Pro-cars

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 193 ocen.

Opinie o Pro-cars

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-cars

Były

Witam, otóż nie mogę powiedzieć nic dobrego na temat tej firmy.. Pracowałem tam trochę czasu, i szczerze odradzam...praca w tej firmie już dawno przestała być opłacalna, biorąc pod uwagę jak trzeba tyrać...inne firmy już doganiają pod względem finansowym tę firmę, już pomijając fakt, że akordu to już nigdzie chyba nie ma..... Kto mądrzejszy, to (usunięte przez administratora) stamtąd ile wlezie.... Pewnie znowu dadzą wam ochłapy w wysokości 100 zł, i powiedzą że dali podwyżkę...... Śmiech na sali!!! Zamiast dać zarobić naszym ludziom, to zatrudniają Ukraińców.....wiadomo z jakich powodów....

Mig

Witam. U was na zakładzie produkujecie osłony cieplne do katalizatorów euro6. Jak wyglada zabezpieczenie stanowiska przed zapyleniem? Dziękuję z góry za informacje.

Kika
@Jop 13.02.2018 01:06

Co za wieśniak.. nawet nie potrafi normalnie odpowiedzieć tylko jak ten burak. Niech Cię **** strzeli!

Jop
@Kika 14.02.2018 01:56

Wiesniak to cie robil jelopie

Tyski

Zarobki w tej firmie zaczynają być żenujące, biorąc pod uwagę jaka tutaj jest ciężka robota.... Inne firmy już doganiają nas pod względem płac, już nie wspominając o tym, że akordy to już nigdzie nie ma!!! Kto mądrzejszy, to się zwalnia, oby jak najwięcej takich osób było..... Jedynym sposobem na wywalczenie jakichś konkretnych podwyżek jest założenie związków zawodowych..... Już niedługo....

Pocisk
@Bolec 06.02.2018 20:52

Ale ukraincy nie sikaja nie jedza nie pija i nie spia hehe dadza rade...

Tyski
@związkowiec 06.02.2018 20:55

Dziękujemy, napewno w najbliższym czasie zwrócimy się o pomoc, związki zawodowe są jedyną szansą, aby coś poprawić dla pracowników w tej firmie

pedro

ale o co wam chodzi z tymi normami,przecież są wyliczone na 6.5 godzinki reszta jest dla WAS.A to,że niektórych nie da się zrobić to nie ma znaczenia,przecież majster z przyjemnościa podpisze karte.Jak ktoś jest młody szybki silny to zacisnie zabki i pierdyknie tą normę z usmiechem na ustach.Ważna jest ilośc,jakość?jakoś to będzie

Mikołowianin

I pracownicy zaczęli się zwalniać z Procarsu. Góra nawet nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. A to dopiero początek...

Tyski
@Mikołowianin 03.02.2018 20:47

I bardzo dobrze!!! Oby jak najwięcej takich osób, i firma za niedługo obudzi się z ręką w nocniku..... A samymi ukraińcami nic nie zrobią..... W kwietniu pewnie znowu dadzą ludziom ochłapy w wysokości 100 zł, i powiedzą, że to podwyżka..... Żałosna firma

mietek

a idz pan w .... z taka robota

Ewelina

Dobrzy pracownicy nie będą zmieniać pracy , przeciwnie zostaną ponieważ będą dobrze zarabiać

Pracuś
@Ewelina 17.01.2018 08:52

Rozwiń stwierdzenie - Dobry pracownik.

Ja
@Ewelina 17.01.2018 08:52

Ten od kawy takzwany "kawosz"

Mikołowianin

Pierwsze lepsze ogłoszenie o pracę. Tyska firma Emix zatrudni na stanowisku operator wtryskarki. Stawka na dzień dobry od 18 zł/godz. plus premie. Stawka gwarantowana a nie jakiś akord. Praca dużo dużo lżejsza. U nas po pięciu czy dziesięciu latach masz 21 zł/godz.maksymalnie i tyrasz jak wół. Jeśli w najbliższym czasie nie będzie kilku konkretnych podwyżek to wiele osób nawet z tym dłuższym stażem powie - adios.

Gość niedzielny
@Mikołowianin 05.01.2018 17:20

Napiszę krótko.Cały czas płaczecie że źle itp. Ale nie robicie NIC by to zmienić. Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Więc albo zmieniajcie pracę albo dalej trakcie jak OSŁY. TYLE W TEMACIE.

Mikołowianin
@Gość niedzielny 07.01.2018 14:51

To się mocno zdziwisz jak niebawem ludzie masowo będą zmieniać pracę.

Obiektywny

Ostatnio krąży plotka, że zamiast podwyżek mają być obcięte premie. Myślę, że w Procarsie nie ma takiego ćwierćinteligenta, który w dobie niskiego bezrobocia i braku rąk do pracy coś takiego potrafiłby wymyśleć. Byłby to strzał w kolano, więc nie wydaje mi się, żeby w Procarsie pracowała aż tak tępa osoba.

Obiektywny

GUS podał niedawno aktualne wskaźniki gospodarcze. Średnia miesięczna płaca w Polsce wyniosła w listopadzie 4610 zł. Średnia podwyżka płac w przedsiębiorstwach wyniosła 7%. O ile jeszcze 5 lat temu wynagrodzenie w Procarsie w porównaniu z innymi tyskimi firmami było w miarę atrakcyjne tak teraz wszystko zaczyna się stopniowo zrównywać. Ostatnia podwyżka wyniosła 4,88%. Podwyżka dotyczyła jednakże tylko wynagrodzenia zasadniczego, więc de facto podwyżka wyniosła około 3%. Premie stoją w miejscu i ładnych kilku lat. Absensyjna 125 zł wzbudza już śmiech na sali. Zarzad tego nie widzi, ale inni nas gonią pod względem wynagrodzenia. Jak tak dalej pójdzie to coraz więcej ludzi zacznie zmieniać pracę. Każdy będzie wolał zarobić 200 zł mniej, mieć spokojną pracę i wciskać guzik niż tyrać w pocie czoła przez 8 godzin. Ukraińcy tej firmy nie pociągną. Ale obawiam się, że Zarząd obudzi się za późno. Normy poszły niedawno w górę, a zarobki???

Znudzony

Widzieliście co daje SPM w swoich ogłoszeniach! Warunki płacowe: Stawka godzinowa 13,77 pln brutto 15 pln netto dodatku za każdy dzień pracy 300 pln brutto premii miesięcznej 31 pln netto na miesiąc dodatku na pranie odzieży 100% do stawki godzinowej za pracę w weekendy Danone, Żabka i Dayco też podgonili Robi się ciekawie

Ciekawy
@Znudzony 15.03.2017 16:51

Ktoś to potwierdzi??

Gość niedzielny
@Znudzony 15.03.2017 16:51

I ta oferta ma powalić na kolana? Hahaha. Napisz jakie pracownik ponosi konsekwencje za uszkodzony towar (wózkiem widłowym). Bo o tym cicho. Zapewniam że chętnych zbyt wielu nie będzie.

Mikołowianin

Podwyżki norm już były, a ja się pytam kiedy będą podwyżki płac?

Były pracownik

Cały problem tyskich zakładów typu ProCars czy Fiat i inne, polega na tym że Tychy i Bieruń w ponad 60 % zamieszkane są przez przyjezdne wieśniactwo z którego wywodzą się różni liderzy, mistrzowie i kierownicy w tych zakładach. A znane polskie przysłowie mówi - Nie ma większego tyrana jak z chłopa zrobić pana. Sprzed kilkunastu lat pamiętam z ProCarsu nieprzyjemnego typa z utrzymania ruchu co wciąż chodził z jakimś notesem a przedtem na Fiacie naprawiał ( to znaczy próbował naprawiać maszyny obróbki skrawaniem) Był też W.S. uważany przez wszystkich pracowników za "psychola" ( nie pracuje już od kilku lat) nadzorca czy też kierownik ślusarzy narzędziowych

Gość niedzielny
@Były pracownik 16.11.2017 10:41

Zgadzam się z Tobą.

obiektywny

Oj wezuwiusz wezuwiusz. Niedziela godz. 22.00 to już praktycznie po weekendzie. Chyba lepiej zacząć pracę w niedzielę o 22 niż kończyć nockę w Święto. Święta są dla rodziny panie wezuwiusz.

Wezuwiusz

sam sobie pracuj w niedziele.niedziela jest dla rodziny a nie dla pracy.

Obiektywny

Kolejni już raz Firma wykazała się głupotą każąc pracować trzeciej zmianie przed Świętem Zmarłych. Potem się dziwią, że po Tychach krążą niepochlebne opinie o Pro-Carsie. Ale czy można mówić w superlatywach o firmie, która tak traktuje swoich pracowników? Nikt już nie mówi o urlopach w dniach poprzedzających Święta, ale czy tak trudno w tygodniu, w którym wypada jakiekolwiek Święto zaczynać trzecią zmianę w niedzielę? Zakład nie traci nic, a pracownicy będą patrzeć przychylniejszym okiem na osoby zarządzające Pro-Carsem. Ale żeby tak postanowić trzeba mieć minimum inteligencji i przyzwoitości. Niestety osoby które decydują o pracy przed Świętem Zmarłych tego nie mają. Nie mają szacunku nawet dla zmarłych, bo jak inaczej nazwać to, że wiele osób tego dnia nie zdąży odwiedzić grobów wszystkich bliskich. Niby osoby na stanowiskach, a iloraz inteligencji bliski zeru. Brak słów..

Gość niedzielny
@Obiektywny 31.10.2017 12:20

I tu się mylisz kolego. Inteligencja zarządzających jest jak najbardziej poprawna. A przyzwoitość nigdy nie idzie w parze z normą i zyskami. Każdy kto ma odrobinę oleju w głowie o tym wie. Brakiem inteligencji wykazują się Ci co pracują w tej firmie. Zawsze można zmienić pracę na lepszą bo tej akurat nie brakuje. A nie tylko narzekać. W moim zakładzie pracuje tylko Utrzymanie (usunięte przez administratora) ale to specyficzny dział i każdy kto w nim pracuje zaakceptował niedogodności z tego wynikające. Reszta ludzi ma wolne. W Zaduszki też. Więc pozostaje szukać lepszej roboty.

Kim dzong unnnn
@Gość niedzielny 01.11.2017 14:24

Dzizes niech osoba przestanie plakac banda nierobow chycic sie roboty a narzekac.Niema lepszejszej firmy a przelozeni sa najnajlepszejszi cud miod i orzeszki z rodzynami hihi.

Gość niedzielny

Admin a głupi i uparty. Sam sobie przyklejasz wizytówkę. Pokaż jaką masz władzę. Znowu okrój mojego posta. Albo wywal. No jazda.

Gość niedzielny

HALO! Panie ADMINISTRATORZE, dlaczego wywala Pan zwykle słowa z postów? Jeśli słowo "(usunięte przez administratora)" to jakiś wulgaryzm lub coś w tym stylu to nie bardzo rozumiem co Pan robi na tym stanowisku w pracy. Trzeba się wykazać? Ok, ale nie w taki sposób. Trochę profesjonalizmu poproszę bo to co teraz Pan pokazał to trochę nieładnie wygląda. Bez urazy.

lucas

a ja myśle sobie tak: sami zapchaliście ten kibel czy cośtam więc się na was skupił brodziaty . Po co dawać im powody do takiej jazdy po pracownikach ? Trochę to wasza wina, nie dawajcie powodów, nie będą się czepiać i nie będą mieć na was żadnego haka! i wtedy zobaczą że sa frajerami a wy będziecie mieć czystą kartę

anonim

(usunięte przez administratora)

...
@Gość niedzielny 29.09.2017 17:19

Traktowanie ludzie tam to kpina czociazby oddawanie kart stoi stado baranow przed mistrzowka i czeka az jasnie pan powie wlazl przeciez to kpina ludzie ponizanie do potegi jak by tak z boku ktos stal i patrzal to by sie usmial a potem plakal nad stadem baranow a co do tego ze piszesz ze ktos powinien sie odezwac to niemasz racij poniewaz zaraz by sie mscili wiec trza zamknac buzke i tolerowc traktowanie nas jak pacholatka niestety

Gość niedzielny
@... 30.09.2017 23:26

No sami tak dajecie się dymać. Co mam wam powiedzieć? Macie łby? Zmusza was ktoś do tej pracy? Nie ma innej w Tychach i okolicach? Hmmm? No i jak wypadł rachunek sumienia? Ludzie, to wy decydujecie o tym jak żyjecie. A opisane sytuacje obrazują jak tępe osobniki pracują w Pro Carsie. Sorry ale tak to wygląda.

Grzyb

A robicie tak w domu?

Jescze wolniej opadajaca deska
@Wolno opadajaca deska 27.09.2017 12:08

Normalnie "PATOLOGIA"

Grzybeczek
@Wolno opadajaca deska 27.09.2017 12:08

To teraz my ich zawołamy i bedziemy krzyczec czy robia tak w domu i po premii buhaha

Kadrówka

Tak sobie czytam i widzę że Spawalnik miał rację że was olał. Z waszych wpisów przebija tylko głupota, chamstwo i prostactwo. Ale takie łamagi życiowe też są potrzebne w społeczeństwie. Ktoś musi pracować na tych lepszych, mądrzejszych co siedzą na stołach. Tak więc nie słuchajcie takich jak Spawalnik. On i tak miał rację. A wy jesteście potrzebni tutaj, żeby napierdzielać normę ku chwale Pro Carsu. :-)

Kadrówka
@Kadrówka 07.08.2017 10:05

Właśnie wróciłam z urlopu z Wysp Kanaryjskich. Było pięknie. W przyszłym roku też chcę tam polecieć. Ale do tego czasu wy moje łamagi musicie ostro wziąć się do roboty by na mnie zarobić. Dzwigniemy normy i jakoś to będzie,prawda?

Msiu pysiu :)
@Kadrówka 06.09.2017 23:29

Za pewne za kasę oczywiście naszą wynajmowałaś tam asfaltów żeby Cię rżneli , bo jak mniewam jesteś tłustym ochydnym pasztetem który nic więcej przed tym komputerem w robocie nie robisz oprócz opychania tej tłustej mordy.

...

Tak śmiecie ja mam już urlop.

Boniek

pitaj z tego forum ciulu.marny inteligencie.nick na literę "B"

Mistrz Spawalnik

Forum jest po to by wymieniać opinie nie tylko przez osoby zatrudnione w danym zakładzie. I nie chodzi tylko o Pro Cars. Ludzie szukający pracy lecz także pracujący w innych miejscach wymieniają się poglądami bo taka jest idea forum. Po to zostało stworzone. Wejdźcie sobie na inne fora i poczytajcie. To się przekonacie. A co do wpisów" gocha" i "Grzyb"... Post jeden za drugim jakby pisała jedna osoba, nick na "g" bo inny było ciężko wymyśleć no i nie ma to jak lajkować siebie samego, hahaha. I zapewne większość z was posiada konto społecznościowe na Facebooku lub Twitterze lub jeszcze jakimś innym. I tam udziela się wyrażając swoje zdanie, lajkując itp. I zapewne tam gocha się udzielasz i jest to Ok... a tu Ci przeszkadza że piszę ktoś z innego miejsca pracy, co? To jest to samo! A w waszym wykonaniu to się nazywa zakłamanie. Boli was że ktoś napisał prawdę? Nie tylko dotyczącą pracy. No jasne. Bo tacy są ludzie, w większości Polacy. Ale o tym już pisałem. Więc lejcie sobie falę hejtu. Śmieję się z waszej zawiści i zakłamania. Napisałem "muchomorze", zadowolony? Hahaha. Więcej nie napiszę.

....
@Mistrz Spawalnik 25.07.2017 20:25

U siebie na forum nie piszesz bo ludzie wiedzą że zostałeś mistrzem przez wazeliniarstwo i kapowanie. A ta ściema że taki niby inteligentny jesteś nie przemawia do mnie.

Spragniony gazu

Ej!!!! Na hali nr 1 jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] automat z woda kur.... gazu nie daje ...zadzwoni ktos do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy tak bedzie stal ze 2 lata pff

gocha
@Mistrz Spawalnik 24.07.2017 23:00

Ty strasznie ciekawy jesteś! Bo latasz po forach innych zakładów , jak żeś jest taki dupnie nieskazitelny , to bierz zabawki i pitaj tam na tą swoją spawalnie.

Grzyb
@Mistrz Spawalnik 24.07.2017 23:00

Te napisz cos jeszcze. madrego to i dobrze poczytac hehe

Thomas

Cmoknijcie mnie wszyscy w kake fałszywe śmierdziele Ja tylko przychodzę 8 godzin przerobić i jak najdalej od was śmiecie.

Pracownikk

Zarobki nie najgorsze ale za to traktowanie pracowników jest dramatyczne. władza ma szaraków za nic. Nieodpowiedni ludzie na wyzszych stanowiskach. Nie potrafią rozmawiac z pracownikami. Wolą prowadzic z nimi wojne i karac za co popadnie a jesli sie dobrze sprawujesz to dostaniesz 50-100 zl premii wiecej i zapierdzielaj robolu. nie przyjdziesz w sobote?? jak to? no to KARAAAA.

Obi

W tej firmie jest klasyczny przykład kolesiostwa.... I to zaczynając od liderów, którzy swoich przydupasow mianuja następcami.... Jest to żenujące, ponieważ nie musisz sobą nic reprezentować, wręcz powinieneś być burakiem I cwaniakiem, żeby zostać liderem czy jego pomocnikiem... Ostatni przykład jest tego najlepszym dowodem.... Wszyscy pewnie wiedzą o kogo chodzi.

stary

czytając powyższe wpisy,można tylko upewnić się w przekonaniu,że wszyscy są fałszywi w tej robocie,i nie warto z nikim za bardzo się wdawać w rozmowę,bo od razu Ci tyłek obrobią....najlepiej przyjśc ,zrobić swoje i spadać,,,kolegów w pracy nie ma co szukać

Thomas
@Brunatny 14.07.2017 21:05

No i o tym właśnie mówiłem

Stary pracownik
@Brunatny 14.07.2017 21:05

No Brawo! O tym samym pisałem. Niektórzy z was są zmuszeni tak pracować. Z różnych powodów jak już to określił ktoś przede mną. Ale reszta (czytaj :większość) to fałszywcy którzy jeszcze do tego narzekają a nic nie robią by zmienić stan rzeczy. No i zbluzgać na forum potrafią. Tylko tyle. Ale czego spodziewać się po takich mułach od prasy. No dalej, czekam na wasz hejt by się pośmiać. Buhhhahhhaaaahhha!

Beni9

Kocham pro cars ..

miś

A wiecie dlaczego najwięcej osób chodzi na L4 na zmianie Guliwera? Bo nie chce dawać ludziom urlopów. Jak ktoś potrzebuje np. dwa dni urlopu i wie że pytając o to Guliwera otrzyma negatywną odpowiedź to woli się go nie pytać i po prostu iść na tydzień na L4. Traci na tym głównie firma Procars, bo pracownik jest dłużej nieobecny w pracy, Procars musi mu za to zapłacić, a pracownik zachowuje więcej urlopu. A wystarczyłoby trochę więcej zrozumienia i ludzkiego podejścia, a obie strony byłyby zadowolone.

Byly pracownik

Witan . Kiedyś pracowalem w pro cars. Ale to byly początki tej firmy i było nie najgorzej . Taki moje pytanie ile jest teraz stawka za dniowke i czy jest jeszcze premia zwykla kwartalna i dodatek za wszystkie dni przepracowane . Jakie teraz macie tam zarobki. I czy idzie jeszcze taki detal jak fundelo i jaka teraz jest norma z ciekawosci

Hahahahahahaha.

Jedno jest pewne. Koleś o ksywce GOŚĆ miał rację. Zamiast szukać lepszej pracy to tylko narzekacie na forum. Zakres tematów i ich komentowania, sposób pisania a co za tym idzie myślenia jasno daje do zrozumienia jakimi jesteście LUDŹMI. No może nie wszyscy ale większość. I jeszcze się chwalicie ile czasu w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robicie. Jak ktoś Cię obraża lub jest wobec Ciebie zakłamany to mówisz mu prosto w twarz co o nim myślisz lub mu dajesz w pysk (podobnie radził GOŚĆ-mam podobne zdanie). Ale nie wy. Wy wolicie dalej tam pracować zamiast próbować gdzieś indziej. I pisać głupie komentarze jak ktoś rzeczowo o coś się spyta(BHP). Sorry panowie ale tak to wygląda. I dzięki takim ludziom takie firmy funkcjonują i wykorzystują pracowników. Znam temat od kolegi który pracował w Pro-Carsie ładny czas temu i widzę że nic się nie zmieniło. Ogólnie praca dla ludzi bez aspiracji życiowych. To tyle. Poczytałem posty z ciekawości, nic mnie z tą firmą nie łączy. No i wali mnie wasz hejt.

Thomas
@Hahahahahahaha. 30.06.2017 07:46

A ja widzę że ty to chyba cały swój czas poświęcasz na wypowiadaniu i mądrzeniu sie na forach , stań na tradycyjnej 8h to wątpię że będzie ci się chciało takie wywody pisać i chwalić się jaki to z ciebie amator lingwista

Włoch
@Hahahahahahaha. 30.06.2017 23:43

Za pewne powtarzał ci to stary za każdym razem jak zaczynał cię molestować

anonim

(usunięte przez administratora)

Podciep

Tato moga wylizac ci rowa ?? Prosze moge to ja twoj podciep bauahahahaha

antybiotyk

Dlatego pewnie stary pracownik bo teraz robisz w biurze pro cars za to że kapowałeś na kumpli i wchodziłeś w tyłki na górze.

Work

A ja myślę, że ProCars nie szanuje ludzi i jest im obojętne kto tam pracuje.

Gdzie BHP?

Ja trochę z innej beczki. Od dłuższego czasu jest problem z rękawicami lateksowymi. Nie są one ogólnodostępne i wiecznie ich brakuje. Czy nie można zrobić tak jak z pozostałymi rękawicami? Powiedzmy po 6-7 par na tydzień w automacie. Albo każdy dostaje całą paczkę (100 szt.) raz na miesiąc ewentualnie raz na dwa miesiące. Gdyby każdy miał limit wszyscy nauczyli by się szanować lateksy i problem by się rozwiązał.

antos
@Gdzie BHP? 21.06.2017 21:48

Kup sobie gumy w kiosku to jak braknie ci to założysz swoje latexy hahaha

zicherung

Tak teraz już dycham tydzień na L4 dychłem od pras ale jeszcze tydzień lenistwa na chorobowym ale co najważniejsze dwa tygodnie nie muszę oglądać tych waszych fałszywych ryjów!!!

Gość

Z "życia" korzystać. Mały błędzik się trafił. Ale nie czepiajcie sie literówek. Jak sie szybko pisze na telefonie to tak czasem jest. Głupi nie zauważy, a mądry pomyśli że tak ma być. Pozdro.

Gość

Wszedłem tu przez przypadek i poczytałem. I ze smiechu na wasze żale nie mogę ustać na nogach. Co z was za faceci ? Gdyby mnie ktoś wyzyskiwał, gonił i mobingował tak jak to opisujecie lub jeszcze próbował postraszyć lub zwyzywać to bym podszedł do niego i wypłacił z liścia w tytę. A później obrucił się i oglądałby mój oddalający się zadek. Ludzie, szanujcie się. Mieszkamy na Ślasku, roboty jest do wyboru, do koloru. I to całkiem dobrze płatnej. A wy zamiast narzekać bierzcie sprawy w swoje ręce i zmieniajcie pracę. I kto będzie wtedy zapierdzielał przy zgrzewarkach lub na tłoczni? Sami sobie bracia K. będą pracować lub ukraińska zbieranina. A co do braci K. to... wychowałem się z nimi od piaskownicy. Grzesio,Wojtuś i najmłodszy"Ślepy"(taką miał ksywkę, zgadnijcie dlaczego?)kiedyś byli inni, normalni, choć każdy miał swoje zagrywki. Ale wiadomo że palma bije w głowę jak ktoś się stołka dorobi. Piszę o tym by ktoś mi nie zarzucił że ich nie znałem i nie znam pewnych tematów. Ci co ich znają, przeczytają, pewnie potwierdzą bo są też tacy co tam u was pracują. I tyle. Brać się za siebie, nie narzekać,nie dać się wykorzystywać, zmieniać pracę na lepszą bo tej nie brakuje. I korzystać z rzycia a nie marnotrawić czasu przy maszynie. Olać Procars. Good luck.

9 lat w tybecie

Mie rozdupca brak zgrania miedzy dzialami i zmianami.wszyscy na siebie cisna i maja sie w żici.produkcja vs narzedziownia (zdjecia,dowody,telefony z podpierdalaniem).ubojnia cisnie malej hali ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci drudzy na tamtych ze babolarze itp. Wszyscy sie robia w ch.ja a gdzie jest tu w tym miejsce na jakas przyzwoitosc.szkoda. dobrze ze sa jeszcze osoby na poziomie z ktorymi mozna wspolpracowac i cos od nich nauczyc

Był

Widzę, że firma zaczyna zamykać usta pracownikom poprzez zwolnienia... To już jest kompletne dno i syf...

ZWIĄZKOWIEC

Panowie jeszcze kilka słów o normach. Podobno nie wiecie jakie są normy na niektóre detale. Norma powinna być OGÓŁNODOSTĘPNA I PRZED PODJĘCIEM PRACY PRACOWNIK MUSI BYĆ POINFORMOWANY JAK JEST NORMA NA WYKONYWANY PRZEZ NIEGO DETAL. Nie do przyjęcia jest fakt, że pracownik pyta się lidera jaka jest norma, a on odpowiada, że nie wie i każe pracownikowi iść do mistrza. Takie zachowanie liderów jest niedopuszczalne. Bezpośredni przełożony, w tym wypadku lider ma OBOWIĄZEK poinformowania pracownika o tym jaka jest norma na wykonywany przez niego detal. Najprostszym rozwiązanie jest opisanie normy w dokumentacji na stanowisku pracy np. w karcie technologicznej. JEŻELI PRZED ROZPOCZĘCIEM PRACY PRACOWNIK NIE JEST POINFORMOWANY O NORMIE NA DETAL KTÓRY BĘDZIE WYKONYWAŁ MA PRAWO ODMÓWIĆ PRACY. Panowie, macie telefony komórkowe więc nagrywajcie z ukrycia wszelkie nieprawidłowości w Procarsie. Gdy nazbieramy ,,obszerny materiał" zaczniemy działać i mając argumenty w postaci nagrać uwierzcie mi zmienimy sporo w tej firmie na Waszą korzyść.

Pracownik 22

Co do podnoszenia norm to się nie zgodzę bardzo dobrze że podnoszą prawdę mówiąc sami sobie podnosicie nie widzicie tego jeden z drugim kończy godzinę wcześniej i potem łazi tu i tam albo siedzi na stole do autocertyfikacji (śmiech) myślicie że tego nie widać (w miedzy czasie 3 inne przerwy po 15 minut) więc skoro macie czas na łażenie to macie też czas żeby zrobić więcej = tym samym sami sobie podnosicie normy takie to trudne do zrozumienia !!! jak się komuś robić nie chce to niech nie narzeka i idzie robić do innego zakładu skoro tu tak źle !!! PROSTE

Pracownik22
@Wiesiu 24.03.2017 22:01

Dla ciebie pan Pierdoło ... trzeba było się uczyć .

Buhah
@Pracownik22 27.03.2017 20:49

Na pana to trzeba miec wyglad ty go nie masz i cos pod kopulka a ty masz pustostan,uczyc tak ale robic dobrze buhaha

Bono

A co powiecie na dniówke na produkcji niewykfalifikowanych praconików biur. My mamy 165 a oni 240zł. Nie odbieram im kompetencji na swoim stanowisku ale na produkcji są mało warci. Jeszcze trzeba koło nich skakać bo zaraz idą się popłakać do szefa. Poza paroma wyjątkami reszta będzie tylko statystami za większą kasę(tak raz wiemy do czyjej kieszen idzie dodatek za sobote i ciągle obniżana kwartalna) . A pracownik fizyczny znó w d.... Niech walą na akord wtedy poczują smak pracy.

AplauzNaStojąco!!

Nie ma co ukrywać, że ProCars nie daje tylko pracy i możliwości zarobku ale w sposób jawny i bez choćby małych pozorów okrada pracowników fizycznych nie tylko z pieniędzy ale również z godności. Ważne ze ilość wypitych kaw oraz wypalonych papierosów co u nie których się zgadza i dniówka zaliczona można iść do domu. Firma sięga powoli dna. Nie ma co ukrywać to jest fakt. Pytanie czy zdąży się obudzić. Wystarczy tylko kilka zmian, a w zasadzie kilka zmian na stanowiskach powyżej fizola oa wszystko będzie chodzić jak w szwajcarskim zegarku. Zmian nie na swoich ludzi, którzy są mistrzami w trzymaniu rąk w kieszeni lub Hollywoodzkim operowaniu kamerą. Tylko zmiany na ludzi, którzy wiedzą o co w tej robocie chodzi, którzy w jakiś sposób żyją to firmą i są zaangażowani w to co produkuje, a przede wszystkim znają się na tym. Stop z przekraczającym wszelkie granice kolesiarstwem. Z kolegami to do baru a nie do zarządzania materiałem ludzkim!!

Terakota

A czy trzeba zostawac nadgodziny po pracy czy tylko soboty zmuszaja?

Czyscik

To po chuj...... Chodzicie w spoboty a wogole co to za pytanie dlaczego cie nie bylo w sobote bo chuj0...płaci Edward jeszcze raz mnie sie majster zapyta to do pipu podam o mobing zreszta juz dzwonilem ostatnio jeden sms na karcie i dzwonie chujjjjjj cie obchodzi pajacu taka mam umowe i takie jest prawo pedaly ha ha kto chce robi za grosze ja wole se posiedziec w doma pajace majstrowie a pani lisssssss ale jej dupa urosla pewno za dodatek który zabrala z kolega na bułe robimy tak od kwietnia 100 zł do soboty albo nikt nie przyłazi zobaczymy komu się bardziej opłaca karta ma wisiec na stołowce podpisana przez gamoni albo bunt ludzie robiom tu ponat 5 10 15 lat na produkcji a kasa ta sama kwatrał był nawet 1500 no prawie a te osoby maja juz po 700 pln to co wypracowales jest nic nie warte dostajesz nowego niedosc ze masz robic za siebie to i za niego w normalnej firmie szkolenia odbywaja sie miesiacz czasu a tu cztery godziny i jebaccccccc ani kartki ani technologi ani olej niewie kaj ani slusasz nic kórwaaaa nie wie to zupełnie jak majstrowie oni tylko wiedza jak was w ciula zrobic idziesz po paski to ci muwi przyjdz puzniej a od czego ty cipo tam jestes paski to powinnas przyniesc osobiscie przed wyplata wielko dupna kobieto

zeb
@Czyscik 21.03.2017 15:42

większość tego, co piszesz to prawda, ale ja pitole, za twoją ortografię, to bym Cię zwolnił kuwa, od razu!

Buhah
@Czyscik 21.03.2017 15:42

Tez sie zgadzam z tym co piszesz z tym ze od pupy wiadomo kogo to wara jest w sam raz,miodzio i tyle!!!

Fizol

Trzeba by na serio się zebrać i zbuntowac przeciwko tej żenadzie która zatacza coraz szersze kręgi.... Firma ma nas za idiotów, baranów.... Robią nas w h.. a cały czas i pora powiedzieć dość! Ten co ustala te normy to jest albo chory psychicznie albo pozbawiony umysłu.... Jak można ustalać normy, jeśli nie ma się żadnego pojęcia o produkowanym detalu??? Jak my mamy kontrolować każdy detal przy takich normach wziętych z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo kierownictwo się obudzi, albo klęska jest coraz bliżej.... Ostatnio chłopaczek porobił 2 dni i podziękował za taką jeb.. kę..... Wcale mu się nie dziwmy,oby takich ludzi było jak najwięcej, to może się w końcu firma obudzi.....

Hajer
@Fizol 19.03.2017 09:57

Firma się obudzi ale z ręką w nocniku ...juz w krótce zaczną się ludzie masowo zwalniać..

Fizol
@Hajer 19.03.2017 14:00

Miejmy nadzieję...

miś

W zakładach pracy gdzie system pracy jest akordowy płatność za nadgodziny wygląda nieco inaczej. W firmach ze stawką godzinową dodatek za nadgodziny wynosi 50% i 100%, a w firmach z akordem 30% i 60%. W Procarsie dodatek za nadgodziny w soboty wynosi zgodnie z kodeksem pracy 60%. Zobaczcie sobie na paskach. Niby na pasku jest napisane, że sobota 100%, ale policzcie sobie ile wynosi dodatek. Dniowka w Procars wynosi 164 zł, a dodatek za sobotę 98,40 zł więc jest to 60% stawki. W celu rekompensaty Procars w zeszłym roku wprowadził dodatki za soboty 60zł, aby za pracę w sobotę pracownik faktycznie otrzymywał 100% więcej. Wychodziło to mniej więcej 215 zł "na rękę". Obecnie Procars bez podania przyczyny zabrał pracownikom dodatek w wysokości 60zł za soboty i w chwili obecnej za pracę w sobotę pracownik otrzymuje 175 zł "na rękę". Czy to dużo za ciężką pracę i brak czasu w weekend dla rodziny? Odpowiedzcie sobie sami. W Polsce mamy aktualnie najniższe bezrobocie od ćwierćwieku. Zdecydowana większość firm w tym kraju podwyższa płace swoim pracownikom i to znacząco. A czy w tym roku była podwyżka płac w Procarsie? Chyba norm.

Zostaw opinię o Pro-cars - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-cars