DSV International Shared Services Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 81 ocen.

DSV International Shared Services Sp. z o.o.
3 81

Opinie o DSV International Shared Services Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSV International Shared Services Sp. z o.o.

Lidia

@Iza piszesz, że to dobry pracodawca. A czy mógłbyś w kilku słowach opisać, jak wyglądała Twoja przygoda z dostaniem pracy w firmie DSV International Shared Services? Może chciałabyś podzielić się z przyszłymi pracownikami wskazówkami odnośnie spotkań rekrutacyjnych?

anonymous

Mam pytanko - co sądzicie o dziale Księgowości w DSV Shared Service? Rekrutują na różne stanowiska m.in. Głównej Księgowej...ktoś ... coś ....??

Iza

Idealnych firm nie ma. Przeważnie jest coś za coś ale generalnie to dobry pracodawca

Anna S.

Pracowałam w DSV przez ostanie miesiące, jesli chodzi o atmosferę wszystko zależy oczywiście od teamu do którego sie trafi , ale ja trafiłam na super ekipę,świetni ludzie, team leader bardzo nastawiony na ludzi , gorzej jest natomiast na wyszszym szczeblu, z managerami team leaderow, masakra, oglądanie słupków tylko i wyłącznie, czynnik ludzki nie istnieje,traktowanie ludzi jak trybików na taśmie, maksymalne cięcie kosztów, narzędzia służące do kontroli pracownika, wyliczanie przerwy. Zarobki 4700 brutto. Pakiet benefitów tych samych co wszedzie plus lekcje angielskiego w czasie pracy. Niezły pakiet szkoleń, natomiast stanowiska nieewolucyjne bez przyszłości.

Lidia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa dużą rolę. Może ułatwiać życie codzienne w firmie, a także je utrudniać. Jaka atmosfera panuje w DSV International Shared Services? Czy pracownik czuje się doceniony przez pracodawcę? Czy kontakty między pracownikami są prawidłowe? Zachęcam zatrudnionych w DSV do aktywności na forum. Każda wypowiedź oparta o własne doświadczenie jest cenną wskazówką dla osób zainteresowanych pracą w tej firmie.

Lidia

@nie polecam, może napiszesz coś więcej na forum? Jaka jest Twoja opinia na temat pracy w DSV International Shared Services? Czy możesz uzasadnić ją przykładami? Czy jest coś jeszcze z czego byłeś niezadowolony? A może z jakiś aspektów w tej pracy byłeś usatysfakcjonowany? Każda wypowiedź na wątku jest bardzo pomocna dla osób zastanawiających się nad złożeniem swojego CV w tej firmie.

nie polecam
@Lidia 29.05.2018 00:38

Nie czuje potrzeby pisania czegos wiecej na forum. Zgodzilem sie z przedmowca (nick: Zadowolony). Mam taka sama opinie jak on. Nic dodac nic ujac.

Zadowolony

Jeśli lubisz zostawać po godzinach i pracować w chaosie to ślij cv oczywiście wszystko zależy o działu.

nie polecam
@Zadowolony 21.02.2018 06:40

Zgadzam sie

hmmm...

dsv ma ciągłą rekrutację na stanowiska, bo proponuje śmiesznie niskie stawki. nie ma żadnej informacji z ich strony na temat proponowanego wynagrodzenia (nawet widełek) podczas rozmowy kwalifikacyjnej. informacja jest dopiero podawana telefonicznie. 3500 brutto max (jednej z moich koleżanek zaproponowano nawet mniej) na stanowiska asystenckie dla osób z doświadczeniem.

bB
@hmmm... 09.05.2018 13:52

Niestety, to prawda. Ja juz tam nie pracuję i zostałabym, gdyby nie za małe pieniądze oraz kiepska atmosfera na open space. Ale wiem, ze sa teamy gdzie atmosfera bywa lepsza. Zalezy gdzie się trafi niestety.

Lidia

DSV International Shared Services prowadzi nowe rekrutacje: http://www.pl.dsv.com/About-DSV/Career. Jak obecnie wygląda proces rekrutacyjny w firmie? Jak przebiegają rozmowy kwalifikacyjne? Może ktoś wypowie się na ten temat? Tego typu informacje będą cenna wskazówką dla osób chcących złożyć swoje CV w firmie.

maslanka

Rzeczywiście zarobki są podobne do tych na kasie w Biedrze, ale cóż sama się na to zgodziłam i ponoć 4 brutto to i tak nie jest źle. Podwyżki roczne są ok. 100 brutto. Premie z socjalnego są na Boże Narodzenie. Atmosfera jest miła i przyjemna. Zero ciśnienia, bo i tak wszystko co ciekawsze dzieje się w Danii. Praca idealna dla ciotki Bożenki, referentki z PKP, która podszkoliła trochę angielski i zamarzyła o pracy w korpo. Kawka i ploteczki, dłuższa chwila na forach o wywabianiu trudnych/nietypowych plam i o tanich, a dobrych pomysłach na pełen wrażeń wieczór w domowych pieleszach, później jeszcze rozmowa z koleżanką o tym jak jest dużo pracy ostatnio i że wieczorami nie ma człowiek nawet siły namoczyć cieciorki i je samego tuńczyka z puszki bez niczego, a tu nagle już prawie 16sta i znowu się nie wyrobiła ciotka Bożenka z połową zadań, a tu już do domu trzeba iść. I tak w kółko. Kiedy urlop???

Abc
@hm... 16.05.2018 13:48

Nie czepiam się. Naprawdę. Nie mam w tym interesu ani osobistej potrzeby wyżywania się w internecie. Pisze jak to wygląda z perspektywy kogoś kto już jakiś czas tam pracuje. Faktycznie, po Twoim uzupełnieniu wygląda to inaczej i nie dziwię się że odmówiłaś.

Lidia

@hmmm... Orientujesz się jeszcze może jaką formę zatrudnienia oferuje firma DSV International Shared Services na początek współpracy? Jaka jest atmosfera w firmie oraz czy pracownik może liczyć na jakieś dodatki tudzież benefity? Wybacz za tak wiele pytań, jednak wydajesz się być zorientowany w temacie, dlatego chciałabym Cię prosić o odpowiedź.

Pracujący
@Lidia 10.05.2018 18:17

Są jeszcze lekcje angielskiego w godzinach pracy. Poziom niestety uzależniony od lektora. Ja trafiałem na dobrych profesjonalistów ale trochę ludzi narzeka na niski poziom. Chociaż nie wydaje mi się że to wielki problem bo można zmieniać grupy.

Lidia

@maslanka Przestrzegajmy regulaminu i nie wypowiadajmy się o pracownikach firmy DSV International Shared Services. Co do reszty Twojej wypowiedzi - wyraziłaś w niej informację na temat Twoich zarobków oraz tego, jak wyglądają podwyżki. No i oczywiście kwestia atmosfery. A może wypowiesz się jak TOBIE się pracowało w DSV International Shared Services? @Monika W dzisiejszych czasach chyba wszędzie wymagany jest język angielski. = A przechodząc do meritum - jak wyżej, może też wypowiesz się na temat tego, jak TOBIE pracowało się w firmie? Taka informacja będzie bardzo cenna.

Monika
@Lidia 11.04.2018 20:55

Nie wiem na czym opierasz swoje przedświadczenie o tym, że wszędzie potrzebny jest angielski. Nie wiem, jak się pracuje w DSV, bo po usłyszeniu proponowanej stawki oferty pracy nie przyjęłam.

???

Szkoda że na moje pytanie dotyczące motywowania pracowników przez managerów nikt nie odpowiedział......

żaneta
@pablo 23.04.2018 13:32

ale multisporta, medicover czy ubezpiecznie na zycie mogliby dać gratis, a u nas za wszystko trzeba sobie zapłacić.

Kamxi

Myślę, że zadowolenie z pracy w DSV ISS zależy od działu do jakiego się trafi. Wiadomo są bardziej i mniej ogarnięci teamleaderzy. W moim dziale jest dużo pracy, ale mamy fajnych ludzi w zespole i nawet w momentach krytycznych umiemy rozbić napiętą atmosferę. Zdarza się, ze ktoś wyleci z DSV, ale musi się o to postarać-narazić firmę na straty finansowe. Nie słyszałam, żeby kogoś zwolnili z innego powodu. Pensja w DSV zależy od działu, ale to nie są kokosy i milionów się tu nie zarobi. Osoby do udziału w szkoleniach wybierają teamleaderzy. Praca bywa monotonna i powtarzalna, w moim teamie brakuje dobrego zarządzania i ogarnięcia. Są premie na święta. Nie ma dress codu. Raczej siedzi się 8-16, czasem jak przyjdzie się wczesniej to mozna zmyć się chwilę wczesniej. Na rozmowach rekrutacyjnych zdarza się test z excela,, albo na spostrzegawczość ,ale wszystko zalezy od działu. Podwyżek raczej nie ma. Co jeszcze? Hmmm. Trzeba znać wizje i wartości DSV.

Pestka
@Kamxi 21.04.2018 09:00

Zgadzam sie z opinia ze pracuje sie 8-16 i ze nie ma kokosow. Za to podwyzki sa, niestety zwolnienia tez.

monika

wymagania wyższego wykształcenia, znajomości języka angielskiego i doświadczenia na stanowisku, a proponowana płaca niższa niż w kilku sieciach popularnych dyskontów. zastanówcie się dwa razy.

???

Czy właśnie w ten sposób pracownicy są motywowani do pracy, jak w poniższym przypadku do wysyłania CV? Czy takie są standardy na zarządzanie pracownikiem w DSV ISS????

Anita

Jeśli komuś nie odpowiada praca to nikt na siłę nie trzyma. Malkontentom dziękujemy!!!

ciekawe

Mam pytanko, czy sekcja likwidacji szkód, to ten słynny dział Finansów o którym tutaj ( i nie tylko ) tak głośno?

Poszukiwacz

Cześć. Mam pytanie w kwestii działu likwidacji. Jest sporo ogłoszeń do tego działu. Jak wygląda praca w likwidacji? Na co trzeba się przygotować? Czy jest sens wysyłać cv?

Zgadzam sie

Zgadzam sie. Typowe KORPO. Nie polecam. Spojrzcie ile ogloszen. To o czyms swiadczy. Wiele osob odchodzi.

niezgadzamsię
@Zgadzam sie 08.01.2018 22:53

świetna obserwacja, ale wniosek nietrafiony. przez ostatnie 3 lata liczba pracowników zwiększyła się dwukrotnie. To dlatego tyle ogłoszeń - firma intensywnie się rozwija. pracuję w IT i jestem bardzo zadowolony.

kolunek

Niski poziom profesjonalizmu odnośnie odpowiedzi po rozmowie rekrutacyjnej. Straciłem tylko 4 tygodnie czekając z nadzieją finalnie na olanie mimo obietnic odezwu.

gosc

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat działu księgowego, stanowiska General Ledger Accountant?

Karolina

Niektóre osoby piszące na forum oceniają innych bardzo negatywnie. Może warto spojrzeć na swoją pracę, czy jest taka jak być powinna?

Bułka

DSV to typowe korpo. Wycisną z ciebie ostatnie soki, pomimo bardzo wysokich wyników audytu i tak zwolnią. Wyjdziesz o 4 minut wcześniej, po firmie zostanie wysłany mail, że wyszedłeś wcześniej i to jest nie fair wobec innych bo "work-life balance" został naruszony. Pomino, zdania egzaminów z angielskiego na poziome C2 dalej będziesz zobligowany do nauki języka ze starych ponad dwudziestoletnich podręczników. Wynagrodzenie: mocno przeciętne. Plusy: lokalizacja, socjal z okazji świąt, paczki świąteczne, ewentualna możliwość pracy zdalne.

Były pracownik DSV

Mój post dotyczy działu związanego z finansami. Praca dobra dla osób bez doświadczenia, nawet z minimalną znajomością excela, bez sapa. Atmosfera jest dość sympatyczna, nauka angielskiego 2 razy w tygodniu obowiązkowa do poziomu mocne C1. Niestety nie ma szkoleń dla zwykłych pracowników. Jeśli już są to dla wybranych i to słyszałem tylko o tych z excela. Awans możliwy tylko jeśli ktoś kto wcześniej zajmował to stanowisko odszedł z pracy. Kwestia zarobków dla nowych osób na najniższe stanowiska specjalistów (nie mówię o stazystach, associate itp.) z tego co słyszałem to 3500-5000 brutto.

Szukampracy

Dlaczego jest tak dużo ogłoszeń na p***uj.pl ? Firma jest tak ogromna w Warszawie?

Grit
@Szukampracy 10.10.2017 16:19

Dsv wykupilo w zeszłym roku inna firme spedycyjna więc to naturalne że ISS sie rozrasta.

Lidia

Dziękuję @Grit, @Krytyczna_ale_szczera, czyli w sumie dla takiej początkującej osoby nie jest najgorzej. Na pewno dużym plusem są te języki obce, gorzej z nowymi rzeczami do nauczenia. A słuchajcie jakie są tutaj benefity, jakiś socjal, coś takiego w ogóle DSV ISS proponuje?

Grit
@Lidia 27.09.2017 13:00

Standardowo medicover + multi sport. Jakies owoce w tygodniu.

Lidia

Wcześniej dyskutowałam na ten temat z @krytyczna_ale_szczera, @karolek, więc garść informacji znajdziesz powyżej. Co do zarobków w DSV ISS Warszawa, to na pewno szczegółowe informacje otrzymasz na rozmowie rekrutacyjnej, bo mogą być to poufne informacje, które pewnie zależą też od Twojego doświadczenia.

?
@Lidia 10.09.2017 10:40

Czy to nie HR?

Karolek

Na jakie zarobki może liczyć IT manager w tej firmie? Widzę ze właśnie jest rekrutacja

Grit
@Karolek 01.09.2017 01:14

Kwot nie znam bo tajemnica. Wiele zależy od działu i czym się on zajmuje. Czy to 1 czy 2 czy 3 linia. Jakie masz doświadczenie i na kogo trafisz. Polecam negocjować.

Lidia

Dziękuję za opisanie sytuacji @Krytyczna_ale_szczera, każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Ty z tego co piszesz posiadasz dobre wykształcenie i spore doświadczenie, a co powiedziałabyś o osobach, które dopiero zaczynają i szukają pracy gdzie mogą się czegoś nauczyć. Warto zaczynać wtedy z DSV ISS Warszawa?

Krytyczna_ale_Szczera
@Lidia 31.08.2017 12:01

Hej, jakieś doświadczenie złapiesz na pewno, ale generalnie jeżeli jesteś ogarnięta to po miesiącu wszystko złapiesz i już nie będziesz się uczyć nowych rzeczy. Świetnie można ćwiczyć języki obce, co niektórym telefon się urywa non stop i jeszcze trzeba odbierać telefony do spanikowanej teamliderki, która nie może się dogadać z dostawcami ;).

Zostaw opinię o DSV International Shared Services Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSV International Shared Services Sp. z o.o.