Opinie o Promedica Care Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica Care Sp. z o.o.

mira

witajcie, czy musicie myć okna na steli ?

Newer
@mira 19.02.2018 20:49

Firma informuje że nie myjemy okien ,nie sprzątamy strychów ,piwnic i garażów.Oraz nie pracujemy jako ogrodnicy!!!

gosc
@mira 19.02.2018 20:49

Nie !!!!

ILONA

a moja babka do 22 ogląda TELEWIZOR SZLAGF MNIE CZASAMI TRAFIA

mariusz

czy opiekun/opiekunka musi zmieniać worek stomijny jeżeli nie przechodził żadnego szkolenia

GREJ-58@wp.pl
@mariusz 15.02.2018 11:03

Jezeli nie masz szkolenia nie mozesz zmnieniac twoje warunki pracy sa w umowie zmniane moze tylko robic pielegniarka

Iwona

Witam tutejszych forumowiczów i chciałabym zapytać o następującą rzecz. W grudniu ubiegłego roku złożyłam podanie do Promediki i przeszłam rekrutację do pracy, jako opiekunka live-in w Wielkiej Brytanii, podpisałam umowę i czekam na tzw. przydział od 11 stycznia, br. Do dnia dzisiejszego firma nie odzywa się do mnie, koordynatorka „prowadząca” nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile, tak więc rozważam wypowiedzenie podpisanej umowy, tym bardziej, że mam oferty pracy z innych firm i nie chcę tracić czasu, niczym brzydka panna na wydaniu, nie zarabiając nic. Proszę o opinie czy, w takiej sytuacji, warto czekać na sygnał z Promediki i jak już się wyjedzie na kontrakt i wróci, ile czasu zajmuje czekanie na następny, bo Promedica nie pozwala na pracę dla konkurencji, a jeśli miałabym być na tzw. postojowym miesiąc, dwa lub dłużej, to nie zamierzam siedzieć na bezczynnie na tyłku, tylko na pewno coś podejmę. Czy ktoś miał podobne doświadczenia, a może i przemyślenia? Będę wdzięczna za wszelkie opinie, chętnie pogadam także na prywatnym czacie. Iwona Kowalewska

Iwona
@niewiemiletuwytrzymam 12.02.2018 18:42

To jest całkiem możliwe, ale tez firm opiekuńczych jest w UK tysiące. Poza tym, z tego co wiem, to stawki dla opiekuna z zamieszkaniem (live-in) startuja od 380 GBP tygodniowo, tylko ze bardzo ciężko się dostać wprost do angielskiej firmy.

GREJ-58@wp.pl
@Iwona 27.01.2018 13:17

witaj odpowiem tobie mozesz smnialo pracowac FIRMA PROMEDICA nigdy nie wywiazuje sie z umow to wielka sciema ,,ja sam kiedys dla nich pracowalem mam dalej umowe i czekam i pracuje dla innych firm po prostu dziewczyno umowa sama sie rozwiaze a ty korzystaj i pracuj zycze powodzenia

Pjoter z Mazur zach.

Zarobiłem w zeszłym roku 19.500 tys zł ,a z Pit-11 Niemieckich firm takich jak:We Care DE Sp.zoo.sp.k.,Senior Betreuung Sp.zoo Sp.k i Care Solutions DE Sp.zoo Sp.k. wynika że zarobiłem 37.658 tys zł.Czy ktoś mi wytłumaczy jak to jest?

Ania
@Pjoter z Mazur zach. 14.02.2018 16:03

nikt nie wytłumaczy , .....niestety

Pjoter z Mazur.
@Ania 15.02.2018 10:24

Prawda.Niemiec im płaci 3000 tys Euro a ja miałem 800 Euro.Różnica idzie do ich kieszeni.I potem taki skutek że niby ty zarobiłeś dużo.Ta firma to jeden szwindel.Jak oni tacy to ja się zwolniłem i niech mnie pocałują w du.ę.

ewa

hej , miałam się dobrze , ale od wczoraj babka nosi sztrumfy uciskowe na całe nogi i jestem cała mokra jak to obleczę , macie jakieś rady?

Piotr.
@Samosia 13.02.2018 14:16

Prawda,a nawet odleżyny nie do nas należą.Od tego jest fachowa pielęgniarka a nie ja ani ty z doskoku.Ale dla mnie to już historia tylko mogę komentować.Już u nich nie robię.

marcysia
@ewa 08.02.2018 13:56

podpowiem jak radziłam sobie z nakładaniem pończoch uciskowych, Ewo pisz na mery629@wp.pl. Pozdrawiam

janek

Bóg honor ojczyzna a ja mam bardzo negatywne doświadczenia w pracy w Niemczech. Koordynatorka niemiecka to intrygantka taka , że miała "spółkę" z niemiecką rodziną i nie reagowała, jak opowiadałem o tym, że dziadek agresywny, i podpowiadała dziadka synowi, żeby tak po prostu wyrzucił moje rzeczy za drzwi, choć wiedziała, że dziadka syn w więzieniu siedział....i jeszcze niemcy nagadali strasznych rzeczy o mnie...jestem cały czas szantażowany....jestem ze wsi, ale wiem, że to niezgodne z prawem te ich zachowanie....i dopiero trzy tygodnie pracuję w firmie....co robić ????

Piotr.
@janek 07.02.2018 09:42

A ja też to samo.Jadąc pierwszy raz lubiłem Niemcy i Niemców po 1,5 roku jazdy do 8 podopiecznych tak oni mnie przestawili żebym ich nie lubił a nawet nienawidził ten naród nie da się lubić a wszystko robi żeby ich nienawidzić.Tak więc teraz dzięki tej firmie i tym ludziom co byłem u nich w domach Niemcy są dla mnie wrogowie.No i proszę jak można człowiekowi w głowie inaczej poukładać.Dziękuję.

Piotr.
@janek 07.02.2018 09:42

Janek,jak byłem u jednej babki i mówię że wyjazd mam do domu we wtorek to ona kazała mi wyjechać w Niedzielę a jak nie to Policje musi wezwać na mnie żeby mnie odwiezli.hahahhhaa!!!! i to wszystko mówiła przy córce która nic nie reagowała na to ale potem dzwoniła do koordynatora i wszystko się wyjaśniło.A taka była gościnna że kazali mi wodę z kranu pić a nie sobie kupić w sklepie.Ale sama piła ze sklepu jak jej córka cały bagażnik przywiozła zgrzewek.Nawet pół łyżki śmietany nie dała a już o wodzie nie wspomnę.Po prostu roboty przymusowe jak mi dziadek opowiedał co były za okupacji.

Pjoter z Mazur zach.

Dzisiaj dzwoniłem do kadr w sprawie mojej prośby z 29.01.18 o wydanie zaświadczenia o zarobkach z ostatnich 3 miesięcy.Pani telefonistka powiedziała że przekaże koleżance.Mówię jej że wtedy też pani mówiła że przekaże to co wtedy nie było przekazane nic?Pytam jej gdzie mam iść w tej sprawie czy do PIP czy do sądu pracy kto mi pomoże i co pani mi radzi.Odpowiedz brzmi po chwili ciszy że przekaże koleżance i tak mi trzy razy chyba mówiła jak automat.We wrześniu to czekałem na zaświadczenie o zarobkach cztery tygodnie bo mówią że jest kolejka.Ta firma to jakieś nieporozumienie totalna porażka.

Prawda

Ta firma to prawdziwy SZAJS!! Czytajcie UMOWĘ zanim ją podpiszecie! Zostawiłam tu moją opinię wcześniej dokładnie ale mi usunęli! Nie mogę się doczekać ZBIOROWEGO POZWU DO SĄDU!!!

Prawda
@Karolina 05.02.2018 15:30

A kim Pani jest że tak broni tej obciachowej firmy? Czyżby jedną z tych pożal się Boże koordynatorek!?!Ta firma śmierdzi kłamstwem i naciągactwem!!! Skąd wiadomo że ja podpisałam ale Widziałam taką "Umowę"

Karolina
@Prawda 07.02.2018 20:44

nie bronię tylko mówię jak jest. Każdą umowę trzeba przeczytać zanim się podpisze. Jestem zwyczajną opiekunką, która normalnie pracuje na kontrakcie. Mnie tu nikt nie oszukał a już trochę przepracowałam miesięcy

rudy

dobre opinie to tylko panienki z biur piszą...

Jaga
@rudy 03.02.2018 13:49

Nie prawda ze pozytywne opinie pisza panie pracujace w biurach.Jestem opiekunka i nie mam zastrzezen do pracy w promedice

Piotr.
@Jaga 05.02.2018 18:19

Bo jedziesz pewnie do jednej babci od 4 lat i masz spokój i pewną sztelle.Pojezdzij z 8 razy do każej innej podopiecznej lub poopiecznego z: 1.Alzheimerem 2.Leżących na stwardnienie rozsiane. 3.PSB. 4.Z chorobą nowotworową. tak ja byłem już u chyba wszystkich.To dopiero powiesz że jesteś opiekunka. Ale ja już tam nie robię.Bay,Bay.martwta się sami.

renata

jestem wściekła ,że hej 3 medale już gernmany zdobyły no szlag mnie trafia............

Rodrigo

Ta firma to nieporozumienie jeżeli miałbym ja oceniać w skali od 1 do 10 to wystawiam -100 ;-).

Daria
@Rodrigo 06.02.2018 10:47

Gdyby była nieporozumieniem to by nie istniała. A trzyma się całkiem dobrze i dużo opiekunek pracuje w niej chyba to o czymś świadczy

Selena

Mam pytanie , do czego i komu ma służyć zgoda na rozpowszechnianie wizerunku w nowej umowie P24 na2018 rok ?

szaj
@Anai 04.01.2018 05:16

od zaliczki nie odprowadza sie podatku od wynagrodzenia owszem

Anai
@szaj 02.02.2018 14:03

Czyli już nie będzie odprowadzanych podatków???

Rozczarowany

Radzę dokładnie czytać umowę i wszystkie zapisy co do szkolenia macie racje ... nie idźcie na nie .... bo zostaniecie uwiązani ... pamiętajcie również, że w okresie wypowiedzenia jest całkowity zakaz podpisania umowy z inna firmą.... Czytajcie również dokument, który mówi o tym że z Waszego wynagrodzenia jest pobierane tygodniowo 15 euro na wasze wyżywienie. Abstrahując podopieczny w umówię ma zapisane, że jego obowiązkiem jest zapewnię noclegu i wyżywienia i to są jego koszta . Oczywiście Promedica jest jedyna firmą na rynku, która stosuje tego typu zagrywki. Co do przepracowanych godzin .... zgodnie z umową możemy przepracować max 40 godzin w tygodniu i nie więcej niż 160 w miesiącu ... to wychodzi 6 godzin i 11 minut pracy codziennie .... oczywiście góra w Promedice jest świadoma ile wynosi szacunkowy czas pracy opiekuna .... nie wspomnę o wstawaniu w nocy ... kolejna kwestia stawki godzinowej w umówię ... zapisane jest, że to kwota brutto , ale jakież było moje zdziwienia kiedy okazało się że nie są wstanie powiedzieć mi ile jest na rękę ..... „ bo tego się nie da wyliczyć i można zrobić ogólną kalkulacje za wyjazd .... „ Pracownicy są perfidnie oszukiwani bo Promedica twierdzi, że wynagrodzenie jest zależne od znajomosci języka ... a umowa ? Która jest potwierdzeniem . Ja po kontakcie z prawnikiem, który przeanalizował umowę kieruje sprawę do sądu ... mam kilka osób które złożą pozew zbiorowy . Skończyła się swoboda i oszustwa ... Na początku nie dałem złego słowa powiedzieć na Promedice ale miarka się przebrała ... Pozdrawiam

Maksymilian
@Stary pracownik firmy. 30.01.2018 17:20

Słuchaj, do łatwych przypadków opiekunki czy opiekunowie bardzo rzadko są potrzebni. Wtedy osoby starsze radzą sobie. Logiczne jest ze przypadki będą ciężkie, w tym zawodzie trzeba się z tym liczyć. Kolejna kwestia to podwyżka, powiem Ci że ja miałem obiecaną od stycznia, 150 euro miesięcznie. Było to bardziej po słowie ale obiecałem sobie że jak w nowej umowie ją dostanę to dobrze, jak nie to wtedy będę krzyczeć. I z podwyżką nie było żadnych problemów. Doświadczenie, lepszy język, to się przekłada na wynagrodzenie. Ja jestem zadowolony z tej współpracy

Rudy
@Rozczarowany 30.01.2018 10:11

jestem nowym pracownikiem i mam bardzo negatywne doświadczenie !!!!!! w czasie świąt Bożego Narodzenia i sylwestra nie miałem świątecznego jedzenia, tylko chleb, mleko , margaryna, marmolada, stary ser i makaron. KOordynatorka niemiecka mówił, żebym dokupował jedzenie z własnych pieniędzy....szok...poza tym podopieczny nawet podczas świąt był agresywny: kopał mnie, bił i wyzywał od różnych..a syn dziadka jeszcze go buntował przez telefon, szantażował....a NIEMCY WYPISALI OSZCZERSTWA NA MNIE, żeby unikać odpowiedzialności....mam dopiero 24 lata a już takie rozczarowanie podczas pierwszego kontraktu !!!!! koordynatorka polska stanęła po stronie niemieckiej i nie pomogła mi....od tygodnia jestem w Polsce...i nerwy...

Anai

Pytanie do wszystkich ,którzy dostają podwyżki , jak to jest ,że niby jest podwyżka a jej nie widać w wypłacie , czy też tak macie?

nie dla oszustów
@Rozczarowany 26.01.2018 21:07

45 Euro tylko "tygodniowo miał Pan na umowie jako potrącenie?Ja miałam w umowie 115 zł netto dziennie za tzw,wyżywienie,transport i nocleg.Tak to fachowo Oni nazywają a tak naprawdę to jest zwyczajnie ich prowizja , ale inaczej tego nie mogą rozliczyć w dokumentacji.Też mam wstętne doświadczenia z Promedica 24.Miesiąc temu zrezygnowałam z umowy.....i zastanawiam się czy nie iść do sądu z tym.....

Rozczarowany
@nie dla oszustów 31.01.2018 23:38

Do podpisania jest odrębny dokument , który mówi o tych potrąceniach i jest tak sprawnie podany do podpisania, Żr nawet nie ma się jak przyjrzeć czy przeczytać. Ja sprawę kieruje do sądu jeżeli nie zaproponują swojego rozwiązania co do moich żądań. Ja umowę konsultowałem zarówno z prawnikiem zajmującym się prawem pracy , znajomym sędzią, i PIP-e-mail, wszyscy są jednomyślni, żegnam racje i moje żądania są adekwatne .... wiele nie jawnych kwestii w umówię, które Wogole nie powinny mieć miejsca .... A co do zleceń dlaczego jest ich coraz mniej ? Może dlatego, że Niemcy maja dość ? Są znacznie lepsze firmy może i tańsze lube porównywalnej opłacie miesięcznej dla rodziny, ale napewno są bardziej rzetelne to pierwsza kwestia i mają większe wymagania wobec pracowników , a dlaczego ? Właśnie dlatego żeby nie mieć takiej opinii jaka ma Promedica. Niestety firma sięga dna i jest go coraz bliżej a ja nie popuszczam ... Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Eewa

Witam, ja już czterokrotnie wracałam własnym transportem i zwrot kosztów podróży otrzymywałam w ciągu miesiąca.

szaj
@Eewa 03.01.2018 09:29

kilkakrotnie jeżdziłam własnym transportem a zwrot kosztów podrózy tym samym autem na tej samej trasie oszacowany przez różne osoby z logistyki róznił sie nawet o 30 €

Marysia

W CZWARTEK MAM SPOTKANIE W SPRAWIE PRACY W PROMEDICE.......zastanawiam się czy na nia pojsc..

nie dla oszustów
@Piotr 29.01.2018 21:24

Kurs miesięczny te 60h nauki języka(powiedzmy , że nauka)to pic na wodę..On jest bezpłatny.Ale , żeby opiekunowie nie uciekali do innych firm po kursie, to firma zrobiła myk w postaci tzw"odrobienia tego kursu"Wycenili go na koszt ok 1800 zł , że niby firma takie ponosi koszta(lektor ten sam wykłada w empik i koszt kursu miesięcznego właśnie w empik- szkoła językowa to koszt 550 zl)Przerabiałam i płaciłam tyle.Wystarczy pojechać na jeden kontrakt na 3-4 tygodnie i odpuszczą.Tam mówiła koordynatorka w moim mieście.Więc to tylko ściema, by zdobyć kolejną ofiarę na kontrakt.

IlonaZz
@Piotr 29.01.2018 21:24

To przecież logiczne. Nie ma nic za darmo w życiu więc ten kurs odrobić trzeba i jechać na ten miesiąc do Niemiec. I to nie jest żaden haczyk. Wszytko masz czarno na białym zapisane. A chyba jak się gdzieś zatrudniasz to czytasz umowę a nie w ciemno podpisujesz, Nie mam racji? Pozdrawiam

Rozczarowany

Zrobiłem ostatnio rozeznanie w różnych firmach proponujące podobne oferty. I jakie jest moje zdanie ? Żałuje że nie zrobiłem tego wcześniej ... a dlaczego ? Okazuje się że Promedica jest jedyna firma na rynku, która płaci najmniejsze wynagrodzenia... i jedyną firma która z Naszego wynagrodzenia pobiera 15 euro tygodniowo na wyżywienie które zapewnia rodzina podopiecznego lub sam podopieczny. Jest to skandal ale sami się na to zgadzamy podpisując dokumenty . A co do wynagrodzenia ? Nie ukrywam jestem na złotym profilu .... i zarabiam mniej niż osoba na niższym czyli srebrnym plus... pracuje z promedica od dluzszego czasu, i czuje się zawiedzony ... moje wynagrodzenie się nie zmienia, chociaż dostałem podwyżkę ostatnio ze względu na złoty profil 10 euro netto tygodniowo ... Nie ma również co ukrywać bo to do tajemnic nie należy, ze każda firma z która się kontaktowałem i robiłem weryfikacje językowa proponowała wynagrodzenie wyższe o 300-400 euro miesięcznie , a są również firmy które na sam początek za podstawy wypłacają 1200 euro netto, a Promedica 600 euro? 700euro ? Bo za tyle jeżdżą osoby które są zmuszone przez los ... a firma wykorzystuje ich sytuacje ....dlatego rezygnuje z firmy i najszczerzej w świecie nikomu jej nie polecam ... każdym ma prawo do swojej opini do swojego zdania które szanuje , z pewnością są osoby zadowolone to tak jak w każdej firmie ale jest odsetek .... Jeszcze kwestie transportu , która ma wiele do życzenia... ostatnio moja zmienniczką usłyszała od swojej koordynatorki, kiedy zapytała dlaczego ma wracać dużym busem w dniu w którym wyjeżdżają busiki ...ze „ ma nie utrudniać współpracy, i powinna się cieszyć ze podwiazą ja na dworzec z którego będzie odjeżdżała , bo ona do pracy dojeżdża sama i nikogo nie obchodzi jak ...” a ja usłyszałem znowu ze busik mi się nie należy ze względu na to ze dworzec jest oddalony o niecałe 10 km od miejsca wykonywania w pracy i tak jest w umówię . Co oczywiście jest nie prawda ale przemówić koordynatorą jest bardzo ciężko bo wiedza lepiej j maja „ władze”. Jedna wielka porażka ... z tego co wiem szykuje się proces zbiorowy wobec firmy . Myśle ze taka polityka jaka stosują nie pozwoli im na długie egzystowanie w tej dziedzinie patrzac na coraz większa i znacznie lepsza konkurencje .... Pozdrawiam

Piotr
@Anai 31.01.2018 06:49

Od dzisiaj tam nie pracuję.ale odpiszę ci ostatni raz.Smarkule co tam siedzą to se mogą w chu.a lecieć z kim innym ale nie ze mną.A Niemiec to już nie rasa panów a ja nie robotnik przymusowy w Niemczech.Bo to tak wyglądało.Popieram pana Rozczarowany co tu pisze.Jeżeli ktoś chce być opluwany przez Niemca i poniżany w XXI wieku to droga otwarta.A że sprawdzają to znaczy że szukają ludzi naiwnych i potulnych oraz gorliwych dla firmy i Niemca.A nadgorliwość to gorsza od faszyzmu a Polki co tam jada to takie są co to by Niemcowi w du..ę wlazły na Guten Tag.A język to mam Niemiecki do opi..lania bardzo perfekt i mi Niemiec nie podskoczy.A żartować to ty se możesz tu z kimś innym bo tu to sie nie żartuje tu jest poważny blog o poważnych życiowych sprawach i problemach jakie ludzi przezywają na wyjazdach i w firmie.Żarty na bok tu nie knajpa tylko poważni ludzi piszą.Żegnam.

Anai
@Piotr 31.01.2018 18:21

Oj Piotruś i co ja mogę Ci powiedzieć na odchodne jak tylko to, że przekonałeś mnie do wcześniejszego wpisu . Rozbawiłeś mnie z samego rana ,.dziękuję . Powodzenia .

Piotr

Już się zwolniłem z tego bajzlu.A ci co się teraz przyjęli to im tylko serdecznie współczuję.Sami przekonacie się nie długo co to za firma.Żeby nie było za pózno.Żegnam wszystkich i piszcie prawdę jak ja pisałem.

STARY PRACOWNIK FIRMY.

UWAGA!!! W NOWEJ UMOWIE JEST HACZYK,CZYLI SZANTAŻ.PÓJDZIESZ NA KURS MUSISZ PRACOWAĆ TRZY MIESIĄCE PLUS MIESIĄC ZA GRANICĄ ABY ODROBIĆ KOSZTA KURSU.PODEJRZEWAM ŻE Z TEGO MIESIĄCA PRACY KTÓRY JEST ZA GRANICĄ ODEJMUJĄ Z KONTA KOSZTA ZA TEN ODBYTY KURS.CZYLI SZKOLENIE Z TAM CZEGOŚ.

piecyk
@STARY PRACOWNIK FIRMY. 29.01.2018 20:38

Promedica jaka by nie była nazwa to ta sama firma,i naprawdę radzę się tysiąc razy zastanowić niż iść i dokumenty podpisać bo potem po podpisaniu n ie ma wyjścia,stałe osoby tam pracujące będą chwalić ale kto nie uwierzy w to co tu piszą to podpisze dokumenty i sam się przekona jak jest naprawdę.

Anai
@STARY PRACOWNIK FIRMY. 29.01.2018 20:38

to nic nowego , od zawsze tak jest

Nick

Masakra .. je**ani kłamcy... kłamią i oszukują....moja mama pojechała 2 tygodnie temu i cały czas słuchała kłamstw... prawda była przerażająca... jadła chleb z margaryną.... brak zapasów żywności i leków dla pacjenta... kłamcy.... unikajcie ich... ja sprawę kieruje do sądu...

Piotr.
@Nick 22.01.2018 10:38

Opiekunowi od podopiecznego należy się minimum 50 euro tygodniowo na jedzenie swoje kupić.Trzy godziny dziennie max freizeit.Czyli czas wolny na swoje sprawy.To Niemcy wiedzą i maja oni w umowie.to od nich od pierwszego dnia trzeba wymagać i ich opier..ć a nie cicho siedzieć.Ja jadę do Niemca to go od razu o kasę opier..m żeby dawał.Łaski mi nie robi.Od Niemca się bierze a nie daje.

Piotr
@Promedica24 25.01.2018 13:39

Za stary pracownik jestem żeby w to uwierzyć.hahhahahaha!!!!!

Ilona

Pracowałam w tej firmie ponad dwa lata.Brałam różne kontrakty: i te z nocnym wstawaniem, i z kompleksową opieką nad podopiecznym (mycie,zmiana,pampersów,karmienie.)Były miejsca,które trzeba było "odgruzować."Np.6 tygodni tylko sprzątałam i robiłam zakupy. Walczyłam z podopiecznym,który nie chciał się myć.Język dobry,dorobiłam się złotego profilu.Różne perypetie skłoniły mnie do zmiany firmy. Opiekunki są tylko maszynkami do zarabiania kasy. Szalę przeważyła moja podróż pociągiem.Jechałam z kilkoma przesiadkami z bagażem na trzymiesięczny pobyt.Przejeżdżałam z jednej szteli na drugą.Bus nie miał po drodze. :)Powiedziano mi,że "mam nie utrudniać" i "na pewno sobie poradzę." Rażąca impertynencja zważywszy na to,że dzięki opiekunkom Panie Koordynatorki otrzymują swoje premie i inne bonusy.Kiedy spytałam o poświadczenie zatrudnienia usłyszałam,że "to tylko umowa zlecenia."Nawet dziękuję nie usłyszałam.Panie chciały koniecznie wiedzieć jaką firmę wybieram.Wybrałam firmę w której na "dzień dobry" dostałam tyle co w PR24 nie należało mi się przez dwa lata.Premia świąteczna za wyjazd a nie dwa,trzy miesiące na kontrakcie.Uczciwe,przejrzyste zasady,jedna umowa,jeden przelew. Promedica to dobra firma dla Pań na emeryturze,które chcą dorobić.Pozdrawiam oddział Koszalin.

Piotr
@Ilona 04.01.2018 11:56

Gdzie teraz pracujesz?To i pójdę tam.

Iwona

Witam tutejszych forumowiczów i chciałabym zapytać o następującą rzecz. W grudniu ubiegłego roku złożyłam podanie do Promediki i przeszłam rekrutację do pracy, jako opiekunka live-in w Wielkiej Brytanii, podpisałam umowę i czekam na tzw. przydział od 11 stycznia, br. Do dnia dzisiejszego firma nie odzywa się do mnie, koordynatorka „prowadząca” nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile, tak więc rozważam wypowiedzenie podpisanej umowy, tym bardziej, że mam oferty pracy z innych firm i nie chcę tracić czasu, niczym brzydka panna na wydaniu, nie zarabiając nic. Proszę o opinie czy, w takiej sytuacji, warto czekać na sygnał z Promediki i jak już się wyjedzie na kontrakt i wróci, ile czasu zajmuje czekanie na następny, bo Promedica nie pozwala na pracę dla konkurencji, a jeśli miałabym być na tzw. postojowym miesiąc, dwa lub dłużej, to nie zamierzam siedzieć na bezczynnie na tyłku, tylko na pewno coś podejmę. Czy ktoś miał podobne doświadczenia, a może i przemyślenia? Będę wdzięczna za wszelkie opinie, chętnie pogadam także na prywatnym czacie. Iwona Kowalewska

Mld

Te wyjazdy do opieki to dla desperatek są. W Anglii czy Niemczech jest masa naprawdę lepszych opcji niż podcieranie cudzych tyłków i dorabianie polskich pośredników. Uczyć się języka i czegoś lepszego szukać na własną rękę! Nie po to się wyjeżdża z kraju, żeby wegetować od 1. do 1. wykonując niewdzięczną pracę, której nie podejmie żaden szanujący się miejscowy. Te polskie firemki żerują na niewiedzy i kompleksach Polaków. Najlepiej by było, gdyby upadły wszystkie. Niech sobie sami Niemcy czy Szwajcarzy tyłki podcierają.

Celina
@Mld 20.01.2018 01:08

Rzeczywiście praca malinowa nie jest, pracuje w Anglii od kilku miesięcy w tej agencji. Da się do niej przyzwyczaić po jakimś czasie i jest lżej. Pieniądze z tego nie są takie złe jak sie wydaje. I osoby którymi ja się opiekowałam byli wdzięczni za to i nie traktowali mnie żle.. Poza tym gowork jest portalem dla tych osób które pracują w danej branży/firmie więc dlaczego oceniasz jeśli tu nie pracujesz?

Zuza

Myślę, że do tej pracy potrzebni są ludzie empatyczni. Niektórzy powinni się dobrze zastanowić czy to jest ich miejsce.

irka

ja mam 1300 i komun.niem.

Ilona
@irka 04.01.2018 16:57

Język polski też masz komunikatywny. :)

Joker

Prosty sposób działania wyłapywanie na rynku poczatkujacych opiekunek tworzenie pseudo szkolen na które trzeba podpisywac glejty i pozniej to juz hulanka swawola za 800 euro do pracy w niemczech na 24 na dobe gdzie minimum w innych firmach to jest 1300 EURO plus DODATKI !!!!

wiem
@Zosia 02.01.2018 10:56

To coś mało słyszałaś, bo ja także widziałam. Na koniec listopada zmienniczka powiedziała mi, że wróciła do firmy, bo tam gdzie się zatrudniła po odejściu z Promedici tylko czekała. Wierz mi, że kobieta zna biegle niemiecki i nie było dla niej Stelli. Zatrudniają się, zwalniają i powracają, bo to jest jak wędrówka ludów. Część ludzi jest od urodzenia malkontentami i stale szukają czegoś wg nich lepszego.

Eewa
@Jaga 02.01.2018 14:31

Też tak uważam.

olek

ile ,,wyciągacie" na miesiąc

anonim

(usunięte przez administratora)

Anai

Nikt tego nie zrobi , maja za dobrych prawników na których my również pracujemy...

Ann

Firma jak każda agencja opiekunek.

Ann

Pracowałam.nie było źle.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jolcia

Pracuje już 2 rok i jest okej. Wcześniej w innej firmie pracowałam to było o wiele gorzej.

mariola

Właśnie wróciłam ze zlecenia w Anglii. Jest to ciężka praca wiadomo, ale zarobki moim zdaniem adekwatne. Dodatkowy plus za szkolenia on-line odnośnie przepisów w Anglii i pracy opiekunki. Łatwiej jest się odnaleźć za granicą.

jurek

witam serdecznie, myślę o pracy jako opiekun, czy firma jest dobra i czy szkolenia są obowiązkowe i czy certyfikaty w ogóle dają i czy szkolenia są płaTNE ?

Anai
@jurek 15.11.2017 10:31

Apropos szkoleń , nie musisz iśc , ale dla swojego dobra warto. Nie płaci się za szkolenia . ale certyfikat dostaniesz po przepracowaniu zdaje sie 90 dni , jeżeli tego nie przepracujesz to moga zadać zapłaty za kursy językowe i szkolenia .

Zak
@jurek 15.11.2017 10:31

Na pierwszy raz ( na rok lub dwa) jest ok. Język, obycie, nauka radzenia idą w górę. Ważniejsze, aby dobrze układała się współpraca na linii ze stroną DE.

Rita

Witajcie, czy możecie mi udzielić informacji. ... czy bez mojej zgody mogą mi przedluzyc kontrakt ?

pomocna
@Rita 02.12.2017 15:09

nie moga,potrzebuja twojego podpisu i zgody

Rita
@Rita 02.12.2017 15:09

Dziękuję kochane za informacje Pozdrawiam

iwoncia

co myślicie o tych nowych umowach, które mają być od 1 stycznia 2018 ? czy już je macie ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Anai

Piotrze , dziękuję za info . Obecnie jestem na 3 miejscu w ciągu 4,5 roku współpracy z Promedica i o dziwo jest lepiej niż na poprzednich miejscach. Pozdrawiam z Kayna:) Byłe DDR.

Presro

Ja mam 25 € na mnie i dziadka na tydzień A koordynator poradził mi że mam sobie iść kupić coś do jedzenia .

anonim

(usunięte przez administratora)

Beataa

Oczywiście masz prawo do wyrażenia opinii ja wyraziłam swoją. :) Każdy może wyrazić swoją opinię ja akurat mam inną i też się nią dzielę. Moja podopieczna była poważnie chora, bo potrzebowała stałej opieki i uwagi, ale dla mnie źle nie było , bo na pomoc koordynatora mogłam liczyć

Anai
@Beataa 16.11.2017 12:04

Hej , Nie lepsza płaca , a składki odprowadzane od średniej krajowej.

Kasia

Nie dajcie się wykorzystywać ludzie !!! Gdyby każdy opiekun, opiekunka przed przyjęciem oferty powiedziała, że nie pojedzie za tyle i powiedziała swoją stawkę , to takie firmy, albo poszłyby z torbami , albo zaczęłyby płacić tyle ile chcą opiekunowie. To ciężka praca , odpowiedzialna i wbrew temu co pisze w umowach prawie całodobowa. Dla porównania za pracę na zmywaku w Niemczech można na czysto zarobić 1400 Euro. Jest to praca 8 godzinna i na zasadach Niemieckich a nie Polskich . Zacznijmy się cenić to i nas docenią.

Kasia
@ANNAW 19.10.2017 23:22

Napisałam wyżej ....Tego co jest w Niemczech nie możemy zmienić ,ponieważ starsi schorowani ludzie potrzebują naszej pomocy.... Ja to rozumiem i każdy podejmujący się te jpracy powinien to zrozumieć . Jedno możemy jako opiekunowie zmienić ..... możemy zacząć się cenić. Nikt nam nie każe przyjmować ofert za 700 - 1000 euro.Jeśli ktololwiek wymaga od nas ciężkiej pracyto musi liczyć się z tym , że to opiekun będzie ustalał warunki a nie przyjmował je z" wdzięcznością ". Gdybyśmy wszyscy zaczęli negocjować nasze zarobki to firmy te najgorsze, albo poszłyby z torbami nie mając kogo wysłać , albo zmieniłyby politykę wobec nas . MIałyby wybór, albo zapłacić każdemu z nas więcej i mniej zarobić , albo pójść z torbami. Nawet jak na początku zaczną zatrudniać ludzi bez przygotowania, nie nadających się do tej pracy, to tylko straci na tym ich wizerunek . Na rynku jest dużo takich firm, więc Niemcy niezadowoleni z usług nowicjuszy znajdą inną firmę a tej podziękują ...... Nawołuję do szanowania siebie i swojej pracy, bo jak my się nie poszanujemyto i nas nie uszanują.

pracowałam na zmywaku....
@Kasia 16.10.2017 15:45

Pracowałam na zmywaku za 8,5 euro brutto, po oplaceniu zkladek do aok i skarbowki mialam nieco ponad 1200 euro. harowałam w upale, mialam odpazenia na palcach, wyparzarka przy otwarciu bucha para na twarz, a talerze trzenba jeszcze cieple zanieś, zeby jedzenie nie styglo na zomnym, wiec wyciaga sie talerze gorace, od zarobku trzeba odliczyc czynsz na wynajem pokoju 150 euro lub kawalerki 250 euro, no i jeszcze trzeba sie wyzywic, bo restaurator da jeden posilek, ale przy takiej pracy to jest malo, wiec dodatkowo 200euro na jedzenie, Wieszcie lub nie ale żeby mieć 1400 euro to trzeba sie nacharowac jak wół, a po miesiacu skóra na rekach i twarzy wyglada jakby była opochnieta po pobiciu, brakuje tylko siwego koloru. teraz jestem opiekunka, mam darmowy wikt i opierunek, i 1200 euro na ręke, praca tez ciezka, ale przynajmniej nie musze wysłuchiwac darcia sie szefa kuchni i wlaściciela, że szybko trzeba pracowac, bo to "sa Niemcy i tu sie pracuje a nie spacetuje". Jak Ci kobieto tak ź le to idź na zmywak, ale panietaj, że "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma"

zosia

a ja jestem zadowolona z ostatniego kontraktu, babcia super, rodzina fajna, pielęgniarz super, a kierowcy przystojni, bardzo mili, aż chce się jechać na kolejny kontrakt.pozdrawiam panie z promedici

Natka

Przyykro mi Panie Piotrze ja bardzo długo robie firmie i ja jakoś nie narzekam bo są sympatyczni menadzerowie rodzina kontrakty nie ma na co narzekać aż chce się pracować.

LENA

mam odprowadzone 621 zl za 2016 r skladek na ZUS emerytura bedzie po byku

Piotr
@LENA 07.10.2017 12:27

Odprowadzają od najniższej krajowej to obecnie 2100 brutto.

Beata
@Piotr 30.10.2017 17:17

Z tego co mi się obiło o uszy to od nowego roku szykują się zmiany i w rozliczeniach też. Podobno mają odprowadzać wyższe składki zus od średniej krajowej

Załamana

Ludzie pomóżcie, jestem 2 dzień w Niemczech, kobieta, którą się opiekuje ciagle na mnie narzeka, skarży się wszystkim co do niej przychodzą, Niemiecki znam słabo jeżeli chodzi o moją wypowiedź, ale dużo rozumiem. Ale nie chcę tutaj dłużej być, ponieważ wykończę się jak nie psychicznie to fizycznie, nie mogę jeść ze stresu, jestem młoda, mam dopiero 20 lat .. a jak dzwoniłam do swojego koordynatora to usłyszałam, że dam radę, że będzie dobrze, lecz ja jej powiedziałam, że nie dam rady, tak czuję, chcę wrócić do domu, ale też nie zostawię tej kobiety samej.. Co mam robić ?? Pomocy :(

Ana
@Anai 10.05.2017 18:25

Powiedz koordynatorce stanowczo że nie dasz rady i zjeżdżaj do kraju jeżeli nie pomoże dzwoń do Warszawy konsekwentnie rozmawiaj trzymam kciuki

onica
@Załamana 10.05.2017 17:59

hej zalamana,musisz ciagle dzwonic do firmy i wysylac do nich emaile i tez dzwon na alarmowy,wtedy beda dzialac,odradzam tobie samodzielne opuszczenie miejsca bo mozesz jeszcze pogorszyc sytuacje,jezeli bedziesz ciagle dzwonic do firmy i mowic co sie dzieje to powinni zareagowac,ale i tak musisz okolo 14 dni czekac na wymiane,musisz do nich non stop sie dobijac

Piotr

Ciekawa książka wyszła w Empiku Anny Wiatr "Betrojerinki".Polecam.

amaxo

Pytania 1. ... BONUS WIELKANOCNY ... ? ... 500 € Brutto = NETTO jakies 380 € ... Pytania 2. ... BONUS LETNI ... ? ... 500 € BRUTTO = Netto jakies 380 € ... Link ... https://promedica24.com.pl/opiekunki3/#obliczBonus Witam mile Opiekunki i Opiekunow ... Pochodze z Odzial Szczecin - Zachod-Pomorskie Jestem w Germani od Marca ... i ...zamierzam byc do ... Max - 20 Grudnia 2017r. ... ale zadowoli mnie tez Powrot ... 30.11.2017r. zjazd do Kraju - Szczecin lub 1.12.2017r. ( Piatek ) lub ... 8 / 15.12.2017r. moje pytanie ? ... Czy KOORDYNATORKA / OPIEKUNKA KONTRAKTU Mojego ... powinna przyznac mi ... Dwa BONUSY ! Powinna to PYTANIE LAKONICZNE ... raczej POWINNO BYC TAK zadane Pytanie ? Czy KOORDYNATORKA / OPIEKUNKA KONTRAKTU powinna mnie ( NAS ) poinformowac o takowych BONUSACH ! ... i zlozyc nam OFERTE ! ... Oczywiscie WYPLATA BONUSU PO UPLYWIE Terminu okreslonego w czasie ... BONUS ! Mam taka cicha nadzieje ze Czyta mnie moja Opiekunka ze Szczecina lub inna mila Pani z PROMED24 ... Prosze o wypowiedz ... TAK lub NIE ... Dziekuje za uwage ... Opiekun ... Jerzy I jeszcze jedno ... Poniewaz jestem wesolym facetem , pozytywnie nastawiony do zycia ... Empatia i te inne ... rzeczy_ha_ha_ha_ Podoba mi sie wspolpraca z PROMED 24 ... Oceniam Firma na ... **** Gwiazdki plus ... Wszystko zalezy ... gdzie Trafimy ... Jestem tez doskonale Poinformowany ... jak jest w Innych Polskich FIRMACH / Posrednikach ... Przepraszam ze was troche NUDZE ... Serwus ... Jerzy

SAJEWSKI
@olencja 02.07.2017 08:54

Czy Ty na pewno pracujesz jako opiekunka w Promedice24? Nie zauważyłaś prawidłowości w terminach wypłat? W parzyste miesiące jest wypłata za opiekę na koniec miesiąca, a za nieparzyste pomiędzy 5-ym a 6-ym następnego miesiąca. Wypłata za opiekę jest w jednej racie, jeśli Twój kontrakt pokrywa się z początkiem okresu rozliczeniowego. Tak miałam na ostatniej wypłacie, pomimo że wynagrodzenie obejmowało 4 składowe, bo: opieka nad podopiecznym, dodatkowo, opieka nad jego żoną, 4 dni zastępstwa na innym kontrakcie i jeszcze moja podwyżka wynagrodzenia po egzaminie z j. niem. Wszystko w jednym kawałku, ale przeważnie zaczynamy kontrakty w różnych terminach okresu rozliczeniowego i stąd dwie części. Więcej części za opiekę nie miałam nigdy. Tutaj ludzie na forum piszą nawet o 6 częściach. Muszą strasznie dużo zarabiać, skoro mają tak bardzo podzielone. Dostałam jeszcze dodatkowo 6 lipca za promocję, niebagatelną kwotę. Jestem zadowolona z pracy jako opiekunka w Promedice24, na tyle, żeby nie zmieniać agencji. Jeśli odejdę kiedyś z Promedici24, to poszukam sobie pracy w Polsce, stosownej do mojego wykształcenia, a nie do innej agencji opiekunek. Swoje zdanie na ten temat mam, że wszystkie agencje są „super”, dopóki nie zobaczmy i nie poczujemy ich warunków pracy na własnej skórze. Odnośnie Twojego zarzutu, że jestem pracownikiem biurowym w Promedice24, to wybacz nie jestem, nie byłam i nie będę. Porównałam swoją kwotę wynagrodzenia za 8 miesięcy z kwotą wynagrodzenia za cały rok rekruterki z biura Promedici24 w mojej miejscowości i to ja jestem do przodu. Pozdrawia Was zadowolona osoba z pracy w Promedice24. Jestem na krótkim kontrakcie do 20 lipca, a później wracam do domu i jadę na wycieczkę.

Piotr
@SAJEWSKI 09.07.2017 13:32

Ale lizus.

anonim

(usunięte przez administratora)

TEN

Nieważne, że nie znasz ortografii i interpunkcji! Grunt, że wysłowiłeś swoją myśl i wysłałeś ją w Internet. . . A właściwie nie musi w tym być nawet żadnej myśli - wystarczy, że dobrze ci z tym, żeś coś cokolwiek napisał.

BON

Widzę, że masz problemy z innymi paniami. Nie piję alkoholu, jeśli jestem w pracy oraz palę, ale tego nie ukrywam i tymi innymi wskazanymi przez Ciebie osobami także raczej nie jestem. Rozumiem, że masz stałe miejsce pracy i stąd Twoje rozczarowanie firmą, a ja jestem w innej sytuacji , bo nie mam stałego miejsca. Każda moja robota jest taka, że już zaraz po wejściu na stelle, chciałabym wracać do domu i jak doczekam do końca kontraktu, to zapominam o miejscu. Nie wiem, co robi tam moja zmienniczka. W listopadzie pojadę na ostatni kontrakt z tej agencji i odchodzę. Dlaczego? To moja sprawa.isz swoją odpowiedź

Teresa67

Ja byłam na początku roku na jednym kontrakcie z promedicą, później z powodów rodzinnych musiałam wrócić na jakiś czas do domu. Teraz znów zastanawiam się nad powrotem. Powiem tak, jest wygodniej jak na własną rękę. Przynajmniej masz sprawdzone miejsce, pewną pensję na czas. Dla mnie taka praca jest bardziej odpowiednia jak kasa w markecie, gdzie ciągle narzucane masz większe tempo.

amaxo

Tez Pozdrawiam Szczecinskie Opiekunki .... Ja zaliczam sie do tych " Zawsze Zadowolonych " Rok 2017 Zamykam w Grudniu ... 2 - Kontrakty ... 8 - miesiecy ... czas na odpoczynek ... Tez bym Poznal fajna / wolna Babke ... ale tylko Szczecin Sa tu takie ? ... no dobrze ... do zobaczenia

PrzezNetOn

Pozdrawiam Smukle Opiekunki ze Szczecina ... Chetnie bym poznal fajna 55 letnia Pania ... stanu wolnego tak jak ja ... Tez jestem opiekunem Zawsze mozna napic sie cafe i spedzic milo czas ... serwus

jooo

Gdyby PR24 przynajmniej połowę tego co daję na niepotrzebną i bzdurną reklame i inne gadżety,wtedy wiecej by mogła dawać dla opiekunek. Widać od dawien dawna ile nie potrzebnych gadżetów co róż Promedica niby daje ale pod pewnymi warunkami,a mogło by się obejśc bez tego i by mieli wiecej na wypłaty dla pracowników.

!!!!!!!!!
@Anna 18.10.2017 12:11

dla mnie wazne jest w ilu transzach bo za kazda transkacje masz potracane,wiec policz sobie ile kasy tracisz w ciagu roku ,a pozniej policz sobie ile juz do tej pory poszlo kasy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo otrzymujesz w kilku transzach,dla mnie to bezsensowne tracenie kasy,ale jak kto woli, w skali miesiaca jest to niewiele ale policz sobie w skali roku

she
@!!!!! 17.10.2017 20:53

Rozumiem, że jesteś z konkurencji, skoro boli Cię tak reklama Promedici i tu na tym forum występujesz w roli naganiacza. Poleć mi więc tę swoją "doskonałą" firmę, a ja pomyślę, co robić dalej. Czasami człowiek ma tak dość, że przytuliłby się nawet i do jeża. Na razie to piszesz nieprecyzyjnie o jakiś ‘szklanych domach”, ale z czym się to je? W pracy oprócz wysokości wynagrodzenia cenię sobie okazywany szacunek dla mojej osoby ze strony przełożonych. Jeśli widzę, że jest inaczej to odejdę, a kiedy? Pożyjemy i zobaczymy. Mówię wtedy dziękuję, bo idę inną drogą.

mała

POzdrawiam panie z biura , opiekunów i kierowców... polecam promedice:)

Zostaw opinię o Promedica Care Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica Care Sp. z o.o.