Bardzo miło wspominam pracę w DSV ISS. Począwszy od biura w fantastycznej lokacji na Mokotowie blisko metra Wilanowska w nowoczesnym wieżowcu z klimatyzacją. Piękny widok zza okna. Biznes z ludzką twarzą, nikt nie ma pretensji jak zdarzy ci się spóźnić o przysłowiową 1min.
Firma naprawdę robi wiele dobrego, aby ludzie mogli się skupić na pracy bez rezygnowania z życia prywatnego. Oczywiście umowa o pracę i nie ma problemów z urlopami, jak to potrafi być w niektórych firmach. Na gwiazdkę dostaniesz extra trochę kasy na przygotowania stołu świątecznego. Karta multisport. W każdy piątek w kantynie czekają na pracowników owoce i warzywa co przełamuje monotonie pracy w biurze.
Monotonia ? Hmmm to raczej złe określenie. Każdego dnia praca w DSV stawia przed nami nowe wyzwania, aby spełniać oczekiwania stale rozwijającego się biznesu. Chcąc, można naprawdę zrobić wiele dobrego wnosząc sporo wartości dodanej zarówno w funkcjonowaniu firmy jak i w rozwoju własnej kariery. Możliwość pracy z ludźmi z całego świata, a w szczególności z Duńczykami to sama przyjemność. Zależnie od działu zagraniczne szkolenia / warsztaty.
Uważam, że DSV ISS jest idealnym miejscem dla osób zaczynających swoją karierę na rynku pracy. Nie dość , że zdobędziesz doświadczenie zawodowe to nauczysz się wiele dobrego w relacjach międzyludzkich, nawet sam prezes czasami wpadnie porozmawiać jak idą sprawy. Biuro OpenSpace sprzyja otwartości. Z czasem nie przejdzie ci przez myśl nawet szukanie nowej pracy. Z mojego działu człowiek przepracował w DSV do emerytury będąc mentorem dla wszystkich kolegów młodszych stażem.
Dla poprzednika, który opisuje rekrutację do pracy w GRIT na SD. Czasami trzeba się wykazać cierpliwością. Przepracuj z rok a na pewno przełożony doceni Twój talent w puli podwyżkowej, albo zaproponuje przeniesienie na bardziej lukratywne stanowisko. Zrozum, że na starcie firma nic nie wie o nowym kandydacie. Zdarzają się artyści, którzy na dzień dobry potrafią przynieść L4.
Dla jasności. Nie jestem pracownikiem HR. Sytuacja życiowa zmusiła mnie do opuszczenia szeregów DSV ISS.