Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

abc

15.05.2016 20:58

Leci, bo mu nie wyszedł zakup TD z innej firmy. Musi odreagować...
    Aaa

15.05.2016 19:34

Leci, bo jest fachowiec. W koncu kupil MRa za kupe kasy. Wtedy techniczni tez go nie odbierali ;)
    prawy

15.05.2016 18:44

Proponuję zainteresować PGNIG osobą pana dyrektora handlu z ZG. Jeśli ktoś tego nie ukróci, może być chryja. Ten pan jest alfą i omegą i ponoć leci do USA na odbiór techniczny TD.
    przerażony

15.05.2016 21:06

a niech leci bogatemu wszystko wolno, zeby tylko dobrze czytał bo mu wcisna głowice Bowena jak pare lat temu Drillmec krakósom zamiast TD i beda nastepne jaja,może by wysłać jakiegoś wiertnika...............lepiej co wie o co chodzi panie Marku.

15.05.2016 11:24

A dlaczego nikt nas nie informuje na temat tych nowych umów ,to związki niech nam przedstawią żebyśmy mieli czas na przemyślenie ,może oto chodzi żeby nie dać odpraw żeby ludzie podpisywali nawet nie wiedząc tak dokładnie o co chodzi .Proszę wytłumaczyć jak nie będzie pracy jak firma będzie płacić ,na jakich zasadach premie kto pierwszeństwo do pracy będzie miał I.T.P -MY NIC NIE WIEMY

15.05.2016 08:38

Do związków nie podpisujcie żadnego badziewia . Nie dajcie się przekupić Nie biesicie na siebie za to odpowiedzialności NIE PEŁZAJCIE TĄ DROGĄ
    widz

15.05.2016 08:36

Wielki teozof wiertni czyli imć kaczmarowski o gębie ala feliks edmundowicz dzierżymorda.Człek z kompleksami, których nabył gdy spadł ze stołka kierowniczego o jedno oczko niżej za liczne błędy.Sprawiał wrazenie, że ciągle w srodku go coś gryzie.Leczył te swoje kompleksy najchętniej na podwładnych dokuczjąc na rozne sposoby.Tylko specjalista psychiatrii mogłby rozwiazać jego zakompleksione ego.
    fakty

17.05.2016 11:45

Jerzy tzw Rydwan o wygladzie i zapachu Shreka(przepraszam Shreka)Nr 1 wielkim elektrykiem 10.0 (3 spalone silniki,1 szafa,4 grzałki,2 podgrzewacze)jak za cos sie wzioł to było wiadomo że stójka pewna,jesli coś miało wiecej niz 1 przewód to nie ogarniał.Szukał schematów na Naszej Klasie od 12 do 14 godzin ale chłop sie starał.Byl wybitny 10 firm zmienił w swojej karierze w tym 4 dyscyplinarki Brawo TY 10.0 TO mało.100000.0
    widz

18.05.2016 19:22

Dziekuję panie"Fakty" za porównanie mnie z filmowym Shrekiem - to postac w kazdym calu pozytywna.Pan z pewnością bardziej utożsamia się Lordem Farquaadem okrutnikiem, ktory został zjedzony przez smoka.Także więc uważaj na siebie gdyż historia lubi się powtarzać... Co do tej wyliczanki silnikowo-grzałkowj-dyscyplinarnej to odpowiem tylko :są to bzdziny z twojej trąby jerychońskiej.Swiadczy to o tym, że jesteś osobnikiem o cechach psychopatycznych, ktoremu przyjemność sprawia dokuczanie innym.Przypadek z punktu widzenia lekarskiego nie tyle unikalny co smutny. Nk w czasie pracy.Przygarniał kociołek garnkowi, często gdy wchodziłem do kancelarii słyszałem kliknięcie myszką.Rzut oka na ekran kompa - jakas tabelka w EXcelu.Lecz na pasku zadań nie ukryje się czym się w danej chwili zajmuje, widać najczęściej było:PASJANS lub PASJANS-Pająk. Jak wsadzisz głowę w beton a twój majster(tfu) nogi to razem będziecie reentry. PS.Cyt."za coś się WZIOŁ"- przydałby się tutaj słowniczek ortograficzny.
    Abbg

14.05.2016 23:08

Debil to malo powiedziane...
    stefan

14.05.2016 23:06

to wszystko wina pis,i wbijcie to sobie do glowy,za PO umowy przedluzali a za pis-uarow zwalniaja na potege,kaczor wszytstkiego sie dotknie to zostaje spalona ziemia,teraz trzeba uciekac za granice euro bedzie niedlugo powyzej 5zl,juz lepiej zbierac jablka za 10tys niz sie babrac w blocie za 2-3tys

14.05.2016 20:51

A takich związków zawodowych jak mają górnicy na śląsku to życzę każdemu pracownikowi w każdej firmie które walczą do upadłego o pracownika a nie załatwiają tylko swoje interesy, swoich rodzin i dzieci pracujących w firmie (patrz związki z piły osobiście znam ich przewodniczących i wiem o czym mówię)

14.05.2016 20:47

Wiecie to w tym wszystkim jest najgorsze już nawet nie to że nas zwalniają ale to w jaki sposób że traktują nas jak ostatnie szmaty i psy. Człowiek przez 20 lat harował w tej firmie czy deszcz czy śnieg ciągle na dworze kosztem swojego zdrowia i zaniedbaniem rodziny tymi ciągłymi wyjazdami a co dostaje na koniec kopa w (usunięte przez administratora) i wypad śmieciu. Chciało by się pojechać do dyrekcji i wykrzyczeć to naszym związkowcom i zarządowi.

14.05.2016 20:36

Nic wam nie pozostaje tylko zgłosić się do "guru" prawniczego czyli "Duda pomoc" prawna..... sztabowy program jaśnie nam panującego...

14.05.2016 20:05

Ex Jaślak

18.05.2016 14:02

Koledzy, czytam to co piszecie i mimo iż nie tak dawno tam pracowałem pojąć nie mogę tego co piszecie, związki, PGNiG itd. Odpowiedzcie na proste pytanie, Jak mają was utrzymywać jak nie ma roboty i nie zarabiacie nawet na utrzymanie siebie? Wiercić, za czym przy tej cenie??? Każda firma zwalnia jak nie ma zleceń, wyjdźcie już proszę z komuny, wiem że wielu z was spędziło tu większość życia ale to już, i przykro to mówić....Koniec.
    !!!!!!

18.05.2016 16:17

Nikt nie kwestionuje potrzeby i skali zwolnień. Tu chodzi o sensowne i na odpowiednim poziomie dodatkowe odprawy pieniężne dla zwalnianych. To nie jest komuna ale zachodnia cywilizacja, XXI wiek i środek Europy!!!!!!!!!!!!

14.05.2016 18:19

Jedyny ratunek-wywalić obecny zarząd ogłosić upadłość -rozbić na mniejsze firmy nie zależne
    no

14.05.2016 17:59

NO to czemu PIS nie ratuje firmy???? tylko jest gwoździem do trumny???? a miało być lekiem na całe zło świata...... (jak są niby taki fachowcami jak twierdzicie to powinni z każdego bajzlu wyratować a tu lipa....) śmieszne to jest.... że wszystko cały czas się na kogoś innego zwala.... hmmmmm czyli niezła fucha teraz poseł czy minister może robić co chce rujnować jak nie wyjdzie a i tak tylko wina będzie poprzedników..... to tak jakby zmiana po tobie na wiertni coś zje....a a winą by ciebie obarczyli żeś to ty przed nimi pracował i to tylko twoja wina wielka wina....
    tak

14.05.2016 20:24

Tak masz racje. tak samo jak teraz ludzie którzy fanatycznie są zakochani w PISie i maja klapki na oczach mówią że to tylko wina poprzedników (ich tez) ze nie ma odpraw..... to pytam dlaczego są pieniądze na nowe stanowiska dyrektorskie swoich kolesiów i rodzin związkowców????? więc coś tu nie jest halo i to nie tylko wina poprzedników ale jad nieszczerość i dwulicowość pisowców za których teraz stanowiska pracy oddajecie
    Jaslo pracownik

14.05.2016 17:06

Czyli cwaniaku "no" co powinien ten zarząd zrobić?.To PO zniszczyła tą firmę i tylko oni ponoszą 100% odpowiedzialność co się teraz dzieje . Co się tyczy natomiast obecnego zarządu PGNiG i Exalo to na prezesowskich stolkach siedza ludzie ktorzy byli zwiazani z PO-PSL , bo byli bardzo blisko poprzedniej władzy . Naczelny PGNiG Prezes W. -był głównym Geologiem kraju , natomiast Prezes Exalo N. zasiadał wśród głównych (dyrektor) zarządzających w Exalo za czasów prezesa Truszkowskiego (Marszałek Zych Z.Góra) .Dziwne jest to że ludzie powiązani z PO-PSL nadal rządzą takimi strategicznymi firmami.
    no name

14.05.2016 13:54

podobno od poniedzalku maja przychodzic do wszystkich wypowiedzenia umow z nowym aneksem do podpisania apozniej grupowe po tym... i degradacja ze stanowisk czyli wracamy panowie do lopaty za psie pieniadze ;) :P

14.05.2016 15:58

Nie za bardzo jest tak jak piszesz najpierw zarząd musi zatwierdzić nowy regulamin a dopiero później mogą cokolwiek rozsyłać.
    obserwator

14.05.2016 11:53

pogodna jesień a ppe to dwie rózne rzeczy. związki jak nic nie wywalczyły to powinni chociaż umożliwić darmowe eutanazje. pgnig dawała prace exalo i dawać przestała. trzeba kupować skroplony gaz, rope saudyjską i.t.d. w pgnig tam jest przyczyna katastrofy. kompanymeny i rózne inne specjaliści.w orlenie to prezesi zwracają uwagę czy ktoś nie ma włosów w nosie i exaalo nie bardzo im odpowiada żeby się reklamować.
    AgEncjA toWaRzYska

14.05.2016 10:56

ta firma to jeden wielki (usunięte przez administratora)

13.05.2016 21:54

A dokładnie pisząc związki walczyły o dodatkowe 3x4700 brutto do odpraw ustawowych.
    Andrzejek

13.05.2016 21:51

do widz(remik)piszesz o tym gosciu co wydzedzil w mostek wiezowego i zwalal wine na druga zmiane i dopiero sie przyznal gdy mu powiedziano ze go wypierdola z tego urzadzenia to w nielasce sie przyznal gdzie wszyscy swiadkowie go wskazali ale nie ma co sie dziwic chlop nigdy nie robil na wiezy tylko wory sypal i pozniej zostal wiertaczem,ciekawe jak przechodzil okuliste bo nosil okulary jak stempien z 13 posterunku,taka fachura ktory robil wszystko po omacku
    widz(remik)

14.05.2016 00:34

To ten sam.Na MASie jak włączył odwrotne obroty stołu to o mały włos nie przeniósł na łono niebiańskie kluczem do rur jednego ze stołowych.Tylko łut szczęścia sprawił, że nic się nie stało.Zaczynał w ZielonejG. skąd chętnie się go pozbyto do piły.Z natury niedostępny i często złosliwy poza tym to taki MAŁY kapuś na wiertni w ręku człuchowskiego kartofla.Pożyteczny-dla kierowniczków- idiota.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

ciepła posadka

13.05.2016 18:04

w obecnej sytuacji nikt nie powinien mieć awansu na kierownika ani dyrektora!!! to chore co dzieje się w ZG!!! żadnych nominacji i kasy, pokazać pracownikom, ze tez umiecie oszczędzać darmo....
    XXX

13.05.2016 17:30

Do związków dla przypomnienia. Dla dzieci nafciarza ślubnych i ty nie ślubnych -JEST PROGRAM 500 PLUS .A ODPRAWA -TO JEST ZA LATA PRACY JAKIE W FIRMIE ZOSTAWIŁEM. I jeśli nie dostane odprawy po 30 latach pracy na równych zasadach IDĘ DO SĄDU

13.05.2016 21:51

Bez porozumienia czyli zwolnienia w sporze. Tak czy inaczej firma która zwalnia ludzi grupowo musi dać odprawy zgodnie z art. 8 ust. 1 kodeksu pracy. czyli: 1) jednomiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy krócej niż 2 lata; 2) dwumiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy od 2 do 8 lat; 3) trzymiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy ponad 8 lat. Więc tak czy inaczej odprawy będą, rozchodzi się o to że związki walczyły o jakieś dodatkowe pieniądze prócz tego co przewidują przepisy i co zakończyło się fiaskiem.

14.05.2016 10:53

Exalo to córka PGNIG.koksu-jak córkę byś wydawał to też byś puścił w samych GACIACH
    XXX

13.05.2016 17:17

gfg

13.05.2016 21:11

To prawda! Niektorzy siedza w chacie i maja placą plus zarabiają na boku -- i mają dostać sprawiedliwie dostac tyle samo co gość ktory pracuje i ma na utrzymaniu 3 dzieci??? To chore byłoby
    www

13.05.2016 21:48

a może byś się zamienił, nikt nie siedzi w domu bo ma taki kaprys
    ZZ

13.05.2016 17:14

Związki Zawodowe nie mają adresów do wszystkich pracowników jak ma je pracodawca a na wiertnie i do swoich członków Solidarność wysłała mail z informacją o negocjacjach, odszukajcie go i poczytajcie, ja widziałem i to pracodawca proponował odprawy socjalne dla potrzebujących bo będący na przestoju co miesiąc dostają odprawy na raty
    ZB

13.05.2016 19:40

jeśli związkowcy solidarność negocjują tak jak ich pierwszy przywódca to wszystko jasne komu sie należą dodatkowe ODPRAWY [Żadne poważne ZWIĄZKI ZAWODOWE nie zgodzą się na takie warunki ]
    Polu

13.05.2016 16:44

Jak sie regulamin ukaże
    exaloo

13.05.2016 14:05

wiadomo cos kiedy zaczna zwalniac?

13.05.2016 13:54

Brawo związki żeście tego badziewia nie podpisali ,jak już to wole odejść z honorem ,i tak najwięcej odprawy by dostali kierownicy BO ONI NAJWIĘCEJ TRACĄ.

13.05.2016 13:45

Grubymi nićmi szyte.... my coś zaproponujemy... wy się nie zgodzicie.... zrobimy co bedziemy chcieli a Wy (zwiazki) bedziecie kryci jacy to dobrzy i waleczni jesteście...

13.05.2016 13:44

Nie chce sie wierzyć oni chcieli odprawy przydzielać każdemu osobno według sytuacji pracownika.Poróżnili pracujących to jeszcze chcą poróżnić zwalniających .CHYBA KTOŚ TU LICZY JESZCZE NA PROFITY [JAK COŚ ODPALĘ TO BĘDZIE WIĘKSZA ODPRAWA ] I kto by miał to przydzielać zapewne ZWIĄZKI.No nie uwierzył bym w to jak bym nie przeczytał to na POCZCIE chyba każdy to dostał .

13.05.2016 13:41

No czyli związki nic nie wywalczyly.... teraz zarząd sam podejmnie decyzje co zrobi i jak zrobi czyli nic nowego....
    Dla tych co nie mają poczty firmowej

13.05.2016 13:36

TRUDNE KONSULTACJE BEZ POROZUMIENIA W dniu 9 maja 2016 r. zakończone zostały 20-dniowe konsultacje Pracodawcy z Organizacjami Związkowymi w ramach procedury grupowych zwolnień i grupowych wypowiedzeń warunków pracy i płacy w Exalo Drilling S.A. Odbyło się 7 spotkań, w trakcie których strony uzgodniły szereg kwestii związanych z powyższym procesem, w tym treść projektu porozumienia w zakresie: 1. Przyczyn, zakresu oraz terminu grupowego zwolnienia i grupowego wypowiedzenia warunków pracy i płacy; 2. Kryteriów doboru pracowników do grupowego zwolnienia oraz grupowego wypowiedzenia warunków pracy i płacy wraz z arkuszami oceny pracownika (stanowiących załącznik nr 2 do porozumienia); 3. Zasad postępowania w sprawach dotyczących pracowników objętych grupowym zwolnieniem i grupowym wypowiedzeniem warunków pracy i płacy wraz z wykazem stanowisk pracy i zawodów przyporządkowanym do poszczególnych grup zawodowych i stanowisk (stanowiącym załącznik nr 1 do porozumienia); 4. Odpraw pieniężnych ustawowych; 5. Odpraw dla pracowników chronionych na podstawie art. 39 Kodeksu pracy; 6. Świadczeń przysługujących pracownikom na podstawie warunków zatrudnienia wynikających z postanowień ZUZP Spółki 7. Programu pomocowego dla pracowników objętych procesem zwolnień oraz wypowiedzeń zmieniających; 8. Obowiązku i kryteriów ewentualnego ponownego zatrudnienia zwalnianych pracowników Kwestią nierozstrzygniętą w trakcie negocjacji pozostała, konsekwentnie postulowana przez stronę społeczną, wypłata tzw. „odpraw firmowych”, których zaproponowana wielkość znacząco przewyższała możliwości finansowe Spółki. Prezes Zarządu Exalo Drilling S.A. ze swej strony przedstawił, możliwą do spełnienia przez Pracodawcę, propozycję wypłaty zwalnianym pracownikom dodatkowych „świadczeń pomocowych” (fundusz pomocowy), których wysokość byłaby ustalana indywidualnie dla każdego zwalnianego pracownika w ramach pomocy socjalnej. Jej wielkość uzależniona byłaby od sytuacji finansowej i życiowej zwalnianego, a cały proces odbywałby się przy pełnym udziale strony społecznej(Komisja Socjalna). Organizacje związkowe zaakceptowały formę wypłaty „świadczeń pomocowych” lecz na wskutek istotnej różnicy zdań co do całkowitej wysokości kwoty środków przeznaczonych na ten cel, strony nie doszły do porozumienia. Tym samym cały proces konsultacji, mimo daleko zaawansowanych uzgodnień, zakończył się brakiem finalnego porozumienia. W konsekwencji braku porozumienia w sprawie przeprowadzenia grupowego zwolnienia i grupowego wypowiedzenia warunków pracy i płacy, zasady dalszego postępowania zostaną ustalone przez Pracodawcę w oddzielnym regulaminie. Z chwilą podjęcia przez Zarząd Spółki uchwały o wprowadzeniu w życie „Regulaminu Grupowego Zwalniania i Wypowiadania Warunków Pracy i Płacy” - zostanie on przedstawiony pracownikom do wiadomości. Opracowanie Newslettera – Ryszard Chylarecki Współpraca: Wojciech Krupa

13.05.2016 13:25

Związki zawodowe nie dają żadnych informacji co do uzgodnień z bardzo prostej przyczyny..... po co "zwykłym" pracownikom taka informacja jak i tak zostaną zwolnieni.... zostaną tylko pociotkowie związkowców a u nich jak w rodzinie wszyscy wszystko wiedzą... oczywiście ci co powinni reszta niech...... spada
    menel

13.05.2016 11:03

Zwalniaja? I dobrze. Ja sam sie na liste zglosilem. Przynajmniej czlowiej znajdzie lepsza prace,a nie bedzie zyl marzeniami. Nowy dzien,nowe mozliwosci i byc moze lepsze jutro...
    Taka sytuacja

12.05.2016 23:20

Mam pytanie: czy ktoś wie może, czy typowanie do zwolnień odbyło się rzeczywiście według tych kryteriów podanych przez zarząd? Bo tak sobie myśle, ze gdyby tak było to nie miałbym się o co martwić.
    Xxx

12.05.2016 23:07

Dzis usłyszane od zz: nie podpisaliśmy porozumienia bo zostalibyscie bez niczego? Wiec sie pytam co teraz mamy?
    Andrzejek

12.05.2016 22:49

to slepy taki kozak byl haha
    Exalo

12.05.2016 22:46

K.... pajacu miej pretensje do zarządu a nie do Zz. Jeden ze związków robi wszystko aby jakieś tam odprawy były, chociaż nie musiał tego robić .
    realista

13.05.2016 08:38

Kolego związkowcu bo zapewne jesteś ze związków jak tak bardzo ich bronisz. To co mówisz jest trochę z pogranicza świata fantastyki, jak to jeden ze związków robi wszystko żeby jakieś tam odprawy były ??!! Sprecuzuj słowo "jakieś" bo jeśli masz na myśli odprawy w postaci 3 x mieśięczna pensja to mamy to zagwarantowane przez kodeks pracy, chyba że dla ciebie "jakieś..." tam odprawy to może te co żwiązki wynegocjowały dla górników czyli po 100 tys ?, ha ha ha
    brutus

14.05.2016 20:08

Jak to nie musiał, to po h....... one są, jak nie po to?
    xxx

12.05.2016 22:38

Moi drodzy, pytanie zasadnicze, co zrobiły związki? NIC!!! Nawet jednej odprawy!!! Żenada.
    !!!!!!

12.05.2016 22:58

Poczytajcie sobie wcześniejsze wpisy na temat ZZ; dla przypomnienia.
    widz(remik)

12.05.2016 22:31

Chłop na schwał czyli majster (nie)łaska.Tylko pod kopułą ptasi móżdżek.Odznaczony resortowymi medalami a rurowanie na otworze Bonikowo(pod Kościanem) nie udane.Bardzo lubi owoce i ciasteczka zajadać (potworek ciasteczkowy).Na Wierzchowicach - zagłębie gazowo- jabłkowe workami wywoził frukty.Chyba na sprzedaż bo jak można spałaszować w 2 tygodnie worek(50 kg) jabłek?I to wysokie mniemanie o sobie - jestem IDEALNYM majstrem(tak jak ojcem).
    kierownik Dzialu.

23.05.2016 15:47

Rozbawiony. Widze ze wogole nie kumasz sytyacji. Jesli jeden pracownik pisze rzeczy szkalujace innych pracownikow tej samej firmy lub wyraza negatywne i szkodliwe opinie nt dzialalnosci innego dzialu tej samej firmy na forum publicznym to DZIALA NA SZKODE CALEJ FIRMY. Oznacza to ze pracownik taki kwalifikuje sie do zwolnienia dyscyplinarnego. Tego typu dzialanosc moze byc scigana z powodztwa cywilnego z ramienia firmy. Opinia tego pana w nic mnie ubodla bo nie mam nic do zarzucenia co do profesjonalizmu moich inzynierow i solidnosci pracy jaka wykonuja. A podobne ataki pana na ktorego post odpowiadalem swiadcza ze jest nic nie wartym pracownikiem i swoja frustracja maskuje swoj brak profezjonalizmu. Natomiast zgadzam sie z jednym z panow ze kazdy ma wpadki podczas pracy. Z tym ze tylko nieroby nie popelniaja bledow. Za kazdy blad podczas naszej pracy odpowiadam ja pospoly z inzynierem wykonujacym serwis. A jak napisalem wczesniej nie mamy sobie nicl do zarzucenia ze wykonalismy zla robote celowo lub z braku wiedzy zawodowej. Jeszcze raz oszczegam ze nastepne takie kalumnie pod naszym adresem nie puszcze plazem tj tylko komentarzem na tym forum. Na tym koncze i zamykam ten bzdurny temat.
    teraz już milicjant

23.05.2016 15:58

Nie strasz ,,maluczki kierowniku wielkiego działu" policją bo jak oni się przyjrzą dokładniej twojemu działowi i niejasnym kontaktom np.z kr....m to możesz się zaj......poślizgnąć, i będzie ci zaj........ niesmacznie w pyszczku więc lepiej zamilcz bo nie jesteście tacy nieskazitelni,i nie obrażaj innych bo sam jesteś BARAN.
    sprawiedliwy

12.05.2016 21:38

Kopernik wstrzymał Słońce, Geniusz Bystry z Zielonej wstrzymał zakupy. Dzieło tego pierwszego - epokowe, tego drugiego stylistycznie, gramatycznie, ortograficznie i merytorycznie[droższe zamienniki] kompletne dno. Ten pierwszy ruszył Ziemię, a ten drugi ruszył za Wodę[Wielką].

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.