• Dlaczego My

• Miechowice
  • Sławęcinek
  • Cieślin
  • Latkowo

3. Opinie o pracodawcach Inowrocław
  5. Opinie o OPAKMET Spółka z o.o.

Opinie o OPAKMET Spółka z o.o. Inowrocław

Nie przegap nowości o OPAKMET Spółka z o.o.!

22.01.2025 08:55

Już 1 lutego zapraszamy do OPAKMETU na kolejną edycję Drzwi Otwartych! Jako przedsiębiorstwo z ponad 40-letnim doświadczeniem, chcemy pokazać co mamy do zaoferowania dla przyszłych współpracowników.

Wybierz pracę w Opakmecie i wjedź na właściwe Tory!

Więcej informacji na plakacie, Zapraszamy.
    News image

Dorito

22.06.2026 17:08

Dali by spokój z tą propagandą niech lepiej wode w te upały załatwią a nagrywają tylko zarządzajacych a zwykłych pracowników nie opinie wyrabia się przedsiębiorstwa wyrabia się srzez szacnek dla pracowników a nie przez hamstwo i pogarde
    #KontrolerBiletow
    Nick_84

06.06.2026 20:57

Widzę, że firma Opakmet mocno zainwestowała w dział PR i stara się odwrócić negatywną opinię na swój temat. A trzeba powiedzieć, że opinia ta jest wręcz legendarna. Wśród trójki najgorszych możliwych miejsc pracy w Inowrocławiu i okolicach Opakmet zawsze zajmował pierwsze miejsce. Pozostałe dwa należały do dużych drukarni. Pytanie czy to tylko polityka zewnętrzna, czy może firma rzeczywiście wdraża standardy. Jednak powiedzieć sobie trzeba, że biznes prowadzony w Polsce to biznes cierniowy. Z obu stron - i pracownika, i pracodawcy. Doskonale wiem, jak toksyczni są ludzie (pracownicy). Pozwolić im na swobodę, to wykradną wszystko, wejdą na głowę i jeszcze zbesztają. Dlatego wyjechałem z Polski i pracuję tylko z Niemcami. Zaznałem spokoju i standardów jakich nigdy nie znałem. Polecam.

Były spawacz

15.06.2026 12:47

Nie tylko Ty wyjechałeś z tej firmy, kilku moich kolegów również. Tak, masz rację. Tam się inaczej dba o pracownika raz że to jest nakaz z góry czyli z Zarządu, a drugie to inna jest kultura pracy. I masz rację że starzy pracownicy boją się konkurencji aby ktoś kto przychodzi do firmy a tym bardziej tacy z praktyką w dobrych zachodnich firmach. Za niektórymi to bym chodził nawet po godzinach pracy z alkomatem bo widać jak np. po Piastowskim chodzą pijani o wyglądzie nawet nie wspominając. A potem jeden z drugim dzwonią w poniedziałek do majstra że biorą wolne. Z tego co wiem jeden taki niedawno wyleciał z firmy za to że przyszedł pijany i mimo tego że robił to czego nie robią inni i nie było wybacz.

Przemo

18.06.2026 14:46

Dopóki tam sie nie zmieni mentalność szefostwa i 'kierowników' to PR niewiele da. Kuzyn żony szefa, brat kogoś, szwagier.. Tam wszystko jest obsadzone po 'znajomości' i osoby te są po prostu niekompetentne i za żadne skarby nie dadzą sie wygryźć, więc beda Cię upadlać, dojezdzac, wyzywac i zmuszac do nadgodzin a na poczatku nawciskaja kitu jak tu jest super. PR sprawi,że ludzie chętniej cv wysla, ale tak samo beda uciekać po 2 tygodniach jak bez PRu
    Związki

17.03.2026 14:55

Może by tak związki w tej firmie by się przydały, skoro bardzo dużo ludzi odchodzi przez przełożonych, to związki zawodowe może by pomogły

Były spawacz

15.06.2026 12:49

Tak, związki (usunięte przez administratora) 😂
    Uśmiechnięty

15.02.2026 16:57

Najgorsza praca w jakiej można wylądować. Zgraja starych pracowników jest po to żeby wykańczać nowych najprawdopodobniej polecenie od górne, dziwnym trafem kilka osob na zmianie pracuje latami, a reszta w rotacji ogromniej
    Dorito

28.01.2026 07:33

Czy zgodne z prawem jest to ze na przewodnikach nie ma podanych norm ilości wykonania w czasie a premia jest wypłacana za wyrobienie określonej normy

28.01.2026 13:14

Dzień Dobry, Normy czasu pracy na danych zleceniach są określane głównie w celu monitorowania rentowności produkcji, a nie monitorowania możliwej do osiągnięcia szybkości pracy pracownika. Pracownik w naszej firmie ma za zadanie skupić się na dokładności działania, a nie na wyrobieniu. Premie i wszelkie dodatki są przyznawane w oparciu o efektywność pracownika. Podsumowując normy czasu nie mają na celu wywierania presji na pracowniku produkcyjnym, za to mają być narzędziem brygadzisty do skutecznego monitorowania obszaru, za który jest odpowiedzialny. Pozdrawiamy.
    Mmm

14.01.2026 20:55

(usunięte przez administratora). Mam nadzieję że w końcu zrozumieją że nie tędy droga i z (usunięte przez administratora) nie zrobią pracownika ale jak na razie to nie praca tylko więzienie tyle że siedzisz tam kilka godzin, jeszcze namawiają na nadgodziny bo przecież tyle zarobisz, gdzie przychodzi 10 dzień miesiąca i nie możesz doliczyć się swoich pieniędzy które ci się należą, zazwyczaj wychodzi dużo mniej niż obiecują. Nie pozdrawiam.

27.01.2026 12:04

Dzień Dobry, Wynagrodzenia są rozliczane zgodnie z obowiązującymi zasadami i w niezmienny sposób. W razie wątpliwości dotyczących wypłaty zachęcamy do kontaktu z działem kadr, który udzieli szczegółowych wyjaśnień. Pozdrawiamy.
    Wal

27.01.2026 10:03

Nie polecam, dla spawacza na start to 35 zł. A trzeba do nich jeszcze dojechać 40 km. W ogłoszeniu jest napisane 47 brutto.
    #Spawacz

27.01.2026 11:48

Dzień Dobry, Stawka 47 zł brutto podana w ogłoszeniu - daje 35 zł netto – zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa (składki, podatek). Może popełnił Pan błąd w obliczeniach? Natomiast dojazd jest kwestią indywidualną, ponieważ nie każdy pracownik dojeżdża 40 km. Pozdrawiamy.
    Ta pani

16.10.2025 18:45

Chciałabym zapytać, jak wygląda kwestia zatrudnienia kobiet w Państwa firmie. Mam 23 lata i zależy mi na dalszym rozwoju zawodowym oraz zdobywaniu nowych umiejętności. Posiadam czteroletnie doświadczenie w pracy na produkcji, gdzie moim zadaniem było nadzorowanie pracy maszyn, kontrola procesu produkcyjnego oraz sprawdzanie zgodności wyrobów z wymaganiami zleceniodawcy. Znam również podstawy rysunku technicznego. Czy w Państwa zakładzie kobiety są chętnie zatrudniane, czy też rekrutacja skupia się głównie na męskich stanowiskach produkcyjnych?

17.10.2025 07:47

Dzień dobry, Dziękujemy za wiadomość oraz zainteresowanie pracą w naszej firmie. W naszej organizacji stawiamy na równe szanse dla wszystkich kandydatów i kandydatek, niezależnie od płci. Kobiety są aktywnie zatrudniane na różnych stanowiskach produkcyjnych – szczególnie w działach lakierni i montażu, gdzie ich zaangażowanie i precyzja są niezwykle cenione. Posiadane przez Panią doświadczenie w nadzorowaniu pracy maszyn, kontroli procesu produkcyjnego oraz znajomość podstaw rysunku technicznego to duży atut. W naszej firmie stwarzamy możliwości rozwoju zawodowego poprzez szkolenia stanowiskowe, wdrożenia wewnętrzne. Zachęcamy do przesłania swojego CV. Chętnie zapoznamy się z Pani kandydaturą pod kątem aktualnych i przyszłych procesów rekrutacyjnych. Pozdrawiamy.
    Pracownik ślisarz

22.01.2026 10:19

Jeżeli chcesz się rozwijać to na pewno nie w tej firmie omijaj szerokim łukiem
    Gonazales

03.01.2026 13:56

Witam mam pytanie skończyłem szkole zawodowa ślusarz ale nie pracowałem jako ślusarz zawsze mnie interesowało coś innego Ale bym chciał wrócić do tego i rozwijać się jako ślusarz czy u was jest taka możliwość pozdrawiam

05.01.2026 13:46

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy. Bardzo proszę o kontakt telefoniczny pod numerem 52 359 30 36. Porozmawiamy o szczegółach i możliwościach jakie dajemy. Pozdrawiamy.
    Jamamawynie

19.12.2025 19:03

Praca w firmie Opakmet to jedne z najgorszych miejsc w mojej karierze zawodowej. Toksyczne i chamskie kierownictwo, brak szacunku do pracowników, ciągłe krzyki i presja. Do tego panuje jawne kolesiostwo — nie liczą się kompetencje, tylko układy. Kierowniczka malarni regularnie drze się na ludzi, jej lakiernik wszystkimi sie wyręcza. Tylko najgorszemu wrogowi życzę pracy na proszku. Ogromna rotacja, na 50 zatrudnionych zostaje może 5 osób. Warunki pracy fatalne. Zdecydowanie nie polecam.

29.12.2025 14:15

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że Pana/Pani doświadczenia związane z pracą w naszej firmie były negatywne. Nie zgadzamy się z przedstawioną oceną, jednak każdą opinię traktujemy poważnie i zwracamy szczególną uwagę na kulturę pracy, bezpieczeństwo oraz wzajemny szacunek. Zachęcamy do zgłaszania konkretnych uwag i zastrzeżeń bezpośrednio do przełożonych, działu kadr lub zarządu — tylko w takiej formie możliwe jest rzetelne wyjaśnienie sytuacji i ewentualne wprowadzenie usprawnień. Pozdrawiamy.
    Jamamawynie

03.01.2026 23:25

Dziękuję za odpowiedź, choć trudno nie odnieść wrażenia, że jest to kolejny szablonowy komentarz publikowany automatycznie pod każdym negatywnym wpisem. Skoro „nie zgadzacie się Państwo z przedstawioną oceną”, to wygląda to raczej na brak chęci dostrzeżenia realnych problemów niż na faktyczną analizę sytuacji. Łatwiej zaprzeczyć niż przyznać, że coś w firmie funkcjonuje źle – zwłaszcza gdy w grę wchodzą stanowiska i odpowiedzialność kadry zarządzającej. Nie rozumiem sensu publikowania takich odpowiedzi po każdym negatywnym komentarzu, skoro nie idą za tym żadne realne działania. Zapewnienia o kulturze pracy, bezpieczeństwie i wzajemnym szacunku nijak mają się do rzeczywistości, szczególnie na lakierniach, gdzie od dawna dochodzi do jawnego mobbingu. To nie są pojedyncze przypadki ani „subiektywne odczucia”, tylko powtarzalny problem, o którym wiedzą pracownicy i byli pracownicy. Najbardziej niezrozumiałe jest stanowisko zarządu, który – zamiast reagować – poprzez brak działań i ochronę kierownictwa de facto wspiera takie zachowania. W ten sposób firma działa sama na swoją szkodę. Inowrocław jest małym miastem, informacje rozchodzą się szybko i już widać skutki tej polityki. Niedługo może się okazać, że po prostu nie będzie chętnych do pracy, bo reputacji nie da się przykryć kolejnym „uprzejmym” komentarzem. Ten wpis nie powstał z chęci ataku, tylko potrzeby nazwania rzeczy po imieniu. Zaprzeczanie problemom nie sprawi, że one znikną.
    J

30.12.2025 10:13

Brak socjalu. Na święta zero, nawet życzeń nie złożył a tylko postraszyli od stycznia oddechem prezesa. Na hali 14 stopni ogrzewanie wyłączone na przerwe schodzisz o 10 i o 10.15 masz być na stanowisku herbatę wrzątek pijesz śniadanie w biegu jesz tylko straszenie jak jest źle ale BĄDŹCIE MU WDZIECZNI ŻE MOZEMY TU ROBIC słowa na zebraniu. Nie pozdrawiam.

16.12.2025 16:40

Chciałbym sie odnieść do dzisiejszego wystąpienia dwóch panów na forum pracowników. Polecam poczytać ciekawą lekturę jaką jest Kodeks Pracy 8 godzin pracy dziennie – co się wlicza? Zgodnie z art. 128 §1 Kodeksu pracy: > czas pracy to czas, w którym pracownik pozostaje w dyspozycji pracodawcy w zakładzie pracy lub w innym miejscu wyznaczonym do wykonywania pracy. 🔹 Przebranie w odzież roboczą TAK – wlicza się do czasu pracy, jeżeli: pracodawca wymaga noszenia odzieży roboczej/ochronnej nie wolno przyjść w niej z domu (BHP, higiena, normy) 📌 Stanowisko PIP i orzecznictwo: > jeżeli przebranie jest obowiązkowe → to jest czas pracy --- 🔹 Mycie po pracy TAK – wlicza się do czasu pracy, jeżeli: praca powoduje zabrudzenie, kontakt z pyłem, smarami, chemią itp. mycie jest konieczne ze względów BHP Podstawa: art. 237⁶ KP – obowiązek zapewnienia środków higieny interpretacje PIP: czynności higieniczne wynikające z pracy = czas pracy --- 2. Praca od 6:00 do 14:00 – kiedy się myjesz i przebierasz? Jeżeli: masz obowiązek ubrać odzież roboczą musisz się umyć po pracy to: ➡️ mycie i przebranie MUSI się zmieścić między 6:00 a 14:00 Przykład prawidłowy: 6:00–6:05 → przebranie 6:05–13:45 → praca 13:45–14:00 → mycie + przebranie ⛔ Nielegalne jest wymaganie, abyś: przychodził wcześniej „na przebranie” zostawał po 14:00 „na mycie” bez zapłaty
    #PracownikProdukcji

17.12.2025 08:00

Dzień dobry, dziękujemy za przekazane uwagi oraz zaangażowanie w kwestie organizacji czasu pracy. Informujemy, że obowiązujące w firmie zasady zostały ustalone zgodnie z Kodeksem pracy, przepisami BHP oraz wewnętrznymi regulacjami. Przypominamy, że interpretacja przepisów prawa pracy oraz ustalanie organizacji czasu pracy leżą po stronie pracodawcy, z uwzględnieniem charakteru stanowiska oraz obowiązujących procedur. Publiczne prezentowanie jednostronnych lub wybiórczych interpretacji przepisów, bez odniesienia do regulaminów i ustaleń obowiązujących w firmie, jest nieuprawnione i może wprowadzać innych pracowników w błąd. Chcielibyśmy poinformować, że firma pozostaje otwarta na merytoryczny dialog w tym zakresie. Osoby, które mają pytania lub uważają, że organizacja czasu pracy w ich przypadku wymaga doprecyzowania, prosimy o zgłoszenie się do przełożonego lub działu kadr. Pozwoli to na rzetelne wyjaśnienie sytuacji. Pozdrawiamy.

17.12.2025 18:59

Chciałbym doprecyzować, że poruszona kwestia nie jest „jednostronną interpretacją”, lecz wynika wprost z Kodeksu pracy i stanowisk PIP, które mają pierwszeństwo przed regulaminami wewnętrznymi. Zgodnie z art. 128 §1 KP, czasem pracy jest czas pozostawania w dyspozycji pracodawcy. Jeżeli pracodawca wymaga noszenia odzieży roboczej i nie ma możliwości przychodzenia w niej z domu, to czas przebrania wlicza się do czasu pracy (stanowisko PIP). Analogicznie, gdy charakter pracy powoduje zabrudzenie, a mycie po pracy jest konieczne ze względów BHP, czynności higieniczne również stanowią czas pracy (art. 237⁶ KP, interpretacje PIP). Organizacja czasu pracy należy do pracodawcy, ale w granicach prawa. Regulaminy zakładowe – zgodnie z art. 9 §2 KP – nie mogą być mniej korzystne niż przepisy powszechnie obowiązujące. Wymaganie przychodzenia wcześniej lub zostawania po zmianie na obowiązkowe czynności bez wynagrodzenia może naruszać przepisy o czasie pracy. Warto, aby dalsze wyjaśnienia opierały się na obowiązującym prawie pracy, a nie wyłącznie na regulacjach wewnętrznych.
    XYZ

08.10.2025 21:42

najgorszemu wrogowi nie poleciłbym pracy na lakierni w tym miejscu, kierownictwo bardzo toksyczne. dodatkowo nie polecam zatrudniać sie przez agencje, po "okresie próbnym" od agencji dostajesz kolejny okres próbny już od opakmetu..podziekowalem bo z tego co uslyszalem na hali jest to popularna forma trzymania pracownika "na krótko" w tej firmie

09.10.2025 07:34

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że Pańskie doświadczenia związane z pracą na lakierni były negatywne. Zależy nam na tworzeniu bezpiecznego i wspierającego środowiska pracy, dlatego każdą informację o niewłaściwym zachowaniu ze strony przełożonych traktujemy bardzo poważnie. Jeśli chodzi o zatrudnienie przez firmę zewnętrzną to nie do końca wygląda to tak jak zostało opisane. Takie zatrudnienie traktujemy jako etap wstępny, który daje możliwość wzajemnego poznania się – zarówno ze strony pracownika, jak i firmy. Wielu obecnych pracowników Opakmetu zaczynało w ten sposób i dziś z powodzeniem rozwijają z nami swoją karierę. Każda sytuacja jest oceniana indywidualnie – zależnie od potrzeb produkcyjnych oraz oceny współpracy. Naszym celem nie jest „trzymanie na krótko”, lecz zatrudnianie osób, które chcą rozwijać się razem z nami. Jeszcze raz dziękujemy za opinię – wszystkie takie głosy pomagają nam się rozwijać i poprawiać warunki pracy. Pozdrawiamy.

Oferty pracy - OPAKMET Spółka z o.o.

Osoba do prac pomocniczych na lakierni (l.proszkowa lub l.mokra)

39 - 46 PLN / h

Osoba do prac lakierniczych - pojazdy szynowe (lakiernia natryskowa )

39 - 46 PLN / h

Osoba obsługująca maszyny CNC z możliwością przyuczenia

33 - 46 PLN / h

Osoba obsługująca krawędziarki CNC

Osoba wykonująca prace szlifierskie

34 - 36 PLN / h

Osoba wykonująca prace spawalnicze TIG stal nierdzewna i aluminium

47 - 57 PLN / h

Maruś 10

19.09.2025 05:52

Witam, mam 5 lat doświadczenia jako monter konstrukcji stalowej, kursy niedawno zrobione mag 135 i tig 141, ale nie znam rysunki technicznego, czy jak opcja przyjęcia i nauczenia?

19.09.2025 08:21

Dzień dobry, tak dajemy możliwość przyuczenia. Mamy w firmie specjalistów w obszarze spawalniczym, którzy szkolą i wdrażają. Proszę o kontakt w Działem Kadr/rekrutacji w celu poznania szczegółów ([email protected], tel.: 52 359 30 36). Pozdrawiam,

21.05.2025 12:51

Witam, Jak oceniają Państwo atmosferę panującą w firmie? Czy brygadziści, kierownicy i zarząd są w porządku? Słyszałem zarówno pozytywne jak i negatywne opinie nt. tego co dzieje się w firmie.
    Były

14.07.2025 15:52

Niech zgadnę, któraś lakiernia ?

14.07.2025 15:53

Jak to na malarni

16.06.2025 09:12

Dzień dobry. Jaki firma posiada i wdraża program socjalny dla pracowników. Mam na myśli np.karty multisport, prywatna ochrona zdrowia, dofinansowania do wczasów itp.?

01.06.2025 14:54

Czy człowiek w wieku 50 lat ma szansę na pracę w firmie? Czy jednak stawiacie na młodość?
    Pracownik Europanels

15.03.2025 20:47

Zazdroszczę Wam pracownikom Opakmet że możecie napisać opinię o firmie nieważne dobrą czy złą. U nas jest to niemożliwe. Opinie po kilku minutach znikają.(usunięte przez administratora)
    Zaiks

06.04.2025 03:24

Ale tylko dobre zostają nieusunięte...
    Mar

17.03.2025 04:50

Cześć. Posiadam doświadczenie kilkuletnie jako spawacz TIG. Spawałem nierdzewkę, stal węglową, duplex, 6mo, super duplex, inconel, tytan. Pracowałem na zachodzie oraz w Norwegii. Spawałem pod badania NDT takie jak RT, PT, UT, PMI itd. dla przemysłu stoczniowego oraz spożywczego. Zostaje ponowny wyjazd za granicę czy można tu dobrze zarobić np. 8000-9000 netto przy 8 godz pracy? Pozdro :D

21.03.2025 16:01

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie się naszą firmą. Pierwszym etapem rekrutacji na stanowisko spawacza jest wykonanie próbek spawalniczych wraz z testem z rysunku. Po wykonaniu próbek jesteśmy w stanie ocenić jaką stawkę jesteśmy w stanie zaproponować kandydatowi. Stawka w przeliczeniu miesięcznym 8 tys. netto nie jest na tę chwilę możliwa do zaoferowania dla spawacza rozpoczynającego pracę na tym stanowisku. Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu z Działem Kadr.
    Pawel

01.03.2025 11:58

Witam na jakie wynagrodzenie mozemliczyc spawacz z 6 letnim doświadczeniem w mag i tig kwasowka , czarna stał i aluminium

21.03.2025 15:57

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie się naszą firmą. Pierwszym etapem rekrutacji na stanowisko spawacza jest wykonanie próbek spawalniczych wraz z testem z rysunku. Po wykonaniu próbek jesteśmy w stanie ocenić jaką stawkę jesteśmy w stanie zaproponować kandydatowi. Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu z Działem Kadr.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OPAKMET Spółka z o.o.?

30.01.2025 18:23

W jakich godzinach jest praca kierownictwa/liderów i jakie są widełki wynagrodzenia? I czy są jakieś benefity wakacyjne, świąteczne itd?

31.01.2025 11:41

Dzień dobry, Kierownictwo/Liderzy to ogólne określenie i dotyczy większej ilości różnorodnych stanowisk, aby móc się odnieść i udzielić wyczerpującej odpowiedzi. Jedyna rekrutacja, którą prowadzimy dotyczy stanowiska Brygadzisty/Group Leadera i wynagrodzenie przewidziane na to stanowisko wynosi między 8000 a 9000 zł brutto. Wszyscy Pracownicy OPAKMET mają możliwość skorzystania z takich benefitów jak: karta FitProfit, opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe. Pozdrawiamy.
    Tik

06.02.2025 22:49

Dyrektor do południa w galerii,dla niego na pewno wtedy najbezpieczniej.....
    kikk

04.02.2025 13:09

jakie płace obecnie?
    Spawacz DJ

30.01.2025 15:33

Czy odpowiadacie na każdą aplikacje o pracę czy tylko na wybrane? I w jakim czasie?

31.01.2025 11:22

Dzień dobry, odpowiadamy na aplikacje, które wpisują się w nasze oczekiwania związane z opisem zakresu zadań realizowanych na danym stanowisku pracy. Aplikacje analizujemy na bieżąco. Zachęcamy również do zadzwonienia pod numer telefonu wskazany w ogłoszeniu aby zapytać o status procesu rekrutacji. Pozdrawiamy.

29.01.2025 08:24

Czy na stanowisko brygadzisty wystarczy roczne doświadczenie na tym stanowisku i ponad 10 letnie doświadczenie jako spawacz ślusarz? Czy jest możliwość wdrożenia/przyuczenia osoby komunikatywnej o dużej wiedzy o produkcji w stali lubiącą współpracę z innymi osobami, która chce się rozwijać zawodowo?

29.01.2025 09:01

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Jak najbardziej jesteśmy zainteresowani kandydatami z doświadczeniem w branży. Mimo że, ma Pani/Pan roczne doświadczenie w nadzorze to zachęcamy do przesłania CV, z chęcią zapoznamy się z aplikacją bliżej, a docelowo może uda nam się także spotkać w siedzibie firmy na spotkaniu rekrutacyjnym.
    Rekrut

27.11.2024 22:57

Na jaki dział najbardziej warto złożyć cv aby być zadowolonym z zarobków jeśli nie mam żadnych uprawnień?
    Mądry

13.12.2024 02:17

Na żaden. Do innej firmy jedynie.
    Słoneczko

04.01.2024 16:58

Czy na stanowisko kontrolera jakości konieczna jest znajomość rysunku technicznego czy przyuczają Państwo ?

31.05.2024 11:23

Dzień dobry, rysunek techniczny to nieodłączna część w pracy w Opakmecie. Jest on potrzebny tak naprawdę na każdym stanowisku produkcyjnym. Mamy też przypadki zatrudnienia nowych osób bez znajomości rysunku, w takich sytuacjach osoby te w pierwszych miesiącach nabywają umiejętność czytania rysunku technicznego przy wsparciu doświadczonego pracownika na tym wydziale.
    Dziendobrydowidzenia

06.10.2024 20:04

Taak, jest dokładnie jak pracodawca pisze. Jak już się nauczysz to zostaniesz przeniesiony/przeniesiona w miejsce, gdzie akurat najbardziej im ludzi brakuje. Dostaniesz znowu żółtą koszulkę, nowy okres karencyjny z umową zlecenie żeby jak najdłużej przeciągać strunę aha no i brak pełnowymiarowego wdrożenia no bo skoro rysunek już umiesz to możesz zacząć nitować, uszczelniać lub zakańczać po malowaniu :) I w tedy dzieje się to co poprzednicy opisali - popełniasz błąd i leci premia. Następny błąd i do widzenia. Żadnego kierownika nie poznasz osobiście bo oni mają strasznie dużo na głowie, muszą ogarnąć cały ten system jakoś, skoro UE zaraz się wywali na(usunięte przez administratora) to trzeba jak najwięcej hajsu wyciągnąć z tej budy.

Kontakt - OPAKMET Spółka z o.o.

Marcinkowskiego 110 88-100 Inowrocław

Branża główna: Wyroby metalowe

27.09.2024 15:37

Dzień dobry,

w związku z nową ustawą z dnia 14 czerwca 2024 roku, firma Opakmet Sp. z o.o. wdrożyła przepisy dotyczące ochrony osób zgłaszających nieprawidłowości, zgodnie z Dyrektywą UE 2019/1937.

Jeśli zauważycie jakiekolwiek naruszenia prawa w firmie, możecie je zgłaszać od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00 – 15:00, dzwoniąc pod numer +48 785 113 080.

Wszystkie zasady dotyczące tego, jak postępujemy ze zgłoszeniami, znajdziecie w procedurze nr  OM/INN/2024/29, która jest dostępna w naszej siedzibie.

Zachęcamy do zgłaszania nieprawidłowości – zależy nam na tym, aby Opakmet był miejscem pracy zgodnym z przepisami i bezpiecznym dla wszystkich.

Pozdrawiamy,
    Zespół Opakmet Sp. z o.o.
    Gicior

26.09.2024 15:18

Czy na spawalni są jakieś normy ilości sztuk na zmianę do wyrobienia czy to jest typowa godzinówka ? Czy jest możliwość zatrudnienia na programistę robota ?

27.09.2024 15:04

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie. Pracujemy na przewodnikach, w których określono normy na wykonanie danej czynności. Na chwilę obecną nie poszukujemy programisty, natomiast zatrudnimy spawaczy MAG, głównie w spawaniu stali czarnej. Jeśli jest Pani/Pan nadal zainteresowana/-y to zapraszam do kontaktu po więcej informacji lub złożenia aplikacji.
    xc

12.09.2024 15:33

cały czas poszukuja na stanowisko lakiernik natryskowy, jak atmosfera, wynagrodzenie, warunki pracy?
    Ninja

08.07.2024 15:59

@Pracodawca w jakim czasie można się spodziewać podwyżki ? Ostatnia była rok temu a o kolejnej ani słuchu.

08.07.2024 16:10

Dzień dobry, w temacie podwyżki prosimy o skierowanie się do bezpośredniego przełożonego. Pani / Pana wpis jest za mało konkretny żeby cokolwiek odpowiedzieć, nie wiemy nawet na jakim wydziale Pani/Pan pracuje. Pozdrawiamy,
    KretKredytobircaKartKredytowyc

02.07.2024 01:09

Czy w opakmecie jest stałe wynagrodzenie czy istnieje system premiowy? Jeśli tak to czy jest on zbiorowy czy każdy odpowiada za swoją premię? Czy premie są sprawiedliwe, czy są równi i równiejsi jak w Orwellu?

02.07.2024 16:46

Są premie, ale premia to nie są dodatkowe pieniążki tylko te co zarobiłeś. Sprytnie podzielone na podstawę + premię. Finalnie podstawa z premią to to co Ci obiecali na rozmowie, to co zarobiłeś. Ale jeden mały błąd i po części premii. Najlepiej jak za byle co dostajesz od razu 10 minusów. Wtedy zostaniesz byłym pracownikiem jak wielu z nas.
    N

08.07.2024 15:55

Sa równi i równiejsi, nie dość że nawalasz nadgodziny i czujesz się jak w więzieniu to i tak jeszcze potrafią ci urwać z 10 % premii tak dla zasady żebyś nie dostał czasami za dużo wypłaty
    Maniek

25.04.2024 16:49

Witam czy nowy pracownik dostaje umowę o pracę czy umowę zlecenie. Dziękuję pozdrawiam

31.05.2024 10:01

Dzień dobry, jest to kwestia ustalana w trakcie procesu rekrutacji.

31.05.2024 10:06

Dzień dobry, jeśli pracownik przychodzi już z doświadczeniem i okres próbny ma służyć wprowadzeniu w standardy pracy w Opakmecie. Wtedy stawka jaka ma być po okresie próbnym może być już ustalona na samym początku podczas rekrutacji. W przypadku braku doświadczenia w danym obszarze stawka po okresie próbnym będzie ustalana wraz z przełożonym w trakcie trwania umowy.
    Kosiak

25.05.2024 16:07

Zatrudniasz się na jedno stanowisko, a wykonujesz obowiązki z dwóch innych.
    Domi

26.04.2024 05:15

W ogłoszeniu dla montera konstrukcji stalowych napisane jest, że stawka godzinowa może wynieść od 28 do 36 zł od godziny. Może mi ktoś wyjaśnić skąd się bierze te 8 zł różnicy? Jest o kwota ustalana na samym początku czy jednak zawsze rusza się od tych 28?
    Marcin

10.05.2024 21:06

Jak masz jakieś wcześniejsze doświadczenie to i masz stawkę wyższą, im mniejsze doswiadczenie tym mniejsza stawka

16.04.2024 16:10

Już w najbliższą sobotę, 20 kwietnia, Drzwi Otwarte w Opakmecie!
    Zapraszamy wszystkich zainteresowanych pracą w branży metalowej, a w szczególności szlifierzy/ślusarzy i monterów konstrukcji.
    News image

08.03.2024 14:41

Od czego w ogóle jest zależna wysokość stawki na spawacza? Ogłoszenie pokazuje między 39 a 50 zł za godz, różnica jest. Pytanie na ile można liczyć, nie wiem czego się spodziewać, no bo jak to jest liczone, w zależności od doświadczenia?

08.03.2024 15:02

Dziękujemy za zainteresowanie ofertą na spawacza. Najwyższą stawkę na spawalni mają pracownicy z najdłuższym stażem pracy, największym doświadczeniem oraz ci, którzy posiadają doświadczenie w spawaniu różnymi metodami (wszechstronność). Zapraszamy do kontaktu / złożenia CV oraz do pierwszego etapu czyli wykonania próbki spawalniczej. Na podstawie weryfikacji próbki ustalana jest stawka na start dla pracownika. Pozdrawiamy, Opakmet Team
    Ptak

14.03.2024 17:13

Czy do wynagrodzenia poza podstawowa stawka liczy się jeszcze premią czy inne dodatki. Pozdrawiam

10.03.2024 00:36

Operator frezarki CNC jakie te godziny tam ma w sumie? W ogłoszeniu dali info o 2 zmianach, no to mi się kojarzy z innych firm , że rano i popołudnie, ale nie wiem, jak tutaj macie. Przydałoby się wiedzieć, mam nadzieję, że nocek nie ma, bo odpada.

12.03.2024 08:42

Dzień dobry, na frezarkach CNC pracujemy w systemie dwuzmianowym - rano i popołudniu. Zapraszamy do przesłania CV. Pozdrawiamy, Opakmet Team
    Lakiernik

08.03.2024 11:15

Witam chciałbym zapytać o stanowisko lakiernik na lakiernię mokra jakie opinię i zarobki doświadczenie jest zawud lakiernik samochodowy dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam

08.03.2024 15:45

Dzień dobry, cieszymy się że zainteresowała Pana nasza oferta pracy. Lakiernik z doświadczeniem może liczyć na stawki między 27,00 do 30,00 zł na rękę. Pierwszym etapem weryfikującym jest wykonanie próbki, zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy, Opakmet Team
    Puszek

08.03.2024 08:18

Dlaczego tak czesto pojawia sie ogloszenie na montera konstrukcji stalowych? Az tak bardzo firma sie rozwija czy tak duza rotacja? Ogloszenie praktycznie nie schodzi

08.03.2024 08:29

Dziękujemy za zainteresowanie naszymi ogłoszeniami rekrutacyjnymi. Rzeczywiście Dział Montażu na przestrzeni ostatnich 2-3 lat rozwija się w naszej firmie. Zatrudnienie na tym wydziale wzrosło o 50%. Zachęcamy do aplikowania. Pozdrawiamy, Opakmet Team

05.03.2024 14:47

Chciałbym się zorientować w liczbie potencjalnych nadgodzin, takie pytanie już wcześniej zostało zadane ale nie widzę konkretniej odpowiedzi na nie. myślę oczywiście o pracy spawacza, od paru dni jest wystawiona oferta z oznaczeniem pracy od zaraz. z jakich powodów prowadzone są teraz nabory?

05.03.2024 16:47

Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą pracy! Chciałbym podkreślić, że dołączając do naszego zespołu, nie tylko zyskasz możliwość pracy w dynamicznym środowisku, ale także możesz być częścią nowych projektów. Wraz z rozbudową działu spawalniczego, otwieramy drzwi dla kreatywnych i zaangażowanych osób, które chcą rozwijać się w swojej dziedzinie. Liczba potencjalnych nadgodzin wynosi 36 miesięcznie, co może zapewnić dodatkową elastyczność finansową. Zachęcam Cię do przesłania CV i dołączenia do naszego zespołu. Pozdrawiamy, Opakmet Team

Zostaw merytoryczną opinię o OPAKMET Spółka z o.o.