Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

12.05.2016 21:04

HAHAHAH wina Tuska ... ale się uśmiałem pois was zwalnia a wy nadal go bronicie a miał być taki wspanialy i mial z tego bagna was wyciagnąc a tu lipa panowie dostajecie od nich kopa w d... i to bez odpraw....

12.05.2016 21:16

Albo prowokujesz albo jesteś taki głupi że nie warto z tobą dyskutować
    zzz

12.05.2016 21:24

tylko kto nas w to (usunięte przez administratora) wpakował zapomniałeś już

12.05.2016 19:43

Cóż nam przyszło tylko czekać od poniedziałku się zaczynają zwolnienia, tylko wypatrywać posłańca śmierci.
    Polegli

12.05.2016 17:26

To jutro piątek 13 i chyba się zacznie

12.05.2016 17:39

No i wali mnie to i zrebi
    Tusk

12.05.2016 16:58

Tusk powinien za to odpowiedziec.Szkoda słów na to wszystko co PO-PSL zrobił z tą firmą :(.
    220011

12.05.2016 16:24

Są chętni na udział w akcji protestacyjnej, czy jak zwykle mocni w gębie.

12.05.2016 17:11

Teraz to możemy sobie w domu protestować, musztarda po obiedzie - negocjacje zakończone siedzimy i czekamy na posłańca śmierci.

12.05.2016 16:23

Powrócę raz jeszcze z tematem wypłaty środków z PPE PZU SA czyli naszej Pogodnej Jesieni o której pisałem już wcześniej. Jak odpowiadały mi osoby że można to się myliły i kłamały. Kontaktowałem się z działem płac w Krakowie i z PZU i wszędzie słyszałem tylko jedną odpowiedź iż trzeba mieć ukończone 60 roku życia i przejściu na emeryturę lub likwidacji programu przez pracodawcę lub zwolnieniu z Exalo i przeniesieniu środków na IKE i późniejszą ich wypłatę po odjęciu składek ZUS i podatku od wypracowanego zysku. Więc jeśli ktoś pracuje nadal w firmie i pisze że wypłacił te środki to kłamał.
    zła

12.05.2016 08:54

Co do Związków Zawodowych (OZZGNiG) to ludzie przejrzyjcie na oczy na co są odprowadzane Wasze pieniądze. To co robią to jest jakieś nieporozumienie. Wybierają sobie swoich pociotków na jakiś zastępców aby być chronionym( czy ktoś z członków był poinformowany o takich wyborach, chyba mam prawo decydować) a już nie wspomnę o zapomogach tylko dla swoich znajomków. Mąż pracownicy w Naszej firmie dostaje zapomogę ze względu na to, że został pobity... Czy Waszym zdaniem taka sytuacja jest adekwatna do otrzymania zapomogi? Takich rzeczy jest mnóstwo. Myślicie, że ktoś Was będzie bronił przy zwolnieniach? Samotne matki wychowujące dzieci były zwalniane. Jak chcecie sponsorwać ich wycieczki i imprezy to dalej odprowadzajcie swoje pieniądze. Wstydem jest należeć do tych związków. Całe szczęście, że się nigdy do nich nie zapisałam

12.05.2016 10:27

Dokładnie 900 ludzi ,a z każdym zwolnionym stoi ileś tam osób na utrzymaniu .W sumie bez środków do życia zostanie od 4 do 6 tysięcy ludzi .I jak tu nie używać brzydkich wyrazów .Przeznacza się ogromne pieniądze z Grupy Kapitałowej na pokojowe wygaszenie kopalń węgla kamiennego ( sekretarka 75 tys . odprawy)a dla swoich nie ma grosza...wstyd tyle co można powiedzieć na temat takiej dobrej zmiany.Ktoś kiedyś za to odpowie jak nie na tym to na tamtym Świecie.

12.05.2016 12:04

Dobra zmian najmniej tu zawiniła -zwala się na łupki dupki tanią ropę .A O NAJWIĘKSZEJ PRZYCZYNIE ANI SŁOWA A MIANOWICIE O POŁĄCZENIU to jes główna przyczyna i nikt o tym nie mówi nie odpowiada i nie odpowie tylko odczują to właśnie rodziny zwalnianych i tych co zostaną bo za psie pieniądze będą pracować i na wzajem się zagryzać

11.05.2016 21:22

ma ktoś szklankę cukru dać? kostkę smalcu? bieda u mnie
    Stachu

11.05.2016 20:17

jak mi "zaproponowali" nowe warunki pracy to miałem 8 miesięcy do emerytury i łaskawcy wypłacili mi 3 pensje nie wieżę żeby co wam teraz więcej wypłacali
    heniu

11.05.2016 18:45

i co dalej z exalo? jakie scenariusze?
    hmm

11.05.2016 17:42

Ty kolego południowiec widzę że za 5 złotych to ty byś własną matkę sprzedał. Brawo związki! Ciekawe co zrobi PGNIG jak upadnie EXALO

11.05.2016 16:13

Pogodna jesien i ppe tez jest w pile tak jak chyba wszedzie ...

11.05.2016 20:34

To jak to w końcu jest z tą Pogodną Jesienią można wypłacić czy nie i jakie warunki należy spełnić? Czy to tylko po zwolnieniu można wypłacić?

11.05.2016 21:04

Czy Ty gościu potrafisz czytać ze zrozumieniem?. Wątek był poruszany ze dwa tygodnie temu.Wysyłasz informacje do Centrum Kraków ( Dział Płac czy jakoś tak) że chcesz zrezygnować ,wyślą Ci dokumenty które musisz wypełnić i idziesz do najbliższego oddziału PZU i tam finalizujesz sprawę.Po około dwóch tygodniach kasa Ci wpływa na podane konto .Ja miałem 7400PLN wypłacili mi 6900PLN

11.05.2016 14:32

A jaka jest różnica między PPE a PZU Pogodna Jesień?
    yyy

11.05.2016 14:41

w centrum Kraków były to dwa oddzielne programy nie wiem jak u ciebie

11.05.2016 15:25

Ja jestem z centrum Piła i u nas była tylko Pogodna Jesień. Więc z tego co piszesz nie powinno być problemu z wypłatą tych środków?

11.05.2016 14:01

Rydzyk ma dostac od PiS-u 27 mln złotych na geotermalne wiercenia... czy to jest normalne ?!! najwieksza firma wiertnicza pada na ryj a Panstwo Koscielne sobie wierci !!? skandal i zenada !

11.05.2016 14:03

tez o to pytalem i nie mam zielonego pojecia... podobno nie mozna bylo tego wyciagac pozziej ze niby mozna ale min 30% mniej i czort wie jak to z tym jest !

11.05.2016 13:51

Czy już ktoś wycofywał pieniądze z PZU Pogodna Jesień. Czy aby je wycofać należy się zwolnić z firmy albo zakładać dodatkowy punduszu IKE na który transferujemy pieniądze z Pogodnej Jesieni a dopiero później je wypłacamy? Może ktoś na to szerzej odpowiedzieć
    yyy

11.05.2016 14:21

jeśli chodzi o pogodną jesień to możesz wybrać bez żadnych problemów i kosztów.Gorzej jest z PPE trzeba poniesć koszty około 30 procent.
    Poludniowiec

11.05.2016 13:23

Nie kurcze wszystkie związki tylko jeden idiotyczny związek niepodpisał porozumienia! Podziekujmy panu G.P. pni EWu ze pozbawili nas jako zwolnionych dodatkowej odprawy od pracodawcy i pignigu. A jako zostających premii!!! Co za ludzie suwdza w takim zwiazku i sponsoruja swoimi skladkami takich ludzi???????? Nuenirmalne opamietajcue sie ludziska

11.05.2016 13:09

Zwolnienia ruszają, zostało zakończone mediacje związków z pracodawcą zakończone fiaskiem. Zwolnienia będą prowadzone w sporze - brak podpisu związków pod zwolnieniami. Anie pracodawca ani PGNiG nie chciał przystać na propozycję związków czyli dodatkowe odprawy dla zwalnianych pracowników. Chciało by się jak to robiono kiedyś pojechać pod biuro zarządu i wywieść prezesa na taczce oblanego smołą i opsypanego piórami. Czy ktoś słyszał aby zwalniali także z biur albo im pensję obniżali?

11.05.2016 13:16

czyli na dzien dzisiejszy odprawy z kodeksu czyli 3 pensje i nic wiecej ?! tak ?

11.05.2016 13:22

Tak zgadza się, tylko to co przewiduje kodeks pracy.
    malarz

11.05.2016 09:13

PSY SZCZEKAJĄ, ALE KARAWANA JEDZIE DALEJ. Mam pensję z EXALO od roku, gdzie nie pracuję ( postojowe ),pracuję za granicą. Ja bym chciał, aby nic się nie zmieniło. Jestem wdzięczny Firmie,że o mnie zapomnieli, nie wiem kto robi mi dziennik pracy, pieniążki wpływają ( na waciki dla żony )ale wpływają. Opowiadam to kolegą za granicą to mi nie wierzą, bo dawno nie słyszeli o tak " profesjonalnej " Firmie, gdzie siedzisz sobie od ponad roku w domku a pieniądze pchają na siłę. Żyć nie umierać. W nowej pracy mam dużo więcej na rękę, bo Exalo płaci wszystkie składki za mnie. Zmieniłem sobie numer telefonu, aby nikt mnie nie chciał wysłać na wiertnie. TAK trzymać Firma , proszę nic nie zmieniajcie. Good Luck.

11.05.2016 07:21

Panowie podsumowując dyskusję to jest tak jak z okresem i wypłatą...Jedno i drugie jest raz w miesiącu , a jak nie ma to znaczy ,że ktoś Was zdrowo wyr...ł:)
    zinior+zaloga

10.05.2016 22:42

faja ci moze pozyczyc bo tyle nabral zaliczek ze go w koncu rozliczymy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

janek

10.05.2016 22:29

ma ktoś pożyczyć 200zl?
    JAN

11.05.2016 06:10

no co ty janek nie możesz sobie dorobić na wolnym
    kto to? co to za człowiek?

10.05.2016 21:48

proszę i powiedzieć skąd i czemu ten dyrektor nowy z Zielonej Góry się tak panoszy? on ma jakieś układy z prezesem? kto to jest ten pan K.B bo w każdym centrum nie miłe słowa o nim, nie wspomnę jakie ma przezwiska i jakie o nim historie chodzą, to człowiek legenda, co na to prezes? ponoć chce wszystkich zwolnic z innych centrów!! powiedzcie cos o nim

10.05.2016 20:08

Przecież pisze , że na nic nie ma zgody .Czytaj że zrozumieniem ;)

10.05.2016 20:46

Znaczy na nic niema zgody ale karawana jedzie dalej czy się zatrzymała na chwile [no i od czego zaczną od zwolnień czy najpierw wszystkim umowy wypowiedzą ]

10.05.2016 19:56

Powtórzę pytanie czy ktoś wie co wynegocjowały związki ??!!
    XXX

10.05.2016 17:49

Bardzo dobre wyniki PGNiG w pierwszym kwartale.Zysk netto Grupy PGNiG wyniósł w pierwszym kwartale obecnego roku 1,39 mld zł - o 11 proc. więcej niż w analogicznym okresie ub.r. To więcej niż spodziewali się analitycy. WIADOMOŚĆ PODANA 09 05 2016 R.PODANO WNP.PL PORTAL GOSPODARCZY
    teżwidz

11.05.2016 09:01

mają takie bardzo dobre wyniki za pierwszy kwartał ponieważ exalo prawie całkowicie stało bez roboty i nie generowało strat,drugi kwartał jeśli dalej będą urządzenia stały to będzie jeszcze lepszy finansowo dla pgnig,skądś to znamy że jeśli urządzenia stoją to przynoszą większy zysk niż jak pracują mimo że pracownikom będącym w domu się płaci a jak teraz się ich zwolni i nie będzie płacić postojowego,zusu,pdo, to akcje pgnig skoczą na 15 złotych.i widzicie jak to działa.Choreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
    Wciórny Szczałowy

10.05.2016 17:48

Patrzę na postawę naszych związków zawodowych i przypomina mi się ostatnia scena z Folwarku Zwierzęcego, gdy świnie-rewolucjoniści, przywódcy buntu przeciw ludziom, piją z ludźmi gorzałę, klną i... chodzą na dwóch odnóżach. A wcześniej propagowały hasło: cztery nogi - dobrze, dwie nogi - źle. Przez okno, zaś, obserwują ich libację z ludźmi zużyte, zagłodzone, wystrychnięte na dudka zwierzęta, którym świnie gwarantowały obronę, ochronę i uczciwe życie. Związki mówią, że należy się skupić na tych, co zostaną i ich warunkach pracy!? To nie ma obrony interesów pracowników jako grupy? Walki o godne warunki pracy czy też z tej pracy odejścia? Jest ustawka, śliskie interesiki, tumiwisizm, tchórzostwo...? A kto zostaje, jakaż niby to 'kadra' jest forpocztą tych, którzy na ten zaszczyt dalszej pracy zasługują? Czas się przyjrzeć? Ano, czas. Plecki, brzuszki, przypasiory, filolożki, polonistki, szewce, znajomki? Zasłużeni, yhm? Reszta, która z firmą związała swoje losy, kilkanaście, -dziesiąt lat pracy, doświadczenie, wykształcenie, lojalność - na bruk gówna po gołębiach grabić? Jakież są kryteria (poważne i podane przez pracodawcę do wiadomości) zwolnień, w takim jeszcze psim stylu przeprowadzanych, ktoś zna? Firma od gazu, ropy, kopalin, a cóż teraz czynić będzie - się likwidować po kawałku? Czy też ważniejsze jest ratowanie przez PGNiG pracy na Śląsku za dziesiątki milionów cza futrowanie jakiejś tam ligi gry w cośtam, a swoim banan w anus? To tak się ludźmi i interesem zarządza? A co poniektórzy na dołach to z jaką wizją: u góry knury, na dole maszkary - podgryzki, opluwanie się jadem z zepsutego zęba, w imię czego? Lojalności wobec knura, który na przesmyki wysłał? Piła nie lubi tych, Zielona Góra - tamtych? Sami się zagryziemy od dupska strony? A później z torbą, jak ktoś ją ma, wlokącą się po ziemi na żebry marsz? Nie łudźta się wy, co wam w pyskach słodko, że innych zwalniają - urzędnika czy wiertacza. Przyjdzie kolejny ekonom i was dobiją 'pałamy w durackie łeby'. Tak jak nas i nasze rodziny teraz - ojców, matki... W pierwszej kolejności są złe rządy, brak planu rozwoju firmy, ale też brak biznesowego honoru i podstawowego poczucia sprawiedliwości. A później można pokazać, kto jest darmozjadem, bo robić mu się nie chce. Większość robić będzie, jak ma komfort wolności od permanentnego poczucia zagrożenia swej egzystencji i mobbingu. Jak na razie, to coraz to większy łojotok i wszawica - zarząd na Sfinksa, a szczucie i puszczanie farby o zwolnieniach tylko ma straszyć i ludzi gnoić. Związki na urlopach, a pracownicy wybrani jednym u gardeł wiszą, a odwłokami sobie dziurę w słomie moszczą, co by się usadowić na gnieździe. Kochani, nie wszystkim to niziołkostwo się udziela - nakręcim z tego epopeję, jak z Nędzników W. Hugo, ale na cudzych smarkach ślizgać się nie będziemy. Pożyjeta, zobaczyta.
    remik-widz

10.05.2016 18:24

Kapitalny post Wciórnego Szczałowego.Szczególnie go polecam dla tych co zawiadują losem innych.
    Ex

10.05.2016 16:51

Nicku ????? - nie strasz, nie strasz bo się z.... Podpisanie było by dużym błędem .

10.05.2016 16:47

Ha ha i tak miało być wszystko wypowiedziane , jak by podpisali :).Teraz sprawa będzie bardzo nagłośniona , media, politycy etc....., o tym w jaki sposób się traktuje pracowników .
    ?

10.05.2016 16:42

Wypowiedzenie układu zbiorowego oznacza poza brakiem wszelakich premii również brak dodatku świątecznego oraz dodatku terenowego ( czyli im dłużej w pracy to większy podatek od noclegu i wyżywienia, pensja jeszcze bardziej w dół ) ???

10.05.2016 16:38

Co dalej ?.Dajcie godne PDO, to z 2600 pracownikow zostanie 100 osób w Exalo. Beda to głównie: prezesi, dyrektorzy i zdesperowani .
    misiek

10.05.2016 16:17

i co teraz? co dalej z exalo, jak sytuacja teraz będzie wyglądać?
    Iwona

10.05.2016 16:10

PGNiG doprowadził do takiej sytuacji firmy wiertnicze , łącząc je .Niech PGNiG teraz płaci za swe źle ruchy. I nie gadaj głupot że PGNiG , nie ma kasy .Prywatnie jak ktoś zrobi zły interes , płaci za to .
    Qlka

10.05.2016 15:56

Tylko G.P. ale on jest wspanialy, jego bezinteresownosc nie zna granic. Z pustego to nawet Salomon nie naleje.
    Smutny

10.05.2016 15:29

Tylko jeden przewodniczący ZZ G.P. ma jaja i wstawił się za ludźmi zwalnianymi.Tylko On chciał, aby zwalniani dostali jakiejś PDO .Przykre to :(.
    gosc

10.05.2016 15:25

A moze zamiast sie kłócic połączyć siły i zrobic coś w kierunku ratowania firmy . Było mnostwo firm w kraju w podobnej sytuacji . Teraz rzad obiecuje stawiamy na Polskie firmy i zamierza przeznaczyc na ten cel ogromne pieniadze ,po co budować od poczatku skoro tu jest gotowa firma z tradycjami . ile bedzie kosztowało robienie odwiertów przez firmy zagraniczne ? należalo by uruchomić polityków skoro tyle obiecuja .pozdrawiam
    pytanie!

10.05.2016 15:23

wypowiedziany będzie układ zbiorowy co to oznacza dla pracowników tych co zostaną zwolnienie i tak i tych co się uratują, jakie są różnice? po jakim czasie teraz mogą zwalniać? czy to nie gorzej dla zwalnianych? nie dostaną żadnego PBO ani nic dodatkowego od firmy?
    lolo

10.05.2016 05:53

HEJ nie pisz takich kłamstw bo sam nie masz pojęcia co piszesz chyba!! to forum nie jest do takich spraw wielki cwaniaku !
    stefan

10.05.2016 00:03

haha,jak widzialem benkarty wojny
    statystyk

09.05.2016 23:59

kto ile benkartow narobil na boku? placicie alimenty? prosze o szczere odpowiedzi
    Anty Remik

09.05.2016 22:30

Czyli elektryk spod nicku Widz dalej działa :) te fajerwerki to tez Twoja zasluga baranie!
    remik-widz

10.05.2016 18:06

Moją zasługą było uratowanie J.byc może od śmierci a tym samym uratowałem dobre imię firmy.To makowski ponosi pełną odpowiedzialność za to co się wydarzyło.Tylko to indywiduum nie wie do czego to słowo zobowiązuje . natomiast obrzucanie kogoś epitetami świadczy wyłącznie o braku argumentów w czasie polemiki.Właściwie nie powinienem prowadzić dyskusji z matolstwem gdyż zostanę sprowadzony do jego poziomu a potem pokona mnie ono swoim doświadczeniem.

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.