3.4/5

• O Promedica24
  • Zalety pracy w Promedica24
  • Oferty pracy
  • Rekrutacja
  • Szkolenia dla Opiekunów

O Promedica24

Germany - Promedica24
United kingdom - Promedica24 UK

5. Opinie o Promedica24

Opinie o Promedica24 Warszawa

Nie przegap nowości o Promedica24!

03.07.2023 15:27

Nie zwlekaj – zgarnij dodatkowe pieniądze!
    Zaczynamy lato gorącym bonusem o wartości nawet 500 €!
    Zasady otrzymania bonusu*:

• umów się na spotkanie z rekruterem, podpisz umowę i dołącz do zespołu!

• wyjedź w okresie wakacyjnym – im dłuższy wyjazd, tym więcej zarobisz

• dni premiowane liczą się od 01-06-2022

• im dłuższy wyjazd i lepsza znajomość języka niemieckiego, tym wyższy bonus!

[color][size][font]
    Nasze bonusy stanowią doskonałe uzupełnienie Twojej pensji – nie wahaj się z nich korzystać.
    O szczegółach naszej akcji bonusowej dowiesz się:
    [/font][/size][/color]

• u naszego rekrutera,

• w każdym z naszych naszych oddziałów,

• pod numerem telefonu: 22 250 55 00

Jarooooo

16.01.2019 09:19

Witam wszystkie opiekunki opiekunów i ich bliski oraz wszystkich hejterow, pracowników innych firm którzy dolewaja oliwy do ognia... Moja mama pracowała na czarno, postanowiła podjąć legalna pracę przy opiece po tym jak miała wypadek a rodzina się od niej odwróciła. Drogie opiekunki... Rozumiem wasze wszystkie żale, oraz to że ktoś hejtuje dana firmę by pozyskać klienta, a tak się dzieje. Powiem wam że moja mama została zweryfikowane językowo po czym poszła na spotkanie z rekruterem. To chyba normalne że jeśli przekonują cie dane warunki współpracy czy też nie jesteś w stanie podjąć odpowiednią dla siebie decyzję. Po rozpoznaniu kontraktu po zadaniu szeregu pytań i uzyskaniu odpowiedzi podpisała kontrakt 2 dni później wyjechała na niego. Jest na tym kontrakcie już 3 raz chwali sobie również wynagrodzenie. Przed ostatnim wyjazdem poprosiła o weryfikację językową co pozwoliło jej na uzyskanie jeszcze lepszego wynagrodzenia. Sądzę, że dla wielu z Was praca opiekunki osób starszych ma inne wyobrażenie. To tak jak idziesz do zakładu na produkcję i wyobrażasz sobie stanie przy maszynie i nic nie robienie. Tak to nie wygląda. Dostają umowę trzeba ją przed podpisaniem przeczytać (jeśli sprawia to problem to trzeba poprosić kogoś by to za was zrobił) przemyśleć temat i podjąć odpowiednią dla siebie decyzję. Jadę bo chce zarobić i dam radę albo odpuszczam bo mimo możliwości zarobkowych nie podołam psychicznie. Słabe psychicznie osoby nie podołają opiece osób starszych niezależnie od tego czy będą to Niemcy, Anglia, Norwegia, Polska czy jaki kolwiek inny kraj. Tu potrzeba cierpliwości, pokory, spokoju, wytrwałości, często empatii. Moja mama nie narzeka na warunki płacowe, ma opiekę medyczną w Niemczech, jako emerytka opłacane ma w Polsce składki, pokrywają jej koszta transportu, ma kontakt z opiekunem kontraktu. Jeśli chodzi o dodatkowe obowiązki czy opiekę nad jeszcze jedna osoba... Pamiętajcie co nie jest spisane na papierze nie jest objęte umową, jeśli są niezgodności z umową zawsze można od niej odstąpić z winy zleceniodawcy czy też pracodawcy. Powiem jeszcze raz... CZYTAJCIE UMOWĘ, PYTAJCIE bo im więcej pytań tym mniej niewiadomych. Pozdrawiam
    Elwira

11.07.2025 15:53

Wydaje mi się,że wymagać od podopiecznego lub jego rodziny wszelkiej współpracy jest trochę naiwne... To nie wczasy a prawie służba dla człowieka. Jak ktoś jedzie i liczy ,że za dnia będzie mieć labe a w nocy pospi to może od razu na NFZ do szpitala pracować jao pielęgnora..
    Iwa

25.06.2026 19:10

Czy mogę zapytać na jakim kontakcie mama pracuje ? Czy jest to Kontrakt tymczasowy czy gewerbe (samozatrudnienie) Dziękuję
    Urszula

10.08.2020 10:24

Ja nic takiego nie zauważyłam. Powiedziałabym raczej że jest coraz lepiej, bo jak zdobywa się doświadczenie to zarobki idą w górę. O premiach jestem informowana. Ja akurat jeżdżę ich busami i zawsze dowozili mnie bezpośrednio na sztele, także nie wiem jak wygląda kwestia oddawania pieniędzy za samodzielne przejazdy, bo nigdy z tego nie korzystałam. U mnie koordynatorka przeważnie odbiera, a jak nie może to oddzwania po czasie. A jak coś to pamiętaj że jest jeszcze infolinia u nich, tam cały czas jest ktoś pod telefonem.
    Janina

09.08.2020 23:21

Przypadki są różne, jak wszędzie. Trzeba się z tym liczyć jak chce się w opiece pracować. Co do zarobków to sama nie narzekam. Jestem zadowolona i to bardzo, udało mi się sporo oszczędności odłożyć.
    Natka88

02.10.2018 20:43

Ciekawa nie zgodze się z Tobą ponieważ ja bardzo długo pracuje z Promedicą 24 i jestem bardzo zadowolona z tej firmy!!! Atmosfera u podopiecznego czy u podopiecznej to zależy od nas opiekunów jak ją stworzymy po drugie nikt nie mówi o tym że mamy ogrody pielegnować nawet mamy zabronione to robić. A Podopieczni nie traktują nas jako (usunięte przez administratora)jak to Pani ujeła. Pozdrawiam
    mario

14.05.2025 17:01

2700 zl moja wyplata za prce
    Ola

23.05.2026 22:47

Wynagrodzenie powinno być adekwatne do wykonanych usług.W mojej ocenie jest za niskie .Zakres usług jest ogólnie znany ,natomiast jakość i ilość czynności mogą się różnić z powodu stopnia zaangażowania opiekunki w opiece, oraz jej stopnia znajomości języka niemieckiego ,co przekłada się na wszystkie czynności związane z prowadzeniem domu i opieki nad starszym człowiekiem.

Basik

26.06.2026 12:13

A to jest świeta prawda ,robię wszystko co do mnie należy żeby podopieczny był zadowolony i rodzina i teraz można się porozumieć przez tel tak było i nie miałam z tym problemu i rodzina też nie a nie sprawiedliwe że mamy mniejsza stawkę pozdrawiam

She

09.06.2026 10:06

Mija już sporo czasu od mojej pracy w PM24 ale postanowiłam dodać opinię, ponieważ wiem, że dużo ludzi jednak woli przeczytać kilka opinii, zanim wybierze się na rozmowę kwalifikacyjną. Pracowałam tam łącznie prawie 7 lat jako rekruter na UK. Praca na dużym terenie, samochód służbowy, laptop, telefon jak zawsze. Z czasem elastyczne godziny pracy. Jeśli wyjeżdżałam np. o 7 rano żeby zdążyć na spotkanie gdzieś daleko, to pracę kończyłam sobie o 14. Jeśli był zrealizowany target, nikt się nie czepiał tego absolutnie. W biurze w Rzeszowie przemiła atmosfera. Praca co prawda praktycznie w samym gronie kobiet, ale był to zdecydowanie atut, nie coś negatywnego. Kadra nadzorująca rekrutację była w Warszawie oraz bezpośrednio w UK. Wiem, że dużo się zmieniło, ale ogólnie polecam pracę w tej firmie. Zarobki, jeśli realizujesz target, są na bardzo dobrym poziomie. Jest to korporacja, ale myślę, że w dobrym tego słowa znaczeniu. Moją jedyną przykrą sytuacją, było zwolnienie mnie po powrocie z macierzyńskiego, ale też nie było mnie 3 lata, więc rozumiem decyzję.
    #Rekruter

P

06.06.2026 04:26

Miałam wątpliwą przyjemność przez krótki czas pracować w Promedica24 jako rekruter. Niestety nie wspominam tego dobrze, atmosfera bardzo na minus i ciągłe ciśnienie na nowych pracowników aby zatrudniali opiekunów jak najwięcej jak najszybciej za wszelką cenę. Osoby, które szkoliły nowych pracowników - traktowały ich z góry i często były wręcz opryskliwe. Wracałam do domu załamana i znerwicowana. Zaproponowane wynagrodzenie za tak ciężką pracę pod presją, od 9 do 17 tez pozostawia wiele do życzenia. Na plus jedynie proces rekrutacji, który przebiegł bardzo miło i kompletnie nie zwiastował późniejszych wrażeń z tej pracy- przez co mam wrażenie ze osoby z centrali zajmujące się rekrutacją, niewiele wiedzą o realiach pracy w dziale operacyjnym firmy. Podsumowując: jeśli cenisz sobie kult (usunięte przez administratora) za słabe pieniądze, w toksycznej atmosferze i lubisz wciskać ludziom na siłe słabe oferty pracy, to zachęcam
    #Rekruter

Anna

06.06.2026 13:15

Osoby z góry ,samego świecznika nie mają bladego pojęcia o Waszej pracy ,o naszej pracy liczy się tylko zysk. Co roku wprowadzone są nowe rozwiązania nowe pomysły, które mają pomóc opiekunom, a w rzeczywistości jest coraz gorzej nie dość że my opiekunowie mamy niższą płacę, to wkoordynatorzy, rekruterzy macie też pod górkę. Już teraz kierowcy wożą powietrze. Oby tak dalej to zarząd sam będzie jeździł do pracy albo i nie bo przez tyle lat trwania firmy zarobili dobre pieniądze.
    Były Pomocnik

12.05.2026 13:23

Paula

09.06.2025 12:38

A czemu nie mówią że chcą na pracowników założyć własną działalność gospodarczą
    Janek

08.12.2025 14:36

Przecież jest w umowie B2B, to znaczy w ofercie przygotowanej gdzie jest zamieszczona.
    Aniela

07.03.2026 13:03

w umowie z firmą jest napisane że udziela sie firmie pełnomocnictwa do założenia firmy oraz jej zamknięcia. Kiedy ta firma bedzie założona i zamknięta można dowiedzieć się w ZUSie.
    Barbara44

18.02.2026 15:20

Jestem zadowolona ze współpracy z Promedica24. Zawsze dostawałam ustalone wynagrodzenie na czas, wyjazdy miałam dobierane pode mnie indywidualnie, dzięki czemu czułam się na nich komfortowo i wracałam z wyjazdów zadowolona.
    Basia

18.02.2026 14:49

Wszystko ok, wypłaty na czas, zlecenia dopasowane. Narzekać zawsze będą osoby, które chcą robić mniej, lubią sobie wypić i tym podobne. Jeśli ktoś pisze, że nie dostał wypłaty to należy się zastanowić czy ta osoba nie zrobiła czegoś złego na miejscu zlecenia lub po prostu ma komornika. Z mojej strony firma bez zarzutów, jest stały kontakt, wszystko wyjaśnione. Jeździłabym dalej, gdyby nie problemy ze zdrowiem.
    #OpiekunkaOsobStarszych
    Anna Magdalena

02.02.2026 04:50

Witam, czy ktoś był na zwolnieniu lekarskim w promedica i czy mają z tym jakiś problem ? Proszę o opinie pozdrawiam 🙂
    Syn

24.12.2025 22:25

Witam czy ktoś podróżował 23.12.25 r z Friedrichsdorf do Zgorzelca. Potrzebuje osób które jechały tym busem ponieważ moja Mama nim jechała i w Zgorzelcu koło godziny 23 zasłabła i została zabrana do szpitala I tam zmarła. Potrzebuje świadków ponieważ nie daje mi to spokoju Jesteśmy z Pomorza czekaliśmy na mamę na święta I nie dojechała 😭😭😭
    Calinka

12.12.2025 21:36

Widziałam w internecie ogłoszenie do księgowości do firmy Promedica, czy polecacie pracę w biurze w tej firmie? Większość komentarzy odnosi się do opiekunów, a jak jest w biurze?
    Grażyna dziś tak.

26.10.2025 09:16

Ja zaczynam pracę i trochę jest mi niwiadome, czego się spodziewać.
    Potencjalną kandydatka

20.01.2024 09:27

Sprawdziłam ogłoszenia na ich stronie. Za jeden miesiąc pracy jest stawka i tu cytat "NAWET 895 EUTO"! Ludzie, czy to jakiś ponury zart?! Za miesiąc tak ciężkiej pracy taka stawka?! Czytam i po prostu własnym oczom nie wierzę. Szok!

11.05.2025 15:13

To zależy jak sobie ustawisz czy rodzina chce z tobą chwilę porozmawiać i mówisz że teraz masz chwilę oddechu dla siebie i idziesz na spacer To wszystko trzeba samemu wyczuć czy rodzina się zajmie tą osobą Po prostu możesz spytać o to porozmawiać na ten temat z rodziną delikatną
    Angelka 87

19.08.2025 16:01

Masz umowę na czas nieokreślony ale nie jest to umowa o pracę tylko o świadczenie usług! A taka umowa nie wlicza się obecnie do stażu pracy! I to Ty wprowadzasz ludzi w błąd pisząc głupoty tylko nie wiem czy robisz to celowo czy z braku podstawowej wiedzy. Piszę o tym bo jeszcze do niedawna byłam opiekunką pracującą z Promedica 24.
    PM8h

02.07.2025 12:28

Byłem raz i wyszło całkiem ok. Kasa i ogólnie warunki były zgodne z uzgodnieniami. Wiadomo można zawsze się o cos doczepić. To roznoszenie ulotek trochę upierdliwe no ale cóż. problemu z akceptacją zleconych w PL zadań nie było. Pracownicy dokładają wszelkich starań by człowiek był zadowolony. Natomiast jedno mnie tylko bardzo mierzi, że jeśli jesteś niepewny co do wyjazdu bo np masz taką naturę i podejmiesz rozmowy wstępne, czyli zadeklarujesz się co do wyjazdu i później np dostaniesz inną propozycję i będziesz chciał zwyczajnie zrezygnować to nie będzie to takie proste. Mówię tu o sytuacji gdy niczego jeszcze nie podpiszesz. Będzie trochę socjotechnicznych sztuczek, nerwów i od prośby do groźby (DO WIDZENIA). Gdyby to wyeliminować to całkiem pozytywna ocena.

09.06.2025 08:26

Ludzie podzielcie sobie wypłatę na dniówki i wyjdzie tyle , że więcej w Polsce zarobicie za dzień pracy za 8 godzin, albo podobnie. Do Niemiec już się nie opłaca jechać, przynajmniej na opiekę za grosze.
    basia

06.06.2025 09:36

niedawno wrucilam ze szteli było wszystko ok , pieniadze zgodnie z tym co bylo omowione z rekruterka jestem zadowolona plus info dla innych jak czegos nie wiecie to dopytujcie bo wszystko jest jasne wystarczy sluchac i przeczytac umowe przed podpisaniem .
    elka

29.05.2025 12:55

Jestem bardzo zadowolona z wspolpracy z firma Promedika24. Pracuje jako opiekunka osob starszych juz od ponad 2 lat i wszystko zawsze bylo zalatwiane szybko i bezproblemowo. Panie w biurze zawsze mily i pomocne, jak trzeba cos wyjasnic to zawsze odbieraja telefon albo oddzwaniaja.Wyjazdy sa dobrze organizowane, transport jest zapewniony i nigdy nie mialam problemu z dojazdem do podopiecznego. Na miejscu rodzina mila, a warunki dobre. Praca nie jest lekka ale firma zawsze wspiera jak sa jakies trudnosci. Wynagrodzenie na czas, a nawet raz byla premia za swieta. Polecam Promedica24 kazdemu kto szuka uczciwej pracy jako opiekunka za granica. Dobrze wspolpracuja i maja duzo ofert. Jak sie dobrze pracuje to firma tez sie dobrze odnosi.
    żabka

21.05.2025 10:46

wyjezdzam z promediką juz od jakiegos czasu. super zlecenia, fajne panie rekruterki wszystko wytlumacza . wypłaty na czas a jest to bardzo wazne w tych czasach ja polecam promedike z calego serca pozdrawiam
    Brygida Opiekunka

20.05.2025 16:52

Witam, firmę polecam z wielu względów. Przychodząc do pracy bardzo stresowałam się, czy sobie poradzę. Byłam na rozmowie w Grudziądzu. Stres szybko zniknął. Panie były bardzo miłe i pomocne. Odpowiedziały na wszystkie pytania i rozwiały wątpliwości. Miałam tylko doświadczenie rodzinne i podstawowy niemiecki. Przed wyjazdem mogłam uczestniczyć w darmowych szkoleniach. Nawet w sytuacjach trudnych, gdy się rozchorowałam na szteli, czy skręciłam kostkę, nie spodziewałam się aż Takiego zaangażowania ze strony mojej pani koordynator i formy. Jeżdżę piąty rok, warunki są coraz lepsze. Nie zmienię Promediki na żadną inną firmę!
    Jolanta

20.05.2025 16:33

Jeżdżę juz rok czasu, pomimo opinii postanowilam sprobowac. Nie zaluje, kasa na czas, zlecenia zgodne z tym co dostaje w opisie, polecam!
    mariano 70 debksi @.wp pl

16.05.2025 14:11

opiekuje sie starszym panem ktory jest bardzo chory alchaimer i parkinson cierpilwosc i psokoj na tym polega ta praca

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Promedica24?

Kontakt - Promedica24

Aleje Jerozolimskie 94 00-807 Warszawa

Branża główna: Księgowość i podatki

Krystyna S

05.05.2025 14:56

Ja też pracuje z firmą już ponad 5 lat i jak do tej pory poza niskimi zarobkami nie miałam zastrzeżeń. Ale teraz od Marca nie mam ofert pracy choć kilkukrotnie zgłaszałam gotowość! Mało tego kilkukrotnie pisałam maile na adres praca@promedica i na oficjalnego mail@ iiiii zero kontaktu nie to, że ofert barak po prostu od dwóch tygodni głucho!!!! Nawet na pytanie czy firma jeszcze istnieje brak jakiekolwiek reakcji! :-( Więc czuje się po tych 5latach jak zbędny mebel i przez firmę olewana! :-( W necie ciągle się ogłaszają ile i jakich to ofert nie mają!
    Rafi

01.05.2025 11:20

Wszystko wporząku nie należy pisać opinie jak się nie wie o co chodzi.
    Rafi

07.04.2025 16:42

Witam serdecznie,co do firmy nic złego nie mam,ale co do podobnych no to już raczej zadania są podzielone mam akurat pana nazwisko nieistotne, jest i żona to ona wszystkim rządzi w domu oj ciężki przypadek np.ze szuflady w kuchni nie domknięte patrzy ja pies ogrodnika na wszystko psycha jej siada oj będzie komuś tu ciężko znaleźć się w tym otoczeniu.
    Pozdrawiam.

15.03.2025 07:24

Jestem zadowolona z współpracy z firmą Promedica24.
    Dominika

13.03.2025 15:47

Ha.. widzę że tu każda opinia jest selektywnie umieszczana, na górę są podpięte opinie pewnie większość przez osobę która sprawdza poprawność opinii i podpisuję się pod nimi. Praca za 1200 euro miesięcznie,oni są dalek w średniowieczu.

09.01.2025 15:08

Była pracownica

10.01.2025 11:44

Miałam identyczną sytuację w poniedziałek o 16 wyjazd,a rano o 10:00 na 6 godzin przed potwierdzają że mogę jechać.
    Nietoperz

19.02.2025 19:12

Normalne to w tej firmie jest niestety wszystko na ostatni czas robione
    Kandydat.

19.02.2025 13:17

Dziękuję za taką współpracę, jak koordynator na początku stwierdził szydząco , że nie ma cierpliwosci do ludzi , zapominając że jest na linii. My nie jesteśmy doskonali szanowni Państwo i chyba mamy prawo zadawać pytania a skoro komuś to nie odpowiada lub brak mu cierpilosci , to proponuję zamienić się z nami . Nauczycie się Państwo i cierpliwości i pokory i szacunku. Jeszcze się współpraca nie zaczęła a juz się zakończyła w skutek nieodpowiedniego zachowania koordynatora. Przykre.
    Tom

06.02.2025 02:58

Czy ktoś z was liczył to co macie w umowie a to co macie w transzach ? Mi się nie zgodziło o ponad 1200 PLN a na pytanie dlaczego jest taka rozbieżność? Koordynator powiedziała.. Ooooo no coś takiego ... muszę policzyć ????
    Ana.I

09.02.2025 06:07

Proszę poczytać w umowie ile jest odliczone za jedzenie,przejazd i mieszkanie.
    Monika

14.02.2025 22:55

Sprawdziłam na umowie mam bus bez płatny jeśli przepracuję więcej niż 6 tygodni, a reszta jedzenie 270 e i pokój 300e tygodniowo :) tobprzeciez mało prawda ? :)
    [email protected]

24.01.2025 18:41

Witam serdecznie ja wyjechałem teraz niedawno jest dobrze cudownie powiedziałbym wręcz koordynatorka interesuje się nie mogę powiedzieć złego słowa na tą firmę a pracuję w opiece już siedem lat firma Promedica jako przeze mnie polecaną firmą dla innych pozdrawiam wszystkich miłego i pozytywnego pobytu na każdym zleceniu pozdrawiam Piotr
    Jola

09.01.2025 23:05

Zastanawiam się nad pracą na stanowisku Specjalistka ds. Sprzedaży Usług Opiekuńczych w Polsce czy ktoś ma może doświadczenie na tym stanowisku? może coś powiedzieć, jakie zarobki jak ta praca dokładnie wyglada, szkolenia jak przebiegają....
    Ktoś

19.11.2024 09:02

Polecam firmę Promedica 24

17.11.2024 15:04

18.11.2024 09:06

Szanowna Pani, Wynagrodzenie ustalamy indywidualnie, ponieważ jest zależne od czynników takich jak znajomość języka oraz długość kontraktu. Zapraszamy do kontaktu pod numerem tel. 22 250 55 00, tam dowie się Pani więcej na ten temat, Pozdrawiamy
    Jola

24.06.2024 23:30

Według was ile powinna zarabiać opiekunka z 15 letnim stażem?
    Niepoprawna optymistka

26.10.2024 11:35

Przy 3 mies wyjeździe srednia za 1 mies.wyszla 1865 Euro.
    Selena

26.10.2024 11:51

Myślę, że po 15 latach pracy ,opiekunka z b.duzym doświadczeniem, b.dobrym językiem niemieckim i niezawodna w swojej profesji powinna zarabiać 2000 tys euro plus bonusy.Firme stac na to ,ale niestety takie zarobki pozostają ciagle w sferze marzeń nas opiekunek z 15 letnim stażem. Pozdrawiam wszystkie opiekunki.
    Aneta

21.10.2024 16:48

Witam niedawno zaczęłam współpracę z firmą. Jestem trzeci tydzien na zleceniu. W tygodniu przysluguje mi dzień wolny z ktorych do tej pory nie korzystam. Moje pytanie, czy moge dni wolne zsumowac i zjechac na ten czas do polski w celu zalatwienia spraw osobistych jesli opiekunem zajmie sie rodzina?
    Kobieta

29.08.2024 16:12

Pyta ie do PM24 Opiekun kontraktu (usunięte przez administratora) mnie nie podając mi ważnej informacji dla pacjenta.Znalazlam się w b.niekomfortowej sytuacji więc powiadomiłam osobę do kontaktu ,że chce zjechać do Polski.Nie ma odzewu.Co mam w tej sytuacji ?
    ELŻBIETA

30.08.2024 10:16

Spróbuj jeszcze raz jeśli nadal nie będzie odzewu poprostu poinformój ich że zjeżdżasz na własny koszt i rachunek im prześlesz za busa zamów busa do domu i weź za niego fakturę jeśli nie będą chcieli zwrócić i zapłacić za pracę złóż pozew do sądu pracy i skargę do inspekcji pracy możesz ich też postraszyć że wrazie braku odzewu kierujesz sprawę do prawnika i do sądu szybko zareagują
    Nani

04.08.2023 13:01

Witam, Przyjechałam na zlecenie i uważam że nie dam rady. Opiekunka na samym wstępie jak mnie zobaczyła to dzwoniła poinformować ze jej nie pasuje bo za młoda jestem i już zaczęła na mnie marudzić. Czy jest możliwość zrezygnowania ze zlecenia bez jakichkolwiek kosztów ? Moja zmienniczka powiedziała, że co chwile osoby się zmieniają. Nie jestem pewna czy sobie poradzę.
    Zadowolony

20.02.2024 21:24

Firma dobiera opiekunkom zlecenia. Opiekunki z dużym doświadczeniem nie doberają sobie zmienniczki, one są tylko pracowniczkami i muszą się dostosować. To jest przecież oczywiste.
    Pppp

27.08.2024 19:33

Przede wszystkim to nie daj się zastraszać , to że jesteś młodą nie znaczy że ktoś ma cię poniżać , nieraz młodsze osoby sobie radzą o niebo lepiej od starszych z zmienniczka nie jest od oceniania ciebie i to nie jej masz pasować , wyobraźnię się boi że ty młodsza silniejsza dasz sobie lepiej radę Zakompleksionych ludzi nie brakuje nawet w tej branży
    Jarek

31.07.2024 20:37

Pracuję dopiero 2 miesiące w Niemczech .Sprawuję opiekę nad osobą starsżą.Nie mam powodu do narzekań.Czekam tylko na przelew 2200 Euro.
    Zigi

24.07.2024 18:25

Zwracajcie uwagę na stawkę za zlecenie przy podpisywaniu umowy ,bo możecie być zdziwieni przy wyplacie
    Katarzyna Gdańsk

13.07.2024 17:33

Wie ktoś może czy szykują się masowe zwolnienia opiekunek które wyjeżdżają do Anglii ?
    Emilia

26.06.2024 04:31