14:37

najnowsza wiadomość usłyszana na rynku w Krakowie RIG EXALO będzie wiercił otwór do złotego pociągu na Dolnym Śląsku chłopaki brać diamenty nieoszlifowane pozdrawiam

29.08.2015 17:18

Pewnie się załapie bo mam ..... najbliżej:)
    xxxx

27.08.2015 22:42

Czy jakies wiadomości po naradzie podsumowującej półrocze? Jakaś szansa na nas jest
    Byly

27.08.2015 12:29

Zgłoście sprawę do NIKu może ich pogonią...
    vegas

27.08.2015 10:19

W Polsce potrzeba specjalistów od UPRASZCZANIA - przepisów, procedur, prawa. A nadal hołduje się i wynagradza specjalistów od KOMPLIKOWANIA, i to prostych spraw. Koronnym przykładem jest nasza firma. Raj dla papierolubków i proceduralistów. Z innej beczki - jak w firmie, w której nie można kupić rzeczy niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania wiertni czy serwisu - można utrzymywać kilkadziesiąt osób na stanowiskach dyrektorskich ?? Przecież to jest niegospodarność I stopnia, działanie na szkodę firmy. Ilość ludzi na stanowiskach wysokoopłacanych wcale nie przekłada się ani na rozwój i kondycję firmy, ani na mądrość i prostotę rozwiązań. Jaki sens ma i miało np. zakładanie przez obcą firmę archiwum, z którego nie idzie nic wyciągnąć ? Jaki sens miało przerejestrowywanie samochodów - kosztowne i wcale nie wymagane prawem ? A kupno drogiego i nieprzystającego do naszych potrzeb SAPa ? A branie obcych firm do stróżowania ? Sprzedaż baz po cenie niewiele wyższej od kosztów wywozu inwentarza ? Blokowanie ruchów kadrowych ? Traktowanie z buta ludzi oddanych i z inicjatywą ? Blokowanie Centrom decyzji umożliwiających rozwój lub racjonalną reorganizację ?
    Dyzma 92

28.08.2015 14:01

Niedawno, pracując jeszcze w exalo zadawałem sobie te same pytania i dodatkowo jeszcze wiele podobnych. Jeżeli celem powstania exalo było uzdrowienie polskich wierceń to gorzej tego zrobić nie można było. Jeżeli celem było zniszczenie polskich wierceń lub zdołowanie wartości firmy - to gorzej tego robić się nie da. Cala ta farsa to kumulacja głupoty, sobiepaństwa i złej woli. Szkoda tylko ludzi i ich rodzin - tych co odeszli i tych co jeszcze pracują. O skali frustracji dobitnie świadczy to forum, zalane jadem i wieloma głupimi opiniami. Pozdrawiam prawdziwych nafciarzy.

26.08.2015 13:53

A wam wyrównali te bony na święta. Bo mi dali tylko te 200 zl i do tej pory cicha

23.08.2015 13:51

Cytat z biznes.interia.pl: "Zapewnienie takiego noclegu, zdaniem organów podatkowych, nie wiąże się z powstaniem po stronie pracowników przychodu podatkowego.Takie stanowisko potwierdził w wydanej w dniu 1 lipca 2015 r. interpretacji indywidualnej Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach."
    ABDUL

23.08.2015 11:30

Wynika że Exalo nie powinno brać podatku od noclegu. W sumie wyżywienie też można by było pod to zaliczyć(usunięte przez administratora)
    dhhsjw

23.08.2015 11:42

No faktycznie , sprawa jest bardzo jednoznaczna. Niestety zaraz admin linka usunie.

22.08.2015 23:05

Raj

23.08.2015 08:03

Deputatu jest dwa koszyki na tydzien, ale to zalezy od stazu i wielkosci wiertarki.
    Patriota

24.08.2015 06:19

Porównanie z kompanią węglową jest jak najbardziej na miejscu - tam prezes zarabiał 40 tys. miesięcznie, w Exalo tylko trochę więcej ... wnioski niech wszyscy wyciągną sami ...

22.08.2015 23:02

ja

30.08.2015 09:27

Dowcip dowcipem ale w kazdej bajce jest niestety ukryta prawda.Smutne to.

30.08.2015 19:10

Czyli ten ostatni był z Piły.Sądząc po ...dykcji to pewnie kierownik polonista był:)
    zibi

21.08.2015 17:28

no nareszcie coś się ruszyło i wiertnie pojadą ok.29 szt
    Diament

21.08.2015 20:39

gdzie pojadą na złom
    barbórka

21.08.2015 09:37

To jest(usunięte przez administratora) śmiech na sali. 475 pln do kieszenia a raban na 102. Pozdr
    ja1

21.08.2015 12:20

Jak Ci nie odpowiada - możesz oddać!
    hmmm

20.08.2015 16:54

To jakieś kpiny w porównaniu z premiami prezesów a jaka "pompa" w liście była.....
    aaaa

20.08.2015 15:22

barborka juz na kontach
    Diament

19.08.2015 17:06

niema chętnych a to dlaczego
    Mocarz

19.08.2015 16:07

kompletuja zaloge na iri ktora idzie do zielonej gory,zglaszac sie sa wolne miejsca

20.08.2015 17:45

A KOGO TAM BRAKUJE I JAKA OBSADA BĘDZIE

18.08.2015 22:49

Mogli by dac do końca sierpnia bylo by na książki. Ale znając ich, mi jeszcze za Wielkanoc nie wyrównali

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.