Promedica Care Sp. z o.o.
3 789 6 1

Opinie o Promedica Care Sp. z o.o.

kryza

Witam opiniotwórców :) Zbieram i sprawdzam opinie o pracy opiekunki więc proszę o "pigułkowe" informacje z tego zaskresu. Nie mam doswiadczenia ale determinację, żeby dorobić trochę kasy na wazny cel, a w kraju trzeba trzy razy dlużej prcować na ten cel. Zauważyłam czytając, że różnie się układa ale nie chciałabym polegnąć po tygodniu. Czy macie podopiecznych kontaktowych i czy praca polega na przygotowywaniu posiłków, myciu, sprzątaniu, trochę towarzyszeniu starszej osobie, czy jest dużo więcej obowiązków? Jeśli tak to jakich? Rozważam czy decydować się na taki kontrakt. Mam 60 lat ale kondycja i duch młodsze więc czy są szanse? Proszę o ew. doradztwo. Pozdrawiam.

Ciekawa
@kryza 09.08.2017 14:03

Nie jestem związana z Promedica 24 ale praca opiekunki to 1500 euro ale i często ogrody do pielenia. Prowadzenie auta. Latanie po zakupy z torbami i oczywiście pieszo. Nie wspomnę o mało ciekawej atmosferze. Niemka to Niemka a Polka to śmieć.

kryza
@Ciekawa 09.08.2017 17:54

Dziękuję za Twój wpis i rozumiem, że pomimo nie związania z Promedica24 masz takie doświadczenia w tej pracy. Zdaję sobie sprawę, że uogólnienia są zawsze a ludzie różni pod każdą szerokością geograficzną, zależy jak szczęście dopisze. Jestem przyjazna dla ludzi i to wraca do mnie, z pracą oczywiście należy się liczyć bo nie ma nic za darmo ale czy też nie jest ona mordercza, wyczerpująca tak ponad siły i czy uczciwie płacą, gdy efekty są widoczne. Czy z reguły są to osoby, które są już jak roślinki, czy kontaktowe. Język niem. znałam ale nie używając wiele zapomniałam i pewnie miałabym kłopoty komunikacyjne, ang. znam słabo ledwo komunikatywnie choć więcej rozumiem niż mogę mówic. Mimo to można ryzykować?

Anai
@kryza 09.08.2017 18:13

Nie zgodzę się z Ciekwą..1500 , no cóż pracując w Promedice można pomarzyć o takiej kwocie ..ale nie tylko w Promedice .. wiele firm płaci od 750 do 1400 z bardzo dobrym niemieckim. i często opieką nad dwojgiem ludzi . Średnio z komunikatywnym niemieckim możesz liczyć w okolicach 1200. Opieka nad osobą chorą to ogrom obowiązków na które się zgadzasz podpisując umowę , jeżeli zgodzisz się dodatkowo na drobne prace w ogrodzie , na opiekę nad domowymi zwierzątkami to to robisz. Przy chorym robisz praktycznie wszystko , oprócz ingerencji w tkanki miękkie ... czyli nie robisz zastrzyków. Nie segregujesz i nie szykujesz leków...ale każda praca , każde miejsce jest inne musisz się dopasować .Często jest tak ,że przychodzą opiekunki dodatkowe i myją pacjenta, przychodzą rehabilitanci. sprzątaczki do domu.. Jeżeli jesteś zdana tylko na siebie to robisz to co musisz ,a oprócz tego prowadzisz dom. Auta nie proponowałabym prowadzić , chyba ,ze bardzo lubisz jeździć , znasz niemieckie przepisy drogowe ..no i stać Ciebie na nieprzewidziane mandaty. Powiedzenie w firmie ,ze ma się prawo jazdy czasami daje dodatkowy bonus .A co do twojego wieku.. jeżdżą dużo starsze osoby . Powodzenia w szukaniu dobrej firmy ,a tych jest sporo :)

JAK
@kryza 09.08.2017 14:03

Jaka jest praca ze starszymi chorymi ludźmi w Niemczech?Już same unikanie trudności jest ciężką pracą, podczas gdy w każdy dzień są nowe trudności. Każda trudność staje się zagadkę, którą należy rozwiązać. Każda trudność jest jak gra, w której musimy zwyciężyć. Tam praca wyleczy każdego opiekuna ze wszystkich jego słabości. W kwestii wynagrodzenia, jeśli nie znasz języka niemieckiego komunikatywnie, to nie licz na za wiele w żadnej agencji. Nawet jak są ogłoszenia firm w Internecie o wysokich wynagrodzeniach z podaną kwotą, to one sprzedają dym. Wycieczka po ogłoszeniach o pracy w Niemczech w charakterze opiekunki jest niczym poszukiwanie wielkiego Być Może. Zbyt szybko nie wierz w to, co piszą, bo stracisz niepotrzebnie wiele czasu, a dopóki człowiek nie musi sprawdzać w czynie obietnic, może być oszukiwany bez żadnych ograniczeń. Zdaj się doświadczenie osób Tobie znanych i swój instynkt. Tak zrobiłam i trzeci rok pracuję w Promedice24. Nie eksperymentuj z przypadkiem. W tym wszystkim pocieszające jest to, że pilnowanie posiadanych pieniędzy (czytaj, umiar w rozrzutności) jest bardziej kłopotliwe niż ich zdobycie. PS: W naszej pracy należy widzieć jej lepsze strony - to oszczędza wielu rozczarowań.

kryza
@JAK 10.08.2017 09:07

Anai napisała w miarę precyzyjnie o charakterze pracy, Jak odkryła więcej szczegółów ale zastanawia mnie pewna kwestia, ludzie z bardzo dobrą znajomością niemieckiego nie wykorzystują tego potencjału w innym, lżejszym charakterze pracy tylko opieka nad starszymi czego nie chcą podejmować się tambylcy? i nisko płatnej? bo jednak uważam, że to praca dla desperatów niemal, ostatnia dostępna. Sądzę po sobie, bo chciałam przemęczyć się jakieś 3 m-ce zeby szybko więcej zarobić i zrealizować cel a nie jako stałe żródło dochodu bo można w kraju pracować ambitniej. Wyskoczyła mi po prostu sprawa do załatwienia a chwilowo spłukałam się z oszczędności by pomc dzieciom, dlatego myślę o chwyceniu się tego zajęcia, co to starzy chorzy ludzie wiem bo opiekowałam sie rodzicami, choć to inne uczucia to praca ta sama. No i już nie wiem co robić, lepiej na jakąś robotę produkcyjną?

Anai
@kryza 10.08.2017 14:01

Nie zawsze praca opiekunki jest ciężka fizycznie , zdążają się miejsca gdzie jedzie się w charakterze osoby do towarzystwa, .Czasami pacjenci potrzebują aby po prostu ktoś z nimi był ze względu na wiek ,Rodzina nie moze zając się matka ,albo ojcem i dlatego decydują się na opiekunkę.Mówisz ,ze dziwisz się dlaczego ktoś decyduje się na tą prace ,skoro moze gdzieś indziej znaleźć zatrudnienie. Powiem na moim przykładzie . Pracuje 4 rok jako opiekunka. Do tej pory mam 2 pacjenta. obydwie rodziny super, niczego mi nie brakuje, mam wychodne , trochę zwiedzam, mam rower do dyspozycji. Przyzwyczaiłam się do takiego rytmu pracy w ciągu roku praktycznie mam 6 miesięcy urlopu. Ktoś powie a emerytura, lata pracy mam wypracowane ,ale wiek mam za młody.Innym powodem moze być tez brak wielkich ambicji . Jest mi po prostu dobrze , tak jak jest ,a prezydentem i tak nie zostanę , nie cierpię polityki. Gdybym trafiła na ciężko chorego pacjenta , na okropną rodzinę to poszukałabym innego miejsca , bo wiem ,ze takie są. Powiem też ,że ważną cechą pracy opiekunki jest elastyczność i dopasowanie się do okoliczności.Moja mama zawsze powtarzała -pokorne ciele dwie matki ssie. Lubię to co robię . :)

JAK
@kryza 10.08.2017 14:01

Ubawił mnie Twój wpis, bo ani nie znam bardzo dobrze języka niemieckiego, ani nie jestem desperatką. W kwestii znajomości języków, to czytam „Le Matin” po francusku, a nie czytam „Bild” czy też popularnej wśród moich podopiecznych „Schwäbische Zeitung“. Potrzebowałam zmiany i ją mam, a jeśli zapragnę czegoś innego, to pomyślę. Na razie muszę pozostać z tym, co mam obecnie, poniewaz planuję kosztowną wycieczkę. Ty tu piszesz o niskiej płacy, ale spoko ona nie jest tak niska, skoro będę mogła zrealizować swoje marzenie. O to przecież chodzi, bo idę za marzeniem. Później pójdę za następnym marzeniem i tak już bedzie zawsze. Wszystko co się zdarza dobrego w moim życiu, było wczesniej moim marzeniem. Na dziś to juz koniec, bo biorę się za pakowanie, gdyż wieczorem jadę na kontrakt. Pozdrawiam wszystkich jeszcze z Polski.

amaxo
@Anai 09.08.2017 19:05

Witaj ... Witam Pania ... czytalem ... naprawde tak to Pani odebrala ... ze ... cyt. hej ja to czytam i się zastawiam czy to czasem nie jest oferta matrymonialna :) Taki jesteś mądry ,zaradny ...szkoda ,że nie ma tu Twojego zdjęcia:) Pozdrawiam hmm hmm ... nie wiem co napisac ... a jak nie wiem co powiedziec lub napisac ... to moze lepiej PO ... * MILCZEC * a tak na marginesie ... podobaja mi sie tylko smukle kobiety ... Rzadki przypadek w PROMEDICA24 moj kontrakt wlasnie dobiega konca ... 155 dni ... uff uff ... w Szczecinie bede 1 Wrzesnia ... Azoty Arena 07.09.201720:00Chris BottiKoncert139/189zł jak ktos lubi jaZZ ... aaa ... jak ma ktos pytania ? chetnie odpisze ... Pozdrawiam ... 11.08.2017 ... godzina 1.57

Anai
@amaxo 11.08.2017 01:56

Hej... smukła jak brzoza, a głupia koza....już Ciebie lubię:) Mam nadzieję że mój wpis odebrałeś jako żart,Ostatnio jechałam do pracy ze Szczecinem 5 masz fajnych kierowców. Koncert fajna sprawa szczególnie po tak długim kontrakcie , miłego zatopienia się w muzyce. Pozdrawiam :)

kryza
@Anai 11.08.2017 07:36

Anai Twoje wpisy napawają trochę nadzieją, że nie trafi się do piekła :) Z jednej strony trochę obawiam się tego typu zatrudnienia ale z drugiej wmawiam sobie, że mogłabym spróbować. To chyba fart trafić na spoko podopiecznych i ich rodzinę. Skąd jesteś i w jakim miejscu Niemiec pracujesz? Od zgłoszenia się do agencji ile czasu mija zanim dojdzie do umowy i kontraktu? Piszesz o wypracowanych latach i wieku, który jeszcze nie uprawnia do emerytury więc jeśli możesz to napisz jakieś informacje a jesli nie to na priv, wtedy podam maila ew.

Anai
@kryza 15.08.2017 14:52

Hej jeżeli Piekło istnieje , to sami sobie je szykujemy, a z drugiej strony tylko w Piekle nie jest nudno:). Są rożne miejsca zalezy od stanu podopiecznego , ale tez od naszego podejścia , bardzo dużo razy mówię nowym dziewczynom ..nie wprowadzajcie swoich porządków , do domu podopiecznego bo my tam jesteśmy 6-8 tygodni a podopieczni w swoim świecie , domu żyją od zawsze. Nie każdy lubi aby jemu na dzień dobry powiedzieć mi się to nie podoba ,no ale dość mądrych rad:) Pochodzę z Mazur . Obecnie jestem na Bawarii już od 3 lat .Jak się przyjmowałam z prawie zerowym niemieckim czekałam ok 3 tygodni na pierwszy kontrakt , pojechałam na Westfalię .Tam pięknie mówią po niemiecku , bez tych bajerowskich gwar. a co do mojego wieku ,,policz sobie szkolę zawodową , 5 lat za urodzenie dzieci {dwójki}.no i praca zawodowa , także się nazbierało już 30 lat pracy :) Pozdrawiam serdecznie i powiem Ci tam jak nie spróbujesz to będziesz żałować ,ze nie spróbowałaś. Na pierwszy kontrakt jedź 4-6 tygodni. Dlaczego tak krótko? , Bo póki się oswoisz i ogarniesz wszystko trzeba będzie wracać , jak będzie fajnie to zawsze można kontrakt wydłużyć.Czy koniecznie jechać z Promedicą ? Firma sprawdzona pod względem wypłacalności , transportu.opieka medyczna ..jak zapłacisz w Niemczech to później Ci firma zwróci [na szczęście nie musiałam korzystać }. W Polsce idziesz do lekarza bez problemu , bo jesteś ubezpieczona. Firm tych jest duzo moze warto podzwonić i porównać wynagrodzenie , które Ci zaproponują.

Piotr
@Ciekawa 09.08.2017 17:54

Na mnie się mścili nie wiadomo za co.Może że reparacje mają płacić.

Piotr
@JAK 10.08.2017 09:07

Po roku pracy to tak mi Niemcy sami obrzydzili ten język swoim postępowaniem zbydlęcenia że nie chce mi się nim mówić chociaż go znam dostatecznie dobrze,ale lepiej nie pokazywać że znasz język dobrze a słuchać co na ciebie nagaduje rodzinka między sobą i odpowiednio sie ustosunkować w dalszej pracy.Byłem u takich co tematem był rewizjonizm niemiecki granic.Ciekawe bo ubolewali nad stratą Wrocławia i Szczecina i twierdzili że to reparacje.

JAK
@Piotr 20.09.2017 20:50

Tak jak Polacy są różni, tak i Niemcy są niejednakowi. Są Niemcy, których lubimy, a są tacy, którzy swoim zachowaniem budzą w nas niesmak. Nie jedziemy tam w celach towarzyskich, ale do pracy. Wiem sama, że bywa różnie. Jeśli chodzi o podopiecznych, to nie możemy za dużo wymagać, bo są to najczęściej ludzie wiekowi i bardzo chorzy i nierzadko dochodzą jeszcze choroby otępienne. Jeśli bliscy podopiecznych próbują nas lekceważyć, uważając, że niewiele nam potrzeba, to jednak należy znać trochę język niemiecki, aby domagać się tego powinno być dla nas w tym czasie i w tym miejscu. Nie chodzi tylko o wyżywienie czy Internet itd., ale także o brak na przykład dostatecznej ilości rękawiczek do pracy czy środków dezynfekcyjnych itp. Przy mnie nigdy nie dyskutują o polityce, bo ja ograniczam swoje kontakty z rodziną tylko do koniecznych rozmów o podopiecznych lub są to luźne rozmowy o wszystkim, czyli o niczym. Zgadzam się z Tobą, że trzeba zawsze udawać mało rozumnego w kwestiach niezwiązanych z naszą pracą. W tej pracy najważniejsze jest, co ty myślisz o sobie, a nie co myślą o Tobie inni, bo im tak się wydaje. Wykonuj swoją pracę dobrze, a wtedy to Ty rozdajesz karty i będą musieli się z Tobą liczyć. Tak robię i nie narzekam, a wiesz mi, że widziałam już niemało. Trzymaj się

!!!
@kryza 09.08.2017 14:03

Myślę ,że masz bardzo duże szanse. Z racji twojego wieku powinni dać Ci łatwego podopiecznego. Dobro powraca.

pełnezaskoczenie
@Anai 09.08.2017 19:05

z własnego doświadczenia nie radze brać opieki nad dwójką osób , prace ogrodnicze ,opiekę nad domowymi zwierzętami, kontrakt z prawem jazdy bo agencja nie płaci za to żadnych dodatkowych pieniędzy. Lepiej wziąć sobie osobę samotną która nie ma psa ale ma ogrodnika i nie potrzebuje żeby używać jej samochodu bo w tych czasach to zakupy mogą spokojnie przywieść ze sklepu dostawcy.

abc
@Anai 10.08.2017 14:48

Takich kontraktów na których podopieczni potrzebują żeby im towarzyszyć jest na całą agencje może pięć. Szkoda liczyć ,że się na taki trafi bo to jest raczej mało prawdopodobne.

Szczecinianka
@Piotr 20.09.2017 20:50

ja jestem ze Szczecina i kocham moje miasto.pozdrawiam i życzę miłego dnia

Miko
@Ciekawa 09.08.2017 17:54

Bzdury piszesz

Piotr R.
@kryza 09.08.2017 14:03

Chciałbym się zapytać kogoś z firmy Promedica: dlaczego w Państwa ofertach dla opiekunów w UK można zarobić od ok £1100 do ok £1250 netto na miesiąc? Skoro minimalne wynagrodzenie w UK wynosi ok £7,50/h? Live in carer zarabia w UK minimum £75 na dzień, co daje ponad £500 na tydzień (ok £2200 na mc), czyli netto ok £1700-1800 (+ bezpłatne zakwaterowanie i wyżywienie) + ewentualnie wyższe zarobki jeśli podopieczny wymaga 'większej opieki' (to co u Państwa jest w 3m pakiecie i dajecie ok £1250)? Czy to jest legalne płacić poniżej minimum? Z czego wynika różnica ok £500? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Piotr Rozwadowski

abc
@Piotr R. 25.09.2018 17:47

dlatego ,że jesteśmy zatrudnieni jako pomoce domowe nie jako opiekunki i minimalne wynagrodzenie nas nie dotyczy

Natka88
@Ciekawa 09.08.2017 17:54

Ciekawa nie zgodze się z Tobą ponieważ ja bardzo długo pracuje z Promedicą 24 i jestem bardzo zadowolona z tej firmy!!! Atmosfera u podopiecznego czy u podopiecznej to zależy od nas opiekunów jak ją stworzymy po drugie nikt nie mówi o tym że mamy ogrody pielegnować nawet mamy zabronione to robić. A Podopieczni nie traktują nas jako śmiecia jak to Pani ujeła. Pozdrawiam

Karolina
@Anai 09.08.2017 19:05

teraz nowe opiekunki dostają bonusy za to że decydują się na pracę, świąteczne bonusy mają obowiązywać? To źle. ok są agencje co więcej płacą ale są i takie co mniej i nie mają żadnych bonusów a to co raz jest jakiś

Pjoter z Mazur.
@Ciekawa 09.08.2017 17:54

Ogród i mycie podłogi nie do ciebie należy.Nawet okien nie wolno ci myć.Pamiętaj o bezpieczeństwie w pracy.BHP.Nikt ci nie zapłaci za wypadek.

Pjoter z Mazur.
@Anai 15.08.2017 19:09

ja też z Mazur.Jakie miasto?

Anai
@Pjoter z Mazur. 10.10.2018 21:26

Teraz Olsztyn . Kiedyś Giżycko. A Ty?

JAK
@abc 29.09.2018 21:36

Wiesz, że Ty masz całkowitą rację. W Niemczech mi to powiedzieli sanitariusze z pogotowia, że nie jestem opiekunką, ale pomocą domową. Wynika to z tego, że nie wykonuję zabiegów medycznych.

szaj

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: wyplacać wynagrodzenie jednorazowo według jasnych zasad żeby każdy mógł się doliczyć

dra
@szaj 31.10.2018 20:07

To jesteś ewenementem, bo ja mam jedno wynagrodzenie za wypracowane godziny na kontrakcie i ewentualnie drugie za działalność promującą Promedicę i tak samo jest w konkurencyjnych firmach. A Ty to ile masz tych wypłat? Wiele, to full wypas. Też bym tak chciała, bo pieniądz ma taką wadę, że szybko się ulatnia. Nie pisz słów tak sobie, ale rusz głową, bo coś tu się to wszystko nie klei.

Anai
@dra 01.11.2018 03:54

A to ciekawe co piszesz . Nigdy nie mogę się doliczyć , dzwonię do księgowości i pytam co i za co wpłynęło.Inaczej jest na prognozowanych inaczej , co prawda minimalnie na wypłacie. Nigdy nie wiadomo ile odtrącą procentowo ,bo to od czegoś tam zależy . Faktycznie zgadzam się z szaj , gdyby prościej było naliczane .Byłoby lepiej. To samo dotyczy bonusów ,nie wiadomo konkretnie ile będzie na wypłatę, bo nie ma stałego odciągania podatku.To tyle .

szaj
@dra 01.11.2018 03:54

no to jestem ewenementem a znalazłabym jeszcze kilka innych a przez 7 lat w wyżej wymienionej firmie wiem o czym mówię nazbierało siuę doświadczeń, głową ruszam bez problemu i myslę, że choć opieszale to w końcu we włąściwym kierunku, cieszę się, że u Ciebie wszystko się klei i życzę oby tak dalej. To co piszę to fakty i długoletnia współpraca z firmą PM 24. Skoro piszesz o godzinach zobacz jaką masz stawkę godzinową i za ile przepracowanych godzin dostajesz wynagrodzenie a ile faktycznie pracujesz pozdrawiam

dra
@szaj 10.11.2018 20:03

Teraz tak fatalnie trafiłam na kontrakcie, że uwierzę we wszystko. Nie chcę pisać o co chodzi, bo tu wyraża się opinie o firmie, a nie o opiekunie mojej podopiecznej. On jest bardziej chory niż ta staruszka, którą zlecili mi do opieki. Czekam, kiedy zgłosi swoje niezadowolenie ze mnie, bo to jedyny ratunek dla mnie.

ad

czy za 850 euro warto pracowac

pirkwadrat
@ad 31.10.2018 10:38

Warto, skoro nie ma się innych możliwości. Jeżeli znasz inną drogę, to ją realizuj i nie zadawaj retorycznych pytań. To nie jest forum dla intelektualistów, ale szara rzeczywistość. Pracujemy, bo chcemy i potrzebujemy pieniędzy, a każdy pracodawca wynagradza zatrudnionych wg przyjętych przez siebie kryteriów. Puść się na licytację i zobacz kto da więcej i mówię, że możesz się rozczarować. Niektórzy będą tylko obiecywali, ale dalej to już nic. Świat w Twoim rozumieniu jest może i pełen niesprawiedliwości, ale wierz mi, że nikogo to nie obchodzi.

Anai
@ad 31.10.2018 10:38

To tylko zależy od Ciebie .Przed podjęciem pracy zadzwoniłabym jeszcze do kilku firm i zapytała co oni proponują .

Mary
@ad 31.10.2018 10:38

nie bo tyle to warta rozłąka z bliskimi

Irena
@ad 31.10.2018 10:38

powiedz mi gdzie w Polsce zarobisz tyle? nie zapominaj że nie płacisz za stelle i jedzenie. co zarobisz masz dla siebie więc jak dla mnie to się kalkuluje.

ania
@Irena 07.11.2018 10:46

Policz sobie 850 podzielić na 2 x 4,2 to wyjdzie 1785 zł miesięcznie . Pracując 1 miesiąc drugi jesteś w Polsce . Czy to takie kokosy??

Ona.
@Anai 02.11.2018 14:31

Dokładnie polecam wszystkie inne byle nie ta tu chcą tylko czlowieka wy....Inne na początek płacą więcej .Ta to nieporozumienie.Jak to jest inna płaci więcej i mają premie lepsze.Wniosek .Dużo ludzi poprostu okradają i mogą Sobie na to pozwolić.Lub wybierają np Rumuna dlaczego wiadomo.Dlatego warto poszukać takiej która najwiecej placi i tam zostać na lata .Nie polecam Tej firmy!

Ona.
@ad 31.10.2018 10:38

Zdecydowanie nie do innej firmy proponuje dzwonić wybrać najlepszą .Ta to nieporozumienie pojebanie z poplataniem.

ad
@ania 07.11.2018 18:15

ad to warto czy nie warto jechać pomyliłem się 810 e mies. premii mi dali 200e

Irena
@ania 07.11.2018 18:15

Ja zwykle jeżdżę na dłuższe kontrakty, no i jeszcze są różne bonusy teraz najbliższy to świąteczny będzie.

Anai

Na stronie firmy P.... znalazłam taki wpis , czy u nas tez tak jest ? @Beata 22.09.2017 18:20 Co z tego, że firmy powinny odprowadzać składki od średniej krajowej, skoro jedne firmy - wysyłając opiekunką na zlecenie na 2 miesiące, OPŁACAJĄ składki tylko za JEDEN miesiąc. Kombinują też tak, że zlecenie jest np. od 01.03 do 29.04 (brakuje jednego dnia do pełnego,przepracowanego miesiąca!!!) - praca w kwietniu nie trwa cały miesiąc, więc składka za ten miesiąc NIE NALEŻY się. Gdy zlecenie trwa np. od 15.03 do 15.04 - to składka jest odprowadzana??? NIE, bo według firmy to nie jest przepracowany cały miesiąc, to nie ważne, że zlecenie trwało 31 dni - dla firmy TO NIE JEST przepracowany miesiąc. Jeśli komuś zależy na składkach (żeby "doczekać" godziwej emerytury) to lepiej się przyjrzeć. Pozdrawiam

JA.

UWAGA WYPLATA W 2 ratach .Jaja.

Ona.

Ta firma to jedna z gorszych w ktorych pracowalam.Nie polecam .

Ewa

Promedica 24 to są oszusci placa marne grosze a jak nie chcesz wyjechac to mecza ze wynegocjuja dla Cisbie pieniadze. PANIE KSIEGOWE porażka. Ciezko sie wogole u nich o cos doprosic.

who
@Ewa 31.10.2018 18:36

Napisz jasno o co chodzi, bo nic nie rozumiem. Nikt nie zmusza do pracy w Promedice i nikt nie wprowadzał Ciebie w błąd jak się zatrudniałaś, a jeśli nie chcesz pracować to tylko Twoim problemem jest poszukanie sobie nowego miejsca. Nie można- tak o sobie- nazywać „oszustami” firmy funkcjonującej na rynku pracy. Odeszłam z Promedici do innej firmy i wróciłam po dwu miesiącach. Ani w okresie tych dwóch miesięcy nie wypowiadałam się obelżywie o Promedice, ani teraz nie robię tego wobec firmy, w której byłam te dwa miesiące. Wspomnienia się zachowuje, ale nie żyje się nimi w Twój sposób. Lepiej zwolnij, bo jeszcze mogłabyś dostać zadyszki. A co zanim zaczęłaś pracować w Promedice było Ci lepiej? Jeżeli tak, to wracaj, a nie mąć ludziom w głowach. Autorytetem na pewno nie jesteś, bo serwujesz kłamstwa ludziom, którzy znają prawdę.

Ona.

Promedica to nieporozumienie !

JAK
@Ona. 29.10.2018 17:01

Życzę Ci, abyś zawsze miał komu serwować te swoje „głodne kawałki”. Co tak lakonicznie się wypowiadasz? Opiekunowie z Promedici mają zamieniać siekierki na kijki po Twoich mało odkrywczych stwierdzeniach.

JA.

Wszystkie inne firmy byle nie ta z ręką na sercusercu.

JAK
@JA. 28.10.2018 10:19

Nie wierzę w Twoją szczerość, bo pracuję w Promedice 4 lata i nie jest tak źle, abym musiała czegokolwiek szukać w tych wszystkich firmach. W każdej bajce jest tylko połowa prawdy i wiem to z doświadczenia.

Rafał

Czytajcie: https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/opiekunki-w-niemczech-posrednicy-zarobki,96,0,2418784.html Może to was skłoni do przemyśleń, czy warto dawać sobą pomiatać.

Anycul

Byłam w Promedice, potem przeszłam do Ambercare, bo czytałam o tej drugiej firm-.ie dużo pozytywnych opinii. Na razie jednak wszystko nieomalże jest na korzyść Promedici : organizacja, zainteresowanie przez koordynatorów i. t.d. Być może wrócę do Promedici. Lubię atmosferę w Promedica Care Sp. z o.o. za: Promedica nie była idealna, ale czułam zainteresowanie ze stron pań koordynatorek. Miałam niemal zawsze na czas jakąś ofertę do wyboru, kierowców w busikach jest zawsze dwóch. W innych firmach często jeździ tylko jeden kierowca i to ponad 20 godzin z przerwami na papierosa. Jestem ciekawa, że nikt tym się nie zainteresuje.

Leo

Ale żeby Polak jeden drugiego Polaka tak wyzyskiwał to się w głowie nie mieści , inne nacja jakoś tego nie robi np. inny Żyd nawet by nie próbował proponować drugiemu żydowi takiej pracy

Pjoter z Mazur.
@Leo 05.10.2018 18:39

Leo!!! to nie wiesz że jest przysłowie cytuję "Polak Polakowi wilkiem". Tak jest wszędzie.

Natka88

Witajcie Opiekunki i Opiekunowie na wstępie pisze iż bardzo Polecam swoją Firme promedica24 jestem bardzo z niej dumna zadowolona oraz szczęśliwa nie wyobrażam sobie abym miała gdziekkolwie indziej pracować. Moje Koordynatorki zawsze telefony odbierają nigdy nie miałam z nimi problemów. Praca jest Legalna wszystkie składki ubezpieczeniowe itd. Są odprowadzane na czas oraz wypłaty są na czas umowy są przejżyste i nie ma w nich żadnych problemów. Polecam Promedica24 w 100% jest to godna zaufania firma. Pozdrawiam

Mati
@Natka88 02.10.2018 21:16

Zgadzam się całkowicie. Jest to najlepsza firma wysyłająca pracowników do opieki. Koordynatorami są bardzo kompetentni i pomocni ludzie. Jeśli chodzi o wynagrodzenie ,trudno być niezadowolonym. Częste bonusy i dobre wynagrodzenie rekompensują tę trudną pracę, a pracuję z nimi już ponad osiem lat i nie zamienię tej firmy na inną.polecam wszystkim niezdecydowanym.

gość
@Natka88 02.10.2018 21:16

Nie wieżę to co Pani piszę chyba że Pani jest z Promedici Ha ha ha ha ha

Paula
@Natka88 02.10.2018 21:16

Ciekawie to opisujesz bo u mnie jest wręcz odwrotnie. Z koordynatorka nie mam kontaktu. Po prostu nie odbiera telefonów. Moje koleżanki mówią to samo. Wypłata zaliczka sama nie wiem co jest co. Już miałam kwoty i terminy podane przez koordynatorkę a i tak termin nie był dotrzymany. Zarobki? Pracując weekendy w Polsce więcej bym zarobiła. Reklama no cóż jak to mawiała moja mama: papier jest cierpliwy wszystko wytrzyma. Jedno jest dobre w tej firmie. Atrakcyjny pakiet socjalny plus organizacja podróży. Tu się należy duży plus!!!!

Pjoter z Mazur.
@Natka88 02.10.2018 21:16

mając 30 lat i w Polsce pracy nie masz?Przyznaj się kto ci płaci za ten wpis pani koordynatorko.

Pjoter z Mazur.

Byłem na opiece w Tunsel k.Bad Krozinger.Syn podopiecznego powiedział mi że koordynator Niemiecki powiedział mu że nie należy mi się 50 Euro.Tymi słowami.cytuję że ma nie dawać polakowi do ręki pieniądze na jedzenie.Przekazałem to koordynatorce w Warszawie i cisza.Po 2 tygodniach dziadka zabrał syn do domu starców.A ja wróciłem do Polski.Szkoda że nie nagrywałem tego na smartfon ale kto od razu zareaguje że będzie taka kontrowersyjna wypowiedz.

Maryli

Witam. Wiem, że to nie temat dla tego forum ale nie wiem gdzie się z tym moim pytaniem udać... Jestem od miesiąca w Niemczech za pośrednictwem P24. W kwestii pieniężnej nie wypowiem się jeszcze... Chodzi mi o podopieczną. Ma 83 lata choruje na demencje i depresję. W ogóle nie wychodzi z domu, nie chce ze mną rozmawiać po niemiecku ani po polsku (pochodzi z Polski). Traktuje mnie jak wroga, robi mi na złość. A przy rodzinie zachowuje się zupełnie inaczej. Zaczęłam się obchodzić z nią jak z dzieckiem, bo podopieczna tak się właśnie zachowuje... Rodzina jej nie odwiedza często. Przyjeżdża tylko jedna córka nawet 4 razy dziennie z niezapowiedziana wizyta. I zamiast zapytać się na wstępie o samopoczucie swojej mamy, ona pyta się czy posprzatalam w mieszkaniu, chodzi i sprawdza a nawet podkłada śmieci. Nie wiem czy każdy kontrakt tak wygląda???? Podopieczna również wyzywa mnie jak dzwonie do mojej rodziny. Mówi, że to nie Polska żeby mówić po Polsku.

gośc
@Maryli 03.10.2018 18:29

Zle zrobiłąś że postępujesz z nią jak dziecko przy opiece trzeba być twardym i pokazać podopiecznemu swoją rację oni na ogól lubią to wykorzystywać jednak trzeba mieć swoje zdanie a z telefonem możesz jej powiedzieć że to są twoje pieniądze i twój tel i tego ona nie może Ci zabronić trzeba mówić wszystko otwarcie i nie bać się a córce też możesz powiedzieć że kontrolować Cię nie musi bo wiesz co do twoich zadań należy jeszcze jedno ja 2 razy byłam na kontrakcie z Promediki i już nie pojadę nie polecam tej firmy n

Jan

Coz, wybralem transport własny po dlugim pobycie. Miał być zwrot i był, całe 15 euro mniej, choć bilet kosztował 60. O walce o bonus świąteczny, obiecany nie wspomnę. Zapomnieli, ale ponoć wypłacili. Trudno mi było policzyć. Jeśli czytam o zarobkach poniżej 1000 euro na rękę, to nie wierzę. Mam nadzieję, że Promedica zdementuje, bo tak niskie wynagrodzenie nie może byc prawda.

NOWICJUSZ

witam wszystkich którzy zbłądzili z tą firmą dokładnie sprawdzajcie godziny liczcie itp domagajcie sie swojego ja jestem nie taki laik jak firma mysli i niestety ale spotkamy się w sądzie życzę powodzenia bo żadnych papierów nie niszcze nawet umowy a zejscie ze stawki 8,84 brutto do 3 euro netto to nóz w plecy dla firmy bo ja lubię się sądzić z kimś kto uważa że nic mu nie grozi a ja uwielbiam deser czyli odsetki :)

Promedica24
@NOWICJUSZ 07.08.2018 18:42

Dzień dobry, przykro nam czytać takie niepochlebne wiadomości, w celu wyjaśnienia sytuacji prosimy Pana o skontaktowanie się z nami poprzez mail: kontakt@promedica24.pl lub telefonicznie: 22 490 90 99. Przyjrzymy się całej sytuacji. Dodatkowo chcemy podkreślić, że dajemy zatrudnienie wielu opiekunkom i opiekunom, którym zapewniamy umowę i dobrą pensję. Mamy szerokie grono opiekunek, które współpracują z nami wiele lat. Nie mamy na celu oszukiwania ludzi. Prosimy Pana o pilny kontakt. Z poważaniem, Promedica24

...
@NOWICJUSZ 07.08.2018 18:42

czy w tej agencji płacą za nadgodziny czy to jest tak ,że jestes z podopiecznym 24/7 i musisz udzielić pomocy podopiecznemu nawet jeżeli robisz to we własnym czasie. Mam zapłacone za 160 godzin miesięcznie bo tyle mam na umowie. Co jeżeli przepracowałam 200 godzin w miesiącu bo tego wymagał kontrakt. Większego zaangażowania.

absmak09.18
@... 06.09.2018 17:21

**TO TYLKO 5,33.. GODZ/ DZIENNIE ...................... TYLKO TYLE PRACUJESZ ?? A, CHYBA ŻE , NA " dochodzącego " ?? promedice PRZYKRO ?? ŚMIECHU WARTE , PROMEDICA24 !!**

gość
@... 06.09.2018 17:21

Chłopie nie licz na to to była twoja intencja a nie firmy po drugie już chce Ci zaznaczyć ze następnemu opiekunowi robisz pod górkę nie wychodzi się ponad szerek pilnuj sobie godzin swoich a nie właz do (usunięte przez administratora) podopiecznym bo to nic nie pomoże tylko zaszkodzić może a jak chcesz mieć NAD GODZINY ZAPŁACONE TO NIE TA BRANŻA i pamiętaj nad gorliwość gorsza od faszyzmu

...
@gość 22.09.2018 05:49

Pięknie dziękuję za odpowiedź. znajde sobie inną prace bo faktycznie tu nie płacą za nadgodziny a po dwóch latach pracy trochę się nazbierało.

Paula
Zweryfikowany użytkownik
@NOWICJUSZ 07.08.2018 18:42

Mi też duuuuzo brakuje do 1000 euro. Nie mam już siły żebrac o jakiś rozsądny grosz!!!!mało tego. Kontrakt zakończyłam 30 października. Rozliczona dalej nie jestem. Podobno zgodnie z prawem mają czas do 10 grudnia. Czekam dalej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

Za 700-800 euro to nie ma chętnych do pracy w Hiszpanii, gdzie w zależności od regionu bezrobocie wynosi od kilkunastu do dwudziestu kilku procent. Tym bardziej nie widzę sensu robienia za takie pieniądze w Niemczech, zwłaszcza że praca opiekuna seniorów do najlżejszych nie należy. Klimat ani ludzie też nie są jacyś szczególnie fajni. Tak więc w DE, przynajmniej dla mnie, sensowne zarobki zaczynają się od ok. 2500 euro miesięcznie. Za mniej mogę mieć fajniejszą robotę nad Morzem Śródziemnym, gdzie w zimie mam przyjemne kilkanaście stopni na plusie. Pozdrawiam

Pjoter z Mazur.
@Michał 27.09.2018 03:00

Wszystko to prawda.Popieram opinię.

Rozczarowany

Zrobiłem ostatnio rozeznanie w różnych firmach proponujące podobne oferty. I jakie jest moje zdanie ? Żałuje że nie zrobiłem tego wcześniej ... a dlaczego ? Okazuje się że Promedica jest jedyna firma na rynku, która płaci najmniejsze wynagrodzenia... i jedyną firma która z Naszego wynagrodzenia pobiera 15 euro tygodniowo na wyżywienie które zapewnia rodzina podopiecznego lub sam podopieczny. Jest to skandal ale sami się na to zgadzamy podpisując dokumenty . A co do wynagrodzenia ? Nie ukrywam jestem na złotym profilu .... i zarabiam mniej niż osoba na niższym czyli srebrnym plus... pracuje z promedica od dluzszego czasu, i czuje się zawiedzony ... moje wynagrodzenie się nie zmienia, chociaż dostałem podwyżkę ostatnio ze względu na złoty profil 10 euro netto tygodniowo ... Nie ma również co ukrywać bo to do tajemnic nie należy, ze każda firma z która się kontaktowałem i robiłem weryfikacje językowa proponowała wynagrodzenie wyższe o 300-400 euro miesięcznie , a są również firmy które na sam początek za podstawy wypłacają 1200 euro netto, a Promedica 600 euro? 700euro ? Bo za tyle jeżdżą osoby które są zmuszone przez los ... a firma wykorzystuje ich sytuacje ....dlatego rezygnuje z firmy i najszczerzej w świecie nikomu jej nie polecam ... każdym ma prawo do swojej opini do swojego zdania które szanuje , z pewnością są osoby zadowolone to tak jak w każdej firmie ale jest odsetek .... Jeszcze kwestie transportu , która ma wiele do życzenia... ostatnio moja zmienniczką usłyszała od swojej koordynatorki, kiedy zapytała dlaczego ma wracać dużym busem w dniu w którym wyjeżdżają busiki ...ze „ ma nie utrudniać współpracy, i powinna się cieszyć ze podwiazą ja na dworzec z którego będzie odjeżdżała , bo ona do pracy dojeżdża sama i nikogo nie obchodzi jak ...” a ja usłyszałem znowu ze busik mi się nie należy ze względu na to ze dworzec jest oddalony o niecałe 10 km od miejsca wykonywania w pracy i tak jest w umówię . Co oczywiście jest nie prawda ale przemówić koordynatorą jest bardzo ciężko bo wiedza lepiej j maja „ władze”. Jedna wielka porażka ... z tego co wiem szykuje się proces zbiorowy wobec firmy . Myśle ze taka polityka jaka stosują nie pozwoli im na długie egzystowanie w tej dziedzinie patrzac na coraz większa i znacznie lepsza konkurencje .... Pozdrawiam

Promedica24
@Rozczarowany 20.01.2018 11:13

Dzień dobry, jesteśmy zaskoczeni tą sytuacją, nie jest ona zgodna ze standardami naszej firmy. Najniższe wynagrodzenia proponowane są osobom, które posługują się językiem niemieckim w stopniu podstawowym. Dla naszych opiekunów organizowane są zarówno kursy języka niemieckiego od podstaw jak i kursy doszkalające. Ukończenie takiego kursu daje możliwość podwyżki, co przynosi podwójną korzyść dla naszych opiekunów. W kwestii opisanej sytuacji Pana zmienniczki prosimy, aby skontaktowała się ona z nami pod adresem dzial_relacji_personalnych (at) promedica24.pl bądź pod numerem infolinii 0048 22 250 55 55, dzięki temu będziemy mogli odnieść się do sytuacji oraz zareagować. Pana również prosimy o kontakt w celu weryfikacji nieścisłości. Pozdrawiamy.

Tomasz
@Rozczarowany 20.01.2018 11:13

Kasa na poczatku nie za duza, to fakt, ale w promedice nie ma problemu o to zeby szybkoja zwiekszyc. Powiem Ci ja robilem research po roznych firmach zanim pojecvhalem na pierwsze zlecenie. Prawda jest taka ze albo trzeba czekac, albo wymagane duze doswiadczenie jako opiekuna, albo moj niemiecki za slaby. W promedice praktycznie po 3 tygodniach juz moglem na zlecenie jechac.

Rozczarowany
@Tomasz 23.01.2018 10:20

Każda firma, z którą przeprowadzałem weryfikacje miała dla mnie ofertę wyjazdu minimum za dwa tygodnie, nie posiadałem doświadczenia w tej pracy nabyłem je sam pracując w tej firmie. Dlaczego trzeba czekać w innych firmach dłużej znać lepiej język czy mieć doświadczenie ? Może właśnie dlatego ze lepiej płacą to pierwsza kwestia , a druga taka że nie pozwolaja na złą opinie ... Ja nie twierdze że wszędzie jest idealnie bo tak nie jest ... ale polityka Promedicy przechodzi wszelkie możliwe kryteria krytyki. Pracuję z nimi sporo czasu nie dałem na firmę powiedzieć złego słowa ... ale jest to poprostu draństwo co robią... wymyślanie jakiś dziwnych procedór, które nie istnieją ... stwarzania wyimaginowanych problemów ... ja po tak sporej współpracy i przejściu ba wyższy profil uzyskałem tylko 50 euro netto miesięcznie .... mało tego usłyszałem od koordynatora że to sporo ... Dla porównania przechodząc do firmy konkurencyjnej przy mojej znajomosci języka a nie mam z nim najmniejszego profilu na start otrzymuje 400 euro więcej niż tutaj... temat rzeka i tyle ... z firma można rozmawiać to fakt wszyscy są mili to fakt ale do momentu, kiedy nie ma się pytań trudnych i które są problemem. Wtedy jesteśmy wrogiem

Tomasz
@Rozczarowany 23.01.2018 22:18

Ja rozumiem to rozżalenie i rozczarowanie, ale weź pod uwagę fakt, że aktualnie masz już jakieś doświadczenie za sobą. Widocznie trafiłeś na lepszy moment skoro zlecenia były od razu, ja miałem możliwość tylko z promedicy. Do tej pory z nimi współpracuję i osobiście nie myślę o zmianie firmy. Prawda jest taka, w tym zawodzie nigdy nie wiesz do końca na co trafisz. Raz może być lepiej raz gorzej. Ale jak już się człowiek wciągnie w ten zawód coraz mniej zaczyna go dziwić. W takim razie życzę Ci powodzenia w dalszych działaniach. ;)

ZIBI
@Rozczarowany 20.01.2018 11:13

Pracowałem w tej firmie .... pół roku .... i wystarczy ...W 100 % zgadzam się z opinią Pana ...ROZCZAROWANEGO ....W Promedyce miałem 1200 euro z dobrym niemieckim .... zmieniłem firmę i mam 1500 ... 1700 EU .I weryfikacja języka znacznie lepiej oceniali jak w Promedyce .... i oto tej firmie chodzi .Pozdrawiam wszystkich naiwnych którzy tam jeszcze pracują ....

Danuta
@ZIBI 24.01.2018 20:21

Nie wiem jak to jest dokładnie w Niemczech ale ja jako opiekunka w Anglii z dobrym angielskim dostaje pieniądze jak dla mnie odpowiednie. Nie powiem zawsze można by było ich więcej dostawać ale da mi się z nich odłożyć parę groszy. Moja podopieczna jest chodząca i to od stopnia opieki zależy stawka za leżacą i bardziej schorowaną osoby więcej pieniążków się dostaje.

Rozczarowany
@ZIBI 24.01.2018 20:21

Przykre ale prawdziwe i ZIBI ma w 100% racje. Weryfikacje językowe są znacznie lepsze w innych firmach . Moja weryfikacja o podwyżkę wyglądała tak , ze przez dukanie i czytanie z kartki czy z komputera przez Panią odpowiednich zdań , podchodziłem do niej dwukrotnie ...mimo ze posługuje się niemieckim bardzo dobrze i zrozumiale... Zróbcie sobie dla samych siebie weryfikacje w innej firmie i zobaczycie jak ona powinna wyglądać ... nie schematem który maja zapisany tylko luźna rozmowa na poziomie ... Szkoda ze Promedica na zadne sugestie pracowników nie jest podatna i nie proboje nic zmienić ... absolutnie ... ale tak jak wspomniałem w swoich wcześniejszych wypowiedziach, taka polityka nie wróży nic dobrego ... co z tego ze największa firma? Wystarczy jedno drobne podkniecie ... Miłego dnia wszystkim

Piotr
@Rozczarowany 25.01.2018 12:38

Prawda.

Piotr

Prawda.

Piotr
@Rozczarowany 20.01.2018 11:13

Prawda.O tym to ja już dawno pisałem.Ale kasowano moje opinie.

Joasia

To co napisała ta Pani jest prawdą,nie polecam tej firmy,są inne firmy.

Piotr

Ja mam na srebrnym 800 euro.a od dwóch miesięcy siedzę w domu i nie zarabiam.Zero zysku z tej pracy.Żadnych ofert wyjazdu.

Anai
@Piotr 29.01.2018 21:21

Widzę Piotruś ,ze dorwałeś się do komputera i hurtowo odpowiadasz:) To i ja odpowiem , nie krytykuje niczyich wpisów ,tylko wyrażam swoje zdanie . Kiedy jest dobrze to mówię ,jest ok , ale kiedy coś mi sie nie podoba to tez to mówię . Pozdrawiam .

Anai

Piotr , zastanawiam się dlaczego nie masz zleceń, już wiem ,zero w Tobie moze nie kultury ,ale ogłady , Patrząc na Twoje wpisy i język jakim się posługujesz to ja sie wcale nie dziwię ,ze siedzisz w domu.Pozdrawiam Ps Większość firm w odróżnieniu od Promedici sprawdzają dokładnie kogo przyjmują do pracy , proszę mniej to na uwadze. Nawet żartu nie potrafisz zauważyć.

Anai

Oj Piotruś i co ja mogę Ci powiedzieć na odchodne jak tylko to, że przekonałeś mnie do wcześniejszego wpisu . Rozbawiłeś mnie z samego rana ,.dziękuję . Powodzenia .

Gosia
@Promedica24 22.01.2018 16:08

podpisz się z imienia a nie tak ogólnie.

The_Shadow_Of_Your _Smile
@Rozczarowany 23.01.2018 22:18

Czesc ... ROZCZAROWANY ... witaj ... chce sie tylko odniesc do Twojej wypowiedzi ... Nie ukrywam jestem na złotym profilu .... i zarabiam mniej niż osoba na niższym czyli srebrnym plus... pracuje z promedica od dluzszego czasu, i czuje się zawiedzony ... moje wynagrodzenie się nie zmienia Ile € = Zloty Profil ? Ile € = Srebrny Profil ? i Ile € = Platynowy Profil ?... moze sie myle ale za Platynowey Profil ... wychodzi ... 50 € dziennie ... a za Zloty Profil ... jakies 40 Plus € ... dziennie !!! a Ty piszesz ze mozna dostac w innej Firmie ... do 300 / 400 € wiecej na Dzien DOBRY ... Napisz wiec Kolego ... namiary na Firme ktora tak dobrze Placi ... Jestem sklonny sie Natychmiast Przeniesc ... Nie mam zadnych ... ( ZOBOWIAZAN ) Mam swietne Referecje , Prawo Jazdy Niemiecke " B " i " C " Niemiecki ... Deutsche Sprache ( Perfekt ) ch spreche sehr gut Deutsch (grammatikalisch) in Schreiben ist auch OK! po za tym posilkuje sie w trudnych wyrazeniach ( slownikiem ) Robia to tez Rodowici Obywytele Niemiec ... tak ze nie widze Problemu " Podaj Namiary na Firme ! ... Prosze ! Czy to ta z Krakowa ? o ktorej tak dobrze pisza ? na ( A ) czy inna ... znasz to ... RAZ DWA TRZY Jutro możemy być szczęśliwi https://www.youtube.com/watch?v=Q7WL1twyOZ4 Wiec Kolego ... czekam ..., odpal Adres ... Jest OK ! ... moze byc jeszcze lepiej ... Pozdrawiam Was i Ciebie ...

JaZZ
@Tomasz 24.01.2018 09:11

Witaj ... Tomasz ... Tomas Potwierdzam to ... co napisales ... Jestem ze Szczecin ... a Ty ... szukam wspolnika na podmiane ... lub sam podejme sie podmiany jak masz dobry Kontrakt ! jestem 6 lat z PROMEDICA 24 Wyksztalcenie - Pomaturalne / Medyczne ... Prawo Jazdy Kat . B - C

Rozczarowany
@The_Shadow_Of_Your _Smile 08.05.2018 09:14

Witam Odpowiem krótko . Jest bardzo dużo firm na rynku, które minimalne wynagrodzenie z PODSTAWOWYMI znajomościami j. Niemieckiego proponują nie mnie niż 1100 euro na rękę . I Nawet niech to będzie firma A.... z Krakowa która jest z tego co widzę po opiniach , znajomych itp., to jedna z lepszych żeby nie powiedzieć najlepszych firm na rynku proponująca taki zakres usług. Moja przygoda z Promedica kończy się w sądzie , przez właśnie traktowanie pracowników, którzy pracują na dobry wizerunek firmy i są na samym dnie tej hierarchii jak śmieci .... Opieszałość w odpowiedzi na moje pisma z prośbą o wyjaśnienie kilku kwestii nie ma granic .... (usunięte przez administratora) i arogancka .... Czy wiecie może (przytoczę to po raz kolejny) ze firma ta cudowna firma Promedica z wynagrodzenia pobiera opłatę za „ZAKWATEROWANIE I WYŻYWIENIE W CELACH PRYWATNYCH U PODOPIECZNEGO BĘDĄC NA KONTRAKCIE „??? To jest chore i nie tylko to wiele zapisów w umówię jest nie jasny lamiacych prawa pracowników . Firma przestała odpisywać na moje pisma mało tego kiedy dzwonie i się przedstawiam automatycznie każdy się rozłącza .... tak się traktuje ludzi? Długo firma nie pociągnie to jest nie tylko moja opinia . W momencie napisania i skierowana przez moje adwokata wniosku do sądu, cała sprawa głośno zostanie nagłośniona w mediach, już jest zbieramy materiał .... rozmowy z rodzinami w Niemczech które tak samo jak my zostało oszukani .... Co do wynagrodzenia w zależności od profilu ( złoty , srebrny itd) cos takiego nie istnieje .... a dlaczego ? Po przejściu na złoty profil moje wynagrodzenie pozostało bez zmian .... a pani z działu księgowości nie była nawet w stanie odpowiedzieć mi jak rozliczają wynagrodzenia i ile w końcu mamy na rękę z tego co jest zapisane w umówie ..... jedyna odpowiedz to taka Że „ każde zarobione euro jest rozliczane inaczej, i nie jest w stanie mi powiedzieć ile zarobiam za godzinę netto...” brawo i gratulacje za pełen profesjonalizm . Pozdrawiam

olusiek
@Rozczarowany 09.05.2018 15:07

Też starałam się uzyskać taka odpowiedż od promediki, ile dokładnie stawka wynosi i również ze to jest ruchome i nie może stwierdzic. Nigdy sie nie mogłam u nich doliczyc pieniędzy.

...
@Danuta 25.01.2018 10:32

uważasz ,że 1000 funtów na miesiąc to odpowiednie pieniądze bo ze mnie wszyscy się śmieją ,że 1200 to ma ekspedientka w sklepie bez znajomości języka

///////
@Promedica24 22.01.2018 16:08

Kursy doszkalające!! Ha ha ha pierwszy raz słyszę. Wam zależy na tym żeby ludzie nie nauczyli się języka. Lepiej dla firmy ,że pracownikowi można płacić najniższą stawkę tłumacząc słabą znajomość języka.

Amazonka

750 euro za miesiac pracy w niemczech 24 na dobe to jakies 2 euro na godzine no nie brawo moze dziennikarze TVN-u powinni zainteresowac sie tym zagadnieniem.......

Izabela
@Amazonka 03.04.2018 11:32

w nocy żadna opiekunka nie pracuje. Podopieczny śpi to ja też. Przecież nikt nocy nie zarywa do opieki. chyba że coś się dzieje to wiadomo siedzi się przy łóżku podopiecznego i podaje co tam trzeba.

Izabela

Ja Pani nie obrażam więc chciałabym żeby tak i z Pani strony było. Czasami się zdarza że trzeba wstać ale to nie jest co noc. Poza tym na róznych podopiecznych można trafić. Ale nie można mówić że się nie śpi całą noc i siedzi przy łózku chorego 24godziny na dobę

Sza

Zgadzam się z Tobą w kwestii pomiatania, bo tak rzeczywiście jest. Nie mogę nic zrobić w wypadku pozostałych Twoich rad, ponieważ moja podopieczna od "raus" sypialnię dzieli z mężem (jeszcze gorszym w usposobieniu) i na sygnał dzwonka przychodzi jej córka z parteru. Zresztą problem już się kończy, bo córce się nie podobam, gdyż jestem za szybka i za silna dla jej matki. Mnie to pasuje, bo zaczynam opadać z sił przy dźwiganiu podopiecznej, gdyż tu jest totalna głodówka. Nawet nie pomyślałam, że tak może być. Piszą ludzie na forach, że nie ma co jeść, a ja myślałam, że fantazjują, a teraz uwierzę we wszystko.

Szaj

Ręce opadają na takie komentarze moznaby się zgodzić z Panią w kilku sprawach oprócz na pewno tej, ze w Polsce jest jak jest ale nie przez wojnę my jako naród nie potrafimy wyciągnąć nauki z niczego nie uczymy się na błędach i chyba patrząc na nas rząd dążymy do samozagłady o wcale nam za bardzo nie trzeba pomagać. Pracuje za granica ponad 20 lat nie mówię, ze Niemcy są swieci ale najgorszy za granica jest rodak....

Opiekun

Ten komentarz to przesada!!!!!

szaj
@Opiekun 13.04.2018 23:47

mało kto emigruje zarobkowo bo lubi zmusza nas do tego sytuacja życiowa ale to czy jadę do Anglii, Niemiec czy jeszcze gdzie indziej to mój świadomy wybór to po co potem komentarze o wojnie, podcieraniu tyłów itp ...

Karl
@szaj 16.04.2018 15:49

Owszem, stricte zarobkowo mało kto emigruje, bo ma taki kaprys, ale są ludzie, którzy emigrują dla fajniejszego życia (nie tylko pod wzg. finansowym), gdzieś gdzie jest ciepły klimat itp. Warto, żeby przestano Polaków kojarzyć jako kiepsko wykwalifikowaną i tanią siłę roboczą o wątpliwej moralności. Zamiast wyjmować kupy spod starców w Niemczech czy Szwajcarii, można np. pracować w turystyce w Hiszpanii albo w jakimś fajnym miejscu rozkręcić mały biznes.

Ania
@Karl 17.04.2018 17:47

Co za różnica co robisz , rób to dobrze. Czasami kupy są lepsze od pianych zarzyganych zdrowych turystów , wiem sama pracowałam kiedyś w hotelu.... Od wypuszczonych ze smyczy na wyjazdy integracyjne pracowników....można by tak dalej i dalej . Każdy wybiera to co lubi i w czym dobrze się czuje.

BBx
@Izabela 09.04.2018 15:40

Witaj Izabelko ... jak jest sytuacja Regularnego wstawania do Podopiecznego ... 3 - 4 razy w ciagu NOCY ... to Trzeba koniecznie to Zglosic do Naszej Firmy ... Nikt Cie nie zmusi to regularnego Wstawania ale mozesz przyjac Propozycje ... 5 € Bonus za kazdy dzien ... ja tak Mialem ... a jak Obslugiwalem aparature ... mialem nawet 9 € dziennie ... to byl sporadyczny Przypadek ... Tlen , zwilzanie ust ... itp ... Pozdrawiam Serdecznie ... Opiekun ze Szczecin

zyta
@Sza 10.04.2018 20:51

Też nie wierzyłam w takie sztele dopóki sama na taką nie trafiłam. Głodówka ,nieprzespane noce ( bo dzwoni podopieczna co godz - dosłownie) do tego rodzina na karku, nocne odwiedzanie i robienie sobie hotelu... Dużo tego było.Wierzę już we wszystko jak mi opiekunki opowiadaja cuda wianki.

Sybilla WA.
@Szaj 13.04.2018 18:31

Nie zgodzę się z tym,że za granicą najgorszy jest rodak! Dzięki rodakom za granica miałam co jesć! Wspierali mnie i przynosili mi jedzenie jak u babki głodowałam.

Bytheway
@Sza 10.04.2018 20:51

Uciekają stamtąd jak najszybciej. Szkoda Twojego zdrowia.

Nevermind
@Ania 18.04.2018 09:06

Ja również rzuciłam pracę w hotelarstwie i zaczęłam pracę jako opiekunka. Miałam dosyć sprzątania wymiocin po pijanych gościach hotelowych.

Qqq
@BBx 25.04.2018 09:38

Mi się też wydaje ,że jeżeli do podopiecznego wstajesz cztery razy w ciągu nocy to agencja powinna interweniować o drugą opiekunkę która będzie pracować na nocki żebyś mogła odpocząć. Jeżeli agencja nie zareaguje to wznosisz o zjazd z kontraktu bo praca jest ponad siły. Ty jesteś jedną a pracy jest na co najmniej dwie osoby.

absmak09.18
@BBx 25.04.2018 09:38

zgłosić ???? do Naszej Firmy ???? bzdura, od początku koordynatorka wiedziała, że wstaję 2-3 x w ciągu nocy, po 2 wstaniu zasnąć nie już nie można, ...... jakie bonusy ?! wysłucha pani koordynatorka ,i na tym koniec.... za wakacyjny wyjazd było 200 e , po podpisaniu umowy , okazało się , że owszem , ale minus podatek ....... Nasza Firma , hihi

...
@absmak09.18 19.09.2018 23:28

jestem w tym momencie w takiej sytuacji jak ty i poprosiłam o natychmiastowy zjazd z kontraktu bo nie zamierzam dłużej czekać na reakcje firmy. natychmiastowy oznacza 3 tygodnie :(

ANIA W.

W Promedice się zaczął trzeci rok mojej pracy i teraz UWAGA! Jestem zadowolona z pracy w Promedice, bo moje wynagrodzenie nie zwala wszystkich z nóg, ale wg mnie jest godziwe. Wiecie wszyscy z własnego doświadczenia, że pieniądz jest bezwonny, ale się ulatnia. Tak powiedział mistrz J. S. Lec. W związku z tym podstawowym czynnikiem motywacji do pracy i zadowolenia z niej jest pieniądz, który czyni wszystko. Z pozostałych warunków mojej pracy, czyli niefinansowych także jestem zadowolona. Polecam z całą szczerością Promedicę!!! Proszę więc nie obrażać, jeżeli ktoś ma inne zdanie, gdyż szacunek do drugiego człowieka, to ciężar, któremu nie każdy jest w stanie sprostać. Prostactwo za to, jest lekkie, łatwe i proste w obsłudze. Pozdrawiam i zachęcam wahających się do podjęcia pracy w Promedice!

???
@ANIA W. 23.01.2017 18:30

Kim na litość boską jest J.L.Lec ?

absmak09.18
@ANIA W. 23.01.2017 18:30

ODRADZAM !!!!

Opiekun

Firma jest godna Polecenia przede wszystkim chciała bym zaznaczyć ,że Pracownicy w tej firmie są bardzo kompetentni oraz bardzo pomocni w każdej Sytuacji nawet czasem bardziej Rekruter niż Kordynator to jedyny mały minus ..... Trafiłam do Oddziału w Siedlcach z polecenia koleżanki która wyjedzałam z tą firmą do pracy w Niemczech . Od Progu dzrzwi spotkałam się z Profesjonalizmem oraz serdecznością ze strony Pani Rekruter I.Sz . Pani Rekruter od razu zaufałam a byłam w trudnym momencie swojego życia były momentu załamania na kursie ,że sobie nie poradze poprzez wiek ale wsparcie( rozmowy , i dobre słowo ) które jaki Ja ale i inne koleżanki z kursu doznałyśmy dotrwałyśmy do końca z uśmiechem . Gdyby nie Pani Rekruter nie uwierzyła bym w siebie i nie zmieniła bym swojego Życia. Teraz jestem osobą niezależną i zarabiam godne pieniądze. Promedica24 - Jest firmą Godną polecenia , a po 60-siątce Życie dopiero się zaczyna :)

"""
@Opiekun 06.09.2018 22:53

Praca opiekunki do osób starszych w agencji Promedica jest właśnie dla takich osób jak Pani. Szczęśliwi jeżeli w ogóle dostaną prace , na zakręcie życiowy , po 60-ym roku życia. Które są nie pewne siebie czy zdadzą kurs który z zasady zdają wszyscy bo agencja za niego płaci. Więcej wiary w siebie.

Szaj
@Opiekun 06.09.2018 22:53

PM może godna polecenia dla emerytów jest serdeczny rekruter coś mi to mówi .... serdecznie witamy - już was mamy w garści ha ha ha . Od rekruterow i koordynatorów śmiałbym wymagać profesjonalnego i odpowiedzialnego podejścia do swojej pracy co wykazuje niestety mały ich odsetek a taka opinie już gdzies czytałam .. a wiem. w reklamie kłamliwej ja puszczali. Długoletnia była pracownica PM24

Opiekun
@Szaj 08.09.2018 18:55

Bardzo się Pani myli. Proszę nie dyskutować z moim zdaniem i moja opinia .

szaj
@Opiekun 10.09.2018 22:48

nie dyskutuję, to moja opinia i moje ponad 7 -mio letnie doświadczenia

Samosia
@Opiekun 06.09.2018 22:53

To chyba ktoś pisał z Promedici

absmak09.18
@Opiekun 10.09.2018 22:48

ale KAŻDY MOŻE MIEĆ SWOJE ZDANIE ? CZYŻ NIE ? na temat tej firmy był np. reportaż w TV niemieckiej - NEGATYWNY ! - POLECAM , a na marginesie , ciekawe dlaczego NIE MOŻNA DYSKUTOWAĆ ze zdaniem i opinią "Opiekun - a" ???? co ? dlaczego?

Zagubiona

Pomyliłam się o jedno zero. Zaproponowano mi stawkę ponad 1 000 euro na rękę, przy podstawowym niemieckim i krótkim doświadczeniu w opiece nad osobami starszymi. Pani w biurze twierdziła , że z tego nic już nie będę miała potrącane. To jak to w końcu jest. Wszyscy piszą , że zarobki nie przekraczają 800 euro. Czy Paniw biurze celowo wprowadzila mnie w bład? Dostalam propozycje wyjazdu za kilka dni. Nie wiem czy się decydować, jeśli ma się okazać że dostanę mniej niż aproponowano mi na rozmowie.

Anka
@Zagubiona 14.01.2017 14:31

a jak u Was jest z rozliczaniem się np zakupy,opłaty,jak sie rozliczacie z podopiecznymi.Np ja dostałam kartę i mam za wszystko płacic karta

SPRITE
@Zagubiona 14.01.2017 14:31

Lubię ludzi, którzy potrafią mnie rozśmieszyć, gdy akurat wcale nie mam ochoty się uśmiechać.

Rozbawiony
@Anka 14.01.2017 14:50

Ha, ha... Widzę, że Twoje życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz, co ci się trafi...

Anka
@Rozbawiony 15.01.2017 16:56

a co w tym śmiesznego

Rozbawiony
@Anka 16.01.2017 00:24

Nie jesteś opiekunką z Promedici. Realizowanie opłat i karta to może się zdarzać opiekunce, która prowadzi własny biznes, czyli franczyza lub tylko własna działalność gospodarcza. Nasi podopieczni z Promedici mają otoczenie, tzn. rodzinę lub opiekunów prawnych. Jak osoba nie ma rodziny, to musi posiadać opiekuna prawnego, bo tego wymaga otoczenie prawne w Niemczech. Dla wyjaśnienia termin „otoczenie” jest powszechnie używany w ekonomii i zarządzaniu i oznacza nie tylko np. relacje z naszymi sąsiadami, ale wszystkie warunki w jakich funkcjonuje osoba fizyczna czy prawna. My nie realizujemy opłat, a przeważnie nasi podopieczni, to nawet nie wiedzą, jakie maja opłaty ze względu na zaawansowane choroby wieku starczego. Te czynności wykonują bliscy podopiecznego lub opiekunowie prawni. Zakupy, jeśli wykonujemy samodzielnie, to otrzymujemy pieniądze, rzadko od podopiecznego, ale częściej od rodziny lub opiekuna prawnego. W większości przypadków, pracujemy na wioskach, w znacznej odległości od sklepów i komfortem jest, jeśli możemy towarzyszyć w zakupach oraz wybrać to, czego potrzebujemy. Zdarzają się sytuacje, że wyjeżdżając na zakupy, np. rodzina chce tylko od nas spisu rzeczy, a najgorszą opcją jest, gdy dostarcza się zakupy, bez konsultacji z nami. Miałam także przypadek, że nie mogłam się doprosić o zakup podstawowych produktów, a nie chodziło tu już o mnie, ale o dwie starsze osoby, którymi się opiekowałam. Dla mnie nie było to problemem, bo akurat wyjeżdżałam, a jedzenie, żebym nie padłą w drodze, dała mi jakaś obca osoba w autobusie rejsowym, która jechała z Niemiec na święta do Polski. Nie demonizuję, bo teraz mam optimum, czyli dobre relacje z córką mojego podopiecznego, która jest osoba cywilizowaną i wyjeżdżamy raz w tygodniu na zakupy. Kupujemy wszystko, na co wskażę, a nawet córka mnie namawia, żeby więcej, ale my z moim podopiecznym nie jesteśmy w stanie tak dużo skonsumować. Podsumowując podana przez Ciebie sytuację, podopieczna lub jej rodzina, mieszkająca w znacznej odległości wiedzą z kim konkretnie mają do czynienia i takie przypadki mogą się zdarzać, jeżeli prowadzi się własny biznes. My natomiast, opiekunki z Promedici jesteśmy po to, żeby pomagać osobom starszym, niedołężnym w codziennym funkcjonowaniu w ich domu. Zdarza się, że podopieczny nie jest w stanie zapamiętać nawet naszego imienia.

mari
@Zagubiona 14.01.2017 14:31

Nie sądzę,że za podstawowy język i mały staz dostaniesz 1000E netto.Powiedziano mi ,ze zarobki u nich są od 700 -1400E Jak dadzą 1000 to jedż Pozdrawiam

mari
@Rozbawiony 16.01.2017 13:35

Przykro mi ,ale ja tez dostałam od siostry podopiecznej karte do bankomatu. Co m-c pobierałam 400 E na wyzywienie .

Rozbawiony
@mari 16.01.2017 14:16

To opłaty już Ci zeszły, a wspominałaś o nich. Karta jest zapewne z limitem. Wolę jednak opcję, gdy jadę z rodziną na zakupy. Nawet jednej opiekunce prawnej zaproponowałam, żebyśmy jeździły razem na zakupy, mimo, że sklepy były niedaleko, a moja poprzedniczka sama je wykonywała.

xxx
@mari 16.01.2017 14:08

Żadna agencja dla opiekunek w Polsce nie płaci 1000 euro osobie z językiem niemieckim podstawowym, a więc Promedica także nie. Jeśli któraś deklaruje się, że płaci, to oznacza tylko, że jej obietnice nie sprawdzają się w praktyce. Prościej ujmując, wypłaty nie będzie. Język podstawowy pozwala tylko na porozumiewanie się z osobą całkowicie niesprawną, leżącą w łóżku w zakresie wykonania podstawowych czynności. Wiem, bo kiedyś tak zaczynałam. 1000 euro to płacą z językiem podstawowym opiekunkom pracującym na "czarno", ale wykonują wszystko, czego my nie robimy, np. teraz mają odgarnianie śniegu itp.

zoska
@xxx 16.01.2017 14:52

Ale bzdury, pracuje z hri z wrocławia od wielu lat i nigdy nie mieli stawek niższych niż 1000e. dla osob z podstawami niemieckiego tez nie a kasa zawsze na koncie byla i jest na czas

telesfor
@zoska 10.02.2017 15:10

My tutaj oceniamy Promedicę 24 a nie hri z Wrocławia Pobudka

zoska
@telesfor 13.02.2017 14:16

to niech ktos bzdur nie pisze ze nie mozna w ogole dostac 1000 euro ze slabym jezykiem. Promedika zawsze placila malo, wiec dalej sobie zarabiajcie te 800 euro za podstawy jak nie chcecie wiedziec o istnieniu normalnych firm ktore placa wiecej.

nowa
@zoska 10.03.2017 14:29

czesc,to napisz ktore to sa te normalne firmy,ktore placa wiecej.

???
@Rozbawiony 16.01.2017 13:35

w końcu jakiś normalny komentarz na tym forum bo reszta zadaje pytania i rozpisuje się jakby faktycznie w ogóle w niej nie pracowała albo była pierwszy raz na wyjeździe. Dzięki Rozbawiony. Bardzo miło czyta się Twoje komentarze.

Samosia
@Zagubiona 14.01.2017 14:31

witam jechać z innej firmy przy podstawowym Pani dostanie przynajmniej przy jednej osobie 1200 euro netto na rękę jest wiele takich firm

Ilona
@zoska 10.03.2017 14:29

a to nie jest normalna firma jest? I ta stawka którą płacą nie jest wcale tak niska są inne gorsze agencje. Pamiętaj że tu na czarno nie pracujesz i masz ubezpieczenie

tochyba nie jest normalne
@Anka 14.01.2017 14:50

u mnie podopieczna która ma prawie 100 lat wylicz mi na wszystko pieniądze. za każdym razem muszę się tłumaczyć na co biorę pieniądze i dlaczego tak dużo. to chyba nie jest normalne.

co ?
@Rozbawiony 16.01.2017 14:36

ja też wolę jechać z rodziną na zakupy albo proszę żeby kupili wszystko co uważają na tydzień bo jak robię zakupy sama to słucham komentarzy co ja robię z pieniędzmi które były przeznaczone na cały miesiąc a ja wydałam je w tydzień.

Pioter z Mazur

W oddziale w Białymstoku podsuwają karteczkę do podpisu że się nie zostanie w Niemczech.Przecież jestem wolnym człowiekiem i mogę mieszkać wszędzie na świecie.

+++
@Pioter z Mazur 11.09.2018 21:07

zdaje się ,że podsuwają Ci to do podpisu ,żeby starać się w Zusie o wydanie druku A1 aczkolwiek mogę się mylić

Lila

Witam serdecznie Proszę o informację dlaczego Wasza Firma proponuję min 800- 900 euro netto wynagrodzenia skoro zgodnie z dyrektywami UE osoba wyjeżdżają do Niemiec powinna zarobić min 1438 euro brutto co w przeliczeniu daje zdecydowanie wyższe wynagrodzenie- w najgorszym przypadku jest to 1150 euro netto. Opiekunka zgodnie z dyrektywami powinna zarobić 10 euro na godzinne. Co robicie z resztą wynagrodzenia? Nie czekam na odp że opiekunki zarabiają od 900 euro bo wiemy że większość taka pensje otrzymuje a nawet jeśli nie ... to jak omijanie procedury, że Wasz pracownik zarabia poniżej 1438 euro brutto?????

m.
@Lila 21.06.2016 20:33

Najpierw dzwonią i zadają kilka pytań, jeśli dobrze wypadłaś dzwoni do ciebie pani z Wa-wy i weryfikują twoją znajomość j. niemieckiego. Kolejny etap to spotkanie z dyrektorem.

lili
@m. 28.06.2016 07:26

Przerabialam to. Moj jezyk jest b.dobry. Nie ma możliwości aby firma na ta chwile proponowana niższa stawkę niż 1438 brutto tj. ok 1200 netto. Firma owszem proponuje więcej przy dobrej znajomości ale właśnie 1200 netto??? Gdzie tu logika !!! Skoro są dyrektywy polsko-niemieckie i JASNO MÓWIĄ jak MUSI BYĆ STAWKA MINIMALNA!!! Dlaczego istnieją firmy które omijają przepisy??? Skoro firma dziala legalnie musi poddać się wszystkim przepisom. Zapewniam drogie Panie że rodziny podopiecznych muszą płacić min 10 euro za godzine naszej pracy i jest to liczone z godnie z polskim kodeksem pracy a opiekunce proponują 800 euro- podkreślam ponownie - nie może paść propozycja w obecnym czasie poniżej 1438 euro brutto.

ja
@lili 29.06.2016 08:42

Bo oni obchodza to niemeckie prawo,w taki sposob ze zatrudniaja cie na 3umowach zleceniach w polsce. Jestes zatrudniony niby w Polsce.I pilnuja zebys za dlugo nie przebywal w Niemczech,bo podpadalbys pod niemieckie prawo zatrudnienia

joaśka
@ja 03.08.2016 22:18

guzik prawda....ale wymyślacie . Ja jestem ponad 4 miesiące na jednym zleceniu , nikt mnie nie "pilnuje" i jakbym chciała to bym mogła rok siedzieć.

nice
@Lila 21.06.2016 20:33

a to tak że ta dyrektywa nas nie dotyczy bo jesteśmy zatrudnione jako pomoce domowe a nie jako opiekunki

anonim

(usunięte przez administratora)

ciemnja

hej Opiekunka! a w Pr24 nie wybierałaś zlecenia?,ja już chyba z 6 razy odmawiałam zlecenia bo miałam swoje widzi mi się i nie miałam żadnego problemu,powiedz mi ile ta firma płaci na rękę,bo też myśle,ale jak to ja boję się zmian,i skąd ta firma jest,dzieki

ANIA W.

Jestem zwolenniczką postępu, ale nie aż takiego, żebym ze swoją firmą miała tylko kontakt wirtualny. Professional Care 24 może sobie pisać w Internecie, że są pewną firmą i Ty możesz się w ten sposób wypowiadać się na forum, które już Ciebie nie dotyczy. Cenię Promedicę za to, że po drodze z mojego domu do centrum, mam biuro Promedici. Nic nie daje mi takiej pewności w kwestii mojego zatrudnienia jak bezpośredni kontakt.

Hehe
@ANIA W. 25.11.2016 18:53

Ty chyba dostajesz dzialke za pozytywne opinie. pewnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 700euro hehe i jestes happy hehe

Marzena
@Hehe 26.11.2016 05:29

"Złej baletnicy,to i rąbek u spódnicy".W Promedice pracuję 6 lat i początki były ciężkie,ale nigdy tak złej opinii bym nie wystawiła.Kontakt z koordynatorem mam zawsze,kontrakty normalne(bez okłamywania),pieniądze?na czas i nie narzekam na kwotę,dowóz,odbiór z miejsca pracy,w Polsce biuro pod nosem i czego więcej żądać?Faktycznie na rynku pracy jest masa ofert,masa firm więc nic trudnego:dzwonić i pytać.A teraz miłego dnia życzę . P.S. Nikt za wystawienie opinii nie płaci mi dodatkowo,to jest moja obiektywna opinia.A,Wy hejtujcie(jest w modzie).

ANIA W.
@Hehe 26.11.2016 05:29

Mam trochę więcej niż 700 euro, a działki żadnej nie dostaję za trzeźwe spojrzenie. Twoja opinia wymaga mojej korekty, ponieważ ja nie zapie...rdalam. Nie urabiam sobie rąk po łokcie, ale zwyczajnie pracuję w Promedice. Rzeczywiście jest prawdą, że "I am happy", ale nie tylko z powodu pracy, ale przyczyną jest to, że wszystko mi się układa dobrze. Grzechem byłoby narzekać.

zamiast narzekać nauczcie się języków
@ANIA W. 26.11.2016 15:11

a ja pracuję w UK i mam prawie 1300 funtów do rączkico miesiąć - bo znam angielski a nie niemiecki, serdecznie zapraszam wszystkie niezadowolone Panie z Niemiec :)

ANIA W.
@zamiast narzekać nauczcie się języków 30.11.2016 13:50

Jeśli chodzi o mnie, to nie narzekam na robotę w Niemczech i nie zamierzam zmieniać kraju mojej pracy. Moja jakość życia zależy nie tylko od wartości materialnych (wskazywane przez Ciebie 1300 funtów), ale także od wartości niematerialnych. W Niemczech mam już trochę rozpracowane, czyli sztukę gotowania po niemiecku i ich obyczaje. Przyjeżdżam w nowe miejsce i się nie boję, bo jest podobnie i tylko stany zdrowia podopiecznych się różnią. UK jest dla mnie wielkim znakiem zapytania i nie będę eksperymentować, bo to odbywało się kosztem mnie. Taka zmiana może być ogromnym stresorem dla mnie i dlatego nigdy UK nie będzie miejscem pracy dla mnie. Anglia, a następnie UK nigdy nie była totalnie w Europie. Przez stulecia pogadywano o kontynentalnej Europie, w rozróżnieniu od wysp angielskich. Pozdrawiam

emma
@zamiast narzekać nauczcie się języków 30.11.2016 13:50

Zgadzam się. Oprócz znajomości języka musimy do tej pracy się przystosować. W UK są cały czas szkolenia. Bardzo ważny moving handling i health and safety. Tzn. umiejętność poruszania się i obsługi klienta, którego nie jesteśmy w stanie dzwignąć. Poza tym, wszyscy podpisujemy i wyrażamy zrozumienie. Nie możemy dzwigać. Do tego służą hoisty i obsługa dwóch opiekunów. Takie kwestie należy ustalić na początku. Health and Safety po polsku BHP. Należy wszystko rozważyć i uważać.

Pozdrawiam
@ANIA W. 02.12.2016 17:35

napisałaś jakby Anglia to był Szpicbergen, lub Mozambik z dzikimi ludźmi - UK taki sam kraj jak inne a ludzie bardzo mili i kulturalni - moja wypowiedź była do wszystkich stękających, że zarabiają 700 euro...a nie do zadowolonych z tego, że zarabiają aż 700 euro.

ANIA W.
@Pozdrawiam 06.12.2016 12:17

Przeraża mnie twój lekceważący stosunek do ludzi. Zgodnie z Twoim tokiem myślenia, to ludzie zarabiający 700 euro są ludźmi gorszego asortymentu. Powiem tobie, że gdybym znała słabo język niemiecki i nie miała żadnych widoków na godziwe dochody z pracy w naszym kraju, wobec tego byłabym zadowolona nawet z tych pokpiwanych przez Ciebie 700 euro w Promedice. Tak nawiasem mówiąc, to nie wiem, czy jest takie wynagrodzenie w mojej firmie. Po Twoim sposobie myślenia, wobec tego widzę, że jesteś jeszcze osobą relatywnie młodą. Wierz mi, że życie zweryfikuje Twoje poglądy na różnych płaszczyznach i może nabierzesz dystansu. Pozory mylą, gdyż nie powinno się kierować się powierzchownym oglądem rzeczy oraz pierwszym spojrzeniem na osobę i szydzić z niej.

ANIA W.

Nie odwracaj kota ogonem i nie kpij ze mnie, że masz jakieś podejrzenia (czyżby urojenia?) wobec mojej osoby. Mnie nie obchodzi Twoje życie prywatne, więc nie będę pisała w rewanżu o swojej szczęśliwej obecnie egzystencji i wyjątkowo udanym dzieciństwie na forum dyskusyjnym, gdzie wymieniamy się uczciwie opiniami o Promedice. Do tego to forum służy, więc zapraszam koleżanki i kolegów z Promedici do brania udziału w dyskusji. Pozdrawiam

:::
@zamiast narzekać nauczcie się języków 30.11.2016 13:50

1300 to chyba razem z bonusem za święta dostałaś i na kontrakcie o profilu "C" czyli najcięższe np. kiedy podopieczny jest już bliski śmierci

{{{
@ANIA W. 02.12.2016 17:35

masz racje w UK jest kompletnie inaczej niż w Niemczech. Tu trzeba przestrzegać masy przepisów których w Niemczech nie ma w ogóle. Zmiany są przytłaczające i potrzeba roku czasu żeby się przestawić , za klimatyzować i przyzwyczaić.

paweł

mam pytanie czy tej agencji mozna wyjechac do opieki jako małżenstwo we dwoje

guciek
@paweł 04.01.2017 20:40

jak chcesz na wczasy z żoną pojechać to są biura podróży, a nie Promedica ;)

guciek
@paweł 04.01.2017 20:40

jak chcesz na wczasy z żoną pojechać to są biura podróży, a nie Promedica ;)

Habibi
@paweł 04.01.2017 20:40

Paweł, nie wiem czy P24 organizuje pracę tego rodzaju, najlepiej pytaj u źródła, ale wertując ogłoszenia spotkałam się właśnie z takim przypadkiem, gdzie było mile widziane małżeństwo. Jeśli jesteś zainteresowany warto podzwonić po agencjach, bo sądzą po ogłoszeniu na jakie natrafiłam, taka możliwość na pewno istnieje. Pozdrawiam.

"""
@paweł 04.01.2017 20:40

pierwsze słyszę. raczej mało prawdopodobne

ESIA

Pracuję z firmą od roku mam średnią 5 tys na mc z komunikatywnym niemieckim, więc nie jest źle pozdrawiam ESIA

quiz
@ESIA 10.01.2017 15:19

Esia rozumiem, że jesteś trollem, a więc tu intruzem. Nie wygłupiaj się, bo nie znasz tematu. My bierzemy wypłatę w euro, chyba że sobie przeliczyłaś na rodzimą walutę. Napisz coś więcej o pracy, bo na razie to jesteś mało wiarygodna. W taki twój komunikat to nikt tu nie uwierzy, bo albo mieszasz na korzyść firmy, żebyśmy brali się za naukę, to może coś z tego będzie…. Do pracy rodacy! Albo też pracujesz na rzecz konkurencji, że firma jest niesprawiedliwa, bo jednych nagradza, a drugi dyskryminuje. Z tego powodu bólu głowy nie będę miała, bo mnie po prostu ona nigdy nie boli.

???
@ESIA 10.01.2017 15:19

jak pracujesz w Anglii to i może tyle wyciągniesz ale razem z bonusem za święta pod warunkiem że na wyjeździe będziesz powyżej 59 dni.

mika

Witam czy ktos tak mial? Wyjechalam na miesiac na kontrakt od poczatku poinformowalam ze moge byc tylko tyle i musze wrocic na kilka dni do Polski poniewaz mam lekarza ktorej wizyty nie moge przelozyc. Kordynatorka powiedziala ze nie ma problemu i ze zjade tego dnia do Polski. Przez miesiac zero kontaktu z kordynatorka. Zbliza sie dzien wyjazdu do Pl a dzwoni inna kordynatorka w zastepstwie mojej i mowi mi ze zgodzilam sie byc tu dwa miesiace a nie bylo takiej mowy bo odrazu informowalam o lekarzu. I ze musze przelozyzyc wizyte bo nie ma zastepstwa . Dla mnie jest to nie wiarygodne na lekarza czekalam 7 miesiecy . Co mam zrobic

...
@mika 06.09.2018 19:20

serdecznie Ci współczuje ale to notoryczna zagrywka Pań z agencji. Ile osób tu pracuje to każda ma tą historie. U mnie było podobnie w dzień który powinnam jechać do domu bo miałam wizytę lekarską zadzwoniła do mnie Pani koordynatorka żeby omówić szczegóły wyjazdy który zaplanowała na za 2 tygodnie. Ściskam serdecznie wszystkich forumowiczów. Nie dajcie się.

Olga
@mika 06.09.2018 19:20

Miałam podobną sytuację.Tydzień przed planowanym wyjazdem zadzwoniła koordynatorka i próbowała mnie przekonać, że to ja obiecałam zostać dłużej.Siedziałam w jakiejś dziurze dwa miesiące i nie miałam zamiaru zostać na następny miesiąc.Niczego nie obiecywałam.Chciała zrobić ze mnie głupią.Kategorycznie odmówiłam i załatwiła mi zmienniczkę.Ta sytuacja przekonała mnie ,że czas podziękować za współpracę.Jest tyle innych firm ,jest wiele różnych możliwości, że szkoda nerwów i zdrowia dla takiej firmy! Oni nie szanują ludzi.Traktują pracownika tak, jakby czas stanął w miejscu.Parę lat temu rzeczywiście było ciężko ze znalezieniem pracy, ale teraz wystarczy popatrzeć w internecie ile jest ofert od firm i pełno jest prywatnych. Na pewno jak ktoś szuka to znajdzie .

Piotr

Szanowny moderatorze portalu opinie o Promedice 24.Proszę o nie dopuszczanie z tekstami niejaką panią Anai.Pani ta jest oderwana od rzeczywistości albo ktoś jej dobrze płaci aby pisała takie pochlebne ciągle teksty.Kiedy można to można coś rzeczywistego napisać to i ja piszę.Wracam zawsze z Niemiec busikiem z Promedica i tyle lat jeżdżę ale ludzie w busiku też wszystko mówią gdzie byli u jakich ludzi( nie mylić podopiecznych tylko rodzina).Mówią że było dobrze i żle ale już nigdy by w te miejsce nie wracali.Podobnie jest ze mną.Główna przyczyną są pieniądze na jedzenie które Niemcy nie dają co tydzień te skromne 50 Euro.Tego problemu to i Promedica w swojej całej historii nie może rozwiązać.Ludzie a jest ich podejrzewam z 90% są po prostu głodzeni na opiekach.Jeszcze jak ktoś na kontrakt na 1 miesiąc to wezmie ze sobą trochę wałówki ale czy tak ma być?Ta pani ciągle od dawna mąci na forum.Te forum jest od wytykania błędów Promediki 24 a krytyki nigdy nie za wiele.Krytyka jest wskazana ponieważ koordynatorzy,kierownicy,prezesi nie mają zielonego pojęcia jak jest.Myślą ciągle że ten portal o opiniach to jakaś akcja wymierzona przeciwko tej firmie celowo.nikt tu celowo dla jaj nie pisze bo ja jako pracownik mam prawo krytykować błędy jakie są w Niemczech.

she
@Piotr 27.09.2017 11:01

Jeżdżę często, ale na najgorsze kontrakty, jeśli chodzi o mój wkładany wysiłek w pracę. Zwyczajnie jest to totalna harówka z transferem bardzo ciężkich osób, nieraz bezwładnych. Są to takie kontrakty, że jadę tylko raz i nigdy nie myślę o powrocie w to samo miejsce. Z rodzinami daję sobie radę i nie pozwolę się głodzić, bo mam do mówienia usta i nie ma szans, żebym jadła suchy chleb przekładany z ręki do ręki. Nawet bywa tak, że osoba, którą zmieniam mówi, że był u niej problem z jedzeniem, to u mnie jest to sprawa zamknięta. Jem co chcę i tyle, ile dam radę. Nie jestem w tych Twoich 90%, bo nie boję się i mówię. Co do Anai, to czepiasz się bez powodu. Ty chcesz pisać, to co chcesz i przecież nie można Twojej wiarygodności zweryfikować, jeśli chodzi o nas, czyli opiekunów czytających wpisy. Dlaczego więc Anai nie może pisać tego co chce? Tracisz grunt pod nogami, bo okazuje się, że po wypowiedziach Anai nic sensownego nie przychodzi Ci do głowy jako kontrargument. Zrozum to wreszcie, że każda prawda ma dwie strony, czyli Anai i Twoją. Zapamiętaj sobie, że kto pragnie oszukać, zawsze spotka takiego, który oszukać w żaden sposób nie pozwoli.

Anai
@Piotr 27.09.2017 11:01

Hahahah Człowieku małej wiary w swoje możliwości. Widzę Twoje posty i nie pisze do moderatora ,aby je zblokować:) każdy niech sam wyciągnie wnioski z tego co tu piszemy , z moich wynika ze jestem pozytywnie nastawiona do życia i pracy , Trafiam na dobrych podopiecznych, Utrzymuję z nimi serdeczne kontakty do dziś:) Własnie zdałam kolejny egzamin językowy i wystąpię o podwyżkę:) Wiem jak działą ta firma , wiem jak działają inne czyli podobnie , Każda firma nastawiona jest na zysk , na zarobek , a tym zyskiem jest nasza praca. Piotrze skąd Ty jesteś , moze nie raz spotkaliśmy się na trasie .. Często spotykam skwaszonych ludzi , współczuje im ciężkich steli . Często zabieram więcej kanapek kiedy wracam do Polski aby móc się nimi podzielić z osobami , które nie maja możliwości wzięcia niczego od podopiecznych .. Współczuję Ci ciężkich przepraw z koordynatorkami , a to rzutuje na zdanie o firmie . Mogłabym tak dŁugo... Ale po co .Pozdrawiam serdecznie . Anna

Nicdodac
@Anai 27.09.2017 17:03

Weź mi proszę więcej kanapek bo chleb nam się skończył a nie wiem kiedy rodzina przyjedzie z pieniędzmi na zakupy. Pozdrawiam

Zostaw opinię o Promedica Care Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica Care Sp. z o.o.