ONEY POLSKA S.A.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 3 ocen.

ONEY POLSKA S.A.
1 3 6 1

Opinie o ONEY POLSKA S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Marcin

Firmę omijać wielkim łukiem. Prace często kończysz w tygodniu i w sobotę o 22, niedziele pracowałem od 9 do 20, za pracę w weekendy nie dostajesz lepszych pieniędzy, lokalizacja placówek obrzeża miasta wiadomo duży czas dojazdu do miejsca pracy. Pensja odstraszająca, pracownik Oneya może pozazdrościć zarobkom kasjerom w sklepów dyskontowych. Klimat w pracy porażki, nie znasz dnia ani godzin kiedy zadzwonią po ciebie do pracy żebyś kogoś zastąpił. A jak potrzebujesz wolnego to formie wdzięczności robią ci problemy. Stosunek firmy do pracownika to prażaka na szkoleniach umieli wynająć pokój w hotelu na dwie osoby z jednym łóżkiem, trudno znaleźć takie skąpstwo by na szkoleniu dzielić z kimś łózko bo twój pracodawca wynajmuje pokój z jednym łóżkiem na dwie osoby . Gdyby firma była przyjazna dla pracowników to by non stop nie prowadzili rekrutacji . Nawet kierownicy regionalni odchodzą z tej firmy. Jak nie masz klientów na punkcie musisz roznosić ulotki po sklepie, wieszać ulotki przy kasach na rożnych działach sklepu, na wiatrołapach. W pracy nosisz identyfikator z napisem Doradca klienta lub Doradca Finansowy a na umowie masz inne stanowisko wpisane.

Xxx
@Marcin 06.09.2018 16:11

Naprawdę nie stać Cię na nic innego jak kopiowanie wypowiedzi z jednego profilu Oney na drugi? Jestem w stanie wyobrazić sobie jak wyglądała twoja praca w Oney. Przez takich ludzi idących na łatwiznę firma traci swoich najlepszych pracowników. Ile czasu pracowałeś w Oney? Dwa, trzy miesiące czy może pół roku? Gdybyś pracował tam 6,5 roku jak ja, może byłabym skłonna uwierzyć w to co napisałeś. Sposób w jaki się wyraziłes, pozwala mi stwierdzić, że twoja opinia nie jest nic warta. Pracownik zaś, z taką kreatywnością, nie jest nic warty Oney. Przynosi tylko same straty.

Marcin
@Xxx 06.09.2018 18:19

Raczej twoja wypowiedz jest nic nie warta. W mojej opinii niema żadnych kłamstw tylko sama prawda. To czemu moją opinie krytykujesz? Dla mnie jest żałosne że aktualni pracownicy firmy Oney kreują nie wiarygodną sytuacje w firmie, a krytykuje opinie o sub co prawdę piszą. Proszę napisać prawdę. Jaka atmosfera jest w firmie? Czemu tyle ludzi odchodzi? Jakich godzinach się pracuje w tygodniu i weekendy? Jakie średnie u was są pobory? A Pani opinia jest nic nie warta bo ciągle Pani wspomina że pracowała 6,5 roku i kiedyś to było, za złą sytuacje w firmie odpowiadają nowi pracownicy. A prawda taka jest że za sytuacje odpowiada firma a nie pracownik.

Xxx
@Marcin 16.09.2018 11:35

Zarabialam 2800-3000 na rękę. Odeszłam z tego samego powodu. Czas pracy. Spowodowany niestety przez rotacje nowych pracowników, którzy domagali się wysokich pensji, wolnego, nie dając nic w zamian. Właśnie przez rotacje panuje taka atmosfera, a nie inna. Masz rację, to firma odpowiada za zatrudnienie. Nie powinna zatrudniać ludzi, przychodzących z zamiarem popracowania dwa, trzy miesiące

Bartek

Nie polecam tej Firmy. Współpraca wiąże się z samymi minusami : z Pensja nisza nisz u kasjerki w dyskoncie, w tygodniu często kończysz o 22, weekendy np. w niedziele od 9 do 20, godziny w weekend płacone jak w tygodniu, premie to jakiś żart, nadgodzin nie masz bo rozliczenie jest kwartalne, każą rozdawać ulotki, wolne dni masz w tygodniu, dni wolne zakłóca ci spokój kierownik bo dzwoni do ciebie, kierownik robi ci problem z dniem wolnym, mobbing w pracy, za wysokie mniemanie mają o sobie przełożeni, szkolenia to jakiś żart. Odradzam całkowicie kontaktowanie się z tą firmą.

Bogdan

@., czy zgłaszałeś swoje uwagi jeśli praca była dla Ciebie niesatysfakcjonująca? Zdajesz sobie sprawę, że zarzut wyzysku to poważne oskarżenie? Według definicji wyzysk to: występek polegający na wykorzystaniu przymusowego położenia innej osoby i zawarciu z nią umowy, nakładając na nią obowiązek świadczenia niewspółmiernego ze świadczeniem własnym. Czy to właśnie miałeś na myśli? Zapoznaj się proszę ponownie z regulaminem forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin @Xxx, pracujesz obecnie w ONEY POLSKA?

Xxx
@Bogdan 23.08.2018 10:23

Nie, pracowałam do końca września ubiegłego roku

xx
@Bogdan 23.08.2018 10:23

A ja przypominam, że język to plastyczny twór i wyzysk w rozumieniu prawniczym znaczy co innego niż w języku potocznym, którego zapewne kolega tu użył. Więc bez straszenia, bo to żenada.

Bogdan

@Nik, dlaczego tak sądzisz? Napiszesz coś więcej? Co należałoby zmienić w firmie, aby pracowało wam się lepiej? Kto jeszcze wyrazi opinię o Oney Polska? Czy pracodawca zapewnia umowę o pracę?

Xxx
@xx 18.07.2018 12:50

Ja widząc to ogłoszenie, wnioskuję, że firma poszukuje osób, którzy nic nie potrafią, a w pracy panuje pełen luz. Rzeczywiście takich ludzi w większości to ogłoszenie przyciąga. W konsekwencji brak środków na godziwe wynagrodzenie ludzi, którzy rzeczywiście osiągają dobre wyniki. Myślę, że takiego kapitału ludzi, jak firma miała jeszcze kilka lat temu, nie będzie łatwo zbudować. Z drugiej strony ogłoszenie jest dopasowane do większości ludzi, wchodzących na rynek pracy. W końcu jakoś trzeba wstrzymać rotacje. Chociaż do niczego dobrego to raczej nie doprowadzi

.
@Xxx 18.07.2018 14:08

Oney sam wystawia - jaka to wspaniała firma, bo nikt pozytywnie nie napisze bo niby z jakiego powodu? za brak szacunku do pracownika, za wyzysk? Soboty, niedziele po 12 godzin pracujesz a pensja jak w normalny dzień!

xx

Pragniesz zarabiać najmniejszą możliwą stawkę w branży? Lubisz słuchać cytatów z coachingowych książek prezentowanych jako własne przemyślenia przez mentorów? Czujesz dreszczyk ekscytacji na myśl o spędzeniu 12 godzin poza domem w tak cudownej porze jak 9-21, co nie pozwoli ci ani na załatwienie czegokolwiek z rana, ani na rozrywkę wieczorem? (I dobrze! Za robotę się brać, a nie odpoczynek! Poprzewracało się wiadomo gdzie od tego dobrobytu!) Chciałbyś wprowadzić nutkę losowości i hazardu w swoim nudnym życiu? (Dostanę w tym miesiącu 50 zł premii czy może 65?) Uważasz, że bieganie z ulotkami po sklepie to wspaniała forma rozwoju osobistego? (Same profity! Spalone kalorie od biegania i coraz silniejsza psychika od słuchania obelg i nieprzyjemnego zbywania przez klientów!) Uwielbiasz milion razy tłumaczyć się dlaczego nie ma klientów na sklepie, tak jakby to była twoja wina? Fascynują cię podróże? (To cudownie! Zwiedzisz sobie markety w całej Polsce jako zastępstwo!) Nic tak cię nie motywuje do pracy jak wsparcie kierownika, który nie ogarnia podstawowych procedur, wprowadza cię w błąd i kończy się to świeceniem oczami przed klientem? Poddałeś się chirurgicznemu usunięciu sumienia i nie masz nic przeciwko naciąganiu klienta, bo jakoś trzeba wyrobić plan? ("Tak, tak proszę pani, raty RRSO 74% to naprawdę okazyjna oferta!") Jeżeli na każde pytanie odpowiedziałeś "TAK", to jesteśmy w domu! W Oneyu poczujesz się jak ryba w wodzie! Wprawdzie w tej wodzie właśnie tonie tankowiec i plama ropy nieubłaganie zwiększa swoją objętość, a ty mała rybko po czasie czujesz coraz bardziej paskudny posmak i każdy ruch płetw przybliża cię do pływania brzuchem do góry, ale to nic! Firma się na to przygotowała przez zastawienie sieci na nowy narybek (całoroczna rekrutacja!) A twoje smutne resztki wyleje się do ścieku, bo jeszcze świeżak poczuje smrodek i ucieknie przed podpisaniem umowy ;)

Xxx
@xx 19.08.2018 02:06

Hehe, mam do Ciebie jedno pytanie. W jaki sposób udało Ci się wyliczyć te odsetki?

Bogdan

@Xxx, czy możesz doprecyzować swoją wypowiedź? Skąd takie wnioski odnośnie ogłoszenia? Czy możesz powiedzieć nam coś na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy w czasie gdy pracowałeś w ONEY POLSKA dla pracowników organizowano szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? Może sam brałeś udział takim kursie/szkoleniu i możesz podzielić się z nami wrażeniami?

Marcin
@Xxx 24.07.2018 00:30

Gdyby firma byłaby dobra to by nie szukała by cały rok pracowników na portalu np. pracuj.pl . Winy nie szukałbym w pracownikach bo w końcu firma prowadzi rekrutacje i pracowników zatrudnia. Firma odpowiada za warunki pracy, za rekrutacje, za pensje, za premię , za produkty finansowe, za rozpoznawanie marki na rynku, za zatrudnianie kierowników regionalnych i Doradców klienta, a nie pracownik.

Xxx
@Marcin 12.08.2018 22:08

Masz dużo racji w tym co napisałeś. Jak zatrudnia się ludzi bez lub z niewielkim doświadczeniem, to trzeba stworzyć jeszcze takie warunki, aby mogli je zdobyć. Oczywiście odpowiada za to dyrektor sprzedaży. Przez większość czasu, gdy ja pracowałam w Oney, struktura organizacyjna firmy była trochę inna. Przynajmniej mam jakieś miłe wspomnienia

korona 1906

Firma porażka odradzam współpracę z nią. Prace często kończysz w tygodniu i w sobotę o 22, niedziele pracowałem od 9 do 20, lokalizacja placówek obrzeża miasta. Pensja porażka, pracownik Oneya może pozazdrościć zarobkom kasjerom w sklepów dyskontowych. Premie, przed podpisaniem umowy z Oneyem niech kierownik regionalny najpierw pokaże jakie wyniki finansowe mieli pracownicy w ostatnim okresie. Klimat w pracy porażki, nie znasz dnia ani godzin kiedy zadzwonią po ciebie do pracy żebyś kogoś zastąpił. Stosunek firmy do pracownika to prażaka na szkoleniach umieli wynająć pokój w hotelu na dwie osoby z jednym łóżkiem, takie standardy jakość . W pracy nosisz identyfikator z napisem Doradca klienta lub Doradca Finansowy a na umowie masz inne stanowisko wpisane. Rozwiązanie z brakiem klienta to jest latanie z ulotkami po sklepie wymagane przez przełożonych. Perspektywy rozwoju awansu, takie że sami twoi przełożeni uciekają z tej firmy. Przez 6 miesięcy współpracy z tą firmą miałem czterech kierowników i piątego w drodze .

Administrator

Co sądzicie o poziomie wynagrodzenia w ONEY POLSKA S.A.? Czy w ostatnim czasie uległ on zmianie?

Nik
@Administrator 31.03.2018 09:06

Nic nie uleglo ,dalej porazka

Monia

Ludzie omijajcie ta patologie szerokim łukiem, mobbing na kazdym kroku, ludzie z wyczerpania nawet tych nieudaczników nie siły podawać do sądu pracy, lepiej się zwolnic i pracować bez planów sprzedazowych, bo kredyty mają bardzo drogie z credit agricole. To jest zwykła akwizycja rozdawanie ulotek w markecie, ludzie się szybko zwalniaja bo za te marne pieniądze zaden gnój nie bedzie nam ciosał kołków na głowie!!

A.
@Monia 25.02.2018 17:22

Zgadzam się. Nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Wieczny mobbing i głupie komentarze ze strony kierownika. Codziennie słyszych, ze masz robić wyniki, bo pani kierownik chce dostać premię. Karzą oszukiwać klientów, sprzedająć najdroższe oferty. Wieczne tłumaczenie się dlaczego nie masz wniosków, samemu trzeba wychodzić na sklep i pajacować z ulotkami i balonikami, zeby pozykac klienta. Nie polecam nikomu i radzę omijać tą firmę szerokim łukiem. Można sie wykonczyć psychicznie pracując w tej pseudo instytucji finansowej!!

Jan Czuba

Nie polecam kart kredytowych w tym Para Banku szczególnie Auszan - Leura Merlin , to nabijanie ludzi w butelkę udzielają kredytu 5000 tys zł gdzie procent zamieniony jest na ubezpieczenie od raty spłacasz ratę od 5000 tyś 230 zł z tego para bank Oney odbija ci 80 zł niby na ubezpieczenie kredytu które nie działa uwaga , na oszustów banku Oney

Semi

ONEY POLSKA S.A. Punkt kredytowy Gdańsk Leroy Merlin oliwa. Na początku mojej pracy było super chciało się przychodzić do tej pracy a to klienci a to na sklepie fajnie spędzalo się czas. Z czasem praca tu stała się totalna masakra. Regionalny który nie interesował się osobami w punkcie i brakujacymi rzeczami które są potrzebne do pracy. Menadżerka która bardziej interesowała się Gdynia niż nami. Praca po 10-12 godzin 7 dni w tygodniu czynny punkt. Ty jak osób siedzisz dosłownie jak osiol bo wszyscy mają cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zero życia Ta jest praca jest dla ludzi którzy lubią się nudzić, rozdawać ulotki na sklepie ludziom. Albo chodzić na aktywna i namawiać ludzi na karte, ubezpieczenie lub gotówkę. Bo ty masz sprzedać to co chce firma a nie klient. Lubisz się nudzić i nic nie mieć z życia to ta praca jest dla ciebie. Za śmieszne pieniądze które nawet nie starcza do końca miesiąc. Pozdrawiam wszystkich którzy męczą się w tej pracy ja już się uwolnilam od tego wyzysku zrób to też.

Zostaw opinię o ONEY POLSKA S.A. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ONEY POLSKA S.A.