DSV International Shared Services Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 75 ocen.

Opinie o DSV International Shared Services Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSV International Shared Services Sp. z o.o.

???

Szkoda że na moje pytanie dotyczące motywowania pracowników przez managerów nikt nie odpowiedział......

żaneta
@pablo 23.04.2018 13:32

ale multisporta, medicover czy ubezpiecznie na zycie mogliby dać gratis, a u nas za wszystko trzeba sobie zapłacić.

Kamxi

Myślę, że zadowolenie z pracy w DSV ISS zależy od działu do jakiego się trafi. Wiadomo są bardziej i mniej ogarnięci teamleaderzy. W moim dziale jest dużo pracy, ale mamy fajnych ludzi w zespole i nawet w momentach krytycznych umiemy rozbić napiętą atmosferę. Zdarza się, ze ktoś wyleci z DSV, ale musi się o to postarać-narazić firmę na straty finansowe. Nie słyszałam, żeby kogoś zwolnili z innego powodu. Pensja w DSV zależy od działu, ale to nie są kokosy i milionów się tu nie zarobi. Osoby do udziału w szkoleniach wybierają teamleaderzy. Praca bywa monotonna i powtarzalna, w moim teamie brakuje dobrego zarządzania i ogarnięcia. Są premie na święta. Nie ma dress codu. Raczej siedzi się 8-16, czasem jak przyjdzie się wczesniej to mozna zmyć się chwilę wczesniej. Na rozmowach rekrutacyjnych zdarza się test z excela,, albo na spostrzegawczość ,ale wszystko zalezy od działu. Podwyżek raczej nie ma. Co jeszcze? Hmmm. Trzeba znać wizje i wartości DSV.

Pestka
@Kamxi 21.04.2018 09:00

Zgadzam sie z opinia ze pracuje sie 8-16 i ze nie ma kokosow. Za to podwyzki sa, niestety zwolnienia tez.

Lidia

@maslanka Przestrzegajmy regulaminu i nie wypowiadajmy się o pracownikach firmy DSV International Shared Services. Co do reszty Twojej wypowiedzi - wyraziłaś w niej informację na temat Twoich zarobków oraz tego, jak wyglądają podwyżki. No i oczywiście kwestia atmosfery. A może wypowiesz się jak TOBIE się pracowało w DSV International Shared Services? @Monika W dzisiejszych czasach chyba wszędzie wymagany jest język angielski. = A przechodząc do meritum - jak wyżej, może też wypowiesz się na temat tego, jak TOBIE pracowało się w firmie? Taka informacja będzie bardzo cenna.

maslanka

Rzeczywiście zarobki są podobne do tych na kasie w Biedrze, ale cóż sama się na to zgodziłam i ponoć 4 brutto to i tak nie jest źle. Podwyżki roczne są ok. 100 brutto. Premie z socjalnego są na Boże Narodzenie. Atmosfera jest miła i przyjemna. Zero ciśnienia, bo i tak wszystko co ciekawsze dzieje się w Danii. Praca idealna dla ciotki Bożenki, referentki z PKP, która podszkoliła trochę angielski i zamarzyła o pracy w korpo. Kawka i ploteczki, dłuższa chwila na forach o wywabianiu trudnych/nietypowych plam i o tanich, a dobrych pomysłach na pełen wrażeń wieczór w domowych pieleszach, później jeszcze rozmowa z koleżanką o tym jak jest dużo pracy ostatnio i że wieczorami nie ma człowiek nawet siły namoczyć cieciorki i je samego tuńczyka z puszki bez niczego, a tu nagle już prawie 16sta i znowu się nie wyrobiła ciotka Bożenka z połową zadań, a tu już do domu trzeba iść. I tak w kółko. Kiedy urlop???

monika

wymagania wyższego wykształcenia, znajomości języka angielskiego i doświadczenia na stanowisku, a proponowana płaca niższa niż w kilku sieciach popularnych dyskontów. zastanówcie się dwa razy.

???

Czy właśnie w ten sposób pracownicy są motywowani do pracy, jak w poniższym przypadku do wysyłania CV? Czy takie są standardy na zarządzanie pracownikiem w DSV ISS????

Anita

Jeśli komuś nie odpowiada praca to nikt na siłę nie trzyma. Malkontentom dziękujemy!!!

ciekawe

Mam pytanko, czy sekcja likwidacji szkód, to ten słynny dział Finansów o którym tutaj ( i nie tylko ) tak głośno?

Poszukiwacz

Cześć. Mam pytanie w kwestii działu likwidacji. Jest sporo ogłoszeń do tego działu. Jak wygląda praca w likwidacji? Na co trzeba się przygotować? Czy jest sens wysyłać cv?

Zgadzam sie

Zgadzam sie. Typowe KORPO. Nie polecam. Spojrzcie ile ogloszen. To o czyms swiadczy. Wiele osob odchodzi.

niezgadzamsię
@Zgadzam sie 08.01.2018 22:53

świetna obserwacja, ale wniosek nietrafiony. przez ostatnie 3 lata liczba pracowników zwiększyła się dwukrotnie. To dlatego tyle ogłoszeń - firma intensywnie się rozwija. pracuję w IT i jestem bardzo zadowolony.

Zadowolony

Jeśli lubisz zostawać po godzinach i pracować w chaosie to ślij cv oczywiście wszystko zależy o działu.

kolunek

Niski poziom profesjonalizmu odnośnie odpowiedzi po rozmowie rekrutacyjnej. Straciłem tylko 4 tygodnie czekając z nadzieją finalnie na olanie mimo obietnic odezwu.

gosc

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat działu księgowego, stanowiska General Ledger Accountant?

Karolina

Niektóre osoby piszące na forum oceniają innych bardzo negatywnie. Może warto spojrzeć na swoją pracę, czy jest taka jak być powinna?

Bułka

DSV to typowe korpo. Wycisną z ciebie ostatnie soki, pomimo bardzo wysokich wyników audytu i tak zwolnią. Wyjdziesz o 4 minut wcześniej, po firmie zostanie wysłany mail, że wyszedłeś wcześniej i to jest nie fair wobec innych bo "work-life balance" został naruszony. Pomino, zdania egzaminów z angielskiego na poziome C2 dalej będziesz zobligowany do nauki języka ze starych ponad dwudziestoletnich podręczników. Wynagrodzenie: mocno przeciętne. Plusy: lokalizacja, socjal z okazji świąt, paczki świąteczne, ewentualna możliwość pracy zdalne.

Były pracownik DSV

Mój post dotyczy działu związanego z finansami. Praca dobra dla osób bez doświadczenia, nawet z minimalną znajomością excela, bez sapa. Atmosfera jest dość sympatyczna, nauka angielskiego 2 razy w tygodniu obowiązkowa do poziomu mocne C1. Niestety nie ma szkoleń dla zwykłych pracowników. Jeśli już są to dla wybranych i to słyszałem tylko o tych z excela. Awans możliwy tylko jeśli ktoś kto wcześniej zajmował to stanowisko odszedł z pracy. Kwestia zarobków dla nowych osób na najniższe stanowiska specjalistów (nie mówię o stazystach, associate itp.) z tego co słyszałem to 3500-5000 brutto.

Szukampracy

Dlaczego jest tak dużo ogłoszeń na p***uj.pl ? Firma jest tak ogromna w Warszawie?

Grit
@Szukampracy 10.10.2017 16:19

Dsv wykupilo w zeszłym roku inna firme spedycyjna więc to naturalne że ISS sie rozrasta.

Lidia

Dziękuję @Grit, @Krytyczna_ale_szczera, czyli w sumie dla takiej początkującej osoby nie jest najgorzej. Na pewno dużym plusem są te języki obce, gorzej z nowymi rzeczami do nauczenia. A słuchajcie jakie są tutaj benefity, jakiś socjal, coś takiego w ogóle DSV ISS proponuje?

Grit
@Lidia 27.09.2017 13:00

Standardowo medicover + multi sport. Jakies owoce w tygodniu.

Lidia

Wcześniej dyskutowałam na ten temat z @krytyczna_ale_szczera, @karolek, więc garść informacji znajdziesz powyżej. Co do zarobków w DSV ISS Warszawa, to na pewno szczegółowe informacje otrzymasz na rozmowie rekrutacyjnej, bo mogą być to poufne informacje, które pewnie zależą też od Twojego doświadczenia.

?
@Lidia 10.09.2017 10:40

Czy to nie HR?

Karolek

Na jakie zarobki może liczyć IT manager w tej firmie? Widzę ze właśnie jest rekrutacja

Grit
@Karolek 01.09.2017 01:14

Kwot nie znam bo tajemnica. Wiele zależy od działu i czym się on zajmuje. Czy to 1 czy 2 czy 3 linia. Jakie masz doświadczenie i na kogo trafisz. Polecam negocjować.

Lidia

Dziękuję za opisanie sytuacji @Krytyczna_ale_szczera, każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Ty z tego co piszesz posiadasz dobre wykształcenie i spore doświadczenie, a co powiedziałabyś o osobach, które dopiero zaczynają i szukają pracy gdzie mogą się czegoś nauczyć. Warto zaczynać wtedy z DSV ISS Warszawa?

Krytyczna_ale_Szczera
@Lidia 31.08.2017 12:01

Hej, jakieś doświadczenie złapiesz na pewno, ale generalnie jeżeli jesteś ogarnięta to po miesiącu wszystko złapiesz i już nie będziesz się uczyć nowych rzeczy. Świetnie można ćwiczyć języki obce, co niektórym telefon się urywa non stop i jeszcze trzeba odbierać telefony do spanikowanej teamliderki, która nie może się dogadać z dostawcami ;).

anonim

(usunięte przez administratora)

Dawny pracownik

W pełni się zgadzam.

Lidia

Skoro pracujecie w DSV ISS Warszawa, nawet w dziale IT @korpoludek, to na pewno też słyszycie jak jest w innych miejscach w firmie? Czy moglibyście wypowiedzieć się całościowo na temat całego biura? Wchodzą tutaj różne osoby, które na pewno chcą poznać różne opinie.

Grit
@Lidia 23.08.2017 10:25

Trudno powiedzieć mi. Całe It siedzie w jednym budynku. Reszta działów w drugim i na jednym pietrze trzeciego, i zwykle nie mam po co chodzić do głównej siedziby firmy więc nie wiem jak tam jest. Plotek nie będę powtarzał bo nie wiem czy mają pokrycie w realu. W IT jest na prawde dobrze. Inne działy nie wiem, obstawiam że gorzej.

Lidia

Jak to w takim razie wygląda w innych działach @Pracownik, tak jak pisałam rekrutacja jest spora, więc na pewno inni zainteresowani będą wdzięczni za udzielenie aktualnych opinii dotyczących warunków pracy, np. w marketingu?

Grit
@Lidia 13.08.2017 11:51

Firma sie rozrasta. W zeszłym roku wykupiła innego giganta spedycyjnego Uti. Wiec naturalnie w zwiazku z tym ISS potrzebuje wiecej ludzi.

Lidia

Wcześniej pojawiały się zarówno pozytywne jak i negatywne opinie na temat firmy @ciekawy ale to było jakiś czas temu. Ofert pracy na ich stronie jest teraz bardzo dużo, jak piszą ze względu na rozwój firmy. Czy aktualni pracownicy wiedzą coś na ten temat? Zapewne jest wielu zainteresowanych takie informacje na pewno by się tutaj przydały.

Ciekawy

Witam chciałbym zasięgnąć opini na temat 2 lini service desk dokładnie dział salesforce. Czy warto dołączyć, jak wygląda praca i sam team czy miał ktoś styczność ?

Grit

Nie wiem jak inne działy Iss ale It ma się dobrze. Pracy jest sporo ale bez przesady, nikt sie nie czepia o muzykę w uszach dreas code czy 1h wyjscie na lunch. Pensje są średnie ale też firma szkoli wielu pracowników od 0 więc moim zdaniem nie ma na co narzekać. Ale to w IT. Nie wiem jak inne działy.

Korpoludek
@Grit 15.08.2017 20:28

Święta prawda! Duńczycy mają całkiem inne podejście, atmosfera pracy jest przyjazna. Pracuje już ponad dwa lata i muszę przyznać, że pracuje się bardzo dobrze, zero stresu, możliwość awansu, podwyżki, jest współpraca a nie mobbing. Oczywiście wszystko zależy od działu ale w IT jest spoko. Polecam

Art

Jestem w trakcie rekrutacji na stanowisko Project Managera w Business Process Development, miałem pewne wątpliwości po pierwszej rozmowie (brak konkretów), a opinie na tym forum są bardzo zniechęcające. Czy ktoś coś może napisać o pracy w tym dziale?

xxx

Nie polecam. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda pięknie. Po rozmowie wszystko sie zmienia, w ogólnym rozliczeniu nie polecam..

Szukam pracy

Ja też nie polecam. Pomijam fakt zmian, ale potrafią Cię chwalić, uśmiechać się, a potem zwolnić lub nie przedłużyć z Tobą umowy mimo, że nic na to nie wskazywało. Racja, nie ma obowiązku przedłużania umów ale to nieprofesjonalne i chwaląc kogoś, dając do zrozumienia , że robi świetnie cele to nie fair.

gowork
@freedom 28.04.2017 22:56

Ciesz sie ze nie oddzwonili :)

Zostaw opinię o DSV International Shared Services Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSV International Shared Services Sp. z o.o.