CERI International

• Kogo szukamy
  • Co słychać w naszych social mediach
  • Jak wygląda rekrutacja
  • Projekty AGILE

Kogo szukamy

Co słychać w naszych social mediach

Jak wygląda rekrutacja

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o CERI International Sp. z o.o.

Opinie o CERI International Łódź

Nie przegap nowości o CERI International Sp. z o.o.!

Maya

17.10.2025 13:19

Widać, że pozytywne opinie są pisane przez hr. Prawda jest taka,że firma nie szanuje pracowników. Mają rekordowe zyski, ale na premie jakoś nie mają pieniędzy. Od kilku miesiący codziennie są maile z obowiązkowymi nadgodzinami, co narusza kodeks pracy. Zrobili sobie z tego regułę. System non stop się zawiesza, a wymagana jest praca z licznikiem. Dorzucają nowe obowiązki, co nie przekłada się na podwyżki

05.09.2020 10:13

Czy pracodawca CERI International Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

20.08.2025 13:04

Chce zauwazyz, ze jest to wpis z 2021 roku, w 2025 sytuacja tak nie wyglada (nie wiem czy we wszystkich dzialach) na rozmowie powiedziano, ze nadgodziny sa dla chetnych a teraz dostajemy bardzo czesto informacje w ciagu dnia o OBOWIAZKOWYCH nadgodzinach, jezeli taka sytuacja jest nagminna to znaczy, ze jest za malo ludzi, proste. Oni wola wykorzystywac na maxa tych, co maja stosujac dopuszczalna furtke 2 nadgodzin dziennie, tylko ze rozwiazanie to jest dla wyjatkowych sytuacji a nie codziennej pracy 😊
    zdziwiony

17.10.2025 13:13

To chyba zadna łaska platne nadgodziny a obowiazek pracodawcy zgodnie z kodeksem. Problem w tym, ze jest ich az tyle. Ostatnie tygodnie 50 godzin w tygodniu i pracujaca niedziela. A jak nie zostaniesz to sie tlumacz albo strasza ze cie zastapia tanszymi pracownikami z Azji. W NIemczech nikt by nie dopusil zeby pracownik tyle pracowal.
    Dankofac

29.09.2025 18:00

Czytając te opinie mam wrażenie, że są pisane przez kierownictwo tej firmy. Jedne wielkie nadgodziny, niby dobrowolne, ale jak nie chodzisz to krzywo patrzą. Kończą się nadgodziny, ma być już w miarę spokój, a po tygodniu powtórka z rozrywki. Osoby pracujące parę lat, potrafią mieć takie same stawki lub niższe, niż osoby nowo przyjęte. Na chwilę, dla studenta fajna opcja, ale na stałe totalnie nie polecam. Odejścia z Ceri nie żałowałem nawet przez sekundę. Jedno trzeba przyznać, można złapać doświadczenie, które pomaga znaleźć dużo lepiej płatną pracę u konkurencji.
    Tom

16.10.2025 16:19

Praca zdalna to jedyny atut ceri. Ale wbrew temu co się w firmie ciągle powtarza to nie jedyna firma na rynku gdzie można pracować zdalnie.
    NICK

10.10.2025 12:06

Sprawdzam ten wątek regularnie. Przez miesiąc firmie skoczyla opinia z 2 do 4 gwiazdek. HR mocno się nagina żeby kasowac negatyne komentarze i nabijac oceny. Ale żałosne. Najgorsza firma.
    Abc

16.10.2025 16:10

W normalnej firmie to by się zastanowili dlaczego jest tyle negatywnych opinii i próbowali coś z tym zrobić a nie zawyżali sztucznie ocenę. Tu faktyczne powody nikogo nie interesują, na górze dbają tylko o ciepłe posadki byle by nie podpaść prezesowi i nie obchodzi ich co faktycznie pracowników boli.
    Abc

16.10.2025 16:04

Ja będę w szoku jak dostaniesz 5k brutto
    spaceman

19.09.2025 11:41

Czy możecie polecić jakiś dział w tej firmie gdzie jest ok? Gdzie praca jest w miarę mało stresująca, ludzie spoko? Wiem, że płacą mało, wiemz że ogólnie firma słaba więc za komentrze jak jest źle dziękuję 😉 może ktoś pracuje w dziale gdzie jest w miarę ok i jest w miarę zadowolony :)
    Nowy kandydat

14.10.2025 14:18

Hej, zadzwonili do mnie z propozycją rozmowy. Ile realnie można zarobić dokładnie na takim stanowisku, jak Twoje? Czy wszystko tak naprawdę rozgrywa się w trakcie rozmów o wynagrodzeniu w czasie rekrutacji? Ile można ugrać, co to znaczy "minimalna z niewielkim dodatkiem"? Ile to jest na rękę? Pięć tysięcy da się radę zarobić?

15.10.2025 20:03

Jeżeli wynegocjujesz 5 netto to będę w szoku.

14.10.2025 16:27

Cześć, wiadomo juz ze w CERI pracuje się według kalendarza niemieckiego, natomiast które dokładnie dni są wolne od pracy?
    Młodszy konsultant

07.10.2025 22:02

Ja polecam firmę ceri jestem zadowolona z pracy. Atmosfera jak najbardziej przyjazna, każdego z teamu można się zapytać dopytać jak się czegoś nie wie. Kierownictwo pomocne, nikt się nigdy mnie jeszcze nie czepił o niewystarczającą efektywność. Pracuje ponad 4 miesiące i poleciałbym tę pracę. Z tego co obserwuje narzekają osoby którym ewidentnie nie chce się pracować i myślą że Home Office to ciągle parzenie sobie kawy. Zarobki zawsze mogłyby być większe ale jak się startuje bez doświadczenia w branży to jest moim zdaniem ok.
    Xxx

03.10.2025 09:11

Nie wiem jak jest w Łodzi, ale w Białymstoku wygląda to tragicznie. Grono koordynatorek pozbawionych kompetencji do zarządzania. Najważniejszy jest nie wyniki ale czyją koleżanką jesteś. Jeśli zaczniesz osiągać bardzo dobre wyniki to koordynatorka znajdzie sposób żebyś sama odeszła bo poczuje się zagrożona. Oczywiście wiele z nich sprawia początkowo dobre wrażenie. Najsłabsza z tego grona jest (usunięte przez administratora) kompletnie pozbawiona jakichkolwiek kompetencji do zarządzania. Nie ma wiedzy z podstaw AML a jest zespół jest najsłabszy z całego KYC. To własciwie grono jest koleżanek które nie grzeszą kulturą osobista ani wiedzą. Duża rotacja w zespole ponieważ (usunięte przez administratora) ma zwyczaj obwiniania pracowników za swoje bezsensowne decyzję. Praca polega na tym żeby wysłuchiwać jej problemów ze sobą. Jak odmówisz to stajesz się największym wrogiem. Meetingi polegają na odgadywaniu zdolnych i pracowitych analityków celem ich poniżenia. Za swoje porażki obwinia review oraz pracowników.
    ABC

30.09.2025 17:17

Niestety ale nadszedł czas masowych zwolnień, ucinanych premii, brak żadnych integracji, generalnie kiepsko. Pieniądze - kiepskie. Ponoć kiedyś pracowało się tu w porządku, ale najwyraźniej te lepsze czasy już minęły
    Hmm

02.10.2025 17:00

U nas zatrudniają bo ciągle nam mało ludzi , a gdzie te masowe zwolnienia ?
    JD

18.09.2025 22:18

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Procesów Wsparcia Bankowości z j. niemieckim: ktoś coś wie? To naprawdę tylko Backoffice bez telefonów? Jakie są zarobki i wrażenie?
    Anonimowy

29.09.2025 18:22

A ja polecam, tylko backoffice bez telefonów, zarobki w porządku, praca w pełni zdalna.
    zxc

23.09.2025 08:25

A ta kartka ze skrzynki w szatni na parterze w Białymstoku to została w końcu wyciągnięta? Ona tam parę lat leży.
    Codoka

17.05.2025 00:20

Teraz wisi ogłoszenie na Młodszy Konsultant/ Młodsza Konsultantka ds. Monitorowania Transakcji. Wisi, bo nie przedłużyli mi umowy po okresie próbnym. Odpowiem na Wasze pytania, jeśli tam aplikujecie.

22.09.2025 16:54

nigdy tu nic nie komentuję i absolutnie nie bronię ceri, ale nie szukaj winy w innych tylko w sobie. akurat jestem z teamu, w którym byłeś, miałam tę możliwość pracy z Tobą i chyba po samym tonie Twojej wypowiedzi nasuwa się odpowiedź dlaczego nie została Ci przedłużona umowa, bo podkreślanie, że to ktoś chciał Ciebie, że miałeś doświadczenie większe niż cały twój team (sprawdziłeś to? nie wiem skąd ten wniosek, bo w zespole jest dwie osoby o doświadczeniu mniejszym od Ciebie i jedną o większym niż Ty) i że kogoś zjadałeś świadczy o Twoim nieuzasadnionym, wielkim ego. przy wejściu do grupy pasowałoby, żebyś to Ty się do niej dostosował, a nie na odwrót. nikt się nie obrażał ale robimy coś od x czasu, Ty przyszedłeś i pisałeś elaboraty, że powinno być inaczej ale co my mamy z tym zrobić? jechać do Niemiec i powiedzieć, że J. chce żeby było tak i tak ma być? ktoś kto jest od tego ustalił zasady i po co z tym polemizować, to jest klient, do którego trzeba dostosować. jak idziesz do piekarni to nie krzyczysz, że nie możesz kupić mydła. to nie zmienia faktu, że jeśli ktoś podkreśla, że klient to czy klient tamto to przyjmujesz to do wiadomości i średnio jest cokolwiek zrobić więcej z tą informacją. o pracy w święta pewnie byłeś poinformowany przy zatrudnieniu więc raczej nie była to niespodzianka, że ktoś nagle Ci każe przychodzić. co do "podsłuchiwania i monitorowania" to nie, nikt z firmy tego nie robi ale ludzie w zespole mają oczy. jeśli myślałeś, że jak będziesz siedział nawet nie przy kompie tylko gdzieś indziej i nic nie robił, licząc, że ktoś Ci będzie za to płacił, a chyba bo tak to wyglądało, gdybyś sprawiał pozory chociaż na próbnym, bo tak się tu wielokrotnie przewija, jak robisz swoje to nikt się nie czepia. abstrahując, dziwisz się, że ktoś Ci nie przedłużył umowy bo Twojej narracji? co by to dało skoro masz się za osobę idealną, tak jak nie rozumiesz tego teraz tak też byś nie zrozumiał gdybyś miał to jasno wypunktowane. podsumowując, nie wiem dlaczego z taką wiedzą, językami, umiejętnościami i w ogóle wspaniałym sobą zdecydowałeś się na aplikację, gdzie czytając opinie widzisz jakie to miejsce? i nie piszę tego jako koleżanka z bólem, bo nie mam mniej (swoją drogą skąd te wnioski, że wszyscy mają mniej?) ale zejdź na ziemię, bo po Twoich opiniach można stwierdzić, że nigdzie nie zostajesz na dłużej i kończy się to negatywem z Twojej strony. odpowiadam na to w sumie tylko dlatego, że po części się zgadzam z tym co mówisz, oprócz zachwytów nad swoją osobą. co do atmosfery to tak, większość jest zrezygnowana i siedzi, bo siedzi, nie ma za bardzo się z czego tu cieszyć, jedyny komfort to opcja zdalnej pracy. sama jestem tu tylko dlatego, że w innych firmach stacjonarnie wyjdzie mi to samo wynagrodzenie co tutaj i dlatego, że przyzwyczaiłam się do tego bagna. co do premedytacji to tak nie było ale to wskazuje tylko na kolejne złe decyzje osób wyżej. sytuacja o korposzczurach z większą efektywnością jest taka, że jest zatrudniane pod wpływem chwili więcej osób niż jest potrzebne, a później jest problem co z tymi osobami zrobić. finalnie większość czasu się siedzi i wymyśla sobie zajęcia, a osoby, którym zależy na początku coś tam robią. ciężko jest nie mieć przedłużonej umowy lub być zwolnionym (na mój staż tutaj jednej osobie nie przedłużono umowy, bo nie było z nią kontaktu tak jak z Tobą), jeśli ktoś się żegna to tylko i wyłącznie z powodu własnej decyzji), osoby, które nawet nie udają, że coś robią nie mają wyciąganych żadnych konsekwencji. niemniej jednak każdy zainteresowany pracą tu może zobaczyć, że osoba która jest 3 miesiące jest w stanie wyłapać więcej niż osoby zarządzające od x czasu (to, że będzie z Tobą ciężko też nie było wyłapane, a zgłoszone przez zespół), które nie dość, że nie widzą albo nie chcą widzieć, to nic z tym nie robią.

22.09.2025 18:11

nigdy tu nic nie komentuję i absolutnie nie bronię ceri, ale nie szukaj winy w innych tylko w sobie. akurat jestem z teamu, w którym byłeś, miałam tę możliwość pracy z Tobą i chyba po samym tonie Twojej wypowiedzi nasuwa się odpowiedź dlaczego nie została Ci przedłużona umowa, bo podkreślanie, że to ktoś chciał Ciebie, że miałeś doświadczenie większe niż cały twój team (sprawdziłeś to? nie wiem skąd ten wniosek, bo w zespole jest dwie osoby o doświadczeniu mniejszym od Ciebie ) i że kogoś zjadałeś świadczy o Twoim nieuzasadnionym, wielkim ego. przy wejściu do grupy pasowałoby, żebyś to Ty się do niej dostosował, a nie na odwrót. nikt się nie obrażał ale robimy coś od x czasu, Ty przyszedłeś i pisałeś elaboraty, że powinno być inaczej ale co my mamy z tym zrobić? jechać do Niemiec i powiedzieć, że J. chce żeby było tak i tak ma być? ktoś kto jest od tego ustalił zasady i po co z tym polemizować, to jest klient, do którego trzeba dostosować. jak idziesz do piekarni to nie krzyczysz, że nie możesz kupić mydła. co nie zmienia faktu, że jeśli ktoś podkreśla, że klient to czy klient tamto to przyjmujesz to do wiadomości i średnio jest cokolwiek zrobić więcej z tą informacją. o pracy w święta pewnie byłeś poinformowany przy zatrudnieniu więc raczej nie była to niespodzianka, że ktoś nagle Ci każe przychodzić. co do "podsłuchiwania i monitorowania" to nie, nikt z firmy tego nie robi ale ludzie w zespole mają oczy. jeśli myślałeś, że jak będziesz siedział nawet nie przy kompie tylko gdzieś indziej i nic nie robił, licząc, że ktoś Ci będzie za to płacił, a chyba tak to wyglądało, gdybyś sprawiał pozory chociaż na próbnym, bo tak się tu wielokrotnie przewija, jak robisz swoje to nikt się nie czepia. abstrahując, dziwisz się, że ktoś Ci nie przedłużył umowy po Twojej narracji? co by to dało skoro masz się za osobę idealną, tak jak nie rozumiesz tego teraz tak też byś nie zrozumiał gdybyś miał to jasno wypunktowane. podsumowując, nie wiem dlaczego z taką wiedzą, językami, umiejętnościami i w ogóle wspaniałym sobą zdecydowałeś się na aplikację, gdzie czytając opinie widzisz jakie to miejsce? i nie piszę tego jako koleżanka z bólem, bo nie mam mniej (swoją drogą skąd te wnioski, że wszyscy mają mniej?) ale zejdź na ziemię, bo po Twoich opiniach można stwierdzić, że nigdzie nie zostajesz na dłużej i kończy się to negatywem z Twojej strony. odpowiadam na to w sumie tylko dlatego, że po części się zgadzam z tym co mówisz, oprócz zachwytów nad swoją osobą. co do atmosfery to tak, większość jest zrezygnowana i siedzi, bo siedzi, nie ma za bardzo się z czego tu cieszyć, jedyny komfort to opcja zdalnej pracy. sama jestem tu tylko dlatego, że w innych firmach stacjonarnie wyjdzie mi to samo wynagrodzenie co tutaj i dlatego, że przyzwyczaiłam się do tego bagna. co do premedytacji to tak nie było ale to wskazuje tylko na kolejne złe decyzje osób wyżej. sytuacja o korposzczurach z większą efektywnością jest taka, że jest zatrudniane pod wpływem chwili więcej osób niż jest potrzebne, a później jest problem co z tymi osobami zrobić. finalnie większość czasu się siedzi i wymyśla sobie zajęcia, a osoby, którym zależy na początku coś tam robią. ciężko jest nie mieć przedłużonej umowy lub być zwolnionym (na mój staż tutaj jednej osobie nie przedłużono umowy, bo nie było z nią kontaktu tak jak z Tobą), jeśli ktoś się żegna to tylko i wyłącznie z powodu własnej decyzji), osoby, które nawet nie udają, że coś robią nie mają wyciąganych żadnych konsekwencji. niemniej jednak każdy zainteresowany pracą tu może zobaczyć, że osoba która jest 3 miesiące jest w stanie wyłapać więcej niż osoby zarządzające od x czasu (to, że będzie z Tobą ciężko też nie było wyłapane, a zgłoszone przez zespół), które nie dość, że nie widzą albo nie chcą widzieć, to nic z tym nie robią.
    piłkałczux

01.09.2025 22:29

Opowiadam jak bylo (Młodszy Konsultant/ Młodsza Konsultantka ds. Monitorowania Transakcji, 3 miesiace probne): - na start podstawa 5,5k (3lata doswiadczenia w AML) i 1k dodatku językowego miesiecznie(3 jezyki, B2-C1) - 6,5k brutto. Mysle ze inni tyle nie dostali na początek, bo to bardziej oni chcieli mnie niz ja ich, a reszta teamu tez miala mniej (moje domysły). Zwracali za prąd i neta przy pracy zdalnej. Wypłaty terminowo. Multisport Plus w wiekszosci pokrywany z punków Mybenefit, z wypłaty potracali tylko 30zl. - o premiach i dodatkach nie wiem, bo akurat to mnie nie intersowalo na tamta chwile, ale chyba marne - szkolenie spoko - powoli, wyrozumiale, bardzo dobrze wytłumaczone - tu nie moge miec zarzutów, - proces średnio skomplikowany. Praca polega na sprawdzeniu informcji o 2 firmach dokonujacych transakcji zabiezpieczonej akredytywą, przedstawionej w wiadomosci SWIFT. Ocenia sie rozne aspekty aml i sankcyjne w specjalnym arkuszu, szuka informacji o dzialanosci firm w necie, screening pod kątem przestepstw finansowych w bazach danych. Bylo do tego kilka rozbudowanych procedurek, szczegolnie dotyczacych krajów sankcjonowanych typu Iran, Rosja, co czasami komplikowalo sprawe itp. Mnie akurat ta praca sie podobala. Ogolnie pracowalo sie z kilkoma aplikacjami, raczej typowe przestarzale aplikacje bankowe z interfejsem jak windows 98. - różne osoby sprawdzające moją pracę miały różne podejscie do oceny pracy, a jako ze mam wieksze doświadczenie niż caly team, czasem nie trudno bylo zaakceptowac mi podejscie "my zawsze to tak robimy". Przez to niektóre koleżanki się obrażały i pewnie skarżyły przełożonemu. Byly też fajne osoby. Ogonie team byl pomocny. Nie chce oceniac ludzi zbyt pochopnie, bo start pracy byl w zimie, bylo malo mozliwosci interakcji i moze to przez to czesc czula sie depresyjnie, dodajac do tego niskie zarobki. - team lider wydawał sie spoko i pomocny, ale grzeje tam miejsce juz ponad 5lat mimo rotacji w teamie, wyczuwam kurczowe trzymanie sie posady i wyrachowanie. Kilka razy powiedział cos, tak jakby starał sie wprowadzic atmosfere poswiecenia dla klienta za wszelką cene ("jak klient chce, to musimy pokazac!!! "My musimy robic transakcje w swieta"). Brakowało mu jaj. Przy przekazaniu mi info o nieprzedluzaniu umowy: "Niestety Ceri nie przedłuży z tobą umowy, a powodu nie musimy podawać." Gdyby miał jaja, powiedziałby mi to czysto prywatnie po męsku, swiat by się nie zawalił. - Osoba spoza teamu siedząca tam kilka lat, leumas tanreib (reverse) wskakuje na proces i pod koniec dnia chce zebys dokonczyl jej prace, po czym pyta jak bylo i twierdzi ze bedzie mi pomagac, mimo ze doswiadczeniem ją zjadam. Zachowouje sie sztucznie i gada jak polityk, próbując zrobic z ciebe wariata, bo nie dałem sie w to wrobic. Tez pewnie podkablował po nieudolej próbie pokazu sił. - atmosfera taka sobie - dziwna cisza na spotkaniach, tak jakby ludzie byli zrezygnowani/przepracowani/wypaleni. Prawie nigdy nie padały żarty. Mysle ze to akurat wynikalo z uleglych/spokojnych charakterów wiekszosci teamu. - praca polega na przypisywaniu sobie transakcji i ich analizie stron tychże transakcji. Transakcje wpadały o każdej porze dnia pojedynczo lub kilka na raz, nie dało sie przewidziec kiedy (lub do mnie taka wiedza jeszcze nie dotarła) - kto pierwszy ten lepszy. Pewnie tez dlatego ktos mógł zrobic mniej, bo mial gorszy refleks w odświeżaniu strony, co wpływalo na efektywnosc. - jak wspomniaano - nie podano mi powodu nieprzedluzenia umowy. Moje domysly - przemysleli sprawe i bylo dla nich za drogo (wiem, brzmi tragikomicznie - 6,5k brutto), skoro reszta dostaje mniej i mozna znalezc kogos nowego za 1k mniej. Moze tez moj temperament nie pasowal do grupy, którą próbowalim bezskutecznie ozywic na czatach i spotkaniach - zostalo to chyba odebrane jako zbytnia przebojowosc i brak uleglosci, o ktorej marzą przełozeni, chociaż nie bylo tam niczego, co przekraczaloby normy/zdrowe granice. Moze chodzi o zbyt niska efektywnosc, gdyz zaczela ze mna laska która robila po szkoleniu wiecej niz reszta teamu, typowy korposzczur, i w porównaniu z nią wypadło sie słabo - zatrudnili 2 osoby z premedytacja na zasadzie "zostawimy lepszą" - nie byłsm swietą osobą, ale po mojej stronie nie bylo tez niczego, co mogloby zdecydowac o nieprzedluzeniu umowy - mam tez dziwne wrazenie ze firma jakos podsluchuje albo inaczej monitoruje ludzi na zdalnych, ta mysl nie daje mi spokoju i uwazam ze to bardzo podobne do tej firmy. Ta cisza i spokój byly zbyt podejrzane jak na polską korporacyjke, ktora tu rządzi sie swoimi polskimi ukladzikami i potem biegnie na dywanik do niemcow pokazac ze wszystko zgodnie z zachodnimi standardami. Daję 2 gwiazdki.

22.09.2025 16:56

22.09.2025 18:00

jok

19.09.2025 10:31

W jakich działach lub zespołach pracuje się w tygodniu w godzinach do 16?

12.09.2025 11:39

Firma powinna nazywać się ceri nadgodziny international. Jeśli kogoś interesuje presja codziennych obowiązkowych nadgodzin ciągnących się tygodniami to świetne miejsce :)
    bizon

16.09.2025 11:19

Są tak nieobowiązkowe od 2 tygodni, że niezostanie musisz każdorazowo tłumaczyć mailowo przed całym kierownictwem. Ciekawy case dla sądu pracy.

16.09.2025 16:22

Możesz rozwinąć swoją myśl ? Co masz na myśli ? Byłaś źle traktowana ? Ktoś Cię gnębił ? Dlaczego pomimo tylu negatywnych opinii (nigdzie tyle nie widziałe😒 ta firma ma się bardzo dobrze. Nic sobie nie robią z tych naszych komentarzy. Dramat. Gdyby nie opcja pracy zdalnej, nie byłoby chętnych do pracy. 3.9 ocena mega podejrzane. Czekam z niecierpliwością kiedy firma ujawni widełki płac dla poszczególnych stanowisk pracy. Tego też się nie można doprosić !!!
    Luna

12.09.2025 11:43

Nie potrafią wyjść z backlogu to zmuszają biednych pracowników do nadgodzin po 2h dziennie, jak nie to się tłumacz. I tak od paru miesięcy. Nie polecam tej firmy
    Grzybki maślane

14.09.2025 13:30

Nikt z firmy nie czyta, dlatego pomimo wielu negatywnych opinii ogólna ocena firmy została sztucznie zawyżona, co można znaleźć w innych wpisach. Logiczne. No ale widzę, że firma rzeczywiście się rozwija i do pisania komentarzy jej broniących wzięto teraz trole o inteligencji subsaharyjskiego (usunięte przez administratora) z IQ 70, które będą teraz próbować ośmieszać autorów negatywnych postów. Powodzenia życzę. Może twoje wysiłki zostaną docenione i w ramach rozwoju twoi przełożeni dorzucą ci kolejne obowiązki. Oczywiście za darmo. Nic tylko się cieszyć, prawda? A tak w ogóle to prawda, że firma w ramach rozwoju przenosi niektóre procesy do Azji?
    NoComent

15.09.2025 09:04

Prawda, firma się tak super rozwija że rok do roku coraz to kolejne projekty są przenoszone do innych krajów, a oczywiście nic nowego do nas nie trafia, trochę rozwój im idzie nie w tą stronę co powinien
    Świetnie-jest-w-ceri

09.09.2025 17:00

Świetna praca dla młodych osób, których utrzymają rodzice bądź partnerzy i potrzebują jedynie pensji minimalnej z drobnym dodatkiem. Niektóre firmy mają dodatki inflacyjne wyższe niż nasze podwyżki przy awansie. W tym roku podwyżka rzędu 400 zł brutto, z awansem, po trzech latach w firmie. W dodatku im mniej ogarniasz tym bardziej będą na Ciebie chuchać i dmuchać - trzyma się tu ludzi, który non stop robią błędy, a i tak co najwyżej dostaną kolejne doszkolenie. Jak coś ogarniasz to będziesz robić za trzech za taką samą kasę, co nowe osoby. I najlepiej szybciej niż oni! Pozytywna atmosfera? tutaj czas na każdy wniosek jest wyliczony co do sekundy, więc jak tylko znajdziesz na to czas to się uśmiechaj, komu to szkodzi.

01.09.2025 08:30

tesaurus

01.09.2025 20:56

Wiadomo że płacą, żeby podbili ocenę tak funkcjonuje ten portal bo ma MopNooPol chyba.
    brum

28.08.2025 15:17

Czesc, czy możecie podzielić się opiniami o dziale DKA😊 jak się pracuje, czy dużo pracy, w jakich godzinach ? Domyślam się wynagrodzenia:D
    h

30.08.2025 09:06

Ale przez sam proces, ludzi, godziny pracy czy co? Czy w tej firmie są w ogóle lepsze procesy bo mam wrażenie, że kazdy jest najgorszy

01.09.2025 14:12

DKN przez ludzi i przełożonych jest słaby - ale też zależy pod kim się jest. W ceri jest trochę jak w obozie dostaniesz dobry proces to masz dobrze jak nie to nie. Ludzie co są w dobrych procesach i mają fajnych przełożonych. To się ich trzymają i nie chwalą się jak tam jest bo wyższe kierownictwo, za te małe ustępstwa i przymykanie oka na pewne sprawy - to by im i kordynatorom (nawet kierownikom ) łby by ukręciło. Mimo, że i tak robią doskonałą robotę terminowo i jakościowo. Pozostali co mają dobrze to Ci co dobrze gadaja z przełożonymi albo robią ilości na 1000%

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CERI International?

Były młodszy konsultant xd

04.08.2025 23:38

Bardzo się cieszę, że mój status to już „były pracownik”, bo w chwili, gdy odesłałam sprzęt do firmy, spadł mi ogromny kamień z serca. Tak naprawdę od niedawna pracuję w innej firmie (dostałam na start więcej, niż po 3 latach pracy w CERI), ale widzę OGROMNĄ różnicę w podejściu do pracownika. Powoli przyzwyczajam się do tego, że jestem traktowana jak człowiek, a nie linijka w excelu, i moja dobra rada dla każdego, kto dalej siedzi w tym bagienku - UCIEKAJCIE! W innych firmach grass is greener, serio. Oczywiście, jak ktoś jest w beznadziejnej sytuacji życiowej i potrzebuje jakiegokolwiek zatrudnienia, ceri może być jakąś tam opcją na przeczekanie. Natomiast jeżeli masz oferty pracy gdzie indziej, nie należy brać tego “pracodawcy” pod uwagę w ogóle. W wielu opiniach przewija się hasło “(usunięte przez administratora)” i ostrzeżenia przed nadszarpniętym zdrowiem psychicznym, a ja pod tym totalnie się podpisuję. Wiele osób ucieka na zwolnienie lekarskie na złapanie oddechu i odzyskanie szacunku do siebie - jednak kto by od tak chciał korzystać z takiej opcji, gdy można fajnie rozwijać się zawodowo i czerpać satysfakcję ze swoich kompetencji i sprawczości? W ceri pracowałam w trzech różnych zespołach i w każdym kolejnym było coraz gorzej. Podczas jednej z rekrutacji wewnętrznych obiecano mi gruszki na wierzbie, jednak po absolutnie beznadziejnym szkoleniu, oczekiwano ode mnie obsługi procesu, którego absolutnie nie ogarniałam. Co lepsze - nikt tego nie ogarniał xd każdy pracownik tego cudownego zespołu miał własną wizję tego, jak należy procesować, i najczęściej te wizje były absolutnie ze sobą sprzeczne. Mogłabym jeszcze wiele złego napisać o tym pracodawcy, ale chyba chcę już po prostu zamknąć ten rozdział swojego życia zawodowego. Wszystkie wpisy (które nie zostały usunięte) o ciągłych awariach, mobbingu, premiowaniu i awansowaniu niezbyt kompetentnych ulubieńców przez managerek z wybujałym ego, rozliczaniu z każdej MINUTY spóźnienia i grożeniu dyscyplinarką za spóźnienie się o kilka minut do pracy na home office (oni serio oczekują tłumaczenia się typu sorry - właśnie sobie sram, zaloguję się za chwilę, nawet jak te kilka minut nie zagrażają procesowi), są w 100% prawdziwe, no i bez wątpienia są ogromnym red flagiem. Ceri jest jakąś spaczoną formą współczesnego niewolnictwa, a straszenie pracowników, że ich obowiązki przejmą bardziej roztropni Hindusi, to już w ogóle hit. Klient przez duże K, gdy w zasadzie jest to oddział banku gdzieś tam, te sprawy. Na koniec tej przygody jeszcze próbowano wycisnąć ze mnie cokolwiek (oczywiście w popularnym w tym środowisku passive aggressive tonie), gdy miałam już w systemie wpisane 0 zł premii, ale w myślach już pokazywałam faka temu kołchozowi. I każdemu, kto wciąż tam pracuje, życzę znalezienia czegoś fajniejszego. Uściski
    Zmeczona

05.08.2025 15:55

Hej, a możesz napisać w jakich zespołach pracowałaś, gdzie tak źle Cię traktowali. W ceri jest dużo zespołów. Wszyscy piszą ogólnie. Chyba że w każdy jest do bani. Nowe korpo to w Łodzi ? Praca zdalna ?

01.09.2025 12:13

w obecnej pracy jak 15 minut pozniej przyjde na HO nie ma problemu i generalnie traktuja czlowieka jak czlowieka i placa 3 razy tyle

12.08.2025 13:33

Dostałem po jakoś 2 miesiącach telefon zwrotny z rekrutacji z propozycją pensji niższej niż na entry level stanowisku w innej typowo korporacyjnej pracy w Excelu, choć mam lata doświadczenia w AML. Porażająco niskie stawki, szkoda czasu, gdyby się ktoś zastanawiał. Ale chociaż oddzwonili, więc za to gwiazdka.
    Kandydat2

13.08.2025 23:02

Poważnie myślisz, że Ja albo ktoś inny ci napisze gdzie obecnie pracuje? Nikt sobie nie będzie robił niepotrzebnej konkurencji, szczególnie gdy na rynku wycofują się kluczowi gracze. Żeby znaleźć dobrą firmę to trzeba samemu trochę naszukać się i pochodzić na rozmowy, np. tak jak ja poszedłem do Ceri sprawdzić co zaoferują. Poza tym można zauważyć ze nikt chętnie nie poleca obecnego pracodawcy i jest to zrozumiałe zjawisko nikt tego nie powie, bo nie ma zamiaru robić sobie dodatkowej konkurencji. Pochodzicie sami na rozmowy, wybadacie teren to zobaczycie, z czym to się je. Jeżeli tylko czekacie na reakcję, że ktoś wam konkretnie poda nazwę firmy i link do rekrutacji to się mylicie. Wyobraźcie sobie jak by to wyglądało jakby raptownie do mojego miejsca pracy kandydowało 100osób z Ceri... raczej każda zdrowo myśląca osoba nie chciałaby tego. Zamiast narzekać jak jest źle weźcie lepiej się za robotę i zacznijcie sami coś szukać, a nie myśleć, że ktoś wam wyłoży na tacy coś lepszego.

01.09.2025 11:34

dobrze powiedziane do tego pracownicy ceri sami sie do tego bagna w jakim sa przyczyniaja to sobie tam siedzcie jak nie popieraliscie osob ktore wam chcialy lepiej i nagle zrywacie kontakt jak ktos tylko jest w lepszy miejscu niz wy
    smiech na sali

07.08.2025 12:08

Słabe podwyżki w tym roku. 150zł brutto na stanowisku specjalisty w CKOPN. Słyszałam, że niektórym usunęli dodatek językowy i wliczyli go do podwyżki. Dzięki temu mogą się poszczycić "wysokimi podwyżkami". Dramat.
    xyz

26.08.2025 11:29

nie, nie wiem skąd wgl taka myśl ze to była podwyżka inflacyjna, zwyczajnie dodatek językowy na poziomie a1/a2 został wliczony do podstawy. Z drugiej strony i tak niech się cieszą osoby, że za taki poziom językowy dostały cokolwiek w innych firmach za poziom A nic się nie dostaje. Inna kwestia, że jeżeli ktoś dostał dodatek językowy na poziomie A, i został on dodany do podstawy pensji to po podwyżce minimalnej wyjdzie tak, że ten dodatek razem z podstawą będzie równy nowej kwocie minimalnego wynagrodzenia (jeżeli ktoś wcześniej zarabiał minimalną plus dodatek za poziom A), więc pracownik tylko i wyłącznie na tym traci. Myślę ze Ceri już to sobie przemyślało i dlatego tak zrobiło.

01.09.2025 11:26

bo w w innych firmach bez dodatków się więcej zarabia niż ze wszystkimi u was
    What

28.08.2025 20:23

Czytam wasze opinie i mam wrażenie że pracujemy w innych firmach , albo ja pracuje w jakiejś bańce odciętej od świata . U mnie w zespole bardzo się lubimy , wspieramy siebie , mamy naprawdę spoko koordynatorkę która również nas wspiera i motywuje . Gdybym miał mieć takie warunki jak wy to nie płakałbym tu tylko szukał nowej pracy …

29.08.2025 20:57

To chociaż napisz czy są to procesy niemieckojęzyczne i jakie masz stanowisko pracy ? Czy w twoim zespole są jasno określone widełki płacowe na danym stanowisku pracy.
    what?

29.08.2025 17:53

Czy ktos moze wyjasnic dlaczego proba jakiejkolwiek odpowiedzi o charakterze negatywnym pod opiniami pozytywnymi skutkuje ich automatycznym usunieciem ? Poddaje to w watpliowsc ich szczerosc, prawdziwosc i to ze sa pisane przez "prawdziwych" pracownikow (nie tych ktorzy sa odpowiedzialni za te zenujace warunki). Dlaczego nie ma tam zadnych odpowiedzi :) Jak ktos chce skomentowac to lepiej dodac nowy watek.
    zainteresowany

22.08.2025 12:11

Czy w KYC też jest taka atmosfera, o której wypowiadają się tutaj byli pracownicy? Czy przyjąć ofertę pracy z nadzieją na spokojne stanowisko czy uciekać?
    profeta

28.08.2025 10:23

zależy jakie masz cv i jak z językami. Ale z dodatkami idzie się na początku zakręcić koło 5k do ręki
    elo

28.08.2025 15:14

5k z hakiem to chyba brutto z dwoma jezykami obcymi, chyba ze sie ma znajomosci jakies, bo pracujac w kycu kilka lat i znajac zarobki innych ludzi, 5k na reke jest nie realne z kilku letnim doswiadczeniem.

Kontakt - CERI International Sp. z o.o.

Wersalska 6 91-203 Łódź

Branża główna: Finansowanie i dotacje

Karolina

22.08.2025 23:29

Słowo „transparentność” w tej firmie nie istnieje. Odbywasz szkolenia po czym okazuje się, że każdy ze specjalistów ma swoje zupełnie odmienne zdanie co do wniosku - na co czekasz albo kilka dobrych godzin albo nawet dni 😊 oczywiście czas poświęcony na rejestrowanie swojego czasu pracy i tych wszystkich „tabelek” również nie obowiązuje. Czasami rzucą jakimiś minutkami do rejestrowania w systemie jak mają dobry dzień. Aktualności o zmianach nadchodzą każdego dnia i bądź tu mądry. Znajomość języka wykorzystana na poziomie zero - jeśli masz dobry język to tam się zmarnujesz. Osoby totalnie zielone z języków klepią robotę często lepiej. Ale atmosfera cudowna - na początku jakby mogli to cm…li by po pu…pach. Szybko się to zmienia. Choć ich prezencja, kompetencje i znajomość języka pozostawiają mega dużo do życzenia w stosunku za Twoje wyniki. A jak nie ma to nara - będą wieczne maile z uwagami i wtedy już leżysz 🤣
    hahaha

21.08.2025 13:40

"Dużo jest narzekania ze strony osób bez doświadczenia albo ze słabą znajmością języków" skad wiesz jakie ci ludzie maja kwalifikacje ? typowa teza pod publike ;) przyklad: spore doswiadczenie, studia, kursy, biegly angielski, co dostaje: najnizsza krajowa, dodatek jezykowy 200 zl, podwyzka 150 zl, prawdopodobnie tylko dlatego, ze od nowego roku wzrosnie minimalne wynagrodzenie i nie maja wyjscia 😊 doceniane sa tylko ewentualnie ilosci i niewazne jak je zrobisz, kombinujac, oszukujac czy w inny sposob, sprawna linia produkcyjna i liczby to podstawa sukcesu i tylko na tym polu mozesz zablysnac 😊 tak przynajmniej jest w wielu dzialach, moze sa jakies wyjatki, jak ktos chce moze probowac, moze tez komus taka praca nie przeszkadza

20.08.2025 18:13

Na rozmowie mowili ze nadgodziny sa dla chetnych, w praktyce okazuje sie ze sa OBOWIAZKOWE. Ponadto w prawie jest napisane, ze moga byc wymagane okazjonalnie/w wyjatkowych sutuacjach, tutaj sa codziennoscia, co nasuwa pytanie, czy zarzadzajacy nie rozumieja, ze potrzeba wiecej ludzi, czy wykorzystuja ta furtke w prawie perfidnie. Jezeli ich nie robisz (a dowiadujesz sie o nich tego samego dnia) musisz to zglaszac, chyba po to, zeby wpisywac cie na czarna liste bo nie widze innego powodu. I tak pomimo 8 godz pracy czujesz wieczny stres po jej zakonczeniu, ze nie jestes wystarczajaco dobrym pracownikiem, nie chce ci sie pracowac a zespol przez ciebie cierpi bo zostaje i pracuje za ciebie, taka jest ich retoryka ubrana w ladny kroporocajny jezyk 😉 Tak, nadgodziny sa platne ale to chyba bez laski :), przy minimalnym wynagrodzeniu i tak wychodza grosze.
    pracowniknr2

21.08.2025 10:11

Dodatkowo oprócz nadgodzin, które są zapowiadane prawie pod sam koniec dnia pracy koordynatorzy wymuszają przychodzenie do pracy na konkretne godziny, chociaż niektóre osoby w zespołach przychodzą sobie tak jak chcą i mają ochronny parasol. Podczas rozmowy rekrutacyjnej poinformowano mnie o luźnych godzinach pracy i że na procesie wymaga się tylko kilku osób do godziny 17:00. W rzeczywistości nie ma prawie luźnych godzin, bo musisz przychodzi ponad polowe miesiąca na godziny, które totalnie tobie nie pasują, w tym czasie pupilki przychodzą dalej tak jak im się podoba i inne osoby przez to muszą przychodzić na późniejsze godziny. To, co piszą w ogłoszeniu o czasie pracy i mówią na rozmowie to jest Bujda. Nie dajcie się na to nabrać, luźne godziny to był jeden z nielicznych powodów, przez które tutaj dołączyłam. Teraz jak muszę przychodzić na późniejsze godziny to już nie widzę totalnie mocnych stron z taką pensją i pozwalaniem innym pracownikom na przychodzenie na poranne godziny, gdzie ty musisz zostawać do późniejszych godzin. Dlaczego jedna osoba może cały miesiąc przychodzić do pracy na 6:00? a druga musi od 8/9?
    jeszcze pracownik

17.08.2025 17:59

Praca dla niemieckiego banku moze sugerowac ze firma pracuje na standardach zachodnich albo przynajmniej do nich dazy, nic bardziej mylnego, standardy do ktorych firma dazy to azjatyckie, czyli max wykorzystanie sily roboczej za minimalne wynagrodzenie, wszystko oczywiscie po to, zeby byc atrakcyjnym partnerem do wspolpracy dal takich firm jak comerz. Problem polega jednak na tym, ze polski rynek pracy nie ma szansz konkurowac z azjatyckim bo dziala zupelnie na innych zasadach placowych, kodeksu pracy, prawa itd poza tym ludzie nie sa juz tak zdesporowani ze zrobia wszystko zeby pracowac, te czasy sie juz u nas dawno skonczyly. Dlatego dziwie sie ze sa jeszcze firmy ktore probuja na takim podejsciu zrobic "kariere" . Na pewno sa dzialy gdzie jest lepiej i gorzej, bo zajmuja sie innymi rzeczami ale motyw ogolny jest podobny. Nie namawiam nikogo zeby tam nie pracowal ale zeby zrobil to swiadomie i niczego nie oczekiwal 😊 albo w zaleznosci od sytuacji, nie tracil czasu. P.S. Max wykorzystanie slly roboczej minimalnym kosztem polega na tym, ze normy sa tak wyliczone ze musisz pracowac jak maszynka. Kazda minuta twojej pracy jest opisywana i kontrolowana, zeby sprawdzic czy nie robisz niedozwolonych przestojow w produkcji, ktore przy tak skropulatnych wyliczeniach przerobowych moga spowodowac obsuwe. Jezeli zespol maszynek nie wyrobi sie bo sa np wieksze volumeny to odpalane sa obowiazkowe nadgodziny (tego samego dnia) i tym sposobem zawsze okazuje sie ze nie trzeba wiecej ludzi, wystarczy tylko zeby tym co sa, chcialo sie wystarczajaco pracowac ;)
    jeszcze pracownik

18.08.2025 08:12

dodam jeszcze, ze dozwolony przestoj wynosi 30 min w ciagu 8 godz pracy, co oznacza, ze jesz przed komputerem jednoczesnie pracujac, inaczej nie bedziesz miesc czasu na inne dodatkowe czynnosci niezbedne do zycia w tym czasie ;)
    Ashwagandha

15.08.2025 22:31

Słabe zarządzanie. Mobbing i gaslighting.
    me

15.08.2025 10:48

Czlowiek jest dobrym pracownikiem tylko wtedy jak traktuje sie go powaznie i rozumie ze nikt nie zyje po to zeby pracowac tylko na odwrot 😉 Informowanie o 14 ze mamy zaplanowac sobie 2 obowiazkowe godziny po 16 tego samego dnia (czesto 4 razy w tygodniu) z koniecznoscia tlumaczenia sie jezeli "nie mozesz" jest szczytem wyzysku jaki nigdzie nie spotkalem. To, co czlowiek robi po pracy to jego prywatna sprawa! Podstawowy obowiazek pracodawcy to informacja o godzinach pracy pracownika a nie ustalanie ich w ciagu dnia. Oczywiscie kazdy dzial jest inny i chyba nie dotyczy to wszystkich.
    Szukający nowej pracy

13.08.2025 11:38

Praca w Ceri to prosta droga do psychiatry. Nawet nie będę się wydawać w szczegóły, bo wiele zostało powiedziane i wszystkie negatywne opinie to prawda. Od siebie dodam tylko tyle, że ludzie tu pracujący są naprawdę spoko, koordynatorzy tez. To chyba jedyne kompetentne osoby na stanowiskach związanych z zarządzaniem. Kierownicy nie wiedzą, co się dzieje w zespole, nie znają ludzi, procesów, którymi mają zarządzać, a więc nie są w stanie pomóc ani koordynatorowi ani podwładnym. Niby mają jakieś szkolenia ale chyba z tego jak śledzić ludzi, czy aby na pewno siedzą bite 8 godzin przed komputerem, a nie z tego jak realnie pomoc komukolwiek w pracy. Podobnie cały management, żyją w jakichś swoich bańkach, w których liczy się tylko wyzysk, a nie mają bladego pojęcia jak wygląda codzienna praca ludzi. szkoda że takie osoby mają dobry hajs, a na podwyżki dla pracowników nie ma ani grosza. Jedna gwiazdka w ocenie za możliwość pracy zdalnej, druga za wysiłki koordynatora, który pracuje za dwóch i jakoś trzyma cały zespół.
    Buhahaha

13.08.2025 19:24

HRy co Wy na to ? Ktoś z zarządu ma świadomość tego jakie panują w firmie nastroje wśród pracowników ? Zamiast ankiety pracowniczej ktoś z zarządu powinien przeczytać opinię na gowork. Zapraszamy. Trzeba to w końcu jakoś nagłośnić !!!! Pracujemy zdalnie bo z Łodzi nikt niechce pracować w Ceri.
    korposzczur ceri 10 lat

14.08.2025 12:11

Najlepsze są anonimowe ankiety o pracy od hr które robi sie na swoim porfilu i żeby ją zrobić loguje się swoimi danymi do dokumentu.
    Niebieskooka

11.08.2025 15:07

Już miesiąc jak nie pracuję w Ceri i jedyne co mogę powiedzieć to, cieszę się, że odeszłam, a żałuję, że tak późno! Jestem w innej w firmie i czuję tak dużą różnice, że potrzebowałam dwa tygodnie by w gl odnaleźć się w firmie. Lepszy sprzęt, bogate aplikacje, świetna komunikacja z przełożonym. A w Ceri? Jedyne w miarę stabilne zatrudnienie.
    tania_sila_robocza

10.08.2025 08:56

W tym roku firma nie dała żadnych podwyżek, mimo że w opublikowanym 1 lipca 2025 sprawozdaniu czarno na białym widać: przychody +24%, zysk netto +126% rok do roku. Tłumaczenie? Decyzja zarządu, podobno nikt w całej firmie nie dostał. Nie wiem, czy to prawda, ale wygląda to jak kiepska wymówka. Od lat płace są tu poniżej rynkowych, a teraz realne wynagrodzenia i tak spadły o wartość inflacji. W zamian słyszymy opowieści o tym, że musimy wykazać się rentownością, bo inaczej „przejmą nas Włosi”. Atmosfera jak w oblężonej twierdzy – jakby ktoś naprawdę miał nas z dnia na dzień kupić – tylko że to pracownicy ponoszą koszty tego strachu, a zarząd dba głównie o własne stołki. Do tego, jeśli chcesz coś osiągnąć, musisz umieć podlizać się niemieckiemu kierownictwu. Taka jest tutaj kultura – kompetencje to jedno, ale odpowiednia „postawa” wobec Niemców to drugie. Ja pracuję tu prawie 10 lat i jedyne, co mnie trzyma, to znośna atmosfera w moim zespole i możliwość pracy zdalnej. Jeżeli komuś nie przeszkadzają niskie stawki, specyficzne relacje z zagranicznym kierownictwem i ciągłe poczucie, że firma boi się o własne przetrwanie, to może mu się tu spodobać. Jak dla mnie po tylu latach to raczej dobry przystanek na początku kariery, a nie miejsce na dłuższą metę. Osobiście zrobiłem ten błąd, że się tutaj zasiedziałem, ale trzeba to zmienić, koniec pracy za miskę ryżu pod niemieckim karabinem!
    były podwyzki

11.08.2025 08:57

podwyzki były, moze nie we wszystkich zespolach, ale byly co prawda marne, no ale byly 😃
    Alfa

04.08.2025 21:41

Jest coraz gorzej.. Jedna osoba krzyczy na nową pracownicę codziennie. Potem donosi, że tak naprawdę to ta nowa pracownica krzyczy a ona jest akurat spokojna. Nowa pracownica ponosi konsekwencje za to, że podnosi ona głos a prawda jest taka, że to na nią krzyczą i poniżają ją przy innych jak tylko czegoś nie wie. Jest coraz gorzej ....
    Abcd

04.08.2025 19:00

Szukasz pracy "przejściowej" (na kilka miesięcy)? To jest to odpowiednie miejsce. Szukasz stałej pracy? Z możliwością rozwoju, awansu i wynagrodzeniem adekewanym do zajmowanego stanowiska, wyższym niż najnizsza krajowa? Pomiń ofertę pracy z Ceri. Tu nie liczy się doświadczenie i to czy pracownik pracuje dobrze, posiada wiedzę procesową i się angażuje. W takiego pracownika Ceri nie inwestuje. Tu liczą się liczby, normy i znajomości. W Ceri jesteś tylko kolejnym łatwym do zastąpienia dla nich pracownikiem. Nie polecam.
    raportX

01.08.2025 09:11

Ostatnio dodałem opinię na temat zysków firmy. Dane są ogólnodostępne ze sprawozdania finansowego ceri za 2024 rok. Pokazałem jak duże różnice są w zysku (dwukrotne w porównaniu z 2023 oraz jakie przychody generują główne trzy działy i ile średnio dostaje tutaj pracownik (9k brutto według sprawozdania) Widać opinia bardzo komuś się nie spodobała, bo w ciągu jednego dnia została usunięta. Nie wiem czego tutaj się tak wstydzić przecież jeżeli firma ma taki zysk to trzeba tylko się chwalic, a nie usuwac? prawda HR? - zamiast siedzieć na gowork i dodawać fake oceny i usuwać prawdziwe opinie zajmijcie się odpowiednio budżetem. Dla wszystkich zainteresowanych polecam zapoznać się ze sprawozdaniem za 2024 i zobaczyć jak bardzo pracownicy ceri są wykorzystywani i jakie liczby generuje ceri. Obawiam się, że ta opinia również zniknie.

02.08.2025 21:44

z premią szacuje się to na : 54.583,33 zł brutto/miesiąc na os.
    X

02.08.2025 22:54

Odnośnie zarobków zarządu trochę nieprawidłowe to są wyliczenia (twoje) jeżeli mówimy o podziale na 4 osoby. Wynagrodzenie Członków Zarządu i Rady Nadzorczej - tutaj mamy jeszcze radę nadzorczą, w której wchodzi minimum 4 osoby. Tak czy siak widać ogromne przyznawanie dodatków, bo aż "ponad 800k zł" w porównaniu do 1516 pracowników - gdzie na premie i bonusy wydano -ok 15 mln, jednak to jest duża różnica. Jak można zrozumieć takie kwoty odnośnie zarobków zarządu, w końcu to jest zarząd, to jednak mówienie o braku premii rocznych / inflacyjnych itp. jest absurdem i brak normalnych podwyżek również. Szkoda tutaj się bawić w jakieś dokładne rozumowanie tego i wyliczanie, bo każdy pracujący dobrze wie jak to funkcjonuje. Ile by raportów nie było / sprawozdań, ile ta firma by nie zarabiała nawet 5x zysk w skali roku to i tak dla nas (szarych pracowników) nic się nie zmieni. Mogę tylko życzyć powodzenia w dalszej karierze 😊
    Cyrk xd

16.05.2025 12:40

Cześć moi drodzy, nie było mnie tutaj od ostatniego mojego komentarza 3 tygodnie i zobaczcie jak zmieniła się od tego czasu ocena firmy i ilość ocen bo jest to bardzo ciekawe/podejrzane. W dniu 24.04 były 169 ocen i srednia ocena firmy 2.9 a dzisiaj 287 oceny i średnia 3.3 czyli w 23 dni przybyło 118 nowych i pozytywnych ocen a przy tym ani jednego pozytywnego komentarza. Oceny przyznawane wiadomo przez kogo i wiadomo w jakim celu. Sytuacja ta jest tak zakłamana i dwulicowa że aż trudno uwierzyc ze dzieje się naprawde. Nie dajcie się nabrać
    Korpoludek

28.05.2025 18:11

Jak się nazywa firma, która docenia ludzi i oby dobrze ich wynagradza ?
    Nina

01.08.2025 16:10

a możesz powiedzieć jaka to firma? chociaż jakaś większą podpowiedź?
    Onka29

15.07.2025 17:39

Pracuję w Ceri już około roku, praca głównie z niemieckim ale czasami używam też angielskiego. Jestem zadowolony, praca zdalna nikt nie stoi nad głowa robisz swoje i masz święty spokój. Dużo piszecie o wypłatach nie wiem skąd te liczby. Ja mam ciągle 5000 netto plus najwyższą miałem 5400. Do tego dochodzą kwartalne premię póki co miałem dopiero dwie około 1000zl. Nie wiem na jakich projektach zarabia się najniższą krajową.
    X

31.07.2025 09:52

Tutaj osoba odnosi się, że są "są procesy i są procesy" i niektóre z nich są bardziej złożone, to mogę cię zapewnić, że pracowałem na jednym z najbardziej złożonych procesów gdzie połowa osób co przychodziła na mój proces nie dawała rady i wracała na swój, zresztą to nie tylko była moja opinia, ale również osób wysoko postawionych w firmie. Z tego co również zaobserwowałem to nikt nie zarabiał u nas więcej niż 4300 na rękę łącznie z wszystkimi dodatkami i nie byliśmy juniorami. Plus pracując kilka lat na różnych procesach widziałem bardzo dobrze jak ta firma wygląda od środka i to jest tylko chwilowe złudzenie, że wszystko jest w niej dobrze. Zresztą posiadając takie zarobki w porównaniu do innych pracowników również moja ocena wyglądałaby bardziej pozytywnie od reszty, ale prawda jest taka że jesteś jedną na 100 osób, które tak uważają.
    Soda

31.07.2025 12:18

Nie twierdzę, że wszystko jest idealnie, bo nie jest – w niektórych zespołach może być naprawdę ciężko. Ale to nie znaczy, że wszędzie jest źle. Firma ma ponad 1700 osób i cały czas się rozwija, więc trudno mówić o jakimś masowym dramacie. Jeśli coś nie gra w konkretnym zespole, warto to zgłosić, a nie zakładać, że cała firma to jeden wielki problem.

Zostaw merytoryczną opinię o CERI International Sp. z o.o.

Oferty pracy - CERI International Sp. z o.o.

Młodszy Specjalista / Młodsza Specjalistka ds. Weryfikacji Klientów KYC

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Obsługi Procesów HR

Łódź

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Weryfikacji Klientów (KYC) z językiem niemieckim

Łódź

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Oceny Sankcyjnej Klientów

Białystok

Konsultant / Konsultantka ds. Procesów Wsparcia Bankowości