Centrum Pracy 24

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 39 ocen.

Centrum Pracy 24
3 39

Opinie o Centrum Pracy 24

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Pracy 24

Marta

@Tymon, masz jakieś informacje co do Centrum Pracy 24. Udał sie uzyskać jakieś informacje? Odpowiadając na pytania użytkowników na forum powinniście mieć świadomość, że pomagacie komuś w znalezieniu nowego miejsca zatrudnienia.

   
Tymon

Podpowiedzcie jak się pracuje z firmą? Warto zaczynać??

   
Zosieńka

Nigdy więcej współpracy z nimi!!!

   
Adam 13
@Zosieńka 24.04.2017 16:19

??? Fakty? Argumenty?

   
Administrator

Zachęcam do pozostawiania opinii na temat pracodawcy Centrum Pracy 24, będzie to pomocne dla osób, które myślą o zatrudnieniu się w tej firmie.

   
Marta

@Janusz czy dostałeś swoje wynagrodzenie? Jak sprawa się zakończyła? A może zgłosiłeś to gdzieś? Pamiętaj, że na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam, aby zapoznać się z regulaminem forum, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz swój komentarz na temat firmy Centrum Pracy 24.

   
Marta

@Zosieńka dlaczego nie polecasz współpracy z firmą Centrum Pracy 24? A może pracował ktoś na stanowisku Specjalista ds. rekrutacji i obsługa klienta?

   
maryska

Wyjechałam od nich do pracy rok temu. Opiekuje się straszą Panią w wieku 80 lat. wiadomo dni bywają różne, ale lubię tą pracę i moją podopieczną. Zarobki bardzo dobre, wszystko zgodnie z umową i co ważne bardzo dobrze zorganizowane bez dziwnych niespodzianek na miejscu.

   
PP

mysle ze najlatwiej opisac sytuacje z pominięciem wlasnych błędów i niedopatrzen wzgledem pracodawcy... tak wiec nie oceniajmy pochopnie, jesli nie znamy pelnego obrazu sytuacji :) Praca opiekunki łatwa nie jest, jednak kazda osoba decydująca sie na opieke nad osobą starszą za granicą i współprace z agencją również ma zobowiązania, a jesli sie z czesci nich nie wywiązuje to pomija te kwestie zrzucajac całą wine na agencje. Nie raz nie dwa takie przypadki sie zdarzają ;)

   
Prawda

Firma kogucik, co innego oferują na rozmowie, co innego zastaje się w rzeczywistości, krętactwo pełną parą. Nieuczciwa firma, trzeba wystrzegać się takich kłamców! Wyzyskiwacze!

   
Ewka
@rozczarowana 16.12.2016 09:45

Sztela glodowa, ale jednak byli wspanialomyslni i zaopiekowali sie Toba? Nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby ktos mnie nie odebral z dworca. Koordynatorka ze strony niemieckiej zawsze osobiscie wprowadza opiekunke do domu podopiecznego. Bzdury piszesz i tyle.

   
Wanilia

Wspolpracowalam z ta firma dluzszy czas. Teraz wyjechalam na jakis z Polski ale po powrocie mam nadzieje na kontynuacje wspolpracy. Firma profesjonalna, panie z biura przemile, kiedys nawet uwzgledniono moje preferencje odnosnie powrotu malym busem. Pensje zawsze na czas lub przed czasem, adekwatne do obowiazkow. Kiedy potrzebowalam wsparcia na linii podopieczna-ja, sprawa zostala zalatwiona dyplomatycznie i naprawde profesjonalnie. Z czystym sumieniem moge polecic te firme. Nigdy nie brakuje im ofert, czulam sie naprawde bezpiecznie, panie z biura i koordynatorki z Niemiec sa w stalym kontakcie z opiekunka. Pozdrawiam cale biuro i pania Sabine. Halina

   
ania

Umiejętności językowe są weryfikowane poprzez rozmowę telefoniczną, no chyba że mieszkasz blisko i możesz podejść do biura, to wtedy na miejscu. Jeśli chodzi o poziom zależy od pracy, czasami wystarczy tylko podstawowy.

   
2-

z tego co wiem to jak się jedzie z wami do pracy na pomoc domową do Niemiec to podstawowy język niemiecki jest wymagany - no tylko ciekawi mnie również w jakis psobó jest on weryfikowany podczas procesów rekrutacyjnych - czy ktoś może mi udzielić takiego info?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Vito
@kinia 17.10.2016 21:05

Firma oferuje wyższe zarobki/niż inne firmy/ to tylko dlatego ,że trafiają do bogatszych Niemców,ale i tak swoje zarabiają tak samo jak u tych mniej zamożnych

   
joanna

emilia - firma przedstawia kilka aktualnych zleceń do wyboru, które są szczegółowo opisane, jeżeli masz dodatkowe pytania to kontaktują się z niemiecką rodziną , aby rozwiać wątpliwości. Warunki są zawsze podane przy zleceniu, aby nie było niejasności ani żadnych niedomówień. Praca nie jest lekka, chociaż dużo zależy od tego w jaki stanie jest podopieczny, jak decydujesz się jechać na zlecenie do osoby, którą trzeba podnosić np. z wózka do łóżka, czy z wanny na wózek to jest ciężko, ale wiadomo, że praca jest w tym wypadku lepiej płatna. Zlecenia są różne i można wybrać taką ofertę, która będzie nam pasować.

   
joanna

Jeśli chodzi o zakwaterowanie to mieszka się z rodziną podopiecznego, albo tylko z nim samym a ktoś z rodziny co kilka dni przychodzi sprawdzić czy niczego nie potrzebujemy i czy wszystko jest ok. Ja pracuje w tym zawodzie od kilku lat i bywało różnie. Mi jest lepiej mieszkać z rodziną, po prostu czas szybciej mija. Centrum pracy 24 to rzetelna firma.

   
fran_milecka

Rzeczywiście CentrumPracy24 miało jakiś czas temu problemy wizerunkowe przez opiekunki nadużywające alkoholu, według mnie trochę niesłusznie. Oferują dobre stawki, poza tym informują, jakie warunki zastanie się na miejscu i jakie czynności trzeba będzie wykonywać przy podopiecznym. Nikt nie powinien być zdziwiony, że praca przy osobie leżącej jest ciężka. Współpracuję z nimi od 4 lat i nigdy nie miałam problemu z wypłatami, warunki współpracy zawsze były jasne.

   
Helena

Ja na miejscu w Niemczech otrzymałam wsparcie ze strony firmy. Rodzina u której byłam miała problem co do moich przerw w pracy, jako, że moja znajomość niemieckiego jest podstawowa (dopiero się uczę), to nie mogłam do końca zrozumieć o co im chodzi, poprosiłam o wsparcie i otrzymałam pomoc.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
0123

Nie ma pomocy koordynatorow, trzeba radzic sobie samemu...

   
Helena

Ja jestem zadowolona ze współpracy z tą firmą, jeżdżę do Niemiec do pracy jako opiekunka osób starszych, pracuję na podstawie umowy-zlecenie, zarobki nie są złe. Oczywiście wcześniej trzeba przejść telefoniczną rozmowę rekrutacyjną, na miejscu jest koordynator, który w razie potrzeby służy pomocą.

   
zosia

Bardzo smieszne ... prezes sam wystawia z dwoch kont opinie .. ubawilam sie po pachy no ale coz powiedziec po za tym ze trzeba na ta firme uwazac a najlepiej omijac z daleka

   
zosia

Bardzo smieszne ... prezes sam wystawia z dwoch kont opinie .. ubawilam sie po pachy no ale coz powiedziec po za tym ze trzeba na ta firme uwazac a najlepiej omijac z daleka

   
0123

Alkoholu nie spozywalam, referencje od rodziny jak najbardziej pozytywne. Umowa byla podpisana i odeslana wiec nie ma sie do czego przyczepic ze cos zle zrobilam. Jedynie to z waszej strony teraz wychodzą takie jaja, wiec niech kazdy wie co z was za agencja, firma czy centrum pracy :)

   
25412

UWAGA NA TĄ "AGENCJĘ" !!! Przed wyjazdem po 10 telefonów dziennie a później jak przychodzi do wypłaty to jest problem! Już ponad pół roku nie mogę odzyskać swoich pieniędzy!!!

   
Klaudia
@25412 03.06.2016 11:13

Jeżeli nadużywał/a Pan/i alkoholu bądź nie odesłał/a umowy to oczywiste, że nie otrzyma Pan/i wynagrodzenia. Następnym razem proszę mięć w sobie odrobinę godności oraz honoru i podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem gdyż nie pozwolę sobie na bezpodstawne oczernianie firmy (firmy nie agencji). Jesteśmy jedną z nielicznych firm, która akurat broni interesu swoich pracowników więc proszę sobie darować, usunąć komentarz i nie wystawiać się na pośmiewisko. Pozdrawiam

   
Teresa

Mark co masz na myśli że publicznie nie jest dobrze widziana ?

   
Zenon

pracowałem w tej firmie 27 dni w grudniu 2014r i był problem z wypłata ale nie z winy firmy tylko rodziny niemieckiej , która wmówiła sobie ze nie będzie polakom płacić , ,Centrum pracy zagwarantowało ze pieniądze odbiorą i tak się tez stało pod koniec marca wypłacono mi wszystko , ZUS i inne tez od 3940zl. Polecam , prawdopodobnie wrócę do tej firmy bo byłem zadowolony

   
Porek
@Zenon 03.03.2016 22:35

Do Zenona, czemu odszedłeś skoro tak dobrze było :-) pan prezes sam musi pisać pozytywy na temat firmy którą reprezentuje :-) straszne ale co się nie robi dla własnego zadowolenia :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
K

Umowa o pracę jest zawierana od 1-go dnia pobytu w pracy, natomiast po pół roku można otrzymać lub i wcześniej umowę na czas nieokreślony. Aktualnie poszukujemy specjalisty do spraw rekrutacji z biegłą znajomością języka niemieckiego. Chętnych Państwa zapraszamy do kontaktu. Oferujemy kursy o stosunkowo niskich cenach indywidualne bądź grupowe w zależności od Państwa potrzeb. Pod koniec roku 2015 udało nam się utworzyć również markę przewozów międzynarodowych do Niemiec i Holandii, w związku z tym zapraszamy również do kontaktu zawodowych kierowców oraz potencjalnych klientów. Istniejemy na rynku od 2012 roku. Rok temu przekształciliśmy się w spółkę. Pragniemy nadal budować dobrą opinie firmy w oparciu o zaufanie, szczerość i solidność. Możemy osiągnąć jeszcze więcej ale tylko i wyłącznie z Państwa pomocą bo bez Was nie byłoby nas!

   
Katarzyna Strzoda

Firma Centrum Pracy 24 Sp.z o.o. Poszukuje osób chętnych do pracy w charakterze „Opiekun/ki osoby starszej” za granicą. Centrum Pracy 24 jest firmą, która w głównej mierze świadczy usługi opieki całodobowej. Posiadamy wieloletnie doświadczenie na rynku. Naszym priorytetem jest dbanie o zadowolenie wszystkich stron zaangażowanych w usługę opieki. Cechują nas solidność, indywidualne podejście do każdego przypadku, rodzinna atmosfera i zaangażowanie. Oferujemy: - Atrakcyjne wynagrodzenie (1000-1500 Euro) - Legalną pracę na terenie Niemiec - Zatrudnienie na warunkach niemieckich (Niemieckie ubezpieczenie KKH oraz składki) - Możliwość zdobycia cennego doświadczenia - Organizacja wyjazdu oraz zwrot kosztów podróży - Stały kontakt z koordynatorem firmy Wymagania: - Znajomość języka niemieckiego w stopniu przynajmniej komunikatywnym - Doświadczenie w opiece nad osobami starszymi - Miłe usposobienie, empatia, odpowiedzialność - Mile widziane prawo jazdy kat. B Posiadamy dużo ciekawych ofert! Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV wraz ze zdjęciem na adres e-mail [email protected] Kontakt telefoniczny w godz. 8.00-16.00 Tel. (32) 235-31-72 Kom. 784-334-918 Kom. 531-725-004

   
basia

byłam pare razy z tej firmy i powiem że firma jest ok,godna polecenia,chętnie skorzystam z ich ofert pod warunkiem że wynagrodzenie będzie porównywalne z innymi firmami,pozdrawiam.

   
kasia

odradzam ta firme klamia za wszelka cenie brania rodziny niemieckie a nas maja za alkoholiczki niech ta pani klaudia kowal powi ile ma procesow w sadze

   
Klaudia
@kasia 07.07.2015 16:28

Pani komentarz przyznam rozbawił mnie do łez lecz proszę sobie wyobrazić, że ani jednego.. Widocznie skoro ewidentnie klient stwierdził nadużycie alkoholu i przedstawia mi ku temu dowody oraz argumenty nie mam podstaw myśleć ani też uważać inaczej. Drogie Panie/Panowie rodacy same/sami ciężko pracujecie na swoją opinie, gdyż nikt z palca sobie takich oskarżeń nie wysysa. Wielokrotnie sama również byłam świadkiem nadużywania alkoholu ze strony opiekunek/opiekunów podczas podróży autokarem dość popularnego przewoźnika więc proszę wybaczyć i zostawić sobie swoje zbędne komentarze dla siebie lub mieć w sobie tyle odwagi i skonfrontować sprawę osobiście. Proszę administratora aby nie usuwał tej opinii z uwagi na fakt, iż wypowiedź Pani Katarzyny zawiera liczne uchybienia i niejako mija się z prawdą, którą należało wyjaśnić.

   
Ewa

Opiekunki! Uwaga na firmę Centrum Pracy 24. Katastrofa! Nie liczą się z człowiekiem, kłamią , kręcą. Za nic mają opiekunki. Obiecują gruszki na wierzbie, a potem zero kontaktu. Kompletny brak profesjonalizmu. Każda inna firma jest lepsza od Centrum Pracy 24 z Gliwic.

   

Zostaw opinię o Centrum Pracy 24 - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Pracy 24