Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

xxx

12.06.2017 08:24

O jest i odpowiedź kolegi Ja. ( co za idiota !) Jeżeli tacy fachowcy zostali w Exalo, to miej nas Panie w opiece bo znikąd ratunku... 5555 masz rację co do Jasła. Może i biednie ale solidnie. Natomiast pod względem megalomani i zadufania w sobie nie dorastali do pięt kolegom z zachodu czy północy.
    brrrowar

13.06.2017 16:26

Zielona Góra. Ale w pile siedzi zielona całkiem gura. To był Stachu żart sceniczny. ob.sceniczny. Pisać umiem lepiej niż wielu inteligentów którzy jeszcze pracują!
    analfabeta

13.06.2017 16:31

A Stachu z dużej nie? no nick można z małej
    Były

10.06.2017 11:34

Ale IDIOCI ! Nic ująć Nic dodać chodzi o kilka ostatnich wpisów
    byly

09.06.2017 21:44

jak tam koledzy czy na wierniach nadal można kupić to i tamto powiększając spalanie wiertni o 50%????

08.06.2017 18:31

dysklektyk

29.06.2017 09:11

nie gżeszysz in teligencjom. czytaj miendzy wierrzamii

30.06.2017 15:48

Każda forma korupcji, kombinatorstwa kosztem innych niszczy poprawne stosunki międzyludzkie w środowisku , w którym występuje .
    X5

07.06.2017 20:04

Panowie czy wiecie co się dzieje z mas 6000 tzw składakiem?
    gasssarbajter diamentowy

05.06.2017 10:41

Czy już pracujecie tydzień na tydzień? I wory z odzieżą roboczą i ochronną praca dom praca dom praca.... wypad jak ja?
    hmmm

06.06.2017 22:20

Po pierwsze kolego nie po tygodniu a w tygodniu pracy. Zgodnie z Kodeksem Pracy Pracownikowi przysługuje w każdym tygodniu prawo do co najmniej 35 godzin nieprzerwanego odpoczynku. Po drugie jak zaznaczył kolega 5467 prawa się nie interpretuje. Prawo się stosuje. A po trzecie masz rację dura lex set lex i prawo było łamane.
    hmmm

07.06.2017 09:19

oczywiście chodzi o Dura lex, sed lex :)

03.06.2017 12:23

Naftowe elity są na wylot przeżarte KORUPCJĄ.Dlatego nie wystarcza na godne płace dla pracowników.
    Big brother

02.06.2017 14:32

A co to że się z roboty o tej godzinie wychodzi Zielona się rządzi swoimi prawami czy co?
    oko prezesa

30.05.2017 09:42

No i sało się! Górnicy zapowiadają strajki i manifestacje w Warszawie. Przyjadą, pokrzyczą,spalą kilka opon i sprawa załatwiona. Ciekawi mnie tylko,czy i tym razem PGNiG wyłoży kase na ratowanie kopalń? A Was tradycyjnie kopnie w (usunięte przez administratora) br /> Pozdrawiam.
    karola

29.05.2017 22:27

Czy orientuje sie tu ktos na jakie wynagrodzenie na rękę mozna liczyc na stanowisku specjalista ds.ksiegowosci???
    były monsz

07.06.2017 15:56

W diamencie księgowy gdy z prezesem za pan brat wyciąga i 10 lat więzienia
    ech

28.05.2017 06:50

A to tych ludzi z ZG kodeks etyczny managera w GK PGNiG nie obowiązuje ? Ponadto to jest temat również interesujący fiskusa - jeśli zwrot VAT był 100% to nie było mowy o użytkowaniu samochodów do celów prywatnych. Kto tak robi działa jednoznacznie na niekorzyść firmy dając podstawy do nakładania kolejnych kar .
    Kumaty

26.05.2017 19:55

Proponuję​ aby dział kontrolingu wreszcie ukrucił jazdę kierownikom biurowym centrum ZG z korzystania z samochodów służbowych bez nadajników GPS do celów prywatnych niech sprawdza po tym weekendzie karty drogowe i nagrania z kamer jak na łeb będą auta na bazę odstawiać chyba że i tu ręka rękę myje a od terenu wara

27.05.2017 20:20

Mają zainwestować w hulajnogi
    Lego

27.05.2017 21:58

Kolego nic nie ugrasz bo dział logistyki jest w Zielonej a poza tym pewnie już tam Marian delegacje im klepnoł i jest po sprawie bo większość nagle w teren jechać musiała
    Prawdziwy Nafciarz z południa

26.05.2017 17:59

A czy są jeszcze w firmie pseudologistycy co IDM i Drillmec'a wysyłali do Pakistanu ??
    ciekafski pillas

25.05.2017 13:51

Czy ktoś wie na jakiej to wiertni jakiś krakus zmywał farby czy smary naturalnym rozpuszczalnikiem czyli .... wodą?! Pewnie zaczerpnął z Wisły i wypił za dużo. Nadal chleje na wiertni? Bo największa podwyżka pewnie go nie ominęłła

07.06.2017 20:47

MASS 6000.Woda destylowana pochodziła z warsztatu elektrycznego i przechowywana była w pojemniku po rozpuszczalniku.Zapach był więc od zakrętki pojemnika.I tak krakusik zmywał stare napisy(farba olejna) na rurach slużących do rurowania otworu-trudzil się przy tym jak mitologiczny Syzyf. Powiedział mnie o tym asystent z następnej zmiany.Uśmieliśmy się serdecznie.
    Kumaty

22.05.2017 13:51

Zapraszam wszystkich w piątek po godzinie 17 na go worki podam ciekawe info
    AS12

21.05.2017 16:18

Pracowałem w tej firmie 5 lat to kpina i żenada kierownicy pociotki, a najlepszy w ZG siedzi. Płacą całe nic więc zwolniłem się i jestem szczęśliwym człowiekiem bo to banda pociotków zasada tata kierownik to i ja nie liczą się wiedza itp, tylko znajomości jak to mówią masz plecy to Ci lecy.

21.05.2017 20:42

Oj przesadzasz kolego !
    dyskleptyk

28.05.2017 11:41

ja 25 i mam takie samo zauważenie znaczy zdanie! od prezesuf po wiertaczy i mahenikuf

13.05.2017 10:52

Ponoć coraz więcej odmów przyjęcia nowych warunków
    erfex34r3f

31.05.2017 11:22

Co 5 odmówił
    nie mam ich ;)

12.06.2017 16:33

mam ich w d...e! Dlaczego? Ja ich nie mam! Nie zasłużyli sobie na królewskie traktowanie
    oczekujący

11.05.2017 21:33

Wypłacono nadgodziny,wyszło całkiem nieźle .Prezes dotrzymał słowa.A teraz to już będzie tylko w dół,wypłaty głodowe.
    Frawnik - nasze odsiadki

10.05.2017 18:25

Polecamy: Wynagrodzenie za gotowość do pracy (art. 81) Druga możliwość rozliczenia pracy w godzinach nadliczbowych czasem wolnym polega na tym, że pracodawca, bez wniosku pracownika, udziela mu czasu wolnego od pracy najpóźniej do końca okresu rozliczeniowego. Czas wolny jest wówczas o połowę wyższy od liczby przepracowanych godzin nadliczbowych (za 1 godzinę pracy nadliczbowej 1,5 godziny czasu wolnego.). Udzielenie czasu wolnego w wymiarze półtorakrotnym w stosunku do liczby przepracowanych godzin nie może spowodować obniżenia wynagrodzenia pracownika za pełny miesięczny wymiar czasu pracy. Polecamy: Jak oblicza się wymiar czasu pracy? (art. 130) Czas wolny w zamian za pracę w godzinach nadliczbowych jest równoznaczny z utratą przez pracownika prawa do dodatkowego wynagrodzenia przysługującego z tytułu pracy w godzinach nadliczbowych. Jeżeli jednak pracodawca w okresie rozliczeniowym, lub w uzgodnionym z pracownikiem innym terminie, nie udzieli pracownikowi czasu wolnego w zamian za pracę w godzinach nadliczbowych, to będzie zobowiązany do wypłaty dodatkowego wynagrodzenia zgodnie z zasadami dotyczącymi dodatkowego wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych. Polecamy: serwis Stosunek pracy
    dysklektyk wieża

23.05.2017 08:28

Stosunek pracy z kim tak polecasz? Czy to kobieta ta praca? bo robota to chyba maszyna jak robot, samolot wierza wiertnicza
    putanie

09.05.2017 15:14

Czy ktoś tu się orientuje czy firma wypłaci za odsiadki gdyż okres rozliczeniowy minął z dniem ostatniego kwietnia i wedle prawa powinni wypłacić i kiedy wypłacą zaległe premie świąteczne?
    Zniesmaczony

10.05.2017 11:07

Firma powinna zapłacić za nadgodziny, bo okres rozliczeniowy minął, ale teraz będą płacić trzy miesięczne odprawy tym co teraz odchodzą i prawdopodobnie brakuje kasy, tak sądzę ale mogę się mylić

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

09.05.2017 11:54

KRÓLOWIE ŻYCIA

05.05.2017 19:58

Ale jaja Schlumberger cementuje Parkosz starymi złomami wynajętymi z Exalo akt desperacji firmy że mysi świadczyć usługi konkurencji po przegranym przetargu czy ktoś komuś dobrze "posmarował" brawo ZG za takie załatwianie roboty dla Serwisów hehehe
    KRÓLOWIE ŻYCIA

08.05.2017 17:26

Kolego jak by Szlam nie był pewny tego że później się Exalo nie podłoży to by za śmieszne 300 tyś do przetargu nie startował bo musiał by gonić sprzęt z Rumuni a tak zapłacił 50 tyś za sprzęt FRAJEROM i wszyscy są zadowoleni - Szlam że zarobił nie używając swojego sprzętu a ZG za "załatwienie roboty", pod koniec kwartału tabelki pięknie wyglądają roboty załatwione i Jasło też bo nie ma dochodu tylko straty - to jak straty to trzeba serwis likwidować i tak zapewne załatwili Wołomin
    brylancik

09.05.2017 14:47

W tym szaleństwie jest metoda. Szlam miał sprzęt lekko nadwyrężony, więc po co ciągnąć jak podobny na miejscu (a naprawa po stronie ZG skoro pożyczają)
    ?

03.05.2017 13:17

Czy ktoś już odmówił przyjęcia nowych warunków pracy i płacy i jest w okresie wypowiedzenia?

04.05.2017 19:24

W czasie kąpieli sprawdź swoje czy je masz , czy ty czasem nie jesteś Po prostu jednym wielkim jajem historia zna takie przypadki co do podpisywania każdy ma swój rozum i jest pełnoletni nie potrzeba kumpli,mamusi, tatusia
    stójkowy półpielec

05.05.2017 08:49

Każdy ma swoje życie i rodziny na utrzymaniu. Twój wpis to zwykła prowokacja. Nie jest dobrze,więc szukajmy jakis rozwiązań a Twoje rady włóż sobie w buty. Myśl głową a nie małym.
    Strzelec

25.04.2017 17:06

Dziwią mnie ludzie którzy tak narzekają na związki a do nich należą. Ludzie obudźcie się i wypisujcie się wszyscy. Nie dotarło jeszcze do Was, że wszystko zależy od Waszego kierownika czy dyrektora czy Was zwolnią i wasze stawki. Związki zawodowe w niczym Wam nie pomogą, oni się cieszą, że są pod ochroną. Za Wasze składki bawią się w delegacjach , przyznają sobie zapomogi, i nie wiadomo co jeszcze.
    ...na ...staje

25.04.2017 20:23

szef związków zostanie jedynym członkiem! To wiadomo że jest "członkiem"
    Były murzyn

24.04.2017 07:30

4500 brutto to ponad 3000 zł na rękę - dzięki firmo za otworzenie oczu (wypowiedzenie) i codziennie jestem w domu z rodziną )
    Xx

23.04.2017 12:23

2500 to brutto czy netto bo dwa lata temu stary otworowy miał 2500 na ręke a teraz to niewiadomo

23.04.2017 15:53

chyba w Zielonej Górze
    Xx

23.04.2017 17:09

Niewiem jak w Zielonej Górze chociaż zielona zawsze lepiej stała niż inne firmy ale co niektórzy otorowi mieli wysokie stawki i tak zatom cienszkom pracę to guw pieniądze

22.04.2017 21:25

A WASZ prezydent Duda i Duda pomoc Wam nie pomaga?????
    SPRZEDANE!

30.04.2017 19:35

Ropa cieknie z ran polskiego przemysłu naftowego. Gangrena żre ZARZĄD i ZWIĄZKI ZAWODZĄCE jak rdza wieżę wiertniczą!!!
    turkuc niejadek

09.05.2017 14:28

przemysł naftowy w Polsce? to prywata. prezes jakis dawno gadał: -- zieleniaki bedziecie stawiali zeby zyc było z czego
    szyszkownik kilkujadek

21.04.2017 12:40

Wrogom naszej socjalistycznej SPÓŁDZIELNI I PARÓWKOWYM SKRYTOŻERCOM mówimy zdecydowane NIE. Wichrzycielom i reakcjonistom na usługach imperialistów mówimy RAZ ZDOBYTEGO KORYTA NIE ODDAMY NIGDY.
    Pilak zieleniak

20.04.2017 21:00

wiecznie te same problemy nic się nie zmieniło przez tyle lat wiem jedno exalo to prywatna firma się robi szkoda tylko tych ludzi ciongle pod presją do pracy w pracy z pracy i za ile i kiedy mnie zwolniom powodzenia.
    Zniesmaczony

20.04.2017 16:45

Nowy układ zbiorowy, to kpina. Zarabialiśmy źle, będziemy zarabiać jeszcze gorzej. Od powstania exalo mówiono o potrzebie wyrównania stawek, to nie zostało spełnione. Zarząd mówi o motywacji pracowników, Nowy układ zbiorowy to demotywacja w pełnym tego słowa znaczeniu. Przykład... pracownik pracujący przy remoncie urządzenia zarobi tyle samo co inny będący na przestoju- motywacja made in exalo
    Jury

20.04.2017 17:14

A gdzie jest nowy układ zbiorowy??

20.04.2017 19:50

Co do wyrównania stawek to akurat znam osobiście przykład w którym to miało miejsce. Jeden z kolegów został uczciwie potraktowany. Inna sprawa, że pozostała większość w tej jednostce organizacyjnej ma poczucie porażki i grozi tej jednostce rozwiązanie z powodu odejścia ludzi.
    PRCC

19.04.2017 08:16

Postojowe... znam takich pracowników Exalo co 1,5 roku nie byli w żadnej pracy, a jak ich wysyłali to przedstawiali L4. Dziwić się? Po co mają jechać do roboty jak jest mróz -10 C, skoro i tak co miesiąc 2-3 tysiące na konto wpływa, składki, ZUSy popłacone. Można sobie na czarno dodatkowo zarobic albo pojechac od czasu do czasu za granice. Znam takich. I śmieją sie z pozostałych. Taka smutna prawda.
    gasssarbajter

30.04.2017 17:28

pracodawca się postara żebyś za granicę nie wyjechał. praca tydzień na tydzień!!!
    mały

18.04.2017 12:59

Panowie wiadomo coś więcej co ustaliły związki, premie zabrane? Co z postojowym, płacone 100% czy tak jak plotki głoszą 60% wynagrodzenia.
    stójkowy krawężnik

18.04.2017 16:06

POSTOJOWE?kiedy? Pracujesz po 12 godzin 2 tyg i często tylko tydzień wolnego! To będą odsiadki płatne 100%, a nie postojowe.
    mały

19.04.2017 10:49

W tej chwili nie mogą płacić za postojowe 60%, i tu się zgadzam, ale jak wejdzie w nowym układzie zbiorowym że będzie 60% a waść podpisze to będzie zgodne prawem. I dlatego się pytam co związki ustaliły i czy ktoś coś wie?
    terenowiec

15.04.2017 16:39

A jak tam sie mają specjaliści od mierzenia rur - stare kierowniki - którzy sie pomylili o ponad 20 metrów w rurowaniu? Kompetencja i doświadczenie ?! Niech lepiej dalej w kancelarii grzeją fotel i kase liczą a nie za robote sie brać. Takich to na asystenta bałbym sie zatrudnic a pewno jeszcze podwyzki teraz dostaną!
    Zgred

16.04.2017 07:32

Tego typu specjaliści dostali 1500zł podwyżki plus całe 3% A wy panowie ile 300zł I 1 % niektórzy po 500 I 1,5% śmiech na sali O to związki walczyły? robią z was baranów na całego
    dysk lekki

04.05.2017 15:40

Stare mierzyli krokami i się nie mylili. To nowe sie mylom. Stalowe miary i... nie do wiary
    Luka

14.04.2017 21:08

Już nowe warunki listonosz przyniósł.
    X5

16.04.2017 12:47

Zdrowych i spokojnych świąt Wielkanocnych przesyła były z mas 5 000

16.04.2017 17:09

Dzięki nawzajem
    XXX

14.04.2017 21:01

Jak zarząd wraz ze związkami zawodowymi traktuje pracowników widać jak potraktowano zwolnionych .Przyznanie odpraw każdy wie jak nierówno potraktowano różne grupy nie będę wchodził w szczegóły nie ma sensu .Chodzi mi o tych co przyznano odprawy w wysokości trzy tyś. i cztery brutto za 20 i 30 lat pracy w terenie. Wypłacone miały być w ciągu 5 miesięcy po zwolnieniu termin mija niektórym w kwietniu i maju ---NIE wypłacono na święta czeka się do ostatniego dnia a może im właśnie brakuje teraz na święta .. WAŻNE ŻE INYM NIE ZABRAKNIE .. Poproszę o komentarz panią @Iwone i inych co mają jaja na te święta no i jak najbardziej działaczy związkowych ........ Wasz były kolega
    chory inaczej

06.05.2017 16:57

Zwolnili. OK. Było nas 3200 zostało tysiąc parę i to za dużo o zarząd i związki. ZWIĄZKI pomagały i... proponowali chorobowe! Lekarz wybawca? Nie, bo ani odprawy ani tych 3 czy 4 tyś., a zwolnić i tak zwolnią.
    nafciaż

13.04.2017 21:51

pracownicy Exalo przeglądnijcie aneksy do umowy i dajmy czerwoną kartkę tym błaznom co nami żądzą to jest kpina żeby jeszcze mniej zarabiać jestem skłonny nie podpisać ponad 30 lat pracy i taki finał
    Były

14.04.2017 10:59

Przecież regulacje na tym polegają aby firmie więcej pozostało a nie wy więcej zarobili powodzenia wszyscy podpiszą mądrzy to tylko tu jesteście
    Iwona

12.04.2017 10:02

@ufoludekwpisy, które naruszają regulamin zostaną zarchiwizowane przez naszego administratora. Dlatego nawet jeśli macie uwagi odnośnie pracy w firmie, proszę o zachowanie kultury i merytoryki wypowiedzi.
    kosmita

12.04.2017 11:40

przepraszam, zahowalem sie jak guwniarz i wiencej sie to nie powtórzy.
    wałUŻY

13.04.2017 17:04

Tak. Grzeczność to podstawa. wazelinę już kupiłem. Byłem grzeczny i nie wchodziłem a wy.... mnie z firmy. Nie utrudniałem życia ani pracownikom, ani kierownikom , a mam wypowiedzenie. Wazelinę będę użyWAŁ
    ufoludek

12.04.2017 00:30

Iwona...wsadź se ten regulamin w ............ Exalo to mafia i dlatego ludzie tak plują....i pora to wyczyścić zwłaszcza Krosno.
    JAN

11.04.2017 21:56

Musi być bieda jeśli już piąty miesiąc czekam na 4000 brutto odprawy ,pewnie wypłacą mi 30 .04.2017. po południu ,bo to ostatni dzień ,pewnie tak do końca trzymają żeby z procentu dać na zająca pracownikom fizycznym .. A przeciesz związki zawodowe mogli by zwrócić się do takich jak ja żebyśmy się zrzekli z części odprawy , przecież większość z nas pracuje . Bo to związki zawodowe nie kto iny nam te odprawy wywalczył -a nie było podobno łatwo . Tak jak ja za 30 LAT pracy mam przyznane bo jeszcze nie dostałem 4000 tyś. BRUTTO .Także jestem w stanie 20% tej odprawy wpłacić na związki zawodowe -za ich Haryzme i Walkę o dobro pracownika .. Czekam na list od związków i nu. konta po 01.05.2017...... Z poważaniem JAN
    denko

28.05.2017 11:35

Bow Zw zawodniczych soli.dar.ność to wóduuu trzeba stawiać pszewodniczoncemu
    pZZ

29.05.2017 19:35

Nic mi się nie przewróciło i nikt nic nie stawiał przewodniczacy
    Lucky man

11.04.2017 17:16

Uwaga!!! Tuba prezesa na spotkaniach ogłasza że po wielomiesięcznych negocjacjach ze związkami, minimalna płaca w Exalo wzrośnie do 2500 brutto!!! Ponadto 1 % premii na wiertni gdy inwestor płaci firmie, to może być już około 2850 zł. O co wam chodzi? Ponieważ z pustego to i Salomon nie naleje, to prezes mając za wzór Janosika, wpadł na genialny pomysł, aby odbierać bogatej pozostałej części pracowników Exalo. I tak wszystkie premie odchodzą w zapomnienie, Ale, ale... każdy dostanie podwyżkę 5 % obecnej podstawy!!! A ponieważ negocjatorzy prezesa mieli hasła na ustach o motywacyjnych zasadach wynagradzania, więc prezes będzie dawał nagrody wynikowe i specjalne. Nagrody specjalne były zawsze, ktoś pewnie to odczuł, ale wynikowe będą wtedy gdy firma wykaże zyski... to logiczne...dla wybranych pracowników. Szkoda tej firmy, szkoda ludzi
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!

13.04.2017 20:43

Panie matematyku; 1% za każdy dzień pracy!!!!!. Więc może być więcej.
    mat e matyk

21.04.2017 17:35

może. bo mniej już nie może!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.