Eko Taxi
2 100 6 1

Opinie o Eko Taxi

Damian

Forum Gowork.pl służy do zostawiania opinii i komentarzy osób pracujących w firmie, a nie klientów firmy. Oczywiście ich opinie, też są istotne, ale w tym miejscu staramy się pisać wyłącznie o pracodawcy i warunkach pracy, a ostatnie wypowiedzi są tylko od osób korzystających z tej korporacji taksówkowej. Czy odwiedzają ten wątek osoby zatrudnione w firmie, które mogłyby przybliżyć warunki pracy u tego pracodawcy? Zachęcam Was do dyskusji. Może warto zacząć rozmowę od przytoczenia informacji, czy nowa osoba na start może liczyć na umowę o pracę, czy jest to jakoś inaczej rozwiązywane?

Arek
@Damian 03.12.2018 17:16

Jest tu ktos, kto jezdził w eko taxi i przeszedl gdzies indziej i moze napisać, czy zarobił duzo wiecej? Nie sadzę, raczej chyba mniej?

Klient

Jak się nie chce jeździć krakowskimi taxi to tak jest chytry dwa razy traci te Esko świry mają licencję na Zielonki i tam mogą jeździć na taryfie 1 w Krakowie jeżdżą na 3 bo to już nie obszar ich licencji następnym razem weź kurs do Itd i zapytaj owe służby czy musisz płacić za kurs. Zawsze patrz na drzwi jaki mają herb legalni mają Krakowa

Renata

Witam.Kilka dni temu jechalam kursem ze Swoszowic do Wieliczki przez tzw Barycz.Byla to godz 21.25.Kurs ovejmowal 9.2 km.Zaplacilam za ten kurs 41 zl gdzie inne korporacje licza ok 26 zl.Wzielam rachunek.Zaskoczylo mnie ze caly kurs byl na taryfie 3 gdzie Swoszowice do baryczy to jeszcze miasto Krakow.Zlozylam reklamacje gdyz uznalam ze to jakas pomylka ale to co dostalam w odpowiedzi wywalilo mnie jak to sie mowi z butow.Daostalam mapke granic miasta wedlug firmy ekotaxi.Zamowowalo mnie ze granice miasta sie znienily.Hmm czyzbym przespala jakis kolejny rozbior Polski??? Zastanawia mnie teraz fakt ze skoro Swoszowice to juz nie Krakow to pod jakie miasto podlagaja???.a teraz pytanie.Czy jak wyjade z pod Kosciola Mariackiego i bede chciala dojechac na Kazimierz to bedzie to jeszcze Krakow czy moze Gniezno???Brak slow

Adolf Hejter
@Renata 14.11.2018 20:38

(usunięte przez administratora) a słyszałaś kiedykolwiek pojęcie 2 strefa taxi?

Marcin
@Renata 14.11.2018 20:38

Swoszowice to nie miasto Kraków, Barycz i Wieliczka też nie jest Krakowem. Uber, Taxify i każda korporacja taxi poza granicami miasta działa na drugie taryfie. W czym więc problem??? Jak chce się jeździć taxi to należy mieć w portfelu pieniądze by zapłacić. Jak koszt za wysoki to można jechać komunikacja miejska.

Xxxxxxx
@Renata 14.11.2018 20:38

Tam 2 strefa jest, poza tym jest cennik na drzwiach, niebieskie tabliczki na drodze. To miasto ustalilo, nie korporacje. nie rozumiem czym sie tu oburzac. Ciesz sie, ze tylko 41 wyszlo.

Były Rumun

Firma krzak tzw inwestorzy biorą kasę za nic nie pomagają ciągle słyszysz a co ja ci poradzę no za 722 zł tygodniowo wymagalnym wsparcia prym w tym złodziejskim towarzystwie wiedzie MARCIN KODZ Z PRUSZKOEA ODRADZAM

płatność kartą

W zeszły weekend zamówiłem taxi przez centrale z zaznaczeniem, że proszę o płatność kartą. Niestety kierowca stwierdził, że ma nieczynny. W dzisiejszych czasach to po prostu kpina...Podobno w takich przypadkach kurs jest gratis ( wiadomość od pani dyspozytorki ).Jeśli więc kierowca będzie chciał być cwany to pamiętajcie o tym.

Zgadzam się
@płatność kartą 23.10.2018 22:48

To jest nagminne.Zamawiam auto z terminalem, a kierowca mówi ze ma zepsuty albo, że się mu to nie opłaca i prosi o gotówkę.Dlatego już zrezygnowałam z usług tej firmy.Nie dziwię się kierowcą, że nie chcą czekać na swoje pieniądze od firmy 2 tygodnie ( tak firma wypłaca kierowca za płatności kartą ).Z drugiej strony, co mnie jako klienta to obchodzi. Płatność kartą to dzisiaj oczywistość, a jak firma eko tego nie rozumie to traci klientów i wszystko.

Eko fan
@Zgadzam się 25.10.2018 08:52

Ktoś mądry kiedyś powiedział: "Firmę tworzą ludzie,bez nich nie dasz rady, zadbaj o swoich ludzi a Ty też będziesz miał dobrze"

Eko to pracodawca? hehe

Od kiedy to taksówkarz, czyli podmiot gospodarczy, pracuje w korporacji? Te eko, czy jak to sobie ktoś nazwał, to pośrednik, czyli inaczej naganiacz... trochę śmieszne. Miejcie ludzie rozum! Pracodawcą jest klient, bo zleca Ci usługę, a firmie pośredniczej (naganiaczowi) taksówkarz płaci za naganianie klientów, pod warunkiem, że zaakceptuje stawki za jakie naganiacz jest w stanie pośredniczyć pomiędzy pracodawcą (klientem), a przedsiębiorcą (taksówkarzem). A jeśli mowa tu o taksówkarzu, to te eko to coś w rodzaju podróbki firmy pośredniczej. Działają jak sieć taksówkowa, a prawie zawsze za kierownicą siedzi osoba łamiąca prawo lokalne (jazda bez licencji), znak taksi na dachu bez uprawnień, podszywanie się wyglądem pod taksówkę.. Wyłapują osoby bezrobotne, bez dochodów z portali typu gumtree i innych i wykorzystują fakt czyjeś trudnej sytuacji, wmawiają legalność swojej działalności pośredniczej i zatajają fakt łamania prawa, oferując jak firmy pośrednicze dla taksówek 4 krotnie wyższe dochody niż w rzeczywistości... Wszystko to po to, żeby nałapać jak najwięcej zysków dla własnej firmy pośredniczej, nie ważne, że kosztem nielegalnych przewozów, czy czyjąś naiwnością osoby niezorientowanej w przepisach. Kto za to odpowiada? a no, ten kto łamie prawo, czyli osoba nakłoniona przez oszusta do oszukiwania. Co ciekawe firmie tej nie grożą żadne sankcje, bo działa w pełni legalnie jako pośrednik... Zawsze jak idziecie do takich firm typu eko, uber itp., to żądajcie na piśmie, że z uwagi iż nie macie licencji, całą odpowiedzialność za legalność waszej współpracy bierze firma pośrednicza (finansową i karną) i że zapewnia legalność współpracy. Gdy otrzymacie to na piśmie, wtedy gdy natraficie na Inspekcje Transportu Drogowego, która to wlepi wam mandat 8000 zł, możecie z łatwością sądownie odzyskać tą kwotę z kosztami sądowymi od tej firmy pośredniczej. Nie słuchajcie tego, co wam jakiś przedstawiciel tej firmy opowiada, chodzi o abonament, a zażądajcie odpowiedzialności za legalność na piśmie! W taki sposób jak opisałem tworzą się patologiczne nowe firmy pośrednicze, wyrastające nie wiadomo skąd? jak grzyby na deszczu... Ciągnąć od kogoś kasę w zamian za naiwność i ryzyko łamania prawa, to trochę za dużo... Ten pośrednik nie ma nic wspólnego z taksi. To kolejny twór, który nie wszczepił się jako pośrednik taksi i podszywa się pod takiego, tworząc patologię i zamęt w ludzkich głowach.

Były kierowca

O eko mógłbym napisać wiele.Jedno mnie tylko zastanawia do tej pory.Jak można zatrudniać tak niekompetentnych ludzi zarówno w biurze jak i na centrali?Hitem było dla mnie przeniesienie do pracy w biurze osoby z problemem alkoholowym.Kto jechał z miła Panią, która siedzi zawsze z przodu, ten wie o kim mowa. Z reszt a z tego, co mi wiadomo generalnie dużo osób tam pracujących lubi sobie co nieco wypić, także tych "znaczących".

Zgadłem?
@Były kierowca 15.09.2018 01:07

Czyżby chodziło o numer 2003?

Praca w eko

Praca w eko czyli jednym słowem czysta frajda i satysfakcja. Porównajcie sobie z jakimkolwiek ogłoszeniem do callcenter. Śmieszna umowa zlecenie ( nie na faktyczną kwotę która się zarabia tylko na 400 zł ), praca w nocy i dni świąteczne bez żadnego dodatku.Miła atmosfera?A to ciekawe, wystarczy popatrzeć na miny pracowników, a raczej ich pozostałości.Prawda jest taka, że chętnych brak co przekłada się na mniejszą liczbę odebranych telefonów=mniejsza liczna zleceń dla kierowców.

Pytanie

A ja mam takie pytanie kto pozwala by w kasie firmy, gdzie przychodzą strony był pies??Z tego co wiem na centrali jest kot...może jeszce świnki morskie... Żenując firma z żenującym podejściem do pracowników i z wypłatami pod stołem.Tyle.

syf mogiła
@Pytanie 10.09.2018 20:47

zwierzęta wszędzie a potem dziwota że taki (usunięte przez administratora) dookoła...sprzątaczkę zatrudnijcie!!!!

Karolina

@Nie polecam! wątek ten dotyczy Eko Taxi, jako pracodawcy. Na forum tym wypowiadają się osoby pracujące lub chcące pracować w danej firmie. Opinie konsumenckie powinny mieć miejsce na innym, tematycznym forum. Czy są tu użytkownicy, którzy planują zatrudnienie w Eko Taxi lub są obecnymi pracownikami? Każda opinia w tym temacie, pomoże innym w podjęciu decyzji odnośnie podjęcia próby aplikacji na oferty rekrutacyjne.

Karolina

Wątek, który dotyczy Eko Taxi jest wątkiem skierowanym do potencjalnych kandydatów oraz pracowników tej firmy. Opinie klientów powinny mieć miejsce w serwisie do tego przeznaczonym. Czy na forum są może pracownicy Eko Taxi i mogą się wypowiedzieć na temat obowiązków oraz formy zatrudnienia w tej korporacji?

Paweł D.
@Karolina 02.07.2018 09:19

Firma działa na granicy, a w zasadzie poza granicą prawa. Umowa zlecenie na.... 100zl miesięcznie. Jeździ się na licencji eko czyli..... nielegalnie. W dużych miastach kierowca musi mieć ID a ten dostaje się po zdanym egzaminie. Większość kierowców eko nie ma ID i ryzykuje grzywnę do 8000zl. W zasadzie firma jest OK ale kierowcy jeżdżący bez ID ryzykuja bardzo wiele. No i ta umowa na 100zl/miesięcznie......

Nie polecam!

W eco taxi pracują niedouczeni ludzie, nie mowie o każdym ale napewno o jednym panu który odbierał odemnie telefon . Prosząc o taxi do tesco na Wielickiej usłyszałam ze tam nie ma żadnego tesco a tlumaczac panu ze znajduje sie przy szpitalu prokocim dowiedziałam sie ze sama nie wiem czego chce i to bardzo chamsko po czym sie rozłączył. Dla mnie osoba ktora pracuje w firmie taxowkarsiej powinna widzieć podstawowe miejsca w Krakowie. Nie polecam!

Karolina

@Krystian podjąłeś się pracy w Eko Taxi? Możesz coś powiedzieć, jak wygląda praca od środka w tej firmie? @Paweł czy faktycznie w Eko Taxi wystawiane są umowy na 100 zł? Za co przewidziana jest ta kwota? Czy oprócz wspomnianej kaucji, są jeszcze jakieś dodatkowe opłaty?

Krystian

Ludziki powiedzcie jak to jest z tym eko. Umowa zlecenie na 100zl to już wiemy.. Ale zacznijmy od początku.. Mam auto, prawo jazdy i chęć do pracy.. I co dalej? Żeby jeździć jako taxi muszę mieć taxi.. Taksometr, kasa, licencja.. Zeby mieć licencję muszę zrobić kurs i zdać egzamin a podobno w eko nie musze.. Nie mając działalności kasy fiskalnej i licencji mieć nie będę więc jak to jest rozwiązane? Jakie są tego koszty? Potem abonament - ile się płaci i dlaczego tak dużo? A na koniec.. Legalność działania Eko..

Paweł
@Krystian 22.07.2018 06:12

Najpierw szkolenie 400zl, potem montaż taksometru + wpis do dowodu ale opłata tylko za wpis więc jakieś 50zl bo niby eko załatwia montaż, kaucja za terminal 500zl (teraz każdy mając DG może mieć za darmo więc nie wiem skąd taka kwota!!!), abonament 280zl tygodniowo. Czyli na wstępie ok 1300zl.. Nie wiem jak jest gdy się jest na swojej działalności. Legalność?? Raczej nie można o tym mówić gdy masz licencje z Zielonek.

Karolina

@Eko myślę, że umowa zlecenie opiewająca na taką kwotę nie miałaby racji bytu na obecnym rynku pracy, chyba, że jest to wynagrodzenie za kurs/dzień/ godzinę pracy. Możesz sprecyzować swoja wypowiedź oraz uzupełnić je o inne szczegóły dotyczące pracy w Eko Taxi?

Karolina

@Marcin jesteś pracownikiem Eko Taxi? Możesz coś więcej powiedzieć na temat jakości pracy oraz warunków płacowych oferowanych przez tego pracodawcę? Czy jesteś zatrudniony na umowę o pracę czy współpracujesz w ramach działalności gospodarczej?

Eko
@Karolina 10.07.2018 11:00

Umowa zlecenie na 100zl brutto

Paweł

Moi drodzy, proszę o odpowiedź.. Mam samochód i chcę jeździć w Eko. Jak to wyglada? Bo jeśli nie muszę miec licencji to musi mieć ją Eko na moje auto. Wpis taxi do dowodu mozliwy jest gdy mam taksometr (obnizenie wartosci samochodu). Czyli mam zalozyc sobie taksometr we wlasnym zakresie? Jak to wygląda od strony Eko? Jakie koszta tydzień/mc? Może ktoś napisać co i jak?

Lukasz
@Paweł 03.07.2018 12:38

Musisz mieć identyfikator. Każda inna jazda jest nielegalna, niezależnie od tego co ci w EKO powiedzą. Lepiej odpuścić i iść do innej pracy, albo przyłożyć się do topografii i pracować w normalnej firmie, niż dostać karę od ITD. Nie jestem taksówkarzem, ale gdybym kiedykolwiek o tym myślał, nigdy bym nie wybrał firmy wożącej takich klientów jak EKO

Marcin
@Lukasz 10.07.2018 15:37

A co jest złego w klientach Eko? Czy są gorsi? Dla mnie klient to klient. Ja nie dzielę ludzi na tych z Eko, Megi, Icar czy Uber.. Czyli jako beton powinienem mieć odrazę do każdego potencjalnego klienta który wybierze inną niż moja taksówkę? Dlatego właśnie wiele osób nie lubi taksówkarzy bo przez taką segregację ludzie mają błędna opinie o nas. A co do Eko.. Działa na granicy prawa, dobrze że mają jakąkolwiek licencje. Jak znają miasto lub potrafią jeździć na navi i robią to bezpiecznie to nie widzę problemu. Auto musi mieć taksometr, oznaczenie, koguta, wpis w DR oraz odpowiednie ubezpieczenie.

Klient

Drodzy klienci poczytajcie regulamin taxi to się dowiecie czy musicie zapłacić za usługi e c o kierowcy który nie ma licencji na miasto Kraków przyjemnych kursów????

Marcin
@Klient 28.06.2018 21:07

Zgodnie z ustawą musisz zapłacić za każdą wykonana usługę. Brak licencji na Kraków? Czyli jadąc z np Mega z Balic do Wieliczki też nie muszę płacić bo nie ma licencji z Zabierzowa ani Wieliczki, zgadza się? To że jedzie przez Kraków nic nie zmienia!

Klient
@Marcin 29.06.2018 13:54

Mega przyjeżdża z Krakowa i bierze klienta w drodze powrotnej e c o jest z np.zielonek i cały dzień lub noc bierze kogoś w drodze powrotnej i to na terenie Krakowa?

Marcin
@Klient 29.06.2018 21:10

To był przykład na to jak można interpretować przepisy by mieć rację. Zrozum, że nie mam nic do konkurencji jaką jest eko czy mega. Jestem betonem i dobrze mi z tym. Pamiętaj, że lepsza licencja z zielonek niż Ukrainiec w Taxify czy Uberze. Jeżeli ktos płaci podatki, ma podstawową wiedzę na temat przepisów dotyczacych przewozu osób, potrafi jeździć bezpiecznie to niech jeździ. Jeśli chcemy byc drobiazgowi to nie powinno byc tak, ze zdasz egzamin i jeździsz na czyjejś licencji. Jak Cie nie stać na samochód, naprawy, DG to bądź na etacie w Biedronce, a nie udawaj taksówkarza. Kazdy kij ma dwa końce. Jest Eko, Mega, ..... i dobrze. Jeśli sie nie oszukuje, jezdzi bezpiecznie to szanujmy sie wzajemnie.

Karolina

@Marcin a może Ty jesteś pracownikiem Eko Taxi? Na forum poszukiwani są pracownicy, którzy mogą opowiedzieć, jak w ich oczach prezentuje się dany pracodawca. Wszelkie praktyczne wskazówki i opis prawdziwych doświadczeń, stanowi zawsze bardzo dużą pomoc i ułatwia podejmowanie różnych kroków zawodowych. Możesz więc napisać, jak wyglądają warunki pracy i zatrudnienia w Eko Taxi?

Roxi

Żeby was ręka Boska broniła żebyście zamawiali kiedykolwiek auto w tej korporacji ciśnie mi się na usta słowo taxi ale to nie jest taxi bo nigdy nie będzie Taxi tylko jakiś pojazd z jakimś nie wiadomo jakim kierowcą bez uprawnień bez kwalifikacji bez licencji Dzwoniłem wczoraj po to auto żeby mnie zawiozła 3 kilometry dalej to pani powiedziała że nie ma wolnego auta i rzuciła mi słuchawką i po zostawiła mnie na lodzie tak się nie robi tak się nie lekceważy klienta żenada nie polecam Przekażcie dalej

Marcin
@Roxi 27.05.2018 11:01

Tak jest w każdej korporacji czy nawet Uberze/Taxify. Jak nie ma auta to co mają zrobić? Specjalnie dla Księżniczki mają wyczarować? A może karetę wyczarowac np z dyni bo Kopciuszek chce jechać za 12zl?

Karolina

@siedzęnakoniu a Ty rownież jesteś pracownikiem Eko Taxi? Możesz napisać, jak wypada ten pracodawca w Twojej ocenie? Różne punkty widzenia, stanowią dużą wartość dla osób zainteresowanych pracą. Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tym miejscu?

Dorota

Chodzi mi o to że jak chciałam się dogadać o wolne to muszę się podlizywać. Klimat nie mój .

siedzęnakoniu
@Dorota 07.06.2018 22:51

I dlatego, że zaczyna się pracę po to żeby pracować a nie brać ciągle wolnego z powodu byle bzdury opowiadasz głupoty na temat atmosfery. Pogratulować. I dzięki Bogu ;)

Karolina

@Po, każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii na temat Eco Taxi, ważne tylko, żeby były to posty zawierające argumenty. Jeśli uważasz inaczej, niż inni, napisz dlaczego tak jest. Pytałam też wcześniej o oferty pracy inne niż kierowca, wiesz co na ten temat?

gryze sie z gryzkiem ogryzkiem

EKO jest spoko. Latać i nie gadać. Cena fajna i ok.

odradzam to

Odradzam!! Na centrali sami fałszywi ludzie, co tylko się obgadają.Same kolesiostwo i układy.Dramatyczna atmosfera, ze starszą panią zmianową to istny horror wręcz. Jak jakiś kierowca podpadnie to później dostaje pewne miny i ciągłe kary za wszystko.

ciociadobrarada
@odradzam to 30.05.2018 22:43

Polecam się zwolnić jeśli atmosfera jest taka dramatyczna ;)

Monika
@odradzam to 30.05.2018 22:43

Nie każdy nadaje się do tej pracy. Centrala pracuje wzorowo. Ludzie są zgrani, życzliwi sobie, żyją w przyjazni . Po prostu , aż miło do pracy przychodzić. Druga strona medalu jest taka, że nie każdy jest w stanie pojąć rozległy system na, którym polega ta praca. Niestety młody pracownik musi się podporządkować i wykonywać polecenia przełożonego. Osoby mało bystre, powolne , niezdyscyplinowane niestety nie dadzą sobie tutaj rady.

PO
@odradzam to 30.05.2018 22:43

Trzeba mieć tupet, aby takie bzdury wypisywać...Jakie kolesiostwo, jakie miny. Nie pisz bzdur Dorota, nie chcesz pracować to się po prostu zwolnij.

Karolina

@Łukasz jak długo byłeś pracownikiem Eko Taxi? Czy mówisz to z perspektywy dłuższego okresu czasu? Może ktoś wie, czy Eko Taxi zatrudnia równie regularnie pracowników na stanowiska inne, niż kierowca? Gdzie poszukiwać ofert do pracy biurowej w tej firmie?

Łukasz

Jak szukacie pracy to Nie wchodźcie w to (usunięte przez administratora) będziecie płacić po 175 zł tygodniowo a Fige zarobicie,auto zajezdzicie że będzie złomem

Karolina

@Realista, @polar, pamiętajcie żeby na forum nie używać obraźliwych stwierdzeń w stosunku do innych użytkowników. Co do pracy w samym Eco taxi, to jak widać opinie są podzielone. A czy możecie odpowiedzieć na jedno proste pytanie: czy jest to wasza jedyna praca czy traktujecie to jako pracę dorywczą?

alfik

Drodzy.. Jeżeli ktoś zastanawia się nad pracą w eko.. Spróbować zawsze można, tak? Ale jak nie masz licencji z Krakowa lub nie masz przynajmniej zdanego egzaminu z topografii i przepisów lepiej sobie odpuść. Podczas kontroli ITD dowiesz się dlaczego to co mówią na szkoleniu w EKO jest tylko stekiem bzdur. Nie masz licencji lub masz z okolicznych miejscowości oznacza, że nie masz licencji. Co innego jak jedziesz z lub na lotnisko i masz licencje z Zabierzowa ae na terenie Krakowa z taką jeździć nie możesz. Tzn możesz do czasu kontroli gdzie zapłacisz kilka tysięcy za brak uprawnień do świadczenia usług na terenie Krakowa. A uwierz, że będzie kilka osób w Eko które chętnie Ci pomogą byś miał kontrol - wiem z własnego doświadczenia. Kwestia legalności za nami.. Teraz zarobki.. 1,60zł za kilometr. 5km dojazdu do klienta, 2km trasy i zarobisz 9zł za taki kurs. Czy warto?? Do tego musisz doliczyć abonament, amortyzacje auta, etc. Ale żeby dostać zlecenie to też nie jest tak łatwo. Dostajesz zlecenie ale zaraz jest anulowane i dostaje ktoś inny. Najgorsze jak centrala anuluje zlecenie jak dojeżdżasz już pod wskazany adres. Tracisz czas i pieniądze na dojazd. A zlecenia voucherowe? Musisz jechać nawet jak zlecenie jest 8km od Ciebie i tak nic nie zarobisz bo za takie obniżą Ci abonament ale zawsze znajdą coś by wlepić Ci karę i to Ty dopłacisz. A jak jeszcze jeździsz dla inwestora to albo jeździsz 50/50 i paliwo po Twojej stronie lub 30/70 i nie martwisz się kosztem paliwa. Zawsze możesz wynająć auto z eko za 700zł/tygodniowo. Są też inwestorzy, którzy wynajmują tylko auto za 50-70zł/dzień. Niby wszystko fajnie ale co jak samochód się psuje, a psuje się raz, że od takiej jazdy, a dwa że naprawy sa na najtańszych częściach? W eko dostaniesz zastępczy ale inwestor rzadko kiedy ma na tyle samochodów by dać Ci zastępczy. Więc Panie i Panowie czy warto? Musicie odpowiedź sobie sami. Jak chcesz jeździć dla siebie i masz licencję to policz abonament najwyższy ze wszystkich sieci w Krakowie, ZUS, paliwo, myjnia, odłożyć na naprawy, zakupić opony dodać koszty np telefonu/tabletu, pakiet internetowy, aktualizacja automapy, etc. To wszystko jest na łączny koszt. Średni kurs to ok 17zł. Jak jeździsz dla inwestora nie interesują Cię koszta (poza paliwem) ale czy warto narażać się za nawet te 3000zł/mc (jeżdżąc 30dni w miesiącu po 12-14 godzin) mając na uwadze wizje kary za brak licencji?

Realista
@alfik 21.08.2017 12:50

Prawdopodobnie wiekszość tutaj dodając 2 do 2 wychodzi 7. Powiedzcie mi jak to jest mieć świadomość rujnowania własnego rynku pracy?

Realista
@Realista 22.08.2017 18:08

To zwykłe lewusy bez mózgu eko taxi to wielki kibel a kierowcy to pływające w nim kupy. Mam nadzieje ze (usunięte przez administratora) sie na słupach za psucie rynku taxi

Kiero eko
@Realista 18.05.2018 22:04

Zabawne jest pisanie o poatologiach przez specjalistów z innych korpo, fakt legalnosci tych licencji nie podwazaja nawet kierowcy eko zresztą to widać jak wielu kiero eko robi licencje. A teraz co do wyliczeń... jaka jest roznica utrzymania auto miedzy eko ainnymi korpo w Krakowie ? Zadna te same koszty eskplatacji... abonament, zapominacie ze w cenie tego abonamentu macie zus plus podatek wiec jak komus nie zalezy to jest cos z 1500zl do przodu. A teraz co do jezdzenia co kursy i na 2 km a sa i takie co maja po 12, tylko fakt jest taki ze chociaz sa te kursy a.mie wystawanie na.postajach waweli i innych barbakanow a co do stawki na tej samej jedzi mega i icar wiec jak dziwnie im sie oplaca a eko nie, prawda jest taka ze po Krakowie jezdza te 3 korpo a reszta stoi i czeka na szczescie zlapania frajera z zagranicy ktorego mozna skroic, to tak jak opowiadal mi ukrainiec ktory poszedl na plac dominikanski szukac taxy i lazda miala zepsuta kase wiec ja wy jezdzicie? Wiec w temacie psucia opini taksowkarza to sory ale ale bogowie taxi najczęściej tworzą korki bp jezdza jalby wczoraj dostali prawko... poprostu powiedzcie ze macie konkurencje z icara eko i megi i was krew zalewa bo skonczyly sie kokosy a.zaczal wolny rynek

takorzecze

To dla odmiany coś na temat pracy na centrali. Praca na starych aparatach telefonicznych przez które często nie słychać, przez co trzeba często prosić klientów o powtórzenie adresu.O słuchawkach nie ma nawet nowy, co tam że nawet sąsiedzi tego przybytku skarżą się na dźwięk dzwoniących telefonów. Z resztą o pracowników centrali nie dba się tam w ogóle.Nie ma nawet miejsca parkingowego na terenie firmy - fizycznie jest jak najbardziej.Praca w brudzie - brak środków czystości, do dezynfekcji nawet nie wspomnę. Pracownicy sprzątają sami,łącznie z odgarnianiem śniegu w zimie.Oczywiście o umowie można zapomnieć - umowa zlecenie na 400 zł, żeby nie generować kosztów dla firmy. Dodatki za nocki,święta itp nie istnieją. Jednym słowem jeśli ktoś lubi prace w hałasie i w brudzie, z beznadziejnym dojazdem ( obrzeża miasta ) za 11 zł za godzinę to szczerze polecam.

Zostaw opinię o Eko Taxi - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eko Taxi