Civis Polska Sp. Z. o. o.

Adres: Ostrobramska 91, 04-118 Warszawa

NIP: 8971768127 KRS: 0000373042

Civis Polska Sp. Z. o. o.
2 589 6 1

Opinie o Civis Polska Sp. Z. o. o.

Bolo Young

Witam czy któryś z kolegów lub koleżanek pracuje w Bydgoszczy dworzec PKP mógłby się podzielić opinią pracy warunkach, rozumiem że umowa o pracę? Pozdrawiam

M.d.

Civis w Katowicach koordynator wykorzystuje ludzi i w całym rejonie układu tylko dla siebie a reszta za 9 zł najlepiej niech robi

Mocny dworcowy
@M.d. 15.01.2019 11:54

Co za bzdury wygadujesz. To bardzo uczciwy i porządny człowiek. Jest dla nas jal ojciec.

Rr

Może w końcu padną te firmy kogucir co pseudo ochrona zatrudniają po tragedii w Gdansku na dworcu tez taki szaleniec moze byc

Teo
@Rr 15.01.2019 15:20

Ani nie padną firmy, ani nie dostaną wszyscy umów o prace, super stawek, et cetera et cetera. Naiwnych sadzą, sieją czy co?

Italianal
@Rr 15.01.2019 15:20

Na to nie licz. Prędzej na częstsze doszkalanie na kwalifikacji. Za swoją oczywiście kasę, ku uciesze wszystkich kolejnych pseudofiremek od tej fikcji znów o dziwo najczęściej przez emerytów mundurowych prowadzonych.

Doman
@Italianal 15.01.2019 19:01

Sprecyzujmy- nie żadne doszkalanie tylko płacenie za potwierdzenie " doszkolenia "

Italianal
@Doman 15.01.2019 22:56

Oczywiście masz zupełną rację. Choć postrzelałem z przyjemnością w końcu na powietrzu i firma jednak zwróciła koszta.

Doman
@Italianal 16.01.2019 00:33

Też już powoli czas na strzelnicę zawitać. Powiem tak- wszędzie, ale to wszędzie może dojść zawsze do tragicznego zdarzenia. Dlatego nawet na szlabanie ma być ochroniarz będący w stanie uratować zdrowie i życie człowiekowi, w drugiej kolejności mienie. Nie ma, ponieważ w Polsce jest parodia ochrony w 90 %. Potwierdzam z autopsji że jeśli zaliczasz się do tych 10 %, co zależy głównie od Ciebie przyjacielu, to nie ma problemu ani z szacunkiem, ani z postrzeganiem. Chyba że jakiś flet anonimowo w necie wyskoczy.

Warunki pracy
@Rr 15.01.2019 15:20

Firmy kogucik co zatrudniają pseudo ochronę? Czyli cała branża przestanie istnieć chopie. Pewne jest, że kręcić się będzie tak jak do tej pory bo tu chodzi o duże pieniądze i nikomu nie zależy, żeby coś diametralnie się zmieniło odnośnie płac i wymagań dla ochroniarzy. Wczoraj mówili w tv jak to do ochrony imprez przychodzą rolnicy prosto z pola by sobie stówke dorobić. Krótko i na temat :normalne umowy o pracę, podnieść wymagania i szkolenia a co za tym idzie podnieść pensje pracownikom i warunki pracy. Czy to jest realne? Dopóki o wygranej decyduje cena nic się nie zmieni. Koniec kropka.

Krab
@Warunki pracy 16.01.2019 06:51

Imprezyvmasowe = Czereśniaki od pługa oderwane na doróbkę prosto z pola, dobrze powiedziane, plus studenciki, ślepe głuche grube baby z grupami, koleżanki kierownika wiecznie ukryte za konsolą z założonymi rękoma. Do tego ze trzech normalnych ludzi na krzyż i idioci szukający zadymy. Mój staż to cztery lata dworca i kiedyś dwa lata na masówkach.

Borek
@Rr 15.01.2019 15:20

Aby liczyć na dobry sort ludzi należy wprowadzić warunki zatrudnienia będące w stanie jakoś konkurować z mundurówką.Podniesienie płac, praw pracownika ochrony. Ale to by wymagało WYMIANY KADROWEJ w branży. Prawdziwej REKRUTACJI. Tak to lesery marzą o kasie za bicie punktów, godzin, udawanie pracy.

Adam Kolar

Bez ochroniarzy, tego " zła koniecznego " i " dna ", nie mieli byście Państwo choćby czynnych bankomatów. Czy ktoś z Was widział, aby one obsługiwane były wirtualnie? Owi " ciecie " i " dna " dowożą oraz odtransportowują pieniądze, abyście mogli Państwo wybrać swe miliony, zarobione w ekskluzywnych profesjach. Dzięki pracownikom Civis, jak mniemam, hordy żuli nie napadają Państwa i waszych rodzin na dworcach PKP. Nauczcie się więc szanować ludzi, chyba że sami siebie nie szanujecie.

Mocny dworcowy
@Adam Kolar 10.01.2019 22:34

Masz pan racje panie kolego. Gdyby nie my to by byl smród i ubóstwo na dworcu w Katowicach. Sprawnie i szybko usuwamy żulikuw z lokali gastronomicznych za co nieraz dostajemy kawę albo innom knysze za darmo. Co tu dużo mówić. Jesteśmy elitą

Zbi
@Mocny dworcowy 12.01.2019 09:51

(usunięte przez administratora) kawa i bulka za darmo. Menel menelowi nie rowny. Chwala wam w tych katowicach. Jestescie supermenami

Rr
@Mocny dworcowy 12.01.2019 09:51

Mocny dworcowy też meble bo za darmo robi i za darmo jedzenie mu dają fajnie się cieszy bo muszę gratis dostał porazka

Mocny dworcowy
@Mocny dworcowy 12.01.2019 09:51

Nie podrabiaj mnie substytucie

M.d.

Civis w Katowicach koordynator wykorzystuje ludzi i w całym rejonie układu tylko dla siebie a reszta za 9 zł najlepiej niech robi

Herszt

Pracujcie lub odejdźcie, bo nic nie zmienicie. Jakiś rok temu, na jednym dworcu u nas w okolicy, trzech chłopaków wojowało o stawki, wreszcie napisali wypowiedzenia. Solidarnie. koordynator latał, dzwonił, obiecywał. Jednemu zaoferował 16 na rękę, dwóm pozostałym po 15, byle by tylko zostali. I co? Ano ten od zaoferowanych 16 nie dał się zmydlić, odszedł. Tamci dwaj zostali. do dzisiaj pracują za 11 na rękę na godzinę. Skomentuje ktoś? Jest to w 100 % autentyczna sytuacja, jednakże chcemy zachować anonimowość. Ludzie, zejdzie obsada z dworca to Civis przywiezie spadochroniarzy, wtedy im zapłaci po dobrej stawce, zawsze ktoś się znajdzie, następnie przyjdzie kolejna postać z ogłoszenia za 12 zeta i tyle. A wy tu dalej będziecie naprawiali ochronę, hahaha.

Ehbesjjww
@Herszt 14.01.2019 11:18

Mentalnosc niewolnika mocno widze

Borek
@Ehbesjjww 15.01.2019 01:50

Tak i posiada ja wiekszość tzw pracowników ochrony, reszta jest mniejszością. Warto wyciagnac wnioski.

Herszt
@Ehbesjjww 15.01.2019 01:50

10 lat temu na forach ochrony dokładnie te same posty ludzi, te same reformy pretensje i emocje. Co się zmienilo poza stawka minimalna za prace? Obaliliscie " niewolnictwo"?

Kolt

Czytam tak to wszystko i powiem : Myślicie że ludzie będą kozaczyli i przebierali w ofertach pracy, a każda firma płaci podobnie, tak samo mając gdzieś ludzi. Nie pasuje ci zlecenie a nie masz grupy? To nie dostaniesz najprawdopodobniej pracy w ochronie.Wielu ludzi potrzebuje zarobić, a nie mają super popłatnych zawodów, studiów itd. Zaczniesz się rzucać to zaraz koledzy samoluby cie oleją a ty sam zostaniesz na placu strajku. Tyle mam mądralom do powiedzenia.

ByłyWro
@Kolt 13.01.2019 21:01

Wez idz lepiej sadzic kartofle z ukraincami

Kolt
@ByłyWro 13.01.2019 23:16

Zapraszam na placki kartoflane. Kiedy już prezes firmy da wam podwyżkę na kolanach i zapyta, czy łaskawie przyjmiecie część udziałów firmy.

Teo

Trzeba troszkę rozwiać mit o tym, jak to jest masa pracy w ochronie. Ok, może w dużych miastach. Na prowincjach KPOF często ma do wyboru niewiele, więc idzie na dworzec. Firmy często poza wpisem chcą jeszcze grupy inwalidzkiej i to nawet pierwszej. Żeby stać w sklepie to raczej się wpisu nie robi więc często zostaje tylko Civis. Zrozumcie troszkę ludzi czasem.

Były KOORDYNATOR

Prawda jest taka że Civis wchodząc na dworce przeliczajac na stawkę godzinowo wyszedł za 55 zł dostępne jest to na przetargach wystarczy tylko przeliczyć kwotę netto przetargu przez godziny. To po pierwsze, po drugie jeśli chcecie pracować za grosze to wasz problem. Po trzecie jeśli byście umarli się wszyscy że chcecie 15 zł to dają, dlaczego już mówię, dlatego że jeśli wszyscy zejdą zapłacą straszną karę i stracą obiekty gdzie jeszcze będą musieli dać pkp odszkodowanie za to że nie mają ludzi. Obojętnie czy to będzie Civis Zubrzycki czy Konsalnet jedno jest pewne zacznijcie się szanować i walczyć o swoje, a nie większości w pojedynkę na dworcu. Wiem co piszę kiedyś pracowałem w Civisie i wiem jak jest, mają was gdzieś. Na dodatek ten gbur Artur Dyrektor że wy się plaszczycie przed nim, ja tego nie robiłem więc już nie robię. Ale o ludzi trzeba dbać. Denerwuje mnie jedno jak widzę nie które wpisy np. Mocny Dworcowy to ściska mnie, chłop nie wie co pisze jest za mało doświadczony, jeśli przerobi w ochronie ok 20 lat to możemy pogadać. Jeśli czytacie ten komentarz pomyślcie czy warto robić za grosze, wiem że dla niektórych to jedyne źródło dochodów, ale pracy dla kwalifikowanych jest sporo. Pozdrawiam

BylyWro
@Były KOORDYNATOR 13.01.2019 10:51

Tam robią ludzie którym nie przeszkadzał brak wplacania skladek a Ty piszesz o szanowniu się? Ten który sie szanowal już dawno pozegnal ta firme.

Hulk
@Były KOORDYNATOR 13.01.2019 10:51

Ludzie pozwalniani z innych firm. Dziecioroby myślące tylko o sobie i ratunku przed pudłem za alimenty. Do tego doróbki skaczące po wszystkich firmach. Nie stworzysz z czegoś takiego zespołu szanujących się ludzi, ponieważ to patole. I nie oburzać się tylko pracować nad sobą w życiu.

Yoda

Nikt nie kontroluje pewnej rzeczy. Chodzi o to, że pracownicy ochrony dworca schodzą ze zmiany nocnej w innej firmie, następnie podejmuja dniówkę w Civis. Albo pracują po kilka nocek z rzędu na dlworcu. Potem efektywność pracy tych ludzi jest mała, są karani za różne rzeczy, typu przesiadywanie z podsypianiem poza obchodami na dyżurce. Tym uważam powinna się firma Civis zająć.

Mocny Dworcowy
@Yoda 08.01.2019 19:47

ale tak było zawsze,w konsalnecie ,zubrzyckim i teraz w civisie ludzie chcą zarobić

Stróż
@Yoda 08.01.2019 19:47

Niech placa 25zl/h to nie bedzie trzeba dorabiac, na dworcu o 50gr podywzki nawet sie nie doprosisz. Oni zgarniaja pewnie 50zl za godz pracy pracownika a jemu dadza parenascie, zarobi tylko prezes i nikt wiecej.

Yoda
@Stróż 08.01.2019 21:19

Słucham?:)) Firmy ochrony wchodzą na obiekty już za 12-13 na h za pracownika. Żadne 50 zł nikt w Polsce nikomu nie płaci za godzinę ochrony. Przetargi wygrywają najtańsi. Chcąc wykonywać zawód ochroniarza musisz być przygotowany na to, że się nie dorobisz.

Doman
@Mocny Dworcowy 08.01.2019 20:10

Przemęczony pracownik ochrony nie jest efektywny, sprawny, a więc mało wartościowy. Jego statystowanie i pozorowanie pracy nie jest warte nawet minimum płacy. Bez względu na czyjeś pretensje czy emocje.

SrakiTaki
@Doman 09.01.2019 07:35

Twoja wypowiedź oznacza to że potrzebujesz psychiatry jeżeli wrzucasz wszystkich do jednego wora. Osobiście robie w ochronie wiele lat, zarabiam dobrze, posiadam spory majątek, a wszystkiego dorobiłem się w ochronie. Pieprzysz plotki jak większość tępych ludzi w tym kraju. Idź się leczyć a później próbuj dyskusji z normalnymi ludźmi. (usunięte przez administratora) wiesz o innych . Nie interesuj się innymi tylko sobą i nie zaglądaj innym do portfela.

Doman
@SrakiTaki 09.01.2019 12:00

Skala emocji tej wypowiedzi sugeruje raczej, że uderzyłem w stół a nożyce się odezwały. Powtarzam- nie uznaję wyrobników bo ileś set godzin w ochronie bo znam różnice między " cieciem wieczna doróbka " a konkretnymi ludzmi

Hulk
@SrakiTaki 09.01.2019 12:00

O to chyba pan właściciel firmy? Stawki dla ochroniarzy to nie jakaś plotka. Wystarczy odrobina matematyki i już wychodzi jak to się można dorobić. Garba z komornikiem, hahaha. To jest robota dla emerytów mundurowych albo ludzi bez dużych potrzeb w życiu. Gdzie tu tu chłopie z psychiatrą wyjezdżasz.

SrakiTaki
@Hulk 09.01.2019 16:25

Trzeba w tej branży się ustawić. Jak wy nastawiliście się na typowe cieciowanie to (usunięte przez administratora) zarabiacie. Proste jak drut. Ale to dla was za trudne żeby zrozumieć o czym pisze.

Italianal
@SrakiTaki 09.01.2019 18:19

Spróbuj jednak napisać, może zrozumiemy. Żeby ktoś nie pomyślał że konfabulujesz i grzebiesz zwyczajnie patykiem we własnych odchodach.

Doman
@SrakiTaki 09.01.2019 18:19

Może jesteś jakimś koordynatorem bajkopisarzem, który się brandzluje patrząc na pieczątke i wizytówkę? Wrzuć na bieg niżej, bo wielu przed tobą, wielu po tobie jeszcze. Ustawiony w ochronie to jest ten, który ma firmę. Taki tutaj nie pisze. Ba! Nawet chyba nie zagląda.

SrakiTaki
@Doman 09.01.2019 20:21

Zarabiam więcej niż koordynatorzy więc kiepskie porównanie....

Doman
@SrakiTaki 10.01.2019 00:50

Ooo.... gruba armata się widze wytacza. No to wiesz, w Polsce jest jakieś tysiące ludzi, co się " nie ustawili " w ochronie bo muszą w niej pracować.

Zło konieczne
@Yoda 09.01.2019 07:16

Skoro wiesz jak jest ze stawkami i że najważniejszym kryterium przetargu jest niska cena to po co pisać o tym, że pracownik po nocy przychodzi i takie tam. Czy to w ochronie, czy gdziekolwiek jak pracownik nie będzie zadowolony z pensji to nie będzie się przepracowywał a firma, która wie, że słabo płaci nie zastąpi takiego dorabiacza po nockach lepszym pracownikiem bo za te pieniądze lepszych nie będzie. Fakt jest taki, że aby zarobić w ochronie tyle samo co pracownik spoza ochrony za 168 godzin trzeba rypać tych godzin między 250 a 300. Poza tym pracownik spoza ochrony ma wszystkie weekendy i wszystkie święta, majówki itp wolne. Jak zechce dorobić w sobotę to leci tzw 100-tka. Do tego paczki na święta czy bony dzisiaj są wszędzie poza ochroną. Podsumowując w ochronie było, jest i będzie bylejakość i dorabianie. Kiedyś usłyszałem od prezesa pewnego obiektu, że my jako ochrona w jego zakładzie to zło konieczne i trudno się z tym nie zgodzić w wielu przypadkach. Policjant może wiele, sokista może chociażby mandat wlepić a ochroniarz??? No właśnie :)

SrakiTaki
@Doman 10.01.2019 05:36

Jesteś jednym jednym z nich. Masz pecha jak większość. Pozostaje mi wam współczuć. Nie wrzucaj ludzi do jednego wora. Nie każdy jest takim nieudacznikiem jak ty. Pozostaje ci narzekanie na forach internetowych a ja śmieje się z takich ludzi. Nawet nie wiesz jak ja mam w życiu wygodnie. Poprostu żyć nie umierać. Wiem że ciebie i większość to boli że ktoś ma lepiej i o to mi właśnie chodzi. Ma boleć....ha ha ha

Italianal
@SrakiTaki 10.01.2019 06:35

Od ludzi narzekających na forach nie potrafiących zadbać o siebie, gorsi są tylko niedowartościowani kłamcy jak Ty. Agresywni nadmiernie ze swoim fantazjowaniem i "marzeniowym ja". Jesteś w życiu nikim i doskonale wiesz że mam rację.

Doman
@Zło konieczne 10.01.2019 06:11

Pracownik z górnej półki ma celować w jakość. Lepiej pracować, więcej wiedzieć, lepiej wyglądać= dostać się na lepszy obiekt i mieć argumenty do lepszych warunków pracy. Nie interesuje mnie to że ktoś dostanie 100 w fabryce czy jakieś dary lub bony. Chcesz być dobrym ochroniarzem albo zaliczać się do morza bylejakości. To praca nie dla każdego, nie dla ludzi którzy polecą u Niemców zamiatać bo jest więcej.

Zło konieczne
@Doman 10.01.2019 11:28

Akurat jeśli chodzi o ochronę to wybacz ale to jest praca dla każdego. Przecież nie ma absolutnie żadnych kryteriów jakościowych bo liczy się to, że ma być tanio!!! Wiadomo, że jak będziesz lepiej wyglądał niż dziadek co kuleje to będziesz miał może lepszy obiekt ale to wszystko. Nie ma praktycznie już rozróżnienia czy pracownik z wpisem, czy bez. Pełno ogłoszeń z warunkiem posiadania orzeczenia o niepełnosprawności. Jaki ochroniarz z górnej półki? To nie film bodyguard haha tylko zwykła cieciówa. Pracownik ochrony czy to kwalifikowany czy nie jest najmniej szanowanym, najmniej opłacanym, najgorzej postrzeganym zawodem pod słońcem i tylko to stwierdzam bez obrazy kogokolwiek. Przecież dosłownie każdy którego by zapytać z czym kojarzy ci się ochroniarz odpowie że z dziadkiem albo niepełnosprawnym upierdliwym gościem i leniem. Nawet sprzątaczki mają święta wolne i nie chcą do cieciowania. Podaj mi inny zawód który jest niżej od ochrony? Nie ma takiego. Ochrona jest na samym dnie dna. Sam fakt że robi się półtora etatu żeby dostać tyle co w każdej innej robocie za jeden etat mówi sam za siebie. Nie zaklinaj rzeczywistości i nie bredź o zamiataniu u Niemców bo sam cieciujesz u Włocha.

Stróż
@SrakiTaki 10.01.2019 00:50

Koordynatorzy w ochronie zarabiaja strasznie mało najczesciej 2500zl za etat a zobacz ile maja obowiazkow i do tego juz trudniej jest dorobic.. zarabia tylko prezes.. i ten co zrobi 500h

Doman
@Zło konieczne 10.01.2019 12:03

Ja Włochowi jak powiadasz czasem ludzi pożyczam, jak z którym koordynatorem żyjemy lepiej. No nasze chłopaki są z górnej póły i w ochronę sie bawią. Wydaje mi się że nie miał byś odwagi powiedzieć im w oczy że są " dnem dna ", tak na przykład w oczy. Że 90 % ochrony jest warte zero to ja wiem, ale osobiście nie muszę się tym przejmować bo nas raczej się boją ludzie a nie traktują z góry, ha ha. Tu niczego nie zaklniesz, panie kolego.

Frag
@Zło konieczne 10.01.2019 12:03

Gosciu nie (usunięte przez administratora)tu bo o ile kumam kto tu pisze jako Doman, to jest to ziomek z ekipy co w klatkach walcza i bramki obstawiaja. By cie ci goscie (usunięte przez administratora) i na rozgrzewke. Do zlo konieczne to bylo. Bez piony.

SrakiTaki
@Italianal 10.01.2019 10:51

Nikim jesteś ty bo zazdrościsz że ktoś ma lepiej niż ty. Trzeba było chodzić do szkoły tak jak ja to byłbyś kimś. A tak skończyłeś podstawówke zaocznie i tylko skakanie do ludzi na forum ci pozostało. Tyle w temacie cieciuchu.

SrakiTaki
@Stróż 10.01.2019 12:34

Masz racje, koordynatorzy mają kiepską robote bo kilku z nich wyliczyłem że na umowie mają 168h za 2500zł netto, ale robią w rzeczywistości dużo więcej godzin poza etatem pracując w domu. Niektórzy tłukli 500h za 2500zł netto. Także ja jestem tylko ochroniarzem i zarabiam więcej od koordynatorów. 2500zł mam za 168h a reszte co dorabiam to moja sprawa i każdego . Ale nie pracuje po 300-500h. Mam spokojne dostatnie życie. Jakby każdy takie miał byłoby dobrze w kraju.

Italianal
@SrakiTaki 10.01.2019 21:45

Praca w ochronie to mój świadomy wybór i zdziwiłbyś się co jeszcze mógłbym robić po podstawie posiadanego wykształcenia, ale pisanie o tym pod pseudonimem na forum jest zupełnie bez sensu co i Ciebie frustracie dotyczy :) Coś mi mówi że jesteś tym żałosnym gościem że świąt z pedalską pracą... czekaj co to było fryzjer... sprzątacz...o lektor chyba.

Doman
@Italianal 11.01.2019 07:06

Tak mi sie też wydaje że to jest właśnie ten sam osobnik.

Zło konieczne
@Doman 10.01.2019 18:59

Stwierdzenie "dno dna" odnosi się w moim komentarzu do zawodu a nie do człowieka. Czym ty się chwalisz? Że ktoś się ciebie boi? Skoro żeś troglodyta to się będą bali i właśnie dlatego jest też taka opinia o ochronie, że głąby o tępym wyrazie twarzy bijący ludzi. Najpierw poteierdzasz, że 90%branży to (usunięte przez administratora) a po chwili się oburzasz, że piszę o ochronie że ochrona jest na samym dole jeśli chodzi o robotę i że przecież was się ludzie boją haha. Zresztą po co ja się tu spuszczam skoro wiem, że nie warto? Praca poza ochroną =168 godz na umowę o pracę, weekendy i święta, dni wolne od pracy itp itd, bony, premie, paczki, pensja za 168 godz taka jak w ochronie za 250 - 300 godz. Za ewentualne nadgodziny setki albo pięćdziesiątki płacone, wczasy pod gruszą, emerytura z godnej pensji a nie z najniższej krajowej itp itd. Praca w ochronie =mniej niż zero o mniej niż zero o oooo tralalala lala mniej niż zero ooo haha.

Zło konieczne
@Frag 10.01.2019 19:08

Poplułeś się aż się oplułeś haha aż ci ocenzurowali ten twój bełkot.Tak się podnieciłeś, że kolega w klatce walczy i że ludzie się go boją, że aż spazmów dostałeś i biała ciecz nogawką pociekła :)

Doman
@Zło konieczne 12.01.2019 08:50

Ale ja mam umowę i pracę panie kolego:) Nigdy ze mną nie rozmawiałeś, więc nie masz żadnej szansy oceny ani mojej wiedzy, ani zdolności interpersonalnych czy mej aparycji. Tak, 90 % branży słabo wypada. Dlatego że ludzie bez predyspozycji do faktycznej ochrony są zatrudniani w firmach. Firmy nikogo nie chronią, tylko mają za zadanie generować zysk na bylejakości. U nas nikogo bony zakładowe nie podniecają, ani wolne weekendy. Każdy z nas trenuje i wymęczenie organizmu pracą robotnika fizycznego niech pozostanie dla innych. Ja w tej chwili regeneruję się na posterunku przed monitorem, odpisując ci z nogami na blacie. Wieczorem idę na bramkę selekcjonować gości, a kolejna służba za trzy dni. Mam żyć inaczej bo... co?

Italianal
@Doman 12.01.2019 09:12

Oprócz wieczornego selekcjonowania buraków... bo na bramki nie chadzam... Piąteczka i kopytka na stół :) Pozdro z Północy

Doman
@Italianal 12.01.2019 09:48

Słuchaj Italianal, tu chyba dalej wali ogniem ten sam śmieszny lolek, który w Święta ubliżał ludziom. To potrafi wkurzyć, bo taki człowiek powinien być ukarany. W warunkach realnych by dostał na co zasługuje. Ostatnio widziałem się z jednym nauczycielem szkolnym , który w weekendy dorabia w ochronie. Tak tak... kiedyś Civis, teraz Impel. Mówił że czyta te posty tu i nie może się zebrać, żeby niektórym odpowiedzieć. To jest strasznie buracki kraj jednak.

Cieciownia
@Doman 12.01.2019 09:12

Posterunki i służby to w Policji a nie w śmiesznej ochronie

Doman
@Cieciownia 12.01.2019 11:01

Posterunek stały dokładnie. Ochrona jednego z urzędów państwowych. Służba, niestety służba panie kolego. Plan ochrony mówi o służbie, nie czterobrygadówce czy innej.

Lotnik
@Zło konieczne 12.01.2019 08:50

Kłania się SOL, czyli Służba Ochrony Lotniska. Powiedz mi prymitywny (usunięte przez administratora) czy nasza robota to też dno dna? Konwojentów też? Ty powinieneś ze trzy płaskie wyłapać za to co ludziom jedziesz tu.

Italianal
@Doman 12.01.2019 10:25

O Wilku mowa, psychofan nie odpuszcza:) Pewnie w realu nie do skarcenia, litość by człowieka wzięła. Stereotypy nie są prawdziwe jak wiadomo, ale przydają się co bardziej zaburzonym jako protezy ego ;) ( Czy tak by napisał "cieć bez szkoły" ?:)) Szkoda. Może przełamie się w końcu.

Z grubej rury
@Lotnik 12.01.2019 12:08

Haha a co to do sol trzeba mieć jakieś nadzwyczajne umiejętności żeby tam robić? To samo co wszędzie, tylko wpis i dopuszczenie do broni. Cieciówa tylko wewnętrzna haha. Mandat chociaż możesz wystawić za coś? I tak zawsze musisz wołać o pomoc do Policji czy SG. A teraz w patrol marsz i melduj o bagażu bez opieki haha bo nic poza meldowaniem cieć lotniskowy zrobić nie może haha

Lotnik
@Z grubej rury 12.01.2019 13:06

O ho ho ! Cóż za wielki ekspert cwaniak znawca ! Masz jakieś problemy emocjonalne, pominęli cie gdzieś w awansach czy może kopa dostałeś skądś i się wyżywasz anonimowo tu? To szczyt cwelostwa jest takie coś.

Pomorzanin
@Lotnik 12.01.2019 12:08

Mój znajomy emeryt policyjny pracował na lotnisku w ochronie ale szybko uciekł bo robota strasznie niewdzięczna. Szczegółów nie znam ale mówił że sporo ludzi z przypadku. Nie dostali się do Policji ani do straży granicznej czy innych profesjonalnych służb ani nawet w straży miejskiej ich nie chcieli. Ale na lotnisko do ochrony bez problemu jak to wszędzie w ochronie. Nawet teraz jest ogłoszenie do pracy na lotnisko i co chwilę się pojawia więc tak sobie myślę, że kolega miał rację że tam lipa.

Italianal
@Pomorzanin 12.01.2019 13:47

To że policyjny emeryt od pracy uciekł dziwne wcale nie jest :) Te "profesjonalne służby" jak piszesz też ciągle mają braki w swoich szeregach i myślę masz małe pojęcie o poziomie typowych strażników miejskich:) i nie pracowałeś z policyjnymi " plecakami" czy bardziej " plecaczkami" :) Gdybym za wysłuchanie każdego " nie chcieli Cię w policji" dostawał złotówkę, byłbym tak w życiu tak wygodnie ustawiony jak nasz znakomity nieco trollujacy kolega Lektor sraniewbanie:))

Doman
@Italianal 12.01.2019 14:30

Powiem tak. Słuchanie tych wszystkich oklepanych hejtów, zabobonów, frazesów na temat ochrony, ochroniarzy, trepów, policjantów na emkach... Słuchanie tego " bo sie nie dostałeś do Policji ", chociaż nigdy nawet nie chciałem a wiecznie mnie namawiano:))) To wszystko mnie nurtuje w jeden sposób, nasuwając pytanie : Jakim baranem trzeba być żeby mieć pretensje do ludzi o pracę w ochronie? K... a miejcie problemy do dziwek, złodzieji, bandytów może, jak jesteście taką elitą a my takim dnem dna;))))

Zadowolony ochroniarz

Jeśli by wszyscy przeczytali opinie o ochroniarzach i firmach to chyba nikt by już w tym zawodzie nie pracował. Tak samo są pretensje odwieczne do Straży Miejskiej, Policji i tak dalej. Na szczęście nie zwolnimy się od jutra z powodu czyjejś nienawiści do nas i naszej pracy. Koleżanki, koledzy - niech nas oni cmokną w cztery litery! Z fikołkiem i przytupem.

Jurek

jak płacą najnizsza krajowa na mniejszych dworcach czy umowa o prace czy zlecenie to co sie dziwisz ze ludzie robia ponad 300 godz a pozatym i tak musza tyle robic bo ludzi brak za taka stawke nie ma chetnych.

Yoda
@Jurek 09.01.2019 09:58

Dziwię się tylko jednemu- że ktoś tego wreszcie nie r... i w drobny mak. Taki człowiek co spędza życie tylko w ochronie nie jest ani zbyt normalny, ani też pożyteczny. Strach na wróble by był tańszy.

Kręci się
@Yoda 09.01.2019 10:14

Po co rozwalać coś w drobny mak skoro to coś dobrze działa? Ma być tanio. A reszta? Jakoś to będzie :)

Nieznajomy......

Witam a ktos cos powie na temat Inowrocław

Mocny dworcowy

Proszę was przestańcie źle pisać o naszej firmie,bo jeżeli nie to ja przestanę tutaj pisać

Janek
@Mocny dworcowy 28.12.2018 12:46

Może do Słupska przyjedziesz i pokażesz co potrafisz. W Słupsku nie ma chętnych do pracy na dworcu, a bezdomnych to jest. Jest super nadzór w dzień i w nocy.

Mocny dworcowy
@Janek 02.01.2019 21:21

A gdzie to jest

odpowidacz
@Mocny dworcowy 03.01.2019 09:42

"Słupsk – pasażerska i towarowa stacja kolejowa w Słupsku, jedna z największych na terenie województwa pomorskiego. Jest to stacja węzłowa, linia kolejowa nr 202 z Gdańska Głównego do Stargardu krzyżuje się tutaj z linią kolejową nr 405, łączącą stację Piła Główna z przystankiem osobowym Ustka. Według klasyfikacji PKP ma kategorię dworca wojewódzkiego[2]. Zatrzymują się tu wszystkie pociągi pasażerskie. " ZA Wikipedia..

Mocny dworcowy
@odpowidacz 04.01.2019 13:43

Cienizna. Nic się tam nie dzieje.

SrakiTaki
@Mocny dworcowy 03.01.2019 09:42

To jest tam gdzie ty i twoi koledzy wypinają cztery litery....teraz już wszystko wiesz.

dworcowy mini

Przepraszam bardzo chciałem zapytać czy mocny dworcowy w katowicach ma grupę inwalidzką a jeżeli tak to na co:

słaby obiektowy
@dworcowy mini 30.12.2018 22:15

Skończ już gruszczynski, nudny jesteś, a nie się za dworcowych podszywasz babochlopie jeden - w mordę dostaje bo w pojedynkę w patrolu chodzi a potem na policję zgłasza i ludzi po posterunkach ciaga żeby zeznawali - ogarnij się tępa dzido - chcesz dostawać w psyk, twoja brocha ale porządnych obywateli zostaw w spokoju

Adam Kolar

Jeśli ktoś chce zarobić więcej, powinien zainteresować się ochroną obiektów handlowych. AO negocjują tam wyższe kontrakty, ponieważ sklepy ponoszą wysokie straty związane z kradzieżami. Zagrożenia PKP są wyraźnie niżej oceniane, więc stąd wynikają niższe stawki dla Państwa. Życzę jak najlepszego Nowego Roku!

Italianal
@Adam Kolar 01.01.2019 09:58

Naprawdę fajnie że tu piszesz i nam to wszystko wyjaśniasz. Super????

Adam Kolar
@Italianal 02.01.2019 15:15

Strona dotyczy opinii o Civis. Widzę że jest tu wielu ludzi mocno sfrustrowanych płacami w ochronie PKP. Nie każdy przecież wszystko wie, ja trochę już na rynku działam, więc się wypowiem. Pozdrawiam

Teo
@Adam Kolar 02.01.2019 15:56

Szkoda chłopie twego dobrego słowa tutaj. Im starcza inteligencji tylko na tyle, żeby mieć pretensje do wszystkich firm. Bo on miał licencję sto lat temu to dzisiaj ktoś ma do kontraktu dołożyć żeby pan boss zarobił tyle ile na konwoju. Tego się komentować nie da.

Italianal
@Adam Kolar 02.01.2019 15:56

Z pewnością słyszałeś o sarkazmie :)) A truizmy o niskich płacach na dworcach wynikających z kwoty przetargu choć nie tylko i tak nie dotrą do makówek adresatów. W handlówce staliby na linii kas 12 h, jako Kazet który też nie jest fuchą marzeń by się w większości nie wyrobili.I wiedzą o tym doskonale. . ..więc też bez sensu. Całkiem możliwe że Civis korzysta na dworcach z błędów lekarskich i "błędów lekarskich" i czerpie z PFRON ale takich przypadków jest przecież niewiele w porównaniu do potrzeb i ustawa to wyklucza albo wpis albo grupa, nie mogą tego wymagać bo sami by musieli taszczyć walizy niepełnosprawnych. Pozdrawiam ;)

Adam Kolar
@Italianal 04.01.2019 03:05

Czasami ktoś czyta opinie na gowork, planując podjęcie pracy w danej firmie, tudzież danym zawodzie. Jeśli podstawowa wiedza na dany temat " nie dociera do makówek " to oznacza, że dana osoba ma zbyt niski poziom intelektualny, by powierzyć jej zadania ochrony osób i mienia. Czyli nie powinna w żadnym wypadku podejmować takiej pracy, bo stworzy zagrożenie dla siebie i otoczenia.

Doman
@Adam Kolar 04.01.2019 05:31

Trzeba dodać jeszcze " firmy nie powinny takich zatrudniać= rynek winien przestać istnieć ". My czekamy z utęsknieniem, aż kalek idiotów fizycznie braknie do pseudoochrony.

Doman

Teoretyków i mądrali nigdy widać nie brakuje. Gorzej już jak trzeba gdzieś wykonać robotę. Wtedy nikt nic nie może i " nie za te pieniądze ". To dlatego ochrona jest lekceważona a nie z powodu tego że ktoś do sądów i inspekcji nie lata.

AntyCieć
@Doman 27.12.2018 12:31

Jedynym powodem dla którego ochrona jest lekceważona jest to że za nawet 2zł za godzine pracują emeryci msw i mon. Godzą się na każde warunki i robią wszystko co im każe kierownik łącznie z czyszczeniem butów szefa. Dopuki tacy debile będą pracować w tej branży to nic na lepsze się nie zmieni. Grabcie dalej liście pod obiektami, podlewajcie kwiaty, zamiatajcie podłogi, nie walczcie o swoje i róbcie na umowach zlecenie itp. itd.

Doman
@AntyCieć 27.12.2018 13:16

Z grabieniem masz rację. Ale daj mi chłopa jak Pudzian albo Khalidov. Niech nawet grabi. Ilu go zlekceważy? Ty? Jesteś taki kozak?

AntyCieć
@Doman 27.12.2018 13:43

Ja tak ,zlekceważe go bo jestem bardzo dużym silnym kozakiem i pewnie dlatego nie lubie cieci .

Doman
@AntyCieć 27.12.2018 16:35

Czyli lekcje życia i pokory mogą być przed tobą. Ja się ocknąłem dawno temu jak na masówce mnie drobny niski dziadek pozamiatał. Pomogło. A w tym czasie wjeżdżało na ławce 185 kg.

Italianal
@Doman 27.12.2018 12:31

To tylko częściowo prawda. " Nie te pieniądze" sprawiają że pracują ludzie naprawdę przypadkowi i dotyczy to również np. przecież policji której prestiż spadł na łeb na szyję. A poza tym wykonanie roboty zbyt często wiąże się z konsekwencjami i wtedy najczęściej zostajesz zupełnie sam. ( Pomijam tu dworce gdzie oczekiwania kontrahenta, regulamin , prawo karne, współpraca z innymi służbami pozostają w logicznej sprzeczności i/lub są fikcją i jeśli chce się coś zrobić to wyłącznie "cwancykiem" i w smudze cienia ;))

Doman
@Italianal 29.12.2018 03:51

Raz że niewielu się nadaje do ochrony, dwa że niewielu chce w niej pracować z nich, trzy że nikt nie ma pojęcia kto to jest ochroniarz i czego można od niego oczekiwać. Właśnie to jak nazwałeś " cwancykiem " jest całą sztuką roboty. Wykonać swoje ale tak, żeby zmoki nie było. Plus dupochron na wszystko i kamera prawdę ci powie. Mnie szokuje, jak niewielu potrafi pracować na monitorowanym terenie. No ale jak są dzisiaj " spece " co smart fona nie potrafią obsłużyć to czego ja wymagam :)))

pracownik znający temat

Skończ już gruszczynski, nudny jesteś, a nie się za dworcowych podszywasz babochlopie jeden - w mordę dostaje bo w pojedynkę w patrolu chodzi a potem na policję zgłasza i ludzi po posterunkach ciaga żeby zeznawali - ogarnij się tępa dzido - chcesz dostawać w psyk, twoja brocha ale porządnych obywateli zostaw w spokoju

Adam Kolar

Miła cisza nastała. Zapytam więc zorientowanych. Czy firma Civis oczekuje grupy inwalidzkiej oprócz wpisu od kandydatów? Z moich informacji wynika, że nie, ale chciał bym to zweryfikować. Jeśli firma nie pobiera PFRON, to musi czerpać zysk jedynie z kontraktu dla PKP. Ten zaś jest niski kwotowo, więc pracownicy dworców nie mogą być lepiej opłacani. Jak jest z PFRON w przypadku Civis?

były wro
@Adam Kolar 29.12.2018 20:46

CIVIS nie wymaga grupy inwalidzkiej

Seba
@Adam Kolar 29.12.2018 20:46

W Katowicach kilku ma

Adam Kolar
@były wro 30.12.2018 01:11

Dziękuję za informację, pozdrawiam.

Adam Kolar

Firma Civis jest jedną z AO, które ochraniają dworce PKP w Polsce. Każdy człowiek posiadający wpis na listę KPOF może zatrudnić się tu na warunkach oferowanych przez firmę, dobrowolnie i świadomie. Jest sprawą prywatną każdego człowieka, jaki wykonuje zawód. Osoba w miarę cywilizowana, o inteligencji i kulturze w granicach przyzwoitej normy pojmie, że muszą być przedstawiciele wszystkich zawodów. Począwszy od pracownika firmy pogrzebowej po dyrektora konsorcjum. Warto więc dzielić się merytorycznymi faktami dotyczącymi zatrudnienia w Civis, zamiast piętnować kogoś z powodu jego profesji.

Były pracownik

Ludzie opamietajcie się mało firm płaci godz nocne a jak juz to tylko z etatu

AntyCieć
@Były pracownik 27.12.2018 11:16

Każda firma na umowie o prace płaci dodatek nocny jeżeli takie godziny pracownik ma przepracowane. To nic nowego. Nauczyliście się narzekać na forum a sami podpisujecie umowy zlecenie. Ktoś was zmusza do tego ? Jest pełno ogłoszeń o prace poza ochroną na umowe o prace. Czy ktoś zabrania wam pracować ? Jedyny powód dla którego tak kurczowo trzymacie się ochrony jest zwykłe lenistwo bo w innej pracy trzeba popracować fizycznie a tego już się nie chce.

Bagram
@AntyCieć 27.12.2018 13:05

Nie podpisując kompletu dokumentów nie zostaniesz przyjęty do pracy w firmie. Chyba że to jest posterunek na limit etatowy, np w urzędzie jeśli ochraniasz go w godzinach urzędowania. Nigdzie więcej nikt nie pójdzie na sam etat bez zlecenia. Chyba że masz grupę to co innego.

Modest
@AntyCieć 27.12.2018 13:05

Nikt nie zmusza. Możesz podpisać 1/16 etatu plus zlecenie albo się nie przyjmować. Koordynator nie może inaczej zatrudnić i tyle z unoszenia się, że nie biorę zlecenia.

Morde
@Były pracownik 27.12.2018 11:16

Skończ już gruszczynski, nudny jesteś, a nie się za dworcowych podszywasz babochlopie jeden - w mordę dostaje bo w pojedynkę w patrolu chodzi a potem na policję zgłasza i ludzi po posterunkach ciaga żeby zeznawali - ogarnij się tępa dzido - chcesz dostawać w psyk, twoja brocha ale porządnych obywateli zostaw w spokoju

Szukam pracy

Wrocław Główny warto iść na doróbke? Idzie się dogadać z dojazdami? Jest bezpośredni kontakt? W ogloszeniu jest chyba zły numer bo odebrała jakaś nietrzeźwa kobieta z którą nie szło się dogadać. Nie chce mi dojeżdżać żeby pocałować klamke

zuparomana
@Szukam pracy 28.12.2018 11:49

numer zapewne z końcówką 374...

Teo

Praca w ochronie dworców jest zwykłą usługą na zlecenie. Chodzi w niej o to, aby dopilnować przestrzegania regulaminu dworca na terenie kontrahenta. To NIE SŁUŻBA POD PRZYSIĘGĄ dla żadnego dobra publicznego, z żadnymi misjami, etosami i poświęceniami. KPOF musi działać tak, aby swoje zrobić, zarzutów ani kary nie dostać. I to wszycho! Komu to się nie podoba, to niech wezmie bezdomnych pod dach i tym zrealizuje się jako szlachetny społeczniak i wielki człowiek. Tak konkretnie.

Mocny dworcowy
@Teo 14.12.2018 07:56

I tu się mylisz. My Mocni Dworcowi z Katowic jesteśmy dumni z tego że służymy na dworcu i proszę żeby nie pisać o nas ciecie. Jesteśmy elitą wśród ochrony.

Teo
@Mocny dworcowy 14.12.2018 21:24

Kimkolwiek jesteś chłopie to cię podziwiam za upór i konsekwencję w pisaniu tych pierdół:)) Ochrona nigdzie nie jest służbą. Nikt nie składa przysięgi państwowej. To zwykła praca.

Mocny dworcowy
@Teo 15.12.2018 08:47

Co ty wiesz. Ochrona dworca w Katowicach jest naszą misją.

gwizdek
@Mocny dworcowy 14.12.2018 21:24

Czy ten cieć mocny dworcowy jest normalny?

Hulk
@gwizdek 16.12.2018 13:35

Widać że to osoba z ciężkim uszkodzeniem osobowości. Nawet zabawa w pisanie czegoś takiego jest klinicznym przypadkiem.

Mocny dworcowy
@gwizdek 16.12.2018 13:35

Sam jesteś cieciem. Ja jestem prawdziwym ochroniarzem.

Mocny dworcowy

Za te słowa pójdziesz do więzienia

Zbiór
@Mocny dworcowy 17.12.2018 06:37

Ha,ha prawdziwy ochroniarz. Pękam że śmiechu. Chyba jesteś jedynakiem . Mama i tata nadskakuja nad Taba. Oczywiście masz wykształcenie wyższe i pieczątkę z kwalifikowanym pracownikiem ochrony.

Prosto
@Mocny dworcowy 14.12.2018 21:24

Mocny dworcowy jak ty (usunięte przez administratora) to się słabo robi bez przerwy strajki robicie robic sie wam nie chce a jak przyjezdzaja ludzie zeby was zastąpic to nagle wszyscy zostaja w robocie tacy to jesteście mocni nie ma ludzi nie zastąpionyci .A bezdomni siedzą i śmierdzą i żadnych mocnych tam nie ma

Mocny dworcowy
@Prosto 21.12.2018 11:00

Po co się łamistrajku gorolu jeden wciskasz tam gdzie nie trzeba przez takich jak ty ciężko coś wywalczyć

znający temat
@Mocny dworcowy 22.12.2018 06:38

Skończ już gruszczynski, nudny jesteś, a nie się za dworcowych podszywasz babochlopie jeden - w mordę dostaje bo w pojedynkę w patrolu chodzi a potem na policję zgłasza i ludzi po posterunkach ciaga żeby zeznawali - ogarnij się tępa dzido - chcesz dostawać w psyk, twoja brocha ale porządnych obywateli zostaw w spokoju

Szatan
@gwizdek 16.12.2018 13:35

Nie to misjonarz haha

Szatan
@Mocny dworcowy 14.12.2018 21:24

A Mocni Stróże może być?

Szatan
@gwizdek 16.12.2018 13:35

Nie ma takiej opcji

Były kierownik

Pytania do Kierownika, który zarządza dworcem w Sopocie: czy kiedykolwiek Pan widział jak zachowuje się pana pracownik w czasie dyżuru? Czy firma Civis Polska wydaje środki przymusu bezpośredniego w takiej ilości jaką pański pracownik nosi przy sobie w czasie dyżuru? Proszę się przyjrzeć uważnie. Pozdrawiam Pana!

Szatan
@Były kierownik 18.10.2018 15:51

Przecież to Rambo

Zamożny

Firma porażka brak stawki nocnej i za weekendy oraz święta kary za brudny strój a chociaż płacą należny ekwipalent za pranie????? Nie polecam przekręt z opłacaniem zuzu porażka nie płaca ZUSOWI !!!!! nie mówiąc już o świadectwie pracy nie dostałem porażka tak samo za nie wykorzystany urlop gdzie sa moje pieniądze (usunięte przez administratora) !!!!!!!

Koordynator
@Zamożny 26.12.2018 14:41

Ale w Katowicach robią na 1/16 etatu reszta bez ZUS

Teo
@Zamożny 26.12.2018 14:41

100% firm ochrony nie placi żadnych dodatków za nocki, ponieważ jest to rozliczane z umów zleceń. Żadne Pip ani nikt taki nic z tym nie zrobi. Nawet jak masz pełny etat plus zlecenie to nadgodziny, nocki i weekendy są rozliczane z UMÓW ZLECENIA. Proponuję pracownikom ochrony zapoznanie się z mechanizmem funkcjonowania polskich agencji ochrony. NIE jestem pracownikiem Civis, koordynatorem ani nikim podstawionym.

AntyCieć
@Teo 26.12.2018 16:30

Pracuje już w piątej firmie w systemie umowa o prace pełny etat plus zlecenie i we wszystkich firmach mam płacone wszystkie składki zus, urlop, dodatek nocny i dodatek za pranie więc piszesz bzdury kolego. Nie wiem w jakich firmach pracowałeś ale to twoja wina że tego nie pilnowałeś i nie walczyłeś o swoje w sądzie pracy. To wina ludzi że boją się walczyć o swoje. Tyle w temacie. A później dziwicie się że robią z was nieudaczników.

Hulk
@AntyCieć 26.12.2018 20:29

Aby walczyć w Sądzie Pracy, musisz pan najpierw ustalić sądownie stosunek pracy ze zlecenia. Tak że spokojnie.

Borek
@AntyCieć 26.12.2018 20:29

Jasne. Na Rmua ci wpiszą że wszystkie dodatki zapłacone. W praktyce dostajesz stawkę razy ilość godzin na wypłatę. Żadnych pięćdziesiątek, setek, niczego takiego nie zobaczysz. A może ty jesteś ten pener co tu ludzi obrażal ostatnio? Jaki Antycieć z ciebie jak pięć firm obskoczyłeś?

AntyCieć
@Borek 26.12.2018 23:23

Akurat jestem jednym z tych którzy z nim ostro walczyli. Także zluzuj majty. Ja nie wspominałem nic o pięćdziesiątkach i setkach nie napisałem. Gościu napisał że przy umowach o prace plus zlecenie nie płacą składek, godzin nocnych , urlopu, za pranie. A więc oświadczam że koleś pisze bzdury . Płacą mi we wszystkich pięciu firmach które obskoczyłem dodatek nocny, urlop, i wszystkie składki, dodatek za pranie też. Składki są od najniższej krajowej a stawka umówiona jest wyższa od najniższej krajowej i płatna za wszystkie przepracowane godziny , czy jest ich 160 czy 300. Więc nie jest to robota jak na śmieciówkach. A to że przez pół życia obskoczyłem pięć firm to takie dziwne ? Idzie się tam gdzie więcej płacą i gdzie lepsze warunki. To nie lata 80-te że pracowało się do emy 40 lat w jedym zakładzie. A AntyCieć to dlatego że jestem przeciwny wrzucania do jednego wora prawdziwych ochroniarzy czyli młodych ludzi z papierami i umiejętnościami z ludźmi którzy z napisem security na plecach koszą trawe przed zakładem który "chronią". Tfu śmiech na sali....

AntyCieć
@Hulk 26.12.2018 23:07

A to żaden problem to zrobić. Wystarczy materiał zebrać i iść do sądu walczyć a nie pykować jak większość na forum. Ja pracując we wszystkich firmach na umowie o prace plus zlecenie mam płacone to co muszą płacić i nie muszą z nikim się sądzić. Wystarczy nie podejmować roboty w ochronie na umowe zlecenie. Jest inna praca poza ochroną na umowe o prace. Od kilku lat roboty jest pełno. Ludzi brakuje do pracy. Czy ktoś was zmusza do pracy na zleceniu ? No nie. Sami się na to godzicie a później jęczycie....

Teo
@AntyCieć 26.12.2018 23:49

Pokaż mi firmę ochrony która płaci ekstra za nadgodziny i weekendy. Przez dwadzieścia jeden lat pracowałem w kilkunastu firmach. Konsalnet Zachód jeszcze ówczesny, Impel, Solid, Beta Security, Zubrzycki, Fosa, Justus, Juventus, PAO, RRSecurity, Civis, Piast i kilka małych firemek. Zusy i składki od uop albo najniższe od uoz. Urlopy ok. Ale jak ktoś mówi mi że ma w ochronie płacone nadgodziny i weekendy to sam powinien majty najpierw założyć a potem luzować, bo jak dzieciak gada.

AntyCieć
@Teo 27.12.2018 08:04

O nadgodzinach i weekendach nich nie napisałem. Także zluzuj najty i naucz się czytać .

ciecie to śmiecie

ochrona to jes chu...a praca dla chu...ych ludzi więc jeśli już w tym robicie to nie narzekajcie na ten civis bo i tak na nic więcej was nie stać...

Doman
@ciecie to śmiecie 24.12.2018 09:35

Kolega to CBŚ, Grom, czy chociaż AT?Cwaniaków internetowych nie brakuje.

Mocny dworcowy
@ciecie to śmiecie 24.12.2018 09:35

My nie narzekamy bo dla nas chronić dworzec w Katowicach to misja.

Hulk
@Mocny dworcowy 24.12.2018 12:42

Administracjo- przedstawiam tego pana do nagrody Goworka. Upór jak pod Stalingradem. Może to jakiś robot? Mocny dworcowy to zaczyna być temat dla naukowca :)))

gardzę
@Doman 24.12.2018 12:01

przykręcanie śrubek na fabryce to już z dwa poziomy wyżej od bycia cieciem są produktywni ludzie, z których pracy jest pożytek i ochraniacze którzy chcą zyc z nic nie robienia

Doman
@gardzę 24.12.2018 13:31

Widze u ciebie robotniczo- chłopskie podejście do życia. Jak ochroniarz kogoś obronił, uratował lub złapał złodzieja to też gardzisz nim? Życie to jest tylko sierpem, młotem i kilofem?

Pogardzam
@Doman 24.12.2018 15:20

Chodzi o rodzaj człowieka -zdolnego do stałej pracy wykonywanej regularnie w sposób ciągły -nie tylko fizycznie rowniez i umysłowo, ale człowieka produktywnego. Ochraniacz nie pracuje tylko cieciuje i co najwyzej reaguje jak sporadycznie się coś wydarzy. To nie jest praca tylko cieciowanie ;)

Doman
@Pogardzam 24.12.2018 18:02

Nie ma żadnych " ochraniaczy " , tylko jest pracownik ochrony. Kwalifikowany lub nie. To zawód, wpisany do rejestru zawodów. Nie każda praca wiąże się z wytwarzaniem czegoś. Przepraszam, ale masz zbyt mało inteligencji i wiedzy, byśmy o tym dyskutowali. Bez urazy, Święta mamy.

Pluję
@Doman 24.12.2018 20:16

Widzę że mylisz produkcję z produktywnością, produktywność to nie wytwarzanie czegokolwiek, a wymiernik na ile dana praca przynosi korzyści i widać to nawet w wynagrodzeniach gdzie człowiek na wózku widłowym na start ma co najmniej 30% wyższą stawkę godzinowa przy umowie o pracę od całego zarobku plus pakiet benefitów a nie na najniższa krajowa i zleceniach. "Praca" ochraniaczy jest nieproduktywna i dlatego jest tak słabo (i zresztą słusznie) opłacana.

Pluję
@Doman 24.12.2018 20:16

W prawdziwej pracy żeby zarobić 3tys może wystarczyc normatyw 168h. Cieć dworcowy musi natrzaskać ich 240 albo i lepiej. I to że wyciągasz w ten sposób trójkę z przodu to nie znaczy że zarabiasz 3tysiace, ty zarabiasz 2200 a reszta to nadgodziny za które i tak nie masz na zleceniu dodatkowo płacone. Więc po co piszesz o inteligencji jak z 3 razy tańszym kursem na widlaki bys zarabial więcej niż po kursie na kwalifikowanego ciećmena. Nawet zwykłe prawo jazdy daje więcej niż wpis tylko do prawka trzeba zdać egzaminy.

bulbulator
@Doman 24.12.2018 15:20

ta, to kiedy jakiś cypisek dworcowy kogoś obronił albo uratował życie? przecież to im ciągle sokiści ratują skórę

Italianal
@Pluję 25.12.2018 07:20

Tylko się nie opluj cały, choć to pewnie niemożliwe w tym stanie umysłu. Prawdziwa praca to każda za którą ktoś chce zapłacić i nie wszędzie jest taki wyzysk i zbieranie ludzkich śmieci jak u dworcowych mafiosów. Wesołych świąt dla wysztkich produktywnych, kreatywnych i innowacyjnych operatorów wózków widłowych :))

Italianal
@bulbulator 25.12.2018 09:20

Sokiści komuś skórę uratowali ? To istotna nowość :)) Ale przy tym poziomie zasobów ludzkich, czytaj biomasy, którą dysponuje Civis...PKP oszczędza , Don Corleone pierze, w lwiej części durnie z paluchami w nosach przebierają się za ochronę a jakiś porządek musi jednak na dworcach być i to pewnie na nich spada.

Doman
@Pluję 25.12.2018 07:20

Masz bardzo spłycony horyzont i funkcjonowanie człowieka ograniczone tylko do tego " ile zarobi w przeliczeniu ". Jest to myślenie parobka. Czy nauczyciel ma przestać uczyć bo na kafelkach na metry można więcej zarobić? Inteligencja jest właśnie po to, by pojąć, że dany człowiek może robić to, w czym się dobrze czuje. Reprezentujesz bardzo ograniczone horyzonty myślenia. My z kolegami biegamy maratony. Też jesteśmy durnie " bo się nie opłaca " ? Chyba tak, bo wedle twej filozofii na budowie się namęczysz ale zapłacą. Trudno mi nawiązać dialog z kimś takim.

Pluję
@Doman 25.12.2018 10:41

Strasznie mieszasz pojęcia, wynagrodzenie jest wyznaczynikiem produktywnosci bo pracownikowi ktory przynosi zysk oplaca sie wiecej zaplacic niz cieciowi ktoremu rzuca sie ochłap za nieróbstwo. Nauczyciel to jest normalny zawód w którym w sposób ciągły wykonuje się pracę i wymaga zaangażowania dlatego taki człowiek jest stokroć bardziej wartościowy od ciecia podczas gdy mieszanie zarobków pracowników budżetkówki i sektora prywatnego to jest jakieś nieporozumienie. Owszem pracownik wykonuje taką pracę jaka mu pasuje ale właśnie po tym wyborze można ocenić na ile wartościowym jest człowiekiem. I zgadza się -uważam, że lepiej się narobić i zarobić zamiast żebraczo ciągnąć bezproduktywne godziny na cieciówie gdzie zamian za nieróbstwo się dostaje jamłużne 13 pln/h i żadne dorabianie sobie do tej "pracy" ideologii nic nie zmieni, bo cieć to cieć, tylko cieć i nic więcej niż cieć

Doman
@Pluję 25.12.2018 12:38

Teraz sobie wyobraziłem, jak mówisz to do naszych chłopaków. W oczy, w realu. My nie jesteśmy z Civisa tylko czasem ludzie od nas dorabiają u nich, czasem jeszcze w innej firmie na pkp bo część rejonów utracili. Masz bardzo stereotypowe i powtarzam płytkie pojęcie o pracowniku ochrony. Dlatego że tych prawdziwych zwyczajnie nie widziałes, my też raczej nie obracamy się w klimatach operatorów wózków widłowych. Można ci to jakoś wybaczyć. Tyle że nie oceniaj pochopnie, bo w Polsce na te kilkaset tysiècy POF przypada wielu takich, którzy za " ciecia" by cie gołymi rękami bez problemu z...i.

Nikt
@Pluję 25.12.2018 12:38

Jesteś (usunięte przez administratora) jak oceniasz książki po okładce. Skoro jesteś taki kozak to jak wyjaśnisz zarobki w prokuraturach. Pracownicy cywilni z wyższym wykształceniem w państwowej instytucji zarabiają 1900zł netto. Czyli o 300zł mniej za norme godzin niż ten zwykły ochroniarz. Jesteś internetowym nikim i podejrzewam że w życiu prywatnym masz problemy ze sobą. Masz kompleksy patrząc codziennie w lustro. Widzisz tylko jedno wielkie zero które potrafi obsmarować innych na forum gó....m. Żal mi ciebie. Zakład dla obłąkanych już na ciebie czeka internetowy cwaniuro.

Pluję
@Doman 25.12.2018 12:56

Widzisz, rzecz w tym że na widlaku nie jeżdżę, a jako kpof cieciowałem prawie przez całe studia. Znam specyfikę tej pracy i muszę Ci przyznać, że pięknie ująłeś na czym polega cieciowanie "dorabiają u nich" i właśnie w tym rzecz. Trzaskanie po 260-300h miesięcznie zeby związać koniec z końcem. Ochraniacze przychodzą odwalić godziny a nie pracować. Wszędzie wieczna doróbka łapanie prac po trzech-czterach obiektach i jak z takiego człowieka ma byc pożytek? Nie ma żadnego, bo zjeżdża z obiektu i jedzie opierdzielać się na kolejny obiekt. Ja to wykorzystałem na naukę, a cieć co zrobił ze swoim życiem? W prawdziwej pracy nie musiałby tak wegetować ale do tego trzeba ciut więcej ambicji. Najlepiej to ujął mój ojczym -emeryt msw. Stwierdził ze takich (usunięte przez administratora) z jakimi na emce robił w ochronie to w firmie nawet nie musiał zamykać.

Studencik ha ha ha
@Pluję 25.12.2018 13:35

Ooooo....właśnie emeryci msw to jest przykład ludzi którzy dorabiają w ochronie zamiast odpoczywać na emeryturze. Czyżby nie mogli związać końca z końcem na tej potężnej emeryturze po pracy w "firmie" w której bardzo ciężko fizycznie pracowali ? Czy może są zbyt mało inteligentni żeby pójść do tzw. normalnej pracy na doróbke ? Ty nawet nie wiesz co piszesz. Najpierw obraziłeś ludzi pracujących tylko w ochronie , ludzi na emeryturach państwowych którzy dorabiają w ochronie bo wybacz ale 40% ich emerytury to śmiech na sali. I na końcu obraziłeś własną rodzine czyli własnego ojczyma. Skończyłeś podobno studia a nie szanujesz ludzi i rodziny. Nie masz we łbie nic. Te twoje studiowanie nauczyło ciebie braku szacunku do ludzi.

Doman
@Pluję 25.12.2018 13:35

Z tym że, panie kolego mgr inż, to u nas owszem dorabiają na pkp, ale my z ochrony żyjemy. Są wśród nas tak emeryci msw, jak i ludzie którzy zawsze czuli i rozumieli zawód pracownika ochrony. Rynek ochrony zgnoił ten zawód, ale niekoniecznie nas. Ty oceniasz wszystkich ogólnie, bo gdzieś tam do studiów dorabiałeś. Takich paraochroniarzy z łapanki jest multum i tego się poważnie nie traktuje. Dlatego że wy nie traktujecie poważnie naszego zawodu tylko nas ośmieszacie. U nas panie kolego wyższe wykształcenie ma około połowa składu. Przy czym każdego z nas zapewne byś ocenił stereotypowo jako bandziora, z powodu anatomii ciała, aparycji czy wrażenia jakie robimy. Masz płytkie pojęcie o ochroniarzu, właściwe dla Januszy, studencików, Grażyn, Karyn i Sebixów. Czyli żadnego nie masz de facto.

Pluję
@Studencik ha ha ha 25.12.2018 13:49

28,5 roku i emka 100% panie kolego ;) prawda jest taka że ci którzy z msw odchodzili już po 15 latach to zwyczajnie komuś podpadli, z braku szansy na dalszy rozwój czy propozycji nie do odrzucenia nie mogli dalej pracować. Nikt po dobroci sam nie odchodził na takich warunkach. Czy ojcu emerytura nie starczała? starczała, lecz nie w tym rzecz, człowiek nie może siedzieć w domu i nic nie robić gdy jest na to za młody, to wykańcza szybciej niż ciężka praca. A szacunek do ochraniaczy? Jak można szanować kogoś kto sam się nie szanuje. Nikt wartościowy nie pcha się do takiej pracy, jedynie tłuki których na nic więcej nie stać. Wielce kwalifikowani kończą kursy i potem nikt czerwonej książeczki nie chce robić? Mi to zajęło miesiąc a inni pracują latami bez dopuszczenia do broni. Śmieszni jesteście. Dlatego tak miło można was potrollować :D

Italianal
@Studencik ha ha ha 25.12.2018 13:49

Może emeryci MSW i MON są za mało produktywni do tzw. prawdziwej pracy ? :) Na pewno nie! Kto pracował z bohaterskimi obrońcami Ojczyzny i nieulękłymi Stróżami Prawa, w stanie spoczynku ten wie;) Niepowstrzymana pracowitość, bystość solidność , przyzwyczajenie do spartańskich warunków poprzedniej służby. To każdy (albo prawie) z nich :))))

Studencik ha ha ha
@Pluję 25.12.2018 14:15

To powiedz ojczymowi żeby poszedł do normalnej pracy. Jak możesz na to patrzeć że pracuje w ochronie i robi z siebie głąba ? Bo podobno w ochronie same głąby ? Nie szanujesz własnej rodziny ? Czyli siebie nie szanujesz też skoro jedziesz na rodzine. Tego nauczyli ciebie na studiach ? Zaczepianie ludzi na forach i szydzenie nazywasz inteligentnym ? To co robisz pokazuje że masz większą pustke w głowie niż większość pustaków pracujących w ochronie. Bo takich nie brakuje w wielu zawodach ale ty wrzucasz wszystkich do jednego wora. Gdyby nie ci ochroniarze to w wielu obiektach byłby (usunięte przez administratora) Taki studencik jak ty bałby się wejść do obiektu. To takich pseudo inteligencików chronią ci prawdziwi ochroniarze których ludzie nie szanują i nie są opłacani wyżej. Ty nawet nie masz pojęcia ilu ludzi mądrzejszych od ciebie pracuje w ochronie. Ludzi którzy mają więcej kasy na koncie i więcej w domu niż ty. Mają więcej pożytecznych hobby niż twoje trolowanie. A uprawnienia na broń , i czym się chwalisz ? Do czego tobie broń w jakiejkolwiek służbie ? Używasz jej na codzień że jest tak bardzo potrzebna ? Widocznie ty potrzebowałeś jej żeby podnieść swoje ego albo nie radziłeś sobie podczas interwencji w inny sposób jak tylko strasząc ludzi bronią. Kolejna sprawa, w tym kraju żadne służby nie mogą używać broni nawet w chwili zagrożenia swojego życia i zdrowia bo odrazu wjeżdża na plan taki inteligencik jak ty który jest wielkim prokuratorem i niszczy życie człowieka który tylko się bronił. Także tzw. "Czerwoną książeczkę" którą zrobiłeś w miesiąc możesz sobie wsadzić głęboko w d.....e. W du....e byłeś i gó....o widziałeś. Troluj sobie dalej jak nie masz nic bardziej pożytecznego i inteligentnego do roboty.

Pluję
@Studencik ha ha ha 25.12.2018 14:37

ojoj, cieciu -śmieciu się wkurzył? xD pieniążki -ciecie mają wincyj pieniążków, niż ja i u mnie w domu! taaaa, i nie radził sobie w interwencji, studencik by się bał ehh widzę, że zaskoczyło i w końcu poczułeś, że jesteś nikim ojczym dzisiaj jest wuefistą, ja lektorem angielskiego a Ty dalej całe życie będziesz cieciem :D i o pieniążki się w zawodzie nie muszę martwić, a Ty skoro masz czas ćwiczyć przy 300h pracy miesięcznie to gratki :D ja pracując i żyjąc jak człowiek też nie zaniedbuję swojego ciała, szkoda tylko że Ty zaniedbałeś swój intelekt :P ale musisz mieć głupie dzieci :D

Italianal
@Pluję 25.12.2018 14:50

Ale chyba nie wszystko tak do końca w porządku skoro musisz pompować ego obrażając w święta ludzi którymi gardzisz ? ( Nawiasem mówiąc praca lektora o ile piszesz w ogóle prawdę, to wg mnie zwyczajnie degradacja ) Co nie było premii świątecznej czy musiałeś po nią wejść pod biurko szefa ?

Studencik lektor ha ha ha
@Pluję 25.12.2018 14:50

Czyli nadal jesteście niki ważnym za beznadziejne wynagrodzenie. Niczym oprócz głupoty w dzisiejszym trollowaniu nie zabłysnąłeś. Żaden z was nie wykonuje tzw. normalnej pracy fizycznej za duże pieniądze. Czyli do niczego się nie nadajecie , do normalnej pracy . Dwie lewe łapy i obydwu. Dwa nieroby szydzące z innych ludzi. A o wygląd fizyczny to ty dbasz klikając w klawisze klawiatury a i tak dalej wyglądasz jak "dziecko z Etiopii"

Doman
@Italianal 25.12.2018 15:08

Daj chłopakowi spod biurka wyjść, niech się wykaże. Anonimowo jest, w papę nie dostanie, może co tato dał wypić to i odwage ma :)))

Doman
@Studencik lektor ha ha ha 25.12.2018 15:09

Kiedyś w jednej GI na naszej mieścinie jezdził duet złożony z chłopaka walczącego trochę w klatkach i historyka, któremu ucięli etat w liceum, a szwagier mu robotę kierowcy załatwił na grupach. Też tam się nosił z początku, aż do momentu jak mu partner łeb uratował, kładąc na glebę chłopa z kijem baseballowym. Wtedy historyk przyznał, że dyplom by go nie uratował. Od tej pory przestał się unosić.

Koordynator

Nie obrażajcie się dzisiaj,jest wigilia.

Bagram

Merytorycznie o firmie i pracy na dworcach: - 1/16 etatu plus dwa zlecenia - służby po 12 godzin, na małych dworcach samotne - stawka to jakieś 11 z groszami na rękę - kary za wszystko, od brudnych butów po jakieś przebywanie w dyżurce bez uzasadnienia, czyli poza wpisaniem obchodu i z góry wyznaczoną godziną przerwy - koordynatorzy najczęściej bez doświadczenia praktycznego w ochronie i wiedzy powyżej ściem dla pracownika, których uczy ich firma - wypłaty już na czas, chociaż rok temu było różnie, ludzie też nie otrzymywali rocznego PIT - braki kadrowe, masa skoczków w grafikach, ściemy typu pełnienie służby 24 h ( co jest karane przez Pkp ) przy fałszywym wpisie od połowy doby w raporcie na inne nazwisko - niski poziom załóg, tu może dostać się każdy wylany z innych firm za rozmaite rzeczy Przy czym dworce Pkp to jest pole do działania dla doświadczonych i kompetentnych pracowników ochrony. Tu wygląda to jak parodia i film Barei.

No i?
@Bagram 23.12.2018 17:19

No i? Co w związku z tym? Haha hhhhaahaha

K+M+B 2019
@Bagram 23.12.2018 17:19

W tym co piszesz jest sporo racji. I nie dotyczy to tylko C ale i innych firm. Pracuję na dworcu już w 4 firmie i w każdej praktycznie było podobnie. Jedna wielka ściema. Ochrona udaje że pilnuje a pkp udaje że nie widzi problemu. I się kręci. Po japońsku - jako tako. Wesołych Świąt.

Bagram
@No i? 23.12.2018 19:18

To w związku z tym że tak wygląda praca w tej firmie. Portal jest chyba na ten temat? Masz problem z głową to się lecz.

Bagram
@K+M+B 2019 23.12.2018 20:00

Tak, to się niczym nie różni zadadniczo. Pseudo usługę mogą z powodzeniem świadczyć osoby niepełnosprawne fizycznie, ograniczone intelektualnie, z nałogami. Standartem w ochronie są starcy, przepici degeneraci, albo jakieś otyłe szuszwole czy Heńki pod wąsem. Wszędzie.

Mocny dworcowy
@Bagram 24.12.2018 05:57

My mocni dworcowi jesteśmy elitą. Od nas można się uczyć zawodu. Niestety na innych dworcach już tak kolorow nie jest.

Doman
@Mocny dworcowy 24.12.2018 07:45

Czyli nie pijecie, nie palicie, biegacie bez problemu po pięć kilometrów o każdej porze dnia i nocy, znacie na pamięć regulamin dworca, ustawę o ochronie osób i mienia. Wasza prezencja jest lepsza niż innych załóg, nie macie w swoich szeregach ludzi poniżej średniego ilorazu inteligencji. Techniki samoobrony i interwencji, rozumiem, biegle opanowane? Jeśli tak, to jesteście elitą.

Zadowolony

Właśnie się szykuję na świąteczny czas na dworcu. Dzisiaj przywiozłem choinkę, bede zaraz ubierać. Jutro zostaje w robocie dlatego nabrałem sporo jedzonka. Mam karpia, uszka i śledzie. Mam dużo internetu to bede oglondał pasterke. Mam nadzieję że nie bede musiał zostać na pierwszy i drugi dzień świąt i że ktoś przyjdzie. A jak zostanę to uuuu będzie ostro przy wypłacie za 350 godzin i kupie sobie spodnie do roboty bo te co mam to już wypierdziane i wypłowiałe. Ho Ho Ho merry christias ent chepy niu jir

Doman

Koordynatorzy z tej firmy pytają po chłopakach, czy ktoś by nie chciał dorobić. U nas już dzwonili do trzech. Podobno pracują tam jacyś desperaci, którzy biorą po siedem służb pod rząd bez wolnego dnia. To wynika z tego, że Civis przygarnia ludzi nie chcianych lub spalonych w innych firmach, a reszta to zapchajdziury na doróbki. Tacy raz są raz ich nie ma to wieczne problemy kadrowe u nich. Zarobki wynikają z kwoty kontraktu, więc naiwniaki tylko liczą na podwyżki, którymi ktoś ich mami żeby z dworca nie zeszli. Ot i cała smutna prawda.

Zostaw opinię o Civis Polska Sp. Z. o. o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Civis Polska Sp. Z. o. o.