CERI International

• Kogo szukamy
  • Co słychać w naszych social mediach
  • Jak wygląda rekrutacja
  • Projekty AGILE

Kogo szukamy

Co słychać w naszych social mediach

Jak wygląda rekrutacja

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o CERI International Sp. z o.o.

Opinie o CERI International Łódź

Nie przegap nowości o CERI International Sp. z o.o.!

26.02.2026 12:03

Hej, czy ktoś wie czy po okresie próbnym oraz po umowie na rok w ceri przechodzi się na umowę na czas nieokreślony? Czy przedłużają umowy z roku na rok?
Ceriri

26.02.2026 22:25

Przedłużanie z roku na rok przez 3 lata potem na czas nieokreślony jeśli się dotrwa

25.02.2026 21:50

Cześć, zostanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko Konsultanta ds weryfikacji Klientów. Rozumiem, że płaca to miminalna plus dodatki językowe. Podzielicie się ile dostajecie za angielski i niemiecki?
O.

13.02.2026 13:15

Szczerze? Ta praca była spełnieniem moich największych koszmarów. Niedziela wieczór i noc przed pracą była straszna - zero snu i strach jakie wiadomości zastanie się na skrzynce w poniedziałek rano. Siedziałam w tej pracy ciągle na spinie. Jak coś się zacinało nie z mojej winy - panikowałam, bo wiedziałam, że goni mnie czas, a statystykę trzeba wyrobić. Nienawidziłam tej pracy. Czułam się tam jak (usunięte przez administratora) Atmosfera tragedia, a poczucie, że jak powiesz nawet gdzie wychodzisz podczas wyjść prywatnych, albo o zgrozo gdzie jedziesz na wakacje - już miało swoje konsekwencje - bo ludzie plotkowali, nakręcali się, obgadywali. Nie sądziłam, że w pracy zdalnej wgle ma się na to czas 😂 Płakałam przez tę pracę przynajmniej 2 razy tygodniowo. Wytrzymałam w ceri niecały rok (gdzie psychicznie jestem raczej wytrzymałą osobą i stabilną jeśli chodzi o zatrudnienie) W nowej pracy nie mogę przyzwyczaić się, że jestem traktowana jak człowiek - że nie ma szczucia, kontroli i wiecznego straszenia, że jak coś skopiesz, to polecą Ci po premii. W obecnej pracy, jak coś skopiesz - easy, wszystko da się naprawić, spokojnie. W ceri jak coś zepsujesz - masz przeje**** - pod względem finansowym i reputacyjnym. Ta praca była dla mnie istnym stresem i codzienną walką o "przeżycie" bez ochrzanu i przyczepiania się. Kiedyś pocisnęłam bekę do samej siebie i mówię "o kurde już 4 dzień nie dostałam żadnego maila z ochrzanem - jest git", po czym na drugi dzień już miałam maila - "czemu nie włączyłaś kamery na spotkaniu"? jak na niego nie odpowiedziałam, to dostałam wiadomość na teams, że mam pilnie się odnieść do tego maila. Miałam wrażenie, że przełożeni mnie monitorują dosłownie - czytają teamsy, podsłuchują, obgadują z innymi pracownikami, szczują. Jeśli chodzi o mobbing - wszystko co piszą tu inni ludzie jest prawdą. Jesli chodzi o pensję - praktycznie najniższa krajowa. Maksymalna kwota jaką dostałam to było 4200 netto. Koleżanki i koledzy pracujący kilka lat mieli nawet poniżej 4 tys netto. Co ludzi tam trzyma? Myślałam, że wyjścia prywatne i możliwość pracy zdalnej 5 dni w tygodniu to ogromne i jedyne plusy tej firmy. Teraz widzę, że większość firm na rynku oferuje takie same warunki (praca zdalna, wp), mimo zapewnień jednej z Przełożonych "jesteśmy jedyną firmą oferującą wyjścia prywatne". (usunięte przez administratora) tam. Inni mają to samo. Ceri nie jest więc wyjątkowe pod żadnym względem. Podsumowując: Posłuchajcie naprawdę rad ludzi, którzy piszą te opinie, bo są one prawdziwe i zweryfikowane i widzę, że każdy ma mniej lub bardziej smutną karierę zawodową w tym miejscu. Szkoda zdrowia. Wiem po sobie, że później psychicznie ciężko się podnieść i zaufać innemu Pracodawcy po takiej szkole życia. Uciekajcie póki możecie i nie wierzcie w zapewnienia, że tylko w ceri jest możliwość pełnej pracy zdalnej i wp - BO TAK NIE JEST. Z pozdrowieniami
XY

15.02.2026 09:49

Nie polecam, bo jest źle po negatywnym doświadczeniu w jednym zespole, którego nawet nie chcesz nazwać w firmie liczącej już bliżej 2000 osób???Trochę odważna generalizacja

17.02.2026 01:38

Tak jest to problematyczne. Nie ma co stygmatyzować jednego konkretnego zespołu skoro taka sama sytuacja jest w 90% zespołów.
Czornej

12.02.2026 09:06

Chcecie wiedzieć jak tu się pracuje? Pracownicy są przemęczęni, nie mają czasu na przerwe czy jedzenie żeby wyrobić normy, które i tak co chwile zwiększają. Płaca minimalna + kilka stówek, firma jest od tego żeby przeżuć pracownika, wycisnąć i wypluć. Jedynym plusem jest praca zdalna. I na tym plusy się kończą. Ciągły pęd za pracą, wyliczqnie każdej minity, brak dokumentacji, całkowita dezorganizacja, niekompetentni przełożeni (akurat w moim przypadku). Za te pieniądze i ilość pracy nie ma sensu marnować zdrowia i nerwów.
#DostawcaPizzy
Tommy

09.02.2026 21:40

Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Od początku mamy do czynienia z biurokracją w postaci szkoleń BHP, umów, pouczeń, papierów do podpisu. Następnie szkolenie z procesu, dwa monitory z mnóstwem programów i pełno logowań. Szkolenie chaotyczne, następnie kolejne - jeszcze gorsze od poprzedniego. Non stop zmiany w procesach. Wszystko to powoduje stres, obawę i najgorsze - brak jakiejkolwiek pomocy. Trzeba wyrabiać normy i wpisywać czas do tabelek. Język niemiecki tak naprawdę nie jest wykorzystywany. Niemcy nie mają norm, Polacy tak. Koordynatorzy niemili, kolesiostwo, trzeba uważać, co komu się mówi. Kółko wzajemnej adoracji. Po czasie pojawia się przeciążenie całą pracą, wypalenie i lęk przed kolejnym dniem i wyrabianiem norm. Bardzo toksyczne środowisko, proszę omijać. Można oszczędzić zdrowie, zwłaszcza psychiczne.

06.02.2026 21:46

Cześć, zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko Konsultanta ds weryfikacji Klientów (KYC). Obecnie pracuję w konkurencyjnej firmie w systemie hybrydowym, gdzie środowisko pracy, Team Leader, cały zespół i praca sama w sobie jest świetna, nie mamy też norm do wyrabiania. Jedynym minusem jest niska płaca i podwyżki w wysokości 500 brutto przy awansie na wyższe stanowisko. Stąd moje pytanie czy warto rozważyć zmianę na CERI, gdzie zaoferowano mi około 1000 brutto więcej niż mam obecnie?

08.02.2026 16:16

Aktualnie mam 5200 brutto i jestem midem, 2 lata doświadczenia.
Tommy

09.02.2026 21:17

Jeśli miałbym Ci doradzić, to odradzam przejście do CERI. Negatywne opinie tutaj opisane to niestety prawda. Wyrobienie normy 100% lub zbliżonej to tutaj priorytet. Zarobki też nie są adekwatne. Typowe korpo traktujące pracowników jak roboty z inwigilacją czasu pracy.
Xyz

20.01.2026 16:12

Hej. Rozważam aplikowanie do CERI na stanowisko młodszy konsultant ds. procesów wsparcia bankowości z j. niemieckim, ale opinie za bardzo nie zachęcają… proszę o informacje jakie są widełki płacowe na tym stanowisku? Czy oferują umowę o pracę na czas nieokreślony? Jak mniej więcej wygląda praca na tym stanowisku? Czy ciężko wyrobić normę? Dużo stresu, czy raczej luzik? :) Dziękuję za każdą odpowiedź!
KołchozNothingMore

07.02.2026 23:16

To chyba mało korporacji widziałeś. W innych korpo nie ma w ogóle takich durnych rzeczy jak raportowanie czasu pracy w systemie co do MINUTY. A jak, jest to śmieszne Morgen Treffen, to ludzie tam wręcz odpoczywają i chcą, żeby to spotkanie trwało jak najdłużej, żeby jak najwięcej wpisać minut do dcide. A jak w dcide wpiszesz, że spotkanie trwało 24 min, ale u cudownych pań koordynatorek 23 minuty, to już jest „do poprawy”. Tracisz wtedy te dodatkowe minuty na poprawę wpisów i tak działa błędne koło w tym sprzedajnym ceri
Ktos

08.02.2026 19:20

Spoko, troche widzialem i zawsze cos raportowac musialem. Przykro mi, ze trafiles na takie koordynatorki, u nas nie raportujemy niczego w stylu 23 minuty, a juz na pewno nikt nie robi problemu o wpisanie minuty wiecej. Potwierdza to tylko ze w Ceri mozna dobrze trafic.
przykre

29.01.2026 13:33

Nienawidzę tej pracy. Pracuje w CKOPN. Awarie są od ponad roku dzień w dzień. Nie można normalnie pracować. Wiecznie się ktoś do czegoś przyczepia i ma jakiś problem. Każdy robi inaczej, bo instrukcje nie są jasne. Podwyżki w wysokości 100zł brutto. Urlopy na żądanie w tej firmie się planuje 😉 Raczej to nie jest legalne. Dodatek za język się nie zmienił od lat. Dużo L4 na kilka miesięcy co mnie wcale nie dziwi. Psychika potrafi siąść. Ocena firmy się zwiększa mimo złych komentarzy co tez powinno być zweryfikowane przez moderatorów portalu gowork. Totalny upadek firmy i kolejny (usunięte przez administratora) Kiedyś tak źle nie było.

03.02.2026 20:08

Ehhh brzmi znajomo 😉 co sądzicie na temat taryfikatora płacy zasadniczej ?
Ciagle w Ceri

19.08.2025 21:08

„Ceri” dlaczego tak nisko płacisz swoim „ludzią na bank” ? W życiu nie widziałem tylu negatywnych opinii na temat jednej firmy, a mimo to są chętni by pracować za nie wiele ponad minimalną. Ciągły stres, duża odpowiedzialność, poganianie, mobbing. Taka cudowna firma. Nigdy nikomu nie polecę tej firmy !!!!

01.02.2026 10:53

Chyba Tobie by sie przydalo stanowisko koordynatora z takim cietym jezykiem. Na pewno przydalby sie w walce z niemcami i ich mobbingiem.
Beka

02.02.2026 15:47

Może i rzeczywiście by się przydało, tylko dziwna sprawa - tacy ludzie, którzy mają tam swoje zdanie i nie przyklaskują wszechobecnej głupocie nie mają żadnych szans na takie stanowisko. A wiesz dlaczego? Bo promuje się właśnie takich, co mają problem nawet z podstawową ortografią, albo ich kariera w ceri polega na wyjadaniu "cygańskich korali" i popijania świeżego kakauka prosto od przełożonych, więc tacy ludzie tym bardziej nie będą stawiać się Panu Niemcowi, tylko robić dokladnie to co im się każe. Co prawda nieudolnie, ale to temat na inną rozmowę. A jak nie daj Boże taki pracownik powie coś nie pomyśli kierownictwa, to zaraz koordynatorki nastawią zespół przeciwko niemu i będą kopać pod nim dołki. Tak że jeśli jesteś pracownikiem tej firmy i nie masz świadomości jakim "ludzią" przysługują awanse na kierownicze stanowiska to teraz zdobywasz niezbędną wiedzę jak poruszać się w świecie ludzi na bank. Albo raczej parabank.

16.01.2026 13:49

01.02.2026 05:27

Tak, na ochrone 😉 A tak powaznie, na pewno zalezy to od Twojego doswiadczenia i obycia, wiek to sprawa drugorzedna. Musisz miec jednak na uwadze, ze srednia wieku w ceri to pewnie ok 30 lat i moze to wplywac na roznice w postrzeganiu pewnych rzeczy jesli trafisz do zespolu gdzie ludzie beda np. tuz po studiach. Z drugiej strony dla nich to na plus miec kogos doswiadczonego w teamie. Ja wole zdecydowanie "starsze" osoby i lepiej sie z nimi pracuje niz z pokoleniem Z

11.12.2025 12:13

Ogromny minus za brak jakichkolwiek paczek, zwyklej czekolady, czy rzeczywistego bonu świątecznego - wypłacane punkty z mybennefit nie są żadnym bonem świątecznym, bo to punkty, które pracownik zbiera za dany miesiąc. Może za rok bonusem świątecznym będzie 30 minutowa dzienna przerwa w pracy?
sad_face

21.01.2026 18:43

Ma dokładnie takie same przemyślenia. Moi znajomi pracują w różnych korpo, jeżdżą na integracje, wyjazdy, chodzą na imprezy, dostają prezenty na Mikołaja, bonusy na święta, budżet do wyjścia gdzieś zespołem co kwartał.... a tutaj NIC. Nawet na święta. A ktoś, kto wymyślił przelanie punktów z kafeterii wraz z wynagrodzeniem jako ŚWIADCZENIE ŚWIĄTECZNE to naprawdę powinien dostać jakąś nagrodę od prezesa za swoją pomysłowość... przecież to jest jakiś żart, naprawdę, jak można tak kpić z ludzi. Ja też niestety nie mogę polecić pracy tutaj, pieniądze śmiesznie niskie, ŻADNYCH dodatków, bonusów, ciągle tylko ucinają premie, zwalniają ludzi, umowy dają tylko na czas określony a potem wyrzucają. Jeden wielki Red Flag. Nic mnie tak w życiu nie zdołowało jak praca tutaj.

01.02.2026 05:17

Jesli praca w ceri cie doluje, to na prawde malo jeszcze w życiu widziales, ale i tak bywa. Nikt na sile nikogo tu nie trzyma, jak w żadnej firmie zreszta. Jesli integracje to jeden z glownych powodow do pracy, to trzeba przenieść sie do firm "znajomych".
Xyz

31.01.2026 17:34

Jak wygląda w CERI monitorowanie czasu pracy? Czy są wykorzystywane oprogramowania do śledzenia ruchu myszki i tym podobne? Czy wystarczy na koniec dnia zapisać jakie taski się zrobiło?
Kandydatka

30.01.2026 17:10

Czy możliwa jest tu praca na część etatu? Chodzi o stanowisko Młodszy Konsultant ds. Oceny Sankcyjnej Klientów. Czy szkolenie tak czy siak jest robione od 8-16, ile trwa?
Abc

31.01.2026 01:24

Praca na totalnie pełen etat, nie da się pracować na mniejszy wymiar przez specyfikę procesu, szkolenie 8-16

Oferty pracy - CERI International Sp. z o.o.

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Danych Statycznych

Białystok

Młodszy Konsultant / Młodsza Konsultantka ds. Administrowania Kredytami

Łódź

Analityk Biznesowy / Analityczka Biznesowa

Łódź

28.01.2026 21:09

Korpo jak korpo. Nie jest źle a lepiej może być zawsze. Głównie w kwestii zarobków i dodatków 😊
Jr

27.01.2026 19:53

Niskie zarobki, żałosne benefity i fakt ze ich wartość nie drgnęła przez 10 lat albo lepiej to nie wina niemieckiego banku tylko osób zarządzających w Ceri. Nie dbają ani o pracowników ani nawet o tego słynnego klienta, dbają wyłącznie o siebie. To mogłaby byc naprawdę fajnaa firma gdyby ktoś chciał trochę zadbać o ludzi, ich place i rozwój.
Oki

26.01.2026 23:21

Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się że odkąd gdy nie pracuje już w cERI to stan mojego życia się wiele polepszył z człowieka który przed pójściem spać bal się wstać rano do komputera do człowieka który normalnie funkcjonuje po pracy a poza tym Niskie zarobki ( serio ludzie ? Praca w banku z niemieckim a oni proponują stawkę z lidla bez urazy dla pracowników lidla Passive aggressive jest to poruszane w opiniach i jest prawdą tak samo jak walka z Niemcami jak zrobi się jakiś błąd bo wpadła reklamacja a najgorsze są baby które z wielkim bólem (usunięte przez administratora) ci pomogą ale nie pytaj za często bo jeszcze zaatakują a napewno podkablują że nie ogarniasz bo ( na kilkadziesiąt wniosków zapytasz o jeden ) atmosfera słaba ludzie wycieńczeni psychicznie praca dla osób które na swoim wypizdowie nie mają innej możliwości niż 100% HO Sprzęt ? Nie wiem czy stary ale wolny awaryjny brak premii dodatków niczego jakieś śmieszne punkty ale mówimy o realnych dodatkach a nie takich pierdółkach na siłę słabiutko słabiutko ludzie odczolwieczani naprawdę 0/10 jedyny plus ? Wyjścia prywatne w czasie trwania pracy
Były pracownik (na szczęście)

25.01.2026 21:33

Kto w Ceri pracował ten w cyrku się nie śmieje. Zacznę od tego, że przejmowanie procesu od Niemców było istnym koszmarem. Po pierwsze szkolenie było bardzo źle przeprowadzone (uczenie się jednej rzeczy przez 3 miesiące) a później strach i zgrzytanie zębów, że jesteśmy do tyłu z procesem w porównaniu do założeń i pretensje o to do nas a nie do szkoleniowców. Każdy szkoleniowiec przekazywał nam informacje inaczej przez co pojawiało się dużo błędów. Niemcy traktowali nas jak swoich przeciwników, były faworyzacje pracowników, tym których bardziej lubili przekazywali więcej informacji xd Powstała nawet tabela, gdzie musieliśmy się tłumaczyć z błędów nieważne jak, ale musieliśmy 'obronić' za wszelką cenę tak aby to była wina Niemców a nie nasza. Ze strony niemieckiej pojawiał się mobbing podnoszenie głosu a nawet obrażanie, ujmowanie, wyszydzanie... Zapewniono nas, że kiedy całkowicie przejmiemy proces zniknie cały stres. Jakie bylo nasze zaskoczenie, kiedy jednak nic się nie poprawiło xD Przejęliśmy proces nie umiejąc go w pełni i oczywiście wszystkie żale były do nas. Jakbyśmy mieli za mało stresu i roboty to dali nam za zadanie uczenie się kolejnego procesu, od ludzi, którzy też nie do końca go umieją (cyrk) Jeszcze te komentarze od koordynatora zespołu, który wytyka 'błędy' pracownikom, nie znając procesu w żadnym stopniu. Ludzie poprzez natłok pracy rezygnowali z przerw tylko po to żeby jakoś się udało skończyć robotę przed końcem pracy co niekiedy graniczyło z cudem. W między czasie zaczął się wyścig szczurów kto ma najwięcej wpisane w statystykach, chociaż i tak każdy je zapisywał po swojemu i czasami jedna rzecz w tabelce trwała 3 godziny, ale przełożonych to nie interesowało. Jeżeli chodzi o prace z procedurami - masakra. Większość z nich nieaktualna, błędna, chaotyczna. Udawanie, że jest jakaś premia świąteczna tymczasem odbierasz punkty, które nagromadziłeś przez cały rok. Mógłbym jeszcze godzinami pisać jak źle pracowało się w tej firmie i ile traum tam doświadczyłem. Do wszystkich którzy aplikują na jakieś stanowisko w tym (usunięte przez administratora) - Szkoda zdrowia psychicznego za takie psie pieniądze!!
Mój najgorszy ex to Ceri

26.01.2026 13:50

100% rel - tam organizacja jest na bardzo niskim, przedszkolnym poziomie. W jaki sposób osoby koordynujące mają efektywnie prowadzić team bez jakiejkolwiek znajomości projektu, czasem z słabym językiem obcym. W efekcie wychodzi feedback pt. nie popełniajcie błędów, ale najpierw wytłumaczcie mi, na czym one polegają xd ja jestem tylko od pogrożenia paluszkiem ; ) Ceri jednak wygrywa pewne rankingi - jest pionierem zamiatania spraw pod dywan. Wszystkie, często pato zachowania Niemców, jak faworyzacja, wytykanie błędów, które nie istnieją, krzyki oraz seks#m były ignorowane. Reakcją było zalecenie, żeby "zagryźć zęby, bo niedługo przejmiemy projekt" - takie rzeczy w 2026, ludzie xd (szokuje do dnia dzisiejszego) Niech wszystkim na wyższych szczeblach będzie za to wstyd, ponieważ niereagowanie jest przyczynianiem się/ tworzeniem tego toksycznego środowiska.
Kołchozfinalboss

26.01.2026 13:54

100% rel - tam organizacja jest na bardzo niskim, przedszkolnym poziomie. W jaki sposób osoby koordynujące mają efektywnie prowadzić team bez jakiejkolwiek znajomości projektu, czasem z słabym językiem obcym. W efekcie wychodzi feedback pt. nie popełniajcie błędów, ale najpierw wytłumaczcie mi, na czym one polegają xd ja jestem tylko od pogrożenia paluszkiem ; ) Ceri jednak wygrywa pewne rankingi - jest pionierem zamiatania spraw pod dywan. Wszystkie , często pato zachowania Niemców, jak faworyzacja, wytykanie błędów, które nie istnieją, krzyki oraz seks#m były ignorowane. Reakcją było zalecenie, żeby "zagryźć zęby, bo niedługo przejmiemy projekt" - takie rzeczy w 2026, ludzie xd (nieustannie mnie to szokuje) Niech wszystkim na wyższych szczeblach będzie za to wstyd, ponieważ niereagowanie jest przyczynianiem się / tworzeniem tego toksycznego środowiska
Kołchozfinalboss

26.01.2026 13:24

Nie obrażając nikogo - Szczerze uważam, że tylko bardzo zdesperowani ludzie dalej pracują w tej firmie, bo nie mogą znaleźć innej sensownej roboty. Jeżeli się zastanawiasz czy aplikować, stanowczo odradzam. - Tragicznie źle przeprowadzone szkolenia, mobbing ze strony niemieckiej. Zdarzył się nawet seksizm - 0 reakcji przełożonych. - Wyścig szczurów - Śmieszna podwyżka - Zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy - Uczenie się wielu procesów na raz (nie znając w pełni swojego + nikt ci za to nie zapłaci) - Atmosfera passive aggressive. Z powodu niedziałającej kamerki dostałam mnóstwo maili na ten temat i 'karę', że mam poprowadzić następne spotkanie xd - Uciążliwe zapisywanie statystyk co do minuty. Przykładowo robisz jakąś czynność 5 min musisz to zapisać, później robisz inną przez 23 minuty - zapisujesz. To bardzo rozprasza poprzez 8 godzin pracy. - Słaby sprzęt - Kiedy trwa meeting z przełożonymi trzeba w między czasie robić skrzynkę, przez to nie można skupić się na rozmowie - Pracownicy pod presją rezygnują z przerw, bo się nie wyrabiają i nie chcą dostać ochrzanu na następny dzień, że coś zostało niezrobione - powstała tabela gdzie pracownicy mają sami na siebie kontrolować i donosić XD - Jeden wielki chaos - Koordynatorzy nie znający procesu.. Mogłabym książkę napisać jak źle pracuję się w tej firmie, ale już mi się nie chce nawet o tym myśleć. Dla własnego zdrowia psychicznego, uciekajcie. Serio.
abcdef12

15.01.2026 21:15

Ceri ma oddziały nie tylko w Łodzi i nie tylko 1 dział, myślę że warto to doprecyzować. Nikt mnie nie prosił o napisanie tej opinii, ale sama je tutaj czytałam przed rozpoczęciem pracy i dobrze, że im nie uwierzyłam. Mnie osobiście (i współpracowników) nikt do nadgodzin nie zmuszał, nie ścigał za kilka minut dłuższe przerwy, nie komentował normy, którą moim zdaniem na spokojnie da radę wyrobić i jeszcze zrobić więcej. W moim dziale czas pracy jest elastyczny, z wolnymi dniami czy wyjściami w trakcie pracy nie ma problemu, premia też przysługuje w miarę szybko po rozpoczęciu zatrudnienia. Po kilku latach pracy tu może moja opinia się zmieni i będę niezadowolona (oby nie), ale na ten moment nie ma na co szczególnie narzekać. Wiadomo, nie ma nigdzie idealnie, a pieniądze mogłyby być większe jak to wszędzie, ale na rozmowie rekrutacyjnej nikt do pracy za takie stawki nie zmusza, wybór zależy od nas ;) Pracuję zdalnie, mam względny spokój, ale i różnorodność w pracy. Współpracownicy z mojej miejscowości, z którymi mam kontakt prywatnie, jak i ich znajomi okazuje się pracujący w innym oddziale też są zadowoleni - jak co komu :)
Monika

19.01.2026 16:46

czytane są regularnie Wasze teamsy? Hm. Ciekawe… W jaki sposób i czy ryzykowaliby wiedząc że to nielegalne?
abcdef12

21.01.2026 09:08

Nie wiem czy szybko, ale wiem, że przez te pierwsze 3 miesiące na początku i tak ciężko premię wyrobić, bo nie dość że się jeszcze robi błędy, to tempo pracy też nie jest jeszcze wypracowane. Jak dla mnie sprawiedliwe, choć wiadomo że już w tym 3 miesiącu dałoby radę. Co do różnorodności to zależy kto na jakim i ilu procesach pracuje. Zaczynałam od „klepania” cały dzień, teraz już niekoniecznie mój dzień pracy na tym polega. Dałam po prostu znać że chętnie nauczę się czegoś trudniejszego ; ). Ze znajomymi rozmawiamy poza teamsem, także o czytanie naszych wiadomości nie muszę się martwić. Opisałam własne doświadczenie, widzę że twoje nie było najlepsze, ale nie ma powodu do ataku i wyśmiewania, skieruj swoje negatywne odczucia gdzieś indziej, niekoniecznie w moją stronę. Poza tym możliwe że pracujemy w kompletnie innych działach i miejscach. Jeśli ktoś się waha, to niech ma na uwadze że po umowie na 3 miesiące na okres próbny może zrezygnować - są i tacy, zrozumiałe bo każdemu co innego odpowiada.
Uciekajcie

14.01.2026 20:53

Odejście z tej firmy było najlepszą decyzją w moim życiu. Z miejsca gdzie pracowało się 10 godzin dziennie, gdzie trzeba było tłumaczyć się koordynatorom z tego, że nie można zostać na śmiesznie nazywanych przez nich obowiązkowych nadgodzinach ze swojego czasu prywatnego po pracy, gdzie przez kilka lat pracy w tym (usunięte przez administratora) zawsze zarabiałeś mniej niż osoba, która dopiero co była zatrudniona, gdzie nie szanowało się praw pracownika, gdzie musiałeś rejestrować każdą minutę pracy, gdzie co chwilę ucinali premię, gdzie nakładali na ciebie dodatkowe obowiązki nawet za to (szok) nie płacąc, gdzie management odsyła pracowników do zarządu a zarząd do managementu i tak w kółko, kiedy są niezadowoleni z warunków pracy i zarobków, gdzie pracownicy i koordynatorzy uciekają na l4 bo nie mogą wytrzymać presji i mobbingu ze strony ludzi na wyższych stanowiskach. Takich sytuacji jest o wiele więcej, książkę można napisać 😉 Teraz mam nową, o wiele lepiej płatną pracę i wszystko co napisałam brzmi dla mnie jak żart. Serdeczne pozdrowienia dla HR-ów, którzy pocą się przy firmowych komputerkach i sztucznie podbijają tutaj opinie! Ludzie nie są tacy głupi jak myślicie, potrafią zjechać niżej i przeczytać komentarze pracowników o tej firmie. Trzymajcie sie cieplutko i szukajcie nowej pracy jak najszybciej!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CERI International?

Mirek

11.01.2026 18:38

Czy w tej firmie już ktoś coś zrobił z tym, że pracodawca nie przestrzega dodatkowej 5 minutowej przerwy co godzinę gwarantowanej przez kodeks pracy, gdy pracuje się przy komputerze? Robią wam raban o przekroczenie 30 minut, a co z kodeksową przerwa? 5*8 + 15 minut gwarantowane przez kodeks daje 55 minut, dlaczego w tej firmie jest tylko 30 i to się od lat nie zmienia? Chyba że się zmieniło, nie wiem bo już na szczęście tu nie pracuje, ale czytając komentarze to dalej tak chyba jest?
Szukam pracy

07.01.2026 23:26

Hej, który dział bardziej polecacie z niemieckim? Uzgadnianie kont, czy weryfikację klientów KYC? Gdzie są większe zarobki?

08.01.2026 22:42

Człowieku żadnego działu nie polecam, weź nie marnuj sobie życia i tu NIE IDŹ!! Zarobki to najniższa krajowa. Niektórzy dostają poniżej 4 tys - i to DŁUGOLETNI pracownicy tej firmy. Normalnie nowi pracownicy dostają ok. 4100, 4200 na rękę, zależy

04.01.2026 11:39

Praca zdalna na tym stanowisku ? Zarobki?
Elena

30.12.2025 09:51

W chwili odłączenia i odesłania tego przedpotopowego sprzętu spadł mi kamień z serca. Lęki jednak nie minęły. Ceri powinno mi dopłacać za terapię. Wredne, zawistne baby, żyjące tylko szpiegowaniem pracowników i utrudnianiem im życia. Dorosłych ludzi traktować gorzej niż przedszkolaki?! W głowie się to nie mieści żeby używać mobbingu, szczuć i sprawdzać KAŻDĄ minutę Twojej pracy! Kiedyś zrobiłam sobie 40 min przerwy, nie 30, to już miałam rozmowę, CZEMU TAK DUŻO!!! (a najlepsze jest to, że to nie była przerwa zrobiona ciągiem xD). Żałosne baby prowadzą do wycieńczenia psychicznego. W tej pracy już wgle ma się takie schizy, że czlowiekowi nawet wydawało się, że każdy z kim się rozmawia jest donosicielem. Takich oto podejrzliwości, codziennych nerwów, worów pod oczami i lęków można nauczyć się w ceri. NIC POZYTYWNEGO STĄD SIĘ NIE WYNIESIE. A Ci co komentują "jaka super praca", to chyba lecą na prochach. NIE POLECAM!!!!!!!!!!

31.12.2025 12:40

To nie jest tak , że ktoś mówi że jest super , poprostu w innych działach tak się nie dzieje , i naprawdę przykro jest się czyta te rzeczy ale wiem że to co opisujecie to prawda . Życzę Ci powiedzenia na nowej drodze oraz szybkiego zapomnienia o tym co Cię tu spotkało
Kamila

23.12.2025 09:34

Czy podoba się pracownikom tabela wynagrodzeń i podział, na gorszych i lepszych?
Ktoś

26.12.2025 13:39

Ceri ujawniło płace?

30.12.2025 09:51

Ujawnili tylko widełki na poszczególnych stanowiskach. Co do płac to od zawsze było wiadomo, że młodszy specjalista zarabia tak samo jak młodszy konsultant. Czasami bywa tak, że świeżak zarabia więcej niż osoba go szkoląca z kilkuletnim stażem.
Zac

25.10.2025 13:53

Każdy kto pracuje w dziale u Tomka jest zadowolony i nawet ciężko nam Sobie wyobrazić ten cały mobbing

26.12.2025 12:13

a to też prawda że lepiej u faceta, baby nie potrafią dowodzić grupą

Kontakt - CERI International Sp. z o.o.

Wersalska 6 91-203 Łódź

Branża główna: Finansowanie i dotacje

19.12.2025 21:19

Przykro się czyta Wasze wypowiedzi ja bardzo dzieje się u was lub działo w zespołach . My dziś na spotkaniu zespołowym dostaliśmy piękną prezentację o nas od naszej koordynatorki , gdzie każdego z nas wyróżniła i każdy poczuł się ważny i specjalny . Myślę , że ona powinna uczyć Wasze koordynatorki jak traktować ludzi nawet gdy jesteśmy zawaleni wnioskami , zawsze jest miejsce na rozmowę , czy też słowa wsparcia oraz co najważniejsze traktowania ją człowieka . Firmę oceniam źle , ale mój zespół i koordynatorkę 10/10

25.12.2025 00:05

Ale my nie dostaliśmy nagród tylko obrazki , żeby było jasne . NIC OD CERI

26.12.2025 12:11

"gdzie każdego z nas wyróżniła i każdy poczuł się ważny i specjalny" No specjalni to wy jesteście że tam jeszcze siedzicie
Ajran

20.11.2025 15:19

Hahah ocena ogólna 4/5 przy 90% negatywnych komentarzy. Już w to uwierzę. Już nawet pracownikom każą podbijać tu oceny w ramach obowiązków. Nie wspominając o stalkowaniu byłych pracowników na linkedin przez obecnych, którzy się zasiedzieli i nie mają odwagi zmienić swojego ujowego położenia. Powiadomienia przychodzą cały czas - ktoś z firmy ceri wyświetlił twój profil. A ja wiem kto... żałosne baby.

26.12.2025 12:08

to prawda, to nawet należałoby gdzieś zgłosić na policję "Nie wspominając o stalkowaniu byłych pracowników na linkedin przez obecnych," mnie tyle osób pytało gdzie poszedłem, a mówiłem kierownictwu że to zła decyzja by się mnie pozbywać ja wiedziałem że gdzie indziej będę miał lepiej, ale nie jestem osobą, która idzie gdzie lepiej zamiast naprawić to gdzie się jest, no mimo wszystko "you can't fix stupid"
KołchozNothingMore

09.12.2025 20:26

Ta praca powoduje wycieńczenie psychiczne. Wiem, co mówię. Nigdy nie miałem do czynienia z mobbingiem. Nigdy nie byłem tak koszmarnie traktowany jak w tej firmie. "Koordynatorki" to Panie pozbawione jakichkolwiek ludzkich odruchów. Dłuższa wizyta w toalecie? Zapomnij, żeby to przeszło bez echa. 2 minuty więcej na kawę, czy obiad? Naucz się jeść przy kompie, albo nie jeść wcale. Masz gorszy dzień? - Pfff chyba sobie kpiny urządzasz. Wypisz wyjście prywatne i odpracowuj co do sekundy, nawet jak siedzisz 10 minut dłużej na kiblu. Oni serio chcą żebyś im wszystko tłumaczył, typu "sorry, nie wchodziłem we wniosek 5 minut, bo poszedłem zrobić k*pe". Czy wyrobisz statystykę 100%, czy nie - nie masz wolnego więcej niż 30 min. Sprawdzają Cię, szpiegują, wysyłają debilne maile typu "NIE MIAŁEŚ WŁĄCZONEJ KAMERY NA SPOTKANIU? - TŁUMACZ SIĘ" -(usunięte przez administratora) wie co jeszcze. Na niektóre durne maile żal po prostu tracić czas i odpowiadać. Zazdrość, mobbing, żal, zawiść, donosicielstwo - Kierownictwo wie, jak skutecznie uprzykrzyć życie człowiekowi, żeby w końcu trafił do pokoju bez klamek. Wszystko ma być szybko, szybko, szybko. Tylko czy robisz szybko, czy wolno, skutek jest ten sam - opierdziel. Nie ma znaczenia absolutnie co robisz, jak robisz, bo i tak dostaniesz opierdziel. W sumie za to, że w ogóle pracujesz i robisz coś, można dostać opierdziel xDDD Pierwszy raz spotkałem się z tego typu kołchozem. Nie polecam tej pracy nawet największemu wrogowi, bo zabrakłoby szpitali psychiatrycznych w tym kraju. A i o awansach (jak jesteś normalny, nie wchodzący w d* i nie donosisz) - zapomnij, o jakichkolwiek podwyżkach - zapomnij. Za najniższą krajową szarpać się z cebulandią - dajcie spokój, szkoda Waszego zdrowia. Pozdrawiam Kochani i trzymajcie się tam cieplutko <3

26.12.2025 12:04

Też leję ze śmiechu jak sobie to przypomnę, w obecnej pracy spóźnienie 15 minut to nie spóźnienie nawet wychodzę kiedy chcę, pracuje się o wiele lepiej i wydajniej oprogramowanie wewnętrzne w ceri jest 100 lat za (usunięte przez administratora)

26.12.2025 12:05

ja miałem pomysły żeby było lepiej każdemu i firmie i pracownikom i koordynatorom to długo nie zawitałem xd odwrotność innowacji w firmie
Była pracownica

18.12.2025 00:28

Na szczęście już nie pracuję w CERI. Podzielę się swoimi odczuciami, które mam z pracy w zespole KYC. Managerka to czysta porażka i prezentuje wszelkie rodzaje mobbingu. Nawet druga managerka przeszła do innego zespołu, bo chyba z nią nie dawała rady 😃 Ludzie, ta kobieta (usunięte przez administratora)est czepialska i chamska na każdym kroku. Nie ma za grosz tolerancji dla drugiego człowieka. Liczy się tylko jej prywatny sukces, reszta ma robić jak w kołhozie (tak, wszystko, co zostało napisane poniżej jest prawdą - łącznie z pytaniami o to, gdzie się było, kiedy ktoś wyszedł na parę minut do toalety). Najbardziej mnie zawsze bawiło, jak kazała nam uzuupełniać milion trackerów w Excelu, bo firmy nie stać na system do zarządzania wnioskami. Nic dziwnego, że ludzie z CERI tak szybko znikają.- nikt nie chce pracować z takim człowiekiem. Szkoda, że inni na tym cierpią, bo sporo ludzi pracujących w CERI jest naprawdę z głową na karku i da się z nimi pogadać po ludzku. Niektóre projekty też ciekawe. No ale ta kobieta skutecznie psuje renomę firmy. Kasa mierna w porównaniu do rynku. Jedyny plus to praca zdalna, ale i tak musisz siedzieć ciągle w jednym miejscu, bo nawet nie dają laptopów, tylko jakiegoś starego klocka, monitory i cały sprzęt. Życzę Wam dużo powodzenia i siły do zmian na lepsze, aby tylko pracować za godne pieniądze w zespole, którym nie zarządza "managerka" wspomniana wyżej. A wszystkim rozważającym dołączenie - zdecydowanie odradzam! Żałuję, że nie mogę dać 0/5.

26.12.2025 12:01

Mnie sami zwolnili i tak dużą przysługę mi dali, ale mimo wszystko zawsze działałem dla jak najlepszego interesu firmy i dziwi mnie takie podejście, jak zwracałem uwagę na rzeczy, które można wdrożyć w celu usprawnienia działania firmy i mówiłem że to zła decyzja, ale widocznie tam chcą by było słabo
Nie polecam!!

19.12.2025 15:47

Zdecydowanie nie polecam pracy w tym (usunięte przez administratora) Jeśli nie chcecie stracić zdrowia psychicznego, nie aplikujcie na żadne stanowisko. A wszystkim zadowolonym na początku już współczuję. Koszmarne wyżywanie się psychiczne na pracownikach, oszukiwanie na premiach. Uważajcie ludzie i nie pakujcie się w to!!!
ehhh

18.12.2025 17:31

Po zwolnieniu się z Ceri doświadczam luksusu spania w nocy, niestresowania się całej niedzieli, że jutro poniedziałek lęki minęły, samoocena wzrosła i w końcu chodzę z chęcią do pracy. Kochani dbajcie o swoje zdrowie psychiczne, bo siedzenie w tej firmie chyba każdemu po czasie dłuższym lub krótszym, w mniejszym lub większym stopniu odcisnęło piętno na psychice. Nic tu od lat nic się nie zmienia, będzie coraz gorzej. Szkoda życia.
byłapracownica

17.12.2025 13:27

Środowisko pracy w tej organizacji należy ocenić tylko i wyłącznie i jednoznacznie negatywnie. Panuje tu kultura oparta na presji, braku szacunku oraz mobbingu. Pracownicy są regularnie narażani na nadmierny stres, wynikający z nierealistycznych oczekiwań, chaotycznego zarządzania oraz braku jasnej komunikacji ze strony przełożonych. Zarządzanie zespołem cechuje się mikrozarządzaniem, brakiem zaufania oraz ignorowaniem opinii i kompetencji pracowników. Konstruktywna krytyka jest zastępowana nieuzasadnionymi pretensjami w stylu passiv-agressiv :) Atmosfera sprzyja rywalizacji i konfliktom, a nie współpracy i rozwojowi - te pseudo historyjki na Morgentreffen mające zintegrować ludzi, spotkania integracyjne i "anonimowe" ankiety - wszystko jest jednym wielkim fałszem. W ceri występuje także brak realnego wsparcia ze strony kadry zarządzającej, a ich niewłaściwe zachowania prowadzą do wysokiej rotacji i wypalenia zawodowego 🙁 Rozwój pracowników deklarowany jest jedynie na poziomie formalnym — w praktyce nie idą za tym żadne działania ani realne możliwości awansu. W skrócie - Nie polecam. Okropna praca.

16.12.2025 17:09

Jakie wynagrodzenia w dzialach niemieckonezycznych ?
Elle

16.12.2025 09:04

Jestem nowym pracownikiem i nie mam zastrzeżeń. Fajna firma, świetne przełożone, firma przyjazna rodzicom, idąca na rękę pracownikowi. Miła atmosfera pracy i wszechobecna uprzejmość.
Anonim123

11.12.2025 23:29

Straszna praca. Na początku wszystko wyglądało tak pięknie i profesjonalnie… aż człowiek zderzył się z rzeczywistością. Ceri wykończyło mnie nerwowo. Wszystkie negatywne opinie są w pełni uzasadnione i pod wszystkimi się podpisuje. Śmiech na sali, że ceri ma ocenę prawie 4/5. Co za ściema. Mogłabym opisać wiele absurdalnych historii z życia codziennego w ceri, ale postaram się zamknąć ten rozdział w swoim życiu. Niestety nie obejdzie się to bez psychoterapii, bo martwię się, że w nowej pracy będę traktowana tak samo jak w ceri…. Lęki, strach, bezsenność, smutek, brak szacunku do siebie i psychiczny dół zapewnia to środowisko. Ubolewam nad każdym, kto nadal tam siedzi i marnuje swój potencjał. Wielu Pracowników to naprawdę fajni ludzie…

04.12.2025 18:07

Dlaczego w tej firmie nie ma premii świątecznej dla pracowników albo świątecznych paczek? I nie piszczcie o MyBenefitt, bo to nie jest prezent od firmy. Może zamiast tych śmiesznych spotkań integracyjnych na które przychodzi 1/3 zespołu przekazać w następnym roku pieniądze na premię lub prezenty, bo tym osobom, ktore nie mogą lub po prostu nie chcą brać udziału w tych spotkaniach przepada kasa.

06.12.2025 15:44

„Rozstawiał ludzi po kątach pod względem znajomości języków” możesz rozwinąć temat ? Kolejna absurdalna rzecz 🤣

10.12.2025 09:04

Z tym rozstawianiem nic takiego wielkiego nie było. To było w żartach. Ale po oczach innych można było rozpoznać, że to na serio wzieli. Po poprostu gościu pytał pierwszą lepszą osobę z boku o język i ustawiał ją w grupce.

04.12.2025 11:28

Dla osób, które nie śledzą tematu regularnie: jeszcze kilka tygodni temu ocena firmy wynosiła zaledwie 2.4/5. Teraz trwa intensywna kampania prowadzona przez dział HR, której celem jest poprawa wyniku i jak widać, przynosi efekty.

29.11.2025 19:03

Witam, jak wygląda proces rekrutacji ? Czy kandydat dostaje informację, że nie zostanie zaproszony na rozmowę? I jak wyglądają pensje bez dodatku w dziale niemieckojęzycznym ?
PRAWDA

02.12.2025 11:59

miesiącami sie czeka na jakakolwiek odpowiedz AI by to ogarnelo, po co sa zatrudniane te dziewczyny w HR?
hajduszoboszlo

21.11.2025 15:02

Niech o firmie świadczy to że ciągle są prowadzone rekrutacje na te same stanowiska - odpowiadam, spowodowane jest to rotacją, gdyż ludzie nie wytrzymują mobbingu. Do pracy dostajesz starego, taniego kompa, gdzie musisz mieć jednocześnie uruchomione kilka pulpitów wirtualnych, pamiętać że musisz co kilka minut przełączać się między nimi (bo inaczej cię wyloguje i masz problem z ponownym zalogowaniem). Do tego niejasne procedury, szkolenie z rejestrów zagranicznych to żart, na zasadzie "radź sobie sam", do tego QC które raz coś akceptuje a innym razem za to samo daje błąd. Największą bekę mieliśmy gdy na ogólnozespołowym czacie poszła (usunięte przez administratora) za wykorzystanie skanu dowodu osobistego z widocznymi danymi. Tylko że kierowniczka nie skumała że był to OGÓLNODOSTĘPNY WZORZEC z rządowych stron XDDDDDDD Cieszę się że mnie już w tej firmie nie ma, nawet nie wpisałem go do swojego CV i usunąłem z LinkedIn. Na szczęście znalazłem stacjonarną (4+1 HO) pracę, gdzie wykonuje praktycznie to samo ale pracuję na MacBooku i dostaję 5 cyfrową kwotę netto miesiącznie (różnica w zarobkach 5200zł na korzyść nowego pracodawcy)
hajduszoboszlo

25.11.2025 18:34

Byłem zatrudniony przez oddział w Białymstoku (pracowałem zdalnie) - polecam szukać także ogłoszeń hybrydowych, dużo firm zgadza się w trakcie rekrutacji na 100% zdalne / lub pokrywają koszta dojazdu/noclegu na czas ewentualnej pracy z biura (niektóre wymagają 1 dzień w tygodniu)
Hmm

30.11.2025 18:44

Ale nasz zespół się powiększa więc w czym problem z rekrutacjami ?

Zostaw merytoryczną opinię o CERI International Sp. z o.o.