Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
4 94 6 1

Opinie o Polskie Towarzystwo Pożyczkowe

Niko

Nie wiem kto wymyśla te ciekawostki, bo polowa to nieprawda, ale widać ze komus na tym zależy. Czytajcie to forum z przymrużeniem oka raczej;) Trzeba samemu spróbować, a nie oceniać przez pryzmat opinii jakiś dziadów, co nie mają odwagi się podpisać. Łatwiej jest ganić niż chwalić, a osoby, którym coś nie wyszło zawsze znajdą na to czas, bo osoby, które tu długo pracują w ogóle się nie udzielą, nie tracimy czasu na głupoty.

nick

Może kolorowo nie jest bo to jedak praca, a nie wakacje ale to co wypisują tutaj niektórzy to się w glowie nie miesci. Widac, ze się ludziom nie chce pracować ewidentnie. Bo tutaj trzeba się trochę przylozyc, żeby cale biuro dobrze zarobiło, a jak jedna osoba zawala to się frustruje i pewnie daje tutaj upust emocjom. Nie dajcie się zwariować – to praca jak kazda inna i pracować trzeb a nie odpoczywać;)

Edek

Nie wiem jakie masz doświadczenia z innej pracy ale nie zgodzę się z Tobą. Pieniądze nie są na czas A mało tego wielokrotnie prezes "pomylił się w obliczeniach " i wypłacił mi za mało (A przecież mamy tabelę do wyliczenia premii) żenujące

kajt
@Edek 05.07.2018 20:51

u mnie wszystko jest na czas, bo na czas się ze wszystkiego rozliczam, wtedy nie ma problemu

Elka88

Pracowałam w kilku innych firmach z pożyczkami i nie wiem dlaczego tyle osób narzeka na PTP. Może nie jest to praca moich marzeń, ale doceniam to, że kasa jest na czas, nie ma atmosfery wyścigu szczurów i raczej pracuje się zespołowo. Praca jest raczej statyczna - w biurze lub (na określonym terenie) i nie wymaga wielkich umiejętności, ale jak pomyślę, że miałabym pracować w jakieś innej firmie, mieć limity paliwowe albo za swoje płacić za paliwo albo autobusem dojeżdżać na zbiórki to sory, ale wydaje mi się, że w PTP wcale nie mamy złych warunków.

Laguna

(usunięte przez administratora) dziennie przez 21 dni czasem więcej bo soboty za (usunięte przez administratora) na godzinę to bliżej niż u McDonalda.

Zdziwiona?

Jakaś straszna cisza na formum - przed burzą? Widzę, że świetnie działa inwigilacja w tej firmie - a kontrola najwyższą formą zaufania, jak widać po forum :) wpisy usuwane i "czyszczone" z niewygodnych informacji - ktoś chyba ma problem z akceptacją krytyki :) pozdrawiam!

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
pracodawca
@Zdziwiona? 28.05.2018 11:34

Portal służy do oceny pracodawcy i wymiany doświadczeń pracowników. Wszystkie wpisy niezgodne z regulaminem lub zawierające słowa wulgarne są usuwane za zgodą administratora. Proszę zauważyć, że wypowiedzi (pozytywne i negatywne), które spełniają wymagania regulaminu są tutaj obecne. Każdy komentarz podlega weryfikacji serwisu i jeśli jest niezgodny z regulaminem, administrator go usuwa. Prosimy więc o merytoryczne wypowiedzi, które coś wnoszą do dyskusji, zamiast ją sztucznie podtrzymywać. Pozdrawiamy

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w Polskie Towarzystwo Pożyczkowe? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

pracownik
@Administrator 24.05.2018 09:23

Nie ma sensu pisać. I tak wszystko jest usuwane.

Zainteresowany

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
pracodawca
@Zainteresowany 20.04.2018 20:12

Poszukujemy pracowników do oddziału w Tarnobrzegu. Prosimy o maila z CV na rekrutacja@petepe.pl, jeśli jest Pan zainteresowany.

Pracodawca

Do Wszystkich zainteresowanych pracą w firmach pokroju PTP Jeśli pracowaliście w tej branży to wiecie że "stoi się w miejscu" jeśli chodzi o rozwój zawodowy. Praca Kierownika Regionalnego polega na : windykacji klientów w terenie oraz windykacji telefonicznej i koniec. Praca Kierownika oddziału, kierownika doradców, czy jakiegokolwiek innego "kierownika" polega na windykacji klientów w terenie, windykacji telefonicznej, sprzedaży pożyczek i współpracy z doradcami, podkreślam współpracy, naklejaniu naklejek reklamowych i roznoszeniu ulotek. Praca Doradcy, polega na windykacji terenowej, windykacji telefonicznej, sprzedaży pożyczek, naklejaniu naklejek reklamowych i roznoszeniu ulotek. Praca w tego typu firmach jak PTP nie wnosi niczego w rozwój zawodowy. Powiem więcej, jest postrzegane u innych pracodawców negatywnie. Wszyscy kojarzą tego typu firmy bardzo źle, nikt nie interesuje się tym że te firmy pożyczkowe są potrzebne dla ludzi żyjących w Polsce (bardzo niskie zarobki, bardzo słaba siła nabywcza pieniądza, wynikające z tego zadłużenia, itd). Nie zmienia to faktu że firmy pożyczkowe postrzegane są jako coś złego i tak samo widzi to kolejny pracodawca. Reasumując, jeśli myślicie o tym żeby zdobyć doświadczenie i piąć się dalej to nie polecam firm pożyczkowych (kontakt z klientem który nic nie wnosi do waszego rozwoju, niestety to przykre ale tak jest). Powodzenie

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
pracodawca
@Pracodawca 18.04.2018 12:13

Szanowny Panie, Chcemy wyjaśnić kilka spraw, o których Pan pisze, a ostatecznie odbiegają od tego, jak praca w PTP wygląda w rzeczywistości. Doradcy roznoszą ulotki sporadycznie, przy okazji, kiedy są w danym miejscu lub rozbudowują zupełnie nowy teren. Na duże kolportaże zatrudniamy dodatkowe osoby, specjalnie do tego zadania. Pana zdanie na temat rozwoju w naszej firmie to bardzo subiektywna ocena. Jeśli ktoś lubi swoją pracę, daje z siebie wszystko i jest kreatywny, nie może u nas narzekać ani na nudę, ani na to, że starania nie zostaną docenione. Istnieje przecież możliwość awansu. Poza tym, w naszej firmie (i innych w tej branży) można się wiele nauczyć. Nasi pracownicy uczą się przede wszystkim systematyczności, kontaktu z trudnym klientem, samodzielności. Praca w branży finansowej, naszym zdaniem, nie jest postrzegana przez pracodawców negatywnie, ponieważ nie należy do najłatwiejszych. Pracownik z takim doświadczeniem jest atrakcyjny dla innego pracodawcy. Świadczą o tym przykłady wielu osób. Oczywiście, umiejętność radzenia sobie na rynku pracy i pozytywne zaprezentowanie się na rozmowie kwalifikacyjnej to bardzo indywidualna sprawa. Nie każdy potrafi dać z siebie wszystko i nie każdemu na tym zależy. A gdyby nie było w naszym kraju popytu na tego typu usługi finansowe, nie byłoby firm, które zatrudniają takich specjalistów. My nie oceniamy naszych klientów. Jeśli ktoś potrzebuje krótkoterminowej pożyczki, ma do tego prawo . Sformułowanie „Wszyscy kojarzą tego typu firmy bardzo źle” jest stwierdzeniem, którego nie można udowodnić w praktyce. Dlaczego? Bo wtedy 100% ludzi na świecie musiałoby je poprzeć, a wiemy, że tak nie jest. Jest nam przykro, że tak nisko Pan ocenia naszą pracę, neguje zakres obowiązków, wysiłek, który każdego dnia w pracę wkładają nasi pracownicy. Mamy w firmie przykłady osób, które pracują, rozwijają się i awansują. Pozdrawiamy

Jarek

widzę ,że ktoś z centrali ma bojowe zadanie śledzenia wpisów i te negatywne sa usuwane.Brawo .Firma schodzi na psy.

Pracodawca
@Jarek 19.04.2018 20:13

Wszystkie wpisy niezgodne z regulaminem GoWork zostają usunięte za zgodą administratora portalu. Proszę zwrócić uwagę, że to administrator GoWork decyduje czy wpis powinien zostać usunięty czy nie.

józek

wszystkie negatywne wpisy są usuwane.Sprawdziłem.Pewnie ten tez będzie usuniety .Wszyscy chwalmy propagandę sukcesu .Żłlosne,alle prawdziwe

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
pracodawca
@józek 19.04.2018 15:53

Wszystkie wpisy niezgodne z regulaminem GoWork zostają usunięte za zgodą administratora portalu.

pracownik

Hmmm, skasowano moja wczesniejsza wypowiedź. A wiec jak wyglada praca: na oddzial jest jeden samochód, oddzial otwierany jest o 9.00 do 17.00 lub dłuże. W pierwszej kolejności otwerasz CRMa i wysylasz smsy do wszystkich klientow od -4 ( czas dni do terminu platnosci pozyczki) do 60( ilosc dni z zakeglosciami w platnosci kosztow pozyczki). Nastepnie zaczyna sie dzwonic praktycznie do tych sanych klientów. W międzyczasie przychodza klienci i przyjmujesz wplaty, udzielasz pożyczek. Obrabiasz dokumentacje oddziału, nastepnie ponownie wykonujesz telefony do klietow do ktorych sie nie dodzwonilas. Jesli jest w oddziale druga osoba( przewaznie tak jest) to ona drukuje sobie kontakty do osob z ktorymi nie ma kontaktu i jedzie tam, jedzie rowniez po odbior pieniedzy w umowione miejsca oraz udziekic nowych pożyczek. Jeski w oddziale jest tylko jedna osoba to osoba ktora jest do 17.00 zamyka oddzial i jedzie w teren. A jeszcze jest codzienne bankowanie kasy na koniec dnia. Tak to wygląda. A jaka kasa? to zalezy ile wynegocjujesz na poczatku. Srednia z premia to okolo do (usunięte przez administratora)tys. Oczywiscie jesli zrealizujesz minimum 100% celu zbiorki + ilosc klientów( klienci sie splacaja dosyc mocno , a przyrost w calej firmie jest mizerny)- raczej firma sie kurczy niz rozwija, ale moze "pacjenci z chwilowek pomogą" :) powodzenia.

anonymous
@ja 13.04.2018 16:48

ja odradzam

ona

Pensja z premią około 3,5 tyś netto (słownie trzy tysiące pięćset)(jeśli zrealizujesz cele - 100% zbiórki, + przyrost klienta)

Pracownik

Nie jestem zadowolony z pracy w tym miejscu. Nie docenia się pracowników a szuka się złotego środka w postaci osób w firm konkurencyjnych. Ciężko o podwyżkę, jak już dochodzi do rozmowy o finansach to odpowiedzi brak. Owszem kasa na czas, premie do wyrobienia. Atmosfera po przyjęciu nowych osób bardzo kiepska

zastanawiając się
@Pracownik 30.03.2018 08:30

Może jednak warto zgłosić swój problem gdzieś jeszcze poza tym forum? Albo szukać nowej pracy?

luźnaguma

Śledzę to forum od kilku miesięcy i własnym oczom nie wierzę, postanowiłam sama zabrać głos. Kto pisze takie bzdury ? Pracuję w PTP od dwóch lat i nigdy nie zdarzyło się, aby pensja lub premia nie wpłynęły na czas. Jesteś zatrudniony / a na cały etat , składki są odprowadzane, nic nie wypłacają " pod stołem " jak w innym firmach. Cele spokojnie do wyrobienia , więc można zarobić. Nikt nie karze mi pracować po godzinach, jeżeli wyrabiam się ze wszystkim w 6 godzin to jadę do domu i tyle w temacie. Oczywiście czasami trzeba popracować dłużej, ale robię to też dla siebie bo wiem ile mogę zarobić. Po co siedzieć , biadolić i narzekać ?? Nie lepiej znaleźć pracę z której będziecie zadowoleni ? ? Rynek pracy stoi przed Nami otworem

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
pracodawca
@luźnaguma 07.09.2017 14:44

Dziękujemy za pozytywną wypowiedź.

Arnold

Polskie towarzystwo pozyczkowe zwleka z pozyczko jezdzi po klijentach wieczorami i zbiera wplaty ja chcialem pozyczkie odmowili mi ze gora sie nie zgodzila pytAm sie czemu

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
pracodawca
@Arnold 02.11.2017 23:31

Portal gowork służy do oceniania firmy, pracodawcy, miejsca pracy. Jeśli ma pan nieprzyjemne doświadczenia jako klient – prosimy o kontakt telefoniczny z naszą centralą. Z pewnością uda się znaleźć rozwiązanie problemu.

anonymous

Witam . Polskie Towarzystwo Pożyczkowe hmm nigdy nie spotkałam się z taką pożyczką - Ludzie nie uprzejmi , jeżdżą wieczorami do ludzi po pieniądze , odgrażają się i naliczają takie odsetki tzw INNE KOSZTY POŻYCZKI, ze głowa mała . Takim sposobem ludzie mogą spłacać i spłacać . Smieszne . Odradzam brania pożyczki . Lepiej już wziać pożyczkę w normalnym banku gdzie jest wszystko czarno na białym napisane i nie ma takich niemiłych ludzi . Pozdrawiam

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
pracodawca
@anonymous 07.12.2017 15:57

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe istnieje na rynku już 6 lat. Nie jesteśmy firmą anonimową. Wiele informacji o nas można znaleźć w Internecie. Obecnie udzielamy pożyczek tzw. chwilówek na kwotę od 100 do 1 000zł. Pomagamy osobom, które na szybko potrzebują niedużej kwoty. To, że ktoś bierze u nas pożyczkę– to wolny wybór tej osoby. Nikogo przecież nie można do tego zmusić. Wizyty u klienta dostosowujemy do godzin, które są dla nich odpowiednie. Czasem pracujemy też wieczorem, ponieważ takie godziny pasują klientowi na spotkanie. To, o czym pan/pani pisze to duże uproszczenie i gołym okiem widać, że przemyślenia są napisane pod wpływem negatywnych emocji. Z każdym klientem podpisujemy umowę, więc warunki są jasno określone na piśmie. To, że pisze pan/pani o nas w taki sposób pozwala myśleć, że nie ma pan/pani wystarczającej wiedzy na temat naszej firmy, ani naszej pracy. Argumenty, które pan/pani przytacza można przypisać do każdej firmy oferującej pożyczki. Nie podał pan/pani konkretów, które świadczą o tym, że kiedykolwiek współpracował pan/pani z naszą firmą.

Mirek P.

Witam, Jak wygląda praca na stanowisku doradcy klienta? W przypadku gdy na placówce jest dwóch pracowników to jeden pracuje w biurze a drugi zajmuje się pracą w terenie? Czy do dyspozycji jest jeden samochód na dwóch pracowników? Czy to prawda, że w terenie udziela się pożyczek, zbiera się pieniądze oraz windykuje? Głównie zależy mi na opinii osób, które pracują/pracowały na w/w stanowisku.

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
pracodawca
@Zdzisia 19.03.2018 13:40

Dziękujemy za tak szczegółową odpowiedź, ale niestety musimy sprostować kilka rzeczy. Obowiązki, które należą do zatrudnionej osoby to: - obsługa klienta w zakresie sprzedaży pożyczek - pozyskiwanie nowych Klientów - pozyskiwanie i współpraca z partnerami handlowymi - realizacja założonych celów - telefony i smsy do klientów aktywnych - przypominanie o płatnościach i wizyty u klientów nieterminowych - monitorowanie spłacalności należności - obsługa systemu crm i raportowanie - motywowanie spóźnionych klientów do spłaty. W biurze pracują minimum dwie osoby, których praca się uzupełnia. Praca trwa 8h dziennie - w ramach całego etatu. Dodatkowe godziny pracy robią osoby, które nie wyrabiają się z obowiązkami w tym czasie lub osoby, które z własnej woli chcą podciągnąć wyniki zespołu dla wyższej premii. Sytuacja przedstawiona wyżej to wyjątkowy przypadek, kiedy w biurze tymczasowo nie ma pełnej obsady kadrowej. Z kolei Mobilny Doradca Klienta nie ma biura, więc nie ma też obowiązku siedzieć w nim od 9-17. Kierownictwo nie wymaga jeżdżenia po godzinach pracy, to wybór pracownika. Godziny pracy są elastyczne i do ustalenia między pracownikami w danym zespole. Jeśli ktoś chce to pracuje np. od 11 do 19, ale w biurze musi być ktoś od 9 do 17. Jest to o tyle dobre rozwiązanie, że do niektórych klientów trzeba podjechać w godzinach wieczornych, więc dostosowujemy godziny pracy do ich prośby. Wynagrodzenie to podstawa plus premia dla zespołu. O szczegółach można dowiedzieć się na rozmowie kwalifikacyjnej, tak jak to praktykuje się w każdej firmie.

Hubert

Byłem na rozmowie około tydzień temu. Rozmowę przeprowadzał chyba pan prezes. Zadawał dość szczegółowe pytania, np. o moje wykształcenie, doświadczenie, umiejętności komunikacyjne. Pytał też o dyspozycyjność od poniedziałku do piątku. Z tego co się dowiedziałem to w biurze w danym mieście pracują 2-4 osoby i dzielą się pracą. Odniosłem wrażenie, że trzeba być dość ogarniętym i samodzielnym. Generalnie wszystko wyglądało ok, pracę zaczynam w poniedziałek, więc po kilku tygodniach będę mógł ocenić placówkę.

Hubert
@Piotr W 24.03.2018 19:48

No nie wiem czy będziemy pracować w tym samym miejscu... Nikt mi nie proponował zajęcie się zawodowo czarnym PR-em ;) Pozwolisz, że opiszę swoje doświadczenia za kilka tygodni.

snowden

Cześć. Co powiecie o pracy doradcy mobilnego?Jak to wygląda-umowa i kasa?Czy to prawda że sam pan prezes przeprowadza rozmowy kwalifikacyjne?Jeśli tak to dlaczego?Nie ma ludzi do tego?Dziwne to trochę..warto się tam zatrudnić czy to zwykła lipa?Widzę po komentarzach że są różne opinie...

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe
pracodawca
@snowden 13.01.2018 11:43

Szanowny panie, Praca doradcy mobilnego wygląda tak, że na początku osoba zatrudniona jedzie na szkolenie do innego biura, a później dostaje niezbędne narzędzia do pracy: samochód, telefon, komputer. Jest to praca zadaniowa, kontakt z klientami. Pracownik zazwyczaj sam ustala sobie rozkład dnia na podstawie obowiązków, które zostają mu powierzone. Doradca mobilny jest sam na danym terenie, bo niektóre miasta są za małe i nie otwieramy tam biura stacjonarnego. Godziny pracy są elastyczne, więc bardzo ważne jest zaangażowanie pracownika i umiejętność zagospodarowania czasu. Od niego zależy ile czasu poświęci każdego dnia na pracę, czy efektywnie wykorzysta dzień i czy zrealizuje plan. Jeśli chodzi o wynagrodzenie – każdy pracownik otrzymuje podstawę plus premię, w zależności od wyniku jaki osiągnie zespół. Pracujemy od poniedziałku do piątku. Rozmowy kwalifikacyjne zazwyczaj przeprowadza nasz prezes – w końcu on jest organem decyzyjnym. Czasem pomagają mu inni pracownicy. Nie jesteśmy korporacją, więc przepływ informacji między górą i dołem jest dużo łatwiejszy. Chętnie odpowiemy na więcej konstruktywnych pytań. Zapraszamy też do wysyłania CV na adres: rekrutacja@petepe.pl. Z pewnością w czasie rozmowy kwalifikacyjnej zdradzimy więcej szczegółów.

ona

Pensja z premią około 3,5 tyś netto (słownie trzy tysiące pięćset)(jeśli zrealizujesz cele - 100% zbiórki, + przyrost klienta)

interesant

Dlaczego w opiniach o PTP administrator kasuje informację o wynagrodzeniach oraz innych ważnych informacjach na temat tej firemki oraz zasad tam panujących ????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kierownik

Standardowe zachowanie, bierze się pracowników z firm konkurencyjnych ( a dodatkowo jest świetnie jeśli firma znika z rynku i pracownicy potrzebuja sie gdzies zachaczyc) (usunięte przez administratora)

Robert

Weźcie się do pracy i nie narzekajcie. Każdy wie jaki zakres obowiązków przyjął!!!

Anita

dlaczego zmieniła się ekipa w Płocku i Ciechanowie i Włocławku ????

Bzik
@fafik 06.02.2018 16:31

A może nie każdy chce być oszustem i (usunięte przez administratora)

PC

Idzie nowe lepsze Starzy bye bye

Klara

Interesuje mnie praca w firmie. Podpowiedzcie kilka wskazówek.

Zapraszamy
@Klara 20.12.2017 18:33

Najlepiej aplikować przez e-mail rekrutacja@petepe.pl. Napisz dokładnie w treści e-mail - pracą na jakim terenie jesteś zainteresowana i załącz CV. Na pewno ktoś się odezwie i obgadacie szczegóły.

Programista Wyklęty

chwilówki są bardzo potrzebne, wręcz niezbędne. ja oczywiście mam kilka kredytów na 0% na allegro, jak ja lubie ten serwis... myślicie, że alibaba wprowadzi też raty 0 procent? może wymiecie z rynku januszków, którzy ściągają z chin tandete

kotka

oszuści nie wierzcie w ich zapewnienia

SHAZA

Kłamstwo i fałsz to norma w tej firmie

Zenek
@SHAZA 08.09.2017 18:33

SHAZA weź idź sobie pośpiewaj a nie będziesz tutaj miejsce zaśmiecać ...

Zostaw opinię o Polskie Towarzystwo Pożyczkowe - Radom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Towarzystwo Pożyczkowe