Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

remik

09.05.2016 21:31

Czy pracuje jeszcze w Pile super lider elektryków makowski - organizator fajerwerków elektrycznych na wiertni?(Oczywiście mandatował na rzecz OUG) Z takimi zdolnościami to moze na emeryturze dorabiać na balach sylwestrowych.
    do piotrowski

09.05.2016 18:53

chłopie ty tu się nie pchaj, będziesz w terenie na tej koparce 3 tyg i do domu za psi pieniądz

10.05.2016 11:06

Skąd masz takie wieści co do nowych stawek a jak z premiami. Jak by takie stawki miały być to ja proszę aby mnie zwolniono !!!
    bolek

10.05.2016 13:42

I o to władzom chodzi żeby ludzie nie przyjmowali tych warunków i sami się prosili o zwolnienie. Ale stawkom tych z biur to nikt się chyba nie przygląda. Wielu świetnie symulujących wielkie zapracowanie ma stawki 2 razy większe niż my robole!
    ksiaże

09.05.2016 18:37

Nie potrzebne żadne dowody to jest prawo pracy a nie karne, wystarczy najczęściej to co ma pracownik na kawałku kartki napisane lub świadka a z tym nie ma problemu raczej, oczywiście nie musimy się spierać o minuty sekundy po prostu ilość lat pracy przez mniej/więcej godzin wystarczy wnieść np: 20 tyś z czego 5 tys na cele charytatywne albo sąd przyzna tyle albo mniej. Tak czy inaczej sądy są w przypadku prawa pracy za pracownikiem. A w tym wyżej wymienionym przypadku oczywiście jasne jest,że się należy. Nie ma w tym przypadku nic do tego jakieś pismo od kierownika od siedmiu boleści. Dobrze kombinujecie chłopaki z kopalni nie dajcie się zniechęcić przez takich co tylko się śmieją niby z waszej gwary sami są to tacy co im słoma wystaje.

09.05.2016 17:55

Dzisiaj jest ostatni dzień negocjacji związków czy ktoś wie co zostało wynegocjowane. Z tego co się orientuje były negocjowane wyższe odprawy. Jak ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat niech się podzieli co zostało wynegocjowane.

09.05.2016 17:46

Czyli jest coś w tym prawdy po prostu nie rozliczone godziny pracy. Tak jak ktoś pisał wcześniej niech zapłacą przez wszystkie lata wszystkim co powinni zapłacić.
    1954

09.05.2016 17:26

Chłopy kopalnioki, skoro byliśta i nadal jesteśta tak nieprzyzwoicie wykorzystywani i dodatkowo gnębieni przez przymusowe meetingi to opuście ten obóz honorowo zgodnie ze starym porzekadłem: jak ci praca w życiu szkodzi, porzuć pracę o co chodzi. Zachęcam także szczególnie tych mocnych w liczeniu minut i godzin oddanych pracodawcy za marne wynagrodzenie, a także tych co to umiejętnościami kierowniczymi pisarskimi (pisaniem pozwów) się chlubią - własny biznes czeka. Porzućcie więc to EXALO zakładajcie firmy i najlepiej zatrudnijcie sobie od razu kilku kolegów, tylko wszystko ma być zgodnie z prawem pracy!
    Diament

09.05.2016 16:56

ale problem macie -a tam związki ostatni bój toczą
    aaa

09.05.2016 16:32

Kafarze, 24h to dzien pracowniczy (a dokladnie doba pracownicza) a nie godziny twej pracy - pracujesz po 12 godzin chyba a nie po 24 co nie? Chyba tyle mozesz sam stwierdzic zamiast wypisywac jakies 7x24 i liczyc godziny w miesiacu - godziny czego? godziny dnia/doby a nie godziny pracy. Jak nie wiesz ile w pracy przebywsz to nie mamy tu o czym dyskutować, idź i się sądź. A co do meetengu - tu wygrasz, to dodatkowy czas w pracy za ktory nikt nie płaci, poproś kogoś z działu lub głównego kierownika ktory sobie wymyslil meetengi - niech Ci da na piśmie od ktorej do ktorej masz byc w pracy i tak przychodź - powolaj sie na to ze sam Ci tak napisał i sam Ci tak szychty przecież pisze. Tylko dupy później nie cofaj.

09.05.2016 15:16

Jak 7x24 a policz sobie 14x24 i po każdych siedmiu dniach dzień wolnego w trybie ciągłym ile wychodzi godzin w miesiącu czy idąc dalej tym tokiem myślenia jak prawo mówi to ile pracowaliśmy w miesiącu plus 0,5 za meeting

09.05.2016 14:55

Dużo słów mało treści.... Panowie konkrety a nie kto ile spał czy rucha.....ł kucharkę lub jak Ci z biur biegały po targu za okazjami.
    .....

09.05.2016 14:31

hmmm no tak na meetingach to codziennie półgodziny się zbiera..... a odejmujecie spanie na nockach w budach w czasie przerwy? bo kto to widział spać w czasie pracy..... jak juz liczymy to uczciwie Panowie...
    krakus

09.05.2016 15:01

no na nockach to spali zazwyczaj tylko elektryki mechaniki i pluczkowy

09.05.2016 14:13

Powiem tak jak się ktoś pi..ą urodził kanarkiem nie zdechnie .Narzekacie ,że nie mieliście przerwy po 7 dniach pracy tylko nikt nie napisze ile skamlał i prosił swojego kierownika aby go wziął do pracy i godził się na takie warunki.Ogólnie liczba dni pracy i godzin się zgadza.Ile razy było tak ,że tzw . "czify" nie chcieli przejścia by pojechać dzień wcześniej .Teraz to tylko jak ktoś napisał pożegnać się z tym wszystkim godnie ale na to stać tylko tych co mają ponad 25 lat pracy reszta pociotków przyjętych po znajomościach i poparciu tych co już nic nie znaczą będzie siała ferment.

09.05.2016 15:06

Panowie, co do godzin 24 lub 19 i rozliczania dnia pracy - DZIEN PRACY zaczyna sie o 19;00 bo taki jest harmonogram i DZIEN PRACY trwa 24h od 19 do nastepnej 19. I po takich 7 x24 godziny kazdy przerwe ma. Taki mowi kodeks pracy - poszukajcie sobie na internecie. DZIEN PRACY TO NIE TO SAMO CO ZWYKLY DZIEN. Czy ktoś kto jest Polakiem może to przetłumaczyć i pozwolić zrozumieć. Jak 7x24 doba to dzień i noc ktoś kto nie pracował w nocy to nie wie,że całkiem inaczej jest liczona godzina nocna
    aaa

09.05.2016 14:11

09.05.2016 13:12

I jeszcze jedno niech nikt nie próbuje siać zamęt wśród ludzi z terenu my tzn. lajkoniki,trociniaki,jaślaki i inni trzymamy się razem,łączy nas praca w której jesteśmy od siebie jakby uzależnieni i ufamy sobie. Teraz siedzimy razem z różnych centrów i nikt do nikogo nie ma urazy nawet było by to chore.To wy pierdzi-stołki krzywicie opinie bo pali się wam koło tyl...ka, wywlekacie nazwiska kier. - mech- i jeszcze nie wiadomo kogo. Prawda jest taka im mniej was na tych stołkach tym lepiej by firma prosperowała dla porównania stołowy zarabia 2 tys. zło z premią, pseudo delegacja,i wszystkim co po prostu dostał na ror. Zapraszamy kilku grubasów z biur na marsza zaczniemy od wolnego biegu

09.05.2016 12:53

Myślimy sobie jak by zacząć pracę od środy godziny 24.00 (tak jak było w zielonej-o ile dobrze się orientujemy) to wówczas można mówić o przepracowaniu siedmiu dni i odpoczynku jednodniowym. A jak wszyscy zaczynamy pracę w środę praktycznie od 17.30 to mowa już o 8 dniach pracy z podziałem na godziny nocne i dzienne. Mamy rację czy może się po prostu mylimy- pogadajmy o tym, prosimy o wyjaśnienie.

09.05.2016 12:40

A jak by liczyć nocne i dzienne i po tych siedmiu dniach co powinna być przerwa jeden dzień to tak jak my na kopalni co zaczynamy w środę o 19.00 to liczy się dzienne godziny od 19.00 do 22.00 reszta czyli od 22.00 do 6.00 rano są nocne czyli jeszcze jedna godzina jest dzienna bo do 7.00 rano pracujemy tak ? a cha a za te meetingi w końcu zapłacą dziennie po 0,5 godziny przez taki dłuugi czas to za damski h...uj wstawałem 1,5 godziny wcześniej

09.05.2016 12:18

pamiętacie gościa co Wałęse sądził o swoje obiecane 100 milionów,musiał dostać swoje i sprawa ucichła-jakoś.Oczywiście wiele jest nieprawidłowości: dlaczego bierzesz chorobowe i liczą po osiem godzin oficjalnie pracujemy po osiem godzin wszyscy nawet Ci co w terenie-śmieszne prawda a nadgodziny dlaczego nazywają się odsiadki i są liczone 1za1 a nie 1 za 1,5 jak by chcieć mnóstwo jest nieprawidłowości.
    bo

08.05.2016 20:33

no a widziałeś kiedyś aby za coś góra odpowiadała zawsze zwala na pracownika... ze on zaczął fałszować a do góry już tylko fałszywki szły i przez to góra też była oszukana przez pracowników..... bo o niczym nie wiedziała.... i jeszcze Ty za to odpowiesz...tak zamieszają... tak jak mieszają posłowie wypowiadający sie na temat exalo ze zwolnienia są konieczne by restrukturyzować firme i ze są dobrzy bo musza zwolnic ludzi co robią z bólem ale dzięki temu są bohaterami bo ratują firme....

08.05.2016 15:38

A może ktoś się orientuje czy firma da jakieś wyższe odprawy niż te co przewiduje kodeks pracy czyli po 8 latach 3 x wynagrodzenie i czy nadal są płacone jubileusze.

08.05.2016 14:18

J 23

08.05.2016 20:37

niestety poszło w świat już cię namieżają
    cba

09.05.2016 08:39

Dziwne ? to kto powinien się bać złodziej ,czy ten co widział złodzieja ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

miff

08.05.2016 10:18

Niestety kolego żadnego PDO, może jakies dwie dodatkowe odprawy oprócz KP. I tyle w temacie. Za to koledzy górnicy dostaną po 100 tys srednio i pójda na 4letnie urlopy płatne 75% pensji.. Przykra prawda, ale oni mają prawdziwe związki.
    ksiaże

08.05.2016 10:03

Niech w końcu zaczną zwalniać z tej popie....pszo....nej firmy dadzą tą odprawę i z dala od durni,kretynów, bo mam normalnąrobotę nagraną i czekają na mnie chce zacząć normalnie pracować i w końcu do sądu podać tą firmę za lata robienia mnie w h,,,,ja. Zapłacą za wszystko właśnie teraz pozew czeka.

08.05.2016 15:52

mylisz sie wiekszosc kierowników pisała ciagłosc pracy a kadry zmieniały,a poza tym nie masz racji że firma się wybroni i zwali winę na kierownika,kierownik jest powołany na stanowisko kierownicze przez firmę i za niego i jego działania odpowiada a dokumenty przez niego wystawione sa weryfikowane wielo stopniowo, i ewentualne złamanie przepisów powinno być wychwycone jeśli tak działo sie w dalszym ciągu to było to działanie celowe i z premedytacją zarówno kierownika jak i jego przełożonego i firmy.
    J 23

08.05.2016 20:41

tylko pisać pozwy? solo,zbiorowo ,więcej nic nie potraficie

08.05.2016 10:01

Ludzie nie oczerniajcie sie nawzajem. 900 prawie ludzi idzie na bruk i niestety nie mamy na to wpływu. I ta liczba jest nie do ruszenia. To 1/3 firmy!!Ale bądzmy do konca ludzmi i szanujmy sie.Pozdrawiam
    Związkowiec

07.05.2016 20:48

bo czytam czytam to forum i wszystkie swoje sprawy pozałatwialiśmy mamy wszystko zaklepane co i jak możemy spać spokojnie my mamy nadal etaty zapewnione.... a was mają zwolnić więc nie będę strzępił języka i pisał co uzgodniliśmy bo i tak Wam ta wiedza już nie jestdo niczego potrzebna....

07.05.2016 20:33

Jak to forum czyta ktoś z związków zawodowych to proszę napisać co do tej pory udało się związkom wynegocjować?
    Diament

07.05.2016 15:59

związki zawodowe chyba mają zakaz wypowiadania się po tylu spotkaniach nic nie mają do powiedzenia
    Andrzejek

07.05.2016 15:59

oj jest co wspominac :),na barakach to sie dzialy sceny dantenskie,mozna by pornola nakrecic,biedne te pomoce kuchenne byly,powroty nad ranem i od razu do roboty,czlowiek byl wykonczony po tych orgiach
    XXX

08.05.2016 06:28

no to cóż nam zostało jak powspominać dobre i złe czasy zabawne i nie zabawne [bez obrażania się każdy inaczej to odbiera ]
    statystyk

07.05.2016 14:00

ANKIETA: kto i ile razy zdradzil swoje zony,dziewczyny na delegacji - na osiedlu kateringowym(baraki) - hotele - wiertnia - kto byl kozakiem i oral co sie da prosze o odpowiedzi
    XXX

07.05.2016 15:31

Prawdę i tylko prawdę i nie zabraniaj mi mieć własne zdanie marny szary zwykły człowieczku
    mak

07.05.2016 15:48

A ile żon nie zdradziło mężów ,w czasie ich wyjazdów ?
    Tom

07.05.2016 12:53

@widz, fakt, pracowałeś w czasach gdy trudno bylo o elektryków, a w firmie w zasadzie prawie zawsze przedłużono umowy - to byl błąd. Zwłaszcza w Twoim przypadku. Kiepski byłeś i z tego co wiem jesteś. Daj juz sobie spokój z zalami na sowich starych kierowników, bo nie ma Cie juz tu z 7 lat, a nawisko wszyscy pamiętają, więc możesz wrocic czasem z nimi do sądu.
    widz

07.05.2016 18:52

panie Tom ja opisuje fakty tak jak je zapamiętałem i nie naciągam ich w przeciwienstwie do Ciebie. Ja bym nie zasięgał opinii kiepskiego elektryka czy i jak można zmienić obroty stołu(szybkie rozkręcanie przewodu wiertniczego i rur) i biegł z tym pomysłem wyżej jako swoim. Piszesz ogolnikowo o błędach zwiazanych z przedłuzaniem umów o pracę.Sprecyzuj te błędy: kto , gdzie, kiedy, przyczyny itd. Poruszasz ogólną sytuację na rynku pracy zupelnie nie adekwatnie .Nasze czasy to okres wysokiego bezrobocia - kandydatów jest(było) więc wielu i jest w czym wybierać.Nie tylko płace zachęcają do lepszej pracy ale dobra atmosfera w pracy, przejrzysty system motywacji, premii oraz awansów.Buszujesz po forum z zaciętością cenzora ,czytasz innych posty i trawisz, trawisz...i pamiętaj "prawdę można uciskać lecz nie można zdławić".
    Tom

06.05.2016 22:47

@ widz. Chłopie wywalili cie szmat czasu temu,a Ty jeszcze zale wylewasz! Byles kiepskim elektrykiem i tyle w temacie. Przestan siac ferment.
    widz

07.05.2016 08:55

Kiepskiemu pracownikowi nie przedłuża się 2x umowy o pracę w tym na czas niokreślony.A skoro się przedłuża to....dośpiewaj sobie resztę. Pozdrowienia dla małżonki.

06.05.2016 22:13

No i po co dziwaki piszecie donosy na prezesa do rządu .Chcecie zaszkodzić firmie ?.Chcecie aby go usunęli?. Czy musi się o nas mówić w polityce ?. Zostawmy spory w firmie nie wyciągajmy na zewnątrz.
    JAN

06.05.2016 21:01

a co firma zrobi jak nowe umowy podpisze tylko 20%pracowników co wtedy

06.05.2016 20:37

W niektórych pionach, czy jak kto woli dywizjach są już przyjmowane osoby po "zewnętrznych rekrutacjach", spoza firmy, a obecnie tam pracujący wytypowani do zwolnień grupowych. Mam nadzieję, że jak związki nie zadziałają, to przynajmniej sprawa skończy się sądem.
    sprawiedliwy

06.05.2016 21:24

Trzeyba nazwać rzecz po imieniu - konkretnie w nowym dziale zakupów w ZG prowadzone przez Exalowskiego Batmana. Ten człowiek bierze wszystko, ale prędzej czy póżniej znajdzie się z nogą w nocniku.

06.05.2016 21:43

Zgadza się, bardzo "bystre" spostrzeżenie.
    Ala

06.05.2016 18:26

do wkurzony! wiemy! brak zwolnień dla siebie i kawę oraz herbatę za 45zł

06.05.2016 17:56

Czy ktoś tu może wie co związki no spotkaniu dzisiejszym i wczorajszym wynegocjowały?
    realista

06.05.2016 19:38

Wynegocjowały kolego ale wyłącznie dla siebie i szerokiego grona swoich podopiecznych.Wiesz dobrze że jest wielu nie do ruszenia a 900 duszyczek na stracenie trzeba znaleźć.Na cud to ja bym nie liczył.Chyba że masz gdzieś wysoko jakiegoś wuja lub dobrze wazelinujesz gdzie trzeba.

05.05.2016 21:34

a nie odnosicie takiego wrażenia że rozwalenie tej firmy jest robione celowo i z premedytacja,po co komu taki moloch jak moga wiercić dla pgnig mniejsze,prywatne firemki za o wiele mniejsza kase

06.05.2016 08:30

Myślę że to ty się mylisz małe firemki zawsze będą o wiele tańsze bo mają o wiele mniejsze koszty zarządzania i marże,i też mogą ,,wspomóc" wygranie przetargu, a że nie zawsze ,,jak dotąd" ich usługi były do końca profesjonalne no cóż powoli inwestują w siebie i zatrudniają fachowców ,,niechcianych" w exalo i zwalnianych masowo np. ze haliburtona i innych firm zagranicznych,A ponadto kolego nie miej tak wyolbrzymionej super opini o profesjonalizmie exalo bo historia pokazuje co innego(przeanalizuj wypadki,erupcje,utraty otworów i inne strzały z ostatnich trzech lat to ci się otworzą oczy) przed połączeniem osobne firmy naftowe takich klocków nie odp....ły,pgnig zawsze jednak dopłacał,pokrywał dodatkowe koszty i uzupełniał kasę bo bylismy firmą córką,ale teraz gdy tam jest coraz mniej fachowców wiertników a coraz więcej ekonomistów sytuacja jest zgoła inna,coraz częściej mają dość rozrzutnej córki.Zresztą może zauważyłeś że niektóre ,,kapucyńskie "decyzje nadzorców w terenie są żenujące,ale w większości nie są to ich decyzje tylko jakiś baranów z pgnig g...o znających się na wierceniu i jeśli nadzorca jest cienki ,, a większosć niestety taka jest bo : doświadczenie zdobywał za dyrektorskim biurkiem w,s,k,albo baba 100 letnia z piły i również jej 100 letni koledzy emeryci,albo gostek który ma wszystkie papiery ale nigdy nie pracował w żadnej firmie wiertniczej naftowej t...wski,albo chłopcy z zagranicznych firm serwisowych którzy może w swojej specjalnosci byli dobrzy ale to za mało na nadzór,albo po...,,układani" nadzorcy wywodzący się z sanoka czy zielonej i to jest również przyczyna takiej sytuacji.Widzisz więc sam że dzban wodę nosił dokąd mógł ale niestety h...j bąbki strzelił a życie musi toczyć się dalej,wiercenia dalej będą ,dla wszystkich starczy roboty ,exalo będzie się miało dobrze ale w zredukowanej formie o połowę,a my szukajmy roboty póki jeszcze mozna ją znależć a nie lamentujcie bo niestety nie wiem czy wiecie ale nowi zarządcy w exalo są i muszą bezwzględni , a że czasem odzywa się w nich chęć rewanżyzmu .............taki jest przywilej zwycięzcy i sam bym chętnie przyp...... np.klęs.....czy step.
    ja

06.05.2016 09:47

On od tego jest żeby temu zapobiegać, a jak nie potrafi tego zrobić to niech się zwolni (ale bez odpraw, bo na nie nie zasłużył) Przecież wziął odprawę jak poprzednio wyleciał z firmy

05.05.2016 21:17

Chociaż jestem (jeszcze) pracownikiem Exalo , mam pytanie do Was Drodzy pracownicy Exalo ,bo nie wiem : kto jest prezesem/prezesami Naszej Firmy?.Czy ktoś tą firma zarządza czy sanopas? .Bo tak patrząc na to wszystko co się dzieje to nikt ta firmą chyba nie kieruje. Może się mylę?.

05.05.2016 21:31

Bo tu nie chodzi o żadne zarządzanie, tylko żeby się odegrać za "krzywdy" i mieć w cv "byłem prezesem...".
    ja

05.05.2016 20:47

Sądzę, że pan Staszek taż za niedługo dołączy do nas
    Exalo

05.05.2016 20:27

A prezesik znowu zlał spotkanie z ZZ. Poszedł sobie na urlopik. Widać jak mu zależy na firmie .Panie Staszku BRAWO TY.
    nazywają mnie Gajowy

05.05.2016 18:55

Przepracowałem 34 lata jednak też obawiam się o swoją przyszłość. jednak widząc skalę pogardy i nienawiści... ręce opadają. Na moim RIGu pracowali ludzie z wszystkich centr, nikogo nikt nie dyskryminował. Niestety poszliśmy na złom. Teraz czytam, że byłem (usunięte przez administratora) malwersantem, przekrętasem. Przykre to, ale też was kocham. Nie obawiajcie się, nie będę pracował w Biedronce, w Lidlu też nie.Dam sobie radę. Pozdrawiam starych wiertników. T.G.

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.