Pro-cars

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 204 ocen.

Pro-cars
3204

Opinie o Pro-cars

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-cars

Czeczen

Panowie a co z podwyżkami??

józek wózek

Jaką stawkę mają u was wózkowi na magazynie?

Józek wózek
@Jo 18.05.2018 19:03

Pa e to ty robisz kmieciu

pracownik

Witam. Jak wygląda praca u was jako wózkowy. Warto aplikować??

Paleciok
@pracownik 17.05.2018 18:24

Chyba paleciokiem ..kasa marna a roboty hohoho

Mikołowianin

Jakby było mało okradania pracowników tłoczni i montażu z pieniędzy to teraz nie będzie informacji na kartach pracy o zarobionej dniówce. Czasem normy są niejasne, panie liczące dniówki też są ludźmi i mogą się pomylić, a pracownik nic nie będzie wiedział, że zarobił o powiedzmy 50 zł mniej na dniówce. Kilka takich dniówek i może się nazbierać parę stówek. A paski dopiero po trzech miesiącach. To już jawna kpina, trzeba tym zainteresować pewne państwowe instytucje i jak zapłacą wysokie grzywny to się nauczą przestrzegać praw pracowniczych.

Anty kaczor

Ostatnia taka cieniutka wyplata ... jeszcze raz dostane taka ...to robie wyjazd z tej popier.... firmy ..Halllooooo jaja se z nas robicie ??? Ta firma dziala jak sknerus mac kwacz mial tyle kasy i sie w niej kąpał nikomu nie dal zatluk by o jednego centa....u nas jest to samo ... 200 pln to minimum!!!! Rozumiecie ?!!! Mac Kwacze!!!

Zidane
@rudy 14.05.2018 19:12

I tu mamy doczynienia z typowym Januszem ... to idz do majstra i powiedz ze nie chcesz zadnych premi ...gola pensja... i nie placz ze normy wysokie ....

statystyk

GUS podał najnowszą informację. Przeciętna pensja w tym kraju wyniosla 4622 zł i była wyższa o 6,2 % niż w analogicznym okresie poprzedniego roku. Jeżeli nie chcemy zostać w tyle to już w tej chwili powinniśmy dostać 16 zł podwyżki na dniówce co dało by około 200 zł na ,,rękę". To jest absolutne minimum, które by było wyrównaniem w stosunku do pozostałych firm. A u nas ostatnia tzw. podwyżka była w kwietniu zeszłego roku o śmieszne 100 zł na rękę. Zarząd żyje chyba w jakimś Matrixie myśląc że my tu zarabiamy krocie. A prezes na spotkaniu noworocznym mówił, że firma osiąga wielomilionowe zyski, jest w świetnej kondycji finansowej i zyskami się z nami podzieli. To ja się pytam kiedy się podzieli?

Teresa

@Cudo, rozumiem, że piszesz w sarkastycznym tonie. Co w takim razie Twoim zdaniem powinno zmienić się w Pro-cars w Tychach, aby firma była bardziej atrakcyjnym pracodawcą? Upominam osoby wypowiadające się poniżej, że komentarze nie mające bezpośredniego związku z wyrażaniem swojej rzetelnej opinii na temat pracodawcy oraz niezgodne z regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ), będą usuwane z forum GoWork.pl.

Woytech
@Teresa 08.05.2018 22:07

Co powinno się zmienić?!?!???? Wszystko, począwszy od zarobków, adekwatnych do tak ciężkiej pracy, poprzez traktowanie nas przez liderów czy szefa produkcji, a skończywszy na tym, że jak to jest, że w jednym zakładzie pracy są różne sposoby naliczania wynagrodzeń?!?!? Jedni mają ryczałt, a inni akord...... To co, że niby ci co mają akord są gorsi?!?!?!?!?!?!??

Kierowca

A jak wam się podoba praca pani ochroniarki przeszukującej bagażniki kierowców i plecaki rowerzystów? Czy te babsko nie potrafi w inny sposób leczyć swoich kompleksów.

Pracuś
@Kierowca 14.04.2018 20:34

Już od jakiegoś czasu nie ma nadgorliwej pani cieciowej. Czyżby poszła w odstawkę?

Fan

Ta firma rzeczywiście sięga dna, skoro nawet pracownik z Ukrainy mówi, że to jest najgorsza firma, w jakiej pracował... A tak na marginesie, to może wojtuś, albo ktoś z kierownictwa nam łaskawie wytłumaczy, dlaczego my dostajemy "sms" za niewykonane normy, a Ukraińcy jakoś nie mają...... Czas najwyższy się zbuntowac....

miś

W tej firmie to niestety co trzeci to konfident. Z byle pierdołami latają do liderów oraz majstra i donoszą na współpracowników. Myślą, że jak będą wchodzić w wazelinę to będą pupilkami przełożonych. Może krótkotrwale tak, ale w dłuższej perspektywie przekonają się jak szybko donoszenie odwróci się przeciwko nim. Firma ma teraz nowe priorytety, zatrudniać Ukraińców, nie dawać podwyżek, obniżać płace poprzez podnoszenie norm oraz ograniczenie podpisów do minimum, częstsze zabieranie premii. Naprawdę świetne rozwiązanie na niskie bezrobocie i dobrą koniunkturę w gospodarce. Tak więc jak ktoś się do tej pory jeszcze zastanawiał czy zmieniać pracę to firma chyba coraz bardziej rozwiewa wszelkie wątpliwości.

Tyski

Wracając do kwestii konfidenta, który poleciał do wojtusia...... Jak mawiał Franz Maurer w filmie "PSY".... Jak taki zaczyna od kapowania, to na czym skończy?

Jo
@Tyski 22.04.2018 19:00

Na Wartogłowcu

Rob

Podobno jakiś c.. l poszedł do Wojtka i powiedział, że pracownicy ostatnią godzinę nie pracują..... Ciekawe kto jest taki "bystry"..... Trzeba by się dowiedzieć..... Bo widocznie mamy w swoich szeregach konfidenta.......

anonymous
@Rob 21.04.2018 09:53

Hey też tak słyszałem podobno pan z Ukrainy to był juz nie pracuje ze w ostatnia godzinę sie nie pracuje paradoks polega na tym ze to lider mu to powiedział a teraz sie niby odgrywają na nas ze to niby nasza wina i na naszych premiach tracimy a oni sie chcą oczyścić ale tym razem za późno wydało sie panie lider zmiany zielonej miłej niedzieli ci życzę i jutrzejszej rozmowy z panem prezesem na temat twojego zachowania pozdrawiam

EMIL

Panowie dla rozluźnienia atmosfery trochę historii.. Czy poznajecie naszego kierownika? Wypowiedź od 35 sekundy.. https://www.youtube.com/watch?v=pkCTkxdcPA0

V6 24v
@EMIL 19.04.2018 12:56

Kierownik kupisz mi silnik za 15 tys ??? Moze bedzie dobry ,a jak nie to nastepny za 20 tys buahhahahaha

anonymous

https://m.youtube.com/watch?v=S4zm1p66YSY

Brutus123

Ludzie słuchajta... podobno w naszym zakladzie miedzy 13 a 14 21 a 22 i 5 a 6 nie mozna isc zrobic siu siu anie eee a mozna zjesc gofra ???

Mikołowianin
@Brutus123 18.04.2018 13:32

W tych godzinach ubikacje mają być pozamykane, a klucz będzie u majstra. Jak ktoś pójdzie do ubikacji trzy razy w miesiącu to będzie miał zabieraną całą premię. Proponuję lać pod maszyną do spryskiwaczy. Gorzej jak ktoś musi kupę to wtedy trzeba wejść do pojemnika 4701 przykucnąć i zrobić swoje.

Rob

Panowie jak to nie można iść siusiu? Oczywiście że będzie można, ale dopiero jak zwieracze puszczą, nie wcześniej

Teresa

@Kierowca, czy takie praktyki są na porządku dziennym? Proszę, abyś wypowiadając się na forum przestrzegał zasad obowiązującego tu regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Komentarze w wulgarnym i obraźliwym tonie nie będą tolerowane na forum. @Koza, ta uwaga tyczy się również Ciebie. @Zadowolony, czy mógłbyś napisać, jaka atmosfera panuje w firmie? Długo już pracujesz w Pro-cars w Tychach?

Cudo
@Teresa 16.04.2018 11:17

Co do atmosfery jest cudowna!Wszyscy sa pomocni do kogo sie niezwrocisz czy pracownik lider czy maister wszyscy sluza pomoca!Atmosfera swietna wszyscy sie traktuja jak jedna wielka rodzina zarobki swietne.Robie 15 lat i niewidzialem chodzby jednego konfliktu czy mobingu itd itp.Jest wrecz cudnie!!!!#Hihi I wlasnie sie obudzilem...

Zadowolony

Żeby nie było, że tylko narzekamy. Parę pozytywnych rzeczy o firmie. 1. Są ubikacje. 2. W ubikacjach prawie zawsze jest papier toaletowy. 3. Dostajemy ubrania robocze. 4. Co miesiąc firma płaci 21 zł za pranie ubrań roboczych, 5. Mamy umywalki. 6. W umywalkach leci ciepła woda. 7. Pensja wpływa na konto na czas. 8. Każdy na szafkę ubraniową w szatni. 9. Mamy 20-minutową przerwę śniadaniową. 10. Firma zapewnia pracownikom bezpłatną wodę do picia. Tak więc podziękujmy za to firmie, że tak o nas dba i bierzmy się do roboty.

Yrek
@Zadowolony 08.04.2018 20:42

DZIĘ. KU. JE. MYYYYYY!!!!!!

Były pracownik

Przestańcie ciągle narzekać nie chciało się uczyć to teraz jazda a jak się wam cis nie podoba to zmienię pracę proste

Lech

Ludzie oni moga powiedziec ze i 550 podwyzki dadza a i tak bedziemy zarabiac 3000 smiech na sali my sie tu produkujemy a Oni sie smieja i robia ludzi w ciula my teraz gadamy o wysokosci a powinnylismy o tym ze teraz juz przy tej wyplacie powinna byc podwyzka a oni siedza czytaj i sie smieja hahahaha

Zza biurka

Panowie te 215 zł to dopiero początek poprawy finansowej dla Was. Już niebawem dostaniecie podwyżkę w wysokości 16 zł na dniówce. Będzie to podwyżka o około 6,7% waszych całościowych wynagrodzeń, więc ,,na rękę" będzie to około 200 zł. Myślę że taka podwyżka będzie dla Was satysfakcjonująca.

Robol nie zza biurka.
@Ukrainiec 31.03.2018 17:53

Nie rozumiem. To znaczy że my mamy wyjrchać na zachód bo tam śą takie pieniądze jakich nigdy nie zarabiałem?? Człowieku, jestem u siebie i tu żyję. I tu chcę dobrze zarabiać i godziwie żyć. Nie interesuje mnie porzucanie swojego miejsca.

WETERAN

haha tylko niektore wlazodupy maja staz, nie bumeluja nawet jesli to sa rodzynkami dla Liderow i Kierownictwa dlatego biora to co najlatwiejsze do zrobienia a teraz pisza ze za (usunięte przez administratora) tloczarzami i im sie nalezy full wynagrodzenie.Normalnie WIECZORynka na dobranoc :-)

Misza

O CIENKI BOLEK ...

Bolek

Jak byłeś młody to siedziałeś cicho. Prawda?

tłoczarz

ja pracuje w firmie sześć lat. Nie wymagam jakichkolwiek wybujałych zarobków, ale wk....a mnie to, że my na tłoczni tyramy jak woły, wylewamy siódme poty, a na takich postępach jeden z drugim siedzi na (usunięte przez administratora) wpatruje się w prasę, która sama robi, w międzyczasie piszą sms-y, non stop gadają między sobą i zarabiają 400zł więcej od nas. To szlak człowieka na miejscu trafia. Robimy najgorszą robotę w tej firmie, dzięki nam firma osiąga wielomilionowe zyski, a zarabiamy najmniej. Niech nam zrównają zarobki z postępami. Czy aż tak dużo wymagamy?

Prawda boli

Po 1-niepowinno byc norm tylko tak jak postepy ryczalt i do tego fajnie zarabiaja.Po 2-roznicowanie miedzy starym a nowym pracownikiem powinno byc w stawce stazowej lub premiowej tu jest ale niezauwazalna.Po 3-Prezes zatrzymal sie 10 lat temu i twierdzi ze zarabiamy 2900-3000 bo takie byly wyplaty teraz to jest duzo i czego te pacholy jescze chca!Blad na te czasy i prace ktora wykonujemy i skoro jest tak dobrze o czym sam Pan PREZES raczyl informowac w grudniu powinnismy zarabiac 4000.Minimum!Po 4-szef produkcij powinien nim zostac ktos z zewnatrz poniewaz pracownik niema do kogo isc porozmawiac wyzalic sie i dlatego tez ze szerzenie kolesiostwa jest juz tak rozbujane ze szok od szefa maistra i na liderach konczac niestety.Po 5-niechce mi sie juz pisac jak zas bede mial natchnienie to sie odezwe a po 6 niech bedzie napisze jeszcze to traktowanie NAS pracownikow produkcij jak smieci a tpboli bardzo ludzi...To tyle narazie do natchnienia nastepnego.

Woytech
@Prawda boli 02.04.2018 13:11

Nie powinno tak jak piszesz różnicy w premii, bo premię zawsze można stracić, dziś ją masz, a za miesiąc już nie, więc dla mnie różnica i to znaczna, powinna być poprostu w stawkach i tyle!!!!!!

Stary

Przede wszystkim powinny być różnice, i to spore, w wynagrodzeniach między starymi, doświadczonymi pracownikami, a nowymi lub takimi, którym się nie chce pracować.....w każdej normalnej firmie to jest normalne, że są różnice w zarobkach..... Jak taki stary, doświadczony, dobry pracownik ma się starać, skoro wie, że pracuje za taką samą stawkę, co nowy, lub taki, który ma wyj..... e na wszystko?!?!?!????????!!!!???? Zrozumcie to wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!

Woytech

Nie chcemy żadnych rzekomych 200 zł!!!!! Jeśli macie w planach dać nam jałomłużnę w wysokości 200 zł, to lepiej sobie to podarujcie....... Czy wy nie widzicie o ile wzrosły wydatki na życie?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?????? My chcemy realnych podwyżek, na które zresztą firmę stać..... Chcemy godnie zarabiać za tak ciężką pracę, a nie że dacie ludziom ochłapy rzędu 100 czy 200 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dajcie ludziom takie podwyżki, żeby były one odczuwalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tyski

Czy wy uważacie, że 200 złotych rzekomej podwyżki, to jest dużo?!?!?!? Czy raczej próba osmieszenia nas, pracowników?!?!?!? Podkreślam rzekomej, bo póki co, nic jeszcze nie mamy..... Ale jeśli rzeczywiście, będzie podwyżka, i to o śmieszne 200 zł, to będzie to zwyczajne danie nam w twarz......

Tyski
@Mikołowianin 01.04.2018 22:03

Tak, właśnie jeśli firma dałaby podwyżkę rzędu 500 zł, to wtedy byłoby to odczuwalne na wypłacie, a tak to te rzekome 200zl to praktycznie "kosmetyczna podwyżka"..... Gościu, popatrz realnie, o ile wszystko poszło do góry!!!!! Paliwo, jedzenie, wszystko!!!!! Więc nie mów mi, że 200 zł to dużo pieniędzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet jeśli firma dałaby 500 zł podwyżki, to nie "zbiednieli by" wcale.....

Boss

Wy sobie chyba żartujecie panowie..... Że też 215 zł, to była premia świąteczna??? Raczej mało poważne....

Zostaw opinię o Pro-cars - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-cars