Linter

Wolbrom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 220 ocen.

Opinie o Linter

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Linter

DIOBEŁ

Ja napisze swoje wnioski pracowałem w Linterze ponad 10 lat były wzloty i upadki pracowałem głównie na Boryni ale jeździłem również na zabudowy kilku kierowników miałem nad sobą najlepszy WOJNA. Teraz jest nowy też bardzo w porządku gość zawsze pomocny i naprawde zna sie na robocie. Najgorszy BORKOWSKI teraz na zofiówce chyba jeszcze jest gość z wyrokiem śmiech na sali KPP z Boryni powiem tak jak coś chce jest miły ale płacił tylko przydupasom ja myślałem że mam sporo ale gdy dowiedziałem sie ile mają przydupasy odechciało mi sie zapier..... ja nie miałem nic do pracy w weekendy bo była wtedy najlepsza praca konkretna nie jakieś pierdoły ale płaca 2000 netto za 26 dni plus kartki owszem to naprawde za mało jak za taką prace. Teraz wiem ile wart jest pracownik zarabiam grubo ponad 4 za pracę o niebo bezpieczniejszą spokojniejszą i bez krzyków osób które na (usunięte przez administratora)... sie znają a wymyślają. Wniosek na prawde odradzam z czystym sumieniem pracę w tej firmie chociaż przez tyle lat w niej pracowałem to pan prezes zniszczył ją zatrudniając nieodpowiedni dozór i szukając oszczędności aby budować ośrodek na który nie stać własnych pracowników. Oby sie ten zagroń zawalił bo jest zbudowany za niewolniczą pracę ludzi. Pozdrawiam chłopaków z boryni

Luki
@DIOBEŁ 12.11.2017 07:37
Ja napisze swoje wnioski pracowałem w Linterze ponad 10 lat były wzloty i upadki pracowałem głównie na Boryni ale jeździłem rów...

Fajnie ze ktos napisał rzetelna opinie. Pracujesz dalej w gornictwie?

diobeł
@Luki 12.11.2017 11:01
Fajnie ze ktos napisał rzetelna opinie. Pracujesz dalej w gornictwie?

nie już nie teraz bez problemu 4 z przodu robie co lubie byłem głupi że dałem sie zwodzić tyle lat pozdrawiam

Robak

Jakie zarobki na Sobieskim dla nowo zatrudnionego robotnika/górnika?

Michal.sug

Witam . Wiem ze tematyka dotyczy Linter Wolbrom , ale stwierdzielem ze nie szkodzi zapytac o Linter Mining . Czy ktos z was wie moze czy Linter przedluzyl kontrakt na Brzeszczach ? Teraz maja kontrakt do marca i co dalej ktos cos moze wie ? :)

Szukasz pracy?

Passat

Witam chce się przyjąć do litera na pniowek jakie są tam zarobki i jaka atmosfera?

WWW...

MÓŁY do roboty się wezcie a nie dodatki

Iza

Też starałam się o to dopytać @Luki, ale opinie są na ten temat strasznie skrajne. Niektórzy twierdzą, że nie ma tak naprawdę nic, a inni, że po przepracowaniu jakiegoś czasu można liczyć na jakieś dodatki. Czy ktoś pracujący w Linterze może to potwierdzić?

Luki

Pochwal sie ile mozna zarobic? Jakie sa dodatki?

luki

Ja zaczynam na Janinie, zobaczymy jak bedzie. Jakie zarobki w PGG ?

Kruger
@luki 21.09.2017 16:16
Ja zaczynam na Janinie, zobaczymy jak bedzie. Jakie zarobki w PGG ?

zarobki no jak na kopalni niebo a ziemia to nie jest firma ;)

Kruger

do Luki już na szczęście nie pracuje w tej firmie szkoda tylko tych lat przepracowanych w Linterze , a pracowałem na Borynii i Zofiówce obecnie PGG ;)

Luki

Kruger, a na jakiej kopalnia teraz pracujesz?

Luki

Napiszcie jakie sa jeszcze dodatki w Linterze?

Kruger
@Luki 18.09.2017 10:59
Napiszcie jakie sa jeszcze dodatki w Linterze?

dodatki ? jakie dodatki !!! człowiek ma tyrać tyrać i jeszcze raz tyrać najlepiej wszystkie weekendy, a i tak się nie doliczy wypłaty brak wszystkiego nawet ubrania robocze to śmiech na sali taki szajs. Premie zapomnijcie tylko dla przydupasów dozór zniewieściały wypadku najlepiej nie głosić bo już nie zarobisz zresztą i tak nie zarobisz wypłaty na poziome najniższej krajowej , a z weekendami nie wiele lepiej tragedia nie polecam tej firmy na szczęście są przyjęcia do PGG i firma ta zostanie w skarpetach ze swoimi młodzieniaszkami co są już z 15lat na emeryturze ,a dalej udają sprawnych łezka w oku się kręci ,ale co tam jak kopalni płaci firmie za sztukę ,a nie za fachowca dlatego przyjmują kogo popadnie stary,młody,ślepy,kulawy,alkocholik,narkoman,bezdomny jeden wielki tygiel i szacunek za odwagę lekarzowi który daje takim starym piernikom zdolność do pracy na dole kopalni...

Iza

@Luki, jestem na forum moderatorem i dlatego dopytuję o takie rzeczy, które mogą umożliwić innym podjęcie pracy w Linterze. Rzeczywiście przydałyby się na forum inne opinie dotyczące benefitów skoro nie masz pewności co do ich ilości.

Luki

Iza Wybierasz sie na kopanie ze sie tak dopytujesz? Z tego co mi wiadomo są tylko kartki, ale jak sie myle to mnie poprawcie

pracownik1986-86

@kawuka - może i najlepsza firma na Knurowie ale aby zarobić trzeba się naj.... warto dodać, że pracują weekendy na okrąglo min. 4-5 świąt. Pracowałem na Knurowie w Linterze, Nadsztygar konkretny ale zmierzły o wszystko się czepia, min. 4-5 świąt czerwonych wtedy może da zarobić w przeciwnym razie bez szału. ODRADZAM PRACĘ W LINTERZE NA KNUROWIE

Iza

A czy oprócz zarobków Linter daje coś dodatkowo, jakiś socjal, dopłaty, bony, itp. @luki, @szybki? Wynagrodzenie może rzeczywiście nie jest aż tak adekwatne do obowiązków ale może w tych dodatkowych rzeczach firma nadrabia?

Luki

Górnik, ślusarz, elektryk, górnik kombajnista, strzałowy. Kartki 37 zł za zjazd i 3000 netto, a jak bedzie to sie okaze 10 - tego na koncie :)

Iza

@luki a o przyjęciach na jakie stanowiska mówisz? Jaką ofertę przedstawiono Tobie?

luki

Są przyjecia na Janine, potrzebuja sporo osób. Najlepiej zadzwonic i umowic sie na rozmowe, ja byłem na rozmowie w Jaworznie, maja swoje biuro na Piłsudskim

Iza

W takim razie od czego zależą te premie @przodkowieczofiowka, od doświadczenia, umiejętności czy może stażu pracy w firmie? Rozbieżności, które podałeś są dość duże, więc na pewno przyda się wyjaśnienie w tej sprawie.

młody

Ile trzeba mieć lat zeby iść na dół 21 bo znam takich co mają po 19 i pracują pod kopalnią kampania weglowa

Przodkowiec zofiowka

Panowie czytam opinie mądre mniej mądre głupie bardzo głupie .. co do pracy .. hm to zalezy czy Odstawy czy Przodki .. na zofiowce faktycznie jest lipa lekka jesli chodzi o zarobki ludzi z odstawy ..robie z Nimi i wiem jak mowia ... rozbierznosc jest ogromna od 1800-3500 zależy kto !!! !! !!! i ile świątecznych zrobia sa tacy co zorbia 3 swieta i maja 2100 sa tacy co zrobia i 7 swiat maja 3000.. i ta ich premia .. po 30-60 zł miesiecznie no masakra ale tez za taka robote co robia .... nie wnikam co do przodka ..... inna bajka tak robi sie na metry metry sa sa pieniadze !!!! !!! i to nie male !!!! przodowi kombajnisi moga podejsc pod 4.800 nie ma poblemu + kartki po 34 !!! przodkowcy poza przodkiem zalezny od roboty co maja zadane ale tak slusznie maja od 2800-3800 mga zarobic ale jak mowie sa metry jest kasa metrow brak kasy brak

Młody górnik

Witam, mam zamiar się przyjąć do Lintera, mam propozycję na główną odstawę na Pniówku lub Borynia, orientuję się jak tam z zarobkami i czy warto, jak atmosfera itd

alwaro

Dajcie spokoj na pniowki kpp tylko kabluja uwala premie jak tylko moze jeden sztygar jest tylko normalny pelen szacunek dla goscia dla sztygara majdy reszta to chamy i ten kierowniczek J.W syf i smrod Do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tym linter mining 2 czysty gnojok

Adi

Gdzie ma siedzibe linter?

alwaro
@Adi 01.08.2017 04:38
Gdzie ma siedzibe linter?

Wodzislaw slaski 1 maja 16f ale daruj se adi choc do azis na czechy pracuje tam w havirov juz rok wyplaty ponad 3 tys niebjest zle

Paweł

Tu są opinie o Linter Wolbrom a nie o RYLACH nie robach

Kombajnista23l

moje pytanie dla pracownikow na Brzeszczach ile idzie wyciagnac w przodku lub na kombajnie kartki premie itp ktos obeznany a nie info wyssane z du...

pracownik1986-86

Knurów !!! pracownicy otrzymują wynagrodzenie miesięczne średnio 2 000 zł trzeba liczyć się z tym aby przepracować min. 4 - 5 weekendów tak zapewnia KPP - PS. Gdzie czas wolny dla rodziny?

Luki

A powiedz mi gdzie trzeba jechac skladac CV ? Do siedziby czy lepiej bezposrednio na kopalnie brzeszcze do tego ich kantorka? pozdro

brzeszczeslkg

Z tego co jest wywieszone w ich kantorku to dalej poszukują pracowników. Z paroma osobami z lintera gadałem i rzadko kiedy poniżej 3000 schodzą( bez bonów).

Luki

Witam. Jak wygladaja obecnie zarobki na brzeszczach ?Ile mozna zarobic w przodku? Sa teraz przyjecia? pozdrawiam

Iza

@Fffff jak wyglądał w twoim przypadku proces rekrutacji, który przeszedłeś w Linter? Możesz dokładniej opisać, czego się można spodziewać? Inne osoby poszukujące zatrudnienia na pewni skorzystają z każdej praktycznej porady.

Fffff

Jestem właśnie po rozmowie w Brzeszcze. Chyba się zdecyduje. Obiecali że poniżej 2500 nie zejde oczywiście plus kartki to nie powinno być tak źle co myślicie?????

Gor

Dajcie sobie spokoj z ta firma. Na boryni urlopy wrzucaja bo polowa odstaw jest zatrzymana.

Rob

Koledzy wiadomo każdy chce pracować ,a jak już podejmie się tą pracę to chce za tą prace mieć godnie zapłacone normalne logiczne podejście pracownik oczekuje od pracodawcy ,a pracodawca od pracownika.Niestety nie w tej firmie za cały msc pracy na zmianach z dodatkiem nocnym bez siedzenia na obsłudze czyli na konkretnych robotach 1690, zł bez dniówek świątecznych czy to jest normalne wynagrodzenie pracownika dołowego i teraz jak ktoś ma się motywować takim zarobkiem do normalnego podejścia do pracy ? Praca z weekendami to też wielka porażka 4ry week i zero premii a jak jest to max 40zł czego nie można powiedzieć o świętych krowach pociotkach na których się pracuje i którzy mają min 1000 zł premii znam ten problem z autopsji. Nastał czas rozglądania się za nową pracą.Pozdrawiam tych co nadal pracują w firmie Linter Mining i życzę im odwagi w poszukiwaniu nowej pracy a osobą którzy mają chęć podjęcia pracy ww. firmie odradzam bo będziecie żałować jak się opamiętacie po paru może latach w jakiej firmie pracujecie i jakie w tym czasie były min składki odprowadzone do króla ZUS-u ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

GPS
@A4 07.07.2017 22:57
Dobrze mówisz TDI złodzieje i jeszcze raz złodzieje

To już koniec, nie mamy nic, pozakładali GPS-y musimy isć HaHa dupo włazy

KMI
@GPS 07.07.2017 23:05
To już koniec, nie mamy nic, pozakładali GPS-y musimy isć HaHa dupo włazy

Ale się dzieje, Gosia kó..a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkich powiedział GÓROL czyli pan Leszek . Macie za swoje wy złodzieje Linterowskie

RadM

Zofiówka !!! No to teraz oświecę co nie których TIKO - Tajny Informator Kierownika Oddziały tzn. kalfaktor Pan Przemysław Stokłosa 1400,00 PLN samej premii konfident KPP tzn pajaca Borkowskiego który jest na warunkowym zwolnieniu z ZK na każdą zmianę podesłał swoje konfidenta płacami skłóca załogę chłopali po 4ry soboty robią i po 30,00 zł premii mają za cały msc pracy a ten pajac płaci tylko takim szmatom jak Pan Stokłosa który patrzy przy wyjściu z szybu kto wyjechał z temperaturą omijajcie Zofiówkę szerokim łukiem dopóki nie zrobimy porządku z tą hołotą czyli Borkowskim i Stokłosom kalfaktorem który w kupił się w łaski przywłaszczając sobie cudze mienie tzn innej firmy 3BKS 6t na nic potrzebne na odstawie... tyle ułamka prawdy o firmie Linter na Zofiówce ,a co najlepsze Pan Prezes na w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkich jak i cały Maj bo mają nas za idiotów do robienia pieniędzy i zarabiania na premie szmat i pociotków

Linterowiec nowy pniówek

Pracownik na której kopalni pracujesz? I przodek czy odstawa główna? ja po 2 miesiącu 2860zł i 720kartek z 3 sobotami na odstawie.

pracownik

To ja dodam swoje. Dzień po wypłacie myślałem że mnie ktoś okradł bo to było nie możliwe. Sprawdziłem i jednak się stało. Cały miesiąc na 18/nocke i dodatkowo 4 weekendy i wypłata 2100 pe el en ów. Nic dodać nic ująć

dsacxz

Kiedys to się do 4500 dobijało, nie wiadomo jak teraz kartki po 34 zł chyba na przodku, na odstawie chyba 20.

Luki

Witam Jakie zarobki w przodku? 3500 da rade wyciagnac? Po ile sa kartki?

xyz

Trzeba mieć 21+ lat żeby zjechać na dół (Brzeszcze)?

Olek

Firma do bani pod wpływem plac to naprawde jakaś kpina a te kartki to banal dają po dwóch albo po tygodniu

Wilst

Witam chce sie przyjac na brzeszcze ??oplaca.sie czy raczej uciekac?

pracownik 66

Firma w miarę ok lecz zarobki to niezbyt za pracę na dole 1700zl i kartki za 30zl troche by się wstydzili no cóż wiedzą ze i tak ludzie przyjdą bo co mają siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu lepiej coś robić lecz niech pamiętają że dzieki ludziom istnieją i jeśli tak będą płacić to może ludzie się zbiorą i nie zjadą to wtedy na kopalniach dostawy stać będą i firma pójdzie na zielona trawkę i co wtedy ktoś się nad tym zastanawia ze ludzie zjednoczeni mogą wywalczyć leprze warunki plac dla siebie a nie tylko dla wybranych pracownicy pomyślcie nad tym i zróbcie coś z tym a będziecie godnie place i tak można nawet firmę postawić pod mur by było lepiej my pracownicy albo oni co nas nie doceniają wiec to moja opinia i nie piszcie tak czy siak tylko dbajcie o swoje co więcej dodac co do firmy pozbędzie się emerytów może ktos jeszcze sie znajdzie odważny co nie będzie tylko plakala i powie jaka jest prawda !!

grot123

Zgadzam się firma w miare ok tylko emerytów wywalić przyjąć młodych i pokarzą ze są dobrymi pracownikami a te brygady starych pierdzieli co też popijają na Boryni wywalić w cholerę nieroby jedne czy Pan Prezes tego nie czyta że nic z tym nie robi i pozwala psuć opinię firmy która jest Ok

kawuka
@grot123 10.05.2017 18:02
Zgadzam się firma w miare ok tylko emerytów wywalić przyjąć młodych i pokarzą ze są dobrymi pracownikami a te brygady starych...

Dzieki za opinie fajnie ze napisaliście

kozik12

Ludzie omijajcie z daleka tylko kable i lizusy jakos maja cala chmara ich tam jest chodzą se na rano i w kolki grają pija na dole każdy o tym wie ale są nie do ruszenia ciebie po zmianach ciepia jak szmata i nic nie załatwisz bo nie kablujesz a jak byś chcial z tempom wyjechać to wielka laska ci lizusy dziwnie chodzą i może być a ty się nie będziesz liczyć bo ktos musi na tych lebrow robic choc i są fajni ludzie to malo a emerytów to juz dawno powini wywalić i dać młodym się wykazać by firma mogla miec fajna opinie a nie takich buraków co tylko kasę biera za nic!

Linterowiec nowy pniówek
@kozik12 10.05.2017 16:23
Ludzie omijajcie z daleka tylko kable i lizusy jakos maja cala chmara ich tam jest chodzą se na rano i w kolki grają pija na do...

Nikt cię nie zakabluje jak nie ma za co... Chyba że leżysz i chuja robisz. Robię na zmiany i jest mi lepiej jak tylko na ranki. A co tu więcej załatwiać? Nie masz temperatury to robisz proste. Emerytów wyjebać. :D

Pniówek Linter

Witam omijajcie Linter mining z daleka! Oszuści i złodzieje proponowali 2200 + kartki(600zł). A przy pierwszym zjezdzie kierownik powiedział że dostaniemy 2200 z kartkami czyli pracujemy za 1600zł. Za te pieniądze nie opłaca się zjeżdżać na dół i jebać jak głupi. Sam pracuje ale zwalniam się jutro.

Linterowiec nowy pniówek
@kawuka 05.05.2017 15:18
Zagladam tu dziennie ale odpowiedzi brak dlatego sie wstrzymalem i zostaje w bzugu mialem iść na knurów ale ciezko żeby się wd...

Witaj pierwszy miesiąc przerobiony w linterze 4 dni szkolenie 2 urlopy jeden płatny drugi nie. 2 dni wolne (święta). 2250+kartki 2640zł bez sobót itp... Także powinno być w drugim miesiącu o wiele lepiej z 4 sobotami :). Umowa na 2200brutto

szybki
@kawuka 05.05.2017 15:18
Zagladam tu dziennie ale odpowiedzi brak dlatego sie wstrzymalem i zostaje w bzugu mialem iść na knurów ale ciezko żeby się wd...

przerobilem w linterze miesiac w tym 7 czerwonych dostalem 2900plus kartki niema szalu ale jak do tej pory to najlepsza firma na knurowie

tomgór

pracuje w linterze na brzeszczach od listopada jeszcze poniżej 3500 nie dostałem a to sa pieniadze po tyłach pięknego i kartki po 34 zł jeszcze z taką firma się nie spotkałem atmosfera tez w porządku jak dla mnie firma na 10/10 Polecam ją z czystym sumieniem

Gosc

Czy są przyjęcia do serwisu ? Chodzi mi o wykonywanie złącz na taśmach . Gdzie najczęściej są delegacje ? Dużo pracy w weekendy ? Jakie zarobki ?

knurów

wypłata w jednym kąsku umowa normalna kartki po 30 zł jak przerobisz miesiac bez chorobowego i bumel to zarobisz dobrze praca nie dla lebrów bo ich tepią firma jedna z lepszych w górnictwie ;)

kpp
@knurów 20.03.2017 14:43
wypłata w jednym kąsku umowa normalna kartki po 30 zł jak przerobisz miesiac bez chorobowego i bumel to zarobisz dobrze praca n...

Tez tak słyszałem ze jedna z lepszych ale jak się człowiek nie przekona to nie bedzie wiedział aha jwdna z lepszych ale kiedyś dzis ponoć bieda z nedza ... Tak wynika z opowieść kolegów moich i was tu !

zofiowek
@knurów 20.03.2017 14:43
wypłata w jednym kąsku umowa normalna kartki po 30 zł jak przerobisz miesiac bez chorobowego i bumel to zarobisz dobrze praca n...

Dobrze to znaczy ile 3k i kartki bo dla mnie tyle to jest dobrze bez sobot ...

Zostaw opinię o Linter - Wolbrom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Linter