Centrum Pracy 24

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 39 ocen.

Centrum Pracy 24
3 39 6 1

Opinie o Centrum Pracy 24

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Grażyna

Podpowiedzcie jaką umowę proponuje firma? Czy coś z dodatków socjalnych praktykuje,

Zosieńka

Nigdy więcej współpracy z nimi!!!

Adam 13
@Zosieńka 24.04.2017 16:19

??? Fakty? Argumenty?

Ela
@Adam 13 18.04.2018 21:36

Ela nigdy wiecej z ta firma oszusci praca na walizkach nieuczciwi jeszcze nieotrzymalam wynagrodzenia

Adam13
@Ela 17.08.2018 11:35

??? Zawsze pieniądze były w terminie, nigdy nie było problemów.. ???!!

dorota
@Zosieńka 24.04.2017 16:19

Ciekawe,że masa dziewczyn pracuje z nimi od lat i wszystko jest ok

25412

UWAGA NA TĄ "AGENCJĘ" !!! Przed wyjazdem po 10 telefonów dziennie a później jak przychodzi do wypłaty to jest problem! Już ponad pół roku nie mogę odzyskać swoich pieniędzy!!!

Klaudia
@25412 03.06.2016 11:13

Jeżeli nadużywał/a Pan/i alkoholu bądź nie odesłał/a umowy to oczywiste, że nie otrzyma Pan/i wynagrodzenia. Następnym razem proszę mięć w sobie odrobinę godności oraz honoru i podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem gdyż nie pozwolę sobie na bezpodstawne oczernianie firmy (firmy nie agencji). Jesteśmy jedną z nielicznych firm, która akurat broni interesu swoich pracowników więc proszę sobie darować, usunąć komentarz i nie wystawiać się na pośmiewisko. Pozdrawiam

DIANA
@25412 03.06.2016 11:13

NIGY NIE MA 10 TEL DZIENNIE OD CENTRUMPRACY24, PRACUJĘ W TEJ FIRMIE OD ROKU I NIGDY NIE MIAŁAM PROBLEMU Z WYPŁATĄ.BARDZO PROSZE NIE PISAĆ BZDUR.

Tomasz

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!

Administrator

Zachęcam do pozostawiania opinii na temat pracodawcy Centrum Pracy 24, będzie to pomocne dla osób, które myślą o zatrudnieniu się w tej firmie.

Sonia
@Administrator 03.02.2018 18:01

Firma oszustow.

PP

mysle ze najlatwiej opisac sytuacje z pominięciem wlasnych błędów i niedopatrzen wzgledem pracodawcy... tak wiec nie oceniajmy pochopnie, jesli nie znamy pelnego obrazu sytuacji :) Praca opiekunki łatwa nie jest, jednak kazda osoba decydująca sie na opieke nad osobą starszą za granicą i współprace z agencją również ma zobowiązania, a jesli sie z czesci nich nie wywiązuje to pomija te kwestie zrzucajac całą wine na agencje. Nie raz nie dwa takie przypadki sie zdarzają ;)

Sonia
@PP 19.12.2016 12:07

Nie polecam Nie wyplacili mi za prace

Marta

@Tymon, masz jakieś informacje co do Centrum Pracy 24. Udał sie uzyskać jakieś informacje? Odpowiadając na pytania użytkowników na forum powinniście mieć świadomość, że pomagacie komuś w znalezieniu nowego miejsca zatrudnienia.

Tymon

Podpowiedzcie jak się pracuje z firmą? Warto zaczynać??

Marta

@Janusz czy dostałeś swoje wynagrodzenie? Jak sprawa się zakończyła? A może zgłosiłeś to gdzieś? Pamiętaj, że na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam, aby zapoznać się z regulaminem forum, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz swój komentarz na temat firmy Centrum Pracy 24.

Marta

@Zosieńka dlaczego nie polecasz współpracy z firmą Centrum Pracy 24? A może pracował ktoś na stanowisku Specjalista ds. rekrutacji i obsługa klienta?

maryska

Wyjechałam od nich do pracy rok temu. Opiekuje się straszą Panią w wieku 80 lat. wiadomo dni bywają różne, ale lubię tą pracę i moją podopieczną. Zarobki bardzo dobre, wszystko zgodnie z umową i co ważne bardzo dobrze zorganizowane bez dziwnych niespodzianek na miejscu.

Prawda

Firma kogucik, co innego oferują na rozmowie, co innego zastaje się w rzeczywistości, krętactwo pełną parą. Nieuczciwa firma, trzeba wystrzegać się takich kłamców! Wyzyskiwacze!

rozczarowana
@Prawda 15.12.2016 13:18

Też nie polecam na drugi dzień jak zgłosiłam że nie będę tu pracować zablokowano mi bilet na zjazd. Z dworca w Hannowerze, jak dotarłam do pracy, nie miał mnie kto odebrać. Firma niemiecka z Hannoweru też mnie nie odebrała. Nie mogę chyba podasć nazwy firmy, ale prowadzą ją Polki. Jechałam do Hemmingen. Gdyby nie syn babki który przyjechał po mnie na interwencję zjeżdżającej ze szteli zostałabym na dworcu cały dzień. Telefon do szefa o 5 rano nie odbiera telefonu bo śpi. Żadnej reakcji ze strony firmy na moje telefony przez obie firmy pośredniczące. Firma ma to msce chyba od roku ale sztela głodowa. Jak zgłosiłam, że to sztela gdzie Polki nie mają co jeść to mi napisał smsa że porozmawia z rodziną a na kolacje obiecał mi polędwicę. Poczucie humoru to może on ma szkoda że czarnego. Gdyby rodzina nie kupiła mi biletu powrotnego przez internet zostałabym na dworcu na noc pod dachem, bo poczekalnia zamknięta od 22 wieczorem do 6 rano.

Ewka
@rozczarowana 16.12.2016 09:45

Sztela glodowa, ale jednak byli wspanialomyslni i zaopiekowali sie Toba? Nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby ktos mnie nie odebral z dworca. Koordynatorka ze strony niemieckiej zawsze osobiscie wprowadza opiekunke do domu podopiecznego. Bzdury piszesz i tyle.

Wanilia

Wspolpracowalam z ta firma dluzszy czas. Teraz wyjechalam na jakis z Polski ale po powrocie mam nadzieje na kontynuacje wspolpracy. Firma profesjonalna, panie z biura przemile, kiedys nawet uwzgledniono moje preferencje odnosnie powrotu malym busem. Pensje zawsze na czas lub przed czasem, adekwatne do obowiazkow. Kiedy potrzebowalam wsparcia na linii podopieczna-ja, sprawa zostala zalatwiona dyplomatycznie i naprawde profesjonalnie. Z czystym sumieniem moge polecic te firme. Nigdy nie brakuje im ofert, czulam sie naprawde bezpiecznie, panie z biura i koordynatorki z Niemiec sa w stalym kontakcie z opiekunka. Pozdrawiam cale biuro i pania Sabine. Halina

ania

Umiejętności językowe są weryfikowane poprzez rozmowę telefoniczną, no chyba że mieszkasz blisko i możesz podejść do biura, to wtedy na miejscu. Jeśli chodzi o poziom zależy od pracy, czasami wystarczy tylko podstawowy.

2-

z tego co wiem to jak się jedzie z wami do pracy na pomoc domową do Niemiec to podstawowy język niemiecki jest wymagany - no tylko ciekawi mnie również w jakis psobó jest on weryfikowany podczas procesów rekrutacyjnych - czy ktoś może mi udzielić takiego info?

anonim

(usunięte przez administratora)

kinia

Zarobki w naszej firmie sa i tak przeciętnie wyższe o około 100 – 150 euro niż w innych firmach gdyż dbamy o swoje opiekunki, jestesmy mala firma, nasza firma wyplaca premie swiateczne, jest to podwojna dniowka. Swieta w zaleznosci od klienta, przeważnie 5 glownych dni swiatecznych w roku ale u innych rodzin od innego kooperanta tez jest więcej swiat, nawet 10 w roku.

Vito
@kinia 17.10.2016 21:05

Firma oferuje wyższe zarobki/niż inne firmy/ to tylko dlatego ,że trafiają do bogatszych Niemców,ale i tak swoje zarabiają tak samo jak u tych mniej zamożnych

joanna

emilia - firma przedstawia kilka aktualnych zleceń do wyboru, które są szczegółowo opisane, jeżeli masz dodatkowe pytania to kontaktują się z niemiecką rodziną , aby rozwiać wątpliwości. Warunki są zawsze podane przy zleceniu, aby nie było niejasności ani żadnych niedomówień. Praca nie jest lekka, chociaż dużo zależy od tego w jaki stanie jest podopieczny, jak decydujesz się jechać na zlecenie do osoby, którą trzeba podnosić np. z wózka do łóżka, czy z wanny na wózek to jest ciężko, ale wiadomo, że praca jest w tym wypadku lepiej płatna. Zlecenia są różne i można wybrać taką ofertę, która będzie nam pasować.

joanna

Jeśli chodzi o zakwaterowanie to mieszka się z rodziną podopiecznego, albo tylko z nim samym a ktoś z rodziny co kilka dni przychodzi sprawdzić czy niczego nie potrzebujemy i czy wszystko jest ok. Ja pracuje w tym zawodzie od kilku lat i bywało różnie. Mi jest lepiej mieszkać z rodziną, po prostu czas szybciej mija. Centrum pracy 24 to rzetelna firma.

fran_milecka

Rzeczywiście CentrumPracy24 miało jakiś czas temu problemy wizerunkowe przez opiekunki nadużywające alkoholu, według mnie trochę niesłusznie. Oferują dobre stawki, poza tym informują, jakie warunki zastanie się na miejscu i jakie czynności trzeba będzie wykonywać przy podopiecznym. Nikt nie powinien być zdziwiony, że praca przy osobie leżącej jest ciężka. Współpracuję z nimi od 4 lat i nigdy nie miałam problemu z wypłatami, warunki współpracy zawsze były jasne.

Helena

Ja na miejscu w Niemczech otrzymałam wsparcie ze strony firmy. Rodzina u której byłam miała problem co do moich przerw w pracy, jako, że moja znajomość niemieckiego jest podstawowa (dopiero się uczę), to nie mogłam do końca zrozumieć o co im chodzi, poprosiłam o wsparcie i otrzymałam pomoc.

anonim

(usunięte przez administratora)

0123

Nie ma pomocy koordynatorow, trzeba radzic sobie samemu...

Helena

Ja jestem zadowolona ze współpracy z tą firmą, jeżdżę do Niemiec do pracy jako opiekunka osób starszych, pracuję na podstawie umowy-zlecenie, zarobki nie są złe. Oczywiście wcześniej trzeba przejść telefoniczną rozmowę rekrutacyjną, na miejscu jest koordynator, który w razie potrzeby służy pomocą.

zosia

Bardzo smieszne ... prezes sam wystawia z dwoch kont opinie .. ubawilam sie po pachy no ale coz powiedziec po za tym ze trzeba na ta firme uwazac a najlepiej omijac z daleka

zosia

Bardzo smieszne ... prezes sam wystawia z dwoch kont opinie .. ubawilam sie po pachy no ale coz powiedziec po za tym ze trzeba na ta firme uwazac a najlepiej omijac z daleka

0123

Alkoholu nie spozywalam, referencje od rodziny jak najbardziej pozytywne. Umowa byla podpisana i odeslana wiec nie ma sie do czego przyczepic ze cos zle zrobilam. Jedynie to z waszej strony teraz wychodzą takie jaja, wiec niech kazdy wie co z was za agencja, firma czy centrum pracy :)

Teresa

Mark co masz na myśli że publicznie nie jest dobrze widziana ?

Zenon

pracowałem w tej firmie 27 dni w grudniu 2014r i był problem z wypłata ale nie z winy firmy tylko rodziny niemieckiej , która wmówiła sobie ze nie będzie polakom płacić , ,Centrum pracy zagwarantowało ze pieniądze odbiorą i tak się tez stało pod koniec marca wypłacono mi wszystko , ZUS i inne tez od 3940zl. Polecam , prawdopodobnie wrócę do tej firmy bo byłem zadowolony

Julka
@Zenon 03.03.2016 22:35

@Zenon Praca w grudniu, a wypłata w marcu? i to dobra firma! Miałeś umowę z CP24 czy z Niemcami? Ciebie nie powinno obchodzić, czy Niemcy zapłacili i czy przed terminem czy po. PO TYM PRZYKŁADZIE WIDAĆ PROFESJONALNOŚĆ FIRMY !

Porek
@Zenon 03.03.2016 22:35

Do Zenona, czemu odszedłeś skoro tak dobrze było :-) pan prezes sam musi pisać pozytywy na temat firmy którą reprezentuje :-) straszne ale co się nie robi dla własnego zadowolenia :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))

anonim

(usunięte przez administratora)

K

Umowa o pracę jest zawierana od 1-go dnia pobytu w pracy, natomiast po pół roku można otrzymać lub i wcześniej umowę na czas nieokreślony. Aktualnie poszukujemy specjalisty do spraw rekrutacji z biegłą znajomością języka niemieckiego. Chętnych Państwa zapraszamy do kontaktu. Oferujemy kursy o stosunkowo niskich cenach indywidualne bądź grupowe w zależności od Państwa potrzeb. Pod koniec roku 2015 udało nam się utworzyć również markę przewozów międzynarodowych do Niemiec i Holandii, w związku z tym zapraszamy również do kontaktu zawodowych kierowców oraz potencjalnych klientów. Istniejemy na rynku od 2012 roku. Rok temu przekształciliśmy się w spółkę. Pragniemy nadal budować dobrą opinie firmy w oparciu o zaufanie, szczerość i solidność. Możemy osiągnąć jeszcze więcej ale tylko i wyłącznie z Państwa pomocą bo bez Was nie byłoby nas!

Katarzyna Strzoda

Firma Centrum Pracy 24 Sp.z o.o. Poszukuje osób chętnych do pracy w charakterze „Opiekun/ki osoby starszej” za granicą. Centrum Pracy 24 jest firmą, która w głównej mierze świadczy usługi opieki całodobowej. Posiadamy wieloletnie doświadczenie na rynku. Naszym priorytetem jest dbanie o zadowolenie wszystkich stron zaangażowanych w usługę opieki. Cechują nas solidność, indywidualne podejście do każdego przypadku, rodzinna atmosfera i zaangażowanie. Oferujemy: - Atrakcyjne wynagrodzenie (1000-1500 Euro) - Legalną pracę na terenie Niemiec - Zatrudnienie na warunkach niemieckich (Niemieckie ubezpieczenie KKH oraz składki) - Możliwość zdobycia cennego doświadczenia - Organizacja wyjazdu oraz zwrot kosztów podróży - Stały kontakt z koordynatorem firmy Wymagania: - Znajomość języka niemieckiego w stopniu przynajmniej komunikatywnym - Doświadczenie w opiece nad osobami starszymi - Miłe usposobienie, empatia, odpowiedzialność - Mile widziane prawo jazdy kat. B Posiadamy dużo ciekawych ofert! Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV wraz ze zdjęciem na adres e-mail kontakt@centrumpracy24.com Kontakt telefoniczny w godz. 8.00-16.00 Tel. (32) 235-31-72 Kom. 784-334-918 Kom. 531-725-004

basia

byłam pare razy z tej firmy i powiem że firma jest ok,godna polecenia,chętnie skorzystam z ich ofert pod warunkiem że wynagrodzenie będzie porównywalne z innymi firmami,pozdrawiam.

Zostaw opinię o Centrum Pracy 24 - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Pracy 24