The Lorenz Bahlsen

Stanowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 843 ocen.

The Lorenz Bahlsen
3 843 6 1

Opinie o The Lorenz Bahlsen

Dominika

@anonymous, ja niestety nie mam żadnych informacji na temat pracy w firmie The Lorenz Bahlsen, więc niestety nic nie dodam na ten temat. Bazuję na informacjach, które dodają użytkownicy mający wiedzę na temat pracy w tej firmie, dlatego, jeżeli ktoś ma jeszcze coś do dodania na ten temat, to serdecznie zachęcam.

Dominika

@Bigfun, dziękuję za miłe słowa, jednak proszę, abyśmy wrócili do tematu przewodniego, czyli opinii o pracy w firmie The Lorenz Bahlsen, ponieważ nie potrzebnie skupiamy się teraz na mojej osobie, gdyż czytelnicy tego wątku oczekują innych informacji. Zachęcam do dalszej dyskusji na temat pracy w firmie The Lorenz Bahlsen.

Gorock
@Dominika 03.10.2018 09:40

Nie bądź taka skromna Dominiko, dobrze ci idzie.

anonymous
@Dominika 03.10.2018 09:40

Może Ty od siebie coś dodasz

Dominika

@Adrian, jaką decyzję podjąłeś w kwestii ewentualnego aplikowania do pracy w firmie The Lorenz Bahlsen? Napisz nam, dlaczego akurat to miejsce pracy Cie zainteresowało? Może słyszałeś coś na temat tej firmy, czym mógłbyś się z nami podzielić? @Ciekawska, staram się uzyskać, jak najwięcej informacji związanych z pracą w firmie The Lorenz Bahlsen, ponieważ, jak zresztą widzisz, wątek przeglądają osoby, które rozważają zatrudnienie w tej firmie, więc każda informacja jest dla nich cenna i pomocna.

Bigfun
@Dominika 26.09.2018 09:48

Jak to dobrze, że jesreś Dominika. Co ludzie by bez ciebie zrobili. Ratujesz świat, dzięki. Twój sposób moderacji zasługuje co najmniej na nagrodę Złotego Pióra. Dziękujemy.

Dominika

@Miodek, masz jakieś informacje związane z pracą w firmie The Lorenz Bahlsen, które mogą być pomocne dla osób, które rozważają w przyszłości zatrudnienie w tej firmie? Aktywnie przeglądasz wątek, dlatego chciałabym, abyś napisał coś na ten temat.

Ciekawska
@Dominika 19.09.2018 08:32

Ty to piszesz za free, czy ktoś za to jeszcze płaci?

Adrian

Ile firma oferuję na start dla operator? Chce wysłać swoją aplikacje, ale nie wiem czy w ogóle warto sobie zawrać głowę...

Leniwy
@Adrian 19.09.2018 14:34

Lepiej siedź w domu i odpocznij, po co się masz męczyć w pracy?

Dominika

@Neutrals, nie jest to żadne "zagajenie rozmowy" tylko dyskusja na temat tego, jak obecnie wyglądają aspekty pracy związane z pracą w firmie The Lorenz Bahlsen. Proszę, aby w tym temacie wypowiadać się tylko i wyłącznie na tematy związane z pracą w tej firmie.

Miodek
@Dominika 12.09.2018 10:17

Aspekty pracy związane za pracą?

Dominika

@Czesiek, tak czytam i w dalszym ciągu ponawiam moje pytania związane z poprzednim komentarzem w wątku opinii o pracy w firmie The Lorenz Bahlsen. Zakończył się okres wakacyjny, a wraz z nim większość pracowników w firmach wraca po urlopach wypoczynkowych do pracy. Jak wygląda ten aspekt w firmie The Lorenz Bahlsen? Wszyscy pracownicy wrócili już z urlopów?

Neutrals
@Dominika 03.09.2018 10:53

Ale nawijka, takie zagajenie rozmowy. Super!

Dominika

@Mietek, skąd u Ciebie przypuszczenia, że mogłabym to wiedzieć? Dlaczego zdecydowałeś się w taki sposób odpowiedzieć na mój post? Może Ty posiadasz informacje na temat pracy w firmie The Lorenz Bahlsen, którymi mógłbyś podzielić się z innymi użytkownikami forum? Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.

Czesiek
@Dominika 28.08.2018 12:54

Naprawdę, czytasz to co napiszesz?

Dominika

@Padlina, która część wypowiedzi według Ciebie to "bzdury"? Sprecyzuj, proszę, do której części wypowiedzi się odnosisz. @Pracownik, jakie głównie trudności mogą spotkać osoby, które zdecydują się na zatrudnienie w firmie The Lorenz Bahlsen? Jest to praca ciężka fizycznie, czy może w innym sensie pracownik odczuwa jej trudy? Wypowiedz się na ten temat. @bbbbbbb, jesteś nowo zatrudnioną osobą w firmie The Lorenz Bahlsen? Możesz napisać, jak wyglądała rozmowa rekrutacyjna na stanowisko, które zajmujesz? Przybliż przebieg całego procesu rekrutacyjnego, aby osoby, które przeglądają wątek na przyszłość miały zobrazowany wygląd tego procesu rekrutacji.

Mietek
@Dominika 20.08.2018 14:01

Już Ty tam wiesz, gdzie są bzdury

bbbbbbb

witam zaczynam pracę w Loenz pod Firmę idę. JEST ciężko

Pracownikfirmy

Dla mnie to już 14 lat w tej firmie (Oława teraz Stanowice), nie jest to też moja pierwsza praca, więc mam porównanie. Starzy pracownicy doceniają firmę i szanują tę pracę, chociaż nie jest łatwo. Ale mamy dowozy wypłatę i nadgodziny zawsze w terminie. Podwyżki też są co roku i dla mnie są uczciwe. Narzekają z reguły te osoby które są tutaj na chwilę i mają najwięcej do powiedzenia, chociaż często nie przepracowały nawet pełnego roku a firmy zmieniają jak rękawiczki. Jak mi się nie będzie chciało tutaj pracować to nie będę tego robić, po prostu. Szkoda, że coraz więcej nowych, którzy źle mówią o firmie, nie znając się na pracy ani na tej firmie. Przeżyłam tu gorsze i lepsze momenty i sądzę, że można trafić gorzej. Dużo osób wraca z powrotem, więc chyba nie jest tak różowo gdzie indziej.

Borsuk
@Pracownikfirmy 08.08.2018 21:44

Widze że Lorenz Bahlsen uratował Ci życie i nie wiesz że poza Lorenzen istnieje świat

Pracownik
@Borsuk 18.08.2018 14:02

W tym chyba nie ma nic złego są ludzie którzy nie tylko narzekają, ale widzą też rzeczy dobre. Ciebie to pewnie dziwi. Tak są pracownicy, którzy wracają i widzą świat poza tą firmą, ale jednak wracają. Pomimo tego, że praca jest trudna.

Dominika

@Dominik, nie chodzi o rozruszanie forum, a uzyskanie merytoryczny informacji na temat pracy w firmie The Lorenz Bahlsen. Myślę, że jest jeszcze wielu pracowników, którzy nie wypowiedzieli się w temacie mimo, że mają na pewno coś ciekawego do napisania odnośnie pracy w tym miejscu. @zodiak, czy Ty również brałeś udział w procesie rekrutacyjnym organizowanym przez firmę The Lorenz Bahlsen? Udało Ci się otrzymać pracę w tej firmie? Przedstaw, proszę, swoje doświadczenia z tym związane. @Benzen, możesz przybliżyć, jakie konkretnie obowiązki miałeś w firmie The Lorenz Bahlsen?

Dominik
@Dominika 08.08.2018 08:51

Ale - po co?

Benzen
@Dominika 08.08.2018 08:51

Proszę o wyrozumiałość, nie powinienem takich podawać szczegółów. Byłbym wdzięczny rozpoznany w mgnieniu oka ????

Benzen
@Dominika 08.08.2018 08:51

Przepraszam za poprzednia wypowiedź, auto korekta. Nie powinienem podawać takich szczegółów. Byłbym rozpoznawalny. Pozdrawiam

Flak
@Benzen 08.08.2018 14:21

Czyli kolejny anonimowy bohater, najlepiej napisać bezpodstawne głupoty na forum. Taka polska mentalność internetowa.

Benzen
@Flak 08.08.2018 16:46

Bystre spostrzeżenie. Na tym polega wolność wypowiedź w Internecie. Te forum służy do wymiany własnych poglądów, opinii. Owszem zdarzają się też frustraci. Gratuluję chęci zmarginalizowania rozmowcy. Pozwalam sobię na cytat wpasowany do tej konwersacji." Czyli kolejny anonimowy bohater, najlepiej napisać bezpodstawne głupoty na forum. Taka polska mentalność internetowa." Flak. Pozdrowienia śle Benzen.

O3tany
@Benzen 17.08.2018 22:21

Ale mądre rzeczy piszesz, aż miło poczytać.

Dominika

@Dominik, po to, aby osoby, które przeglądają ten wątek miały dostęp do przejrzystych i merytorycznych informacji na temat pracy w firmie The Lorenz Bahlsen. @Benzen, również pozdrawiam. @Pracuś, możesz napisać szczegółowo, jakie w ostatnim czasie nastąpiły zmiany w firmie The Lorenz Bahlsen? Wspominasz o podwyżkach, możesz napisać jak dokładnie kształtuje się poziom tych podwyżek? Każdy z pracowników otrzymał zwiększenie wynagrodzenia, czy tylko pracownicy na jakimś konkretnym stanowisku? Uzasadnij swoją wypowiedź. @Pracownikfirmy, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie The Lorenz Bahlsen. Czy możesz napisać coś więcej na temat atmosfery pracy, która panuje w tej firmie? Jak wyglądają relacje pomiędzy pracownikami, którzy pracują w tej firmie? Zachęcam do dalszej aktywności w wątku.

Padlina
@Dominika 14.08.2018 13:57

....bzdury!

Lolek

Jest OK! U Krzysia jest spoko

j 23

Dlaczego obrażasz nowych pracowników , myslisz że jesteś najlepszy bo pracujesz 14 lat, zastanów sie co piszesz, bo zaczynałeś też jako nowy

Borsuk

Sprawa rekrutacji do pracy w lorenz bahlsen , na początku pięknie , ładnie pózniej zaczynaja kręcić tzn.czekać na odpowiedż, kierownik nie ma czasu, itd, wszystko po to bo grają na zwłoke a w tym czasie prowadzą rozmowy z innymi osobami , a ludzie niech sobie czekają im się nie spieszy oni prace mają, zamiast odrazu powiedzieć czy kogoś przyjmą czy nie przyjmą , zachowują się gorzej niż małe dzieci , nie obchodzą ich ci co prace pilnie potrzebują bo nie mają za co żyć i nakarmic swoje rodziny.Szkoda czasu i nerwów na te rozmowy rekrutacujne lepiej odrazu poszukać czegoś innego, gdzie nie kłamia i oszukują ludzi.

zodiak
@Borsuk 31.07.2018 14:10

To prawda nie polecam nikomu starać się w Lorenz o prace. Sami nie wiedzą kogo szukają, szkoda czasu.

Znawczynitematu
@zodiak 01.08.2018 19:09

Dobrze, to znaczy że szukają tych właściwych, a nie łykają wszystkuch z rynku jak popadnie. Byle się potrafił podpisać. W dzisiejszych czasach to dużybplus dla firmy.

zodiak
@Znawczynitematu 02.08.2018 17:20

Co w tym dobrego , wybierają , szukają nie wiadomo kogo , najlepiej niech sami staną przy maszynie 8 godzin i pracują , niech sami pokaża co potrafią jak nic im się niepodoba.

Miodek
@zodiak 03.08.2018 14:37

Sądząc po błędach jakie sadzisz, chyba zrobili dobrze.

nico
@Miodek 03.08.2018 21:36

Uważaj żeby z Tobą coś nie zrobili

Benzen
@Borsuk 31.07.2018 14:10

Daj sobie spokój z tą firmą. Pracowałem tam wiele lat. Nie była to produkcja. Problemem moim zdaniem jest zbyt ambitne czasem "wykształcone" pokolenie exela. Tabelka, cyfry, szacunki obrotu na kwartał. Dodaj sobie silne ego niektórych pracowników liczących na splendor, fanfary i te 50 zł brutto więcej od Ciebie przy podwyżce i już zacznie Ci się nieco klarować sytuacja w firmie. Pomysły osób decyzyjnych niższego szczebla to kwintesencja, nie przyjmowania informacji, braku samodoskonalenia, pychy i momentami złudnego wrażenia nieomylności. Zapomnij o racjonalnych decyzjach. Zdroworozsądkowym podejściu do problemu. Ważne kto z kim dobrze żyje. Pewne patologiczne zachowania których byłem świadkiem nie jednego by wprowadziły w osłupienie. Pochwalę dział na którym pracowałem za to, że w tej chwili moje nowe zajęcie w nowej firmie wydaję mi się czymś niesamowicie przyjemnym i podnoszącym morale, w porównaniu do tego z czego odszedłem. Pozdrawiam

Arkusz
@Benzen 08.08.2018 01:00

Tyś chyba z tego „exela” wypadł.

Pracuś

Kiedyś w Bamie było fajnie, teraz to dali nawet nędzne podwyżki płac. Ja odejdę z Bamy.

Hydraulik

Ja jestem zdania, że przy obecnej sytuacji na rynku pracowników, wszystko zależy tylko ode mnie. Jak mi się nie będzie podobać to sobie zmienię pracę. Jak mam jakieś żale to mówię i odchodzę. Tyle!

Dominika

@Thebesciak, jak ocenisz poziom planów do zrealizowania, które narzuca pracownikowi firma The Lorenz Bahlsen? Czy po zrealizowaniu planów można liczyć na jakieś premie lub bonusy? Co w przypadku, gdy nie uda nam się wykonać założonego planu? Opisz, proszę, jak to wygląda. @RUDA, 23 lata w jednej firmie to staż godny pozazdroszczenia, gratulację! Przez ten czas, który spędziłaś w firmie The Lorenz Bahlsen udało Ci się awansować na wyższe stanowisko? Możesz w przybliżeniu opisać, jak toczyła się Twoja kariera zawodowa w tej firmie?

Dominik
@Dominika 01.08.2018 09:04

Ruch w biznesie spada, sezon ogórkowy, trzeba ludzi trochę rozruszać na forum?

Ciekawski

Jak tam nasz Hyży chips? Sprzedaż mu idzie?

Thebesciak

Ja plan robię i nie narzekam, klienci latem dopisują, pogoda ładna to towar idzie

najlepszak
@Thebesciak 27.07.2018 06:23

Ja mam 300%

Dominika

@Wku..., bardzo proszę, o zachowanie kultury wypowiedzi na forum gowork.pl. Komentarze wulgarne są niezgodne z panującym regulaminem forum, z którym zachęcam się zapoznać https://www.gowork.pl/regulamin Napisz, proszę, bardziej szczegółowo swoją opinię na temat pracy w firmie The Lorenz Bahlsen. W chwili obecnej, Twoja opinia jest bardzo niespójna i trudno zrozumieć co chciałaś przekazać swoim komentarzem.

RUDA
@Dominika 26.07.2018 21:05

Praca jest OK jak to się" mówi wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"są dni spokojne i nerwowe ale niektórzy by chcieli NIC NIE ROBIĆ I ZAROBIĆ .Pracuję już ponad 23 lata w tej firmie niektórzy są WYNOŚLI ale to wynika z charakteru człowieka i trzeba to tolerować więcpolecam tę firmę żeby rozpocząć swoją karierę zawodową

Wkurwiona

Lorenz to (usunięte przez administratora) firma oczekująca (usunięte przez administratora) wie czego ZNAKI SOBIE ZRÓBCIE a nie jak już ktoś coś zrobi to Wy mówicie ze są takie a nie inne zasady żenada

Dominika

@Buntownik, jesteś w trakcie rekrutacji do pracy w firmie The Lorenz Bahlsen? Możesz napisać coś więcej o tym na jakim etapie jest obecnie Twoja kandydatura? Może jesteś już po rozmowach z pracodawcą i lada dzień rozpoczynasz pracę? Opisz, proszę, jak wygląda Twoja sytuacja.

Buntownik

Ile planu wyciągacie w nowoczesnym, ja idę na 100%?

Gość
@Buntownik 14.07.2018 11:16

130

Dominika

@anonymous, dziękuję za odpowiedź. Jeżeli chodzi o dodatek w postaci samochodu do dyspozycji to, czy pracownik może swobodnie poruszać się autem służbowym w dni wolne od pracy? Pracownik jest w jakiś sposób rozliczany przez firmę The Lorenz Bahlsen z paliwa, które wykorzystał w trakcie korzystania z samochodu w celach prywatnych? Napisz, proszę, jak to wygląda szczegółowo.

Wiercibrzuch

Natomiast bonusy są w bonusie.

Dominika

@Gość a jak wygląda sytuacja z dodatkowymi, pozapłacowymi benefitami? Orientujesz się jak wygląda kwestia z aktualnymi rekrutacjami, czy obecnie są prowadzone? Daj znać, wielu osobom się przyda ta wiedza.

anonymous
@Dominika 29.05.2018 16:48

benefitów raczej brak tylko na Święta Bożego Narodzenia dodatkowy bonus ale jak złożysz dokumenty opieka medyczna i pakiet sportowy za dość wysoką jak na rynek opłatą, auto i telefon do dyspozycji za niewielką opłatą. tak to wyglada

Gratis

Gratisy są gratis:-)

Kuba

Jakie wyposażenie otrzymuje przedstawiciel handlowy?

Sreler
@Kuba 14.05.2018 10:56

Hoje wypoosażenie, hojne

Gość
@Kuba 14.05.2018 10:56

Ford S-max bez GPS iphone 7 hehr

Zostaw opinię o The Lorenz Bahlsen - Stanowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie The Lorenz Bahlsen