Civis Polska Sp. Z. o. o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 464 ocen.

Civis Polska Sp. Z. o. o.
2 464

Opinie o Civis Polska Sp. Z. o. o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Civis Polska Sp. Z. o. o.

Dawid

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

   
Snikers
@Dawid 20.06.2018 20:09

Tak firma prowadzi rekrutacje od pierwszego dnia istnienia na rynku. Szukają alkocholików, ćpunów,nierobów,psychicznie chorych,desperatów,ludzi wykluczonych ze społeczeństwa itp. itd. To nie żart, pisze całkiem poważnie.

   
pizzeria

czy Małopolskę weźmie Sol i d? czy Ekotragedia

   
Turbo

Witam czy ma ktoś już wypłatę

   
Italianal
@Asg 18.06.2018 08:32

Dzięki. Pozdrawiam z północy.

   
Byly komandos

W B.B. Na dworcu szaleje nawiedzony administrator brak ludzi przekrety po 24 pracuja gdzie kontrol pkp

   
Mirek
@Byly komandos 25.05.2018 05:53

układy pomiędzy kim a kim to się domyślcie

   
Mirek

Odbijania to tylko wymysł koordynatorów, jak się postawiłem to przestali się czepiać o minuty . Warszawa nie sprawdza bo ich to nie obchodzi , był jeden nadgorliwy co dzwonił ale albo nie pracuje albo dał spokój, Zarządca zapowiedział , że z jego dworców pracownicy ochrony mają mieć spokój. Pracujemy na tych dworcach od 4-5 lat i jest z naszej pracy zadowolony. Zakazał nawet wysyłania do niego zestawienia odbić bo go to nie interesuje , ma dużo innych spraw do załatwienia. ZUS-y zaczęli płacić ,ale nie wszystkim. Złożyłem do ZUS-u reklamację nt. składek , niech sobie wyjaśniają z Civis-em. Pracuję na dwóch dworcach , na jednym z nich w lipcu już nie będzie miał kto pełnić służb , na drugim będziemy zmuszeni do pracy w różnych układach. W każdy bądź razie na dwóch dworcach , przy wygranej Civisu nie będzie obsady i o tym są już uprzedzeni koordynatorzy , ludzi w tym rejonie nie znajdą. Inne firmy proponują już wyższe stawki w granicach 14-15 netto , a spotkałem też ochronę prywatnego zakładu w wys, 18/h netto . tylko jest problem z dojazdem , blisko ale komunikacją miejską nie dojedziesz , tylko auto.

   
Maxell

Witam co myslicie podac zbiorowo Civis do sadu pracy za oszukiwanie z wyplatami za kary nie legalne z wynagrodzenia oraz niw placenia skladek

   
Smyk
@Maxell 15.06.2018 14:26

Ty nie czekaj na innych. Nasza ekipa złożyła już dawno pisma do zusu, pipu i do sądu pracy. Czekamy na rozprawe.

   
Robert Plant

No i jak panie i panowie? Liczycie na podwyżki gdy rozstrzygnięty zostanie nowy przetarg? Mam na myśli ewentualność (bardzo prawdopodobną) że wygra C. Gdy patrzę na sumy uwzględnione w przetargu i porównuje je z poprzednim przetargiem to zastanawiam się czy nie skończy się nie na podwyżce a wręcz na obniżce wynagrodzeń. Tylko że gdyby w wyniku tego odeszło przynajmniej 1/5 pracowników to firma pogrążyłaby się w sporym bagnie i zwyczajnie nie byłoby komu robić. Bo to że sporo osób odeszłoby w przypadku obniżki pensji jest oczywistą oczywistością. Totalny paraliż. Dzisiaj 11-13 zł/h netto to żadna rewelacja zwłaszcza w dużych miastach. Firmy ochroniarskie wprost szukają pracowników a takich jak my z dworca ZOO i co za tym idzie z praktyką wezmą z radością. Na dodatek praca często mniej stresująca - bez penerów, bezdomnych i czubów traktujących dworzec jako swój dom. Bez horrendalnych kar za cokolwiek. Dla mnie mało istotne jest kto wygra. Tylko jeżeli nie dadzą zarobić to nic mnie nie będzie trzymać na dworcu. Ja nie pracuję dla idei. A coraz więcej innych firm przyciąga do siebie nie dosyć że wyższymi pensjami to i innymi benefitami dla pracowników. Oby C pewnego dnia nie obudził się z ręką w nocniku. Ale to już nie mój problem. Za 2-3 tygodnie idę na obiekt przemysłowy za 12,5 netto na godzinę. Koniec z pijakami i penerami i walczenia z nimi w pojedynkę. 50 gr na godzinie to niby nie duzo ale w skali miesiąca to blisko 130. A święty spokój nie ma ceny. Nie wykluczam że kiedyś wrócę na PKP ale tylko wówczas gdy podniosą pensję, nie zapomną płacić wszelkich zobowiązań i gdy na zmianie zwłaszcza nocnej będzie dwóch ochroniarzy. Czyli nie prędko.

   
Italianal
@Doman 14.06.2018 16:29

Oczywiście, że wie. Jako firmie pewnie nie bardzo przeszkadza, za to menadżerom dworcow z całą pewnością.

   
Rezon

Zycie pogodzi wszystkich.We wrzesniu Civis nagle wygra przetarg i po krzyku:)) Jestem bylym pracownikiem, hejty sobie darujcie.Po prostu z zycia taka prognoza wynika.Obym sie mylil! Nizej upasc mozna tylko zakladajac mundury penerom z lawek poczekalni.

   
Lekki

Cześć, czytam wasze wpisy i nie mogę w to wszystko uwierzyć. U nas na rejonie mamy bardzo dobrego koordynatora, który wszystko załatwia, od zaświadczeń, po umundurowania, na wyposażeniu kończąc (gazy itd.). Byliśmy również w ZUS-ie i mamy wszystkie składki opłacone. Wypłata na czas, co do grosza, a to też jest ważne. Może wina leży po stronie waszego koordynatora? Uprzedzam pytania - nie jestem dyrektorem, nikt mi nie płaci za pisanie dobrej opinii. Jestem pracownikiem takim jak Wy. Zapraszam na płd-wsch, tu jest normalnie :)

   
Ghost
@Qutasior 13.06.2018 13:06

Na razie muszą się wytłumaczyć z ich braku II wydział ZUS Warszawa prowadzi sprawę.To czy zapłacą to już nie mój cyrk i nie moje małpy.Wiesz kolego tych składek do zapłacenia z tego co wiem od kolegów to mają bardzo dużo raczej się nie ogarnia.Kolejna kwestia brak zgłoszenia U.S kolejna wtopa.Relasumujac szczyt możliwości dla tego tworu ochrona festynów wiejskich tam by się odnaleźli.

   
Pomorskie

Firma słaba Pracowałem jako koordynator zrezygnowałem bo Cięć pseudo Dyro (usunięte przez administratora)zarządził obniżenie pensji dla pracowników to (usunięte przez administratora) nie szanuje ludzi jest tyle pracy dziwię się kto dla nich jeszcze robi nie macie szacunku dla siebie widocznie

   
cabal
@Isengrim to deibl 11.06.2018 23:07

Pozdrowienia dla A.K wyjedź nad morze bo we wrześniu przetargu nie wygracie.Zapomnialem dla przydupasa R tez od wrzesnia bezrobocie.

   
SDS

W BB nawet pojscie do kibla 100 zl kara

   
SSSS
@SDS 12.06.2018 06:17

bo do kibla chodzicie się schować żeby się obijać

   
bartisz

czemu w elku i w Giżycku wszystko, jest ok a w innych miastach nie

   
Bob

Rumtumtumtum

   
[email protected]

KALISZ NIEMA PROBLEMU Z OSOBAMI NIEPELNOSPRAWNYMI JESLI CHODIZ NAPRAWDE O CIVIS W KALISZU MA TYLKO JEDEN DWORZEC PKP NA OCHRONIE JA DO TEJ PORY NIEMIALM ZADNYCH PROBLEMOW Z WYPALTAMI ZE STRONY CIVISA CYVIS MA PROBLEM NATOMIAST Z TYM ZE NIE PLACI ZUSMYSLE SOBIE Z EGDYBY POD TYM ZGLEDEM CIVIS PLACIL ZUS TO MIAL BY PRACOWNIKOW A ZA ZACHOWANIE PRACOWNIKOW OCHRONY Z DWORCA POZNAN GLOWNY Z 2-GO MAJA W STOSUNKU DO OSOBY NIEWIDOMEJ BYLA CHAMSKA I JESLI ONA I ON [POTRAFILI SIE TAK ZACCHOWAC TO NIECH POTRAFIA SIE DO TEGO PRZYZNAC DLAMNIE SA TCHURZAMI SMIERDZACYMI NIEZASLUGUJA BYC OCHRONIARAZMI I DOBRZE ZE ONA JUZ W OCHRONIE NIE PRACUJE JA JAKO OCHRONIARZ PRACUJACY W CIVISIE JESTEM ZBULWERSOWANY ZACHOWANEIM TEKJ BYLEJ OCHRONAIRKI ITEGO OCHRONAIRZA NIEWOLNO NAM TOLEROWAC TAKICH PSEDO OCHRONIARZY GDZIE INNI W TYM ZAWODZIE MUSZ ASIE WSTYDZIC ZA TAKICH TCHURZY UWAZM NATOMIAST TEZ ZE NIEPOWINNO SIE PRACOWAC NA MNIEJSZYCH STACJACH TAKICH JAK KALISZ POJEDYNCZO JAKO JEDEN PRACOWNIK OCHRONY JEST TO RACZEJ MALO PROFESJONALNE MAM NADZIEJE ZE BEDZIE SIE PRACOWAC PO DWOCH NA TAKIM DWORCU JAKAKLISZ PO DWOCH PRACOWNIKOW OCHRONY MLAO TEGO OCHRONIARZE POWINNI MIEC TEZ WIEKSZE KOMPETENCJE NA DWORCACH PKP CHOCBY TO ZE MOGLI BY MANDATOWAC OSOBY KTOR NIE STOSUJA SIE DO REGULAMINU DWORCA MUSIELI BY POD TYM WZGLEDEM PRZEJSC KURS MANDATOWNIA BO ZWRACAJAC UWAGE NP PASZEROM ZE NEI PALI SIE W NEI ODPOWIDNEIM MIEJSCU TO OCHRONAIRZE SA WYSMIEWANI I WULGARNIE OBRazanie a gdyby mogli mandatowac to zupelnie by sie to zmienilo pozdrawiam wszytkich

   
I chu
@[email protected] 11.06.2018 14:54

Zamiast bloczka z mandatami weź na nockę może słownik ortograficzny.

   
Ciernik gwatemalski

We Wrocławiu to możesz przynajmniej coś bzzzzz.np ddddddode

   
Rocky
@ZabezpieczajSie 26.05.2018 09:49

Zasadz kopa w (usunięte przez administratora) łysemu kutasowi jar....wi W. i temu podnóżkowi Bartkowi co wygląda jak dziecko z etiopi

   
[email protected]

WITAM JESTEM PRACOWNIKEIMMOCHRONY CIVIS W KALISZU JESLI CHODZI O PRZETARG NA KALISZ CIVIS PLACI REGULARNIE ALE FAKTYCZNIE IMPEL DEPCZE IM PO PIETACH CIVIS W KLAISZU TEZ MA PROBLEMY Z PRACOWNIKAMI NA DWORCU PKP ABY ZNALEZSC ALE CO DO PROWADZENIA ASYSTY OSOBY NIEPELNOSPRAWNEJNIEMA Z TYM PROBLEMU JEST TO REALIZOWANE BEZ PROBLEMUPROBLEMEM CIVISA JEST TO Z ENEI PLACI ZUSU I TO SIE KIEDYS ODBIJE NA CIVISIE POZDRAWIAM WSZYTKICH

   
Daro69

A kto to taki?

   
M scootero
@Daro69 11.06.2018 12:42

Dowód wielkopolskie Hawajska dla wszystkich

   
Bob

Cwelewski

   
Tony

Przetarg wygraja najtansi.Potem wystawia ogloszenia o naborze i do pracy zglosza sie byli pracownicy Civisa. Jedynie co to faktycznie, moze ich ktos zglosi do US i Zus oraz skladki zaplaci.

   
Gazior

Kto wygra przetarg ? ? ? Impel vs Civis

   
Italianal
@Gazior 09.06.2018 22:09

Dobre czyli Impel. Dosyć już tych włoskich nieudacznych chciwców w Pomorskim.

   
Cabal

IMPEL staje na przetargi na wszystkie dworce po 2 osoby będą na zmianie.Wiadomosc z pierwszej ręki.

   
isengrim
@Pracownik 08.06.2018 22:44

Niestety IMPEL staje już do przetargu ma odzyskać wszystkie stracone dworce.Pkp ma dość pseudofirmy C.To że C zalega z ZUS i zgłoszeniem do U.S dyskwalifikuje to z przetargu a to pech.

   
Darek

Impel w przetargu nie ma szans to jest słabiutka firma i na tle Civisa wypada bardzo blado

   
isengrim
@Darek 10.06.2018 05:19

Raczej mają szansę bo Civis nie zgłosił pracowników do U.S i zalega z Zusem wielu pracownikom.W związku z tym nie może nawet startować ostatnie podrygi civis.

   
Omerta

A jakie szanse ma firma ekotragedia?

   
Wal

Wiem co muwie pracowalem dla Artura 3 lata i

   
Wal

Przekręty do wiezienia ich

   
Mirek

Śląsk- koordynatorzy szaleją z oświadczeniami (czy ktoś jeszcze gdzieś pracuje albo ma grupę) , rychło w czas . Te dane są potrzebne do obliczenia należności dla ZUS i powinni to już gromadzić w grudniu a nie po pół roku pracy. Wynikało by z tego , że nawet nie zostaliśmy zgłoszeni jako pracownicy. Teraz szybko chcą to załatwić ponieważ jednym z warunków dopuszczających firmę do kontraktu jest niezaleganie w rozliczeniach ze skarbówką i ZUS-em , przy czym w ZUS mogą zalegać ale muszą mieć podpisana ugodę na spłatę. Co ci biedacy mają zrobić jak nawet nie wiedzą ILE zalegają , od początku nie zamierzali płacić. Chcą zapewne podpisać ugodę dla picu a jeśli dostaną kontrakt to dalej będą olewać i ZUS i pracowników. Jeżeli ta "firma" wygra przetarg to odchodzimy z dworca. Zostaliśmy poprzednio tylko ze względu na osobę zarządcy ale On odchodzi na emeryturę i nie będziemy czuli się zobowiązani. PS. na Śląsku startuje także Konsalnet

   
Pietruszka

Co wy z tym odbijaniem płaczecie. Chłop przez pół roku legitymacji nie dostał, PKP nalozylo przy konrtroli na Civis kare, a koordynator odbił sobie na tym pracowniku nakladajac kare ze ten niby punktow nie odbijał i teraz chlop jest w plecy kasa bo koordynator dal (usunięte przez administratora)

   
Mirek
@Dzinsowa 05.06.2018 01:13

kto by na tych dworcach pracował? 500+? w tej chwili pracujemy po 300-360 godzin bo nie ma komu

   
Były

Dla osób które akurat czytają firma host niezależna oszukują Dyrektor Artur to partacz wszystkich swoich zastępców pozwalnial teraz ma kasę ekstra kosztem ludzi Pracowałem znam temat od środka firma resztkami sił kręci ludzi brak w biurze czystki zrobili nawet telefonu nie odbierają koordynatorzy mają prykaz by nie dawać nr tel na komórkę by ludzie nie domagali się o brakujące pieniądze Zastanówcie się czy nadal robić powinna być motywacja by wszyscy zeszli wtedy by wiedzieli że pracownika trzeba szanować PS Nie Dla Civisa

   
Emidajesz
@Eryk 01.06.2018 16:52

Mówisz o sobie? Jesteś pasibrzuchom alkoholikiem? To odznakę najem z resortowym co ma wyższe wykształcenie niż wszyscy tu wzięci hahahah

   
Ahahahaha

Wyciąg z SIWZ. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku dla Zadań nr 1-6: Wykonawca spełni ten warunek, jeśli wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał lub wykonuje co najmniej dwie usługi fizycznej ochrony osób i mienia w budynku użyteczności publicznej, w tym co najmniej jedną usługę w budynku użyteczności publicznej o powierzchni całkowitej co najmniej 3 500 m2 – obejmującej sprawowanie ochrony fizycznej osób i mienia zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz budynku, których łączna wartość brutto zrealizowanych usług była nie mniejsza niż: Nr Zadania Nazwa Zadania Wartość brutto wykonanej usługi (zł) 1 OGN Dworce Gdańsk 2 000 000,00 2 OGN Dworce Katowice 2 000 000,00 3 OGN Dworce Kraków 3 000 000,00 4 OGN Dworce Poznań 4 000 000,00 5 OGN Dworce Warszawa 5 000 000,00 6 OGN Dworce Wrocław 3 000 000,00 "NALEŻYCIE WYKONYWAŁ" słowo klucz i wszystko jasne. Bye Bye Cypis

   
Qutasior
@Ahahahaha 07.06.2018 15:47

Za dlugo pracowałem w tym bałaganie i za dużo widziałem. Stawiam niestety na wygraną obecnej firmy.

   
Qutasior

Panie i Panowie ochrona ogłaszam że w dniu dzisiejszym PKP na swojej stronie ogłosiło przetarg na ochronę dworców w prawie całej Polsce jak miało to miejsce w październiku 2017 roku. Termin realizacji zamówienia od 30 września 2018. Chętni proszę się zapoznać ze szczegółami. Jest kilka zmian i niespodzianek nie koniecznie dobrych dla pracowników ochrony. Pozdrawiam.....

   
POlonista
@Znawca 07.06.2018 11:02

Ale ja nie napisałem TYLKO dworce premium panie interpunkcyjny, ktoś tam wyżej pytał o dworce premium to odpisałem, nie chronie już żadnego bo nie daje się robić firmom jak małe dziecko, pozdrawiam.

   

Zostaw opinię o Civis Polska Sp. Z. o. o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Civis Polska Sp. Z. o. o.