Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

agent

05.05.2016 15:42

Panowie i Panie jak sytuacja finansowa w naszej firmie? bo premie mają zabrać!!! a sami zatrudniają i podwyżki mają! to jakaś masakra co roku coraz mnie mam, już skromnie nie mam nawet jak życ

05.05.2016 17:35

Dziwne pytanie przecież wczoraj każdy z nas na pocztę firmową dostał artykuł z sytuacją finansową firmy i to co będzie zabrane osobą które zostaną w firmie.
    no no no

05.05.2016 13:45

Ktoś tu kiedyś przedstawił rozliczenie mniej wiecej ile komu co i jak więc tych bonusów wcale tak mało nie jest jak pisze jarhead

05.05.2016 12:48

Tak piszecie o tej biedronce..... a wiecie ze na przyuczeniu na kasie w Biedronce teraz więcej zarabiają niż wy w terenie..... no oczywiście oficjalnie bo w biedronce to sobie mogą tylko stare banany zabrać a nie robić "spacery farmera" jak wy teraz..... znaczy kiedyś bo teraz po domach siedzicie.... więc nie śmiejcie się z ludzi pracujących w biedronkach bo więcej zarabiają od was i uczciwiej....
    true story

05.05.2016 11:23

jarhead co ty gadasz! Byłeś kiedyś na Polskiej wiertni, pracowałeś z kierownikami? Co drugi dorabia 2, 3 a może i 4 pensje wiadomo na czym.... Kroją tą firmę jak się da. Wiadomo, że kierownik powinien być jak manager, tzn. musi dobrze zarządzać a nie chodzić jak paw po płytach i szukać co by tu zap....ć. Kiedyś było jeszcze gorzej, niektórzy domy pobudowali za te pieniądze, inny kupili samochody przykładów można mnożyć bez liku, schemat jest ten sam. Każdy w tej firmie chce mieć ale żeby dać coś od siebie to już brak chętnych. Czasy się zmieniły a mentalność ludzi nie. Jeśli się nie dostosują to albo pociąg się wykolei albo ich wysadza na pierwej stacji. Tyle w temacie. Jednym słowem macie to na co zasłużyliście. Pamiętajcie starą zasadę karma wraca....!

05.05.2016 12:17

Tak jak już pisałem wyżej chciałbym zobaczyć tych panów na włościach robiących z siebie Bogów i królów na wiertni na kasie w biedronce bo sporo ich poleci a większość z nich jest bez żadnych szkół tylko znajomości trzymają ich na stołkach. Pracuje w tej firmie już prawie 20 lat i wiem co mówię. Jedyna sprawiedliwość z tych zwolnień że i oni polecą teraz pewnie srają w gacie i gorączkowo wydzwaniają do znajomków w dyrekcji błagając o pozostawienie w firmie. Jeśli czyta to jakiś główny kierownik niech odpisze jak jest po drugiej stronie barykady, podobno do biedronki na kasą przyjmują.
    jarhead

05.05.2016 13:17

Miałem już nie zabierać głosu na tym forum, bo to co tu jest wypisywane to zwyczajnie "pożal się Boże". Drogi "obeznany" z tematem kolego " True STORY", muszę Ci powiedzieć, że byłem kierownikiem na polskiej wiertni kilka lat. Nie piszę na tym forum chcąc bronić/ wybielić moich kolegów kierowników. Ja byłem taki obrotny, że dorabiałem 10-krotną pensje na lewo. To jest śmieszne co Ty wygadujesz. Oczywiście przyznam rację, każdy na wiertni począwszy od otworowego po kierownika coś przy okazji pracy na wiertni sobie "zakosi" "dorobi" - nie powinno tak być, to racja, ale z drugiej strony pracownik w delegacji, pracując z dala od domu, pracując dniówki/nocki po 12h w przemyśle naftowym powinien godnie zarabiać. Nie znam osoby, która przy okazji wykonywanego zawodu nie ugra coś na lewo. A wygadywanie, że kierownik okrada firmę i to jest przyczyną kiepskiej sytuacji to jest patologia. A ile on i załoga daje firmie w postaci ”daily rate” to już nie jest ważne. I po co wy wygadujecie takie rzeczy na forum, o tych biedronkach itp. To jest tak żałosne. Opamiętajcie się i piszcie o rzeczach konkretnych i istotnych. Jeszcze raz życzę wszystkiego dobrego i powodzenia każdemu nafciarzowi. I pozdrawiam byłych kolegów, którzy na pewno po moich wypowiedziach domyślą się kto piszę :D
    jarhead

04.05.2016 19:55

Najlepiej jest jechać po kierownikach na forum i to z nazwiska - brawo Ty. Mieliście zastrzeżenia co do pracy kierowników, trzeba było być takim odważnym na żywo na wiertni. Są kierownicy z „lepszym” lub „gorszym” wykształceniem, z krótszym lub dłuższym stażem, z większą lub mniejsza wiedzą, z kulturą osobistą i bez, ale każdemu się należy minimum szacunku. Wy tak ciemiężeni przez kierowników pracownicy wiertni zapomnieliście od czego jest kierownik na wiertni czy też kierownik w innej instytucji. Chcielibyście żeby targał kliny, sypał wory itp. Funkcja i zakres obowiązków kierownika wiertni wymaga czegoś innego, dawniej to był bardzo prestiżowy zawód. Kierownik zleca prace, dozoruje i w razie sytuacji wyciąga konsekwencje i może siedzieć całe 12h w kancelarii i grać w przysłowiowe „kulki” byle wiedział co się dzieje na wiertni i miał wszystko pod kontrolą i praca „ nie kulała”. Nie zazdrośćcie kierownikom tego „ chleba” bo „zwykły” pracownik wiertni po 12h idzie uwali się na pryczy w hotelu i ma wszystko w (usunięte przez administratora) I jeszcze się znieczuli. Kto nie zazna tego „dobrobytu” kierowniczego to nie będzie wiedział jak to jest. Nie wytrzymałem dlatego postanowiłem napisać. Jestem byłym pracownikiem naszej firmy ( nie hybrydy Exalo) nie zazdroszczę wam sytuacji, sam ją śledzę na bieżąco z czystej sympatii do ludzi, których znam i nadal pracują w firmie. Obecnie pracuje na kontraktach, też jest nie za bardzo optymistycznie. Miejcie do siebie wzajemny szacunek i nie obrzucajcie się łajnem na forum szczególnie, gdy w obecnej sytuacji powinniście być solidarni i zjednoczeni. Pozdrawiam i życzę każdemu powodzenia.
    tu sągeniusze :)

04.05.2016 19:20

w tej firmie jest 1 zasada! nie ważne co umiesz, ważne z komu liżesz lub lizałeś, można być dyrektorem do spraw sprzedaży, a później do serwisów, można być w dziale takim i później być w innym, takich stanowisk są 100tki w tej firmie taka ku,,źwa utalentowana kadra :) Same geniusze zostaną :)

04.05.2016 18:44

Na tej mojej małej dygresji kończę moje sporadyczne pisanie na tym forum, czekam na wypowiedzenie umowy i zaczynam szukać sobie innej pracy. Powodzenia dla wszystkich.

04.05.2016 18:36

Chciał bym widzieć jak cwaniakowaty, gburowaty i zupełnie bez wykształcenia kierownik Mróz robi w biedronce na kasie - to był by piękny widok. Jeśli macie jakieś swoje typy co do kierowników to piszcie niech zobaczą jak ich kochamy i czego im życzymy.
    sysyem

07.05.2016 10:10

Jak jest już mowa o grilach to jeszcze nadmienię kilka piecy co i płotów a tak ponadto organizowanie grili w domu dla oficjeli z dyrekcji i przewodniczącej związku zawodowego inżynierów i techników - każdy wie o kogo chodzi. Tak to się buduję pozycję w firmie jeśli się nic nie umie i nie ma żadnego wykształcenia.
    przemas 2010

09.05.2016 18:40

mam pytanie czy jest ktoś kto pracuje w exalo na stanowisku operator koparki? prosze o kontakt na podany email [email protected] mam kilka pytań na temat pracy w tej firmie dodam tylko ze zaoferowano mi tam pracę.

04.05.2016 18:32

Pewnie już wszyscy dostali wiadomość na naszą pocztę firmową dotyczącą sytuacji w firmie. Zastanawiam się po przeczytaniu tego artykułu czy nie będzie lepiej być zwolnionym i dostać małą ale zawsze odprawę niż pracować tylko za stawkę gdyż mają być wszystkie premię zabrane. Bo jechać i pracować ciężko na wiertni za tak niewielkie pieniądze to mija się trochę z celem. A tak na marginesie to w całych tych zwolnieniach najbardziej cieszy mnie to że lecą także kierownicy główni i w końcu stracą swoje prywatne folwarki na których robili co chcieli. My zwykli robotnicy sobie jakoś poradzimy a oni z swoją rozbuchaną dumą to raczej wątpię.
    Marzący o oświetlanej przyszłości EXALO

04.05.2016 17:28

Przeczytajcie bajkę o Mrówce (pracownicy EXALO), jak ją szef LEW (Pracodawca, Związki Zawodowe) ocenił (usunięte przez administratora) Te wszystkie powyżej obrażliwe wpisy są nie potrzbne, bo wszystkich nas potraktują jednakowo-jednych teraz pozostałych później

04.05.2016 15:28

do zoro: mendo jestes takim burakiem ze szkoda slow,jak zmniejsza pensje to kto tam bedzie chcial robic!otworowych ciezko bedzie znalesc do pracy

04.05.2016 14:44

Będziecie musieli pozakładać swoją działalność wypełniać zusy itp.... odprowadzać co miesiąc podatki (a praca będzie co 3-4 miesiące i nie dla wszystkich) to zobaczycie jak to fajnie jest i ciekawe czy wtedy tez będziecie tacy mocni w gębie.... no i oczywiście pensje w dół i to o sporo....
    lolo

08.05.2016 05:56

Masz racje niech spróbują inej roboty zobaczymy czy będą te brednie wypisywać nie będzie czsu na 5 kaw i fajki i na przestoju należności ciekawe każdy by chciał nie robić a mieć kase co nie pozdrawiam i nie piszcie głupot!!!!!!!!

04.05.2016 14:37

Ale tu już dno na tym forum.... toniecie z okrętem i jeszcze nawzajem się obrażacie..... żenada

03.05.2016 22:52

burze zapowiadaja od polowy maja,wiec radze zaopatrzyc sie w porzadny piorunochron bo moze byc mocne pierdollnieciee

04.05.2016 10:44

Pierdolniecie będzie ale za jakiś czas i nie jest powiedziane ,że nowo namaszczonych nie obluzga .Kto sieje wiatr zbiera ...burzę
    WJ

03.05.2016 22:13

a kiedy ma byc "burza" ?

03.05.2016 17:33

nic nie wiadomo,cisza przed burza
    WJ

03.05.2016 13:25

odstawiajac chamskie wpisy na bok... Co wiemy na dzien dzisiejszy? -lista zwolnionych gotowa? kiedy pracownicy sie dowiedza, kto leci a kto nie? -ilu w Pile? jakies dzialy szczegolnie narazone? -jak wyglada sprawa odpraw?
    Big

03.05.2016 13:21

A dawniej było tak Coś z kałuży się wynurza, Hipopotan powiadacie, Nie to nafciarz po wypłacie.
    JAN

03.05.2016 12:08

nic nie wiadomo odnośnie nowych umów -to musi być pewnie rewelacja
    smutny

03.05.2016 09:56

forum umiera jak firma exalo
    pesymista

03.05.2016 11:13

Daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzeczenia, przeżytych kształtów żaden cud nie wróci do istnienia.....Trzeba z żywymi naprzód iść, po życie sięgać nowe bo EXALO to już prawie trup.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

urlop

02.05.2016 17:41

Proszę mi powiedzieć czy urlop 2 maja był dobrowolny ? bo 99% osób zostało do tego przymuszone? jak u was?
    pytanie

02.05.2016 17:10

od kiedy zaczną się zwolnienia pełną parą?

02.05.2016 11:39

zoro ten smród ktory czujesz siedzac przed monitorem to wyziew z twojej paszczy tak wiec tobie proponuje przeszczotkowac kly zeby zabic ten odór,pewnie jestes jednym z tych bez matury bo prawda w oczy kole

04.05.2016 10:57

Cmoknij mnie w moją mgr inż pytę ,skoro Twoja żoną robiła to już tyle razy pewnie i Ty dasz radę ...złamasie :)

02.05.2016 10:36

te czasy sie skonczyly gdzie emeryci dalej kase kosili na stanowiskach specjalistow

01.05.2016 21:44

02.05.2016 10:30

W każdej chwili mogą zdobyć papierek .W prawdziwym Świecie nie liczy się co masz na papierze ale co umiesz a Ty mały ,zawistny człowieczku jak byłeś głupi takim zapewne odejdziesz z tego padołu ...łez, a jeszcze umyj zęby bo czuć ,że Ci śmierdzi z japy nawet jak piszesz:)
    J 23

02.05.2016 19:43

ale ty prawdziwek tępy jesteś,po prostu prymityw ze wsi który ma mgr,lub inż tobie to tylko stado baranów dać i tak byś ich zagłodził lub z pragnienia by padły brak słów by opisać twoją głupotę nie jestem żadnym kierownikiem po technikum tylko zwykłym pracownikiem
    Tom

01.05.2016 19:33

Panie Widz, jesteś tym elektrykiem ktory dostał Max?

01.05.2016 16:55

Ja swego czasu otrzymalem w opinii okresowej 10pkt (MAXIMUM) z kazdego zakresu.Poł roku póżniej zostałem zwolniony z powodu zbyt długiego przyklejania listewki do biurka kierowniczego Sulimy.

06.05.2016 21:44

Panie bajkopisarzu nie mam kłopotów z pamięcią i doskonale pamiętam słowa Sulimy, które wypowiadał podczas rozprawy sądowej(co prawda był tylko małym niesmacznym dodatkiem do tortu serwowanym przez imć makowskiego i przy aplauzie dytki).To chorągiewka na wietrze.Ale jak kogoś bieda zaczyna kłuć w doopę to staje się bardziej pokorny i ludzki, więc może odzyskał w sobie ukryte rezerwy normalności.

06.05.2016 21:48

stefan

01.05.2016 12:59

Pierwsze pieniądze udało się już pozyskać. W czwartek podpisano umowę na sprzedaż Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej (PEC) spółce PGNiG Termika. Transakcja opiewa na kwotę 190,4 mln zł. PGNiG Termika jest także zainteresowana kupnem od JSW akcji Spółki Energetycznej "Jastrzębie" (SEJ).
    stefan

01.05.2016 12:58

Jastrzębska Spółka Węglowa walczy o przetrwanie. W czwartek zarząd dokończył sprzedaż jednej z ciepłowni, którą spółka PGNiG Termika nabyła za 190,4 mln zł. JSW planuje dalsze oszczędności, m.in. chce przekazać część kopalni Jas-Mos do SRK wraz z pracownikami.DAJCIE NAM NA ODPRAWY 200ml to wszyscy odejdziemy w pizduuuu

01.05.2016 09:13

Witam, orientuje się ktoś czy nadal są płacone jubileusze. Za kila miesięcy mija mi w firmie 15 lat czy mogę liczyć na jubileusz?

01.05.2016 10:30

Możesz napisać jak przebiegała procedura wypłaty tych środków z pogodnej jesieni. Do kogo trzeba się udać.

01.05.2016 16:19

Pisałem już do Centrum Kraków do Pani Justyny Sz.,że chce Pan zrezygnować z tej usługi ,wyślę wszystkie dokumenty,które trzeba wypełnić i po jakimś czasie zgłosić się do agencji PZU .Cała procedura trwa około dwa tygodnie strata około 23 procent.
    zorientowany

30.04.2016 22:17

odpowiadając na pytania tom PPE można wybrać bez konsekwencji gdy na się 60 lat życia w innym przypadku trzeba poświęcić 30% które przekazywane sa do ZUS a dodatkowo od środków Exalo płaci się podatek dochodowy więc suma zgromadzona maleje do około 50 % w sytuacji gdy nja się np 55 lat warto przelać je na IKE i poczekać do 60-tki wtedy efekt jest lepszy, odnośnie odpraw to zwolnienie z każdej wcześniejszej przyczyny jak np z wypowiedzenia przy umowie czasowej nie ma odpraw jak tez przy wygaśnięciu umowy w sytuacji zwolnień bez zawarcia porozumienia ze związkami są tylko umowy o których mowa powyżej do 3 pensji. Z|Z negocjują dodatkowe umowy lecz w sytuacji spółki jest to bardzo trudne chyba że PGNiG weźmie to na swe konto Możliwe też jest wprowadzenie Programu Dobrowolnych Odejść i dodatkowe osłony dla tych co się zdecydują lecz też trzeba pomocy właściciela czyli PGNiG SA oczywiście rozmowa o osłonach górników decyzja rządu i zakupie akcji przez PGNiG Termika spółka córka jak Exalo to 2 różne kwestie odprawy z budżetu czyli ze spółki PGG a Exalo nie ma środków Termika zaś kupuje akcje PGG za ewentualny węgiel do ogrzewania Warszawy. Jęśli mieliby dołożyć coś Exalo to jedynie za sprzedany majątek lub dokapitalizowanie lecz to trudny temat o który zabiegają związki o musza one mieć poparcie załogi. Dziś musimy monitować do naszych PIS-owskich posłów aby wsparli restrukturyzację gdyż nikt nie dołoży do wiercenia aby mieć dziurę w ziemi a Exalo jak nie uzyska wsparcia z PGNiG bo nic nie da a ZZ mogą jedynie nie podpisać porozumienia i wynegocjowane zapisy mogą być nieaktualne
    tak

01.05.2016 09:07

Zorientowany ma racje ja wybierałem pieniądze z funduszu... traci się ok 30%
    zorientowany

30.04.2016 22:14

odpowiadając na pytania tom PPE można wybrać bez konsekwencji gdy na się 60 lat życia w innym przypadku trzeba poświęcić 30% które przekazywane sa do ZUS a dodatkowo od środków Exalo płaci się podatek dochodowy więc suma zgromadzona maleje do około 50 % w sytuacji gdy nja się np 55 lat warto przelać je na IKE i poczekać do 60-tki wtedy efekt jest lepszy, odnośnie odpraw to zwolnienie z każdej wcześniejszej przyczyny jak np z wypowiedzenia przy umowie czasowej nie ma odpraw jak tez przy wygaśnięciu umowy w sytuacji zwolnień bez zawarcia porozumienia ze związkami są tylko umowy o których mowa powyżej do 3 pensji. Z|Z negocjują dodatkowe umowy lecz w sytuacji spółki jest to bardzo trudne chyba że PGNiG weźmie to na swe konto Możliwe też jest wprowadzenie Programu Dobrowolnych Odejść i dodatkowe osłony dla tych co się zdecydują lecz też trzeba pomocy właściciela czyli PGNiG SA oczywiście rozmowa o osłonach górników decyzja rządu i zakupie akcji przez PGNiG Termika spółka córka jak Exalo to 2 różne kwestie odprawy z budżetu czyli ze spółki PGG a Exalo nie ma środków Termika zaś kupuje akcje PGG za ewentualny węgiel do ogrzewania Warszawy. Jęśli mieliby dołożyć coś Exalo to jedynie za sprzedany majątek lub dokapitalizowanie lecz to trudny temat o który zabiegają związki o musza one mieć poparcie załogi. Dziś musimy monitować do naszych PIS-owskich posłów aby wsparli restrukturyzacje gdyż nikt nie dołoży do wiercenia aby mieć dziurę w ziemi
    rysław

30.04.2016 21:00

a Ty to taki fachuranajlepszy z najlepszych? skoro uważach innych za maślaków, to jestech przechujem czyli musisz byc dobry czyli nie powininieneś się martwić o pracę, a co robisz? wylewasz żale na forum jaki to świat niesprawiedliwy
    cddxzvcx

30.04.2016 20:27

tych co zwolnili a mieli na okreslony to tez im odprawy sie naleza??...

01.05.2016 08:43

Niestety Nie
    maślaki!

30.04.2016 19:28

jak patrzę w firmie na te mordy i ich słucham tych lizod...ów do masakra! tak to oni jacy ważni a tak to takie maślaki ze pożal się b.... bez tej pracy nic nie znajdą!
    maniek

30.04.2016 18:53

Odprawa pieniężna z ustawy o zwolnieniach grupowych zależy od zakładowego stażu pracy i wynosi: jednomiesięczne wynagrodzenie - jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy krócej niż 2 lata, dwumiesięczne wynagrodzenie - jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy od 2 do 8 lat, trzymiesięczne wynagrodzenie - jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy ponad 8 lat (art. 8 ust. 1 ustawy o zwolnieniach grupowych).

30.04.2016 17:05

Orientuje się może ktoś jak to będzie wyglądać po zwolnieniu z naszą pogodną jesienią. Czy będzie jakaś możliwość wypłaty tych środków?

30.04.2016 18:39

Dostaje się całą kwotę czy coś odtrącają?

30.04.2016 18:56

Jakiś marny procent odbiją
    haaa

30.04.2016 16:01

Też mi odprawy przy grupowych - 3x pensja..... toż to wynika z kodeksu pracy (> 8 lat) a nie z grupowych zwolnien lub dobrego serca. Powinni od siebie dać kolejne x3

30.04.2016 17:02

Górnikom zwalnianym z kopalń dają 75 tys. odprawy !!!
    Kaziu

30.04.2016 12:34

Zapomnij człowieku o dobrym słowie i uścisku dłoni. Możesz najwyżej dostać kopa na koniec. Lepiej się przygotuj, nie będziesz rozczarowany. Wiem co mówię ponieważ pracowałem 35 lat i tak właśnie mnie pożegnano.
    Andrzejek

30.04.2016 10:58

ci co pracuja 6-7 lat nie maja co liczyc na jakies odprawy,dostana uscisk dloni i dobre slowo na odchodne-"powodzenia"

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.