Eko Taxi

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 96 ocen.

Eko Taxi
2 96 6 1

Opinie o Eko Taxi

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Były kierowca

O eko mógłbym napisać wiele.Jedno mnie tylko zastanawia do tej pory.Jak można zatrudniać tak niekompetentnych ludzi zarówno w biurze jak i na centrali?Hitem było dla mnie przeniesienie do pracy w biurze osoby z problemem alkoholowym.Kto jechał z miła Panią, która siedzi zawsze z przodu, ten wie o kim mowa. Z reszt a z tego, co mi wiadomo generalnie dużo osób tam pracujących lubi sobie co nieco wypić, także tych "znaczących".

Zgadłem?
@Były kierowca 15.09.2018 01:07

Czyżby chodziło o numer 2003?

Praca w eko

Praca w eko czyli jednym słowem czysta frajda i satysfakcja. Porównajcie sobie z jakimkolwiek ogłoszeniem do callcenter. Śmieszna umowa zlecenie ( nie na faktyczną kwotę która się zarabia tylko na 400 zł ), praca w nocy i dni świąteczne bez żadnego dodatku.Miła atmosfera?A to ciekawe, wystarczy popatrzeć na miny pracowników, a raczej ich pozostałości.Prawda jest taka, że chętnych brak co przekłada się na mniejszą liczbę odebranych telefonów=mniejsza liczna zleceń dla kierowców.

Pytanie

A ja mam takie pytanie kto pozwala by w kasie firmy, gdzie przychodzą strony był pies??Z tego co wiem na centrali jest kot...może jeszce świnki morskie... Żenując firma z żenującym podejściem do pracowników i z wypłatami pod stołem.Tyle.

syf mogiła
@Pytanie 10.09.2018 20:47

zwierzęta wszędzie a potem dziwota że taki (usunięte przez administratora) dookoła...sprzątaczkę zatrudnijcie!!!!

Karolina

@Nie polecam! wątek ten dotyczy Eko Taxi, jako pracodawcy. Na forum tym wypowiadają się osoby pracujące lub chcące pracować w danej firmie. Opinie konsumenckie powinny mieć miejsce na innym, tematycznym forum. Czy są tu użytkownicy, którzy planują zatrudnienie w Eko Taxi lub są obecnymi pracownikami? Każda opinia w tym temacie, pomoże innym w podjęciu decyzji odnośnie podjęcia próby aplikacji na oferty rekrutacyjne.

Karolina

Wątek, który dotyczy Eko Taxi jest wątkiem skierowanym do potencjalnych kandydatów oraz pracowników tej firmy. Opinie klientów powinny mieć miejsce w serwisie do tego przeznaczonym. Czy na forum są może pracownicy Eko Taxi i mogą się wypowiedzieć na temat obowiązków oraz formy zatrudnienia w tej korporacji?

Paweł D.
@Karolina 02.07.2018 09:19

Firma działa na granicy, a w zasadzie poza granicą prawa. Umowa zlecenie na.... 100zl miesięcznie. Jeździ się na licencji eko czyli..... nielegalnie. W dużych miastach kierowca musi mieć ID a ten dostaje się po zdanym egzaminie. Większość kierowców eko nie ma ID i ryzykuje grzywnę do 8000zl. W zasadzie firma jest OK ale kierowcy jeżdżący bez ID ryzykuja bardzo wiele. No i ta umowa na 100zl/miesięcznie......

Nie polecam!

W eco taxi pracują niedouczeni ludzie, nie mowie o każdym ale napewno o jednym panu który odbierał odemnie telefon . Prosząc o taxi do tesco na Wielickiej usłyszałam ze tam nie ma żadnego tesco a tlumaczac panu ze znajduje sie przy szpitalu prokocim dowiedziałam sie ze sama nie wiem czego chce i to bardzo chamsko po czym sie rozłączył. Dla mnie osoba ktora pracuje w firmie taxowkarsiej powinna widzieć podstawowe miejsca w Krakowie. Nie polecam!

Karolina

@Krystian podjąłeś się pracy w Eko Taxi? Możesz coś powiedzieć, jak wygląda praca od środka w tej firmie? @Paweł czy faktycznie w Eko Taxi wystawiane są umowy na 100 zł? Za co przewidziana jest ta kwota? Czy oprócz wspomnianej kaucji, są jeszcze jakieś dodatkowe opłaty?

Krystian

Ludziki powiedzcie jak to jest z tym eko. Umowa zlecenie na 100zl to już wiemy.. Ale zacznijmy od początku.. Mam auto, prawo jazdy i chęć do pracy.. I co dalej? Żeby jeździć jako taxi muszę mieć taxi.. Taksometr, kasa, licencja.. Zeby mieć licencję muszę zrobić kurs i zdać egzamin a podobno w eko nie musze.. Nie mając działalności kasy fiskalnej i licencji mieć nie będę więc jak to jest rozwiązane? Jakie są tego koszty? Potem abonament - ile się płaci i dlaczego tak dużo? A na koniec.. Legalność działania Eko..

Paweł
@Krystian 22.07.2018 06:12

Najpierw szkolenie 400zl, potem montaż taksometru + wpis do dowodu ale opłata tylko za wpis więc jakieś 50zl bo niby eko załatwia montaż, kaucja za terminal 500zl (teraz każdy mając DG może mieć za darmo więc nie wiem skąd taka kwota!!!), abonament 280zl tygodniowo. Czyli na wstępie ok 1300zl.. Nie wiem jak jest gdy się jest na swojej działalności. Legalność?? Raczej nie można o tym mówić gdy masz licencje z Zielonek.

Karolina

@Eko myślę, że umowa zlecenie opiewająca na taką kwotę nie miałaby racji bytu na obecnym rynku pracy, chyba, że jest to wynagrodzenie za kurs/dzień/ godzinę pracy. Możesz sprecyzować swoja wypowiedź oraz uzupełnić je o inne szczegóły dotyczące pracy w Eko Taxi?

Karolina

@Marcin jesteś pracownikiem Eko Taxi? Możesz coś więcej powiedzieć na temat jakości pracy oraz warunków płacowych oferowanych przez tego pracodawcę? Czy jesteś zatrudniony na umowę o pracę czy współpracujesz w ramach działalności gospodarczej?

Eko
@Karolina 10.07.2018 11:00

Umowa zlecenie na 100zl brutto

Paweł

Moi drodzy, proszę o odpowiedź.. Mam samochód i chcę jeździć w Eko. Jak to wyglada? Bo jeśli nie muszę miec licencji to musi mieć ją Eko na moje auto. Wpis taxi do dowodu mozliwy jest gdy mam taksometr (obnizenie wartosci samochodu). Czyli mam zalozyc sobie taksometr we wlasnym zakresie? Jak to wygląda od strony Eko? Jakie koszta tydzień/mc? Może ktoś napisać co i jak?

Lukasz
@Paweł 03.07.2018 12:38

Musisz mieć identyfikator. Każda inna jazda jest nielegalna, niezależnie od tego co ci w EKO powiedzą. Lepiej odpuścić i iść do innej pracy, albo przyłożyć się do topografii i pracować w normalnej firmie, niż dostać karę od ITD. Nie jestem taksówkarzem, ale gdybym kiedykolwiek o tym myślał, nigdy bym nie wybrał firmy wożącej takich klientów jak EKO

Marcin
@Lukasz 10.07.2018 15:37

A co jest złego w klientach Eko? Czy są gorsi? Dla mnie klient to klient. Ja nie dzielę ludzi na tych z Eko, Megi, Icar czy Uber.. Czyli jako beton powinienem mieć odrazę do każdego potencjalnego klienta który wybierze inną niż moja taksówkę? Dlatego właśnie wiele osób nie lubi taksówkarzy bo przez taką segregację ludzie mają błędna opinie o nas. A co do Eko.. Działa na granicy prawa, dobrze że mają jakąkolwiek licencje. Jak znają miasto lub potrafią jeździć na navi i robią to bezpiecznie to nie widzę problemu. Auto musi mieć taksometr, oznaczenie, koguta, wpis w DR oraz odpowiednie ubezpieczenie.

Klient

Drodzy klienci poczytajcie regulamin taxi to się dowiecie czy musicie zapłacić za usługi e c o kierowcy który nie ma licencji na miasto Kraków przyjemnych kursów????

Marcin
@Klient 28.06.2018 21:07

Zgodnie z ustawą musisz zapłacić za każdą wykonana usługę. Brak licencji na Kraków? Czyli jadąc z np Mega z Balic do Wieliczki też nie muszę płacić bo nie ma licencji z Zabierzowa ani Wieliczki, zgadza się? To że jedzie przez Kraków nic nie zmienia!

Klient
@Marcin 29.06.2018 13:54

Mega przyjeżdża z Krakowa i bierze klienta w drodze powrotnej e c o jest z np.zielonek i cały dzień lub noc bierze kogoś w drodze powrotnej i to na terenie Krakowa?

Marcin
@Klient 29.06.2018 21:10

To był przykład na to jak można interpretować przepisy by mieć rację. Zrozum, że nie mam nic do konkurencji jaką jest eko czy mega. Jestem betonem i dobrze mi z tym. Pamiętaj, że lepsza licencja z zielonek niż Ukrainiec w Taxify czy Uberze. Jeżeli ktos płaci podatki, ma podstawową wiedzę na temat przepisów dotyczacych przewozu osób, potrafi jeździć bezpiecznie to niech jeździ. Jeśli chcemy byc drobiazgowi to nie powinno byc tak, ze zdasz egzamin i jeździsz na czyjejś licencji. Jak Cie nie stać na samochód, naprawy, DG to bądź na etacie w Biedronce, a nie udawaj taksówkarza. Kazdy kij ma dwa końce. Jest Eko, Mega, ..... i dobrze. Jeśli sie nie oszukuje, jezdzi bezpiecznie to szanujmy sie wzajemnie.

Karolina

@Marcin a może Ty jesteś pracownikiem Eko Taxi? Na forum poszukiwani są pracownicy, którzy mogą opowiedzieć, jak w ich oczach prezentuje się dany pracodawca. Wszelkie praktyczne wskazówki i opis prawdziwych doświadczeń, stanowi zawsze bardzo dużą pomoc i ułatwia podejmowanie różnych kroków zawodowych. Możesz więc napisać, jak wyglądają warunki pracy i zatrudnienia w Eko Taxi?

Roxi

Żeby was ręka Boska broniła żebyście zamawiali kiedykolwiek auto w tej korporacji ciśnie mi się na usta słowo taxi ale to nie jest taxi bo nigdy nie będzie Taxi tylko jakiś pojazd z jakimś nie wiadomo jakim kierowcą bez uprawnień bez kwalifikacji bez licencji Dzwoniłem wczoraj po to auto żeby mnie zawiozła 3 kilometry dalej to pani powiedziała że nie ma wolnego auta i rzuciła mi słuchawką i po zostawiła mnie na lodzie tak się nie robi tak się nie lekceważy klienta żenada nie polecam Przekażcie dalej

Marcin
@Roxi 27.05.2018 11:01

Tak jest w każdej korporacji czy nawet Uberze/Taxify. Jak nie ma auta to co mają zrobić? Specjalnie dla Księżniczki mają wyczarować? A może karetę wyczarowac np z dyni bo Kopciuszek chce jechać za 12zl?

Karolina

@siedzęnakoniu a Ty rownież jesteś pracownikiem Eko Taxi? Możesz napisać, jak wypada ten pracodawca w Twojej ocenie? Różne punkty widzenia, stanowią dużą wartość dla osób zainteresowanych pracą. Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tym miejscu?

Dorota

Chodzi mi o to że jak chciałam się dogadać o wolne to muszę się podlizywać. Klimat nie mój .

siedzęnakoniu
@Dorota 07.06.2018 22:51

I dlatego, że zaczyna się pracę po to żeby pracować a nie brać ciągle wolnego z powodu byle bzdury opowiadasz głupoty na temat atmosfery. Pogratulować. I dzięki Bogu ;)

Karolina

@Po, każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii na temat Eco Taxi, ważne tylko, żeby były to posty zawierające argumenty. Jeśli uważasz inaczej, niż inni, napisz dlaczego tak jest. Pytałam też wcześniej o oferty pracy inne niż kierowca, wiesz co na ten temat?

gryze sie z gryzkiem ogryzkiem

EKO jest spoko. Latać i nie gadać. Cena fajna i ok.

odradzam to

Odradzam!! Na centrali sami fałszywi ludzie, co tylko się obgadają.Same kolesiostwo i układy.Dramatyczna atmosfera, ze starszą panią zmianową to istny horror wręcz. Jak jakiś kierowca podpadnie to później dostaje pewne miny i ciągłe kary za wszystko.

ciociadobrarada
@odradzam to 30.05.2018 22:43

Polecam się zwolnić jeśli atmosfera jest taka dramatyczna ;)

Monika
@odradzam to 30.05.2018 22:43

Nie każdy nadaje się do tej pracy. Centrala pracuje wzorowo. Ludzie są zgrani, życzliwi sobie, żyją w przyjazni . Po prostu , aż miło do pracy przychodzić. Druga strona medalu jest taka, że nie każdy jest w stanie pojąć rozległy system na, którym polega ta praca. Niestety młody pracownik musi się podporządkować i wykonywać polecenia przełożonego. Osoby mało bystre, powolne , niezdyscyplinowane niestety nie dadzą sobie tutaj rady.

PO
@odradzam to 30.05.2018 22:43

Trzeba mieć tupet, aby takie bzdury wypisywać...Jakie kolesiostwo, jakie miny. Nie pisz bzdur Dorota, nie chcesz pracować to się po prostu zwolnij.

Karolina

@Łukasz jak długo byłeś pracownikiem Eko Taxi? Czy mówisz to z perspektywy dłuższego okresu czasu? Może ktoś wie, czy Eko Taxi zatrudnia równie regularnie pracowników na stanowiska inne, niż kierowca? Gdzie poszukiwać ofert do pracy biurowej w tej firmie?

Łukasz

Jak szukacie pracy to Nie wchodźcie w to (usunięte przez administratora) będziecie płacić po 175 zł tygodniowo a Fige zarobicie,auto zajezdzicie że będzie złomem

Karolina

@Realista, @polar, pamiętajcie żeby na forum nie używać obraźliwych stwierdzeń w stosunku do innych użytkowników. Co do pracy w samym Eco taxi, to jak widać opinie są podzielone. A czy możecie odpowiedzieć na jedno proste pytanie: czy jest to wasza jedyna praca czy traktujecie to jako pracę dorywczą?

alfik

Drodzy.. Jeżeli ktoś zastanawia się nad pracą w eko.. Spróbować zawsze można, tak? Ale jak nie masz licencji z Krakowa lub nie masz przynajmniej zdanego egzaminu z topografii i przepisów lepiej sobie odpuść. Podczas kontroli ITD dowiesz się dlaczego to co mówią na szkoleniu w EKO jest tylko stekiem bzdur. Nie masz licencji lub masz z okolicznych miejscowości oznacza, że nie masz licencji. Co innego jak jedziesz z lub na lotnisko i masz licencje z Zabierzowa ae na terenie Krakowa z taką jeździć nie możesz. Tzn możesz do czasu kontroli gdzie zapłacisz kilka tysięcy za brak uprawnień do świadczenia usług na terenie Krakowa. A uwierz, że będzie kilka osób w Eko które chętnie Ci pomogą byś miał kontrol - wiem z własnego doświadczenia. Kwestia legalności za nami.. Teraz zarobki.. 1,60zł za kilometr. 5km dojazdu do klienta, 2km trasy i zarobisz 9zł za taki kurs. Czy warto?? Do tego musisz doliczyć abonament, amortyzacje auta, etc. Ale żeby dostać zlecenie to też nie jest tak łatwo. Dostajesz zlecenie ale zaraz jest anulowane i dostaje ktoś inny. Najgorsze jak centrala anuluje zlecenie jak dojeżdżasz już pod wskazany adres. Tracisz czas i pieniądze na dojazd. A zlecenia voucherowe? Musisz jechać nawet jak zlecenie jest 8km od Ciebie i tak nic nie zarobisz bo za takie obniżą Ci abonament ale zawsze znajdą coś by wlepić Ci karę i to Ty dopłacisz. A jak jeszcze jeździsz dla inwestora to albo jeździsz 50/50 i paliwo po Twojej stronie lub 30/70 i nie martwisz się kosztem paliwa. Zawsze możesz wynająć auto z eko za 700zł/tygodniowo. Są też inwestorzy, którzy wynajmują tylko auto za 50-70zł/dzień. Niby wszystko fajnie ale co jak samochód się psuje, a psuje się raz, że od takiej jazdy, a dwa że naprawy sa na najtańszych częściach? W eko dostaniesz zastępczy ale inwestor rzadko kiedy ma na tyle samochodów by dać Ci zastępczy. Więc Panie i Panowie czy warto? Musicie odpowiedź sobie sami. Jak chcesz jeździć dla siebie i masz licencję to policz abonament najwyższy ze wszystkich sieci w Krakowie, ZUS, paliwo, myjnia, odłożyć na naprawy, zakupić opony dodać koszty np telefonu/tabletu, pakiet internetowy, aktualizacja automapy, etc. To wszystko jest na łączny koszt. Średni kurs to ok 17zł. Jak jeździsz dla inwestora nie interesują Cię koszta (poza paliwem) ale czy warto narażać się za nawet te 3000zł/mc (jeżdżąc 30dni w miesiącu po 12-14 godzin) mając na uwadze wizje kary za brak licencji?

Realista
@alfik 21.08.2017 12:50

Prawdopodobnie wiekszość tutaj dodając 2 do 2 wychodzi 7. Powiedzcie mi jak to jest mieć świadomość rujnowania własnego rynku pracy?

Realista
@Realista 22.08.2017 18:08

To zwykłe lewusy bez mózgu eko taxi to wielki kibel a kierowcy to pływające w nim kupy. Mam nadzieje ze (usunięte przez administratora) sie na słupach za psucie rynku taxi

Kiero eko
@Realista 18.05.2018 22:04

Zabawne jest pisanie o poatologiach przez specjalistów z innych korpo, fakt legalnosci tych licencji nie podwazaja nawet kierowcy eko zresztą to widać jak wielu kiero eko robi licencje. A teraz co do wyliczeń... jaka jest roznica utrzymania auto miedzy eko ainnymi korpo w Krakowie ? Zadna te same koszty eskplatacji... abonament, zapominacie ze w cenie tego abonamentu macie zus plus podatek wiec jak komus nie zalezy to jest cos z 1500zl do przodu. A teraz co do jezdzenia co kursy i na 2 km a sa i takie co maja po 12, tylko fakt jest taki ze chociaz sa te kursy a.mie wystawanie na.postajach waweli i innych barbakanow a co do stawki na tej samej jedzi mega i icar wiec jak dziwnie im sie oplaca a eko nie, prawda jest taka ze po Krakowie jezdza te 3 korpo a reszta stoi i czeka na szczescie zlapania frajera z zagranicy ktorego mozna skroic, to tak jak opowiadal mi ukrainiec ktory poszedl na plac dominikanski szukac taxy i lazda miala zepsuta kase wiec ja wy jezdzicie? Wiec w temacie psucia opini taksowkarza to sory ale ale bogowie taxi najczęściej tworzą korki bp jezdza jalby wczoraj dostali prawko... poprostu powiedzcie ze macie konkurencje z icara eko i megi i was krew zalewa bo skonczyly sie kokosy a.zaczal wolny rynek

takorzecze

To dla odmiany coś na temat pracy na centrali. Praca na starych aparatach telefonicznych przez które często nie słychać, przez co trzeba często prosić klientów o powtórzenie adresu.O słuchawkach nie ma nawet nowy, co tam że nawet sąsiedzi tego przybytku skarżą się na dźwięk dzwoniących telefonów. Z resztą o pracowników centrali nie dba się tam w ogóle.Nie ma nawet miejsca parkingowego na terenie firmy - fizycznie jest jak najbardziej.Praca w brudzie - brak środków czystości, do dezynfekcji nawet nie wspomnę. Pracownicy sprzątają sami,łącznie z odgarnianiem śniegu w zimie.Oczywiście o umowie można zapomnieć - umowa zlecenie na 400 zł, żeby nie generować kosztów dla firmy. Dodatki za nocki,święta itp nie istnieją. Jednym słowem jeśli ktoś lubi prace w hałasie i w brudzie, z beznadziejnym dojazdem ( obrzeża miasta ) za 11 zł za godzinę to szczerze polecam.

Mikey

Witam. Nie wiem jakim cudem niektórzy piszą że w EKO zarabiają 5 tyś na czysto chyba mieszkają w tych samochodach. Bo przy stawce nocnej 2 zł i bez strefy ? Chłopaku Ty żeby zarobić 200 zł musisz zrobić blisko 200 km A ja niecałe 50 km Ty wymienisz olej co 3 miesiące i malujesz auto do granic możliwości. Róbcie licencję i spierdalalajcie z tej EKO bidy. Dobrze radzi Beton Taxi

olo
@Mikey 20.03.2018 18:30

ok ty po ile jeździsz? po 2,8 ok na prokocim z siennej jest około niech bedzie 7 km wracasz na sienna 7 km czyli zrobiłeś 14 km za 19,6 zł to jest 1,4 zł za km (usunięte przez administratora) naucz sie liczyć

Adolf Hejter
@olo 15.04.2018 00:57

ty sie naucz liczyć dziecino... 7km x 2.8 +7zl startówki = 26,6 taryfa dzienna..a nocna?? 7x4,2zl + 7zl startówki = 36zl...a ty w nocy robisz ta trase za ile?? :D i co więcej ci powiem...ty w nocy WRACASZ ( a może nie wracasz? widać tabuny takich jak ty eko drajwerów wracających za darmo w tej cenie do centrum ( tfu geniusz ekonomiczny się znalazł)

wyrolowany

zbieram chetnych kierowcow ktorzy sa oszukiwani na kursach, np dostaja mine a przydupas jakis bierze kurs dobry. coraz wiecej osob jest oszukiwanych, kilkanascie kierowcow stale jezdzi reszta dostaje ochlapy, skoro kazdy placi abonament to powinno byc sprawiedliwie. zbierze sie chetnych troche to piszemy pismo do wlasciciela eko, bo samych logach bd widac ktorzy kierowcy stale jezdza daleko, a inni czekaja na kursy godzinami. trzeba ukrucic to kolesiostwo gejowskie. moj mail niewdzialny3(małpa)gmail.com

Adolf Hejter
@wyrolowany 20.02.2018 07:15

hehe, to dopiero jaja..nielegalne (usunięte przez administratora) bez licencji na Kraków będą protestować :D

Marcin
@Adolf Hejter 20.02.2018 10:41

Wiesz.. niektórzy mają krakowskie licencje. Pomijajac licencje fakt jest faktem, ze tego typu zagrywki sa na porządku dziennym w eko. Do tego jak jezdzisz u inwestora to stan techniczny samochodu pozostawia wiele do życzenia.. Takie złomy jeżdżą ze strach ale na kontroli w eko samochód rewelacja, a Ty majac niedziałająca lampke w bagazniku dostajesz blokade do czasu naprawy lub gdy masz wymienione lusterko i jest w czarnym kolorze zamiast w kolorze nadwozia..

Palar
@wyrolowany 20.02.2018 07:15

Jak się jest debilem I się nie ogarnia aplikacji to się nie jeździ, ja jeździłem na białej dacii nigdy niemialem kursy bo byłem bliżej niż ktoś wcześniej to jest zwykła sciema,

klient

normalnie biore taxi betona stojacego na balicach, wsiadam jade z nim do skawiny, po czym na koniec kursu wzymam policje ze kierowca bez licencji zabierzowskiej stoi na balicach i bierze klienta z lapki do skawiny. beton wiadomo agresywny bo chcial naciagnac klienta ale policja skierowala wniosek do umk o cofniecie licencji i ukarala duzym mandatem za nielegalne podbieranie klientow uczciwym taxi zaberzowskim

Kiero
@klient 05.04.2018 15:56

A swistak siedzi i zawija w te sreberka

klient
@Kiero 09.04.2018 00:59

a co moze kierowca z krakowska licencja brac legalnie klienta do wieliczki z balic ?

Były Eko

Panie i Panowie, którzy nadal jeżdżą w Eko... Nadal bywa tak, że podjeżdżacie pod podany adres, a tam ktoś inny z eko bierze klienta, a Wy po trzech dzwonkach dostajecie mine ? :D Tak samo nadal jeżdżąc np. czarnym passatem, wasz klient czeka na czerwoną hondę lub srebrnego forda ? :D Aha, i współczuję Wam godzinnych oczekiwań na zlecenie... Widzę, jak biedaki stoicie w nocy na weekendzie i zasypiacie z nudów... A ja jeżdżę, i to za wyższą stawkę ;) Mój znajomy jeszcze jeździ w Eko i mówi, że od nowego roku czekać plus minus pół godziny w godzinach nocnego szczytu na weekendach, to standard :D Wczoraj pokazał mi terminal... Chyba za dużo pracowaliście i zarabialiście, i macie przymusowe odpoczynki ;)

teraz eko
@Były Eko 04.02.2018 14:47

Kolego to gdzie proponujesz po uzyskaniu licencji?

Mikey
@teraz eko 18.03.2018 17:49

Beton ale jak nie masz znajomości na mieście to Mytaxi lub 19

teraz eko
@Mikey 20.03.2018 18:22

dzięki Panie

teraz eko
@Były Eko 04.02.2018 14:47

dalej wywalają z kolejki, już mam dość tego, myślałem, że się odmulą ale nic ,dalej dacia za 700 tygodniowo pierwsza, potem płacący 1.200 abonamentu, potem ci na własnej działalności czyli 400 zł miesiąc. Tylko se goście pomyślcie, ile wam się odkłada na emeryturę przy 1.200 abonamentu, czyli składki 100 zł. Na karaibach raczej nie poleżycie.

ciekawski

No to jak to jest z panami kierowcami EKO-Taxi ? 1. czy kierowca "ekotaxi" musi mieć licencję czy nie ? 2. ile trzeba zapłacić firmie aby świadczyć usługi pod jej szyldem ? 3. co to znaczy logować się w danym rejonie, kto przydziela rejony, na jakiej zasadzie klient wchodzi do samochodu eko ?????

Marcin
@ciekawski 30.05.2017 23:29

Licencje musi posiadać by jeździć legalnie ale.. Jadąc z lotniska Balice do Wieliczki taksówkarz powinien mieć licencje z Wieliczki lub Zabierzowa ale powiedz to w dowolnej korporacji z Krakowa to Cię wyśmieją.. Więc jazda na licencji z Zielonek jest tak samo ważna jak i w przypadku powyżej gdy ktoś jedzie na licencji krakowskiej. A do auta wsiada otwierając drzwi.. bo inaczej byłoby ciężko..

Wiem jak jest bajkopisarzu
@Marcin 13.06.2017 17:30

Powiedz to tym co dostali wyroki i tym co dostali kary administracyjne.....kurs z Lotniska do wieliczki prowadzi przez Kraków a z Krakowa do Krakowa nie prowadzi przez Zielonki więc nie wpuszczaj tu ludzi w maliny.Kara administracyjna to 8000zł a sąd to od 500 do 5000 (w Krk najwyższa zasądzona to 2000 ale wyrok gratis w prezencie ).Poszukaj dobrze bo jeżdzą jeszcze goście co podostawali kary.Robie z Tobą kurs,biore paragon i ide złożyć zawiadomienie do UM.Kiedyś oskarżycielem był UM teraz policja.....

Marcin
@Wiem jak jest bajkopisarzu 15.03.2018 10:58

Zabierzów to nie Zielonki ani Kraków. Lotnisko Balice nie jest na terenie Zielonek czy Krakowa a właśnie Zabierzowa. Dlatego lotniskowcy mają licencje z Zabierzowa. Kurs Balice - Wieliczka mimo tego, ze jedziesz przez Krakow nie zaczyna sie ani nie konczy w Krakowie wiec tak jak napisalem zgodnie z przepisami licencja z Zabierzowa lub Wieliczki. Teoretycznie kurs moze zostac zamowiony z poza terenu licencji ale nie mozna zabierac pasażerów z łapki i stać na postojach poza terenem swojej licencji.

rawilmy

Dobre a niby buce z innych korporacji lepiej jezdza, zawodowi kierowcy a wiekszosc taxi blokuje ruch i nie uzywa kierunkow. A potem sie dziwic ze taxowkarze to buce. Fajnie sie pisze mandaty taxim bucom za kierownica taxi

Marcin
@rawilmy 24.05.2017 21:36

Od kiedy eko to korporacja taxi? To po pierwsze, po drugie coś mi ukraińcem zajeżdżasz. Bo kto mówi buc? Obrażasz innych pokazując swoją nieudolność w języku i ignorancję. A do tego kierunki? Kierunki to masz w róży wiatrów a nie w samochodzie. I tak. Jeżdżę taxi i nie mam problemu z chłopakami i dziewczynami z eko. Jeżdżą i jeśli mają licencję to nie ma problemu. Problem pojawia się gdy ktoś udaje taxi a nie ma żadnej licencji czyli przerobiony bezpiecznik z kogutem taxi. To jest oszustwo i powinno być karane bardzo surowo. Dla każdego w mieście znajdzie się miejsce do pracy tylko nie oszukujemy klientów. Dotyczy to wszystkich nawet betonów. Klienci będą wdzięczni.

Lukas eko
@Marcin 25.05.2017 10:51

Chory czlowieku na zachodzie polski mowimy buc, tak samo kierunki. A ty zamiast mowic dwor mowisz pole jak wiesniak

ja
@Lukas eko 05.03.2018 20:20

Wole iść na pole z dworu niż na odwrót. I kto tu wieśniakiem jest? A tak poza wszystkim, to Ty przyjezdna ciota więc zamknij mordę.

Kiero
@ja 05.03.2018 20:24

Abstrachujac od jezykowych potyczek. Fakt jest taki ze wielu kierowcow na krakowskiej, po otrzymaniu licencji zachowuje jal by na nich splynela laska majchrowskiego i nagle staja sie kierowcami na miare kubicy a niestety w starciu z rzeczywistoscia okazuje sie poziom BOR

Zostaw opinię o Eko Taxi - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eko Taxi