PORR

Praktykuj z nami

• Skierniewice

5. Opinie o PORR S.A.

Opinie o PORR Warszawa

Nie przegap nowości o PORR S.A.!

Piotr

16.07.2018 22:44

Fajnie że porr daje szanse młodym i wysyła ich do Norwegii na nauki do zawodu, ale w końcu mogliby pojechać na budowę, ponieważ teraz codziennie imprezuja do późnej nocy i nie dają spać zwykłym pracownikom.

23.07.2018 11:27

Gdzie konkretnie imprezują? W hotelu?
    Piotr

17.02.2019 14:04

na barakch
    Olek Erding

06.02.2019 12:01

Nie polecam PORR Polska. Firma placi i w tzm zakresie nie podlega to dzskusji problem polega na tym ile i za co. Mechanizm jest prosty tj. maja w polsce kilku naganiaczy ktorzy prowadza rekrutacje dostajesz polska umowa i jedzeiesz w delegacje.Pracujesz w niemczech na polskiej umowie,jestes ubezbieczony itd ale z faktycznymi stawkami obowiazujacymi w niemczech nie ma to NIC WSPOLNEGO. PORR ma swoja siedzibe w niemczech i moze tak samo zatrudnic polaka jak i czecha slowaka itd ale tego nie robi bo pracownik na polskiej umowie jest duzo tanszy a wykonuje taka sama prace w takich samych warunkach.Jest to legalne i nikt z tym nie dyskutuje ale to co netto zostaje przelane na konto to zadna rewelacja.Kazdy powtarzam kazdy moze znalezc prace u niemieckiego pracodawcy z opaconym kwatreunkiem dodatkami i niemiecka umowa.
    Podwykonawca chętny

18.11.2018 04:42

To prawda że budujecie biurowce przy Kasprzaka?
    podwykonawca

12.12.2018 12:10

A płacicie chociaż w terminie?
    Renata

30.01.2019 19:31

O, to nawet ciekawa opcja. Ktoś może korzystał?
    Szczur

01.10.2018 07:31

Ja też zostałem zawiedziony byłem na rozmowie i wszystko ok a potem czekałem na skierowanie na badania i jak zrobiłem i się zwolniłem z pracy to powiedzieli że nie odbierałem telefonu i że jestem nie zytelny . i poco żem jechał na rozmowę szkoda pieniędzy poco obiecuje a potem majol gdzies

15.10.2018 13:13

A odbierał Pan telefon?
    Świergol

03.10.2018 23:27

Pozdrowienia dla prezesa były sąsiad z Zakoniczyna
    sylvek_

15.08.2018 23:30

Fajna firma, przyjazna atmosfera - zwłaszcza teraz po zmianach w zarządzie. Duże projekty wymagające czasami otwartości na zmianę miejsca zamieszkania - ale to w budowlance standard. Można się dogadać - i to jest najważniejsze dla mnie. Polecam.
    Iqz

25.05.2018 13:49

Wypowie się jakiś kierownik / inżynier odnośnie warunków pracy/płacy ? Warto?
    Nowy

02.06.2018 16:17

Też jestem ciekawy jaki jest przedział, czy takie samo dziadostwo jak w gigantach działających na polskim rynku czy budzą się że zaraz zostaną tylko ekonomiści i może trochę Ukraińców, a może PORR wyciągnoł wnioski z rynku niemieckiego ?

25.06.2018 15:54

Szanowni Państwo, dla osób zainteresowanych pracą na rynku niemieckim stworzyliśmy specjalny adres email [email protected] gdzie można zapytać o wszelkie interesujące WAs kwestie. Zachęcamy do kontaktu!
    Zawiedziony

07.11.2017 18:54

Ostatnio pisalem o warunkach panujacych w Porr w niemczech jak to obiecuja w Warszawie kokosy a na mniejscu okazuje sie ze zarabiasz okolo 7 euro na reke . Ale niestety admini tego portalu usuwaja negatywne opinie. Co wam z tego przychodzi, dlacego nie dajecie uczciwym ludzia pakowac sie na mine
    Pawel

21.05.2018 11:15

Kolego daj numer do sb bo chcemy sie z kumplem przyjac do tej firmy a nie wiemy co nas tam czeka

25.06.2018 15:44

Wszelkie pytania dotyczące ofert pracy i warunków możecie Państwo zadać przesyłając zapytania pod adres [email protected] Pozdrawiamy i zachęcamy do kontaktu!
    Grzesiek

19.06.2018 22:28

Czy jest jakiś powód tej ciszy?

25.06.2018 15:43

Szanowny Panie, a w czym możemy Panu pomóc? Pytania ws aktualnych ofert pracy można kierować pod adres [email protected] Pozdrawiamy serdecznie i zachęcamy do kontaktu!
    Gość

09.01.2018 14:39

Nie polecam pracy w Niemczech kupa ludzi co nie zna się na robocie marne stawki, brak diet,mieszkania dno chorobowe płacone od stawki w pl. I zachowanie majstrow niemieckich w stosunku do Polaków naganne
    Paweł

18.04.2018 10:32

Szaman! Robisz dokładnie to, czego zabraniasz temu Bartkowi- czyli wolności wypowiedzi. A akurat się z nim zgadzam. Jestem kierownikiem na budowie, co prawda nie PORR ale mniejszej firmy i widzę co się dzieje. trzeba PROSIĆ pracownika żeby przyszedł i coś zrobił. Ile mam przypadków, że nowy pracownik mimo umowy - bez uprzedzenia - nie przychodzi do pracy. A stawki mają takie, jakich nigdy w Polsce nie było, nawet za najlepszej prosperity. TAk, na budowy do Niemiec pojechali Ci, którzy w Polsce nie dali rady. Pojechali tam "spróbować". I co? I okaząło się że - SZOK - muszą tam pracować. Moze nawet ciężej niż u nas, bo nadzór niemiecki ma inną mentalność niż nasz, tam się oczekuje efektów i nikt Cię po plecach nie poklepie.
    anonymous

30.05.2018 22:59

Panie Pawle proszę szanować innych ludzi,pracuje w Niemczech i jest tam wielu dobrych fachowców i są to właśnie ludzie którzy nie bali się wyjechać i wiedzieli że są pracowici i znają się na robocie.

05.04.2018 10:17

Witam. Jak się dostać do porr do Norwegi? do kogo można wysłać cv?
    Tomek

18.04.2018 14:11

Witam.. a jest jakiś nabór ? Jestem cieśla z 6 letnim doświadczeniem ,angielski bardzo dobry

18.04.2018 20:14

a prowadza państwo nabór ? jestem cieśla szalunkowym z 6 letnim doświadczeniaem i bardzo dobrym angielski. Jeszcze dwa tygodnie temu pewna pani mi odpisała ze nie ma naboru.. jak jednak jest prosze o kontak na [email protected]
    Teeddd

29.08.2017 18:46

Jakie zarobki w Norwegii pszy mostach? ??
    Thomas_ek

20.03.2018 12:57

Faktycznie dramat - super miejsce - można się naprawdę wiele nauczyć, firma funduje samolot do domu, cywilizowane warunki jeśli chodzi o współpracowników i inwestora (nie to co przy Gdace) - to nic tylko się załamać ;-)) Ludzie, ogarnijcie się.

05.04.2018 07:04

jak sie tam dostac? jestem cieśla z 6 letnim doswiadczeniem. ang bardzo dobry. do kogo wysłac cv? jakiś adres? jak ma ktoś jakieś info prosze pisac na [email protected]
    Marta

20.03.2018 21:13

@Rozczarowany, myślę, że zarobki, o których piszesz, nie są takie złe :) Czy firma na pewno nie zapewnia zakwaterowania? @Vampuś, pracowałeś w PORR S.A.? Widzę, że wymieniłeś już sporo ważnych aspektów, ale możesz jeszcze powiedzieć, jakiego typu umowy można się spodziewać zatrudniając się w tej firmie? @Mateusz, a Ty pracujesz w PORR S.A.? A może chciałbyś? :)
    Yigor

30.03.2018 11:23

Jak jest dużo kontraktów i terminy cisną, to każdemu się wydaje że jego budowa jest najważniejsza i pilna! I tak było zawsze i zawsze bedzie. Sporo ludzi z Polski tam pojechało bo i zarobki większe i social lepszy, a że falami jest więcej roboty - to wszędzie tak jest jak kończysz budowę. Poza tym, przy norweskim systemie pracy Inwestora z Wykonawcą, to coś nie chce mi się wierzyć w to co piszesz o błędach bo tylko pozazdrościć takich w Polsce.
    Jorg

03.04.2018 13:29

Do "Polak": Smucisz aż zęby bolą....! Wszyscy zasuwaliśmy żeby każdy mógł wyjechać na święta do domu! Chciałeś zostać? Prosze bardzo! Ale nie ciągnij reszty za sobą. Obiekt K200 który jest w tej chwili najważniejszym obiektem na budowie E18 RD - bez niego generalny wykonawca nie będzie mógł prowadzić dalszych prac! Pracowaliśmy na 3 zmiany od połowy marca i szczęśliwie się udało. I to tylko dzięki mobilizacji WSZYSTKICH . Nie podoba się - trudno, możesz zrezygnować. Ale nie deprecjonuj pracy nas wszystkich.
    Niki Cruz

28.03.2018 17:14

Uważajcie na Norwegię-robi się to co w Niemczech !!
    marek

30.03.2018 11:20

Słabości systemu są WSZĘDZIE! Ważne, żeby brać te wszystkie głosy pod uwagę i poprawiać co tylko się da! A poprawia się, bo widzę już np u nas pracujących dla PORR Niemcy że jak coś zgłaszamy to widać poprawę. Np był swego czasu mały kłopot z dostawą ubrań roboczych bo brakowało większych rozmiarów, ale zgłosiliśmy temat i już ogarnięte. Co do Norwegii to nie wiem, ale sporo kolegów pojechało i są zadowoleni. A że terminy cisną no to sie pracuje, wiadomo.
    Rozczarowany

07.03.2018 21:09

Porr Niemcy, mój wielki błąd że dałem się nabrać na obietnice składane w firmie. Straszne warunki, brak baraku, przerwy w aucie, czasami na świeżym powietrzu (śnieg, deszcz, nikogo to nie obchodzi), potrzeby osobiste trzeba załatwiać w lesie, zarobki 1500-1800 euro, nie polecam.
    jerzyk

27.03.2018 15:50

Rozumiem, że pojechałeś pracować fizycznie w Niemczech bo nie masz ani ambicji, ani doświadczenia, Kolego "Rozczarowany"?
    Rozczarowany

28.03.2018 07:41

Haha, wyjechałem ponieważ chciałem zobaczyć jak jest w Porr i jak wygląda praca w Niemczech. Czy to brak ambicji? Wątpię, inaczej robilbym dalej jak niewolnik, ale tobie jerzyk jest to pisane.
    Ghm

27.03.2018 21:31

W Norwegii na budowach to się robi Polbau 2. Praca na mostach całodobowo na zmiany. Atmosfera ciężka.
    Coś

16.03.2018 14:48

Nie dajcie się nabrać,warunki płacowe to żenada,jak tak dalej pójdzie to ludzie zaczną się zwalniać

20.03.2018 12:56

A nie widziałeś dokładnie na umowie ile będziesz miał wypłaty...? Coś ściemniasz, kolego.
    Mateusz

28.02.2018 12:08

Moim zdaneim Porr to jest aktualnie jeden z bardziej atrakcyjnych pracodawców w budowlance - ma budowy w całej Polsce, właściwie w każdej dziedzinie - od energetycznych, po drogowe wszystkie "eski", czy te projekty hydrotechniczne, o tych kubaturowych nawet nie wspominam. I ciągle mówią że zatrudniają, nie to co Skanska - raz zwalniają, a potem widzę ogłoszenia ws pracy. Niepoważne trochę. Widzialem na Kolskiej w Warszawie coś większego się buduje - ktoś wie, co to będzie?
    julian_s

06.03.2018 09:59

To może być to - Vizja Park. Ciekawy obiekt, swoją drogą. http://www.urbanity.pl/mazowieckie/warszawa/vizja-park,b14244
    Robert

25.02.2018 14:20

Pracuje w Skanska. Byłem na rozmowie w PORR - bo zapowiadali że chcą zatrudnić tych, którzych Skanska zwolni. Fajna rozmowa, otwarci ludzie. Problem w tym, że nikt na razie nie wie, kogo tak naprawdę Skanska chce zwolnić...:/ Napisali ze zwolnią masę ludzi, nie wiadomo kto, co , kogo najpierw... Każdy szuka czegoś ale wiadomo - dopóki papieru do ręki nie dostanie - kazdy jest zbyt wygodny żeby zmieniać robotę. No to czekamy, kiedy zacznie się zwalnianie tak naprawdę.
    Jerzy

14.01.2018 13:11

Rozumiem, że praca za granicą dla niektórych jest za ciężka i szukają dziury w całym żeby odejść z twarzą!!

14.02.2018 20:08

A gdzie mieli pójść? Przecież nie będą siedzieć w biurze pracy. Mogli polecieć do Anglii albo pojechać do Holandii.
    Avatar

25.02.2018 14:16

Panie, na rynku budowlanym w Polsce szukają ludzi i na rękach ich noszą - ponad 150 tysięcy miejsc pracy dla budowlańców! A Ty piszesz, że oni muszą do Holandii jeździć...??? Jak ktoś chce to pracę znajdzie .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PORR?

Kontakt - PORR S.A.

Hołubcowa 123 02-854 Warszawa

Branża główna: Deweloperzy

07.02.2018 14:47

Jest to dużo opinii na temat pracy w Niemczech, więc pozwolę sobie napisać o swoich doświadczeniach. Jesteśmy na budowie od niedawna, stawki są zgodne z tym, co podpisywaliśmy na umowach. Można dostać wiecej, ale faktycznie trzeba się wykazać i pracować odpowiednio więcej. Faktem jest że jest problem z tymi majstrami - bo to jest tak, że są naszym "pierwszym" polskojęzycznym kontaktem - potem są już tylko Niemcy. No i oczywiscie, są lepsi i gorsi majstrowie. Jak wszędzie na budowach, czy w innej pracy. Ale wydaje mi się, że to wszystko zależy od danego człowieka. An na pewno chcemy, żeby się trochę zastanowili nad sobą, bo od atmosfery też sporo zależy. Także do pracy samej nie mam uwag, ale na pewno można by z majstrami pogadać - bo jak im zejdą ludzie z budowy to będa mieli problem.
    Zawiedziony

04.11.2017 17:40

Nie polecam firmy dobrych fachowców wysylaja do Niemiec bo maja braki płaca grosze bo na czysto wychodzi okolo 7 euro. Obiecuja kokosy, a po pewnym czasie dowiadujesz sie ze na Norwegii pracuja kasjerzy z lidla czy biedronki a ty co znasz sie na robocie masz 20 lat stazu pracujesz za polowe tego co oni . Gdzie tu jest logika . Z takim podejsciem to straca dobrych fachowcow bo zapotrzebowanie jest sam odeszlem po miesiacu poniewaz obiecali mi Norwegie a po pewnym czasie dowiedzialem sie od kierownika ze nic z tego nie bedzie to co w biurze mowia to tylko obiecanki. po pracy w Niemczech nie ma szans na wyjazd do skandynawii.
    Fil

27.12.2017 17:30

W Norwegii nie pracują kasjerzy z lidla a zarobki to 199 koron brutto,praca w zimnie na wietrze, na jednym odcinku atmosfera jest lepsza a na drugim gorsza. Są tacy i tacy. Jak masz w kraju w miarę przyzwoitą pensję i umowę to bądź zadowolony
    Kikir

02.01.2018 19:03

Sz.pan ma złe info bo na budowie w Norwegia pracują ludzie z kwalifikacjami ale nie są to kasjerzy z biedronki. Zarobki to na godz. 199 brutto koron. faktycznie to pogoda daje się we znaki .

28.12.2017 09:46

Dla wszystkich opisujących tutaj pracę na zagranicznych kontraktach PORR, prośba o nie manipulowanie informacją. Wg mojej wiedzy sytuacja wygląda tak: 1.Nie mieszajmy wątków zatrudnienia w Niemczech z Norwegią. Nie ma migracji z jednego kraju do drugiego. Nie spotkałem się z tym, żeby ktoś coś takiego obiecywał, na pewno nie ludzie z PORR którzy są odpowiedzialni za zatrudnienie. 2. Przykładowo, pracownik w Niemczech rozliczany po najniższej stawce (11,30€/h) zarabia netto (na rękę) ok 7,8€/h. Jeśli jest słaby, niepunktualny to znaczy, że nie jest premiowany i w związku z tym zarabia mało. 3. PORR zapewnia wieloletnie zatrudnienie na swoich projektach w Niemczech i to akurat mogę osobiście potwierdzić. Dobrzy pracownicy są premiowani za ich fachowość. Nie da się ukryć, że ważne jest też przestrzeganie BHP. Jeśli spełniacie te kryteria - to nie powiniście narzekać. Mam wrażenie, że narzekają ci którzy mają coś na sumieniu albo wymagają nie wiadomo czego.

29.12.2017 09:23

Jakiego rodzaju "braki"? Brak ludzi? Wszędzie brakuje ludzi na budowach. A jeśli chodzi o warunki pracy, tak jak napisałem - stawka jest jasno ustalona i - tak jak wszędzie - przykładasz się do pracy to jesteś potem premiowany. Myślisz, że zależy im, żeby ludzie odchodzili? Nie sądzę.
    Klement

02.01.2018 17:32

Człowieku pracowałem w tej firmie to wiem co obiecują a jak to z czasem wychodzi problem z ubraniami jest nawet to co tu mówić o zarobkach jeżeli firma by dała godne warunki pracy i dała zarobić to Nie brakowało by im tyłu pracowników. Podwykonawcy lepsze pieniądze mieli niż my nawet diety nie dostajesz
    Diana

10.11.2017 18:12

Co kto lubi z tego co zauważyłam to każdy działem zarządza facet który lubi się otaczać młodymi kobietami z podtekstem dla mnie jest to słabe zwłaszcza szef administracji
    Marwina

13.11.2017 14:01

Z tym, że każda z nich ma męża i dzieci.... Faktycznie, to że firma daj pracę młodym kobietom to SKANDAL!!!! Powinny w domu siedzieć, przy garach.
    PioTr123456

11.11.2017 22:41

czy PORR zatrudnia pracowników do pracy za granica tylko i wyłącznie na POLSKA umowę o pracę? Czy są w stanie np. pójść na rękę w sytuacji gdy ktoś NIE MOŻE mieć polskiej umowy gdyż ma... taką a nie inną sytuacje życiową?
    Życiowy

13.11.2017 09:05

Nie sądzę - w zakresie prawa pracy no przepisy są dosyć restrykcyjne.... Raczej nikt nie zaryzykuje z uwagi na Twoją sytuację życiową. Bo co życie- to sytuacja.... Pozdrawiam
    PioTr123456

11.11.2017 22:44

Robert

18.10.2017 12:12

Może mi ktoś podpowiedzieć coś w temacie stażu w dziale handlowym? Jaka jest atmosfera w firmie? Czy praca tylko w Warszawie czy może poza terenem?
    Dzidek

17.10.2017 10:39

Pracowałem pod tą firmą w Warszawie przy zbiornikach retencyjnych nie polecam (usunięte przez administratora)
    Marta

06.10.2017 19:33

Czy ktoś odpowie użytkownikowi forum @luk? Obecnie firma PORR S.A. poszukuje pracownika na stanowisko Młodszy Specjalista ds. Podatków. W ofercie pracy napisali, że zapewniają umowę o pracę, interesującą i odpowiedzialną pracę w międzynarodowej Spółce, bogaty pakiet świadczeń socjalnych, m.in. Multisport, MyBenefit oraz opieka medyczna, pracę z najlepszymi specjalistami w branży budowlanej. Czy ktoś z was może zastanawia się nad złożeniem cv?
    Brick

13.10.2017 14:18

A skąd my mamy wiedzieć, jakie są stawki? Wiadomo że poszły do góry, bo ludzi brak - wszyscy powyjeżdżali. Najlepiej jeśli złoży aplikację i sam wynegocjuje dla siebie stawkę, albo zadzwoni do działu kard.
    luk

06.10.2017 08:15

Witam. Jakie są stawki dla operatorów koparek lub ładowarek?
    Nowegryp

13.10.2017 14:19

Zadzwoń sobie do kadr, bo to się cały czas chyba zmienia - zwłaszcza teraz, jak widać że brakuje ludzi do pracy na takich stanowiskach
    Urlocht

03.10.2017 23:06

Czy mógłby ktos napisać jaka jest atmosfera teraz w firmie? Jest to ważne dla mnie ponieważ chcę aplikować. Czy są jakieś dodatki do podstawowej stawki? Może jest jeszcze coś co jest warte poznania?.
    Ochotnik

31.08.2017 23:02

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jaka praca jest w miarę dobrze opłacalna? Taki wyjazd byłby dla mnie po raz pierwszy!. Jakie zabezpieczają mieszkania ?

29.08.2017 18:34

29.08.2017 11:37

Obecnie pracuje na tunelu w niemczech zarobki 2500 euro na reke polecam
    Jerzy

09.08.2017 19:01

PORR to duża firma , zatrudniają dużo osób a że jest to branża budowlana czyli trudna to nic dziwnego, że są opinie negatywne. Słyszałem o firmie sporo dobrego.
    Kos

09.08.2017 18:59

Podobno że do pracy zagranicznej to rekrutuje pedagog po studiach pedagogicznych !!! Jakim cudem pracuje w koncernie budowlanym ??!! dzwonił do kilku znajomych ale mu odmówili pracy bo wyczuli że nie mówi szczerze,zaczął ściemniać że są bonusy a na godzinę stawkę to kierownik ustala a to jak pan się zakwalifikuje to porozmawiamy o pieniądzach,to ludziki odmówili... PEDAGOG PO STUDIACH PEDAGOGICZNYCH zatrudnia i kwalifikuje w zawodach budowlanych.. A TO W Polsce wszystko możliwe....
    ja

04.08.2017 12:39

Jakie wynagrodzenie na stanowisku technolog laboratorium?
    Przyszły?

31.07.2017 10:26

Nie można się wesprzeć opiniami ponieważ są tak skrajnie różne, że nie podpowiedzą niczego. Z doświadczenia wiem, że jak człowiek pracuje sumiennie to zawsze zyska dobra pozycję w firmie i nie narzeka później ani na kasę ani na inne sprawy. Będę aplikował!

Zostaw merytoryczną opinię o PORR S.A.