The Lorenz Bahlsen

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 970 ocen.

The Lorenz Bahlsen
3 970 6 1

Opinie o The Lorenz Bahlsen

Lorenzik

Maciek, co z tego, że czytasz? Widzę, że problemy w większości rozpoznane, ale nie mogę zrozumieć tych SZFÓW - to coś nowego? Jeżeli jesteś faktycznie pracownikiem, a do tego dyr. to brawo.

Maciek

Czytam co piszecie . Wiem ze w szfach pęka centrala od pracowników-zmienimy, Wiem jak pracują działy i po ile godzin-zmienimy, Wiem,jakie inwenty nie działają i kto za nie odpowiada-zmienimy, Wiem,ze zastanowić się należy nad stanowiskami rds-zmienimy, Wiem,ze okręgi oks jeszcze należy scalić -zmienimy, Wiem,ze znowu odejdą sklepy do obsługi centralnej-rozumiecie-zmienimy , Wiem,ze kam maja za mało sieci-zmienimy, Wiem,że okam należy scalić ...-zmienimy, Wiem,ze macie związane ręce w sieciach-rola Janka-zmienimy,itd, Po to jestem,Pozdrawiam

qwerrt

qwerrt 16.10.2018 19:07 @Ciekawski George 16.10.2018 07:38 Mają być zmienione szaty graficzne śmierdziuchów na bardziej wyraźne i czytelne. Podobno do lutego będziemy się bujać z nimi. W sumie na 25-lecie firmy Pani Alinia P i jej ludzie zrobili to co tylko potrafią - cegły Nawet jak ktoś by mi dawał nagrody za wymienienie chociaż małego sukcesu ich pracy nad Crunchipsem w ostatnich latach to próżno szukać. Po takiej wpadce to Pani Alina POWINNA PODAĆ SIĘ DO DYMISJI Na 25 lecie to się robi TAKIE PETARDY na sklepy że aż zaplecza pękają od naszego towaru a nie k......wa ekspozycje stałe z disp gdzie rotacja 3 paczki na 2 m-ce WSTYD.

Prtok
@qwerrt 16.10.2018 19:10

Na 10 do pracy,o 16 już po pracy,ze 20 koła przytuli i po co się gimnastykować ,a i jeszcze ze 40 minut w kantynie i godzinę czy dwie na plotkach-każdemu życzę takiej fuchy

anonim

(usunięte przez administratora)

Janusz

Znałem (usunięte przez administratora) kilkanaście lat i moim zdaniem, to co napisałeś jest nieuprawnione, to totalna bzdura. Grabarze są w Sadach, zadowolony z ciągłego pasma "sukcesów" zarząd, z Cukiernikiem i(usunięte przez administratora) na czele. Pozdrawiam wszystkich PH, którzy zostali ......

Kosmaty
@Janusz 06.10.2018 18:02

Gluchy ty odpoczywaj i nie wtracaj sie

Janusz
@Kosmaty 06.10.2018 22:36

Każdy ma prawo do własnego zdania i własnej opinii, tym bardziej, że pracowałem w LSW 26 lat. Jestem fanem anonimowych bohaterów internetu....

sloik
@Janusz 07.10.2018 14:35

ty pracowales -- haha caly czas pozorowales prace i robiles boki , a teraz odciety od zloba narzekasz - wstyd

Bratek
@Janusz 06.10.2018 18:02

Janusz , ale bardzo dziękuje , że potwierdziles kto to grabarz - teraz wszytko jasne , masz wiedze brachu, jeszcze raz podzieki.

Janusz
@sloik 10.10.2018 22:17

Dzięki za szczerą do bólu opinię, chociaż z tym żłobem i pozorowaniem pracy przesadziłeś. Wstyd to wypisywanie anonimowo totalnych bzdur. Pozdrawiam, trwaj w swoim wyimaginowanym świecie.

sloik
@Janusz 11.10.2018 16:32

Samn wiesz ,że z niczym nie przesadziłem, jesteś tez niekonsekwentny - bo jesteś przecież fanem anonimowych bohaterów internetu a mi to wypominasz - Januszku wstyd , wielki wstyd. Boli Cię to k...a bardoz , że nie możesz już się nachapać , a zakładzik dobrze działa bez Ciebie i cie szlag trafia - trudno ale takie jest zycie . Ja tez bym na twoim miejscu sie zalamal bo rok czy poltora cie tu nie ma a firma calkiem dobrze sie ma. Aha co do bzdur - to wszyscy wiedzieli ze boki robiles i co bys napisal tego niezaprzeczysz . kazdy wie ile sprzetu zasssales , nie mwoiac juz o galonach . pewnie nie jedna hurtownie dobrze zaopatrzyles . (usunięte przez administratora) skoncz i wstydu oszczedz.

Janusz
@sloik 12.10.2018 00:21

Polemika z tobą nie ma sensu, bo twoje argumenty są słabiutkie.

sloik
@Janusz 12.10.2018 18:21

Argumenty słabiutkie ??? Ty jesteś Słaby bardzo słaby i przestraszyles się bo wszyscy się dowiedzą jake walki robiles . Tacy ja ty cały czas rozkładali te firmę jak robaki . a i o paliwku tez moge napisac

Olo
@sloik 12.10.2018 00:21

Słoik, ale Ty jesteś mądry i jaką masz wiedzę kto, gdzie i co robił w tej firmie. Tylko ciekawe ile sam się nachapałeś. I raczej w tem sposòb kariery nie zrobisz w tej firmie.....

Ciekawski George

Czy to prawda że nowa limitowana edycja będzie? Ma wejść w 1szym tyg listopada. Edycja świąteczna "bigos staropolski " , "o smaku karpia" , " barszcz z uszkami ". Czy to prawda ma ktoś jakiś przeciek

qwerrt
@Ciekawski George 16.10.2018 07:38

Mają być zmienione szaty graficzne śmierdziuchów na bardziej wyraźne i czytelne. Podobno do lutego będziemy się bujać z nimi. W sumie na 25-lecie firmy Pani Alinia P i jej ludzie zrobili to co tylko potrafią - cegły Nawet jak ktoś by mi dawał nagrody za wymienienie chociaż małego sukcesu ich pracy nad Crunchipsem w ostatnich latach to próżno szukać. Po takiej wpadce to Pani Alina POWINNA PODAĆ SIĘ DO DYMISJI Na 25 lecie to się robi TAKIE PETARDY na sklepy że aż zaplecza pękają od naszego towaru a nie k......wa ekspozycje stałe z disp gdzie rotacja 3 paczki na 2 m-ce WSTYD.

Joanna

@sloik, @Janusz, przypominam, że forum to nie jest miejsce na przepychanki słowne i wzajemne obrażanie siebie. Jest to obszar, w którym powinny znajdować się opinie na temat warunków pracy i umowy w firmie The Lorenz Bahlsen? Możecie powiedzieć, czy w firmie stwarzane są możliwości rozwoju? Jakieś wskazówki dla kandydatów przed rozmową kwalifikacyjną?

Janusz
@Joanna 15.10.2018 13:03

OK, przepraszam i pozdrawiam.

Zakręcony

Zadania dla Ph na październik Monster wieża Monster Paleta Uro Paleta Uro display Uro dystrybucja trzech smaków Lajkonik mało Wieża Lajkonik duża Wieża Obrót Może czegoś zapomniałem bo łeb pęka

chips

Moje sugestie dla The Lorenz Bahlsen: Spieszmy się kochać pracowników , tak szybko odchodzą:-)

Mały

Firma ta ma się u schyłkowi przynajmniej w Polsce ,ale pracuje się dla idei - nie dla kasy Stary zarząd.......dzięki fatalnemu w działaniu marketingu każda innowacja kończy się totalną klapą [edycja muzyczna , i uro } Nie polecam słabo płacą a wymagają cudów

Malutki
@Mały 09.10.2018 10:56

No tak,ale Zarząd jest nowy-nowoczesny-amerykański

Były

Wy, ale jesteście brynkoty!!!! Nie podoba się to zmienić pracę !!!! Żeby nie było już nie pracuje w LB

Dragon

Kto w naszej firmie jest odpowiedzialny za "zadania"? W ubiegłym miesiącu 30% wzrostu lajkonika, teraz wieże i displaye, w październiku znów wieże i dystrybucja muzycznych smaków... . Czy ktoś nad tym panuje? Czy nasze sklepy są z gumy? Jak przekonać klienta, który ma dispaly crunchipsa żeby wziął jeszcze po kartonie z edycji urodzinowej? Mam dziwne wrażenie, że komuś zależy aby nasze premie były jak najniższe,,,,

all
@Dragon 26.09.2018 21:53

Widuję jeszcze na sklepach edycję crunchipsa euro...i to nie pojedyncze paczki

zadania
@Dragon 26.09.2018 21:53

Zadania sa proste towar zalega u dystrybutora trzeba dac w zadania łosie - maja marchewke jak nie sprzedaja nie zarabiaja proste

Kik
@Dragon 26.09.2018 21:53

Szykuj lepiejiejsce na wierze z monstera

Pracownik

Grabarz to kto?

qwerty

Z Delikatesami Centrum jest rzeczywiście lipa. Ja też nie jeżdżę bo i po co. Brak towaru na wymiany a na półkach wszystkie firmy oprócz nas. Zmarnowany dorobek wielu lat. Nie wiem za co ma płacone Pani(usunięte przez administratora) ale chyba za pisanie e-mail po 18'00 żeby pokazać jak jest mocno zapracowana. Ustala gazetki, promocje po kilka na raz a na sklepach pozycja nr 0 brak. Zwroty i stojaki na zapleczu a konkurencja szaleje. Leysiak da kierowniczce parę paczek i ma wyłączność na sklepie. Mam wrażenie że ta Pani pracuję dla Frito Lay a nie w firmie Lorenz . Trzeba przyznać że świetnie robota. Konkurencja ma praktycznie wyłączność na sklepach za free. Ciekawe jaka jest różnica w obrocie między 09.2016-17 jak był van sel a teraz 09.2017-18. Szkoda tylko bo rozliczają z to PH na wypłatach, a nie osoby które doprowadziły do tego stanu.

Stanie
@qwerty 20.09.2018 18:44

Podzielam wpis i też nie bede jezdzil ,nie mam czym wymieniac, zatrzymam sie pod sklepem na parę minut zeby acres zaliczylo

Papierz
@qwerty 20.09.2018 18:44

Panowie spokojnie nie nerwowo co do wymian to macie Oks a towar ma na magazynie prosze pobrac i nie siac zamentu. Co do Eli to napewno nie spi a mam info ze niedlugo wracamy na FHC. Tak ze jak ktos sobie nie radzi to po co tu pracuje. Za klswiatura kazdy jest silny a jak co to nie on. Prosze zadzwonic do Eli napewno pomoze i podpowie.

DC

Popieram. Te 40 kartonów które dostajesz to i tak bardzo dużo. Ja mając w obsłudze ponad 20 DC dostaję nie więcej niż 25 kartonów . Oczywiście pakowanych po 8 szt. I to ma być 2% od obrotu? Powiem tak: całe szczęście że temat DC przejmie (usunięte przez administratora) To porządny gość i jeżeli ktokolwiek w tej firmie potrafi sobie poradzić z DC to będzie to właśnie EMIL S.

BOBIK
@DC 21.09.2018 18:06

W naszym regionie dostajemy po 40 k przy planach średni 130-140 tys. Podobno jest wyliczone w całej Polsce % DO OBROTU To jest licząc śr 135 tys /40=3375 do jednego kartonu Ty dostajesz 25x3375=84375 Przy takim planie 85000 na m- ąc to TY się lepiej się nie odzywaj na forum LESZCZU. Mamy nadzieję że Emil doprowadzi DC do porządku. Z tym się zgadzam z Tobą i z QWERTY

DC
@BOBIK 21.09.2018 19:49

Sęk w tym , że planu to ja kolego mam po 160 000 . Tylko wychodzi na to ,że dostaję za mało towaru na wymiany w DC od OKSa . Pozdrawiam Cię BOBIK- LESZCZU :-)

anonymous

Niestety nie zapraszają PH.

Obserwator
@DC 21.09.2018 18:06

Emil ty tez jesteś jak reszta KAM , nie wypisuj o sobie laurki . Wszyscy jesteście extra negocjatorzy . Zaczynajac od grabarza po Elkę i oczywiście ciebie lalusiu . Musielibyście wkońcu do pracy zacząć chodzić a nie siedzieć w domu.

Pracownik
@Obserwator 24.09.2018 07:42

Grabarz to kto?nie wiemy

Ważny

Jeszcze trochu czasu i DC przejdzie na MC-wtedy znowu mniej ph i oks i dyr ,to zabierajta do robota coby was nie chaplo

Skromny

Ten papierz to sama pani ela albo jej popychacz,może dzięki tym wpisom dadza nam budżet na DC a jak nie to olewka.ale osoba sama w sobie to porażka ,emil może nam pomoże a pania do redukcji ,lepie 3 ph utrzymać na to miejsce to efekt będzie

ANDRZEJ

Ale marudzicie.Pracuję w Katowicach i robię plany i zadaniówkę w dwa tygodnie . Już wyjaśniam-Wynosisz z auta 5 kartonów , robisz fotkę i zanosisz do auta. Do każdego zamówienia wypisuje GRATIS jako ,,wymiana’’. Nikt mi nie zwraca uwagi na 16% zwrotów. Oksi się o mnie biją . Jako jedyny w grupie mam wszystko na 100%.Żyć nie umierać.potrzebujecie pomocy piszcie doradzę ( koniecznie z dopiskiem ,,trudne sprawy’’)

Papierz
@ANDRZEJ 18.09.2018 22:15

Ty to zje. jednak jestes szkoda ze cie nie wykasowali w poniedziałek

Centrum DC

ZarządzieLorenz.Czytacie to wnioski wyciągnijcie.Dyrektor-ka od niezałatwienia spraw nam niepotrzebna-tu są koszty.Maila do Lorenza przydałoby się wysłać bo w Polsce Zarząd nie reaguje.

Vanszmeler
@Centrum DC 19.09.2018 20:59

Aleś Ty jest fajny, naprawdę

DC umiera
@Centrum DC 19.09.2018 20:59

Masz racje i nalezy wyslac maila do Lorenza jak nikt nie reaguje bo po co sztuczne koszty,zeby cos robila a to tylko pisem kilka po 17 i pewnie jak pisza 15 klockow wpada za opiekę nad dziecmi a my musimy (usunięte przez administratora) ,nie ma co jezdzic do DC chyba dla acresu jak kolega pisal

anonim

(usunięte przez administratora)

Marża

Kiedyś ktoś napisał ze po 15tej 2 ha pracuje i 15 tys wpada,po co takie koszty jak efektow brak,moze to kolesia BW i MT.

oli

Jedno jest pewne ,crunchips znika z rynku,a lays bez walki przejmuje sklepy i pije szampana...

Ciekawy
@oli 30.08.2018 08:49

Gdzie, bo w udziałach tego nie widać?

anonymous
@Ciekawy 30.08.2018 17:34

Wystarczy odejść od komputera,przestać gapić się w tabelki i przejść po sklepach i znależć crunchipsa....powodzenia :-)

Logistyk
@anonymous 30.08.2018 18:03

czyli gdzie są Ci wspaniali handlowcy którzy potrafią sprzedać wszystko, chyba nie odnaleźliście się w nowej rzeczywistości. Powodzenia....

Aaaa
@Logistyk 30.08.2018 21:30

Zwolniliscie!!!!

chicken
@Logistyk 30.08.2018 21:30

co ty wiesz o sprzedawaniu

Ciekawski
@oli 30.08.2018 08:49

Gdzie?

Joanna

Na stronie firmy jest ogłoszenie na staż do działu sprzedaży. Możecie powiedzieć coś więcej jak wygląda praca na stażu w firmie The Lorenz Bahlsen? Według ogłoszenia po zakończeniu programu stażowego jest możliwość stałego zatrudnienia w dziale sprzedaży, a jak to wygląda w rzeczywistości?

Komunista
@Joanna 12.09.2018 21:39

No to chyba dużo lepiej niż staż w GoWorku.

chicken
@Joanna 12.09.2018 21:39

sprzedaz znaczy sprzedawac,,,,,

uro

Witam To kolejna wtopa chodzi display Uro Kolejny błąd z przeszłość niczego nie nauczył ? w displeu nie mogą być tylko nowości bo jak się okazuje to kolejna cegła klient to nie głupek tylko handlowiec jak widzi ,że przez dwa tygodnie zeszła 1 szt to więcej cegły nie kupi bo po co nie widać co to za smak ......... Porażka

Polonista
@uro 14.09.2018 09:21

Mógłbyś to nspisać jeszcze raz, ale teraz w języku polskim. Nikt nie rozumie tego bełkotu.

uro
@Polonista 15.09.2018 17:00

To rusz cztery litery i wyjedz w teren będziesz mógł się domyślić co autor miał na myśli !

Gimnastyk
@uro 15.09.2018 23:49

Ty jesteś jak ten „błąd z przeszłość”

Klient nie idiota
@Polonista 15.09.2018 17:00

display=cegła=brak sprzedaży pomysłodawca=błąd z przeszłości=do zwolnienia

Oj

I jak plany robaczki

Plan
@Oj 12.09.2018 20:34

Na plany teraz nikt nie patrzy,sa dla formatu oby byc i niech nadaja po 250 tys bo to fajnie wyglada a nikt ich nie zrobi i wysilku brak,robi sie co wyjdzie

Byby

Ktos zna konkretna liczbe ile osob zwolnono ?

anonymous
@Byby 02.09.2018 12:34

Totalu około 60 .....

anonymous
@anonymous 03.09.2018 13:32

Dużo,ciekawe ilu ph poszlo ?

anonymous
@anonymous 04.09.2018 08:39

18

pytongajowego
@Byby 02.09.2018 12:34

tysiąc pięcset sto dziewięcset, czy coś koło tego.

DYSTRYBUCJA TO ŚWINIA .......

Cześć Witam wszystkich dowodzących i podwładnych, a zwłaszcza ty pierwszych bo do nich kieruje pytanie { czy wy już kompletnie nie szanujecie swoich ludzi? czy wy myślicie? Z takimi zadaniami dystrybucyjnymi to się daleko sie nie zajdzie, tradycja nie obsługuje sklepów typu Dino w 80% tylko 20% wyśrubowane zadania ludzie oleją zanim pomyślą jak je zrobić

anonymous
@DYSTRYBUCJA TO ŚWINIA ....... 06.09.2018 15:24

te nowe smaki to gów..... klienci nie widzą jakie to smaki więc nie tykają sprzedałem w sierpniu i stoją jak cegła BRAWO ZA NOWE GÓW ...... tylko niech się nie podniecą bo sprzedaż to fikcja to zasługa ph i tego że ludzie chcą zarobić tylko nikt pózniej nie chwali się ile tych innowacji się przeterminuje bo to jedna wielka kicha dział crunchipsa to wielka ściema chociaż by w porównaniu do lajkonika

Janusz
@DYSTRYBUCJA TO ŚWINIA ....... 06.09.2018 15:24

Ciekawe kiedy Tomaszewski zgasi w LSW światło..........

Zadaniowka
@DYSTRYBUCJA TO ŚWINIA ....... 06.09.2018 15:24

Andrzeju nie idz ta droga bo takie zadania zostana zlekcewazone ,rada na przyszłosc

Kolega

A co u borsuka,coś wiadomo?bo zasnal a jeszcze nie pora,zawsze bakał po omacku a tu nikogo nie opieprza i o colektorze noe mówi

Ciekawy
@Kolega 05.09.2018 20:57

????

Ph borsuka
@Kolega 05.09.2018 20:57

Borsuk spi,olał to robote,niepewna przyszłosc to na zwolnieniu mozna zapasc w sen jesienny

anonim

(usunięte przez administratora)

Dece

Masz racje,wieczorami się budzi bo w dzień dzieci pilnuje i 15 tysi za 3 maile wieczorne ma

Macho

Po nazwisku, to po pysku chłopie!!!

Jasko

Proszę państwa dzisiejszą uroczystość rozpoczniemy od ............ Dwutysięczna rocznica -opinia moja dopa dopa dopa (usunięte przez administratora)

Zdziwiony
@Jasko 01.09.2018 07:07

Brawo Ty, jesteś przyszłością firmy

Exczips

A jak tam Mazury I Podlasie?Ocalał ktoś?

anonymous
@Exczips 01.09.2018 12:35

Na Mazurach,to pewnie tylko ten Mazur,który odpisal Jerzemu szukajacemu kontaktu do ph ,ze ,, do padalciw nie jeździmy...''

QWERTY

Pragniesz mieć zmarnowany weekend. EBI - Replikacja- raporty- porównanie zamówień z realizacją od 01.08-01.09 i już wiesz jakich klientów straciłeś lub dostałeś do obsługi. Co niektórzy to plan 240 tyś i dzida w teren.

Spokojny

Pozwoliłem sobie obadac kapitał początkowy drogo i Lorenz bez pepsico i dziwne bo idetyczny więc jak to jest p.cukiernik i p.beatko i inni że tam sie opłaca a tu nie hmm jak to jest ze jeden z rds pisze o super wynikach na wybrzeżu a tam lipa totalna lipa na detalu A frito wypasiony kto kogo tu oklamuje hmm Jasiu Andrzeju budowaliscie tą firmę i teraz patrzycie jak znika z detalu wstyd mi za was może my ph Lorenz patrzymy innymi kategoriami Ale napewno nie wmawiajcie nam że jest lepiej jest dramat detal umiera nie jako sam detal tylko z marką Lorenz jeszcze rok i bedziemy sie pytać z sentymetu a czy ma Pani Pan Lorenz a tu lipa bo ma jest frito szkoda tego mogli jeżeli chcieli ciąć to z głową a tu bezmozgi

Papierz
@Spokojny 17.08.2018 16:37

Lipa jest na sklepach ale co tam nikt nie ma czasu pojechac sprawdzic a dystrybutor pcha towar do UK w bardzo duzych ilosciach to obroty widac u dystrybutora

Kulki
@Papierz 26.08.2018 07:26

Bredzisz człowieku

Zostaw opinię o The Lorenz Bahlsen - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie The Lorenz Bahlsen