Promedica Care Sp. z o.o.
3765

Opinie o Promedica Care Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica Care Sp. z o.o.

GENIA

JADE DO DOMU W PRZYSZLYM TYGODNIU PIJE Z OMA WINO PIWKO I GITARA JEST OK UND 1300

Teresa
@GENIA 13.03.2018 19:39

Pamietaj, ze jak cos sie stanie podopiecznemu, albo Tobie, i zbadaja krew, to nie wyplaca odszkodowania. Bedziesz musiala sama pokrywac koszta.

Halina

Omijajcie te firme szerokim lukiem. Strasza karami tylko dlatego, ze ktos im cos powiedzial. Za byle co. Mam zapisane wiadomosci od nich. Szkoda, ze nie moge ich opublikowac. Koordynatorki sa tak wyszkolone, zeby oszukiwac ludzi. Jest wiele innych firm na rynku, bardziej rzetelnych. Wystarczy poszukac. Promedica jest dla naprawde zdesperowanych.

JUNO 2100

Chciałam spróbować popracować w Niemczech w opiece. Zgłosiłam się do Promedici ponieważ firma bardzo lansuje się w TVP, gazetach oraz innych środkach masowego przekazu. Odbyłam miesięczny kurs językowy oraz szkolenie dotyczące postępowania z osobami starszymi chorymi na różne choroby. Wyjechałam na pierwszy kontrakt. Było ok. Miałam koordynatorkę , która z racji tego , że przebywałam w Niemczech ponad dwa miesiące wystąpiła dla mnie o dodatkową premię, dostałam również 50 euro za odwagę, zapomniała jednak o tym ,że kontrakt wymagał aby była to osoba z prawem jazdy i że należy mi się za to dodatek. Po mojej interwencji dodatek za prowadzenie samochodu wypłacili. Drugi kontrakt nie był już taki fajny. Po przyjeździe na miejsce okazało się ,że sztela jest po remoncie i nikt po nim nie posprzątał . Ponadto podopieczny był wdowcem 25 lat i nikt w tym domu nie robił generalnych porządków. Zgłosiłam to w Promedice a oni na to ,że nie muszę sprzątać ( to nie wiem - chyba miałam tam siedzieć razem z dziadkiem w takim sy....ie).Ponadto zmieniła mi się koordynatorka która rozmawiając ze mną przez telefon mlaskała bo zawsze coś jadła, była opryskiliwa i niegrzeczna. Kompetencja tej Pani była na najniższym poziomie ( rozmawiała przy mnie o zarobkach innej osoby i słyszałam ile ta osoba miała otrzymać pieniędzy za następny kontrakt. Co miesiąc na moje konto wpływały inne kwoty dotyczące wypłaty. Nie mogłam doliczyć się ile zarabiam miesięcznie . Po trzech miesiącach po weryfikacji językowej dostałam podwyżkę 14 ero tygodniowo .Przysłali aneks do domu a tam nie widać żadnej podwyąki. Dzwonię do koordynatorki żeby mi wytłumaczyła a ona nic nie wie i nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie. W Warszawie usłyszałam że zostały mi zmienione koszty ryczałtowe. Zapytałam jak oni to liczą i nie uzyskałam odpowiedzi. Zahaczyłam też o święta Wielkanocne oraz zobowiązałam się że zostanę w Niemczech do końca czerwca. Pytam więc ile zarobię a koordynatorka na to ,że tyle i tyle , pytam czy są dla mnie jakieś premie za długi pobyt a ona na to ,że premia wielkanocna , pytam czy prócz tego coś jeszcze mówi , że nie. W związku uśredniłam sobie moje wynagrodzenie wyszło ,że jest to 750 ero miesięcznie. Znalazłam więc firmę która po weryfikacji językowej zaproponowała mi 450 euro więcej.Złożyłam więc pod koniec kwietnia wypowiedzenie a koordynatorka na to ,że w związku z tym ona nie wypłaci mi premii świątecznej. Reasumując : firma niewiarygodna, koordynatorki niekompetentne, zbyt małe zarobki, ponadto nikt mnie nie poinformował w chwili złożenia wypowiedzenia ,że grozi mi ustawodawstwo niemieckie z tego powodu,że muszę przepracować w Polsce 5 % aby moje składki do ZUS zostały wpłacone do ZUS w Polsce, w przeciwnym wypadku firma musi zapłacić je niemieckiemu ZUS-owi. Takim to sposobem na moim koncie w ZUS byłaby "dziura" i składki te nie liczyłyby mi się do emerytury.Musiałam więc przesunąć termin wypowiedzenia i w związku z tym przepadł mi atrakcyjny kontrakt który oferowała mi nowa firma . Miałabym ochotę coś z tym zrobić , może jakieś odszkodowanie z PROMEDICI .Może ktoś mi podpowie co by zrobił w takiej sytuacji.

Barbara
@Weltmann 18.05.2018 21:58

ja wyjechałam do Niemiec bo nie oszukujmy się w Polsce płacą grosze i starają się jak najmniej dać pracownikami żeby dla siebie ugrać jak najwięcej. W Wawie życie tanie nie jest więc ja sie zdecydowałam na wyjazd. za mieszkanie i jedzenie nie płacę. Opiekuję się 79 dziadkiem który jest dobrym człowiekiem i nie traktuje mnie z góry, pieniędzy złych nie mam i ja nie narzekam. Teraz w promedice od stycznia sie poprawiły warunki i jest lepiej

On.

Kasa 2 terminy nigdy nie wiadomo w ktorym przyjdzie a ma być wyplacana w 2 ratach .tzn np do 30 i do 10 jest 10 dalej nic .Robią co chcą 1 słowem.Co do kasy za maj dni świąteczne nic nie wiadomo CZESKI film.A jest już 10????.Wyciągnięcie wnioski .

Ania
@On. 10.05.2018 12:04

https://wiadomosci.wp.pl/opiekunki-z-europy-wschodniej-haruja-za-grosze-sa-wsrod-nich-polki-6250763256223873a

Rozczarowany

Zrobiłem ostatnio rozeznanie w różnych firmach proponujące podobne oferty. I jakie jest moje zdanie ? Żałuje że nie zrobiłem tego wcześniej ... a dlaczego ? Okazuje się że Promedica jest jedyna firma na rynku, która płaci najmniejsze wynagrodzenia... i jedyną firma która z Naszego wynagrodzenia pobiera 15 euro tygodniowo na wyżywienie które zapewnia rodzina podopiecznego lub sam podopieczny. Jest to skandal ale sami się na to zgadzamy podpisując dokumenty . A co do wynagrodzenia ? Nie ukrywam jestem na złotym profilu .... i zarabiam mniej niż osoba na niższym czyli srebrnym plus... pracuje z promedica od dluzszego czasu, i czuje się zawiedzony ... moje wynagrodzenie się nie zmienia, chociaż dostałem podwyżkę ostatnio ze względu na złoty profil 10 euro netto tygodniowo ... Nie ma również co ukrywać bo to do tajemnic nie należy, ze każda firma z która się kontaktowałem i robiłem weryfikacje językowa proponowała wynagrodzenie wyższe o 300-400 euro miesięcznie , a są również firmy które na sam początek za podstawy wypłacają 1200 euro netto, a Promedica 600 euro? 700euro ? Bo za tyle jeżdżą osoby które są zmuszone przez los ... a firma wykorzystuje ich sytuacje ....dlatego rezygnuje z firmy i najszczerzej w świecie nikomu jej nie polecam ... każdym ma prawo do swojej opini do swojego zdania które szanuje , z pewnością są osoby zadowolone to tak jak w każdej firmie ale jest odsetek .... Jeszcze kwestie transportu , która ma wiele do życzenia... ostatnio moja zmienniczką usłyszała od swojej koordynatorki, kiedy zapytała dlaczego ma wracać dużym busem w dniu w którym wyjeżdżają busiki ...ze „ ma nie utrudniać współpracy, i powinna się cieszyć ze podwiazą ja na dworzec z którego będzie odjeżdżała , bo ona do pracy dojeżdża sama i nikogo nie obchodzi jak ...” a ja usłyszałem znowu ze busik mi się nie należy ze względu na to ze dworzec jest oddalony o niecałe 10 km od miejsca wykonywania w pracy i tak jest w umówię . Co oczywiście jest nie prawda ale przemówić koordynatorą jest bardzo ciężko bo wiedza lepiej j maja „ władze”. Jedna wielka porażka ... z tego co wiem szykuje się proces zbiorowy wobec firmy . Myśle ze taka polityka jaka stosują nie pozwoli im na długie egzystowanie w tej dziedzinie patrzac na coraz większa i znacznie lepsza konkurencje .... Pozdrawiam

Rozczarowany
@The_Shadow_Of_Your _Smile 08.05.2018 09:14

Witam Odpowiem krótko . Jest bardzo dużo firm na rynku, które minimalne wynagrodzenie z PODSTAWOWYMI znajomościami j. Niemieckiego proponują nie mnie niż 1100 euro na rękę . I Nawet niech to będzie firma A.... z Krakowa która jest z tego co widzę po opiniach , znajomych itp., to jedna z lepszych żeby nie powiedzieć najlepszych firm na rynku proponująca taki zakres usług. Moja przygoda z Promedica kończy się w sądzie , przez właśnie traktowanie pracowników, którzy pracują na dobry wizerunek firmy i są na samym dnie tej hierarchii jak śmieci .... Opieszałość w odpowiedzi na moje pisma z prośbą o wyjaśnienie kilku kwestii nie ma granic .... (usunięte przez administratora) i arogancka .... Czy wiecie może (przytoczę to po raz kolejny) ze firma ta cudowna firma Promedica z wynagrodzenia pobiera opłatę za „ZAKWATEROWANIE I WYŻYWIENIE W CELACH PRYWATNYCH U PODOPIECZNEGO BĘDĄC NA KONTRAKCIE „??? To jest chore i nie tylko to wiele zapisów w umówię jest nie jasny lamiacych prawa pracowników . Firma przestała odpisywać na moje pisma mało tego kiedy dzwonie i się przedstawiam automatycznie każdy się rozłącza .... tak się traktuje ludzi? Długo firma nie pociągnie to jest nie tylko moja opinia . W momencie napisania i skierowana przez moje adwokata wniosku do sądu, cała sprawa głośno zostanie nagłośniona w mediach, już jest zbieramy materiał .... rozmowy z rodzinami w Niemczech które tak samo jak my zostało oszukani .... Co do wynagrodzenia w zależności od profilu ( złoty , srebrny itd) cos takiego nie istnieje .... a dlaczego ? Po przejściu na złoty profil moje wynagrodzenie pozostało bez zmian .... a pani z działu księgowości nie była nawet w stanie odpowiedzieć mi jak rozliczają wynagrodzenia i ile w końcu mamy na rękę z tego co jest zapisane w umówie ..... jedyna odpowiedz to taka Że „ każde zarobione euro jest rozliczane inaczej, i nie jest w stanie mi powiedzieć ile zarobiam za godzinę netto...” brawo i gratulacje za pełen profesjonalizm . Pozdrawiam

Rodrigo

Ta firma to nieporozumienie jeżeli miałbym ja oceniać w skali od 1 do 10 to wystawiam -100 ;-).

facet
@Gosia 05.05.2018 00:24

Czesc ! ... " Gosiek " zmienilas juz Pielucho_Majtasy ... zwane w potocznej mowie Opiekunow ... * KEBAB * zaslyszane w Busiku / Promedica 24 Pozdrawiam z usmiechem facet

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Drogi Janku. Spotkałam się z taką sytuacją że jeden Pan X z firmy Promedica 24 opowiadał o sytuacji że polecił nowego kandydata do pracy. Ten kandydat przyszedł do biura podpisał umowę i wyjechał na kontrakt. Pan X następnie odwiedził biuro i zapytał o należne mu honorarium za polecenie pracownika. Pracownica w biurze miło go poinformowała że nie dostanie tych pieniędzy bo kandydat wpisał w dokumentach jej nazwisko jako osobę polecającą. Pan się zdenerwował i rzucał mięsem. Po tym incydencie zdecydował odejść z firmy. Dla informacji napiszę że chodziło o Panie z biura w miejscowości Piła.

Sza

Ubawiła mnie wczoraj reklama Promedici24 w moim komputerze, coś mniej więcej w tym stylu: „Pracuj w Promedice24, zarobisz więcej niż pracując w Polsce”. Raczej nie uwierzę, bo pracowałam w tym roku aż 51 dni, a zaczyna się piąty miesiąc. Dostaję bardzo rzadko jakieś propozycje bardziej do „utonięcia” niż do zarobienia pieniędzy. Nie wiem, ile wynosi płaca minimalna w Polsce, ale sądzę, żebym zarobiła więcej i starczyłoby na opłaty i jedzenie. Obecnie muszę żyć z oszczędności, bo z pracy w Promedice24 nie za bardzo da się radę, a na tych kontraktach, na których byłam w tym roku w Niemczech, musiałam dokupować sobie jedzenie. Jacy oszczędni są moi podopieczni i ich opiekunowie, bo w końcu przyjechałam do pracy, a nie na wyżerkę!

Sza
@milczace_usta 03.05.2018 08:07

Ja sprzedaję po 4,24 zł za Euro w internetowym kantorze banku, o którym Ty wspominasz.

anonim

(usunięte przez administratora)

Piotr.

To nie ziemia to bagno.A u ludzi to same fałszywe uśmieszki.Ja tu mam robotę za 2500 netto,8h od PN-PT.A w Promedica 24 miałem za 3300 zł 24h 30 dni w miesiącu.Porównaj sobie teraz.Nawet jak bym tu robił za najniższą krajową to zawsze jestem w Polsce a nie w tym bagnie Niemieckim.

Amazonka

750 euro za miesiac pracy w niemczech 24 na dobe to jakies 2 euro na godzine no nie brawo moze dziennikarze TVN-u powinni zainteresowac sie tym zagadnieniem.......

BBx
@Izabela 09.04.2018 15:40

Witaj Izabelko ... jak jest sytuacja Regularnego wstawania do Podopiecznego ... 3 - 4 razy w ciagu NOCY ... to Trzeba koniecznie to Zglosic do Naszej Firmy ... Nikt Cie nie zmusi to regularnego Wstawania ale mozesz przyjac Propozycje ... 5 € Bonus za kazdy dzien ... ja tak Mialem ... a jak Obslugiwalem aparature ... mialem nawet 9 € dziennie ... to byl sporadyczny Przypadek ... Tlen , zwilzanie ust ... itp ... Pozdrawiam Serdecznie ... Opiekun ze Szczecin

Franek

Idealnych firm nie ma a wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!!

misia

Pracowałam z Promedicą rok i byłam na 4 rech kontraktach , były całkiem dobre miałam tylko 1000 więc zrezygnowałam, widać miałam gluk

BBx

Witam ... Pozdrawiam was ... chetnie was czytam ... kontrakty sa rozne ... ja mam ostatnio szczescie do " Zgonow " albo moi podopieczni sa w Szpitalu ... Ogladalem ZDF ... TV ... Niemiecki Urzad Pracy chce zatrudnic ... 100 000 Opiekunow i Opiekiunek ... takie jest ogromne zapotrzebowanie ... PREMIA za Wielkanoc i Maj ... ! ... trzeba Negocjowac z Polska Koordynatorka ... z tego co wiem ( rok 2017 ) za 124 dni pobytu ... bylo 500 € ... czyli jakies 380 € netto ... moze sie w tym roku zmienilo ... Pani Mecenas u ktorej jestem ... zmienila juz 3 Firmy ... teraz jest Promedica 24 ... Nowe Otwarcie ! jestem ja ... Pani jest zadowolona ... ale wiecie sami ... trudno zdobywa sie zaufanie , a szybko traci ... nie chce nikogo obrazic ... ale sa kradzieze , epizody z alkoholem ... a Kobiety ... szukaja meza ... jednym slowem jest ... Na wesolo ... ja robie swoja robote ... mam bardzo dobre warunki ... bardzo Czysto ... jedzenie ... co chxcem ... Trzeba uwazac bo mozna PRZYTYC ! wystartowalem w Marcu ... bede do ... 31 Sierpnia ... pozniej 6 tygodni wakacji ... z tego 15 dni w Grecji na Kreta ... w Pazdzierniku doklepie do 15 Grudnia reszte roku ... Pozdrawiam ... naszych ... Das Wetter in Köln ist Schön ... Köln ist schön ...

jurek

witam serdecznie, myślę o pracy jako opiekun, czy firma jest dobra i czy szkolenia są obowiązkowe i czy certyfikaty w ogóle dają i czy szkolenia są płaTNE ?

szaj
@jurek 15.11.2017 10:31

są certyfikaty, które w De nie sa honorowane

sromedica

Dobra rada: omijajcie tę firmę jak najszerszym łukiem!

Sza
@Piotr. 14.04.2018 21:47

Mam za każdym razem inne miejsce i to takie, że jak wchodzę, to natychmiast bym wyszła. Nieraz nawet nie rozpakowuję się, bo wiem, że nie dam rady. Nie chodzi tu o stan zdrowia podopiecznego, np nasza praca nie jest łatwa, ale o oferowane przez rodziny dla nas warunki pracy. Niektórym wydaje się, że my nic nie potrzebujemy. Jakże się mylą!

Piotr

Dzisiaj dzwoniłem do Warszawy w sprawie nie płacenia przez firmę składek na fundusz pracy.Pani odpowiedziała mi że w umowie tego nie było i nie ma firma obowiązku płacić na fundusz pracy.Zostałem bez zasiłku dla bezrobotnych bo wcześniej pracowałem tam 1,5 roku.Tak widać można tam pracować 100 lat i się nie dostanie potem zasiłku.

Piotr

Tego w umowie nie było napisane że funduszu pracy nie odprowadzają.

opiekun

Witam Państwa serdecznie. Wiele w życiu widziałem już różne cuda ale ta firma przechodzi ludzkie pojęcie. Wypunktuje najdziwniejsze rzeczy w czasie 2 letniego okresu pracy: 1. Jako osoba z wykształceniem medycznym oraz odbytymi praktykami m.in. na psychiatrii czy ortopedii musiałem odbywać śmieszne kursy oferowane przez firmę. Czego można nauczyć w czasie 8 godzin na manekinie gdy nie ma się kontaktu z żywym pacjentem? Szkolenie ma za zadanie uwiązać pracownika ( zleceniobiorcę ) z firmą bo straszy zwrotem kosztów. Tak na prawdę papierkiem ze szkolenia, które trwało 8h można sobie (usunięte przez administratora) podetrzeć pokazując to innemu pracodawcy. 2. Zawyżone koszty szkoleń. Profesjonalny kurs na opiekuna medycznego ze świadectwem zatwierdzonym przez Ministerstwo Edukacji to koszt od 500 do 1000 zł. W umowie dotyczącej szkolenia czytamy, że nie może przekroczyć zwrot kosztów 500 zł. Czyli za 8h można policzyć np 500 zł? Śmiech na sali 3. Niekompetentne mengaerki wyjazdu. Gdy by nie dobra znajomość języka i dogadanie wielu spraw sam na sam z rodziną wiele razy byłbym na lodzie. Jedna Pani nawet nie ukrywała, że mało wie o pacjencie i nie jest pewna czy warunki które podaje się pokryją z rzeczywistością : " Wie Pan to wszystko ślizgie" 4. Trudno skontaktować się z koordynatorką, od niemieckiego koordynatora dowiedziałem się, że Pani przebywa na L4. Gdy dzwoniłem do biura albo na chwile obecną jej nie było albo była na spotkaniu służbowym. Dopiero po interwencji u rodziny, że nie mam kontaktu z polską stroną postanowili się skontaktować z niemieckim przedstawicielem. 5. Numer alarmowy -czekając 2 godziny po wyjściu z Sindbada gdy nikt mnie nie odebrał dzwoniąc na infolinię nr alarmowego słyszałem tylko, że wszyscy konsultanci prowadzą rozmowę i spróbuj póżniej lub zostaw nr telefonu. 6. Rachunki, które płaci rodzina ni jak się mają do naszych zarobków. One często przekraczają 3200 euro przy pakiecie złotym i srebrnym. 7. Umowa to książka. Mało tego jako zleceniobiorcy jesteśmy na śmieciówce, natomiast firma zastrzega sobie 2 tygodniowy okres wypowiedzenia. Proszę Państwa umowa zlecenie bazuje na kodeksie cywilnym nie na kodeksie pracy i nie ma okresu wypowiedzenia. Tworzenia prawa i naciąganie go pod siebie. 8. Rozumiem, że każdy ma prawo pracować ale firma jest nastawiona na szybki zysk i dużą rotację co wiąże się z braniem ludzi dosłownie z ulicy. Zmieniał mnie Pan, który nie umiał nic po niemiecku oraz obsługiwać pralki. Gdy zbulwersowana rodzina zadzwoniła na hot line ( numer alarmowy niemieckojęzyczny ) usłyszała że on mówi bardzo dobrze ale pewnie mówią do niego dialektem. 9. Tak na prawdę człowiek gdy jedzie w nowe miejsce ( nie ma ogarniętej stałej miejscówki) nigdy nie wie czego może się spodziewać. Rodziny powinny być bardziej weryfikowane w postaci zaprezentowania nam pokoju w którym będziemy spąć ( foto ). Często również opinie o pacjentach nie są aktualizowane, wiele faktów jest ukrytych. Znam przypadek gdzie jeden opiekun jechał opiekować się małżeństwem. Firma nie aktualizowała danych, bo żona od dawna nie żyła. Pani przedstawiająca ofertę bezmyślnie wszystko czytała z programu komputerowego w który wprowadzono dane o podopiecznych. 10. Błędy w papierach potrzebnych do rozliczenia PITu oraz proszę Państwa ja również tego bonusu nigdy się nie umiałem doliczyć.

Piotr
@opiekun 06.04.2018 18:32

Bonusu to ja nigdy nie dostałem ani za święta ani za wakacje.(usunięte przez administratora)Dobrze że już tam nie robię.

anonim

(usunięte przez administratora)

Opiekun
@Rudy 03.02.2018 12:13

Wspolczuje ze w tak mlodym wieku masz niemile doswiadczenie

MISIA

WITAM, DOSTAŁAM PISMO Z ZUSU W SPRAWIE NIEPRAWIDŁOWO OPŁACONYCH SKŁADEK NA ZUS CZY TEŻ MACIE?

Ciekawy
@MISIA 30.03.2018 12:00

A jakie to sa dokladnie niby nieprawidlowosci?

Markus

Szukają pracowników ze znajomością j. niemieckiego do biura w Warszawie. Zastanawiam się, czy się nie zgłosić, ale musieliby dać przynajmniej ok. 7,5 tys. brutto i umowę o pracę. Czy jest tu ktoś, kto zna niemiecki i pracuje/pracował dla nich i może napisać coś o warunkach? Nie tylko o finanse i zaplecze socjalne chodzi, lecz także o atmosferę itp.

Xxx
@Markus 11.04.2018 21:53

Wiekszosc osob ktore dzwonia do opiekunek z oferta wyjazdu a potemjak kontaktuja sie z niemiecka strona,by ustalic szczegoly wyjazdu to germanisci lub osoby po NKJ z niemieckim. Oprocz tego informuja inne dzialy by zakupic bilet opiekunce, wyslac jej na czas umowe zlecenia na konkretny wyjazd I oczywicie szukaja nowych osob, ktore by mogly przyjechac gdy danej opiekunki kontrakt zbliza sie ku koncowi.

Iwona

Witam tutejszych forumowiczów i chciałabym zapytać o następującą rzecz. W grudniu ubiegłego roku złożyłam podanie do Promediki i przeszłam rekrutację do pracy, jako opiekunka live-in w Wielkiej Brytanii, podpisałam umowę i czekam na tzw. przydział od 11 stycznia, br. Do dnia dzisiejszego firma nie odzywa się do mnie, koordynatorka „prowadząca” nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile, tak więc rozważam wypowiedzenie podpisanej umowy, tym bardziej, że mam oferty pracy z innych firm i nie chcę tracić czasu, niczym brzydka panna na wydaniu, nie zarabiając nic. Proszę o opinie czy, w takiej sytuacji, warto czekać na sygnał z Promediki i jak już się wyjedzie na kontrakt i wróci, ile czasu zajmuje czekanie na następny, bo Promedica nie pozwala na pracę dla konkurencji, a jeśli miałabym być na tzw. postojowym miesiąc, dwa lub dłużej, to nie zamierzam siedzieć na bezczynnie na tyłku, tylko na pewno coś podejmę. Czy ktoś miał podobne doświadczenia, a może i przemyślenia? Będę wdzięczna za wszelkie opinie, chętnie pogadam także na prywatnym czacie. Iwona Kowalewska

Ania
@Iwona 27.01.2018 13:17

Mogł bym porozmawiać z tobą ponieważ jestem w podobnej sytułacj.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ewa

no no ładnie za reklamowałaś firmę. Gdybyś miała takie doświadczenie jak piszesz to by się agencje o Ciebie biły.. a tak to tylko naskrobałaś na promedica. Pracuje 3 roku już, mam sporo koleżanek i w Anglii i w Niemczech. Nie narzekamy jakoś.. łatwo nie jest fakt faktem to nie jest lajtowa praca ale pracować trzeba. Ile jest agencji co opiekunki na czarno zatrudniają? Tu chociaż jest inaczej.. A niech coś się Tobie stanie i co wtedy? Kto się tym zainteresuje?

anonim

(usunięte przez administratora)

szaj
@Hanna 03.04.2018 10:18

do połowy zeszłego roku było w miare a potem już tylko gorzej, koordynator zmieniał mi się co miesiąc, nie dzwonię i rozumiem ich pracę ale trochę empatii ze strony koordynatora byłoby na miejscu w końcu to oni ida do domu o 17 a my ciężko pracujemy na ich pensje i szacunek dla tych, którzy sie przynajmniej starają, ja się staram

Bubububu

Dostaliscie juz kase za marzec?

SZa
@Bubububu 31.03.2018 22:55

Dostałam wszystko.

Selena

Mam pytanie , do czego i komu ma służyć zgoda na rozpowszechnianie wizerunku w nowej umowie P24 na2018 rok ?

szaj
@Sylwia 09.03.2018 10:34

tu odprowadzają co drugi miesiąc kalendarzowy od średniej krajowej od tego roku, w roku ubiegłym od najniższej krajowej też co dwa miesiące a wcześniej to tego nie wie nikt bo dochód roczny opodatkowany to była suma rzędu 2400 zł. Prognozowane przez ZUS emerytury z tych skłądek na dzień dzisiejszy to około 8 zł za 20 lat 60 zł. Wybór....hahaha

Anai

Pytanie do wszystkich ,którzy dostają podwyżki , jak to jest ,że niby jest podwyżka a jej nie widać w wypłacie , czy też tak macie?

Sza
@Anai 31.03.2018 18:54

Właśnie przed świętami miałam weryfikację językową. Ja nigdzie nie dzwoniłam, że chcę podwyżkę. Ta weryfikacja to jest jedna wielka farsa. Pani lektor szybko mówi przez telefon, a ja wyłapuję jakieś niektóre słowa i domyślam się o co chodzi, albo mówię: "proszę powtórzyć" (oczywiście po niemiecku). Zważywszy na to, że nie mam profilu złotego, to mogłaby ta pani nie szaleć w komunikacji ze mną. Spytałam, jak wypadłam to powiedziała, że muszę poprawić wymowę i przyłożyć się do gramatyki. Powiedziała, że rozumiem, co do mnie mówiła. Mój niemiecki jest wystarczający do komunikacji, ale jest ważniejsze to jak ja sobie radzę w ekstremalnych sytuacjach w pracy. Wierzcie mi, że miałam już prawie wszystko w pracy i dałam radę, a przecież o to chodzi!

Bubu

Dodalem dwie opinie i nie widze ich..

Bubu

Chcialbym zapytac jak to jest jesli rodzina pdp chce zmienic opiekuna czy dostane kary? W moim portfolio napisali klamstwa ze mam kilkanascie lat stazu pracy rodzina mnie o to spytala powiedzialem prawde ze jest inaczej bo nic o tym nie wiedzialem. Dzis ten syn mi powwiedzial ze beda chcieli opiekuna innego bo sa wkurzeni ze im naklqmano. Jutro ma mi dac kopie portfolio. Czy w takiej sytuacji moge bezkarnie dac wypowiedzenie? Oni powiedzieli ze sa zadowoleni ale chca z wiekszym stazem. Tak mi dzis powiedzial a Niemcy raczej sa szczerzy. Co ja mam teraz robic?jestem tu mc znam niemiecki daje rade ale syn chce innego bo sie wkurzyl na to przeklamanie. Z opiekunka jeszcze nie rozmawialem ponoc na zwolnieniu jest za kazdym razem ktos inny odbiera i nic konkretnego nie slysze. Mam dosc. Prosze o rade...

Janek

Firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może to nie jest idealna firma ale z pewnością dobra!!!

anonymous
@Janek 22.03.2018 17:21

co to piszesz-zaplacili ci czy to tam w administracji pracujesz ??!!!!

Pjoter z Mazur zach.

Zarobiłem w zeszłym roku 19.500 tys zł ,a z Pit-11 Niemieckich firm takich jak:We Care DE Sp.zoo.sp.k.,Senior Betreuung Sp.zoo Sp.k i Care Solutions DE Sp.zoo Sp.k. wynika że zarobiłem 37.658 tys zł.Czy ktoś mi wytłumaczy jak to jest?

Reniferek

Nie 3000 euro tylko 3700,.powiedziala mi to synowa bylej podopiecznej. Z tego wlasnie powodu zrezygnowali z uslug Promedicy. Dom Opieki kosztuje 3500 euro a Kranken. Kasse doplaca 1000 euro. Co chwile podwyzszaja Niemcom

Zostaw opinię o Promedica Care Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica Care Sp. z o.o.