Polskie Towarzystwo Pożyczkowe

Radom

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 79 ocen.

Opinie o Polskie Towarzystwo Pożyczkowe

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Towarzystwo Pożyczkowe

CASHBACK

Międzynarodowa Firma z branży pożyczek pozabankowych w związku z dynamicznym rozwojem zatrudni na stanowisko: Specjalista d.s sprzedaży pożyczek i kredytów oraz windykacji Praca stała lub dodatkowa (teren Cała Polska) Zapraszamy byłych pracowników Polskie Towarzystwo Pożyczkowe do współpracy. Prosimy o przesłanie cv na email : rekrutacja2018@poczta.fm w temacie wpisując nazwę miasta, na które Państwo aplikujecie. Do zobaczenia wkrótce :-)

Anita

dlaczego zmieniła się ekipa w Płocku i Ciechanowie i Włocławku ????

fafik
@Anita 17.10.2017 15:57

Może dlatego że byli nieudacznikami ??

Bzik
@fafik 06.02.2018 16:31

A może nie każdy chce być oszustem i (usunięte przez administratora)

PC

Idzie nowe lepsze Starzy bye bye

snowden

Cześć. Co powiecie o pracy doradcy mobilnego?Jak to wygląda-umowa i kasa?Czy to prawda że sam pan prezes przeprowadza rozmowy kwalifikacyjne?Jeśli tak to dlaczego?Nie ma ludzi do tego?Dziwne to trochę..warto się tam zatrudnić czy to zwykła lipa?Widzę po komentarzach że są różne opinie...

Joł Joł
@snowden 13.01.2018 11:43

Opinie są różne, bo i ludzie są różni, jeśli byłoby źle to nie byłoby nas tylu - PTPerów. Prezes nie zawsze jeździ sam, są też inne osoby, które się tym zajmują. Widocznie akurat tak chciał - wziąć sprawy w swoje ręce. A to źle, że z prezesem? Najlepiej, największe uprawnienia i największa decyzyjność. Umowa o pracę - warunki ustalane podczas rozmowy - plany jasne i klarowne. Są firmy, w których przez 10 lat pracy nie poznaje się osoby decyzyjnej, a u nas zawsze możesz się do niego zgłosić. Powodzenia!

Zatrudniona

Skoro tak Ci źle w tej firmie to po prostu się zwolnij a nie jak to określiłeś/aś "będziesz tyrać" po 12 godziny. Jak coś Ci się nie podoba to odchodzisz a nie wylewasz żale i to jeszcze anonimowo pod jakimś dziwnym nickiem. Może się przedstawisz i dopiero wtedy wypowiesz??? Nie ma to jak robić shit we własne gniazdo.

Klara

Interesuje mnie praca w firmie. Podpowiedzcie kilka wskazówek.

Zapraszamy
@Klara 20.12.2017 18:33

Najlepiej aplikować przez e-mail rekrutacja@petepe.pl. Napisz dokładnie w treści e-mail - pracą na jakim terenie jesteś zainteresowana i załącz CV. Na pewno ktoś się odezwie i obgadacie szczegóły.

anonymous

Witam . Polskie Towarzystwo Pożyczkowe hmm nigdy nie spotkałam się z taką pożyczką - Ludzie nie uprzejmi , jeżdżą wieczorami do ludzi po pieniądze , odgrażają się i naliczają takie odsetki tzw INNE KOSZTY POŻYCZKI, ze głowa mała . Takim sposobem ludzie mogą spłacać i spłacać . Smieszne . Odradzam brania pożyczki . Lepiej już wziać pożyczkę w normalnym banku gdzie jest wszystko czarno na białym napisane i nie ma takich niemiłych ludzi . Pozdrawiam

Arnold
@anonymous 07.12.2017 15:57

sluchaj kolego rozne przypadki chodzo po ludziach jedni mogo w banku wziąć drudzy nie i ido do takich ludzi a oni robio co chco poniewaz polskie prawo jest zle sprecyzowane bo jak masz 500 tysiecy to mozesz tako firme krzak zalozyc i czerpac z tego korzysci finansowe zatrudnic ludzi którzy pojecia nie majo o danej dziedzinie tylko właściciela obchodzo korzysci duze a tacy ludzie straszo ze oni so najwazniejsi ze przyjado do dluznika z eskorto policji smiechu warte jak jakies osoby wazne ze oklejo drzwi i posesje tasmo oni nawet nie wiedzo co to jest ochrona o danych osobowych kartki z czyimis danymi klado do sosiadow wogule nie majo pojecia o przepisach kodeksu cywilnego i karnego takie straszenie ludzi w kazdy sposob jest karane a po drugie oni nie mogo wejść na posesje bez zgody właściciela oni sie zaslaniajo swojo choro umowo

Diva
@anonymous 07.12.2017 15:57

A gdzie to sie tak dzieje?

Arnold

Polskie towarzystwo pozyczkowe zwleka z pozyczko jezdzi po klijentach wieczorami i zbiera wplaty ja chcialem pozyczkie odmowili mi ze gora sie nie zgodzila pytAm sie czemu

Diva
@Arnold 02.11.2017 23:31

Widocznie jest Pan tak zadłużony że nie przeszedł Pan scoringu.

Arnold
@Diva 03.11.2017 20:03

Nie jestem zadluzony tylko oni mają swoje chore procedury i jezdzo po klijentach w nocy ktury polski bank jeździ do swoich klientów o godzinie 20 zaden tylko jakaś smieszna firma pozyczkowa ciekawe czy majo wiekszy kapital zakladowy nuz 500tys tyle potrzeba by firme krzak założyć panstwo powinno się wziąć za takie firmy bo one wyrosly jak grzyby po deszczu i dorabiajo sie na niewinnych ludzi

Agatka

Co tu taka cisza czyzby jeszcze ludzie byli w pracy?? No tak koniec miesiaca kierownicy cisna...a co z nadgodzinami..a tak to sie robi wszystko charytatywnie

Programista Wyklęty

chwilówki są bardzo potrzebne, wręcz niezbędne. ja oczywiście mam kilka kredytów na 0% na allegro, jak ja lubie ten serwis... myślicie, że alibaba wprowadzi też raty 0 procent? może wymiecie z rynku januszków, którzy ściągają z chin tandete

Ania

A ja polecam AASA POLSKA : https://www.aasapolska.pl/ Uczciwi, solidni i godni zaufania !!!

kotka

oszuści nie wierzcie w ich zapewnienia

SHAZA

Kłamstwo i fałsz to norma w tej firmie

Zenek
@SHAZA 08.09.2017 18:33

SHAZA weź idź sobie pośpiewaj a nie będziesz tutaj miejsce zaśmiecać ...

luźnaguma

Śledzę to forum od kilku miesięcy i własnym oczom nie wierzę, postanowiłam sama zabrać głos. Kto pisze takie bzdury ? Pracuję w PTP od dwóch lat i nigdy nie zdarzyło się, aby pensja lub premia nie wpłynęły na czas. Jesteś zatrudniony / a na cały etat , składki są odprowadzane, nic nie wypłacają " pod stołem " jak w innym firmach. Cele spokojnie do wyrobienia , więc można zarobić. Nikt nie karze mi pracować po godzinach, jeżeli wyrabiam się ze wszystkim w 6 godzin to jadę do domu i tyle w temacie. Oczywiście czasami trzeba popracować dłużej, ale robię to też dla siebie bo wiem ile mogę zarobić. Po co siedzieć , biadolić i narzekać ?? Nie lepiej znaleźć pracę z której będziecie zadowoleni ? ? Rynek pracy stoi przed Nami otworem

Lucyfer

Szary Bury kotki dwa idźcie sobie w piz** tam, Nie marnujcie wpisów tu bo się czytać nie chce Nam!!!

SZARY

Bury ma rację,omijajcie tę firmę szerokim łukiem

Lekarz

Napiszę ponownie innymi słowy bo administrator miał zastrzeżenia, ciekawe czy po angielsku też nie wypada. Bury brzydzę się takimi ludźmi jak Ty You make a shit w Gniazdo, W KTÓRYM SIEDZISZ. IDŹ SOBIE W SWOJĄ STRONĘ.... tacy ludzie jak Ty są gangreną tej firmy.

pracująca

Strasznie dziwią mnie wpisy tych wszystkich narzekających ...Albo pracuję , bo mi odpowiada , albo zmieniam pracę , albo szczerze rozmawiam z szefem ,gdzie leży problem.Po co wylewać swoje żale na jakimś forum?Czy to coś zmieni?Ja z własnego doświadczenia powiem wam , że jeszcze nie spotkałam się z tak wyrozumiałym pracodawcą!Gdy pojawił się problem , powiedziałam o nim i spotkałam się ze zrozumieniem.Okazało się , że zawsze można znaleźć jakiś kompromis , wyjście z sytuacji , która mi wydawała się beznadziejna . Tak więc pracuje nadal , jestem zadowolona i wiem , że na Centralę zawsze można liczyć : ) Pozdrawiam wszystkich pracowników i dziękuje za wsparcie :)))Myślę ,że wiele osób zgodzi się ze mną , że w PTP jest ok ...

pracująca
@bury 18.08.2017 15:31

Nie zamierzam odejść , bo jest mi tutaj bardzo dobrze , a pracuję już kawałek czasu :)Lepiej trafić nie mogłam...Super warunki pracy , fajni ludzie i świetna atmosfera ....Pozdrawiam serdecznie bury i życzę szczęścia w poszukiwaniu pracy

Lekarz
@bury 18.08.2017 15:31

Bury brzydzę się takimi ludźmi jak Ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W GNIAZDO, W KTÓRYM SIEDZISZ. IDŹ SOBIE W SWOJĄ STRONĘ.... tacy ludzie jak Ty są gangreną tej firmy.

Uwaga uwaga

Szanujesz siebie??? Omijaj to moejsce szerokim łukiem

Kunegunda

Najpierw się zapierdziela po 14 godzin a na końcu dostaniesz kopa. Zastraszanie pracownika po odejsciu to norma. Sami wymislili zakazy konkurencji, który ch nie dotrzymuja. Najlepiej zeby pracownikom nic nie zaplacic i podkrecac śrube.

Alicja

@hmm wnioskuję, że jesteś zatrudniony w Polskie Towarzystwo Pożyczkowe? Co więcej napiszesz o swoich doświadczeniach? Jakie jeszcze plusy dostrzegasz pracując w tym miejscu? @Byku jeżeli jakikolwiek komentarz został zarchiwizowany, to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl

Byku
@Alicja 31.05.2017 11:25

Widac ze centrala ostro wzięła się za zacieranie złego wizerunku . Ciężko o pracownika, bo każdy patrzy na opinie, a te są bardzo , bardzo niesprzyjającej dla firemki. Firemkach rodzinnych:p wystarczy popytac byłych pracowników i wszystko wiadomo.

Byku

Gratuluje akcji pt. zacieranie zlego wizerunku firmy... jak widac większość praciwnikow wypelnilo zadanie , zadane przez centralke.... jednak opinie z internetu nie da sie wykasować :)

Merytorycznie

Polskie Towarzystwo Pożyczkowe inaczej grupa osób, organizacja lub obecność przy kimś z ang. company, jest zarazem polskie i jednocześnie pożyczkowe. Polskie oznacza, że funkcjonuje na terenie Polski lub powstało w Polsce natomiast pożyczkowe oznaczać może, iż zajmuje się pożyczaniem, czyli dawaniem czegoś na jakiś czas lub pożycza samo.

hmm

Praca w Polskim Towarzystwie Pożyczkowym to sama przyjemność. Pracujesz- zarabiasz.

Pazerny

Jak sie robi tak się zarobi.

Alicja

Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat firmy Polskie Towarzystwo Pożyczkowe.

Król Julian

Dalej, chcę poznać granicę swojego zwyrodnienia! Dawaj, Stefan, dawaj. Dobra, a teraz się skup, bo wcielam się w robota i to jest wstrząsający performance! Dziób, dziób. Chciałbym się całować, ale nie mam warg. No, ale daj dzioba, no.

shift

Nie jesteście wyrodkami dzieci Moje -Jesteście pracowici i leniwi okrutnie łagodni ,szczodrze chciwi-podobni w przeznaczeniu wszystkim braciom waszym-podobni bogom i zwierzetom

pogoda

Wpływ wyżu zapewni nam pogodny poniedziałek. Najwięcej słońca będzie na północy, na południu natomiast popada słaby, przelotny śnieg. Niestety wciąż będzie chłodno: od -3 do 2 st. C. Arktyczne powietrze sprawi, że zmarzniemy - 24-03-2013 Arktyczne powietrze sprawi, że zmarzniemy W ciągu następnej doby Polska pozostanie w zasięgu klina wysokiego ciśnienia, tylko na południu kraju zaznaczy się płytka zatoka niżowa. czytaj dalej Czeka nas słoneczny dzień. Jedynie w południowej części kraju pojawią się słabe i przelotne opady śniegu. Synoptycy prognozują, że przybędzie do 2 cm świeżej pokrywy śnieżnej. Słupki rtęci pokażą od -3 st. C na południu, -2 st. C w miastach Polski wschodniej, -1 st. C w centrum kraju, 0d 0 do 1 st. C na północnym wschodzie, do 2 st. C na Dolnym Śląsku. Temperatura odczuwalne będzie jednak niższa, bo z północnego wschodu powieje zimny wiatr. Biomet neutralny Ponieważ jesteśmy pod wpływem wyżu, ciśnienie będzie wysokie. Barometry w centrum kraju w drugiej części dnia pokażą 1011 hPa. Wilgotność względna będzie wysoka tylko na południu, gdzie może prószyć śnieg. Wyniesie ponad 80 proc. Im dalej na północ kraju, tym ta wilgotność niższa. Warunki biometeorologiczne na przeważającym obszarze kraju pozostaną neutralne, jedynie na południu, w strefie wilgoci, mają być niekorzystne. Prognoza pogody dla największych polskich miast Pogoda Warszawa Prognoza pogody na 16 dni: ciepło na horyzoncie. Będzie nawet 18 st. C - 24-03-2013 Prognoza pogody na 16 dni: ciepło na horyzoncie. Będzie nawet 18 st. C Według 16 dniowej prognozy pogody na ciepło poczekamy aż do Wielkanocy. Oznacza to, że zima utrzyma się jeszcze tydzień. Od Wielkiej Niedzieli temperatura zacznie sukcesywnie rosnąć, by 5 kwietnia wynieść nawet 18 st. C. czytaj dalej Pogodnie. Temperatura maksymalna w dzień -1 st. C . Wiatr słaby i umiarkowany, północno-wschodni. Ciśnienie po południu 1011 hPa i powoli spada. Pogoda Poznań Pogodnie. Temperatura maksymalna w dzień -1 st. C. Wiatr słaby i umiarkowany, wschodni. Ciśnienie po południu 1013 hPa i powoli spada. Pogoda Gdańsk Pogodnie. Temperatura maksymalna w dzień -1 st. C. Wiatr umiarkowany, północno-wschodni. Ciśnienie po południu 1025 hP i powoli spada Pogoda Wrocław Pochmurno z przejaśnieniami. Słabe opady śniegu. Temperatura maksymalna w dzień -2 st. C. Wiatr słaby i umiarkowany, wschodni. Ciśnienie po południu 1005 hPa i powoli spada. Pogoda Kraków Pochmurno z przejaśnieniami. Słabe opady śniegu. Temperatura maksymalna w dzień -3 st. C. Wiatr słaby i umiarkowany, północno-wschodni. Ciśnienie po południu 993 hPa i powoli spada. Źródło: TVN Meteo

Thiocodin (syrop) - Codeini phosphas, Sulfogaiacol

Dawkowanie: Doustnie. Dorośli i dzieci w wieku powyżej 12 lat: 10 ml syropu (1 miarka) 3 razy na dobę, nie częściej niż co 4 do 6 godzin. Syrop należy przyjmować w czasie posiłków. Uwaga! Podczas stosowania leku Thiocodin (syrop) nie należy pić alkoholu ani zażywać leków zawierających alkohol, ze względu na zwiększone ryzyko nasilenia działania kodeiny. Nie stosować u dzieci poniżej 12 roku życia. Jeżeli kaszel nie ustąpi po 3 dniach stosowania leku Thiocodin lub jeżeli kaszlowi towarzyszy wysoka temperatura, wysypka skórna lub utrzymujący się ból głowy, należy zasięgnąć porady lekarza. Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta. Możliwe skutki uboczne: Najczęściej występującymi objawami niepożądanymi są nudności, wymioty, zaparcia, zawroty głowy, uspokojenie. Do rzadziej występujących działań niepożądanych należą: reakcje nadwrażliwości, euforia, zaburzenia nastroju, zwężenie źrenic, zatrzymanie moczu, senność, skurcz oskrzeli, zaburzenia oddychania, zaostrzenie objawów astmy, ostry ból brzucha, kołatanie serca, spadek ciśnienia i omdlenia, bóle głowy, zmniejszenie apetytu, nadmierna potliwość, bóle żołądka (po zażyciu dużych dawek leku). Ponadto kodeina może również powodować wystąpienie omamów, zaburzeń wzroku i słuchu. Sulfogwajakol w dużych dawkach może powodować podrażnienie błony śluzowej przewodu pokarmowego. Uwaga! Nadużywanie produktów leczniczych zawierających kodeinę (stosowanie dłuższe niż zalecane i/lub w dawkach większych niż zalecane) może prowadzić do fizycznego, jak i psychicznego uzależnienia. Po nagłym zakończeniu leczenia mogą wystąpić objawy odstawienne. Lek upośledza sprawność psychomotoryczną, zdolność prowadzenia pojazdów oraz obsługi maszyn. Poinformuj lekarza: Gdy masz uczulenie na fosforan kodeiny, sulfogwajakol lub na którąkolwiek substancję pomocniczą, zaburzenia czynności układu oddechowego, astmę oskrzelową, mukowiscydozę, choroby oskrzeli, chorobę alkoholową, zaburzenia czynności nerek i/lub wątroby, nadciśnienie tętnicze, cukrzycę, choroby naczyń obwodowych, niedoczynność tarczycy, niedoczynność kory nadnerczy, jaskrę, zapalne lub prowadzące do niedrożności choroby jelit, choroby dróg żółciowych, w tym kamicę żółciową, przebyte zabiegi chirurgiczne w obrębie dróg żółciowych, rozrost gruczołu krokowego, kamicę moczową, nietolerancję niektórych cukrów (lek zawiera sacharozę). Gdy przyjmujesz leki przeciwlękowe, przeciwdepresyjne, przeciwhistaminowe, nasenne, cytostatyki, opioidowe leki przeciwbólowe, leki rozluźniające mięśnie szkieletowe, klonidynę, metoklopramid, leki stosowane w chorobie Parkinsona, ryfamicynę. Uwaga! Leku Thiocodin nie należy stosować jednocześnie z lekami zaliczanymi do inhibitorów monoaminooksydazy oraz w okresie 14 dni po ich odstawieniu. Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Nie stosować w okresie ciąży i karmienia piersią.

mały 16

- Doktorze, moja żona bez przerwy kaszle. Próbowaliśmy już wszystkich lekarstw, ale kaszel nadal nie mija. - A zioła Pan próbował? - Próbowałem? Kaszle i się śmieje.

Mariola

Wsiowy głupek I tu kolejna opinia, która często bywa krzywdząca. Jak ze wsi, to głupek, który nawet podstawówki nie skończył. Jak wynika z Rocznika Demograficznego GUS z 2011 roku aż 25 procent mieszkańców wsi ma wykształcenie podstawowe (w miastach tylko 12 procent), ale w końcu to nie większość. Wyższe wykształcenie ma za to jedna czwarta mieszkańców miasta i niespełna 9 proc. mieszkańców wsi. Tam najwięcej jest osób o wykształceniu zawodowym (29 proc.). Ambitny karierowicz Niestety nie sprawdza się też opinia, że jeśli człowiekowi ze wsi uda się wyrwać do miasta, to będzie starał się przekonać wszystkich, że radzi sobie w nowych warunkach. Ludzie ze wsi z reguły mają niższe ambicje, niż ich rówieśnicy z miast. Z danych projektu "Równać Szanse" wynika, że w porównaniu z miastowymi, więcej mieszkańców wsi woli wcześniej rozpocząć pracę, niż zdobyć lepsze kwalifikacje. Poza tym wolą pracować pod czyimś przywództwem, niż sami zakładać firmy. Nie mają też ambicji kierowniczych. Wynika to po części z obiektywnych okoliczności, bo często rodzina potrzebuje pomocy finansowej. Zagubiony w gąszczu ulic Choć nadambitni (jak już pokazaliśmy, rzekomo) to jeszcze nie orientują się zupełnie w przestrzeni. W sumie prawda – mieszkam w Warszawie trzy lata, a muszę dopytywać o drogę. Zapraszam jednak do mich rodzinnych Borów Tucholskich - zapewniam, że trzy czwarte warszawiaków czy poznaniaków zgubiłoby się podczas spaceru w lesie. Poza tym nawet mieszczuchy gubią się w nowym mieście. Orientacja w terenie, choć do wytrenowania, zależy od indywidualnych możliwości. Przestraszony wielkiego miasta Są jednak opinie idące jeszcze dalej. Według części moich rozmówców ludzie ze wsi boją się miasta, które rzekomo ich przytłacza. – Lubię miasto i śmieszy mnie ta opinia, że mieszkańcy wsi boją się metropolii. To przykre, że czasami traktuje się nas jak ludzi, którzy w mieście pierwszy raz widzą asfaltową drogę, tramwaj czy teatr – mówi mi Krzysztof, który pochodzi z zamieszkanego przez niespełna 800 osób Kęsowa w województwie kujawsko-pomorskim. Dziś studiuje w Bydgoszczy i doskonale odnajduje się w nowym mieście. – Zarówno ja, jak i moi rówieśnicy często jeździliśmy do Bydgoszczy, czy na szkolne wycieczki do Warszawy albo Poznania. Wiem, jak poradzić sobie z kasownikiem w autobusie – zapewnia. Pijaczek Sporym problemem na wsi wydaje się alkoholizm. Ta opinia wzięła się z post pegeerowskich wsi, gdzie pozbawieni pracy ludzie uciekają w nałóg. Przejeżdżając przez jakąś niewielką miejscowość zazwyczaj widzimy grupkę młodzieży na przystanku autobusowym przy głównej ulicy czy kilku wąsatych panów przy budce z piwem. Jednak zarówno wśród kobiet jak i wśród mężczyzn problemy z alkoholem mają najczęściej mieszkańcy średnich i dużych miast. Pod butem plebana W oddawaniu się nałogowi ma nie przeszkadzać całkowite podporządkowanie mitycznemu proboszczowi, który trzęsie całą gminą. – U nas na pewno tak nie ma. Ani mieszkańcy, a tym bardziej władze nie podporządkowują się plebanowi. Poza tym on wcale nie ma takich ambicji – relacjonuje Karol. Co więcej, mieszkańcy wsi stają się coraz bardziej tolerancyjni. Do rangi symbolu urosło wybranie zdeklarowanego geja, Marcina Nikranta, na sołtysa kaszubskiej wsi Leśniewo. Na razie jest jedyny, ale to jaskółka zmian. Wioska jak korporacja Wczoraj opisywaliśmy historię dziewczynki z Trąbek Wielkich na Pomorzu, która powiesiła się z powodu nagromadzenia plotek na jej temat. Rzeczywiście w małych środowiskach, gdzie każdy zna każdego, informacje rozchodzą się lotem błyskawicy. Jedna sąsiadka spotkana przy sklepie spożywczym, następna na poczcie, kolejna w drodze do domu i już ziarno plotki zostaje zasiane. I rośnie szybko, czasami wydając trujące owoce. Chociaż podobny mechanizm obserwowałem pracując przez kilkanaście miesięcy w korporacji. Wcale nie różniła się od wioski, w której mieszkałem czy miasteczka, gdzie dorastałem. NO - i co wy na to - miśki ze wsi ???

urlop

Gdzie jedziecie na wakacje w tym roku ???

WIADOMOSCI

KP: sprawę zgłosimy policji O komentarz poprosiliśmy PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Jak podkreślił Mirosław Siemieniec, rzecznik PKP PLK, przejazd na ulicy Łokietka w Krakowie jest obsługiwany samoczynnie. Sekundy przed mknącym pociągiem. Policja szuka kierowcy Sekundy przed mknącym pociągiem. Policja szuka kierowcy - Sprawdziliśmy pracę urządzeń. Działały prawidłowo, czyli można założyć, że kierowca zignorował czerwone światło informujące, że zaczną opadać rogatki. Wjechał na przejazd licząc, że zjedzie. "Zamknięty" między rogatkami, ustawił się tak, by nie doszło do kolizji - powiedział Siemieniec. - Na filmie widać wyraźnie po prawej stronie znak informujący o zbliżaniu się do przejazdu, czyli sygnał, że należy zachować szczególną ostrożność - podkreślił rzecznik PKP PLK. Jak dodał, sprawa zostanie przekazana policji. Mirosław Siemieniec zaznaczył, że kierowcy popełniają cztery podstawowe błędy na przejazdach, które to są przyczyną wypadków. Jest to ignorowanie znaku stop, ignorowanie czerwonego światła i wjeżdżanie na przejazd, a także objeżdżanie slalomem zamkniętych półrogatek czy wjeżdżanie pod opadające rogatki. Wszystkie te sprawy, które są z doniesienia Antoniego Macierewicza - bo to jest sprawa z doniesienia Antoniego Macierewicza o zdradę dyplomatyczną - są sprawami tak dętymi, że aż szkoda je komentować - ocenił Neumann. - Gdyby iść miarą Antoniego Macierewicza, to on sam na siebie powinien donieść do prokuratury, że składa fałszywe zawiadomienie o przestępstwie - skomentował. Według niego, to Antoni Macierewicz "powinien siedzieć". - Za sprawę największej afery, która wokół niego się toczy, za sprawę afery śmigłowcowej, związanej z Boeingiem, z Berczyńskim, z tym wszystkim, co się dzieje wokół Ministerstwa Obrony Narodowej. Tam jest wiele rzeczy niewyjaśnionych - mówił. Platforma się rozluźniła? "Chyba za dobrze szło w sondażach". Analiza Czy to już kryzys... czytaj dalej » - A Zbigniew Ziobro boi się wezwać swojego kolegi z rządu i nie rozpoczyna śledztwa. Prokuratura jest w stanie wezwać Tuska na przesłuchanie, a nie jest w stanie wezwać pana Berczyńskiego ze Stanów Zjednoczonych - ocenił. - Można ścigać Donalda Tuska, bo Antoni Macierewicz obiecał Kaczyńskiemu, że posadzą Tuska za Smoleńsk - powiedział. "'Schet się rozluźnił" Przewodniczący PO Grzegorz Schetyna złożył deklarację przed kamerą telewizji publicznej w kwestii stosunku polskiego państwa do uchodźców. Został zapytany na ulicy: - Czy jest pan za przyjęciem uchodźców do Polski?. - Nie. Jestem za tym, by nie przyjeżdżali do Polski - odpowiedział Schetyna. Sprawa spotkała się z komentarzem byłego europosła na Twitterze. "Chyba za dobrze szło w sondażach i się Schet [Grzegorz Schetyna - red.] rozluźnił. Takich rzeczy się nie robi w wadze ciężkiej. W trzeciej zaledwie rundzie". (http://www.tvn24.pl)

WIADOMOSCI

Auto stoi między rogatkami, obok jedzie pociąg. "Kierowca wjechał na przejazd licząc, że zjedzie" Auto uwięzione między rogatkami i kierowca, który usiłuje cofnąć się z przejazdu, aby uniknąć zderzenia z przejeżdżającym za chwilę pociągiem - niebezpieczny moment na przejeździe kolejowym w Krakowie zarejestrował Reporter 24. - Gdy przejeżdżaliśmy obok, widzieliśmy, że kobieta siedząca za kierownicą trzyma się za głowę. Wyglądała na zszokowaną - relacjonował autor nagrania, które otrzymaliśmy na Kontakt 24. Jak poinformowały PKP Polskie Linie Kolejowe, urządzenia na przejeździe działały prawidłowo, a sprawa trafi na policję. Do niebezpiecznej sytuacji doszło w niedzielę około godz. 16 na przejeździe kolejowym na ulicy Łokietka. Auto stoi między zaporami, obok przejeżdża pociąg. "Skrajna nieodpowiedzialność" Auto stoi między zaporami, obok przejeżdża pociąg. "Skrajna nieodpowiedzialność" - Czerwone światło widziałem już z daleka. Ta kobieta jechała przede mną. Wyglądało to tak, jakby specjalnie wjechała na przejazd, mając nadzieję, że jeszcze zdąży przed opuszczeniem rogatek. Kiedy znalazła się między rogatkami, byliśmy przerażeni. Nie wiedziałem co robić. Na szczęście zaczęła cofać, udało jej się zatrzymać bokiem do rogatek - relacjonował w rozmowie z Kontaktem 24 internauta o nicku Pikling, autor nagrania. Jak dodał, gdy pociąg przejechał i rogatki się podniosły, kobieta wyjechała, ale zaraz zatrzymała się. - Gdy przejeżdżaliśmy obok, widzieliśmy, że trzyma się za głowę. Wyglądała na zszokowaną - zakończył.

ulo

Do oddziału banku w trakcie remontu wchodzi zdenerwowany klient i od drzwi już krzyczy na dysponenta: - Co to jest, co to ma znaczyć?! Pracownik banku nie wie co jest grane, jednak grzecznie podpytuje: - W czym mogę pomóc? - Co to za remonty i malowanie? Po jaką cholerę pomalowano cały budynek? Pracownik: - Dzięki temu nasza placówka wygląda ładniej, schludniej, aby nasi klienci czuli się lepiej. Klient: - Może i tak, tylko tam przy bankomacie miałem zapisany na ścianie numer PIN i za cholerę nie mogę teraz wypłacić!

JAS

Jasio przychodzi do taty i pyta: - tato co to jest polityka? - polityka synku to kapitalizm, ja jestem kapitalizm bo ja zarabiam, twoja mama to rząd bo rządzi pieniędzmi, dziadek to związki zawodowe bo nic nie robi, pokojówka to klasa robocza bo sprząta i pracuje, ty synku jesteś ludem bo tworzysz społeczeństwo, a twój mały braciszek to przyszłość. - tato ja się z tym prześpię i może zrozumiem. Jasio poszedł spać. W nocy budzi go płacz małego brata, który zrobił w pieluszkę. Jasio poszedł do pokoju po mamę, ale nie mógł jej obudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki. Wchodzi a pokojówka zajęta z tatą, a przez okno zagląda dziadek. Jasia nikt nie zauważył bo szybko wyszedł, wrócił do swojego pokoju uspokoił braciszka i poszedł spać. Rano Jasio wstał i zszedł na dół. Tato mówi do niego: - no i co Jasiu już wiesz co to jest polityka? - tak tatusiu wiem - kapitalizm wykorzystuje klasę roboczą, związki zawodowe się temu przyglądają podczas gdy rząd śpi, lud jest ignorowany, a przyszłość leży w gównie. To jest polityka tatusiu.

popek

Żona bankiera wpada z niespodziewaną wizytą do męża do pracy. Zastaje go z sekretarką na kolanach. Bankier bez zmrużenia oka dyktuje list: "...i na koniec, szanowna Rado Nadzorcza, zwracam uwagę, że nie obchodzi mnie, czy mamy kryzys, czy nie. Nie jestem w stanie pracować bez drugiego fotela w gabinecie".

Mariola

Mysia, każdy wie , co o tym myślę - musisz uważnie słuchać - moja opinia jest taka : Panie Jarosz, pięknie Pan pisze..., ale bardzo bym prosił o wskazanie konkretnych firm prywatnych z Trójmiasta, w sektorze budowlanym, gastronomii, "mini handlu", etc. gdzie otrzymuje się umowę o pracę na "dzień dobry", gdzie przestrzega się wszystkich postanowień Kodeksu Pracy itp... Zgadzam się w kwestii "dużych sieciówek". Gdybym dziś szukał pracy, nie mając konkretnego zawodu i "darów nadprzyrodzonych", zatrudniłbym się najzwyczajniej w jakimś markecie typu Real, Auchan czy inna Castorama lub Media..., gdzie przynajmniej masz jakąś pewność, że wypłatę otrzymasz na czas, a prawdopodobieństwo wydymania jest równe wydymaniu 90 letniej babci idącej przez las... Budownictwo? jak upadlo kilka lat temu tak sie nie moze podniesc,stawki sa juz tak zenujaco male,ze chyba tylko kierowniki z uprawnieniami oplaca sie przychodzic na budowe,juz nie mowie o niewyplacaniu,zenada,kto wie czy to w ogole sie jeszcze kiedykolwiek podniesie,generalnie wyzysk,pieniadze z uni sie skonczyly,a prywaciarze zawijaja becel i znikaja do jednego z 5 domow rozsianych po polsce-przerabialem na wlasnej skorze nie jeden raz.Gastronomia? no przeciez to tylko zarabiaja w top szef,masterszef,ewa gotuje i reszte tym podobnych specyfikow,ci mniej znani albo robaczki tyraja na wlascieciela zeby mogl leszpa fure zmienic w nastepnym miesiacu.Auchan,real?-obozy pracy.IT jeszcze jest nietykalne,poki dzieciakom mozgi sie nie przegrzeja od tego elektronicznego chlanu,ale i tym sektorze beda spadki,niech tylko fb spuchnie i rozleci sie na kawaleczki,od razu poleci jancuszek bankructw.Co do mojego fachury,mowilem o dziale spedycji,wszelkiej logistyki i transportu,fakt,droga przez meke zeby odnalezc takowa firme,ale praca jest ok.Tak jak mowilem,firmh nikt nie poda,bo za duzo krwi uszlo zeby dojsc do wymarzonego celu. Pozdrawiam, Mariola

luka

Gość luksusowego hotelu składa u kelnera zamówie: - Proszę dwa gotowane jajka. Jedno tak miękkie, ze zarówno żółtko i białko ma być w stanie płynnym, a drugie takie twarde, żebym miał kłopoty z jego pogryzieniem. -Proszę również dwa plasterki boczku, zimne, ale z jednej strony zwęglone, oraz spalonego, kruszącego się w dłoniach tosta. Masełko niech będzie tak zmrożone, żebym za nic w świecie nie mógł go rozsmarować. Proszę także o bardzo słabiutką kawę, o temperaturze pokojowej. - To bardzo skomplikowane zamówienie, proszę pana. Nie wiem, czy nasi kucharze potrafią? - Wczoraj ku*wa potrafili!

Mariola

Pracując w Media Markt trzeba być fachowcem - Dlatego właśnie naszych sprzedawców nazywamy doradcami fachowymi. Muszą oni mieć szeroką wiedzę produktową, umiejętności z zakresu obsługi klienta - tłumaczy Agnieszka Marcjasz, dyrektor personalny Media Saturn Holding Polska Sp. z o.o. - Nasi pracownicy muszą ciągle się uczyć. Technologia rozwija się w ogromnym tempie. Wiedza aktualna dziś, jutro staje się „stara". Dlatego zapewniamy naszym pracownikom szkolenia produktowe i oraz dotyczące obsługi klienta. Zobacz też: Praca i kariera w Empiku. Możesz liczyć na umowę o pracę i zniżki na książki Wszyscy zatrudniani są na podstawie umów o pracę (w przypadku większości jest to umowa na czas nieokreślony) i jak twierdzi dalej Marcjasz, pracują w przewidzianych kodeksowo normach oraz korzystają z przerw. A na co mogą liczyć pracownicy sklepów nie dla idiotów? Zarobki w Media Markt lepsze niż na rynku? Każdy pracownik ma dostęp do prywatnej opieki zdrowotnej. Osoby zatrudnione w sklepach Media Markt otrzymują w okresie świąt Bożego Narodzenia i Wielkiej Nocy bony. Pracownicy są również nagradzani, gdy biorą ślub lub urodzi im się dziecko. Mają także dostęp do zajęć sportowych, sal gimnastycznych i basenu. - Zależy nam, aby nasi pracownicy zarabiali godziwie, lepiej niż można uzyskać za taką pracę na rynku. Nie mogę zdradzić kwot, ale regularnie bierzemy udział w raportach płacowych, przez co monitorujemy wynagrodzenia naszych pracowników - deklaruje Marcjasz. - Z porównań wynika, iż wynagrodzenia są powyżej mediany rynkowej w porównywalnym sektorze. Przyszli pracownicy muszą być jednak świadomi, że jest to praca zmianowa. Markety są czynne dwanaście godzin przez siedem dni w tygodniu. To, ile osób pracuje na jednej zmianie, zależy od liczby klientów, odwiedzających dany sklep. Wykształcenie w Media Markt nie ma znaczenia Rekrutacja to zwykle dwuetapowy proces, odbywający się w sklepach. Tam także prowadzone są rozmowy kwalifikacyjne. Pierwszą z nich prowadzi bezpośredni przełożony, drugi etap to spotkanie z dyrektorem sklepu. Zanim jednak zostaniesz zaproszony na jakąkolwiek rozmowę, trzeba wysłać CV i w przypadku dodatkowych pytań od potencjalnego pracodawcy wypełnić test. Dopiero jeśli okaże się, że twój profil jest zbliżony do wymaganego, na twoją skrzynkę pocztową trafi zaproszenie na rozmowę. - Szczególnie zależy nam na pracownikach pozytywnych, otwartych na drugiego człowieka, chętnych do rozwoju. Praca w markecie to praca z ludźmi, i aby dobrze ją wykonywać trzeba przede wszystkim lubić ludzi, nie bać się bezpośredniego kontaktu. Wiedza też jest ważna, ale można ją przyswoić podczas pracy i oferowanych szkoleń - podkreśla Agnieszka Marcjasz. - Wykształcenie nie jest kluczowe. Ważniejsze jest zainteresowanie nowymi technologiami i wewnętrzna chęć do uczenia się nowych rzeczy.

3232

A piwo do karkówki kupisz w promocji w sklepie za rokiem

anonim

(usunięte przez administratora)

begna

Jakie ocieplenie? Mariolka za oknem śnieg!!!

begna

Jakie ocieplenie? Mariolka za oknem śnieg!!!

margo 09876

cześć ludziska , Dam wam super przepis na świetną karkówkę , 1/2 kilograma karkówki kubeczek śmietany 30% i opakowanie francuskiej zupy cebulowej karkówkę kroimy w plastry o szerokości 1 centymetra ,układamy w żaroodpornym naczyniu ,do 30 % śmietany dodajemy francuską zupę cebulową ,tą śmietaną zalewamy karkówkę i dusimy przez 1,5 h w piekarniku. idźcie teraz do domu i działajcie . smacznego życzę

:)

Miłego dzionka dla Wszystkich :)

ALIAH

Kilka miesięcy temu przeżyłam wspaniałą historię. Kiedy wróciłam do domu zapytałam się taty, czy jest coś na obiad. On odpowiedział, że widział w lodówce rosół. Kiedy nalałam zupy do miski, wydawała mi się jakaś dziwna, miała inny kolor niż zawsze. Rosół był tak ohydny, że zjadłam tylko makaron, bo byłam bardzo głodna. Resztę wylałam do zlewu. Kiedy mama wróciła do domu, od razu do niej poszłam i się zapytałam czemu taki dziwny rosół jej wyszedł. A ona na to: - Jaki rosół? Nie gotowałam żadnego rosołu. Odpowiedziałam jej, że przecież jest w lodówce, tata mi pokazał. Na to mama parsknęła śmiechem i nie mogła przestać się śmiać. Okazało się, że "rosół" to tak naprawdę woda po kiełbasach przyszykowana do żurku. Razem z tatą zjedliśmy wodę po kiełbasach z makaronem.

12345

... dawno dawno temu, za siedmioma górami, za siedmioma rzekami, itd, itd, itd

Johnny Bravo

Kalistenika to trening siłowy opierający się na ćwiczeniach z własną masą ciała. Stosowany już w starożytności przez Spartan i walczących gladiatorów, w XX wieku został niemal zupełnie wyparty przez modne siłownie i kluby fitness. Dziś znowu zyskuje popularność – jest bardziej naturalny i tańszy niż trening siłowy z użyciem dodatkowych przyrządów.

poeta

Ile głosów w lesie Gdy się wsłuchasz w leśną ciszę, Tysiąc głosów możesz słyszeć: śpiewa wilga, komar bzyka, świerszczykowa gra muzyka, strumień nuci swą piosenkę, złota pszczoła leci z brzękiem, szumią drzewa, dzięcioł stuka, kukułeczka w gąszczu kuka. Bąk kosmaty huczy basem, mała żabka skrzeknie czasem, stuk! - O ziemię szyszka stuknie, trzaśnie głucho gałąź sucha. Tysiąc głosów w lesie słyszy, kto uważnie umie słuchać.

Podroznik

A ja wyjeżdżam na wakacje za granicę. Stopem zwiedze Europę. Zapakuje kanapki i picie do plecaka i ruszam w drogę. Świecie nadchodze. Mapy nie biorę. Jadę gdzie mnie cudze fele zawioza. Jak wrócę to się odezwę. Nie tęsknijcie nie czekajcie na kartki z pozdrowieniami. Portfela tez nie biorę bo się boje ze ukradna.

Rozbawiona :)

Słońce świecące na niebie, Ogrzeje ziemię i ciebie, My wiemy , że światło słoneczne, Dla życia ludzi i przyrody konieczne. Gdy słońce jasno świeci, To czas nam szybko leci, Radosne bywają dni, Gdy promień słoneczny lśni. Słońca wielka zaleta, Jest to , że jest planetą. Nie widać żadnej wady, Bez Słońca, Ziemia nie da rady.

Zostaw opinię o Polskie Towarzystwo Pożyczkowe - Radom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Towarzystwo Pożyczkowe