Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

jaa

10.04.2017 18:01

Mam pytanie czy wysyłają te nowe umowy?

10.04.2017 12:48

@pociotekfirma wprowadza dodatkowe premie dla pracowników? Kto będzie mógł je uzyskać? Wiesz jakie osiągnięcia będą nagradzane?

10.04.2017 19:30

Proszę więc uświadomić pracowników szanowna pani
    pociotek

10.04.2017 12:22

Teraz będą premie wynikowe i nagrody za szczegulne osiongniencia...he he Chyba wiem kto bedzie brał te nagrody.buhahaaaaaaa buhahhaaa
    Bolo

09.04.2017 20:25

tak i tylko młody dwa razy a nawet trzy razy więcej musi pracować bo za siebie i za starych capów nikt to im woczy nie powie bo przeważnie są na kierowniczych stanowiskach i mają wpływ na Białą Dame
    Bolo

12.04.2017 09:47

Oj to firma teraz już padnie ,jak taka Ekscelencja szpagatowa odejdzie oj co to będzie
    BOLO nez

27.04.2017 12:17

Zrób to!!!

08.04.2017 22:17

młody byk zwolniony

09.04.2017 16:06

przeciwerupcyjne to najmniejszy problem na taki przykład warcała z jasla , wielki krz a problem z perupcyjnym,dobrze że sie ma kolegów tu i tam,parę zmoczek jako campany,chwila przerwy ,wyciszenie i znowy sie pojawił,ci emeryci przecież nie maja szans na legalu przejśc psychotechnicznych i i normalne lekarskie powinni mieć problem,wielu młodszych ma przeciwskazania do szybu a te dziady wszędzie lezą aż ktoryś kipnie na rigu i będzie chryja,pnig nie lepszy niz exalo a powinno być wreszcie powiedziane,,spier ............dziadu masz emeryturę lub zasiłek to sieć w domu,nad wodą czy gdzie ci sie żywnie podoba bo twoje czasy mineły i kase wziołeś to se zwiedzaj świat a nie pchaj (usunięte przez administratora) tam gdzie potrzeba i siły i pary i sprawnego umysłu,ciekawe czy taki szloske jozef jeszcze robi ten to był nie do zdarcia, a kwiaciński też już chyba ma ze sto yearów a pewnie dalej trzepie dolar w pakistanie,jajca panowie niepojęte do czego to doszło ,sodomia i gomorja w kumulacji, robi sie naftowy klub seniora nie bedą musieli ani jechać na przejście sobie zaruch........ ani trzepanie kapucyna nie będzie im potrzebne,samo zycie
    zdawca prelegent

18.04.2017 16:24

Skąd znasz perypetie KRZeta? Puszczają te same pytania po 5 lat i tak nie mogą zdać niektórzy!!! Proste a jakie trudne!!! jaja na kursach
    Zainteresowany

07.04.2017 21:11

Dzięki za odp
    Wreszcie wolny

07.04.2017 18:22

Po 30 latach pracy nawet słowa DZIĘKUJEMY od kogokolwiek. Zeszli na psy! Dziady jakich mało ci prezesi czy tam dyrektorzy i związki całe!!! Nie stać ich na „sentymenty”. Przepili? zapomnieli? OCENA? 0 (słownie zero)! Powodzenia łapiduchy (UAZ i stójcie pod bramami w Rawiczu na niechętnych do pracy)

07.04.2017 15:48

Bo nie są związani z wierceniem bezpośrednio i nie robią na stawce dziennej operatora
    Zainteresowany

07.04.2017 14:57

Może mi ktoś tutaj mądrze to wyjaśni!!!! Dlaczego nowe regujacje nie dotyczą oddziału Diament ??
    Dawno i nie prawda

06.04.2017 11:53

Normalny już dawno się zwolnił albo go zwolnili. Zostały pociotki, i ci co trzymają palec w ......kieszeni tym z góry.

06.04.2017 10:30

Oj poloczki poloczki tylko się klócita i nic nie robita. Tylko siedziita i gadata, dalej tak jak było. Buda, wóda, bańka, ja byłem i robiłem a ty się hu... znasz. Żallllllllllll was w hu... i trochę żal straconych tam lat . Pozdro dla normalnych choć wątpię ze jeszcze tam są.
    Prawda Muńka

08.04.2017 16:44

O odezwał się jeden taki mistrz :) jak by tak nie było to byś się nie odzywał .. matoł z nafty burak i prostak w jednym ... Ręce wydłużone od marszu za budą, morda czerwona od gorzały i najmądrzejszy na całej wierni ...
    swojak

08.04.2017 18:44

Czy żal Ci (usunięte przez administratora) ciska?Hahahaha!

05.04.2017 20:29

" Chcesz sprawdzić czy jest napięcie ?Rzuć klucz na szyny"(pod napięciem ).Tę elektryczną "zasadę" usłyszałem jadąc autem służbowym z ust imć energetyka Makoszczaka.Sądziłem , że to tylko żart.Ale ... kilka miesięcy póżniej przyjeżdża na wiertnię ekipa warsztatowa herszta makoszczaka. Inżynier i osoba dozoru energetycznego (z pieczątką do kontroli ) formalnie niższa statusem lecz ważniejsza nieformalnie.I cóż robi osoba dozoru elektrycznego.Dokładnie wg wskazówki swojego wodzunia powoduję awarię zasilania na całej wiertni, sam również uległ poparzeniu ręki łukiem elektrycznym. Dzisiaj herszt z pewnością żyje na "zasłużonej" emeryturze.

06.04.2017 08:49

Multimetr trzymała w ręku osoba dozoru elektrycznego ( wówczas prawa rączka herszta Makoszczaka) i dokonywała odczytu. Inżynier stał obok, jakby się nie interesował czynnością.Pózniej twierdził, że wyszedł wcześniej przed pomiarami z kontenera.Tak w istocie przebiegał "drobny szczegół"wielkiej operacji" zaplanowanej przez herszta i pilotowanej na bardzo wysokim poziomie przez Sulimkę("przyjdą z warsztatu elektr. i będą coś robić z szafą"- na wiertni jest w zależności od typu urządzenia od 6 -12 szafek elektr.Która szafka? pytam, nie miał bladego pojęcia.) Panie Tom świadek zdarzenia, który zeznaje na podstawie innych zaintersowanych(herszt) , a sam nie był obecny podczas zdarzenia nie jest świadkiem tylko konfabulantem lub kłamcą. PS. Wczesniej nawoływałeś na forum do bojkotu czytania i odpowiadania na moje posty..Teraz sam odpowiadasz .Gratuluję intelektu.

16.04.2017 00:30

Cd.Do TFU!Tom-Morozow TFU!Druga część wypowiedzi to mistrzostwo perfidnej insynuacji.Juz na wiertni (usunięte przez administratora) swoich pracowników, pamiętam jak podczas obiadu do Gł. Energomechanika mówiłeś żle o swoim zastępcy(przybył czasowo na "twoją" wiertnię z zakończonego kontraktu z Egiptu).Nie pasował ci gdyż miał już doświadczenie i znał dobrze język angielski w przeciwieństwie do ciebie.Ty podlizywałes się przełozonym robiąc prezenty :grille na kółkach, płoty itp.Przypominasz sobie jak gnębiłeś Szalę?

03.04.2017 21:59

Pracowałam w firmie ok 3 lat często tu zaglądam z ciekawości. Pracowałem na wiertni i trochę w Pile. Nigdy więcej nie chciałbym pracować w takich warunkach za tak marne pieniądze , zwolniłem się sam Exalo to nie koniec świata spadajcie jak możecie pracy jest coraz więcej ja mam dwa razy tyle co w Exalo i praca od poniedziałku do piątku od 7 do 15.Pozdrawiam Szkoda nerwów lepiej nie będzie nikomu nie wierzcie macie swoje rozumy musicie im zaufać.
    Gr

04.04.2017 07:39

Dokładnie tak. Sam już przebieram z niecierpliwością nogami na wizję rychłego odejścia w ramach zwolnień grupowych. Okazja, którą żal zmarnować.
    Zgred

04.04.2017 15:01

Nie wiem czy będą jeszcze grupowki mają zwalniać po 10 ,20 osób aby żadnych odpraw nie dawać
    ??

03.04.2017 09:42

Dostał już ktoś polecony z wypowiedzeniem ? W ogóle wysłano coś w marcu jeszcze?
    Były

03.04.2017 16:02

Tak kolego dużo ludzi dostało
    michoł

02.04.2017 23:49

Szkoda rze czechy siue skońcyły, miałem tam takom dupe jak muj brzuch
    kubus

02.04.2017 23:52

A jak sie żona dowie
    spasiony ryj z krosna

02.04.2017 23:36

Jak tam twardziele z exalo...dostaniecie na świeta na chleb i smalec? Zawsze bedziecie niewolnikami, bo pociotki na waszej krwi się muszą utuczyć. Prokurator tu jest potrzebny. Żryjcie dalej korę z drzew i róbcie na złodziei Macie Polske wolnom w czystej postaci. Niewolnicy...jesteście niewolnikami a ten spasiony ryj z Krosna dalej będzie was kradł. Wy robicie jak osły a oni wami to se nawet ogrodzenie przy chalupie zrobiom. Niewolnicy...biedne dziady. Pozdrawiam z niemiec...stawka 12 000 zł miesięcznie netto.

03.04.2017 08:40

Pieniądze to nie wszystko kolego
    rkr

03.04.2017 20:00

Kasa człowieku to nie wszystko! Też jestem byłym pracownikiem Krosna ale o wiele milej wspominam tych ludzi, z którymi współpracowałem niż Ty tutaj wyrażasz się o nich. Ale każdy ma swoje zdanie i swoją opinię. Również jestem w Niemczech i po pierwszej wypłacie - kasa jest taka jak mówisz ale praca 2 razy cięższa niż na stole na KB czy KM.
    Big Joe

02.04.2017 18:20

Święta idą i zapomoga też wpadnie więc chyba dobrze. Będzie za co kupić jajka :) super dzięki EXALO. Fajna firma
    Oldboj

02.04.2017 20:07

Jajka trzeba umyć a później podrapac kolego wesołych świąt
    Mi

02.04.2017 10:43

Jan kolego poratuj pisałeś rze te 4000 tys brutto należy się po 5 miesiąca od dnia zwolnienia czy to jest dalej aktualna informacja dużo osób nie dostało i ja też pozdrawiam
    JAN

05.04.2017 11:38

Zadzwoń do krakowa a nie(usunięte przez administratora) trujesz tam są miłe panie wszystko ci wytłumaczą , nie to co w pile zaraz cie do pionu stawiają ,niech se stawiają w domu jak mają co . Kraków (usunięte przez administratora) ja jestem na liście
    Pietrek

05.04.2017 13:33

Do orderu ?
    Mi

02.04.2017 10:27

Jan kolego podaruj pisałeś kiedyś rze te 4000 tys brutto należy się po 5 miesiąca od dnia zwolnienia czy to jest dalej aktualna informacja dużo osób nie dostało i ja też pozdrawiam
    pip

01.04.2017 14:48

Szanowni Państwo, informujemy, że wraz z wynagrodzeniem za miesiąc marzec zostanie wypłacona zaliczka w wysokości 200,-zł na poczet świadczenia finansowego z tytułu Świąt Wielkanocnych dla każdego uprawnionego pracownika zatrudnionego na dzień 1.04.2017 r. Wyrównanie świadczenia do pełnej wysokości kwot przewidzianych w poniższej tabeli w poszczególnych progach dochodowych, nastąpi wraz z wypłatą wynagrodzenia za miesiąc maj 2017 r. Dochód brutto na 1 członka w rodzinie Kwota świadczenia finansowego na Święta Wielkanocne nie przekracza kwoty 1000 zł,- 730,00 zł od 1000,01 zł do 2000 zł 610,00 zł od 2000,01 zł do 3000 zł 490,00 zł od 3000,01 zł do 4000 zł 410,00 zł od 4000,01 zł do 5000 zł 310,00 zł przekracza kwotę 5000 zł 240,00

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

mały

31.03.2017 22:56

Szanowni Państwo, w marcu 2017 roku Pracodawca w porozumieniu ze Związkami Zawodowymi po kilkumiesięcznych negocjacjach, ustalił nowe zasady wynagradzania pracowników Spółki. Celem tych zmian jest stworzenie bardziej motywującego i promującego pracę systemu wynagradzania. W pierwszej kolejności nastąpi regulacja wynagrodzenia zasadniczego. Pracodawcy zależy na wyrównaniu różnic płacowych w ramach tych samych stanowisk pracy ze szczególnym uwzględnieniem pracowników najmniej zarabiających. Pozostałe środki finansowe Pracodawca przeznaczy na utworzenie dodatku dziennego. Dodatek dzienny przysługiwał będzie pracownikowi za każdy dzień pracy, za który Pracodawca, w ramach umowy o realizację prac wiertniczych lub serwisowych, otrzyma wynagrodzenie za pracę w tym dniu tego pracownika. Dodatkowo, Pracodawca i Związki Zawodowe ustaliły, że pracownikowi będzie mogła zostać przyznana nagroda wynikowa oraz nagroda za szczególne osiągnięcia. Regulacja wynagrodzenia zasadniczego, wprowadzenie dodatku dziennego oraz nagród nie dotyczy pracowników Oddziału Diament oraz porozumień określających warunki pracy i płacy na czas pracy za granicą. W przypadku pracowników Oddziału Diament planuje się zachowanie dotychczasowych zasad wynagrodzenia z prawem do dotychczasowych premii. Chcąc wprowadzić wyżej opisane zmiany, niezbędnym będzie: - wypowiedzenie indywidualnych warunków pracy i płacy, oraz - zawarcie przez strony aneksu do umowy o pracę zawierającego nowe warunki płacy. Tym samym każdy z pracowników Spółki otrzyma dwa dokumenty: wypowiedzenie warunków pracy i płacy oraz aneks do umowy o pracę. Warunkiem wejścia w życie nowych zasad wynagradzania będzie podpisanie i odesłanie Pracodawcy jednego egzemplarza aneksu. Zmiany te wejdą w życie z upływem okresu wypowiedzenia, określonego w wypowiedzeniu warunków pracy i płacy. W celu szczegółowego wyjaśnienia indywidualnych wątpliwości Pracodawca zaprasza na spotkania z pracownikami w następujących terminach: 1) w Pile w dniu 10. kwietnia: godz. 9.00 – pl. Staszica 9; sala 61 przy BHP godz. 11.30 – al. Powst. Wlkp. 167; sala warsztatu sprzętu wiertniczego 2) w Krośnie w dniu 11. kwietnia: ul. Łukasiewicza 19 C – sala szkoleniowa Bazy Technicznej godz. 9.00 – pracownicy serwisów; godz. 12.00 – pracownicy wierceń 3) w Krakowie w dniu 12. kwietnia: godz. 9.00 – ul. Lubicz 25 (rotunda) 4) w Zielonej Górze w dniu 13. kwietnia: ul. Naftowa 3 – sala nad warsztatem sprzętu wiertniczego. godz. 10.00 oraz godz. 13.00
    Były

02.04.2017 09:33

Nie kolego nie !

02.04.2017 12:00

Ile firma zyska na tej tak pięknie nazwanej regulacji . Jakie oszczędności wygeneruje pracownik fizyczny te dane powinni mieć prezesi ,księgowa ,związkowcy oni to klepnelli bo nikt mi nie powie że firma dołoży przecież z pustego nawet Salomon nie naleje a tu trzeba zaoszczędzić czyż nie ?

31.03.2017 10:55

@stary rupiorz proszę, żebyś zachował kulturę wypowiedzi. Nie wiadomo mi o innych rekrutacjach prowadzonych przez firmę. Jeśli masz informacje chętnie się z nimi zapoznam.
    kurs na ski

06.04.2017 19:26

Przy chamstwie władz i związków to te wypowiedzi najgorsze są wielce kulturalne
    WyzyskiwacZ

29.03.2017 20:36

Da się żyć za ten pieniądz ??? Jak tak to podziwiam podziwiam !!! Uznanie

29.03.2017 14:56

Witam. Nie wdając się z szczegóły – pracowałem w Exalo około 3 lata. Najpierw w załodze szybowej, później w kancelarii. Wiem, że trzy lata to niewiele zwłaszcza w porównaniu do innych, których staże w firmie są imponujące. Moje odczucia po tym okresie są dość zróżnicowane. Podziwiam ludzi pracujących przez całe lata w tak wymagającym fizycznie zawodzie, w ciężkich warunkach, zagrożeniu zdrowia i w rozłące z rodziną. Nie dziwię się wszechobecnemu zdenerwowaniu, którego efekty widać wyraźnie na tym forum. Charakter pracy w każdym jej aspekcie zupełnie nie koresponduje do rekompensat finansowych jakie funduje obecnie Exalo drilling swoim pracownikom. W głowie się nie mieści jak można kazać komuś – obojętnie komu – pracować w taki sposób, za takie wynagrodzenie. Choćby taki Otworowy. Gość pracuje w ciężkich warunkach z ciężkim sprzętem po 12 godzin zdala od domu narażając swoje zdrowie, lub życie (choćby sytuacja ze stycznia 2015 o ile dobrze pamiętam), żyjąc na plecaku i za tą pracę dostaje obecnie mniej niż kasjerka w Lidlu. To jest hańba. Nie ma co do tego wątpliwości. Ja się specjalnie nie gniewam, że nie przedłużono mi umowy, bo i tak widziałem już po roku, że to nie ma sensu – ale wiadomo, człowiek przyzwyczaja się, nawet do dziadostwa i tkwi w nim, bo łatwiej jest sobie radzić z czymś co już nie jest nam całkiem obce. I to był błąd. Reasumując. Chcę namawiać wszystkich by nie godzili się na dziadostwo. Pracując w takich warunkach i za takie wynagrodzenie sami robicie sobie krzywdę a dopóki ktoś chce pracować poniżej wszelakich progów uczciwości i godności, nic się nie zmieni. Z drugiej strony pogońcie te związki zawodowe, które (o ile pamiętam) mają pracowników za nic i nie walczą za grosz o ich los ( gdyby choć trochę się starali sytuacja nie byłaby aż tak kosmiczna). Jest inny świat, poza Exalo. Szczerze powiedziawszy, dużo lepszy. Nikomu z młodych nie polecam tej fasadowej firmy o feudalnym charakterze wyzysku. Pozdrawiam wszystkich byłych kolegów z pracy. PS: pozdrawiam niezależnie od centrum
    strilaj!!!

30.03.2017 20:20

I tu się mylisz! dyro gada jak i 8 lat temu: Jedziesz albo won czyli wypowiedzenie!
    Nikola

30.03.2017 21:37

Osobiście nie znam nikogo,ale słyszałam o takich wyjazdach. Może inni sie wypowiedzą. Pisze to w kontekscie,ataku na Polski konulat i to z czego.
    Rum

29.03.2017 14:22

czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego jedni dostali dodatkowe pieniądze do Odprawy a inni nie i czy jeszcze wypłacajom dzienki za odpowiedź

29.03.2017 12:09

@ono Exalo Drilling S.A. ciągle prowadzi rekrutacje. Obecnie trwa poszukiwanie osoby na stanowisko Specjalista ds. Płac. Praca w Oddziale Diament w Zielonej Górze. Bardzo proszę również o zachowanie kultury wypowiedzi i nie obrażanie użytkowników portalu.
    ono

29.03.2017 12:32

Hahahaha dobre dobre hahaha
    stary rupiorz

31.03.2017 10:41

Spec od Płac do diaMENTU? jak okraść pracownika wiecie, więc po co spec. Dodatkowe koszty! A WIERTNICY NIEPOTRZEBNI? A mechanicy i elektrycy? A spawacze i kierowcy? Zwolnieni już wszyscy? Iwona jaja sobie robisz!!!

29.03.2017 10:56

@JaNick każdy oczywiście ma prawo do wypowiadania swojego zdania. Jednak komentarze nie mogą łamać regulaminu portalu. Chcemy, żeby to forum było pomocne dla osób szukających informacji na temat pracy w firmie.
    ono

29.03.2017 11:52

Iwona ty się lecz jakiej pracy 1000osob zwolnili a ty takie bzdury gadasz.
    stary rupiorz

29.03.2017 21:52

te komentarze świetnie oddają atmosferę i zadowolenie pracowników w firmie. DNO

28.03.2017 19:43

Jestem zdegustowany tą firmą i wszech obecnym mobingiem
    ?

28.03.2017 17:59

A wysyłają już wypowiedzenia zmieniające? W końcu marzec się zaraz kończy
    zainteresowany

28.03.2017 15:07

Jak tam panowie na święta coś wpdnie??
    jeszcze pracownik

27.03.2017 15:24

Zarząd musi radykalnie podniesc zarobki pracowników w terenie inaczej coraz więcej ludzi będzie odchodzić z Exalo. Coraz mniej ludzi chce pracować za takie pieniądze w delegacji.
    nick

31.03.2017 11:13

Zarząd może ci podnieść - ale zakres obowiązków, a nie wynagrodzenie.

31.03.2017 16:19

I to robi
    Zwolniony

24.03.2017 07:54

A czy wysokiej klasy specjalista "kierownik" Jacek B. zdał wreszcie wyższy dozór?
    chooojnia, dooopa i kamieni kupa

25.03.2017 20:59

Żeby tylko chlali...kradną na chama w bialy dzień i jeszcze som kryci Krosno to syf, pociotki i szajka. ale podobno pies tropiciel jusz wenszy i sie to skończy

26.03.2017 15:18

Ale bredzisz chłopie , musiałeś być zdrowo nachlany
    Moonh

22.03.2017 14:13

Zwolnili nierobów to i forum ucichło :)
    DOLOWY

21.03.2017 12:48

Listy kierownicze gotowe-bedom zaskoczenia?

21.03.2017 18:49

Odnośnie czego te listy
    Dol

21.03.2017 09:32

Koledzy czy może ktoś mi powiedzieć dlaczego jedni dostali dodatkowe pieniądze do Odprawy a inni nie przepracowalem 30 lat zwolniony zostałem w sierpniu dziękuję za odpowiedź
    JAN

22.03.2017 16:18

Zadzwoń do krakowa 126197316

20.03.2017 13:51

JP100%

24.03.2017 14:03

Masz na myśli" łechtaczkę" który biedny sam na swoich wychudzonych barakach dźwiga brzemię całego Exalo i jakby nie On biedny to to wszystko by je....o:)
    ziom

18.03.2017 10:16

Do wszystkich młodych Polaków...omijajcie Exalo z daleka. Płace głodowe, poniewierka w terenie, poziom kierownictwa jak spod budy z piwem. Szeregowy pracownik jest traktowany jak zwierzę.

17.03.2017 13:15

@Długoletni pracownik rozumiem, że w firmie planowane są obecnie podwyżki? Długo już pracujesz w Exalo Drilling S.A.? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie.
    Mistrzunio

20.03.2017 07:54

Jesteś zbyt tępy,żeby cokolwiek zrozumieć.Nara!
    JaNick

28.03.2017 20:11

Iwona. Nie chcę kultury wypowiedzi, nie chcę połajanek i strofowania. Niech to będzie prawdziwe forum. Jak nie to niech nie czyta.!!! W 80r śpiewali - dlaczego k-wa ma..c bez przerwy ktoś mówi mi co robić mam. Nadal aktualne jak widać. A o pracy w EXALO lepiej nic nie mówić - dno.
    ???

16.03.2017 14:16

A co po spotkaniu związków z pracodawcą ?
    Idol

16.03.2017 19:43

I tak ma być
    ciekawy łoj bardzo

22.03.2017 18:02

po 500 aż?! dniówka czy na miesiąc?

15.03.2017 13:09

Ciągną kable a jak .. niech ciągną .. to ci z rodziny Ale oni wzięli się na sposób 50/50. pierwsze 50 to - Jak nie trzeba to nie będę wołał nikogo do pracy, sam pociągnie, będę siedział cicho to mnie nie zwolnią i będę robił tu do emerytury :) a drugie 50 to - jak nie będzie wyjścia to pójdę i wyliżę komu trzeba, może się jeszcze popłaczę albo strzele z ucha i będzie super, dalej będę pracował jupi iiii . Żal w hu. j Panowie co tam się dzieje. Same baby , nie obrażajac " bab" bo one mają więcej " jaj" niż wy .

15.03.2017 16:52

Proszę Pana. ja już tam nie pracuje i żałuję tylko tego że tak długo dawałem się robić w balona więc ja nie " narzekam " tylko stwierdzam jak jest, było i będzie. Ale masz racje w 100% zgadzam się ze tak jest, kolesie i misiewicze ale siedzą cicho, czytają to i głupa palą, a newet pewnie się śmieją z tego co tu piszemy bo myślą że to nie o nich, są tak popier....leni, do potęgi. Takie rzeczy tylko w tam .
    Baca

15.03.2017 21:18

Orlen nie lepszy też ,,orłów,, zatrudnia

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.