pracownik- wypowiedź nr 4 25.02.2018 21:25
Witam. Niestety nie mam na imię Tomasz (sic! czy faktycznie niestety?), nie pracuję w Żorach. Koleżanki... nie mam też ani Marta ani Justyna na imię. :) Musimy się znać z oddziału w Gliwicach, a może zostałam przyjęta na Twoje miejsce? Firma Pronobel ma swoje zasady i pracownicy muszą je akceptować i muszą szanować pracodawcę. Zamiast stawiać jakieś nieporadne i śmieszne zarzuty Kierowniczce mogłaś pracując w Firmie Pronobel zastanowić się jak ulepszyć pracę (jeśli to jeszcze możliwe, bo uważam że praca i cała organizacja są; tylko dzięki Kierowniczce; idealne), jak coś ułatwić, jak lepiej coś zorganizować i jak pomóc Kierowniczce, żebyś nie była dla Niej ciężarem i nie musiała na Ciebie tracić czasu bo ma wiele poważniejszych spraw i zadań (w sensie, żeby nie musiała Ci pomagać ani szkolić z tego samego codziennie)... być może gdybyś była wyróżniającą się pracownicą pani I. ( cyt. "która widać, że wie co robi") by je poparła i dzisiaj to Ty byś była kierowniczką. Nie wybiłaś się, nie nadawałaś się do pracy w Firmie Pronobel i nie umiesz się pogodzić ze swoim odejściem. Uznałaś, że najłatwiej będzie wyładować swoją nieporadność anonimowo na Kierowniczce. Na Kierowniczce, która powinna być dla Ciebie wzorem do naśladowania: kulturalna, mądra, oczytana, inteligentna, elokwentna i przede wszystkim prawdziwa profesjonalistka w pracy. Powinnaś pochylić głowę przed Kierowniczką z szacunku, a nie pisać zarzuty, które podważyłam i obróciłam w kolejne pozytywne informacje o Kierowniczce. Łatwo jest anonimowo krytykować, nawet wtedy kiedy nie ma czego krytykować. Nie napisałaś żadnego zarzutu odnośnie Kierowniczki bo to Osoba w pracy bez skaz. Sądzisz, że gdyby Kierowniczce brakowało kompetencji, zdolności interpersonalnych to piastowałaby tak długo to najważniejsze stanowisko w Firmie? Właściwie Twój komentarz to taka apotrzebna wypowiedź nic nie wnosząca, a jedynie ośmieszająca Ciebie. Prawda jest taka, że Kierowniczka nad całą pracą i organizacją czuwa, spełnia się w pracy, ułatwia nam każde zadanie i wykonuje doskonale wszystkie polecenia Zarządu. Nie było i nie ma w Firmie Pronobel osoby, która mogłaby zastąpić albo być jakąś konkurencją dla Kierowniczki. Nikt by sobie na tym ważnym stanowisku nie poradził. Ludziom sukcesu, jak naszej Kierowniczce, niestety często się zazdrości. Mogłaś się uczyć, naśladować Kierowniczkę, a przede wszystkim być wzorem w pracy to byś z wielkim uśmiechem i dumą wciąż pracowała w Firmie Pronobel. Byłabyś pomocą dla Kierowniczki i dla nas- pracowników. Niestety słabych ogniw, byle czego trzeba się pozbyć, a Kierowniczka poprzez swoje umiejętności i doświadczenie wie najlepiej kto w pracy jak pracuje i jak sobie radzi. Ma tą zdolność, że już po kilku dniach pracy jest w stanie wszystkie pozytywne i negatywne cechy pracownika wymienić, potrafi oddzielić "ziarno od plew". Gdybym godzinę myślała i miała podać jedną wadę Kierowniczki nie znalazłabym żadnej. Myślę; jak my wszyscy w Pronoblu; że największym szczęściem dla nas pracowników jest właśnie fakt, że mamy tak wspaniałą Kierowniczkę. Zamiast zajmować się pisaniem komentarzy na Osobę, która powinna być Twoim wzorem i ideałem może lepiej powysyłać CVs do kolejnych dobrych firm? Kilka już niby zaliczyłaś, może jeszcze są jakieś gdzie nie pracowałaś? Jeśli chcesz to mogę Ci napisać opinię jeśli Twój nowy pracodawca o to poprosi. :) Usiądź, pomyśl, zobacz że Kierowniczka to jedyna kompetentna osoba w Firmie. Szkoda, że nie widzisz błędów, wad w sobie, a próbujesz szukać w Kierowniczce, która jest wzorem profesjonalizmu i kompetencji. Możemy nadal polemizować jednak nie na łamach Gowork bo brakuje Ci argumentów, ale możemy gdzieś wypić wspólnie kawę i szybko przyznasz mi rację, że jedyne co można powiedzieć o Kierowniczce to jedno słowo- IDEALNA i należy z szacunku pochylić głowę. :) Życzę wreszcie znalezienia pracy.