PORR

Praktykuj z nami

• Ciechanów

5. Opinie o PORR S.A.

Opinie o PORR Warszawa

Nie przegap nowości o PORR S.A.!

Dominik Kozłowski

14.03.2024 11:13

Odnosząc się do zarzutów @Obserwator co do braku doświadczenia w realizacji budowy, chciałbym przywołać kilka projektów ( w PORR i Innych organizacjach) które są w portfolio „Pana E” a które też miałem przyjemność z nim realizować. 1. Stadion - Polsat Plus Arena Gdańsk 2. Wydział Chemii dla Uniwersytetu Gdańskiego 3. Budowa Centrum Handlowego Ogrody w Elblągu 4. DEO Plaza – Wyspa Spichrzów 5. Granaria – Wyspa Spichrzów 6. Horizon Gdańsk Ocenę co do stopnia skomplikowania inżynierskiego tych obiektów w realizacji a co za tym idzie zdobytym doświadczeniu pozostawiam do własnych przemyśleń. Szczecin pozdrawia "Pana E"

02.04.2024 10:38

Tych spraw w sądach to trochę macie, a to pokazuje jaki czysty jest biznes który prowadzicie:)

04.04.2024 08:53

Szanowny Panie, liczba sporów związanych z umowami o roboty budowlanymi jest obecnie wyjątkowo duża i nie dotyczy tylko PORR SA, ale całej branży. Wynika to nie z poziomu ,,czystości” biznesu, jak był Pan łaskaw napisać, ale przede wszystkim z niestabilnego otoczenia rynkowego, które w dalszym ciągu odczuwa skutki pandemii COVID-19, a obecnie zwłaszcza wojny na Ukrainie. Wzrost cen surowców oraz zwiększające się koszty robocizny mają ogromny wpływ na trwające inwestycje - zwłaszcza te większe, których realizacja trwa dłużej. Spory wywołuje także rozliczenie ukończonych już prac. Trudno obecnie wskazać większy kontrakt budowlany, który dałoby się zrealizować na warunkach ustalonych kilkanaście czy kilkadziesiąt miesięcy temu, bez zmiany warunków umowy, a zwłaszcza wynagrodzenia.
    Kamila Labak

15.03.2024 10:47

Przykro się czyta tak krzywdzące opinie o "Panu E", który buduje i wspiera zespół na każdym kroku. Anonimowe wpisy są proste do opublikowania - "łatwiej" jest w ten sposób wyrządzić komuś krzywdę. Może warto się zastanowić, że po drugiej stronie też jest CZŁOWIEK. Człowiek, który wkłada całe serce w to, co robi. Od ponad 2 lat mam przyjemność współpracować z "Panem E". Jest osobą otwartą, bardzo komunikatywną, cierpliwą i zawsze dokładnie określa swoje wymagania. Podczas realizacji procesów zakupowych rzetelnie analizuje harmonogramy, zakres prac, a także chętnie włącza się w negocjacje i pozyskiwanie firm do realizacji. Klienci zawsze reagują uśmiechem, gdy wspomnę, że dostałam kontakt od "Pana E". Człowiek z pozytywnym nastawieniem, otwarty na rozmowę, gotowy do działania i niesienia pomocy innym. Życzę innym takich współpracowników jakim jest "Pan E".
    Karolina Pacześny

14.03.2024 10:12

Również chciałabym się wypowiedzieć w temacie niesprawiedliwego w mojej ocenie hejtu skierowanego w kierunku „Pana E”. Współpracowałam z „Panem E” zarówno w biurze ofertowym jak i na obu projektach i nie mogę się pogodzić z takimi oszczerstwami w jego kierunku. „Pan E” zawsze zwracał się do każdego z należytym szacunkiem. był otwarty na rozmowę i informację zwrotną, pogłębiał swoją wiedzę w zakresie umiejętności twardych jak i miękkich, aby być jak najlepszym kierownikiem i wsparciem dla swojego zespołu. Zarówno jako kolega jak i przełożony starał się w miarę swoich możliwości wspierać każdego dobrą radą i pomocą. Jeżeli ktoś nie potrafi należycie wykonywać swoich obowiązków, nie chce być częścią zespołu i nie potrafi pogodzić się z uwagami dotyczącymi jego (usunięte przez administratora) to według mnie nie jest to miejsce na kierowanie takich obraźliwych słów personalnie w jego kierunku a tym bardziej załatwianie takich spraw, zwłaszcza w sposób anonimowy – w mojej ocenie jest to całkowity brak odwagi.

Ktos

26.05.2026 07:29

Pytanie na jakie wynagrodzenie można liczyć.
    #MajsterBudowy

Gizmo

18.05.2026 11:44

Moje podsumowanie po ok 2 latach pracy. Typowa korporacja, rola inżyniera, (usunięte przez administratora) nie odzywać się, nie mieć odmiennego zdania od wszechwiedzącego dyrektora kontraktu. Przytakiwać i trzymać łeb na dół. Robić tabelki, przeroby. Posiadanie swojego zdania jest niemile widziane wręcz naganne. Dyrektor regionu rozmawia jedynie z dyrektorem kontraktu oraz kierownikiem budowy.

Ktos

08.05.2026 13:02

Jak ma majster budowy drogówka?wynagrodzenie godziny pracy czy auto jest Itp.
    #MajsterBudowy

Szeregowy

08.05.2026 12:11

Dzień dobry nie będę się wtrącał ale co chwila jest ogłoszenie na operatora wózka widłowego,dzwoniłem z 10 razy i pani miała od dzwonić ale nikt z firmy nie od dzwoniła pani napisała że zadzwoni ale głucho 🫣 to już samo o sobie świadczy jaka firma ,CV do dziś nie odczytane pozdrawiam z Łodzi

02.05.2026 09:18

W porr sa podoba mi sie ta rodzinna atmosfera-jak w rodzinie (usunięte przez administratora), ktora ma blekitna karte. Wszystko trzeba powtarzac dwa razy, przychodzi ktos do pracy i nie dostaje ubran roboczych-tlumaczenie jest ze w prosave czeka sie 2 tygodnia na zamowione ubrania, wiem ze ten co bedzie odpowiadac na moj komentarz bedzie sie plumaczyl ze zatrudniaja 2000 ludzi no ok ale jest ktos kto bierze pieniadze za to ze robol pojedzie na budowe i ma miec to zapewnione. Listy obecnosci trzeba zdac do 25 i w systemie od 25 moga ci wpisac tylko 8 godzin reszta przechodzi na nastepny moesiac i tak co miesiac. Chaos, brak informacji i brak komunikacji. Kierownicy i majstrowie bez pojecia i bez jakiejkolwiek wyobrazni a przede wszystkim kultury osobistej. W tej firmie nie szanuje sie pracownikow. Nie polecam nikomu. Jak rozmawiam z pracownikami to wielu zastanawia sie nad zakonczeniem pracy w tej firmie. Jestes kandydatem-zastanow sie dwa razy czy chcesz tu pracowac, chociaz gdy dojdzie rozmowa do stawki to kandydat sam zakonczy rozmowe. Jestem juz na szczescie poza tą instytucją (nie chce mowic dosadniej, dobrze wiedzie kim jestescie).
    #Nurek

14.02.2026 14:18

Utrzymanie konkurencyjności na rynku oraz szukanie alternatywnych rozwiązań powinno być główny celem Dziaku Zakupów. Tymczasem kontakt mailowy z działem zakupów pozostał, bez odpowiedzi, na kontakt telefoniczny z zapytaniem czy można się spotkać i przedstawić rozwiązania, które firma może zaoferować, zostałem zrugany przez jedną z Pań… odpowiedź była niekulturalna, sposób wypowiedzi bardzo odbiegał od standardów, które taka firma powinna reprezentować. W mojej ocenie brak zainteresowania ze strony kupca można uznać za działanie na szkodę firmy, nie chęć poznania obszarów w których można dostarczyć alternatywne rozwiązania jest ze strony kupca nie wypełnieniem jego obowiązków. Zresztą co tu dużo mówić ten konkretny zespół zakupowy od 8 lat jest mocno powiązany z dwoma firmami na rynku, które dostarczają produkt na 90% projektów, co może wskazywać na układy biznesowe lub nawet o dzialania korupcyjne
    Kal

05.02.2026 05:44

Witam podpowie ktoś jakie są warunki pracy na operatora palownicy ?bo widzę że szukają ale prosiłbym o podpowiedź bo zastanawiam się czy przyjść .soboty pracująca ?jakie warunki socjalne po ile godzin pracujecie ?z góry dzięki pozdrawiam

03.02.2026 08:11

Dzien dobry. Firma nie daje ubran roboczych. Powinna sie tym zainteresowac Panstwowa Inspekcja Pracy. Pozdrawiam.
    #Ciesla

03.02.2026 10:38

Dzień dobry, w PORR S.A. od lat mamy przyjęte zgodne z obowiązującym prawem systemowe rozwiązanie obejmujące gospodarkę odzieżą roboczą. Jeżeli wystąpiło jakiekolwiek odchylenie od obowiązujących w firmie zasad, prosimy o taką informację na adres mailowy [email protected]. Pozwoli nam to wyjaśnić sytuację i podjąć odpowiednie kroki zaradcze. Pozdrawiamy
    Przemek

24.01.2026 09:39

Świetnych macie kierowców : https://www.facebook.com/share/v/1JyQUC9iHm/
    Murtechnik

16.01.2026 21:01

Czy firma na ten moment potrzebuje podwykonawców robót kubaturowych. Budujemy MOP, OUD dla takich firm jak. MIRBUD, NDI W razie pytań proszę o kontakt [email protected]
    Kierownik magazynu

06.01.2026 13:31

Pracownik.

Przebieg rekrutacji Rekrutacja tylko telefoniczna. Przelanie cv. Następnie skierowanie na badania, wykonanie badań, podpisanie umowy, szkolenie bhp I na budowę. Pytania W sumie to nie było trudnych pytań. Na wszystkie można odpowiedzieć tak lub nie.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna
    #KierownikMagazynu
    FAR32

15.12.2025 18:56

Długo by pisać o tym czymś bo do rangi budowy ta inwestycja jest w czarnej dziurze!!! Ale po kredce kierownictwo projektu _0 Inwestor nie wie czy może nie chce wiedzieć ile Funtów idzie jak krew w piach. Firmy które wykonują tą inwestycje to moim zdaniem maja nie odpowiedzalnych szefów lub całą strategia im poszła się ... Poznałem kilka Pań które odpowiedzialne są za coś;) Dziewczyny uciekajcie z tej pracy bo tylko urządzenie na baterie wam zostanie jako towarzysz. Panu od bhp który przebarwił kask/hełm na jakies czerwone indiaiskie kolory proponuje jak najszybciej z konsultować sie ze specjalistą w Tworkach. Poza tym to cały pion nadzorujący tą budowę razem z Panem od bhp do Tworek o o jako ostatni mochikanin w tym przemalowanym kasku/hełmie. Pozdrawiam FAR32
    #InstruktorFitness
    Katarzyna

14.12.2025 13:11

Bardzo słaba rekrutacja. Ten kto prowadzi rozmowy w obszarze technicznym powinien mieć trochę technicznych umiejętności. To przecież duża i znana firma. Stać ją na taki personel.
    Budowlaniec

03.12.2025 08:35

Dzień dobry. Firma (usunięte przez administratora) Da sie wyczuć wszechobecną pogardę dla człowieka stojacego w pierwszej linii frontu i fizycznie realizującego budowy. Do tego brak szacunku i branie fizycznych za kompletnych (usunięte przez administratora) Powszechna praktyka ze jak przyjedzie lub zadzwoni jakiś jegomość z biura to sie nie przedstawi, jak jest obecny fizycznie rozmawia z pracownikiem z łapani w kieszeniach. Czy te osoby miały jakiś trudne dzieciństwo? Czy ci chlopcy i dziewczeta byli wykorzystywani przez księdza proboszcza w czasie służby w liturgicznej sluznie ołtarza? Mamy przecież pakiety medyczne pomoc psychologiczna w tym jest-można rozłorzyć sie na kozetkce lub wygodnym fotelu i mówić o swoich problemach. W firmie porr powszechne jest brak komunikacji a jak ktoś rozmawia to dużo mowi a wynika z tego mało konkretów. Przewija sie tutaj w opiniach na gowork o rotacji która rocznie wynosi 25 %- patrząc na sam proces rekrutacji to ze odbywa sie to zdalnie, ok nie każdy jest w stanie przyjechać do Warszawy są osoby z różnych regionow, późniejna Hałubcowej podpisanie umowy z kadrową, szkolenie bhp i nikt nie wychodzi powiedzieć witamy w porr ani jestem major Bień i mam stopien majora. Daje to takie poczucie antyludzkiej firmy gdzie nie jestes nawet numerkiem do obarczenia pracą tylko tak zwanym korporacyjnym śmieciem. Jest dobrze, dobrze jest, dobrze wszystko robią. Aj to nie ta firma. Nie pozdrawiam.
    #KierowcaMiedzynarodowy

10.12.2025 13:55

Dziękujemy za podzielenie się z nami opinią dotyczącą pierwszego kontaktu z naszą firmą. Doceniamy informacje zwrotne, ponieważ każda pomaga nam doskonalić naszą organizację. Jesteśmy też otwarci na propozycje zmian w obszarze rekrutacji i onboardingu. Jak często podkreślamy "nie da zrobić dwa razy dobrego pierwszego wrażenia". Cały czas dostosowujemy nasze podejście do wymagań i potrzeb pracowników. Podczas pierwszego dnia zapewniamy pełną obsługę zatrudniania, w tym sesje szkoleniowe, ale też posiłek w ciągu dnia. W najbliższym czasie planujemy dalsze usprawnienia w procesie tzw. onboardingu, aby pierwsze dni w naszej organizacji były bardziej przyjazne i transparentne. Jednocześnie chcielibyśmy zwrócić uwagę, że komentarze o tak gwałtownym charakterze, odnoszące się do pojedynczych osób z zespołu liczącego ponad 2500 pracowników, mogą nie oddawać pełnego obrazu naszej kultury organizacyjnej, nie wspominając już, że dla poszczególnych osób zaangażowanych w spotkanie są po prostu krzywdzące. Spotkanie w pierwszym dniu pracy jest dla nas ważnym elementem, który stale udoskonalamy, aby każdy nowy pracownik czuł się częścią zespołu od samego początku. Zatrudniamy na nasze projekty setki pracowników rocznie, dostajemy najczęściej pozytywne informacje zwrotne, dlatego prosimy, aby uwagi dotyczące tego, co powinno być zrealizowane lepiej pozostawić z komentarzem na poziomie merytorycznym, a nie personalnym. Jedną z zasad naszej spółki, do której Pan dołącza, jest Szacunek, a my dbamy o siebie nawzajem i wspieramy pracowników, także w tych trudniejszych momentach. Dlatego prosimy o merytoryczne informacje zwrotne, co możemy zrobić lepiej. Cały czas pracujemy nad tym, by nasza organizacja była miejscem otwartym, wspierającym i opartym na wzajemnym szacunku. Dziękujemy za sygnał – traktujemy go jako motywację do dalszych działań. Pozdrawiamy
    Edek

10.12.2025 15:05

Czyli kilka niedociagniec jest? A gdzie w tej firmie sa dociągnięcia? Powiedzcie mi proszę. Dobre pierwsze wrażenie? Chyba kpisz? Zachowujcie sie byle jak ale sie zachowujcie. Już nie bede kopać leżącego, swieta idą trochę dobroci zaznajcie chociaż powinienem zdzielic w twarz z otwartej za to co widziałem. Trzymajcie sie ciepło.
    Maleńczuk

08.12.2025 14:45

Niestety po rozmowie rekrutacyjnej nie dostałem żadnej odpowiedzi, nic.. szkoda.
    Edek

09.12.2025 09:13

Czesc. Standard w tej firmie-brak komunikacji. Ale jako pracownik i obserwator tego co sie dzieje w Porr SA powiem Ci ze moze to i lepiej dla Ciebie. Unikniesz nerwicy, rozmów które nic nie wnoszą.
    Drogowiec

06.12.2025 22:48

Witam mam pytanie czy na każdej budowie panowie z Ukrainy i tym podobni na zakwaterowaniu się panoszą są mega rozczeniowi pracowałem kilka miesięcy ale jak Goście z Ukrainy mi cwaniakawowali że oni tutaj mają swoich majstrów ponoć także w biurze w Warszawie piastują kierownicze stanowiska wydaje mi się że Gości trzeba ustawić do pionu bo za chwilę Polak będzie się pytał czy może skorzystać z kuchni ,pralki czy lodówki tak być nie może jeśli goście w naszym kraju nie potrafią się zachować nie szanują gospodarzy czyli Polakówi to trzeba pomóc im się spakować i na Ukrainie lub dalej w Europę mugłbym dużo więcej napisać ale zachowam to dla siebie wiem na pewno że jak tak dalej będzie to Polacy sobie nie pozwolą możecie się panoszyć u siebie!!!!!
    #OperatorMaszynBudowlanych

01.12.2025 12:21

Jest tam jeszcze ten poniżający mnie Pawlak Krzysztof i ten drugi Jan z szuwar kurba maruda stara od raportów, która jak pisze maila, to nawet w nim krzyczy używając setki wykrzykników?

05.11.2025 07:37

Witam dostałem propozycję pracy jako cieśla zbrojarz betoniarz w tej firmie, jak wygląda praca i wynagrodzenie i atmosfera w firmie ?
    #Ciesla

04.11.2025 20:34

Brak kontaktu po rozmowie rekrutacyjnej pomimo obietnicy powiadomienia o wyniki rekrutacji.
    Mam Pytanie

03.11.2025 08:23

Dzień dobry Wszystkim. Chciałbym zapytać was pracownicy czy możecie mi coś powiedzieć na temat pracy jako monter nawierzchni kolejowej? Widziałem ogłoszenie w internecie i zastanawiam się czy aplikować. Wiem że jest to praca w delegacji ale chciałbym zapytać . - Na jakie zarobki można liczyć? - Czy są nadgodziny i czy są płatne? - Czy weekendy są pracujące czy zjazd do domu? Za każdą odpowiedź będę wdzięczny. Obecnie pracuje w Holandi i chciałbym wrócić do Polski i podjąć jakąś stabilna prace. Wiem że takie projekty to głównie delegacjia ale w delegacji też trzeba zaribic by to miało sens. Pozdrawiam
    #PracownikKolei

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PORR?

Kontakt - PORR S.A.

Hołubcowa 123 02-854 Warszawa

Branża główna: Deweloperzy
    Oszukani

16.05.2025 00:11

Witam serdecznie mam pytanie które gnębi napewno 90%oddelegowanych pracowników. Jesteśmy oddelegowani do pracy w niemczech czyli Polskie świeta nas nie obowiązują ok to dlaczego jeśli zjeżdżamy na dekadę do Polski to nie mamy płaconych świąt niemieckich ? Chyba nasz aneks exportowy nie wygasa wraz ze zjazdem na dekadę do Polski więc proszę wszystkim to wytłumaczyć prawnie dlaczego jesteśmy tak dyskryminowani? To jeśli zjeżdżamy na dekadę do Polski a swieto niemieckie nas nie obowiązuje to jako pracownicy Polskiej firmy i Polskiej umowy przysługuje nań swieto w Polsce ?

21.05.2025 16:13

W odpowiedzi na zapytanie dotyczące ewentualnej rekompensaty za okres pobytu w kraju w ramach tzw. „dekady”, uprzejmie informuję, że zgodnie z obowiązującym harmonogramem pracy oraz zasadami organizacji czasu pracy, w dniach objętych dekadą pracownicy nie świadczą pracy. Limit miesięczny wypracowali w dniach przewidzianych równoważnym czasem pracy. Wymiar pracy w dekadzie, godziny dzienne, nie generuje też obowiązku naliczania dodatków. W takiej sytuacji, nie przysługuje roszczenie o wypłatę wynagrodzenia lub ekwiwalentu za utracony dochód za zdarzenia występujące w kraju oddelegowania w trakcie trwania zjazdu dekadowego pracownika do Polski, np. z tyt. świąt ustawowych przypadających na dzień roboczy. Jednocześnie pragniemy zwrócić uwagę na konieczność rozróżnienia dwóch odmiennych sytuacji: 1. Pobyt w kraju w ramach zaplanowanej dekady zgodnie z ustalonym dla danej budowy równoważnym czasem pracy – w tym przypadku pracownik pozostaje w stosunku oddelegowania i obowiązuje aneks eksportowy, i rozliczenie ustalenie wysokości wynagrodzenia odbywa się na zasadach obowiązujących w okresie delegacji, z uwzględnieniem braku obowiązku świadczenia pracy. w tych dokumentach 2. Pobyt w kraju w związku z zakończeniem lub czasowym zawieszeniem oddelegowania – pracownik jest odwoływany z oddelegowania, zaczyna obowiązywać umowa polska i zasady zatrudnienia obowiązujące w Polsce tzn. podlega rozliczeniu według stawek wynikających z umowy o pracę w kraju. Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienie będzie pomocne. W razie dodatkowych pytań lub wątpliwości pozostajemy do Państwa dyspozycji.
    papa

27.10.2025 12:50

Czyli wystarczy właściwie "kręcić" dniami pracy i tymi "dekadami". Można nieźle "oszwabić" (sic. zbieżność przypadkowa) pracowników. W czasie Polskich Świąt praca w Niemczech, w czasie niemieckich "dekada do Polski", brawo podoba mi się wasz tok rozumowania.
    ktoś z ktosiowa

07.10.2025 08:57

Nigdy nie pracował*m w tak toksycznym środowisku jak kubatura w PORR.. Nierówne traktowanie pracowników, ludzie którzy się snują po biurze nie robiąc nic i jednocześnie narzekając jacy to oni są zarobieni, zakupowcy regionalni którzy w sumie niewiadomo co robią, bo o co się ich nie zapyta to oni się tym nie zajmują, eks-dyrektor który sabotuje pracę własnego regionu, na budowach więcej kierowników i zastępców niż ludzi którzy faktycznie pracują, ciągły brak kasy na podwyżki, ludzie którzy absolutnie nie powinni pełnić funkcji kierowniczych, a jakimś cudem na takie stanowiska awansują. Długo by wymieniać, ale można to podsumować hasłem "g*wno opakowane w złoty papierek" Przepis na sukces w tej firmie? 1. Nie miej wiedzy technicznej 2. Nie miej kompetencji kierowniczo zarządzających 3. Bądź byłym pracownikiem firmy na H lub znajomym takiego byłego pracownika 4. Przytakuj we wszystkim swoim przełożonym i podlizuj się im na każdym kroku 5. Nie miej absolutnie swojego zdania Polecam, ale trzymać się jak najdalej.

11.09.2025 17:15

Do cieśli

17.09.2025 17:24

Dzwonić na centrale, trudno jest się dodzwonić, jednak po czasie, ktoś zawsze odbierze.

20.07.2025 16:04

Wysłałam cv na ofertę specjalisty w zakresie typowo biurowym (nie było słowa o zakresie pracy na budowie). Potem okazało się, że w rzeczywistości jest to oferta na inżyniera budowy. Nieładnie jest tak kłamać w ogłoszeniach żeby pozyskać od ludzi cv i liczyć, że ktoś jednak się złapie.

21.07.2025 08:39

Dzień dobry, nasze ogłoszenia rekrutacyjne przygotowujemy tak, aby były zrozumiałe i czytelne dla odbiorcy, szanując czas aplikujących i naszych pracowników, którzy zajmują się rekrutacją. Naszym celem nie jest bynajmniej wprowadzanie nikogo w błąd, bo też czemu miałoby to służyć? Niemniej jednak, chcielibyśmy zweryfikować ogłoszenie, do którego sie Pan/Pani odnosi, tak, aby wprowadzić ewentualne zmiany, jeżeli okażą się konieczne. Będziemy wdzięczni za przesłanie linka do ogłoszenia (jeżeli jest wciąż aktywne) bądź nazwy stanowiska i miesiąca, w którym odbywała się rekrutacja. Pozdrawiamy
    Ana

13.10.2023 15:58

Wydawało mi się, że praca w biurze u nich będzie całkiem ok. Okazało się jednak coś bardzo nieprzyjemnego. Pensja najniższa to jeszcze nic. Jak zaczęłam słyszeć ze strony kierownika jakieś dziwne insynuacje w stronę tego, że jestem kobietą i wiele mi się nie należy to było już przegięcie. Na szczęście już tam nie pracuję i odradzam innym kobietom

18.07.2025 11:15

Procedury antymobbingowe w Spółce działają od blisko dwóch dekad w szerokim zakresie. Stawiamy nie tylko na wykrywanie i reagowanie, w tym obserwacje i wywiady ze stronami, rozmowy z managerami oraz członkami środowiska pracy, ale również na działania prewencyjne i wspierające. Spółka udostępnia kilka kanałów komunikacji umożliwiających zgłoszenia oraz wewnętrzne struktury wsparcia w tym zakresie, dostępne dla Wszystkich pracowników. Trudno odnieść się do tej konkretnej sytuacji bez informacji źródłowej. Kluczowe jest zawsze ilość informacji i faktów dotyczących zdarzenia. Zachęcamy do kontaktu z Ombudsmanem lub Compliance Officerem Spółki i omówienie szczegółów. Rozmowy takie podlegają zasadzie poufności. W naszej organizacji reagujemy również na sytuacje mające znamiona konfliktu, starając się uwzględnić wszystkie stanowiska i zawsze staramy się znaleźć rozwiązanie satysfakcjonujące strony. Bardzo prosimy, aby indywidualne potrzeby i opinie próbować rozpatrywać w kontekście całej społeczności naszej organizacji. Pomimo dużych rozmiarów organizacji, nie ustajemy w wysiłkach, aby nasze środowisko pracy funkcjonowało jak najlepiej. Prosimy o przesyłanie szczegółów zaobserwowanych nieprawidłowości: [email protected] - Compliance Officer [email protected] - Ombudsman https://whbs.porr.pl/ - elektroniczny system zgłoszeń Pozdrawiamy

18.07.2025 13:05

U was działają procedury oszukiwania podwykonawców, a nie żadne zasady compliance. Przerobiłem wszystko łącznie z waszą spółką matką PORR AG, która w latach drugiej wojny światowej wysyłała pracowników do budowy obozów koncentracyjnych. Szkolenia macie zatem na odpowiednim poziomie. Zatem to co ludzie tu o was piszą jest jak najbardziej wiarygodne, a jak ktoś jest zainteresowany (zapraszam podwykonawców i poszkodowanych pracowników - oczywiście po odpowiedniej weryfikacji), to mogę przedstawić dowody w postaci dokumentów, zdjęć, nagrań, wymiany korespondencji, mam tego całkiem sporo, wystarczy pogrzebać, pogadać z ludźmi. Nie łudźcie się, to dopiero początek historii, a wy już myśleliście że koniec:) Ombudsmanem - haha dobre, mnie się kojarzy inaczej
    On

30.06.2025 17:38

Nie warto tam pracować. Będziesz codziennie (usunięte przez administratora) przez osoby które uważają się za twoich szefów. Realnie będziesz kopiarką i przydupasem innych osób. Codziennie będziesz ze wszystkiego sprawdzany i przepytywany jak na przesłuchaniu w policji.
    Byłapracownica

20.05.2025 23:20

Czytając tyle negatywnych opinii chcę dodać ze swojej strony, że Porr to bardzo dobry pracodawca. Przepracowałam kilka lat, nie mogłam narzekać ani na warunki finansowe, brak podwyżek, świadczenia dodatkowe, etc. Jestem już w kolejnej firmie i żadna z nich nie dorównała Porrowi pod kątem ładu korporacyjnego i zadbania o pracownika. Będąc częścią firmy czułam się dobrze, bezpiecznie.
    Drogowiec..

13.05.2025 20:51

Witam mam pytanie mam propozycje pracy w tej firmie na stanowisku operator koparki mówiono mi że 50 godzin tygodniowo zagwarantowane do wynagrodzenia ale czy na pewno są płatne wszystkie nadgodziny czyli 50 i 100,dieta 45 dziennie ,obiad i godziwe zakwaterowanie plus samochód na dojazd na budowę chodzi mi o budowę w okolicach Kościerzyna woj pomorskie dziękuję za odpowiedź nie chcę być oszukanym i pracować nadgodziny za friko ????

14.05.2025 12:01

Dzień dobry, na wszystkich projektach PORR nadgodziny są płatne wg ustawowych stawek. Osoba odpowiedzialna za rekrutację na stanowisko, które Pan rozważa, udzieli Panu wszelkich informacji odnośnie do wszystkich świadczeń. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia!
    jest

14.02.2025 11:53

witam czy firma Porr S.A. wypłaca diety w delegacji? nadgodziny są płatne czy do odbioru? co z pracą w sobotę?

28.03.2025 14:49

Dzień dobry, na projektach w przypadku pracowników fizycznych praca w soboty jest płatna, pozostałym pracownikom przysługuje odbiór czasu wolnego. Pozdrawiamy
    Olek

28.03.2025 19:03

A jaki macie obecnie wskaźnik zadłużenia za pracę wykonane przez podwykonawców?
    Porrjanin kiedyś…

16.02.2025 01:46

PORR jest fajny, nie ma do narzekać, serio. Kto był tu i gdzie indziej może porównać…
    ANIA

21.10.2023 21:08

Witam, praca w Porr... Niby tacy krystalicznie czyści, wszystko regulaminowe, BHP na pierwszym miejscu. To konkrety: praca na trójmiejskich budowach kubaturowych w godzinach 07-17, nadgodziny BEZPŁATNE. Po 17 dyżury: - Pastelowa do 19 - Horizon - zazwyczaj 22-23 w zależności jak się Budmar uwinie z betonowaniem - Solano - praca do 22, bo na dłuższą pracę nie pozwalają warunki środowiskowe. Ciekawe co na takie praktyki szeroko pojęte działy HR oraz BHP. W końcu w Porr się szanujemy i jesteśmy transparentni, brzydzimy się korupcją. Prawie zapomniałam, w Porr również uwielbiamy bezpłatną pracę w soboty. Szkolenia? Jak przełożony wyrazi zgodę to możesz liznąć excela, ale zgody nie wyrazi bo kto będzie w tym czasie pracować? Premie, podwyżki? Chyba nie, raz ustalona stawka się nie zmienia. No chyba że przełożony zauważy Twoje starania ???? Oczekuję na rzeczową odpowiedź PORR S.A., szczególnie interesuje mnie temat bezpłatnych nadgodzin... Sąd Pracy w końcu znajdzie na Was czas.
    robert

31.07.2024 14:55

Chyba nie bardzo bo limit nadgodzin w waszym regulaminie to 384 godziny. Wiec przy wszystkich dniach roboczych w roku pomniejszonych o urlop średnia liczba nadgodzin na dzień roboczy wynosi ~1.7h. wiec 2h to złamanie prawa pracy. Maksymalna przeciętna liczba nadgodziny w tygodniu w okresie rozliczeniowym (u was to 4 miesiące) może wynosić 8h to też daje średnia ~1.7h na dzień roboczy. W regulaminie macie zapis, że nadgodziny są rozliczane w okresie rozliczeniowym, jak rozliczacie te nadgodziny jak nie prowadzicie ewidencji czasu pracy? Pytanie czy każdego dnia przełożony wydaje polecenie służbowe zostania na nadgodziny? Z tego co piszecie to praca od 7 do 17 jest planowana więc w rozumieniu prawa pracy to nie są nadgodziny bo nadgodziny nie mogą być zaplanowane. Jak taka wielka korporacja nie potrafi sobie poradzić z prowadzeniem ewidencji czasu pracy? Ach te zachodnie korporacje zarządzane w stylu z lat 90. Wiadomo, że starym pracownikom to "pasuje" bo oni to przecierpieli zmarnowali życie na budowach i teraz nie pozwola żeby w końcu było normalnie bo oni mieli źle to młodzi też musza przecierpieć. Chodź poprawa warunków pracy wyszła by wszystkim na zdrowie. "Social We focus on the wellbeing of every staff member." - co znaczy to zdanie na polski, zamieszczone na stronie internetowej całej grupy?
    Pan A

07.02.2025 21:38

Dodatkowo zatrudniają ludzi na czarno żeby tylko wszystko było jak najniższym kosztem.
    Pan G

06.02.2025 22:40

Ciekawi fakt, że taka firma, a zatrudnia ludzi na czarno.
    Natala

09.04.2024 08:26

Witam, mąż planuje kandydować na stanowisko Inżyniera budowy. Wpadłam poczytać co macie ciekawego do powiedzenia o firmie, widzę, że sporo piszecie o atmosferze ale mimo wszystko mąż jest uparty i chce spróbować. Oprócz tego, że umowa o pracę, w ogłoszeniu nie ma tego co nas najbardziej interesuje. Chodzi o godziny pracy i zmiany, inżynierowie w jakim systemie pracują?
    Profanator

27.09.2024 08:51

Fizyczni to tzw. godzinowcy. Oni mają płacone za każdą przepracowaną godzinę. Zwykły inżynier ma tyle ile na umowie niezależnie od godzin. Reszta to wolontariat ku chwale porr

31.12.2024 22:14

Jak będziesz inżynierem budowy, to zawsze możesz jeździć sluzbowką na blablacar, więc odbijesz sobie te nadgodziny

14.12.2024 23:56

Bardzo negatywnie wspominam współpracę z firmą PORR.S.A Zaściankowość, słabe realizacje i niskie zarobki. Firma negatywnie odbiera feedback, ma się nijak do prawdziwych korporacji.
    Elo

06.12.2024 19:40

Najgorsza firma ever. Totalnie nastawiona na starcie z ręką, która ją karmi, czyt. Zamawiającym. Potwornie roszczeniowa, zero współpracy, dyrektorzy i kierownicy to zakłamane szumowiny. Jedno ustalają, na coś się godzą, potem zapominają jakie były ustalenia i się wycofują. Totalna rzeźnia, (usunięte przez administratora) na kółkach. Na budowie nikt nic nie pilnuje, nad niczym nie panuje, nie ma żadnego planowania, jazda po bandzie na całego. Zatwierdzanie materiałów za 5 dwunasta, albo i po fakcie. Wygląda jakby w tym cyrku same klauny pracowały. Porządni odchodzą. Jakoś inne firmy zdecydowanie lepiej współpracują z inwestorami. A tutaj takie kolonialne podejście, typowo z poniżeniem. Jakieś dziwnie roszczeniowe podejście do każdego tematu, totalnie za kretynów mają każdego, podwykonawców walą w rogi aż miło. Jednym słowem trzeba wziąć się za ten obcy kapitał i wywalić go z naszego kraju, pozwalając się przy tym rozwijać rodzimym firmom. A nie sprzedawać Polskę szczególnie niemieckojęzycznym firmom.

08.12.2024 19:59

Potwierdzam. Poniżanie i wyzyskiwanie podwykonawców jest tam normalne, szkolą ich do tego. Prędzej czy później za to odpowiedzą i paradoksalnie im później, tym gorzej dla nich. Jest sporo dowodów na ich (usunięte przez administratora) powoli zbieramy i stosik rośnie:)

30.08.2024 19:22

Nawiązując do tematu aut to jeśli pracownicy proszą majstra polskiego o auto bo nie mają czym dojeżdżać do budowy z hotelu a auta już długo długo nie dostają a od majstra słyszą że przecież mogą dojeżdżać S ban lub U ban to jest normalna taktyka firmy żeby jak najwięcej oszczędzić na pracowniku? Budowa w Bawarii Monachium
    Praca

27.08.2024 13:43

Dzień dobry, Firma aktualnie szuka kierownika prac elektrycznych. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są projekty, i coś więcej o obowiązkach.

27.08.2024 20:30

Jednym z obowiązków jest oszukiwanie podwykonawców. To tak, żebyś był przygotowany.

02.08.2024 20:37

@Pracodawca na dole pisze, że widełki na konkretne stanowiska podawane są jak napisze się na mail [email protected] lecz taki mail nie istnieje. W takim przypadku pozwoliłem sobie napisać na oficjalny mail [email protected] oraz do osoby z rekrutacji [email protected] jednak także odpowiedzi nie otrzymałem.

07.08.2024 17:04

Otrzymałem odpowiedź, że nie informują o widełkach.
    Daniel G

14.07.2024 21:50

Dzień dobry Na koparkę do Stopień Malczyce z kim najlepiej się kontaktować? Posiadam starą jedynkę I na jednonaczyniowe .
    Poorrr

09.03.2024 11:50

Ta firma to pomyłka. To jak związek z toksykiem, na początku motylki, obietnice, nadzieje na przyszłość, a chwile później zderzenie się z rzeczywistością i realiami. Podwyżki to mit, odbiór nadgodzin to mit, super płace i dodatki to również mit. Firma wydawała się rzetelna, ich wprowadzone założenia, regulaminy, systemy.. to fikcja. Firma nie reaguje na wykorzystywanie pracowników. Zgłoszony (usunięte przez administratora) w firmie, zgłoszone nadużywanie stanowiska kierowniczego, nie raz.. i nie przez jedna osobę - czy coś zostało zrobione w tym kierunku? NIC! Zero reakcji! Kolega zapewne dostanie po pastelowej kojeny projekt, kolejnych ludzi, a sprawa ucichnie. Nikt nie zainteresował się skąd tyle wypowiedzien od pracowników na jedej budowie w tak krótkim czasie? Ludzie.. to nie wina hajsu, a tego co trzymacie u siebie. Człowiek odchodząc z tej firmy nie podąża za lepszym pieniądzem, a ze względu na ratowanie zdrowia psychicznego które podupadło przy pracy na pastelowej. W końcu sprawa trafi wyżej, a wtedy nie bekną tylko winni, ale i firma za brak rekacji i trzymanie tych zwyroli.

12.04.2024 08:44

Szanowni Państwo, wszystkie opisane sytuacje nie były przedmiotem zgłoszenia, które pozwalałoby na podjęcie adekwatnych działań. Analiza zgłoszeń do działu compliance wskazuje, ze są one bardzo ogólne i anonimowe. Jeśli w stosunku do konkretnych osób ma być wdrożone postępowanie wyjaśniające nie może to być robione na podstawie anonimowego zgłoszenia. Dlatego zachęcamy do informowania w sposób, który pozwala rozwiązywać skutecznie problemy.
    PORRianinIX

12.07.2024 21:31

@Pracodawca a jednak było coś na rzeczy skoro pan dyrektor regionu nie jest już panem dyrektorem regionu - tak trzymać! miejmy nadzieję, że na tym się nie skończy, bo to sięga niższych poziomów operacyjnych ;) I zgadzam się z przedmówcami - zgłaszanie do compliance nie pomagało - wystarczyło, że dział compliance otrzymał zapewnienie ww. managementu, że odchyleń od normy nie zauważono i dział compliance mógł umyć ręce, a udręka zwykłego inżyniera budowy, czy specjalisty trwała nadal.

Zostaw merytoryczną opinię o PORR S.A.