Oney Polska S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 16 ocen.

Oney Polska S.A.
2 16 6 1

Opinie o Oney Polska S.A.

Marzena

Jeśli chcielibyście podjąć pracę w Oney Polska, to niewątpliwie jest to dobry moment. Firma prowadzi bowiem w chwili obecnej rekrutację, co możecie zobaczyć na ich oficjalnej stronie w zakładce "Kariera w Oney": https://kariera.oney.com.pl/ Szukają konsultanta działu obsługi klienta oraz doradców finansowych. Czy ktoś z Was zdecyduje się na aplikowanie?

xx
@Marzena 01.11.2018 12:54

Ta firma zawsze prowadzi rekrutacje, bo nowi pracownicy wytrzymują maks pół roku.

Marzena
@xx 04.11.2018 15:14

Częste rekrutacje mogą w równym stopniu świadczyć o nieustannym rozwoju firmy Oney Polska. Nie wiemy, czy jesteś byłym, czy obecnym pracownikiem tej firmy - zdradź nam to zatem. Skoro trwa tam rekrutacja, to może powiesz nam, na jakie stanowiska są wakaty?

xx
@Marzena 07.11.2018 15:55

Byłym pracownikiem. Tu nie ma rozwoju, wieczna rotacja, bo ludzie nie wytrzymują. Mówię o szeregowych sprzedawcach.

W
@Marzena 01.11.2018 12:54

Zawsze tej firmie jest rekrutacja, ludzie sami odchodzą

Marzena
@W 10.11.2018 16:36

Widzę, że masz takie samo zdanie, jak użytkownik @xx - oczywiście szanuję to. Jednakże wypadałoby, jakbyś nieco rozszerzył swoją poprzednią myśl tak, by osoby zainteresowane pracą w Oney Polska miały pełniejszy obraz tego pracodawcy. A wiesz może, czy zatrudniają tam osoby z niewielkim stopniem niepełnosprawności?

Katarzyna Rz.

Praca tu nigdy nie jest nudna. Zawsze jest coś do zrobienia, nauczenia się. Natomiast jest to zajęcie dla osób, które lubią kontakt z Klientem i są przedsiębiorczy.

Marzena
@Katarzyna Rz. 13.10.2018 19:48

@Katarzyna Rz. To bardzo ważne, żeby pracodawca dbał o to, by pracownik się nie nudził - oczywiście w tym pozytywnym sensie. Powiedz nam, jak długu już jesteś zatrudniona w Oney Polska. Wspominasz o tym, iż zawsze jest tam coś do nauczenia. Czy zatem firma organizuje Wam jakieś cykliczne kursy doszkalające?

Xxx
@Marzena 22.10.2018 13:23

W centrali to może tak jest, ale większość ludzi pracuje w punktach. Różnica jest ogromna. Możliwości rozwoju zawodowego są dla pracowników z Warszawy i z bogatszych części kraju. Możesz przez dziesięć lat pracować w punkcie i realizować cel całego zespołu, a i tak dla centrali będziesz nikim...

JuzByly-Szczesliwypracownik

Nie polecam pracy w tym miejscu. Jestem już na szczęście bylym pracownikiem centrali. Nie udało mi się ani razu zarobić pieniędzy, które byłyby adekwatne do wykonywanych obowiązków, a tych było tu tyle, że nie wiadomo było w co włożyć ręce. Takimi obowiązkami powinien zajmować się dział, który ma doświadczenie w obiegu dokumentów. Wymagania spore, a jak już wspomniano wyżej kasa nie byla adekwatna. Z moich obserwacji w tej firmie w dalszym ciągu nie zmieniło się nic na lepsze, a za to sytuacja z minuty na minutę się pogarsza. Ciagle brak ludzi, ciagle ktoś się zwalnia, odchodzi, choruje. I nic dziwnego. Wykonasz spora ilość zadań, prócz podstawowych obowiązków pracownika na stanowisku konsultanta, a kasa wciąż mała. Dodatkowe benefity są tak drogie, że chyba lepiej kupić sobie karnet na basen bezpośrednio w ośrodku sportowym niż przez firmę. Tak samo jest z opieką medyczna. Kasa na święta w marnej kwocie, żadne luksusy. Kierownicy jedna mówią, drugie robią, a i tak w rezultacie wyjdzie na jaw jaki to jest nieszczery. Obiecuje do samego końca kwartału niewiadomo jak duże kwoty premii, a i tak na koniec coś utną, że zostajesz z gola pensja rzędu 50zl więcej niż najniższa krajowa, a nadrobić tego nie da rady bo właśnie przekazałem przelew koleżance, której brakuje. Szantażuja pracowników gdy ten chce odejść. Gdy chcesz odejść mówią nie i utrudniają na każdym kroku. Jedyne co dobre co mi się trafiło to odejście z tego bałaganu i garstka osób, które tez były mądre i pozegnaly firemke prawie krzak. Poszukaj czegoś gdzieś indziej, bo tu zrazisz się do pracy w finansach, a i tak doświadczenia tu nie zdobędziesz. Chętnie wskaże miejsca, gdzie możesz zarobić więcej bez zmartwień i gdzie naprawdę wykonujesz coś konkretnego, a i później nie będzie problemu z rozwijanien się, bo kto z ulicy wie co to Oney??? Chyba że chcesz się kłócić z klientami o ich pieniądze bo nawet w systemach informatycznych są spore luki i klienci tracą nerwy na rozwiązywanie spraw którymi w żaden sposób nie powinni zawracać sobie głowy. Polecam Ci. Szukaj gdzieś indziej. Zero wsparcia, Zero ambicji, Zero rozwoju, chyba że jesteś leniem i nie chcesz się rozwijać, Zero motywacji, Kierownik panoszy się po sali ustawiając wszystkich po katach. Dla własnego dobra. A te 2szstkie niby dobre opinie to są opłacane przez właśnie wspomnianych wyżej kierowników ???? Konkurs. Hiehiehie.

Magda KW

Pracuje w firmie Oney od prawie 9 lat. Pracę rozpoczynałam w Dziale Telefonicznej Obsługi Klienta. Obecnie pracuje na stanowisku Lidera Zespołu Sprzedażowego. Oney to firma bardzo kameralna, posiadająca wspaniałą atmosferę. Często mówiliśmy o sobie że czujemy się jak taka duża rodzina. Wspólnie przeżywamy urodziny, imieniny i inne okazję. Dla mnie jest to firma która daje szansę na rozpoczęcie pracy w branży finansowej oraz rozwój w tej dziedzinie. Pracownik ma wpływ na wysokość swojej premii - od zaangażowania zależy ile zarobisz i czy będziesz dalej rozwijać się w ramach działów w firmie. Ja dostałam szansę na rozwój, doskonalenie siebie i przekazywanie swojej wiedzy i umiejętności innym. Ważne jest również podejście firmy do pracownika. Oney oferuje bogaty pakiet socjalny ( opieka medyczna, MultiSport, dodatki na urlop czy święta) oraz motywujące zadania i konkursy dla pracowników. Polecam pracę w Oney. Ja innej pracy nie szukam :) Moje sugestie dla Oney Polska S.A.: Więcej szkoleń produktowych i sprzedażowych dla pracowników oraz pokazywanie jak wiele jest zalet pracy w Oney Lubię atmosferę w Oney Polska S.A. za: Jest to firma kameralna. Nikt nie staje nad innymi, nie ma wywyższania. Wszyscy pracujemy razem na wspólny cel

Stefan

@Kasia Dziękujemy z Twoją opinię. A jak długi masz staż pracy w Oney Polska? Piszesz, że praca tam jest w jakiś sposób wymagająca. Czy zatem odnajdą się w niej osoby nie posiadające jeszcze dużego doświadczenia zawodowego? @jacek Kwestię wynagrodzenia rozpatrujemy już indywidualnie. A jak wygląda sprawa związana z umowami - można liczyć na umowę o pracę od pierwszego dnia?

W
@Stefan 10.10.2018 15:40

Można liczyć na umowę o pracę od pierwszego dnia za kwotę niższą nisz ekspedientka na kasie w dyskoncie.

Sylwia

Ja jestem w stanie wypowiedzieć się na temat firmy jako pracownik centrali, nie punktu kredytowego. Lokalizacja firmy jest bardzo dobra jest to bliskie centrum: dojazd tramwaj, metro, autobus, pociąg wszystko czego potrzeba. Pracuję w Oney Polska już ponad 10 lat, w między czasie zmieniłam dział i awansowałam. Otrzymałam kilka podwyżek choć cały czas nie są one zbytnio zadowalające. Swoją pracę bardzo lubię choć czasem dzieje się bardzo dużo i w szybkim tempie. Firmę polecam, natomiast każdy i tak musi ocenić ze swojej własnej perspektywy. Na początek też nie ma co liczyć na kokosy. Od firmy otrzymujemy sporo benefitów: dodatki do świąt dwa razy w roku, do urlopu, do okularów do nauki To na co mogę zwrócić uwagę to bardzo fajni ludzie są w tej firmie (wiadomo nie da się każdego lubić natomiast można się odnaleźć :-)) Pamiętajmy to ludzie tworzą firmę.

Xxx
@Sylwia 12.10.2018 13:52

To prawda, nie w każdym punkcie jest fajnie. Nawet jeśli jest przez wiele lat fajnie, przez niektórych pracowników i nieodpowiedzialnego kierownika wszystko może się zepsuć na tyle żeby zrezygnować z tej pracy z dnia na dzień, choćby nie wiem jak bardzo się ją lubiło. Sama praca jest bardzo fajna, wielu ludzi też jest w porządku. Za to dialog, komunikacja, od wielu lat jest problemem w tej firmie

W
@Sylwia 12.10.2018 13:52

Dodatki do świąt dwa razy w roku, do urlopu, to nie są jakieś zawrotne sumy

Angel

Ja pracuje w firmie Oney w punkcie w Auchan jestem bardzo zadowolona.Zarobki dobre ,wiadomo nic nie robi się samo ,trzeba powalczyć o klienta i włożyć trochę wysiłku w pracę ,ale wiadomo do pracy przychodzi się pracować a nie posiedzieć :-) Polecam pracę w Oney jak najbardziej.

beti

Firma dająca możliwości pracownikowi w każdym wieku. Młodzi ludzie maja możliwość zdobycia ogromnego doświadczenia . Ci którzy już pracują jeśli tylko chcą , otrzymują narzędzia do rozwoju a w późniejszym czasie i awansu . Firma zapewniająca socjal oraz atmosferę . Jestem tego najlepszym przykładem pracując tu już 12 lat , Polecam.

Justyna
@beti 10.10.2018 00:51

Narzędzia do pracy w postaci ulotek które trzeba roznieść po sklepie

jacek

Polecam jeżeli: - chcesz się sam dużo nauczyć, - chcesz mieć dużą samodzielność w zadaniach, - brak wsparcia przełożonego Ci nie przeszkadza :-), Nie polecam, jeżeli: - chcesz dużo zarabiać, - chcesz rozumieć podejmowane decyzje przez kierownictwo, - chcesz awansować wiedzą i kompetencjami.

Kasia

Praca w Oney jak każda praca z ludźmi jest trudna i wymagająca. Czasem dmucha w kark czas bo terminy gonią. Z perspektywy doświadczenia zawodowego powiem, że jest ok. Wkurza czasem jak wszystko (nawet słońce potrafi wnerwić :)) ale w ogólnym rachunku sumienia mogę polecić, ale ludziom którzy chcą pracować. :)

Stefan

@Bartek Niestety, nie potrafię odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytania, bowiem nie jestem pracownikiem w Oney Polska. Moim zdaniem jest aktywizowanie Cię do brania udziału w dyskusji. Nie odpowiedziałeś jeszcze na moje drugie, zadane wcześniej, pytanie odnośnie mobbingu w firmie. Zrobisz to teraz?

MARCIIN

Firmę omijać wielkim łukiem. Prace często kończysz w tygodniu i w sobotę o 22, niedziele pracowałem od 9 do 20, za pracę w weekendy nie dostajesz lepszych pieniędzy, lokalizacja placówek obrzeża miasta wiadomo duży czas dojazdu do miejsca pracy. Pensja odstraszająca, pracownik Oneya może pozazdrościć zarobkom kasjerom w sklepów dyskontowych. Klimat w pracy porażki, nie znasz dnia ani godzin kiedy zadzwonią po ciebie do pracy żebyś kogoś zastąpił. A jak potrzebujesz wolnego to formie wdzięczności robią ci problemy. Stosunek firmy do pracownika to prażaka na szkoleniach umieli wynająć pokój w hotelu na dwie osoby z jednym łóżkiem, trudno znaleźć takie skąpstwo by na szkoleniu dzielić z kimś łózko bo twój pracodawca wynajmuje pokój z jednym łóżkiem na dwie osoby . Gdyby firma była przyjazna dla pracowników to by non stop nie prowadzili rekrutacji . Nawet kierownicy regionalni odchodzą z tej firmy. Jak nie masz klientów na punkcie musisz roznosić ulotki po sklepie, wieszać ulotki przy kasach na rożnych działach sklepu, na wiatrołapach. W pracy nosisz identyfikator z napisem Doradca klienta lub Doradca Finansowy a na umowie masz inne stanowisko wpisane.

Xxx
@MARCIIN 06.09.2018 16:12

Widzę, że i tu to samo przekopiowales. Żenada chłopie

MARCIIN
@Xxx 06.09.2018 22:27

Żenada kobieto jest że krytykujesz moją opinie pomimo tego że prawdę napisałem .

Stefan

@Bartek Narzekasz na wysokość wynagrodzenia w Oney Polska - to już jest jednak kwestia uzależniona od aktualnych potrzeb danego pracownika. A długi masz tam staż pracy? Kolejna sprawa, to mobbing, o który oskarżasz pracodawcę. Mobbing to działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika. Jeśli zatem tego doświadczyłeś, to należałoby to zgłosić odpowiednio postawionym ludziom - nie uważasz? @Mat Duża rotacja może również oznaczać rozwój firmy. A jakie masz główne zarzuty wobec Kierownictwa?

Bartek
@Stefan 16.09.2018 11:35

Stefan mógłbyś konkretnie napisać jakie są wynagrodzenie firmie ? Jaką ma podstawę doświadczeni pracownicy ? Podałbyś jakie są średnie premnie w firmie? Rozwój w firmy przejawia się poprzez z wzrost pensji pracowników, powstawanie nowych stanowisk, a nie przez ucieczkę pracowników z firmy.

Bartek

Nie polecam tej Firmy. Współpraca wiąże się z samymi minusami : z Pensja nisza nisz u kasjerki w dyskoncie, w tygodniu często kończysz o 22, weekendy np. w niedziele od 9 do 20, godziny w weekend płacone jak w tygodniu, premie to jakiś żart, nadgodzin nie masz bo rozliczenie jest kwartalne, każą rozdawać ulotki, wolne dni masz w tygodniu, dni wolne zakłóca ci spokój kierownik bo dzwoni do ciebie, kierownik robi ci problem z dniem wolnym, mobbing w pracy, za wysokie mniemanie mają o sobie przełożeni, szkolenia to jakiś żart. Odradzam całkowicie kontaktowanie się z tą firmą.

Mat

Nie polecam. Non stop zmieniają się ludzie, nic dziwnego, bo ciężko tam wytrzymać. Pieniądze też bardzo słabe jak na Warszawę, dużo stresu i kierownictwo też zostawia wiele do życzenia.

OneyNIE_POLECAM

Pracowałam w zeszłym roku w firmie Oney na infolinii. Tragedia!! Atmosfera jak dla mnie sztuczna, każdy każdego obgadywał.. wyścig szczurów, nikt tego głośno nie powie, ale byłam obgadywana, że jestem zachłanna i jak już mam swój target wyrobiony, to mogłabym przełączać innych osób, bo ja i tak więcej nie dostanę premii.. Byłam zawsze miła i serdeczna dla klientów, więc nie miałam problemu z wyrobieniem targetu. Byli pracownicy, którzy przez pierwsze dwa miesiące do klienta dosłownie warczeli w słuchawkę, a jak były ostatnie dwa tygodnie do wyrobienia targetu, to błagały o przełączanie rozmów klientów zainteresowanych kredytami, i przelewami z karty kredytowej.. Nie polecam tej firmy. . Są na prawdę o wiele lepsze firmy. . Szkolenia bardzo nie profesjonalne. Sucha wiedza. Konsultanci, którzy mnie szkolili, nie chcieli zwolnić, tylko rozmawiali w swoim tempie, gdzie każda sekunda się liczyła, aby kolejny przelew zrobić, lub wprowadzić wniosek kredytowy.. I jak tu nie powiedzieć, że jest wyścig szczurów?? Podczas już samodzielnej pracy jak miałam pytanie, to zawsze byłam odsyłana do procedur. A wiadomo jak klient czekał na linii, to bywało stresująco.. Jest mnóstwo innych firm, które mają klarowne zasady. Z dofinansowaniem studiów i nauki języka angielskiego, ściema totalna. W firmie trzeba przepracować ok. 3 lat, żeby można było się ubiegać o to dofinansowanie. Premia za zyski firmy, też nie była wypłacona.

xx
@OneyNIE_POLECAM 30.06.2018 22:44

Jaka premia za zyski? XD Toć oni wiecznie stękają, że pracownicy nie przynoszą zysków i firma wiecznie pod kreską XD

Xxx
@xx 17.07.2018 17:16

Większość nie przynosi i taka jest prawda niestety.

xx
@Xxx 17.07.2018 22:45

No, ale skoro większość nie przynosi i mamy wieczną rotację, to chyba drogą eliminacji powinno w końcu złożyć się taki team, który robi dobrą robotę? Więc może to nie w pracownikach jest problem, hmm?

Xxx
@xx 17.07.2018 23:40

Zgadzam się z Tobą w tej kwestii

Xxx
@OneyNIE_POLECAM 30.06.2018 22:44

Ja przez pierwsze dwa lata od wprowadzenia premii za zyski firmy, otrzymałam ją. Jak firma nie wypracuje zysków, to premia nie przysługuje. Nic w tym dziwnego. Warunki jej uzyskania są jasno określone i nie trzeba chyba tłumaczyć, że to doradcy mają największy wpływ na wypracowanie tych zysków.

korona 1906
@Xxx 20.07.2018 08:37

Nie warto nawiązywać współprace z Oneyem bo nie okłamujmy się premie to porażka. Dofinansowania studiów czy nauki Języków obcych, premii rocznych to tylko chwyt marketingowy, żeby ktoś się zgodził się pracować w tej firmie.

Marcin
@Xxx 17.07.2018 22:45

A kto odpowiada za braki zysków. Może nie odpowiednie osoby są kierownikami regionalnymi , może szkolenia organizowane przez firmę ?

Xxx
@Marcin 12.08.2018 22:29

Ktoś kiedyś napisał, że firma jest zarządzana stylem z przeszłości. Nie znam nowej dyrektor, więc nie będę się wypowiadać. Patrząc obiektywnie, nie wygląda jakby zaszły tam pozytywne zmiany. Wręcz przeciwnie

kolega 10

Ta praca to porażka dla absolwentów studiów wyższych lub studentów. Jakie doświadczenie może nabyć wyższym wykształceniem ? Może nabyć doświadczenie w roznoszeniu ulotek, które, są wymagane przez kierowników, niema klientów idziesz na sklep rozdajesz ulotki, wiatrołapach wejściu do galerii musisz zmieniać plakaty, przy każdej kasie Auchan musisz zmieniać plakaty. Przyjedzie mentor do twego punktu uczy cię roznosić ulotki. Przyjedzie dyrektorka do twego punktu sprawdza plakaty oney w Auchan. To czego można nauczyć się człowiek w firmie oney ? Firma nawet nie robi kursu Kasjer walutowo-złotowy. Pracowałem w tej firmie dłuży czas i nikt z poprzedników nie zrobił kariery w finansach. Nie okłamujmy się ta firma jest raczej mało znaną i popularną branży finansowej, raczej rozpoznawaną wśród klientów Auchan

korona 1906

Firma porażka odradzam współpracę z nią. Prace często kończysz w tygodniu i w sobotę o 22, niedziele pracowałem od 9 do 20, lokalizacja placówek obrzeża miasta. Pensja porażka, pracownik Oneya może pozazdrościć zarobkom kasjerom w sklepów dyskontowych. Premie, przed podpisaniem umowy z Oneyem niech kierownik regionalny najpierw pokaże jakie wyniki finansowe mieli pracownicy w ostatnim okresie. Klimat w pracy porażki, nie znasz dnia ani godzin kiedy zadzwonią po ciebie do pracy żebyś kogoś zastąpił. Stosunek firmy do pracownika to prażaka na szkoleniach umieli wynająć pokój w hotelu na dwie osoby z jednym łóżkiem, takie standardy jakość . W pracy nosisz identyfikator z napisem Doradca klienta lub Doradca Finansowy a na umowie masz inne stanowisko wpisane. Rozwiązanie z brakiem klienta to jest latanie z ulotkami po sklepie wymagane przez przełożonych. Perspektywy rozwoju awansu, takie że sami twoi przełożeni uciekają z tej firmy. Przez 6 miesięcy współpracy z tą firmą miałem czterech kierowników i piątego w drodze .

Administrator

Od ostatniej opinii związanej z Oney Polska S.A. minęło już nieco czasu. Jak dziś wygląda praca w tej firmie?

Nornalnyczlowiek

Część. Aktualnie firma na tle innych warszawskich korporacji warszawskich prezentuje się jak najbardziej na plus. Pracuje już kilka lat i nawet nie wpadłam jeszcze na pomysł aby pracę zmienić :) Owszem czasem trafiają się te cięższe chwilę również ale to jak wszędzie. Pensja składa się z podstawy i premi. Co prawda trzeba wyrobić swój cej żeby dostać premie ale nie jest on trudny do zrobienia. Dodatkowo firma zapewnia dodatki świąteczne oraz dodatek urlopowy. Rozwój też jest jak najbardziej możliwy. I ważne że nie jest to zwykła korporacja bo korpojezyka i wyścigów tam się nie zastanie. Bo prawda moja droga z oney na chwilę się zatrzymała ale to tylko i wyłącznie z powodów prywatne zdrowotnych, Ale złego słowa o pracy w tym miejscu powiedzieć nie mogę.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie prezentuje się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Warszawa.

Henryk

Szkoda, że przestaliście pisać. Czy jest tak dobrze??

karola

czasami warto sie samemu przekonac a nie wierzyc w to co pisza inni

Zostaw opinię o Oney Polska S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oney Polska S.A.