Civis Polska Sp. Z. o. o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 548 ocen.

Civis Polska Sp. Z. o. o.
2 548 6 1

Opinie o Civis Polska Sp. Z. o. o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dominika

Kilka osób wspomniało w wątku o karach, może ktoś wyjaśnić, z jakiego powodu są nakładane? Czy jest zapis w umowie, który o tym mówi? @marek, dlaczego masz negatywne zdanie na temat firmy? Byłeś bądź jesteś jej pracownikiem? Wspomniałeś, że "wszystkiego brakuje", co masz na myśli?

cabal
@Dominika 18.09.2018 21:55

Kary brak legitymacji brak stroju sluzbowego nie uzupełniana na bieżąco ksiazka brudne buty śmiech zwłaszcza że w butach się chodzi.Oprocz tego kara za przebywanie w socjalu poza przerwami.Jest zapis jest też cennik kar ile i za co.Trzeba być chorym na umyśle żeby o tej firmie mieć dobre zdanie nieplacone składki,niezgloszone zatrudnienie.Wyplaty nie ma w terminie zawsze po czasie.I na koniec ta wspaniała oszczędność PKP na malych dworcach interwencja pojedynczo ,bo jest tylko jeden pracownik na sluzbie nie ma co się dziwić, że brak chętnych do pracy.

Mocny dworcowy
@cabal 19.09.2018 11:46

Mocni Dworcowi nie płacą kar :)

Mocny dworcowy
@Dominika 18.09.2018 21:55

Żadnych kobiet w ochronie dworca.

cabal
@Mocny dworcowy 19.09.2018 13:19

To chyba nie od nich zależy odciągane jest od wyplaty.W sumie nie wiem kto to jest inne województwo.

cabal
@cabal 19.09.2018 11:46

Napisze jeszcze o ciuchach ze służbowych masz tylko bluzę i koszulkę reszta rzeczy buty i spodnie w swoim zakresie.Ubior zimowy rękawiczki i za mała czapka.Kurtki jedna na trzy osoby.Sami oceńcie jak to wygląda osoba kontrolując patrzy z politowaniem od razu wie że buty i spodnie nie są firmowe.

anonymous
@Mocny dworcowy 19.09.2018 13:20

Co za debil - ruda z posnania Ci dam!!! To jest dopiero babochlop

Ochrona pkp śląsk

PKP SA ogłosiły przetarg na ochronę dworców kolejowych. Chodzi o obiekty wchodzące w skład wszystkich sześciu Oddziałów Gospodarowania Nieruchomościami, które są zlokalizowane w Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Poznaniu, Warszawie i Wrocławiu. Spółka poinformowała, że zamówienie jest podzielone na części i dla każdego oddziału można składać oddzielną ofertę. Oferty należy składać do 20 czerwca tego roku. Ochrona dworców ma się rozpocząć ostatniego dnia września tego roku i zakończyć 31 marca roku 2020. Pod koniec maja tego roku przewodniczący sejmowej komisji infrastruktury Bogdan Rzońca (PiS) poinformował, że trwają prace nad nowelizacją ustawy, która pozwoli Straży Ochrony Kolei ochraniać dworce kolejowe. - Chodzi o to, żeby Straż Ochrony Kolei (SOK) mogła ochraniać dworce i jednocześnie weszła w skład Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji - mówił wtedy Rzońca. Obecnie SOK wchodzi w skład struktur PKP Polskich Linii Kolejowych i nie ma uprawnień do zabezpieczenia porządku i bezpieczeństwa na dworcach kolejowych. Straż Ochrony Kolei zatrudnia około 3100 funkcjonariuszy w 16 Komendach Regionalnych i 78 Posterunkach SOK. Obsługuje ponad 18 tys. km linii kolejowych oraz blisko 5 tys. pociągów osobowych i pośpiesznych w ciągu doby

znawca tematu

Podobno PKP wypowiada umowę Civisovi, dlatego tak lecą kary. Chodzą słuchy ,że Impel przystępuje na dworcach do przetargu na sprzątanie, ochronę i zabezpieczenia techniczne. Chcą cały pakiet, (PKP zadowolone, bo jedna firma obsłuży im wszystko). Niby mają pozbyć się tylko tych ludzi którzy zostali w Civisie. Jest to decyzja z góry.

Zimny Lech
@znawca tematu 14.03.2018 11:13

Czyli jak? Wywalą tych co robili w Impelu ale nie godząc się na nowe miejsca pracy (często mniejsze stawki) pozostali nadal na dworcu? Trochę to chore bo gdy zaczną zwalniać ludzi z pewnym doświadczeniem to raz że będą wakaty a dwa to będą mieć ludzi z przypadkowej łapanki i zanim ogarną tą robotę to minie trochę czasu. Byłby to samobój na samym początku. U mnie w mieście na dużym zakładzie wyleciała jedna ze znanych firm a z dnia na dzień weszła inna znana w całym kraju. Oczywiście nie chcieli nikogo w spadku co nie miało merytorycznego uzasadnienia a chodziło o rozgrywkę miedzy koordynatorami i prezesami. Skończyło się że na obiekcie nie miał kto pracować. Miejscowi nie pchali się drzwiami i oknami głownie z tego że nowa firma zaoferowała niższe stawki. Przez długie tygodnie dowozili ludzi nawet ponad 100 km, zatrudniali ochroniarzy ze sklepów i to bez wpisu.Ale i oni nie chcieli tam pracować. Chociaż sama praca i zakład były ok. Skończyło się tak że podnieśli stawki i zwrócili się do byłych pracowników. Część miała już inną pracę ale kilku wróciło na stare śmieci i dopiero wówczas można było powiedzieć że ochrona zakładu funkcjonuje tak jak powinna. Podobnie będzie jak Impel zwolni doświadczonych pracowników a zatrudni samych świerzaków. Skąd ich weźmie? Chyba że stawki rozpoczną od 14 zł/netto. Ale i to nie gwarantuje ludzi ponieważ ochroniarze wiedzą że praca na dworcu z pijakami, penerami, czubkami itp to najbardziej niewdzięczna robota. Robota gdzie praktycznie codziennie ryzykuje się obiciem pyska. Bo służby dwuosobowe nadal są marginesem. Zdaję sobie sprawę że są osoby przypadkowe w ochronie ale zdecydowana większość robi to co do nich należy. Tak że nie bardzo wierzę w zwalnianie ludzi którzy dzisiaj robią w Civisie. Chyba że tak jak pisałem ich obecność jest sporym nieporozumieniem. Tu nie chodziłoby też o 10 czy 100 ludzi w Polsce ale o tysiące. Tylko że na rynku brak ludzi. Zwłaszcza młodych, sprawnych, z doświadczeniem i wszelkimi uprawnieniami. Proponuje nie nakręcać się ale ze spokojem czekać na rozwój wypadków. O ile się orientuję to Civis pierwsze dworce przejął chyba w maju ubiegłego roku i to na rok. jeżeli tak było naprawdę to wkrótce zobaczymy co się będzie działo.

Były
@znawca tematu 14.03.2018 11:13

to musieli by zwolnić 90% ludzi. I w impelu znowu by stali stare dziady bez uprawnień

Doman
@Zimny Lech 14.03.2018 21:55

Widac ze jestes jednym z nielicznych normalnych ludzi, jacy w ochronie pozostali. Na moim terenie Civis to ludzie z kupionymi wpisami, alkoholicy ze spalonymi mostami w innych firmach, lub tacy, ktorzy chodza z pracy do pracy, by wyrobic 300 h. Zmiana firmy nic nie da.Jedynie wywalenie wszelkich AO z dworcow plus rekrutacja do nowo powstalej sluzby.Pracuje w ochronie prawie 20 lat wiec wiem co mowie.

PRACOWNIK
@Doman 15.03.2018 13:37

To jest słuszne stanowisko,ale z tym musisz się zgłosić do Prezesów Firm i Właścicieli,tylko uważaj żeby ciebie nie zwolnili i wyrzucili na zbity p..k.POWODZENIA>

Doman
@PRACOWNIK 15.03.2018 16:06

Nie jestem pracownikiem Civis drogi kolego.Robilismy wywiad srodowiskowy i kilku chlopakow do nas ucieklo.

anonymous
@znawca tematu 14.03.2018 11:13

Skąd masz takie informacje z Radia Maryja czy w Impelu powiedzieli i masz przekazać dalej.Nie śmiej zamętu bo ja słyszałem.ze IMPEL padl.Jak byś miał pojęcie to byś wiedział że IMPEL stracił wiele obiektów na własne życzenie praktycznie więcej jak pół Pomorskiego.Koordynatorzy sami stwierdzili z Impela że nie chcą dworców.

Doman
@anonymous 16.03.2018 15:28

To jest niebezpieczna robota.Szczegolnie na wiekszych obiektach.Skoro bezdomni z bandyterka maja pobic inwalidow to AO woli ich ratowac.Lepiej takie obiekty odpuscic.Tu juz jest potrzebna ochrona

NotYourBusiness
@znawca tematu 14.03.2018 11:13

Panie kolego bardzo dobrze słyszałeś. Odnosząc się do innych wypowiedzi. Tak - robota na dworcu to słaba opcja. Sam tak pracowałem jakiś czas, nie było ani lekko ani przyjemnie ale wiem na co się pisałem. Kwestia zmiany firmy i teoretycznie pracowników. Civis wszedł na obiekty z dużym opóźnieniem przez brak ludzi. Ostatecznie dochodziło do absurdów gdzie pracownicy ochrony trzaskali maratony po nawet 4 dni bez przerwy tylko po to, by na papierku to ładnie wyglądało. Wiele skarg na brak kwalifikacji, spożywanie alkoholu w czasie służby, brak kultury. Jak się bierze ludzi z ulicy to tak jest. Pewna liczba osób pracuje bądź pracowała w civis bez stosownych uprawnień. Osobiście byłem świadkiem gdzie koordynator w stroju cywilnym sprawdzał bilet podróżnemu, bo miał podejrzenia że jest to osoba bezdomna. Podróżny niedość, że miał bilet to okazał się osobą mającą gdzie mieszkać. Totalny absurd i brak wychowania. Takich sytuacji z jednego obiektu mógłbym wymieniać pełno. Wracając do pracowników jako "stałych". Wiele osób z innej firmy zgodziło się zostać na obiekcie zmieniając firmę. I tylko dlatego, że znali obiekt i okolicznych żuli, byli przyzwyczajeni do pracy w tym konkretnym miejscu. Mały % "stałych bywalców" się na to zgodził. Wiele osób odradzało mi podejmowanie współpracy z w.w. firmą. Nie posłuchałem i mam za swoje. Jedna wielka parodia, brak profesjonalizmu, brak jakiejkolwiek kultury ze strony koordynatora.

Puchatek
@NotYourBusiness 27.03.2018 05:51

Piotr

Potwór
@Puchatek 29.03.2018 19:34

Niestety nie.

PKP
@NotYourBusiness 27.03.2018 05:51

a kiedy ten przetarg ??

koordynator katowice
@znawca tematu 14.03.2018 11:13

po co takie bzdury wypisujesz

Oficer
@znawca tematu 14.03.2018 11:13

Raczej ochrony nie będzie ma wejść w życie rozporządzenie że ma być ochrona kolei(Sok).

Barry
@Oficer 11.04.2018 22:52

Bzdury Ochrona jest i bedzie So nie daj rady Nigdy ich nie ma jak potrzena.A w nocy na dworcach to w ogole.

PRACOWNIK
@Oficer 11.04.2018 22:52

Z tego co Mi wiadomo to SOK ma problemy z ludzmi do pracy,wszędzie ma braki kadrowe.I I skąd od razu będzie miał ludzi a wiadomo przecież że połowa pracowników ochrony nie nadaje się do takiej służby.

cabal
@NotYourBusiness 27.03.2018 05:51

Dałeś plamę znawco tematu ten podróżny to stały bywalec dworca.Bilet ma ok ale nigdy z niego nie korzysta.Zawsze do rana albo południa przesiaduje czytaj śpi na dworcu.Taki to z Ciebie znawca tematu i na koniec zatrudnij się jako P.O poznasz wszystkich meneli będziesz wtedy mógł pisać te swoje wypociny i oceniać.

decyzjagrzybowskiego
@znawca tematu 14.03.2018 11:13

Raczej decyzja Pawła.G układy i kolesiostwo

cabal
@PKP 02.04.2018 23:24

Do 30 na dworcach ma być Civis o północy 30 września jeśli przegrali zmiana firmy warmińsko mazurskie i pomorskie do tej pory nikt nie wie kto wygrał strona PKP nie odpala się.Jesli wygrała C to bardzo marnie.

cabal
@Oficer 11.04.2018 22:52

Dodaj tylko że od trzech lat są te przymiarki nikt rozsądny nie traktuje tych rewelacji poważnie.Brak tam ludzi w SOK niskie pensje obecnie same brzuchate dziadki tam pracują.Kto rozsądny pójdzie do pracy za 1500.Jak piszesz rozporządzenie i co z tego rozporządzenie a życie to dwie różne strony.

Gros
@cabal 20.09.2018 04:45

No właśnie już 20 i nikt nic nie wie , zostało 10 dni a warmińsko mazurskie niewiadomo kto przejął .

Noobel

Witam,czy ktoś wie jaka będzie stawka za godzinę na dworcach po 30 września??

s. Konfabulacja
@Noobel 26.08.2018 16:10

Od 13 do 14,50 netto w zależności od kategorii.

Gros
@s. Konfabulacja 26.08.2018 16:45

Wiadomo już jaka firma będzie po 30 września ?

Noobel
@s. Konfabulacja 26.08.2018 16:45

Podobno za etat ma być minimalna krajowa...

Sardynka
@Gros 26.08.2018 21:17

https://pkpsa.pl › images › przetarg-15558 Poczytaj ta tabelke. Na niektore dworce startowała jedna firma

Pracownik
@Noobel 26.08.2018 16:10

Na jakiego typu Dworcach

Gros
@Sardynka 28.08.2018 08:13

Nic tu nie mogę znaleźć , kto będzie w warmińsko-mazurskie , zostaje Civis ?

Sardynka
@Gros 28.08.2018 10:26

Naucz sie czytac a nie tylko oczekuj od innych.

Gros
@Sardynka 28.08.2018 18:59

Tam też byłeś taki mądry ?????

MafiaSiciliano
@Gros 28.08.2018 23:07

OGN Gdansk jakis Memling wygrał

PolskaPanstwoMafijne
@Noobel 26.08.2018 16:10

Jaka stawka? Tu nie ma zadnej stawki poniewaz mozna dostac kare nawet kilkaset zlotych nawet na umowe o prace wiec nie masz gwarancji zadnej stawki i wyplaty. Nie wiesz za ile pracujesz taka jest prawda.

Italianal
@MafiaSiciliano 29.08.2018 08:07

Memling ten malarz :) czy Memling Security ?

Włoszki Sa grube
@Italianal 29.08.2018 17:06

jest 29 sierpnia i dalej nic nie wiadomo

Italianal
@Włoszki Sa grube 29.08.2018 20:52

Indeed.

anonymous
@Gros 26.08.2018 21:17

Civis zostaje dalej na 18 miesięcy

Pracownik
@anonymous 30.08.2018 13:37

Jes, jes,jes.....

Pracownik
@Noobel 26.08.2018 16:10

Jak ty nie wiesz 13.70 brutt.sprawdzone.

Pracownik

Taka stawka musi być na zlecenie.to jest minimum a od 1 stycznia 2019r. Będzie 14.50 brutto.

cabal
@MafiaSiciliano 29.08.2018 08:07

Nie jakiś tylko Z.P.Ch płaca marnie traktują ludzi jak śmieci.Poczytaj opinie z Gdańska zaraz coś nie pasi robią z Ciebie albo alkoholika albo złodzieja albo jedno i drugie w myśl zasady każdy pijak to (usunięte przez administratora)

Pracownik
@s. Konfabulacja 26.08.2018 16:45

Ha.ha.zarty chyba od 13.70 brutto do 14.50.

Marketowy

Właśnie wstałem. Śniło mi się że jestem Mocny Dworcowy i patroluje dworzec PKP w Katowicach i nosze kamizelke i ŚPB ale niestety obudził mnie budzik i trzeba jechać do marketu. Szkoda że nie mam wpisu KPOF ale mam grupę 02P i nie chcą mi dać. Dobrze że chociaż w markecie jestem potrzebny. A może p.Koordynator weźmie mnie na operatora monitoringu i będę mógł oglądać bohaterów z dworca w Katowicach.

Marketowy

Ale jaja podobno największe cykory to są dworcowi w katowicach wtedy kiedy potrzeba to ich nie ma , a o takim mocnym dworcowym nawet nikt nie słyszał a więc gościu musi coś brać

Mocny dworcowy
@Marketowy 18.09.2018 20:54

Te cykosynek ino nie cykory. Mocni Dworcowi to elita wśród ochrony.

bandziorek
@Mocny dworcowy 19.09.2018 10:37

Zwłaszcza ty biedaku

Ćmoki
@Mocny dworcowy 19.09.2018 10:37

Elita elit największych cykorów na grupach inwalidzkich...hahaha...

Janusz

Na dworcu w Katowicach nikt nie chce pracować najlepsi ludzie odeszli podwyższki nie mają już od 3 lat. Atmosfera jest paskudna . Także nikomu nie radzę iść tam do roboty.

Waldek
@Janusz 19.09.2018 06:12

Zapomniałeś dodać że donoszą na siebie

Snicker
@Waldek 19.09.2018 08:47

Najbardziej wali z ucha mocarz dworcowy.

Waldek
@Snicker 19.09.2018 09:05

Ten z zepsutymi zębami?

Snicker
@Waldek 19.09.2018 09:24

Jo, ten który pisze że praca na dworcu to całe jego życie.

anonim

(usunięte przez administratora)

W. White

Mocny daj namiar na dilera bo dobry towar ci opycha. Mózg ryjek należycie. No chyba że masz schize od urodzenia. To przepraszam.

Mocny dworcowy

Przeczytaliśmy to nic nie ma o Katowicach a dlatego nie ma że tutaj dworzec chronią Mocni Dworcowi pełen profesjonalizm powinniśmy szkoluć inny h ochroniarzy

Daro
@Mocny dworcowy 17.09.2018 14:32

Pisz dalej. Prawie ci wszyscy uwierzyli...

Mocny dworcowy
@W. White 17.09.2018 14:22

Następny amator

Mocny dworcowy
@Daro 17.09.2018 14:43

Każdy kto robił u nas na dworcu wie jak jest ciężko ale wie też jaki jestem

Pod wrażeniem
@Mocny dworcowy 17.09.2018 14:32

Ta chyba jak kary dla firmy generować z tej strony słychać co nie co o Katowicach nic poza tym... szanowany przez bezdomnych...wowwww....zazdrościć

Waldek
@Pod wrażeniem 18.09.2018 18:45

Żadnych kar w Katowicach nie ma

Ubolewający

Najgorsze w tym wszystkim jest to że żeby dostać papiery kwalifikowanego wystarczy wykształcenie podstawowe a gdyby musiało być średnie to tego Mocnego dworcowego by tutaj nie było. Do tego dochodzą te grupy które psują wszystko.

Italianal
@Ubolewający 17.09.2018 18:10

Nawet zawodówka jak przy dawnej " jedynce" i już byłaby różnica. Mocarny katowicki Po i jego Potężna Piątka z całym szacunkiem dla każdej pracy spełnialiby się na cieciówkach w generalskich spodniach z lampasami. Ale ale nasza urocza moderatora Dominiczka zaczęła używać nożyczek, może i dobrze, bo jako fryzjerka pewnie byłaby lepsza.

Mocny dworcowy
@Ubolewający 17.09.2018 18:10

A ty też w McDonald's masz darmową kawę i napoje ?

Italianal
@Mocny dworcowy 17.09.2018 20:56

Spotkałem w tej pracy wiele barwnych powiedzmy osób, nie nadających się do niej zupełnie, ale aż trudno uwierzyć by ktoś taki jak Ty, jak postać którą implikują te wypowiedzi mogła istnieć w rzeczywistości i wypełniać choćby tylko poprawnie obowiązki dworcowej ochrony.

Koordynator
@Italianal 17.09.2018 19:24

Chłopiec nie zna starej ustawy

Koordynator
@Italianal 17.09.2018 22:25

Dlaczego naśmiewasz się człowieku z niepełnosprawnego?

Koordynator
@Mocny dworcowy 17.09.2018 20:56

Punkty proszę odbijać a nie w McDonald's siedzieć

Italianal
@Koordynator 17.09.2018 23:33

Zakładając że jesteś tym za kogo się podajesz i ten niepełnosprytny "profesjonał" też... dlaczego człowieku zatrudniacie takich ludzi ?

Koordynator
@Italianal 18.09.2018 01:57

A powiedz mi co ciebie to obchodzi kto i gdzie pracuje. Masz problem to się przyjmij na dworzec

Zen
@Koordynator 17.09.2018 23:36

Koordynator też odbijaj a nie funduje ochronie w macu

marek

CIVIS to nagorsza firma jak była na dworcach brak wszystkiego a kolej ich wybrałana SLASK bo dali najnizsza stawke wiec ludzie beda najnizsze płace nie ma co sie oszukiwac lepiej budowy pilnowac za taka sama stawke niz z bezdomnymi sie użerac na dworcu

Laczek Ferdka

Jestem Marian Paśdzioch, łysa (usunięte przez administratora) erotoman, wrzód na zdrowym organizmie narodu i jeszcze wiele rzeczy o mnie nie wiecie. I to że tak mało na dworcu zarabiacie to się nawet fizjologom nie śniło. Moja żona Helena się z was śmieje a sąsiad ferdek mówi, że wam kopa zasadzi z laczka. Boczek mówi że wy na służbie jecie kiche i salceson z włosami bo mała stawkę macie w morde jeża i dupkee węża.

Mocny dworcowy

Już raz tu napisałem że jestem dumny że robię na dworcu PKP w Katowicach. Jestem szanowany przez bezdomnych i patologie dworcową i nie interesuje mnie jaka firma jest na dworcu bo ja służe dworcowi bo czuję się tutaj spełniony i ważny. Razem z kilkoma kolegami tworzymy organizację Mocni Dworcowi i trzymamy się razem bo jesteśmy elitą. I nikt z was amatorzy i nieudacznicy nam niedorówna.

Mocny dworcowy ty debilu
@Mocny dworcowy 17.09.2018 17:49

Co za szantrapa cię zatrudniła? Jaki substytut koordynatora syfisu?? Gdzie się tacy idioci poza Katowicami rodzą?

Rumun
@Mocny dworcowy 17.09.2018 17:49

Ty to chyba z Sosnowca jesteś. Dawno już takich bzdur w sieci nie czytałem. Po mojemu to jesteś trollem bawiącym się odpowiedziami. Innej opcji nie ma bo nie wierzę że ktoś mógłby być tak szurnięty. Ale pisz dalej. Masz talent. ..."czuję się tutaj spełniony i ważny". naprawdę dobre.

Koordynator
@Rumun 17.09.2018 21:51

Ej gościu co masz do Sosnowca czy w ogóle Zagłebia?

Mocny dworcowy

Kogo ten civis przyjmuje samych amatorów później się z nas śmieją przez tych dziadków sklepowych. A przecież my na dworcu PKP w Katowicach jesteśmy wyszkoleni jesteśmy elitą .

Kindziuk

A czy można autograf od tego mocnego dwurcowego? strasznie mi chłop zaimponował swoją odwagą inteligencją no i chciałbym się dowiedzieć co on wącha bo to coś oryginalne musi być np g...o słonia.

Jurek

A na Śląsk kto wygrał przetarg? wie ktoś

Jurek

Witam czy ktoś wie może kto wygrał ;przetarg na Katowice? podobno ze civis

No ja, a kto inny?

Ekotrade bierze Wrocław. Był 100tys tańszy. Nie wierzcie w bajki że civis wygrał. Mówią wam tak tylko żebyście nie pouciekali w ostatnim miesiącu bo nie wypłaca pensji.

BylyWro
@No ja, a kto inny? 01.09.2018 10:43

Pokazaliscie ze mozecie robic bez skladek zus to stwierdzili ze za minimalna tez możecie robić, brawo

Eko wygrał

Czyli ruda niedługo będzie znowu stała z bułgarkami na trasie na Ostrów Wielkopolski?

gruzxzynska
@Eko wygrał 02.09.2018 11:23

Tak jest!!! Ruda wyjazd !!!

Dalej Wrocław!

Ostatni miesiąc zgłaszamy wszystkie braki i nieprawidłowości do bezpiecznika! Podziękujmy civisowi karami za ruda szmatę!

Tadeusz

Ktoś wie od kiedy Impel wchodzi na PKP Poznań i jaka będzie stawka ?

Yeti
@Tadeusz 14.08.2018 16:49

Za 23 dni a stawka 14,50 netto. Albo jakoś podobnie.

Emiluann insta
@Yeti 14.08.2018 18:47

I wszystkie odpady Civisa wyjazd - impel bardzo nie lubi nielojalnych ludzi

impelsyf
@Emiluann insta 14.08.2018 18:48

Impel to (usunięte przez administratora) tak samo jak civis

BylyWro
@impelsyf 02.09.2018 11:29

Impel mi placil wszystkie skladki

civissyf
@BylyWro 02.09.2018 11:32

O to to! Nawet premie sie dostawalo, traktowali jak czlowieka a w civis same kapusie i zazdrosne gowniary

Ostrozny

Civis traci Wrocław Potwierdzone info Na ostatni miesiąc szybko pozmieniajcie prace bo kasy nie dostaniecie

ByłyWro
@Ostrozny 03.09.2018 10:18

Zamówienie jest podzielone na 14 Zadań: Zadanie nr 1 - Dworce OGN Gdańsk Zadanie nr 2 - Dworce OGN Katowice Zadanie nr 3 - Dworce OGN Kraków Zadanie nr 4 - Dworce OGN Poznań Zadanie nr 5 - Dworce OGN Warszawa Zadanie nr 6 - Dworce OGN Wrocław Zadanie nr 7 - Dworzec Kraków Główny jako najkorzystniejsze wybrano oferty złożone przez Wykonawców: 1) ZADANIE NR 1-3,5-6: Civis Polska Sp. z o.o. Więc Civis zostaje we wro

gruszczynska insta
@ByłyWro 03.09.2018 17:21

a we wro na scianach grafiti o nazwie CIVIS

Doman

A może się wypowiedzieć oficjalnie ktoś z firmy Civis nt przetargu? Pewnie to pytanie naiwne, ale przecież tu aż huczy od sprzecznych informacji a w linku dot przetargu nie ma wyników.

i tak to jest
@Doman 03.09.2018 13:55

Chłopaku przecież nikt z nich nie powie Ci prawdy, żeby na ostatni miesiąc kar za braki nie płacić. Propaganda sukcesu i wciskanie ciemnoty, że jednak zostaje we Wrocku.

Przetarg
@i tak to jest 03.09.2018 14:20

http://www.pkp.pl/pl/przetargi/aukcje2.php?option=com_aukcje2&pkp=1980&show=15558

BedeGrałwGre

Wejdzcie tu i zobaczcie i. Dalej bedzie praca u Mussoliniego

Ciciolina
@BedeGrałwGre 30.08.2018 15:27

Jest ogloszenie: http://www.pkp.pl/pl/przetargi/aukcje2.php?option=com_aukcje2&pkp=1980&show=15558 jak masz IQ na poziomie przynajmiej 30 to odczytasz kto wygrał

Pracownik
@Ciciolina 30.08.2018 20:37

A kto wygrał w warmińsko-mazurskie ? Może mnie ktoś oświecić .

Kamieni kupa

Wrocław żegna civis, oby zabrali ze sobą koperka.

Maxell

Witam co myslicie podac zbiorowo Civis do sadu pracy za oszukiwanie z wyplatami za kary nie legalne z wynagrodzenia oraz niw placenia skladek

Smyk
@Maxell 15.06.2018 14:26

Ty nie czekaj na innych. Nasza ekipa złożyła już dawno pisma do zusu, pipu i do sądu pracy. Czekamy na rozprawe.

Aska
@Smyk 15.06.2018 19:48

Ja tez czekam, sfałszowali mój podpis

xxxx
@Maxell 15.06.2018 14:26

kare podpisałeś umownie wiec powodzonka

anonim

(usunięte przez administratora)

WłoskiCiec

A w małopolsce kto wygrał? Cypis czy Eko?

Chamidło
@WłoskiCiec 01.09.2018 23:08

Nie wiem, tam się nie patrzyłem interesowało mnie tylko zadanie na ogn Wrocław, weź sam wejdź ktoś nawet wrzucił link parę postów wcześniej, to będzie bodajże ostatnia pozycja z listy na stronce

John Rambo były 2012

W BB administrator niema uprawnień do kontroli kwalifikowanych pracowników sam niema uprawnień i nie może kontrolować pracowników ochrony

Pracownik
@John Rambo były 2012 27.08.2018 21:16

Administrator sprawdza czy są wykonywane warunki zawarte w zamowieniu na ochronę.

Kurt

Widzę że tu zniesławianie kwalifikowane odchodzi w najlepsze. Pracownicy ochrony prawa nie znają? Może to i nie dziwne, ale szanowni admini winni działać. Nie jestem z Civisa Impela ani innej firmy.Uprzedzam hejterów z góry:)

anonymous
@Kurt 10.08.2018 12:25

gruszczynska nagminnie łamie przepisy do tego chleje na sluzbie

Kurt
@anonymous 10.08.2018 19:00

Tak więc jest to temat na drogę służbową, nie nagłaśnianie medialne. Do osoby pod wpływem wzywa się patrol Policji z alkomatem i wyciąga konsekwencje służbowe, jeśli dmuchnie cyfrę.Natomiast pisanie publiczne " Jan Iksiński pije na służbie" jest na poziomie dna.Do tego masz paragraf za to.

anonymous
@Kurt 11.08.2018 10:48

Pokazywanie (usunięte przez administratora) w cywilu to kompetencje. sama ćpa i wyglada jakby żelazkiem w mordę dostala

anonymous

a kto to?

anonymous
@anonymous 11.08.2018 19:34

Gruszczynska w pracy strony o ochronie komentuje chwalac civis i zdziwiona ze ktos wie ze akurat na monitoringu siedzi Hahah to dopiero wstyd

Ktoś
@anonymous 10.08.2018 19:00

Może znajdziecie kogoś innego do obgadywania.Obgadywanie kogoś na forum jest żałosne. Jak dzieci się zachowujecie WSTYD

Kuna
@Ktoś 15.08.2018 20:11

Żałosne to lizanie (usunięte przez administratora) Giovanniemu w zamian za brak składek i to jeszcze w czasie gdy powinno p patrzeć w monitoring wizyjny a nie pisać posty na Facebooku jaki to Civis wspaniały. P.S. Pani Ciachowska ma klasę w odróżnieniu do gruszczynskiej czy jak jej tam

Kurt
@Kuna 15.08.2018 23:31

Nikt poważny nie zatrudni do ochrony osob ktore operuja publicznie nazwiskami, piorac brudy firmowe. To skrajny brak zielonego pojecia o profesjonalnym, a takze kulturalnym zachowaniu. Z takimi ludzmi nie rozmawia sie powaznie.

Kuna
@Kurt 16.08.2018 11:08

a kto powiedzial ze to ja , te nzawiska juz wczesniej padly takie osoby nie powinny w ochronie pracowaci nie ma czego zazdrosci tylko tępić

Kurt
@Kuna 16.08.2018 12:14

Czy wiesz może, jakimi metodami możesz " tępić" takie osoby i zachowania? Skąd aluzja do zazdrości, skoro mowa o czymś zupełnie innym? Czy bezdomnych na dworcu również " tępisz" dowolnie wygodnymi metodami? Nie widzę tu szacunku do prawa...

Potwór
@Kurt 16.08.2018 13:07

Żeby szanować kogoś to ten ktoś musi też szanować nas. Nie dość, że spółka nie płaci ZUS. O umowie o pracę to zapomnij jak nie wkładasz języka w (usunięte przez administratora) Jedna wielka parodia a "konsekwencje służbowe" to jeden wielki żart. W tym momencie liczy się sztuka. Biorą jak popadnie i kogo popadnie. Od samego początku był problem z gościem, który chlał w stróżówce z bezdomnym i co zrobili z firmy? PRZENIEŚLI pracownika zamiast dyscyplinarkę wlepić. I to są te konsekwencje służbowe? Dobre sobie.

Kurt
@Potwór 16.08.2018 20:19

Cóż... skoro firmie starczyło przeniesienie to takie są w niej służbowe konsekwencje.Tu Civis nie odbiega od reszty firm, bo braki kadrowe kładą to na łopatki. Powtórze się- jechanie publiczne po nazwisku z kimś jest pod paragraf.Kwalifikowany pracownik ochrony powinien to wiedzieć, tak jak i znać dochowanie tajemnicy służbowej.Inaczej jest na poziomie pojęć wykluczającym go z zawodu.

Italianal
@Kurt 16.08.2018 21:32

''Civis nie odbiega od reszty firm" I tu udowadniasz że nie wiesz o czym piszesz.Bardzo nie wiesz. Albo wiesz bo reprezentujesz włoską pralnię pieniędzy. Sorki ale tu panuje jak i w internetach zasada ograniczonego zaufania. A co do reszty racja to nieprofesjonalne ofiary "reformy" Gowina.

Ciachowska
@Kurt 16.08.2018 21:32

Padły tu wcześniej inne nazwiska i nikt paragrafem nie wygrażał, na fb tez wszystko jest do udowodnienia wiec w (usunięte przez administratora) sobie wsadź swoje groźby. gruszczynska liże (usunięte przez administratora) ludzie to widzieli i albo przez nią poszli albo tak ich załatwiła ze ich pozwalniali - ludzi którzy byli nie tylko w Impelu i znali się na pracy! A w podrobionych podpisach, pracując także na L4 maczała palce jak i w grafikach, wiec kłopoty z PIP murowane... powodzenia!

Kurt
@Ciachowska 17.08.2018 00:58

Nikomu nie groziłem, bo to nie jest dla mnie poziom inny niż meneli usuwanych z dworca. Zauważam jedynie brak profesjonalizmu, bijacy z postów tutaj. To budujace nie jest i widać że brak wam opanowania w sytuacjach generujacych stresy. Czyli takich pracownikow ma Civis i to wynika z ich postow na portalu Gowork.

Kuna
@Kurt 17.08.2018 15:35

usuneli post z nazwiskiem ciachowskiej ale z nazwiskami gruszczynskiej juz nie hahhaha czyli to co wyrzadziles wraca

Gi.2000

Na każdym dworcu są układy między administratorem inspektorem i koordynatorem

Italianal
@Gi.2000 29.08.2018 11:28

No coś ty rzeczywiście ? ???? A jak inaczej mieliby współpracować ?

Dominika

@Waldemar, nie jestem związana z żadną ze stron, lecz zajmuję się moderacją tego wątku. Staram się dowiedzieć czegoś więcej o firmie. Ile osób, tyle opinii, dlatego też zależy mi na tym, aby każdy mógł się wypowiedzieć, komentarze powinny być jednak merytoryczne i zgodne z zasadami netykiety. Przypominam także, że pomówienia i oszczerstwa na temat innych osób mogą mieć konsekwencje prawne. Wpisy, które obrażają inne osoby, mogą zostać zmoderowane lub usunięte. Na forum powinny się pojawiać opinie na temat pracodawcy, działań firmy, czy też oferty pracy. Nie służy ono do prywatnych sporów między pracownikami!

BylyWro
@Dominika 21.08.2018 18:02

To wez zmien robote bo widac sie do niej nie nadajesz

Kurt
@Dominika 21.08.2018 18:02

Obawiam się że rzucisz tylko grochem o ścianę. Dzisiaj niestety wpis na listę KPOF mogą mieć ludzie na poziomie patologicznym, bez kultury i znajomości prawa.

BylyWro
@Kurt 23.08.2018 11:21

Bo wczesniej to sama inteligencja byla hhaha ahaha

Waldemar
@Dominika 21.08.2018 18:02

Cześć @Dominika, dziękuję za odpowiedź i określenie Twojej roli na tym forum intetnetowym. Pozdrawiam, Waldemar

Kurt
@BylyWro 23.08.2018 18:39

W czasach kiedy jeszcze ochrona była ochroną, czego wielu może nie pamiętać, licencji nie mógł sobie kupić ktoś spod budki z piwem. Było komu pracować, byle kogo nie przyjmowano i teraz my ze starej gwardii tylko kręcimy głowami. Czytuję opinie o różnych firmach ochrony, a kwestia bezpieczeństwa PKP nie jest mi obojętna. Dlatego wypowiadam się tutaj.

Franek
@Kurt 24.08.2018 12:27

Firma jak każda inna. Płaci terminowo. Tylko dziwię się na podpisywane kary, to za buty, czapkę i inne rzeczy. PKP ma nadzór nad ochrona 24 g, poprzez administratorów i ludzi z województwa którzy siedzą w pracy wdomu przy laptopie patrząc co robią,czy są widoczni. Warunki sosjalne są fantastyczne, w WC śmierdzi brak czegokolwiek. To jest 21 wiek.

Mafia
@Franek 25.08.2018 09:56

Nie dziw się Jesteś tylko pioniemal w grze. TU Człowiek się nie liczy tylko pieniadze

Cypis
@Mafia 26.08.2018 15:37

Soorrry mialo byc pionkiem w grze

Kurt
@Mafia 26.08.2018 15:37

Oczywiście że tak. Pierwsza lepsza porządna rekrutacja, no może rzetelne badania psychofizyczne ( nie kupione na sztuke) i jest koniec ochrony ogolnie. W tym wszedzie chodzi tylko o kase za sztukę.

Zostaw opinię o Civis Polska Sp. Z. o. o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Civis Polska Sp. Z. o. o.