CERI International Sp. z o.o.
4 55 6 1

Opinie o CERI International Sp. z o.o.

Jula-Kk

Drodzy pracownicy. Często pojawia sie kwestia ze niskie zarobki są w firmie Ceri. Co to znaczy? Może ktoś poda jakieś widelki ile one wynoszą.

Adam
@Jula-Kk 19.09.2018 17:53

Dużo jest narzekania ze strony osób bez doświadczenia albo ze słabą znajmością języków. Samych dodatków językowych można mieć ponad 1000zł, a kompetentni ludzie zazwyczaj są doceniani. Wszystko zależy od procesu, od wiedzy i doświadczenia, od stażu pracy, poza tym sa też benefity warte co najmniej kilkaset złotych i śmiesznie tanie kursy językowe. Naprawdę zarobki nie są na pewno niższe niż u konkurencji na podbnych stanowiskach

Moja perspektywa.
@Adam 20.09.2018 09:56

Czuć HR z daleka. Zarobki porównywalne od pracy za miskę ryżu- nic nie odłożysz, a wystarczy tylko na wegetację. Jako niemiecki pracodawca przynosi wstyd i hańbę osobom, które posiadają jakiekolwiek umiejętności poza wchodzeniem w tyłek przełożonym. Ceri zmieńcie kraj na np. Kambodżę, bo Polska zalicza już się do krajów rozwiniętych.

ex nordea employee
@Jula-Kk 19.09.2018 17:53

Pewnie! Nie rozumiem czemu wszyscy robicie z tego tak wielką tajemnicę! Na ten moment w dziale ds. Weryfikacji Klienta można dostać na wejściu 2500zl netto (bez dodatków językowych za inne języki obce niż angielski). A może wiecie ile można zarabiać po roku pracy na stanowisku KYC analyst?

Piotr
@ex nordea employee 31.10.2018 11:41

Czy możesz napisać coś więcej o dziale do spraw Weryfikacji Klienta. Jakie obowiązki realizuje się na tym stanowisku i czy to interesująca praca dla absolwenta po studiach? To mogą być cenne informacje dla innych osób.

ex nordea employee
@Piotr 05.11.2018 23:14

Ogólnie sama praca jest w porządku, proces polega na tym, że weryfikuje się duże firmy, trzeba spełnić szereg procedur i wymogów, które obowiązują wewnętrznie w firmie, żeby przeprocesować danego klienta. Na co dzień sprowadza się to do wyszukiwania potrzebnych dokumentów, opisywania ich, analizowania, robienia ogólnego researchu o firmie etc. Naprawdę nie wiem, czy jest to interesująca praca dla absolwenta po studiach, zależy jakie masz priorytety i ogólnie jaki masz charakter jako osoba. Mogę jedynie powiedzieć, że w tym dziale panuje dość spory chaos i bałagan, jeśli chodzi o procedury które nas obowiązują. Niestety nie ma też szkoleń wprowadzających dla pracownika. Ogólnie praca dobra na zdobycie pierwszego doświadczenia, chociaż pracuje tu wiele osób, które mają już rodziny. W pewnym momencie możesz poczuć, że się nie rozwijasz i stoisz w miejscu, więc jeśli jesteś bardzo ambitny to prędzej czy później zmienisz pracę. Ja jestem 2 lata po studiach, pracuję tu dopiero 2,5 miesiąca ale na razie zostaję :)

Iem

Bylam w tym tzw Centrum Testow i cieszę sie, ze mam ten epizod za soba. Bardzo nieprzyjemna atmosfera i brak szacunku dla pracownika. O wszystko trzeba sie prosic i nikt nie ma czasu albo nie wie. Niewiele wykorzystalam niemieckiego no i niczego sie nie nauczylam, praca polega na nudnym klepaniu strasznie prymitywnych testow. O pieniadzach nawet nie wspomne, bot o nie ma sensu, oglolnie bardzo nie polecam!

Piotr
@Iem 20.10.2018 14:37

Po twoim wpisie widać, że nie jesteś zadowolona ze swojej pracy w tej firmie. Czy podczas rozmowy kwalifikacyjnej zostały przedstawione Ci wszystkie warunki umowy? Czy wiedziałaś jakie wynagrodzenie będzie Tobie przysługiwać?

Smyckiee
@Iem 20.10.2018 14:37

U nas jest projekt w calosci po angielsku, ale niewiele sie dzieje, mozna poleniuchowac ;) Ale zgadzam sie, koordynacja praktycznie zerowa, nie mozna sie dogadac w projekcie, ciagle jakies problemy, ludzie z tego co pytalem sa bardzo niezadowoleni

Paulina

@Moja perspektywa., dlaczego tak uważasz? Forum GoWork.pl odwiedzane jest przez aktualnych i byłych pracowników, a także kandydatów do pracy. Każdy ma prawo wyrażenia swojej opinii, jeżeli jest ona zgodna z prawdą i poparta stosownymi argumentami. Czy w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej próbowałeś negocjować warunki wynagrodzenia?

Paulina

@Lusia, dziękuję Tobie za wyczerpujący komentarz. Czy orientujesz się na jakie stanowiska obecnie trwają rekrutacje? Czy firma CERI International realizuje wiele projektów? Jaki projekt polecasz, czy wszystkie są związane z obsługą telefoniczną? Pozostali użytkownicy na pewno będą wdzięczni za napisanie kilku słów więcej.

Krzyś
@Paulina 03.10.2018 11:47

Żadne stanowisko to nie jest obsługa telefoniczna, bo CERI to nie call center. Paulina, takie sugestie tylko wprowadzają w błąd

Krysia
@Paulina 03.10.2018 11:47

@Paulina fajnie, że moderujesz to forum w imieniu goworku, ale może najpierw dowiesz się czegoś więcej o profilu pracodawcy ;) Jak napisał Krzyś CERI nie ma nic wspólnego z call center :)

Grzesiek

Jeśli jest czasami pilna potrzeba pracy w sobotę lub w niedzielę to trzeba przyjść i tyle.

Marta
@Grzesiek 16.05.2018 18:39

Pracuje na dka już z ponad półtora roku i nie byłam ani razu w pracy w weekend i nie usłyszałam żadnego wyrzutu z tego powodu ;)

Paulina

@Adam, napisałeś o dodatkach językowych w firmie CERI International. W jaki sposób pracownik może uzyskać taki dodatek? Czy znajomość języka musi być w takim przypadku udokumentowana? Jak długo czeka się na rozpatrzenie takiego dodatku i czy jest on wypłacany co miesięcznie razem z pensją pracownika?

Lusia
@Paulina 23.09.2018 12:28

Tak, dodatki są comiesięczne, wypłacane z pensją. Żeby dostać dodatek, musisz dane języki wykorzystywać w codziennej pracy. Wysokość dodatku zależna jest od poziomu języka, który oceniany jest przy przyjmowaniu do pracy - przechodzisz wówczas przez audyt językowy. Jeśli już po zatrudnieniu poprawisz poziom, możesz przejść taki audyt jeszcze raz i dostać większy dodatek

Jasia85

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie dotyczące ile czytaliście na telefon jeśli wasze cv zostało dostrzeżone? Wiem że piszą około dwóch tygodni ale jak to jest w praktyce?

Paulina

@pablo, proszę Cię o zwracanie uwagi na język wypowiedzi i nie obrażanie innych pracowników firmy Ceri International. Proszę Cię o konstruktywne argumenty, a nie prywatne oceny wyglądu innych pracowników. Czy przed przyjęciem do tej pracy, zostały Ci dokładnie przedstawione warunki wynagrodzenia? Czy wiedziałeś, że będzie pracował w dziale testów? Jak oceniasz obowiązki na tym dziale, czy praca jest ciekawa?

Pani od polskiego
@Paulina 16.09.2018 12:32

Poprawnie piszemy "nieobrażanie"; jest to materiał , który przerabialiśmy w podstawówce. @Paulina, proszę Cię zwracanie uwagi na język wypowiedzi i nieobrażanie języka polskiego. Jeżeli już koniecznie chcesz się nim posługiwać.

Pani od polskiego z dyplomem
@Pani od polskiego 16.09.2018 13:20

@Pani od polskiego Jeżeli mówimy o poprawności, to również nie stawiamy spacji przed przecinkami oraz stosujemy rekcję "prosić o". Proszę nie tylko o zwracanie uwagi na język wypowiedzi, ale również na poprawność jego zapisu. Jeżeli już koniecznie chce się Pani posługiwać językiem polskim i uchodzić za eksperta w jego dziedzinie.

pablo

Firma w porządku, jest pare fajnych projektów gdzie można się rozwijać, natomiast nie polecam pracy w testach. (usunięte przez administratora)Totalny chaos i bałagan a pieniądze śmieszne, zdecydowanie odradzam!

Robson

U nas w firmie opowiadają o Ceri, że w dziale automatyzacji procesów Smart Automation jest taki starszy facet po 50-ce co lubi jak mu się przytakuje jak coś mówi o procesach chociaż często nie ma racji albo nie wie jaka jest zasada działania. A na dodatek głośno komentuje zachowanie studentek które przychodzą na staż i puszcza do nich oczko co wcale nie wygląda fajnie. Nie polecam.

Ola
@Robson 10.04.2018 20:48

Facet jest po 60-tce, ale reszta się zgadza. Nie tylko głośno komentuje zachowanie kobiet, ale nawet je dotyka, często chwyta za boczki, potrafi nawet objąć i zarzuca swoimi czułymi słówkami. Aż dziw, że żadna jeszcze tego nie zgłosiła, najwyraźniej im to pasuje. Fakt, że najpierw bada, na co może sobie pozwolić i zachowuje się tak tylko do ameb, ale jest to karygodne. Dziad myśli, że jest niezastąpiony, wywołuje powszechny śmiech i politowanie.

Jasia85

Pytanie do osób pracujących w Ceri na jakim poziomie trzeba znać Excela żeby móc pracować w jako asystent ds obsługi procesów biznesowych? Chciałabym złożyć swoje cv ale nie wiem czy mam wystarczające umiejętności. Jak wygląda rekrutacja na to stanowisko może mi ktoś podpowiedzieć? Jak się przygotować?

Mela
@Jasia85 07.09.2018 13:53

Jasia 85, Rekrutacja zawsze wygląda podobnie (opisana tutaj w sekcji FAQ http://kariera.ceri.pl/rekrutacja/), a z Excela pewnie szybko się podszkolisz, jeśli będzie taka potrzeba, chociaż nie sądzę, żeby to było główne narzędzie pracy ;) Gdybyś nawet po jakimś czasie uznała, że to stanowisko jednak nie jest dla Ciebie, to cały czas otwierane są rekrutacje wewnętrzne do różnych nowych zespołów

Paulina

@Jasia85, Jeżeli posiadasz pożądane doświadczenie i umiejętności na pewno Twoja kandydatura zostanie dostrzeżona i być może dostaniesz zaproszenie na rozmowę do firmy Ceri International? Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami bezpośrednio do firmy? Może warto po prostu zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie kwestie?

Paulina

@Misia_82, może warto popatrzeć na te stanowiska z własnej perspektywy? Bilans umiejętności, mocnych i słabych stron powinien wskazać Ci, które stanowisko jest dla Ciebie właściwsze. Czy próbowałaś zadzwonić do firmy Ceri International? Wtedy może uzyskasz szczegółowe informacje o obu stanowiskach.

Misia_82
@Paulina 27.08.2018 10:24

Dzięki za odpowiedź. Tylko to jest oferta jest przez agencję i Pani nie bardzo konkretnie mówi na czym polega praca. Podobne są opisy a jednak inne stanowiska.

Misia_82

Czy mógłby mi ktoś doradzić na jakim stanowisku lepiej pracować w CERI? Są teraz w agencji oferty: Asystent ds. zarządzania dokumentacją lub Asystent ds. obsługi transakcji?

Dawid

Może czas zacząć doceniać pracę w bardzo dobrej firmie? Ostatecznie można zmienić firmę!!!

Paulina

@były pracownik, nie podałeś żadnych konkretów. Może rozwiniesz swoją opinię? Jak postrzegasz warunki zatrudnienia w Ceri International? Jak oceniasz atmosferę w pracy? Zachęcam Cię do pozostawienia wypowiedzi opartej o Twoje doświadczenia związane z firmą. Pomoże ona osobom zastanawiającym się nad złożeniem swojego CV w Ceri International.

eoew

pracowałem w DKA III -brak szacunku do ludzi...najważniejsze żeby wyrobić normę, jedzenie przy biurkach nie można się odzywac bo jest zwracana uwaga... najlepiej gdyby się siedziało całe bite 8 h bez ruchu najważniejsze żeby robic... praca w soboty i niedziele niby dla chętnych ( jeżeli nie przyjdziesz masz obniżoną ocenę - bo jakie jest zaangażowanie w pracę -żadne bo Cię nie było ) BARDZO niskie zarobki do tego odejmowane pieniędzy z premii za popełnienie błędu . wprowadzona norma której 90% nie może wyrobić . Kierownikiem jest osoba niekompetentna - nie znająca tego procensu a co najważniejsze brak znajomości języka niemieckiego.... więc o co chodzi... nie polecam tej firmy nikomu , brak rozwoju , brak szansy na awans, brak szacunku.

xxx
@eoew 09.05.2018 08:25

Zgadam się z Tobą, przepracowałam na tym dziale przeszło 2 lata, jeden wielki (usunięte przez administratora).

były pracownik :)
@eoew 09.05.2018 08:25

Nie polecam tej firmy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Paulina

@Grzesiek, a czy pracujące soboty i niedziele są dodatkowo płatne? Czy pracownik firmy Ceri International w związku z tym może liczyć na jakieś profity? @Chciałbys wiedziec kto, forum dotyczy opinii na temat pracodawcy jakim jest Ceri International. W związku z tym nie obrażamy siebie nawzajem i nie odbiegamy od tematu wątku.

Niagara

Ceri mogłoby byc dobrą firmą, ale jesli wybieraja imbecyli do kadry zarzadzajacej to juz nic im nie pomoze. Manager w Bialymstoku to straszny kretyn - aż bije od niego głupotą. Kto by pomyslal że ludzie madrzejsi od niego musza klepac durne wnioski bez wiekszych mozliwosci awansu.

Były pracownik

Pracowałam w Ceri w Łodzi ponad rok (o rok za długo). Przede wszystkim praca jest mało rozwojowa. Brak szkoleń i jakichkolwiek szans na rozwój zawodowy. Zarobki są niskie - najważniejsze jest to, by wynegocjować dobrą stawkę na początku, o podwyżkach można zapomnieć. Na porządku dziennym były wyzwiska ze strony pewnej managerki, a pracownicy e z jej działu byli zwalniani z dnia na dzień lub sami odchodzili. W dziale dało się wyczuć duże niezadowolenie. Polityka firmy (a raczej osób zarządzających) na pewno nie uwzględnia idei work-life-balance. Miejsce pracy również nie jest zachęcające - blaszany budynek, który kiedyś był halą produkcyjną. Firma nie zapewnia pracownikom podstawowych zasobów w postaci herbaty, kawy i naczyń (być może to już się zmieniło). Opisałam doświadczenia jedynie ze swojego działu, być może w innych departamentach jest lepiej. Zdecydowanie nie polecam tego miejsca pracy.

Tymon

Niestety w pracy trzeba pracować i pomyliło się wam pilnowanie wydajności z wyzyskiem?

Adam

Pracowałem w Ceri jakiś czas temu. Co tu dużo mówić wyzysk i mobbing ze strony przełożonych. Jakby mogli to plunęli by Tobie w twarz. Komentarz dotyczy lokalizacji Białystok. Pracujesz za 1500zł a przełożony ma np. 4k lub 8-9k i nic nie robi tylko głaszcze Ciebie po głowie, że niby dobry jełop z Ciebie, że ciężką pracą chcesz utrzymywać nierobów na szczeblach wyżej.

ktos

Ja oddziału w Białymstoku nie polecam. Pracowałam tam miesiąc przez agencję pracy tymczasowej w zeszłym roku . Straszny chaos. Jak Niemcy mieli dzień wolny albo było mniej pracy to albo wysyłali na urlop bezpłatny albo rozliczali wg rzeczywistego czasu pracy a żeby dostać kasę za te dni trzeba było to odpracować. Pieniądze za postoje z ich winy dostałam dopiero po interwencji w agencji pracy.

Bartek

Ceri International to bardzo dobry pracodawca. Nic dziwnego, że tak pozytywnie piszecie!!

Ania

Całkowicie nie polecam tej firmy, mało płacą, dużo wymagają, koordynatorzy i kierownicy bardzo źle traktują pracowników, wymuszają nadgodziny, praca po 21 i w niedzielę, jak nie wyrabia się normy to nie chodzi się na przerwy, jedzenie przy biurku a nie w kuchni, firma nawet kawy i herbaty nie kupuje NIE POLECAM

pracownik CERI
@Ania 03.02.2018 17:31

W jakim dziale koleżanka pracowała? Taka opinia jest nie pełna. Jeżeli jest to DKA to rozumiem. Nie rozumiem sposobu oceniania firmy, biorać pod uwagę jeden dział. Zespoły operacji zarabiają stosunkowo mało. Specjaliści jaki i zespoły Automatyzacji porcesów, Developerzy zarabiają bardzo dobrze. Jest to juz zuepłnie inny dział. Minimalna stawka 3500netto na starcie. Wiele też zależy od kierownika oraz managera. Prcuje już tam trzeci rok w zespole SmartAutomation, i nie wiem co to znaczy mieć wydzieloną przerwę albo pracować w weekendy.

Justyna G
@Ania 03.02.2018 17:31

Ja pracowałam w Ceri i z czystym sumieniem polecam ! Gdyby nie to,że założyłam własną działalnosc, siedziałabym tam do tej pory. Super atmosfera,świetni ludzie na wysokim poziomie i ogólnie na plus. Polecam!!!

Dawid

Ceri International ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Jeśli chodzi o wysokość zarobków to są indywidualne uzgodnienia.

Iza
@Dawid 20.12.2017 15:45

A jeśli chodzi o te indywidualne uzgodnienia to jakiego rzędu są to kwoty na stanowisku specjalisty - ok. 3500 - 4000 na rękę? jest szansa? Bardzo dziękuję za odpowiedź

oko
@Iza 30.12.2017 17:17

hahahaha chyba brutto

Dział Smart Automation
@Iza 30.12.2017 17:17

od 3500 netto to zacząłem. Wszystko zależy od działu w jakim pracujesz. Wiadomo że zespoły operacji zarabiają znacznie znacznie mniej. Stanowiska specjalisty są znacznie lepiej płatne.

byłyPracownik

Praca w Ceri jest dobra dla studentów albo osób które dopiero zaczynają 'zbierać' doświadczenie do CV na dłuższa metę nie ma za bardzo perspektyw rozwoju - mimo że dużo możliwości obiecują, oraz są współfinansowane obiady, bilety do kina itp.ale to przy minimalnej płacy tak naprawdę kropla w morzu i na tym się kończy. Bardzo wysokie oczekiwania, nadgodziny, wymaganie dużego angażowania się w pracę która czasem jest nużąca oraz wyczerpująca psychicznie. Nie są współmierne do tego co oferuje pracodawca.

Rozczarowana

Mimo że w Ceri Białystok przeszłam kilka etapów rekrutacji, kontakt się urwał. Wiem, co to oznacza. Jednak przydałby się przynajmniej jakiś krótki mail. Nie mówię już nawet o informacji zwrotnej, o której tak zapewniają. Początkowe pozytywne, ale złudne wrażenie prysło. Pozostał niesmak.

anonymous

CERI BIAŁYSTOK . Potwierdzam mimo zapewnień nie dzwonią i nie piszą co do rezultatu rozmowy. Podobno dużo nadgodzin . Brak kultury i profesionalizmu . NIE POLECAM

Krzysztof

Nie polecam . Po rozmowie mówią że poinformują o jej wynikach , nie informują i nawet nie napiszą maila. Człowiek zwraca uwagę na nie słuchanie po czym sam zadaję 3 razy to samo pytanie bo sam nie słucha odpowiedzi. Generalnie prostactwo

Zostaw opinię o CERI International Sp. z o.o. - Łódź

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CERI International Sp. z o.o.