The Lorenz Bahlsen
3 984 6 1

Opinie o The Lorenz Bahlsen

kil

Od kiedy obiecana podwyżka i jaka kwota?

By żyło się lepiej
@kil 12.01.2019 18:31

A kto ją Tobie obiecał............ chyba PiS.

loib
@By żyło się lepiej 12.01.2019 18:44

Była mowa o podwyżce w ankieice, która dostaliśmy

Jaa
@kil 12.01.2019 18:31

Podwyżka cen chyba :)

Joanna
@loib 18.01.2019 21:48

Możesz nieco więcej opowiedzieć o tych ankietach? Czego one dotyczą i jak często są prowadzone? Rozumiem, że pracodawca podaje w nich również nowe informacje, czy poza podniesieniem wynagrodzenia planuje też inne zmiany, które będą dobre dla zatrudnionych osób?

uptu

Witam Nie wierze najpierw redukcje zwolnienia a teraz P H szukaja ? rozwijacie sie pogratulowac czy ludzie sami odchodza zanim okret utonie ???

all
@uptu 20.01.2019 20:08

PH to tylko na zastępstwo szukają

Paweł

Praca jako oks. Jak duży teren i ile PH pod sobą. Jaka podstawa i jaka premia. Ogólnie srednio ile można zarobić Jakie auto sluzbowe

Karczma "U BORSUKA"

Będą podwyżki znaczące ale na kasie w bierdonce. W Lydlu też się szykują może bahlsena zmotywuja. Wróble cwierkaja że nowe smaky się pojawiaja. Kazdy kto tony ziemniaka sprzeda dostanie na zakup chleba. Wypłata będzie znacząca za stawianie wieży bez końca, tu jedna tam dwie aż pracować się chce. Po pięciu miesiącach wstawiania przyjdzie pora oklejania. Każdy zapas naklejek dostanie i jazda Panie.

Karczma
@Karczma "U BORSUKA" 20.01.2019 10:23

Karczma u borsuka nie przynosi dochodu i zostanie zamknięta przy dogodnej sytuacji,może będzie dalej działać ale już bez borsuka

IZA

UWAGA! MAM DLA OSÓB Z MARKETINGU I OSÓB ZARZĄDZAJĄCYCH TO FIRMĄ BARDZO CENNĄ RADĘ- INFORMACJĘ.JAK JUŻ WIEMY W NIE DŁUGIM CZASIE ZOSTANĄ WPROWADZONE DO SPRZEDAŻY KOLEJNE NOWOŚCI. PROPOZYCJA MOJA JEST TAKA ,ABY OBKLEIĆ JE W DWUPAK JUŻ W MAGAZYNACH W STANOWICACH TO BARDZO UŁATWIŁO BY PRACĘ PH ,A TYM SAMYM MOŻNA BY BYŁO ŁATWIEJ ZAPANOWAĆ NAD KOSZTAMI . CHYBA ,ŻE ZOSTAŁO TO JUŻ ZAPLANOWANE NA 11-12.02.2019 SPOTKANIE PT. RODZINNE OBKLEJANIE .

niepotrzebny
@IZA 15.01.2019 20:37

A to juz wtedy my nie będziemy już potrzebni zupelnie

Ten

Jak bez rds to i 3 od nowoczesnego pewnie też do likwidacji?bo lalus i pijarowiec. Popieram,zupełnie nie potrzebny,nic nie wnosi do organizacji,ale tysięcy można zaoszczędzić

trzeźwy
@Ten 12.01.2019 22:24

Prośba nie pisz po spożyciu , bo jak cie odstrzelili to pewnie mieli powod

Ktokolwiek
@trzeźwy 15.01.2019 00:26

Zobaczycie nie rzucam słów na wiatr,stanowisk rds nie będzie a kto obejmie to niech liczy się z wygaszeniem,dotyczy 3 stanowisk

123

Szczecin, co wy chcecie od Jurka, on z nie jednej dziurki chleb jadł a poza tym to protegowany Michała ,także nie do ruszenia

Jacek

Likwidacja stanowisk rds, zwolnili dzisiaj jednego,drugiego nie mogą bo na pomostówce ,potwierdzały się wpisy,jeszcze 3 oks i porządek ,potem znowu za nas sue zabiora

123
@Jacek 10.01.2019 21:42

Nie likwidacja stanowiska tylko gościu był nałogowcem,będzie nabór na to stanowisko.

Szczecin

Ja i moi koledzy chcą przyłączenia do innego oks,nie chce rozwijać tematu bo to temat rzeka albo morze

Fiord

Naszego borsuka dawno powinni zwolnić bo nie pomaga tylko przeszkadza bo na niczym się nue zna,a jak ma pomostówkę to niech zwolnią go ze świadczenia pracy

Twardziel

PH, cały czas płaczą i narzekają, góra ma to wszystko w głębokim poważaniu, a firma cały czas się gwałtownie kurczy, tak trzymać.........

Ja
@Twardziel 30.12.2018 19:04

Jesteś mięczak albo płaz,a nie twardziel,płaczka która sieje ferment

fox

A z jakiej racji mam przychodzić w soboty i między świętami? To firma zwolniła ludzi i przestała płacić na sklepach, o wprowadzeniu URO nie wspominająć... . Brakuje w tabelkach? Wasza wina i tylko wasza, a Niemiec będzie zły :)

Abc

PANOWIE, czy to prawda że OKRĘG JASKOLSKIEGO ma od 24 do końca roku wolne.

ZUS
@Abc 14.12.2018 16:45

POLSKA ZACHODNIA WOLNE OD 21.12 DO 02.01 NIE INACZEJ

Ciekawy że wschodu
@ZUS 15.12.2018 07:54

Odrabiacie coś w którąś sobotę?

qwerty
@ZUS 15.12.2018 07:54

Dziś pracowaliśmy, a mało tego to idziemy do pracy po świętach. Po moim wpisie chciałbym bardzo przeprosić szanownych Panów z Radomia ale niestety zostaliśmy tak poinformowani od ...... zostawię to dla siebie. Mam nadzieję że Panowie mnie rozumią jak dostalismy takie info. Tak patrząc po wpisach odnośnie waszej pracy między świętami to już wszystko jasne. Chyba będzie ciężka rozmowa z ................

zus
@qwerty 15.12.2018 14:44

nic nie odrabiamy od 21 do 02.01 wszyscy na urlopach z resztą między świętami i tak nikt nie wywiezie towaru bo hurtownie u nas stoją bo z samymi chipsami nikt nie pojedzie . ......................................A zawsze jest l4.

aaa
@Ciekawy że wschodu 15.12.2018 13:39

Nie odrabiamy, nie ma sensu. Większość dostaw nie dojedzie, lub zostanie anulowana po nowym roku

Crunch

Radom ma od piątku 21.12 wolne aż do 02.01 a ty napewno pracujesz bo nie myślisz aby wyjść z jakąś dobrą inicjatywą tylko narzekasz

QWERTY

Bardzo gorąco pozdrawiam szanownych Panów PH HAHAHAHA z okręgu RADOM, za bardzo aktywny wkład oraz rozwój naszej kochanej firmy. Podobno Panowie zaproponowali że pojadą w sobotę jako dodatkowy dzień w celu podciągnięcia wyniku w grudniu. Dzięki Panom ma przyjemność oraz pół polski pracować w sobotę. Jesteśmy bardzo zadowoleni i zmotywowani to ostrej pracy. Ja okręg Radomski chce przydziobać i wylizać pięknie (usunięte przez administratora) RDS to proszę bardzo, tylko nie kosztem NAS I NASZYCH RODZIN DZIOBAKI. WSTYD

Family
@QWERTY 13.12.2018 19:07

Proponuję QWERTY znaleźć w pobliżu kawałek tępego i ciężkiego narzędzia i walnąć się nim w ten swój pusty sagan. A jeśli nie znasz powodów ODROBIENIA dnia w sobotę to jesteś głupszy niż ustawa przewiduje. Pozdrawiam pozostałych - myślących PH.

Radom
@QWERTY 13.12.2018 19:07

Butelke niech postawi dla szefa i odwoła prace he he w sobote he he

NN
@QWERTY 13.12.2018 19:07

Do QWERTY: w sobotę niektórzy z nas pracują ale mamy za to wolny piątek 21.12.2018 ... więc kolego zanim coś napiszesz dowiedz się konkretów, nie będę tutaj wyjaśniał, że jest to z korzyścią dla nas ????

Adekwatny

Czytając Wasze wpisy..drodzy koledzy Przedstawiciele, zostałem zmuszony odpisać choć nigdy tego nie robię na tego typu forach. Obserwuje całą sytuację z drugiej strony i uważam że cały ten "hejt" na warunki pracy w firmie jest zupełnie bezpodstawny. Argumentacja: zarobki przedstawicieli wynoszą obecnie min. 4tyś. netto. Czy to jest zła wypłata? Biorąc pod uwagę pełne opodatkowanie i wszystkie składki przedstawiciele zarabiają ponad 6 tyś. brutto. Zapytajcie swoich kolegów z innych firm jak wyglądała płacę u nich, jak wygląda sprawa składek itp.Myślę że jeżeli porównacie sobie warunki panujące w naszej firmie oraz w innych z branży spożywczej to będziecie mieć obraz tego że jednak Lorenz nie jest taki zły. Drugi argument to rodzaj wykonywanej obecnie pracy. Chyba każdy zdaje sobie sprawę, że praca na vanie a obecna to zupełnie inna praca. Praktycznie brak pracy fizycznej która ogranicza się obecnie do postawienia standu lub ułożenia towaru na półce co również jest i tak przełożone na pracowników sklepów. Praca jaka wykonujecie jest naprawdę bardzo dobrze wynagradzane i myślę że każdy z was odczuł zmiany po mimo wszystko ciężkiej pracy fizycznej na vanie. Dla porównania: zobaczcie jak pracują konkurenci z frito czy też firm z napojami i piwem..to jest zupełnie inny rodzaj pracy. Jeszcze jedna rzecz: każdy z was ma podpisana umowę która w świetle prawa może w każdej chwili rozwiązać. Nikt nikogo na siłę nie trzyma i uwierzcie mi rynek pracy jest obecnie bardzo przyjazny pracownikom i nie stoi nic na przeszkodzie żeby pracę zmienić. Jeżeli uważacie że ta praca jest tak zła to trzeba ja po prostu zmienić i tyle w temacie. Jeżeli wasi koledzy którzy zostali zwolnieni, odnaleźli się na rynku pracy to też Wam się uda. Może kiedy zobaczycie jakie obecnie panują warunki pracy w innych firmach to docenicie to co obecnie jest w Lorenz. Kończąc mój wpis chciałbym tylko nawiązać do wspomnianych nowości które nie rotuja i leżą na półkach. Drodzy, tak działa każda licząca się firma. Szukamy nowości bo bez tego firma stoi w miejscu. Czasami trafimy z nowością a czasami nie ale tak wygląda rynek , że trzeba non stop szukać nowych rozwiązań. Pozdrawiam wszystkich rzetelnie pracujących i mam nadzieję że mój wpis trochę otworzy oczy niektórym z tego forum. Pozdrawiam i życzę dużo prezentów na Mikołaja.

Xxx
@Adekwatny 06.12.2018 08:26

He he he .....

adekwatny do czego !
@Adekwatny 06.12.2018 08:26

4 netto to widziałem rok temu !!!!! a to na rękę wam jakby się ludzie sami się zwolnili nie płaćcie odpraw. Poza tym skoro zostawiliście najlepszych a marudy odeszły,więc co się stało że was krytykują !!!!!!! Utnijcie zarobki sobie o 1/4 i zobaczymy co sobie będziecie myśleli !!!!

123
@Adekwatny 06.12.2018 08:26

Porozmawiajmy na argumenty ,tu nie chodzi tylko o narzekanie. Jesteśmy częścią tej firmy i martwimy się o nią. To my świecimy oczami na sklepach gdy klienci pytają: kto to wymyślił (chodzi o nowości),zgoda one muszą być, ale mam wrażenie że pracują u nas sabotażyści z konkurencyjnych firm. Spójrzmy wstecz URO -totalna porażka,WZ ciosane rotacja znikoma a brniemy w następny smak, nowe mieszanki studenckie-od dwupaka do dwupaka, krakersy kieszonkowe- cena cztery razy wyższa niż konkurencji(w przeliczeniu na kilogram), edycja muzyczna-sprzedawał się tylko hotwings pozostałe dwa tylko dwupak. Ile razy można nie trafiać? Pomóżcie nam, żebyśmy byli dumni z pracy w LORENZ a nie słyszeli za plecami ,,co znowu kleisz dwupaka'', wyprodukujcie jakiegoś hiciora, tak żeby fabryka nie wyrabiała z produkcją, bo jak na razie marka Crunchips mocno podupadła i trzeba zwiększyć zakup pasków 1+1. Powodzenia.

loib
@Adekwatny 06.12.2018 08:26

Bardzo nieładna manipulacja Panie adekwatny. Po pierwsze: 4 tys netto zarabiają jedynie pracownicy, którzy mają wysoki dodatek, pozostali zarabiają w okolicach 3,5 tys, a po wprowadzeniu 80% progu to będzie jeszcze mniej. Po drugie: Dlaczego porwnujesz naszą firmą z pozostałymi na rynku, a nie nawiążesz do kłamliwej deklaracji z Poznania, gdzie usłyszeliśmy, że nie będziemy zarabiać mniej? Co do firm działających na rynku, owszem są takie, które płacą 3 tys, a są takie, które płacą 5 tys, żadna jednak nie wymaga 20 wizyt tak ja u nas i czas pracy jest liczony od momentu wyjazdu z domu, a nie od 1 sklepu- jak u nas. Po trzecie: Wyobraż sobie, że Twoja pensja spada o 20 procent, gdzie masz zaplanowane wydatki, kredyty i plany wakacyjne, Przyjąłbyć to z uśmiechem na twarzy? Przy wspomnianej wcześniej deklaracji, że zarobki nie zostaną zmniejszone. Po czwarte: Oczywiście, możemy zmienić pracę i możemy trafić gorzej, ale to nie powód aby siedzieć cicho w sytuacji, gdy ktoś nas okłamuje. Po piąte (ostatnie): Firma powinna wprowadzać nowości aby się rozwijać, ale wytłumacz mi, w jaki sposób firma się rozwija, skoro 90 PH otrzymuje po 2 palety URO na głowę do rozdania za darmo na sklepy? Nie wpsominając o towarze, który "skiśnie" na magazynie- przecież to setki tysięcy zł wyrzucone w błoto, bo ktoś niekompetentny, wprowadza chorą ilość, ohydnego towaru. Pozdrawiam i rówież życze wesołego Mikołaja

janusz
@Adekwatny 06.12.2018 08:26

Pozdrawiam

poszkodowany
@Adekwatny 06.12.2018 08:26

Adekwatny!!!! to obrzydliwe kłamstwo ze PH zarabiają min 4000 netto!!! Pracuję w firmie prawie 11 lat na vanie zarabiałem między 3800-4200pln ad kiedy weszła zmiana na preseling nie zarobiłem więcej niż 3800 netto to przy wykonaniu planu sprzedażowego i zadań na 120%. Teraz po wprowadzeniu progu 80% sprzedam tyle co wcześniej i nie dostanę za sprzedaż ani grosza bo próg minimum jest większy niż do niedawna plan 100%. To jest powodem nie zadowolenia pracowników

Aby do wiosny.
@Adekwatny 06.12.2018 08:26

Drogi Kolego, skąd te psalmy pochwalne odnośnie vanselingu przecież zawsze dyrekcja ,marketing itp. powtarzał że ph to letnie,nieroby i inne takie.A co do opodatkowania i itp.to żyjemy w Europie a nie w Afryce i łaski nie robicie.......

zawiedziony
@Adekwatny 06.12.2018 08:26

Jeśli piszesz, że zarabiamy minimum 4 tys. to faktycznie muszę szukać pracy jak radzisz bo ja niestety zarabiam średnio 3.5- nie minimum. Jeśli chodzi o nowości to faktycznie muszą być wprowadzane na rynek ale dlaczego wszystkie nowości są takim niewypałem?Ostatnia nowość jaka "wypaliła" to były paluszki ekstra cienkie"- dobrych parę lat temu. Najlepsze to jest pózniej to , ze po edycji limitowanej dostajemy emaila od marketingu jak te edycje limitowane podwyższają sprzedaż( a jak jest każdy widzi). Jedynie mogę pogratulować szybkiej decyzji o wycofaniu uro. Miłych świąt

Bylyph

Koledzy Ph ja załapałem się na zwolnienia końcem wakacji. Teraz inni mówią "szkoda że na mnie nie padło". Jeśli chodzi o zarobki to w styczniu pokażcie swoim oks-om pity za 2018,2017,2016 i zobaczycie jak sięgnęli do waszych kieszeni. Jeśli ktoś uważa że 4 tys na rękę za tą pracę to dużo to mu odpowiem że szału nie ma. Bo to pH twórzą tą firmę w detalu a nie oksi którym się zabierze 500zł to i tak ich nie uderzy po kieszeni a pomoc z ich strony praktycznie zerowa. Największy problem w tym wszystkim jest taki że pH są zakładnikami swojego losu. Żaden się sam nie zwolni bo szkoda mu odprawy a druga strona to wykorzystuje i obniża wam wypłaty.

Nowoczesny

U nas podobnie,wiadomo oszczędności gdzie szukać

Morze

Panowie,pisze z nad morza,osiągamy coraz lepsze wyniki i sami się motywujemy od czasu kiedy nie wtrąca się do nas Michał który nic nie kuma od ponad roku,dobrze ze śpi nasz borsuk bo przynajmniej nie przeszkadza.Tak wogole to po co on jak i tak go nie ma.Szukacie oszczędności?

Dragon

Panowie i Panie z biura uwielbiają tabelki. Popatrzcie proszę na zarobki i na różnice w zarobkach w porównaniu z np okresem sprzed 2 lat. Przestańcie kłamać, że zarobki ponad 4 tys zł.

nie narzekam

Mam dodatek 260 zł i 4 tys. nigdy nie przekroczyłem a plany listopad ponad 160 tys.

Zzz

Ja mam nieco ponad 300zł a plan średnio 160 tyś. Jak zrobię wszystko to wypłata 4000 max. (usunięte przez administratora)

DODATKI

ADEKTATNY SKORO WSZYSCY ZARABIAJĄ PO WYŻEJ 4 TYŚ. TO GDZIE TY TY PISIORZE JEST MOJE MINIMUM 600 ZŁOTY GDZIE PYTAM . JA I MOI TRZEJ KOLEGÓW Z ODDZIAŁU NIE MAMY W OGÓLE DODATKU JAK TO JEST

DODATKI

JAK WYSOKIE MACIE DODATKI PISAĆ

@pracoholik mateus

Kolego Adekwatny! Sprawdź jaki poziom wykonania w listopadzie mieli koledzy z tymi dużymi dodatkami 1500-2500. Mogli spokojnie zrobić minimum,resztę zostawić na grudzień a nawet jakby noga im się powinęła to i tak zarobią więcej niż Ci bez dodatków a robiący wszystko na 100-120%....

Ciekawy
@@pracoholik mateus 06.12.2018 22:23

Przepraszam,ale prawdą jest ,że PH mają takie dodatki w 1500-2500 bo................ja mam 500 zł i myślałem że to max .

@pracoholik mateus
@Ciekawy 07.12.2018 16:33

Mam podobnie,tylko głupi przypadek sprawił,że się dowiedziałem.....

@pracoholik mateus

Do Adekwatnego! Drogi Kolego! Masz dużo racji w tym co piszesz,tylko cały czas słyszymy,że tworzymy nową organizacje. Wobec tego PH powinni być wynagradzani jednakowo,a nie poróżnieni poprzez wysokość dodatków, które zostały obliczone za pracę w poprzednim systemie. Ciekaw jestem ilu z tych PH z wyższej półki dalej by chciało pracować za mniejsze pieniądze. Myślę,że każdy rozumny człowiek chce nadal pracować w firmie,ale też nie kosztem kolejnych obniżek pensji. Nowości były, są i będą. To nie podlega dyskusji. Rozumiem Kolego,że jesteś kimś ważnym,więc może sprawisz to,że zaczniemy wszyscy zarabiać powyżej 4 tyś na ręke,bo praca w Lorenz to jest prestiż ..........

smutny

Panowie zarządzający, jeżeli czytacie ten wpis, to proszę odpowiedzcie. Dlaczego okłamaliście nas mówiąc w Poznaniu, że nie będziemy zarabiać mniej? Zarabiamy od 300-800zł mniej ( Mój zespoł). Ceny w sklepach rosną, a Wy robotę od zwalnianych ludzi jeszcze przerzucacie na nas.\... Teraz gdy weszło 80% i ktoś pójdzie na urlop lub L4, to dostanie samą podstawę, czyli niecałe 3 tys na rękę. 12 lat pracuje w firmie, a takiej kasy słabej jeszcze nie było. Ładnie nas (usunięte przez administratora)....

Dyskryminowana
@smutny 05.12.2018 20:49

Są też Panie Zarządzające

PLAN 100%

ŁO ...... JEST PRZELEW ....STARCZY NA KARCIE.... STARCZY NA 3 KG ŚLEDZI ....

Cena z kosmosu
@PLAN 100% 03.12.2018 21:40

i buteleczke 0.7l

Dragon

Kiedy przelew na edenreda?

Hlap
@Dragon 29.11.2018 16:34

Jak Kaufland przeleje transzę za towar.

Cena z kosmosu
@Dragon 29.11.2018 16:34

Juz jest dziś przyszedł przelew

Brokatowy
@Dragon 29.11.2018 16:34

No i tylko to się dla Was liczy...

Papierz
@Brokatowy 30.11.2018 19:14

No niestety teraz każdy grosz się liczy bo coraz gorsze zarobki

Joanna
@Cena z kosmosu 30.11.2018 09:54

Widzę, że wypowiadasz się z perspektywy osoby pracującej obecnie w The Lorenz Bahlsen. Co mógłbyś poradzić osobom, które myślą nad aplikowaniem do pracy w tym miejscu? Polecałbyś, odradzał? Co przemawia na korzyść tego pracodawcy?

Cena z kosmosu
@Joanna 02.12.2018 00:14

Kolego dobre czasy ta firma ma juz za sobą . Niestety pracownik juz jest nie szanowany a zastraszany przez kierownictwo . Omijaj bokiem firme a tak na powaznie to max 5 lat jej jeszcze dajemy

Czas pracy tableta

Andrzej liczyłem na Ciebie !!! Miałem nadzieję że wprowadzisz jakieś pozytywne zmiany ,a tobie się nic nie chce. Popełniliśmy błąd dostałeś zbyt wysoka podstawę za dużo zarabiasz i to Cię demotywuje & Zmienimy

Zostaw opinię o The Lorenz Bahlsen - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie The Lorenz Bahlsen