Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Contact

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o OpsTalent Spółka z o.o. Sp. k.

Opinie o OpsTalent Spółka z o.o. Sp. k. Wrocław

14.04.2026 11:15

Koniec projektu = koniec pracy?
    W branży usługowej to pytanie zadaje sobie wielu: „Co dalej, gdy projekt dobiegnie końca?”. Rozumiemy ten niepokój, dlatego w OpsTalent od lat robimy to po swojemu, stawiając na stabilność i zaufanie.
    Jak to wygląda w praktyce?

• Gdy jeden projekt się kończy, od razu szukamy nowej przestrzeni dla zespołu. Przenosimy talenty do innych zadań, a najlepszym proponujemy awans.

• Nasi klienci zostają z nami długo, bo po prostu robimy świetną robotę. To sprawia, że projekty są stabilne, a OpsTalentersi mogą spać spokojnie.

• Rozstanie to dla nas zawsze absolutna ostateczność. Nawet jeśli nasze ścieżki na chwilę się rozchodzą, nie palimy mostów - utrzymujemy kontakt, bo wiemy, że dobra energia zawsze wraca!

Dla nas projekt to tylko zadanie, a prawdziwą wartością jesteście WY - ludzie, którzy go tworzą. Dbamy o Was w pierwszej kolejności, szukając nowych szans wewnątrz firmy.
    Szukasz miejsca, w którym patrzy się długofalowo? Wpadaj do OpsTalent!
    News image
    ReviewUserIcontziolkowskisb

14.04.2026 15:52

Cudowne biuro przepełnione pozytywną energią i masą sympatycznych osób. Uwielbiam pracę tutaj i zdecydowanie polecam każdemu zainteresowanemu.

14.04.2026 15:56

Takie opinie sprawiają, że uśmiech sam pojawia się na twarzy😊 Dzięki wielkie za docenienie naszej wspólnej przestrzeni i ludzi. Robimy wszystko, żeby OpsTalent był miejscem wyjątkowym ❤️ Super, że jesteś z nami 😃 Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconWiktoria

21.01.2026 09:44

Opstalent to zdecydowanie miejsce, do którego chce się przychodzić każdego dnia. Firma wyróżnia się wyjątkową atmosferą, ludzie są nie tylko przyjaźni i uśmiechnięci, ale też otwarci i chętni do rozmowy, niezależnie od działu czy stanowiska. Czuć tu prawdziwego ducha współpracy i wzajemnego wsparcia. Ops bardzo mocno stawia na ludzi. Poza serdecznym, swobodnym środowiskiem pracy, firma realnie dba o rozwój pracowników. Dostęp do szkoleń, możliwość zdobywania nowych kompetencji oraz zachęcanie do podejmowania wyzwań sprawiają, że każdy może tu rozwinąć skrzydła. To miejsce, w którym człowiek nie jest jedynie częścią struktury. Dzięki temu codzienna praca staje się nie tylko obowiązkiem, lecz także przyjemnością i okazją do rozwoju.

21.01.2026 09:56

Dziękujemy za taką dawkę pozytywnej energii! ✨ Naszym celem od zawsze było stworzenie miejsca, gdzie praca idzie w parze z rozwojem i relacjami międzyludzkimi. Człowiek w centrum uwagi, to u nas nie tylko hasło, ale DNA firmy. Powodzenia w kolejnych wyzwaniach - będziemy Cię w nich mocno wspierać! :) Pozdrawiamy serdecznie, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconMaciej

16.10.2025 13:16

Moja przygoda z Opstalent zaczęła się dokładnie rok temu, kiedy dołączyłem do firmy na praktyki studenckie w dziale ICT. Miałem zostać tylko na chwilę, a tymczasem zostałem na stałe! I to była dobra decyzja. Praca jest przyjemna i rozwijająca. Zadania są ciekawe chociaż czasami bywają wymagające, a atmosfera sprzyja nauce. Ogromną zaletą jest też elastyczność, dzięki której łączę pracę z dziennymi studiami. Największą siłą Opstalent są jednak ludzie. Panuje tu dobra, koleżeńska atmosfera, pełna wzajemnego wsparcia. Czułem się częścią firmy od pierwszego dnia. Jeśli chcesz się rozwijać, pracować z super ludźmi i pogodzić to z życiem studenckim, to gorąco polecam Opstalent!

16.10.2025 13:22

Wow, super, bardzo dziękujemy za tak pozytywny feedback! 🎉 Mega się cieszymy, że Twoja przygoda z praktykami w ICT przerodziła się w coś stałego i że jesteś zadowolony z tej decyzji:) To fantastycznie słyszeć, że dobrze się u nas czujesz. Masz absolutną rację - ludzie to nasza największa siła! Życzymy Ci samych sukcesów, ciekawych projektów i dziękujemy, że jesteś z nami:) Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconMateusz

04.06.2025 00:57

Hej, pracuję w OPSTalent od lutego, jest to firma godna polecenia, świetnie zarządzana przez bardzo kompetentnych ludzi. Już od rozmowy o pracę aż do końca szkolenia byłem bardzo profesjonalnie prowadzony przez wszystkie etapy, szczególnie onboardingowe. Wszyscy pracownicy firmy są traktowani na medal, jeśli są jakiekolwiek problemy to możemy oczekiwać natychmiastowej odpowiedzi od jakiegokolwiek działu do którego się zwrócimy. Jeśli chodzi o projekt na którym pracuję to szczególnie na wyróżnienie zasługuje fakt iż jeśli są jakiekolwiek problemy z spóźnieniem, skończeniem zmiany wcześniej itp, to nigdy nie było z tym problemu i zawsze wszystko udało się dostosować w sposób który byłby najwygodniejszy dla pracownika. Zaczynając pracę tutaj jak to zazwyczaj bywa był duży stres, a tak właściwie już po kilku dniach okazało się że nie ma czym, ponieważ jest pełno ludzi którzy są gotowi pomóc z pracą, podpowiedzieć co i jak! Nawet sami z siebie bez pytania co jest uważam świetną rzeczą jeśli chodzi o nowe osoby. Osobiście jeszcze nie natknąłem się na żadną rzecz którą mógłbym wypisać jako minus, oczywiście wiadomo że czasami są gorsze dni ale na tym polega praca z ludźmi 😊 Bardzo polecam i pozdrawiam cieplutko 😊

ReviewUserIconŹle

17.05.2026 19:40

Nikomu nie polecam tego miejsca. Typowe korpo, które udaje że nim nie jest. Powtarzają jak ważna jest dla nich komunikacja na każdym kroku, ale komunikować się nie da, bo zawsze obrócą to przeciwko tobie. Robią bardzo dobre pierwsze wrażenie, ale niestety jest to oparte na kłamstwach.

18.05.2026 09:27

Cześć, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Jest nam bardzo przykro, że Twoje doświadczenia z pracy u nas pozostawiły takie wrażenie. Budowanie otwartej kultury i transparentnej komunikacji to dla nas kluczowe wartości. Chcielibyśmy lepiej zrozumieć, co dokładnie wpłynęło na Twoją ocenę i które sytuacje wywołały takie odczucia. Jeśli masz przestrzeń na rozmowę, napisz do nas proszę bezpośrednio na [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent

ReviewUserIconjula

14.05.2026 19:33

Pracuję w opstalent i bardzo sobie cenię to miejsce. Fajna, luźna atmosfera idzie w parze z profesjonalnym podejściem i dobrą organizacją pracy. Duży plus za komfortowe biuro i świetnych ludzi, z którymi naprawdę dobrze się współpracuje.

15.05.2026 08:04

W punkt👌 Właśnie o to nam chodzi, żeby profesjonalne podejście szło w parze z uśmiechem i brakiem zbędnego dystansu. Cieszymy się, że dobrze Ci się u nas pracuje i że doceniasz nasz zespół oraz biuro. Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconmd

12.05.2026 17:32

miejsce niemal jak sekta tylko kult niezdefiniowany, radzę uważać na tą dziwną organizację bo to co na onboarding u to wyimaginowane historie lub założenia które sobie wymyślili a nie pokrywają się z rzeczywistością 😂 fatalna organizacja i jeszcze gorsi zarządzający

13.05.2026 08:17

Cześć, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że Twoje doświadczenia z onboardingiem i współpracą z kadrą zarządzającą odbiegły od Twoich oczekiwań. W OpsTalent dużą wagę przywiązujemy do naszej kultury organizacyjnej i wartości, które staramy się rzetelnie przedstawiać już od pierwszych dni. Zależy nam na merytorycznym wyjaśnieniu Twoich zastrzeżeń, dlatego zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami - chętnie porozmawiamy o konkretnych sytuacjach, które wpłynęły na Twoją ocenę. Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconMarek

08.05.2026 08:56

Bardzo fajna firma z wieloma pozytywnymi osobami, pysznymi kanapkami i ogromnym profesjonalizmem. Polecam każdemu :)

08.05.2026 09:32

Dziękujemy za rekomendację😊 Cieszymy się, że doceniasz nie tylko nasz profesjonalizm i świetny zespół, ale również nasze legendarne już kanapki 🥪✨ To dla nas ogromna radość, że tak dobrze oceniasz czas spędzony w OpsTalent. Takie opinie to dla nas najlepsza motywacja. Do zobaczenia w biurze! Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconKropka

06.05.2026 08:08

Pracuję w firmie od dwóch lat. Czuję się w zespole bardzo dobrze. Wszyscy są pomocni, przyjaźnie nastawieni. Jest miejsce na integrację. Nie wprowadzamy atmosfery rywalizacji, tylko współpracujemy. Nie ma konfliktów. Moja najlepsza praca :).

06.05.2026 08:51

Dziękujemy za tak piękny i budujący komentarz!🥰 To dla nas ogromny komplement i niezwykle motywujące słowa, zwłaszcza gdy słyszymy, że to Twoja „najlepsza praca”. Ogromnie się cieszymy, że jesteś z nami już od dwóch lat i że stworzyliśmy środowisko, w którym najważniejsza jest współpraca i wzajemne wsparcie, a nie rywalizacja. To wspaniałe, że tak dobrze czujesz się w naszym zespole i doceniasz chwile spędzane na wspólnych integracjach:) Dziękujemy, że tworzysz z nami to miejsce:) Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent

05.05.2026 14:59

Kiedy "Ups!" przeradza się w "Wow"!
    Umówmy się - nikt z nas nie jest nieomylny. Każdemu zdarzy się czasem kliknąć nie to, co trzeba, wysłać nie to co wpowinno się wysłać, źle oszacować czas, czy najzwyczajniej w świecie popełnić błąd. Ale wiecie, co robimy w OpsTalent, gdy pojawia się taka sytuacja?

• Nie robimy dramatu nad dramatami.

• Nie szukamy winnych.

• Zastanawiamy się: jak to naprawić i czego nas to nauczyło :)

Dla nas błąd to po prostu... nieplanowana lekcja. Często to właśnie z pomyłek rodzą się najlepsze innowacje i ulepszenia procesów.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3

05.05.2026 14:55

Wiemy, że szukanie pracy bywa bardzo stresujące, dlatego u nas trzymamy się pewnych zasad, by osoby biorące udział w rekrutacji czuły się w tym procesie po prostu dobrze :)

Na co możesz u nas liczyć?

• Zawsze gramy w otwarte karty. Od pierwszego kontaktu z nami wiesz, na czym stoisz i czego się spodziewać. Nie robimy żadnych ukrytych etapów, podajemy wszelkie informacje dotyczące zarówno pensji jak i zadań na danym stanowisku.

• Zawsze udzielamy informacji zwrotnej. Każdy zasługuje na odpowiedź. Niezależnie od wyniku, zawsze wracamy z informacją - szanujemy Twój czas tak samo, jak nasz własny.

•  Nasze spotkania odbywają się w naprawdę przyjaznej atmosferze. Jesteśmy na „Ty”, rozmawiamy szczerze i dbamy o to, żebyś na spotkaniu czuł/a się po prostu swobodnie. Naprawdę chcemy Ciebie poznać.

Szukamy talentów, ale przede wszystkim - świetnych ludzi do naszego Opsowego zespołu.
    Daj znać, jeśli masz jakieś pytania - albo po prostu wpadnij do nas na rekrutację ;)
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    ReviewUserIconMajkel

05.05.2026 14:37

Praca w OpsTalent jest super! Kandydowałem na inne stanowisko, jednak chyba nawet lepiej wyszło, i dostałem propozycję na inną posadę. Atmosfera w biurze jest super miła, lekka i przyjemna, praktycznie non-stop coś się dzieje. Mogę z całkowitą przyjemnością polecić pracę tutaj.

05.05.2026 14:46

Dziękujemy, bardzo miło to słyszeć😊 Ogromnie się cieszymy, że nowe stanowisko okazało się strzałem w dziesiątkę. Super, że jesteś z nami i dzielisz się tak pozytywnym doświadczeniem. Zresztą, to właśnie takie osoby jak Ty tworzą codziennie otwarte i przyjazne środowisko pracy, o którym wspominasz.🚀 Dziękujemy za polecenie nas i życzymy wielu sukcesów! Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconMilka

17.04.2026 15:38

Rekrutacja przeprowadzona w bardzo przyjemnej atmosferze, bez niepotrzebnego spięcia, udało się wymienić nawet polecajkami książkowymi z rekruterką. Miałam milion pytań i wszystko zostało bez problemu wyjaśnione. Nie dostałam się na stanowisko na które aplikowałam, ale po tygodniu dostałam telefon z propozycją innego projektu. Od pierwszego dnia pracy biuro kojarzy mi się z życzliwymi osobami, chętnymi do pomocy. Kiedy pojawia się drastyczny spadek energii w trakcie dnia możemy liczyć na słodkości w kuchni, popcorn, albo drzemkę na fotelu masującym. W skrócie, super miejsce z super ludźmi, do którego chce się codziennie jeździć.

20.04.2026 09:02

Niesamowicie miło się to czyta😊 W OpsTalent szukamy przede wszystkim świetnych ludzi - jeśli czujemy, że pasujesz do naszej kultury, zawsze staramy się znaleźć dla Ciebie idealne miejsce. Cieszymy się, że nasze „polecajki książkowe” i luźna atmosfera podczas spotkania są przez Ciebie docenione📚✨ Też uwielbiamy te fotele masujące i słodkości😃 To super uczucie wiedzieć, że codziennie przyjeżdżasz do nas z uśmiechem. Dzięki, że jesteś z nami 🙌 Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIcon-

19.04.2026 21:31

Praca w Opstalent to dla mnie przede wszystkim świetna atmosfera. Jeśli szukasz miejsca, gdzie nie ma sztywnej, korporacyjnej spiny, a relacje z przełożonymi są partnerskie to poczujesz się tu jak w domu. Mamy naprawdę świetną i dobrze urządzoną część wspólną.

20.04.2026 08:56

Bardzo dziękujemy za te słowa😊Cieszy nas, że „brak korporacyjnej spiny” i partnerskie relacje są dla Ciebie tak ważne - to, podstawy, na których budujemy OpsTalent od samego początku. Chcemy, by każdy czuł się w pracy swobodnie, bo to właśnie w takiej atmosferze rodzą się najlepsze pomysły. A co do części wspólnej - przyznajemy, też ją uwielbiamy!☕️🎮 To serce naszego biura❤️ Dzięki, że tworzysz z nami tę domową atmosferę☀️ Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconh:)

17.04.2026 13:59

Moją przygodę w OpsTalent zaczęłam ponad rok temu. Na początku wydawało mi się, że nie jest to możliwe, żeby w firmie panowała tak dobra, pozytywna i motywująca atmosfera. Jednak po kilku miesiącach zrozumiałam i upewniłam się, że tak - to jest możliwe i właśnie Ops jest tym miejscem. Firma otwiera przed wami drzwi i daje możliwość rozwoju w wielu dziedzinach - niezależnie od doświadczenia. Od pierwszego dnia zostałam otoczona pełnym wsparciem. Przez rok zostałam awansowana dwa razy, przełożeni obdarzyli mnie zaufaniem, a moja praca jest widoczna i doceniania. Propracownicze podejście jest widoczne każdego dnia, a my - wszyscy dokładamy cegiełkę do tego, aby miejsce pracy było nie tylko obowiązkiem, ale też przestrzenią, w której chce się przebywać Przy udostępnianiu wielu narzędzi, sposobów oraz doświadczonych osób, które z uśmiechem służą pomocą spełnianie wszystkich założeń zależnych od projektu jest prostsze i przyjemniejsze. Wszystkie wartości i hasła, którymi kieruje się OpsTalent są zgodne z prawdą i znajdują pełne odzwierciedlenie w rzeczywistości. Cieszę się, że udało mi się trafić na to miejsce.

17.04.2026 14:25

Bardzo dziękujemy za te piękne słowa! 😊 W OpsTalent od zawsze wierzymy, że to ludzie są sercem wszystkiego, co robimy. Twoja historia jest super i pokazuje jak szybko rozwijasz się w naszym zespole. Dziękujemy Ci, że dokładasz swoją "cegiełkę" pozytywnej energii, tworząc tym samym tę niezwykłą atmosferę w naszej pracy.❤️ Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconKuba

08.04.2026 09:25

Praca w OpsTalent to codzienne obowiązki wykonywane z uśmiechem na twarzy 🙂 Firma wyróżnia się silną i pozytywną kulturą organizacyjną, która realnie wpływa na świetną atmosferę w biurze każdego dnia.

08.04.2026 15:34

Czytanie takich słów naprawdę jest budujące ☀️ Niezmiernie nas cieszy, że ten uśmiech towarzyszy Ci przy codziennych zadaniach - to właśnie o to chodzi w OpsTalent! Dzięki, że jesteś z nami! :) Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconpd

18.02.2026 15:51

Na samym początku warto zacząć od informacji które nie pokrywały się z tym co zostało przekazana na rekrutacji, czy już podczas samego podpisania umowy lub "dniu pokazowym": - przyjazna atmosfera pracy; w moim przypadku niestety nie miało to zastosowania, ze względu na moje późniejsze miejsce pracy które zostało mi przydzielone. Trafiło mi się miejsce obok 2 innych pracowników z dłuższym stażem po mojej prawej stronie, jeden był bradzo ale to bardzo głośny w stostunku do klientów na czacie (krzyczał do monitora i uderzał w biurko przez całą 9 godzinną zmianę), a drugi niestety (usunięte przez administratora), wydaje się to abstrakcyjne, jednak niestety jest to prawda. Po zgłaszaniu kilkukrotnie tego problemu niestety moje miejsce nie zostało zmienione, a nawet kiedy przyszedł moment gdzie przypisane miejsca pracowników uległy zmienianie, a ten (usunięte przez administratora) został usadzony dosłownie obok mnie, moje prośby dalej był zbywane i management udawał, że problemu nie ma. - pomoc managamentu; teraz możemy płynnie przejść do (usunięte przez administratora) o ile można to tak nazwać, ponieważ nie posiadają oni dosłownie żadnego wpływu na pracę, bez zgody mitycznych osób wyżej. Team Leaderzy czy inne osoby z tego grona, z którymi przebywacie na zmianie zgrywają faktycznie przejętych waszym problemem, udają, że coś sprawdzają a potem i tak powiedzą, że niestety nie posiadają konkretnej odpowiedzi żeby wam pomóc.(usunięte przez administratora) Biuro same w sobie jest naprawdę przyjemne do spędzania 9 godzinnych zmian, jednak nie w momencie kiedy świeci ci białe ledowe światło nad głową przez całą zmiane, ponieważ można się przewrócić, potem zostały zaimplementowane lampy (które zwężały tą drogę którą się chodziło, ale to jest szczegół) osobiście nikomu bym nie polecił tego miejsca do pracy ze względu na warunki i podejście do pracownika, kiedy nie jesteś grzeczną osobą która przytakuje na wszystko, tylko kimś z własnym zdaniem i wizją swojej pracy to niestety nie jest to miejsce w którym czas będzie spędzało się przyjemnie
    #ObslugaKlienta

20.02.2026 08:12

Dziękujemy za opinię. Musimy jednak jasno podkreślić, że przedstawione w niej informacje są niezgodne z faktami i nie odzwierciedlają rzeczywistego funkcjonowania naszego zespołu. - Kwestie dotyczące współpracowników były komunikowane podczas trwania współpracy i zostały podjęte odpowiednie kroki. Dbamy o komfort wszystkich pracowników, ale w pracy zespołowej nie da się dopasować każdego elementu do indywidualnych, jednostkowych preferencji. Reagujemy wtedy, gdy mamy realną możliwość i podstawy do tego. - Komentarze dotyczące kompetencji liderów na projekcie są wyłącznie prywatną opinią autora i nie mają żadnego odzwierciedlenia w faktach. Trudno traktować je poważnie, gdy ocena opiera się na tym, „kto wydaje się miły”, zamiast na faktycznej pracy operacyjnej. W trakcie współpracy nie wpłynęły do nas żadne zarzuty dotyczące pracy liderów, które moglibyśmy zweryfikować, przeanalizować i podjąć działania – dlatego obecne oskarżenia są nieadekwatne i nieuzasadnione. - Zmiany związane z oświetleniem i infrastrukturą były wdrażane zgodnie z zasadami BHP, co w środowisku biurowym jest obowiązkiem, a nie kwestią „preferencji”. Na prośbę pracowników zostały dokupione dodatkowe lampy, co pokazuje, że reagujemy na potrzeby zespołu. Zarzut dotyczący „zwężonego przejścia” jest po prostu bezpodstawny i nie znajduje żadnego potwierdzenia w rzeczywistości. Wbrew temu, co sugeruje autor opinii, w naszym projekcie obowiązuje kultura otwartej komunikacji, a pracownicy regularnie dzielą się pomysłami i uwagami. Nikt nie jest oceniany negatywnie za posiadanie własnego zdania - natomiast oczekujemy, aby każda wypowiedź była profesjonalna i konstruktywna. Zależy nam na otwartej, merytorycznej komunikacji - tylko wtedy możliwe jest wspólne rozwiązywanie problemów. Co istotne - wszystkie problemy, wątpliwości i kwestie wymagające wyjaśnienia można było zgłosić otwarcie w trakcie trwania współpracy. Jesteśmy zawsze dostępni i gotowi do rozmowy. Jednak w tym przypadku żaden z poruszonych w opinii tematów nie został bezpośrednio zakomunikowany, mimo że regularnie zachęcamy do dialogu i jesteśmy transparentni w naszych działaniach. Łatwiej ocenić projekt po fakcie niż w trakcie współpracy podjąć otwartą rozmowę z liderem czy managerem. Trudno reagować na kwestie, o których nie zostaliśmy poinformowani. Komunikacja musi działać w dwie strony - tylko wtedy można realnie wpłynąć na sytuacje, które komuś nie odpowiadają. Podsumowując: opisane zarzuty są nieprecyzyjne, niepotwierdzone i niezgodne z faktycznym obrazem pracy w projekcie. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu, jeśli autor opinii chce omówić konkretne sytuacje i umożliwić ich rzetelną weryfikację. Pozdrawiam, First Line Manager

25.02.2026 11:27

OpsTalent
    ReviewUserIconbyli pracownicy

20.02.2026 15:13

Na onboardingu wszystko wyglądało „premium”: biuro, chillout, kuchnia, fotele masujące, środowe kanapki. Szybko okazało się, że to tylko tania fasada pod brak realnej troski o ludzi i chaosu. Bywały sytuacje, w których przez kilka godzin nie można było odejść od biurka, bo nie było zgody na przerwę. Zgłaszane problemy kończyły się pustymi formułkami – management nie miał żadnych narzędzi ani sprawczości, był całkowicie podporządkowany kontrahentowi. Realne zmiany pojawiły się dopiero po interwencji założycielki firmy, co samo w sobie mówi bardzo dużo o „strukturach”. Na porządku dziennym były rozmowy pełne wyzwisk, wulgaryzmów. Nie mówimy tu o pojedynczym zdenerwowanym kliencie, tylko o osobach, które łączyły się wyłącznie po to, żeby obrażać pracowników czy wysyłać erotyczne treści . Teoretycznie istniała procedura zamykania takich czatów, w praktyce była fikcją i rozmowę z takim klientem należało prowadzić - komedia. Nie spotkaliśmy się wcześniej z taką kulturą pracy gdzie wymuszano na pracownikach rozmowy które były przepełnione agresja i wulgaryzmami. Zamiast realnej ochrony słyszeliśmy, że mamy „bardziej empatyzować” i „nie brać tego do siebie”. OpsTalent kompletnie ignorował komfort psychiczny zespołu. Ten problem również był WIELOKROTNIE zgłaszany jednak bez żadnego realnego skutku. Końcówki zmian były absurdalne – jeśli o 23:50 wpadał nowy czat, trzeba było czekać, aż klient go zamknie. Inne zespoły mogły przekierować czaty, my nie. Godziny były płatne, ale nie mieliśmy żadnej kontroli nad własnym czasem – mogliśmy wyjść o 00:00 albo o 3:00, i nic się na to nie dało poradzić. Osoby rozważające współpracę powinny wiedzieć, że nie mają realnego wpływu na swój czas pracy. Firma bezkrytycznie realizowała zasady kontrahenta, nie próbując negocjować lepszych warunków dla zespołu a przynajmniej nie było widać żadnych efektów nawet jeśli próbowano. Liczyło się tylko zadowolenie klienta i kontrahenta. Wiadomo pieniądze musza się zgadzać. System motywacyjny został wprowadzony dopiero po kilku miesiącach funkcjonowania projektu, a oferowane nagrody były śmieszne i nieprzekonujące – jedynym realnym benefitem była możliwość pracy zdalnej 5 dni. OpsTalent uwielbia opowiadać o well-beingu, wartościach i „miłej atmosferze”. W rzeczywistości panował chaos organizacyjny, brak transparentności i ciągły stres. Feedback zespołu był zbywany gotowymi formułkami typu „przekażemy dalej”, po czym absolutnie nic się nie działo. Zero zamykania tematów, zero informacji zwrotnej w tematach, które były dla nas rzeczywiście ważne. Styl zarządzania w zespole był chaotyczny i nieprzygotowany. Liderzy szybko awansowali z pozycji agentów i nie mieli doświadczenia w kierowaniu zespołem, co skutkowało brakiem wsparcia, nagłymi niezrozumiałymi dla zespołu decyzjami. Nie wspominając o tym, że liderzy kompletnie nie potrafią rozmawiać tylko rzucają wyuczone regułki które im chyba przekazali starsi koledzy/ koleżanki z mgm. Przykładem braku transparentności i chaosu który tam panował, było nagłe przeniesienie osób z pracy na czatach na infolinię – bez jakiejkolwiek konsultacji z nimi, bez uwzględnienia ich preferencji czy komfortu. Takie działanie spowodowało duży dyskomfort w zespole, ponieważ osoby te z dnia na dzień musiały zmienić swój plan dnia, zwłaszcza że firma deklarowała elastyczny grafik, a w praktyce osoby przeniesione musiały pracować w stałych godzinach 9–17 w tygodniu, co całkowicie przeczyło wcześniejszym zapewnieniom a najlepsze jest to, że osoby te NIE mogły odmówić. Formalnie umowy zlecenia, w praktyce pełny etat z punktualnością co do minuty, limitami nieobecności i karami finansowymi wprowadzanymi w trakcie pracy. Dodatkowo inne kary finansowe bez możliwości wskazania podstawy z czego te kary dokładnie wynikają, przy podpisywaniu umowy nie było informacji o takich kwotach rzędu 350/750 DOLARÓW dowiedzieliśmy się w trakcie coachingów. Nie było żadnej realnej elastyczności – obowiązywał limit dwóch nieobecności miesięcznie, niezależnie od choroby, czy spraw losowych, powyżej 2 były juz coachingi :) Zdarzały się odmowy wcześniejszego wyjścia nawet na wizyty lekarskie. Wiele osób miało poważne zastrzeżenia, ale bało się odezwać, dlatego robimy to w ich imieniu - być może dzięki tej opinii ich komfort pracy się zwiększy. Problemy były zgłaszane wielokrotnie przez różne osoby i konsekwentnie ignorowane. Zamiast realnych zmian dostawaliśmy skrypty odpowiedzi. To nie była żadna „dynamika projektu” – to był brak reakcji i odpowiedzialności. Chcę zaznaczyć, że opinia dotyczy wyłącznie tego projektu, a nie całej firmy. Pozytywnym aspektem było poznanie fajnych ludzi w zespole, którzy wzajemnie się wspierali i tworzyli dobrą atmosferę. Jedyną prawdziwą wartością w projekcie byli pracownicy – zwykli ludzie, z którymi można było naprawdę współpracować i na których można było liczyć. Przerwa 1,5 godziny była wygodna, a współpracownicy z innych działów, np. HR czy recepcji, zawsze byli przyjaźni i pomocni

25.02.2026 08:06

Dziękujemy za podzielenie się swoją perspektywą. Wierzymy, że osoby, które podzielają nasze wartości - współpracę, odpowiedzialność i otwartość - dobrze odnajdują się w specyfice projektów realizowanych we współpracy z zewnętrznymi kontrahentami. Tego typu projekty mają jasno określone cele i wymagania, a naszym zadaniem jako zespołu - od agentów po liderów - jest wspólne dbanie o ich realizację. Nie zgadzamy się jednak ze stwierdzeniem, że bezkrytycznie podchodzimy do oczekiwań kontrahenta. Zespół zarządzający oraz właściciele firmy regularnie negocjują warunki, zgłaszają postulaty, z których wiele zostało już wprowadzonych. To proces, który wymaga czasu, współpracy i zdolności dostrzeżenia szerszej perspektywy wszystkich stron. Jeśli chodzi o awanse wewnętrzne - inaczej niż w zawartej opinii, traktujemy je jako powód do dumy. Uważamy, że osoby, które znają projekt od podszewki i wyróżniają się zaangażowaniem i pasją, zasługują na możliwość rozwoju. Młodzi liderzy przechodzą cykl szkoleń oraz dostają odpowiednie wsparcie, by mogli objąć dane stanowisko. Dla wielu OpsTalentersów jest to realna ścieżka kariery, z której chętnie korzystają. System motywacyjny również jest elementem, który stale rozwijamy. Nagrody, które dla jednych mogą wydawać się nieatrakcyjne, dla innych mogą być motywatorem - od voucherów do największych platform, przez bony lunchowe, po nagrody wspierające rozwój. Staramy się, aby wachlarz możliwości był szeroki i dopasowany do różnych potrzeb, o czym świadczy coroczna ankieta, w której każdy może ocenić system motywacyjny. Odnosząc się do przeniesienia części zespołu na infolinię - zmiana ta była poprzedzona rozmowami i wyjaśnieniem sytuacji. Po pewnym czasie istniała również możliwość powrotu na czaty, z której część osób skorzystała. Świadczy to o tym, że wsłuchujemy się w indywidualne prośby i reagujemy tak, by każdy czuł się komfortowo. Dynamika projektu bywa wymagająca, ale staramy się, aby każda decyzja była transparentna i poprzedzona komunikacją. Błędnym jest też sugerowanie, że osoby z zespołu ponosiły kary finansowe sięgające kwoty kilkuset dolarów. Takie sytuacje nie miały miejsca. Zasady dotyczące punktualności czy obecności są standardem w większości firm i mają na celu zapewnienie stabilności pracy całego zespołu. Jednocześnie sytuacje losowe, takie jak choroba, są traktowane indywidualnie. Na projekcie istnieje też system zamiany zmian, z którego wiele osób chętnie korzysta. Wszystkim byłym pracownikom życzymy powodzenia na dalszej ścieżce zawodowej. Wierzymy, że zdobyte doświadczenia - zarówno te pozytywne, jak i dla Was trudniejsze - pomogą w przyszłych wyzwaniach i rozwoju. Pozdrawiam serdecznie, Manager Projektu
    ReviewUserIconMa4

10.02.2026 12:11

Przychodząc tutaj, miałem spore obawy. Spodziewałem się typowego "korpogadania" o wartościach i wzajemnym szacunku, które często mija się z rzeczywistością. Muszę jednak przyznać, że pozytywnie się rozczarowałem. To, co mnie najbardziej ujęło, to atmosfera. Ludzie są dla siebie po prostu mili i pomocni, bez zbędnego nadęcia. Oczywiście, jak w każdym biznesie, zysk i wyniki są ważne, ale mam poczucie, że firma nie zagubiła w tym wszystkim człowieka. Jeśli dajesz z siebie to, co najlepsze, możesz liczyć na docenienie i realny awans. Co ważne, brak doświadczenia w konkretnym obszarze nie jest tu barierą nie do przejścia - jeśli masz potencjał i ambicję, zostanie to zauważone. Czy jest idealnie? Pewnie nie, bo idealne miejsca pracy nie istnieją i każdy kij ma dwa końce. Widać jednak, że firma ma świadomość swoich słabszych stron i stara się nad nimi pracować. Jeśli chcesz odczarować wizję "złego korpo", gdzie jesteś tylko numerkiem w Excelu, szczerze polecam spróbować tutaj swoich sił. Ja się nie zawiodłem.

10.02.2026 12:48

Wielkie dzięki za tę opinię! Czytając o „pozytywnym rozczarowaniu”, uśmiechnęliśmy się od ucha do ucha. Dokładnie o to nam chodzi - żeby wartości nie wisiały tylko na ścianach, ale były odczuwalne w kuchni przy kawie i na codziennych callach. Masz rację, nie jesteśmy idealni (kto jest?), ale to, że dostrzegasz naszą chęć do pracy nad słabszymi stronami, jest dla nas super ważne. Cieszymy się, że Twój potencjał został zauważony - tacy ludzie jak Ty budują nasze DNA. Dzięki, że jesteś z nami w teamie! 🙌 Zespół OpsTalent :)
    ReviewUserIconSebastian

28.11.2025 10:58

Pracuję w OpsTalent od roku jako członek zespołu CS i muszę przyznać, że był to dla mnie ogromny krok naprzód. Przychodziłem do firmy bez żadnego wcześniejszego doświadczenia w CS, a mimo to zostałem obdarzony naprawdę dużym zaufaniem. Jestem za to niesamowicie wdzięczny — dzięki temu mogłem się rozwinąć, nauczyć wielu nowych rzeczy i nabrać pewności w codziennej pracy. OpsTalent to świetne miejsce zarówno dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę, jak i dla tych, którzy mają już doświadczenie i szukają przyjaznego środowiska. Atmosfera w firmie jest wyjątkowo przyjemna — można porozmawiać z każdym, bez względu na to, na jakim projekcie ktoś pracuje. Ludzie są otwarci, pomocni i naprawdę życzliwi. Cały zarząd również zasługuje na ogromne wyróżnienie. Wszyscy są bardzo otwarci, zawsze chętni do rozmowy, zarówno tej merytorycznej, jak i całkowicie „ludzkiej”. Można śmiało zgłaszać swoje pomysły, obawy czy sugestie — spotyka się to z realnym zainteresowaniem i wsparciem. Z czystym sumieniem serdecznie polecam OpsTalent każdemu, kto szuka miejsca, w którym można się rozwijać, czuć swobodnie i pracować w świetnej atmosferze! ☺️

28.11.2025 12:00

Dziękujemy Sebastianie za zrobienie nam tego dnia jeszcze lepszym 😊 Twoja opinia jest dla nas nie tylko wyróżnieniem, ale przede wszystkim potwierdzeniem skuteczności naszej misji - bycia organizacją, w której centrum są ludzie. Niezmiernie cieszymy się, że doceniasz możliwości rozwoju w OpsTalent. Wiara w potencjał naszych ludzi i obdarzanie ich zaufaniem jest w końcu fundamentem naszej kultury. Tak to prawda, że atmosfera jest u nas naprawdę życzliwa, to wspaniale, że dobrze się tu czujesz i codziennie nawiązujesz nowe znajomości. To co również jest dla nas bardzo ważne, to że pozytywnie postrzegasz komunikację z zarządem jako autentyczną, merytoryczną i przede wszystkim "ludzką". Właśnie po to budujemy płaską strukturę organizacyjną, by każdy głos był słyszany, a pomysły spotykały się z realnym wsparciem. Serdecznie dziękujemy za Twoją rekomendację. Mamy nadzieję, że Twoja historia będzie inspirować kolejne osoby 😊 Pozdrawiamy serdecznie, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIcon#metoo

27.11.2025 00:23

Podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisali Zawiedziona i Oszukany. Przyjęli nas w wakacje na projekt, mialo byc elastycznie, mialo być 50/50 telefony i maile - oczywiście wszystko okazało się oszustwem. Straszna rotacja, co chwilę ktoś odchodził, ktoś przychodził, proponowano nam rzeczywiście nawet 12h zmiany, zero przerw na siku. Praca de facto zaczyna się kwadrans przed Twoją godziną, tzn. jeśli masz na 8:00 to o 7:45 trzeba już zacząć się logować - do ok. DWUNASTU rzeczy. Zanim latop się włączy, zanim wpiszesz haslo (co miesiac trzeba je zmieniać, więc łatwo się pomylić), potem do keypassu, VPNu, 3 podrób teamsów, 2 skrzynek mejlowych, 2 aplikacji ticketowych, aplikacji do odbierania telefonów i są jeszcze 2 aplikacje na telefonie - na zmianę w obu trzeba weryfikowac dostęp do wszystkich pozostalych apek/stron. I oczywiście w ciągu dnia z połowy z nich jeszcze 2-3 razy nas wywala. I oczywiście od tej 7:45 do nawet 16:15 - w przypadku jeśli ticket się przedłuży, musisz go dokończyć. De facto typowa zmiana trwa więc 8,5h, ale płacą za 8h. Jeśli masz ticket dłuższy niż 5 minut - Team Leader / Shift Guard nie pyta Cię, czemu nie odbierasz telefonów, tylko sam przełącza Cię z powrotem na kolejkę. A telefonów nie da się nie odebrać - bo odbierają się same, kiedy tylko wpadają do Ciebie. Po 3 miesiącach pracy zgłosiłem z wyprzedzeniem, że moja dyspozycja będzie niedługo mniejsza (studia) - zgłaszałem to też na etapie rozmów o pracę, że to nastąpi po wakacjach, ale oczywiście probowano mi wmówić, że mówiłem że będę dostępny okrągły rok na 40+ godzin tygodniowo. Mniejsza. Spytałem, czy mogę przenieść się na bliźniaczy projekt (w którym dzień pracy był dłuższy, a także pracuje się 7 dni w tygodniu - dzięki temu byłbym w stanie wyrabiać więcej godzin tygodniowo). TL doszedł jednak do wniosku, że woli mnie jednak na projekcie z mniej popularnym językiem niż angielski - żebym został i robił po prostu mniej godzin. 2 tygodnie pozniej postanowil mnie wyrzucic, bo uznał że to jednak za mało godzin. Udało mi sie go przekonac, zeby mnie nie wyrzucal. Kolejne 2 tygodnie pozniej wyrzucono nas WSZYSTKICH ogłaszając, że projekt się zamyka. Nie zaproponowano nam przejścia ani na bliźniaczy projekt, ani na ŻADEN inny projekt, mimo że wielu z nas mówi w kilku językach. Pani z HR powiedziała, że postara się uwzględnić mnie w rekrutacji na jakiś inny projekt firmy. Na pracu.pl sprawdzilem ze takich rektutacji bylo w tamtym czasie kilka, na bardzo podobne stanowiska, ale DO ZADNEGO z nich nie zostalem wzięty pod uwagę. Po 2 tygodniach dostalem za to ponaglenie, że muszę odesłać sprzęt (a przecież nastawiałem się, że będę od tej pory pracować przy innym projekcie, czekałem tylko na informację przy którym...) Podkreślam, że praca przy projekcie gdzie godziny pracy są od rana do późnego wieczora 7 dni w tygodniu jest jak najbardziej do pogodzenia ze studiami i sam proponowałem że przejdę na projekt z angielskim, chociaż stawka była tam zdecydowanie mniej korzystna. Mieli więc opcję zatrzymać wyszkolonego już pracownika - ale po co? Lepiej przecież bawić się dalej w niekończącą się rotację i przyjmować kogoś kto deklaruje wprawdzie dostępność większą niż 20-30h tygodniowo, ale za to po chwili odejdzie lub zostanie wyrzucony (ciężko powiedzieć która opcja jest częstsza, ale nowe imiona potrafiły się pojawiać i znikać nawet co TYDZIEŃ - i nigdy nie były żegnane ani nic nie było ogłaszane, po prostu w grafiku znikały lub pojawiały się nowe wiersze........) - no przecież taki pracownik jest lepszy, niż rzetelny pracownik ze statystykami grubo powyżej średniej, który co prawda nie zamierza odchodzić, ale niestety wyrabia tylko 20h tygodniowo bo jest na ostatnim roku studiów i chciałby je skończyć... Ponadto kazali mi samemu opłacić przesyłkę zwrotną sprzętu (praca była 100% zdalna i to nie była moja decyzja, tylko po prostu takie stanowisko). Opryskliwy facet, który zajmuje się sprawami zwrotu sprzętu stwierdził, że nikt nie kazał mi pracować zdalnie, ani odchodzić z firmy - że to były moje decyzje i że firma nie będzie za nie płacić. Brak słów, wielki żal. Panie z HR / rekruterki wszystkie miłe, osoby szkolące tak samo. Niestety warunki pracy i przede wszystkim sposób w jaki przebiegało zakończenie współpracy - T R A G E D I A.

27.11.2025 10:20

Dziękuję Metoo, że podzieliłeś się z nami swoją opinią. Bardzo nam przykro, że współpraca z nami nie spełniła Twoich oczekiwań. Chciałbym jednak wyjaśnić kilka elementów, które wygladają nieco inaczej z naszej perspektywy. Początkowo, na projekcie każdy obsługiwał wyłącznie telefony. Chodziło o to, żeby dobrze nauczyć się procedur i nabrać doświadczenia. Po pewnym czasie, po konsultacji z klientem, osoby z dobrymi wynikami ilościowo-jakościowymi otrzymały możliwość obsługi również drugiego kanału komunikacji, którym był e-mail. Szczegóły dotyczące rozpoczęcia obsługi od kanału telefonicznego były transparentnie przekazane na etapie rekrutacji oraz podczas szkolenia. Zasady logowania się do systemów i rozpoczynania zmiany również były przekazywane przejrzyście i w zespole nikt nigdy nie zgłaszał do tego zastrzeżeń. Jeśli pojawiły się po Twojej stronie - żałuję, że mi ich nie przekazałeś. Co do samej liczby systemów - było tego zdecydowanie mniej, niż podałeś. Nie do końca rozumiem informację o „3 podróbach teams” - korzystamy wyłącznie z licencjonowanego oprogramowania i w Twoim przypadku była to 1 instancja MS Teams, jak również 1, a nie 2 skrzynki e-mail. Korzystanie z aplikacji generujących tokeny wynika z zastosowania 2-składnikowego logowania i jest niezbędne, ponieważ bardzo dbamy o bezpieczeństwo danych naszych klientów. Jest to niezwykle istotne m.in. ze względu na naszą certyfikację ISO 27001. Zmniejszenie liczby godzin z Twojej strony samo w sobie nie stanowiło dla nas przeszkody do kontynuacji współpracy. Niestety większym utrudnieniem było to, że przez dłuższy czas w ogóle nie mogliśmy otrzymać Twojej dyspozycyjności, a tym samym zagrafikować Ci godzin zgodnie z Twoimi możliwościami i zapotrzebowaniem na projekcie. W efekcie zrozumieliśmy, że Tobie samemu nie zależy na kontynuacji współpracy. W trakcie rozmowy telefonicznej udało nam się wyjaśnić sytuację i porozumieć, dlatego ta decyzja została zmieniona. Ostatecznie niestety nasz klient zdecydował o zakończeniu projektu z tym językiem. Informacja o tym została przekazana zespołowi z odpowiednim wyprzedzeniem. W takich sytuacjach jest dla nas niezwykle ważne, aby jak najwięcej osób dostało możliwość przeniesienia na inne projekty. Niestety - nie zawsze możemy zatrzymać wszystkich. Po przeprowadzeniu wnikliwej analizy i rozważeniu wszystkich czynników, musieliśmy podjąć trudną decyzję o rozstaniu się z częścią zespołu. Nastąpiło to w komunikacji z działem HR i zgodnie z umową - z zachowaniem 2-tygodniowego okresu wypowiedzenia. Podczas spotkania została przekazana informacja o tym, że szczegóły dotyczące zwrotu sprzętu zostaną przesłane osobnym e-mailem - i tak się też stało. Rozmawialiśmy również o tym, że w przypadku ewentualnych przyszłych rekrutacji będziemy rozważali Twoją kandydaturę. Nie oznaczało to jednak, że wstrzymuje to bieg okresu wypowiedzenia, ani że można zatrzymać nasz sprzęt do tego czasu, ani że faktycznie ponownie dojdzie do nawiązania współpracy. Zgodnie z zawartą umową -należy dokonać zwrotu sprzętu po jej rozwiązaniu - ta informacja również była przekazywana transparentnie. Na żadnym etapie nie było informacji, że jest to projekt wyłącznie zdalny. Ktokolwiek chciał - mógł go realizować z naszego biura. Po naszej stronie nie było najmniejszej przeszkody. Wręcz przeciwnie - bardzo się cieszymy widząc, jak wiele osób jest z nami w biurze każdego dnia. Przykro mi, że nasza współpraca ostatecznie musiała się zakończyć. Mam nadzieję, że oprócz wspomnianych negatywnych odczuć, masz również pozytywne doświadczenia z OpsTalent. Życzę Ci dalszego rozwoju kariery i wszystkiego dobrego. Pozdrawiam serdecznie Manager Projektu OpsTalent
    ReviewUserIconThrivingAtWork

25.11.2025 12:33

Pracuję w OpsTalent już ponad 4 lata i moje doświadczenia są wyłącznie pozytywne. Od pierwszego dnia spotkałam się z przyjazną atmosferą, kulturą wzajemnego szacunku i zrozumienia. W firmie panuje dobra energia, a wsparcie jest obecne na każdym etapie – zarówno w codziennej pracy, jak i w sytuacjach wymagających pomocy. Firma daje też ogromne możliwości rozwoju, które realizują się bardzo szybko. Praca i zaangażowanie są doceniane, co dodatkowo motywuje. W razie problemów zawsze można liczyć na pomoc i otwartą komunikację. Praca tutaj jest dla mnie przyjemnością – cieszę się, że trafiłam do Ops i bardzo doceniam tę współpracę.

25.11.2025 14:05

Dziękujemy za te fantastyczne słowa! Bardzo miło jest czytać o Twoich pozytywnych doświadczeniach po ponad 4 latach w OpsTalent! Twoja opinia pokazuje, że nasza kultura oparta na wzajemnym szacunku, dobrej energii i wsparciu działa 😊 Dziękujemy, że jesteś z nami 😊 Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconRafał

30.10.2025 15:43

Pracuję w Opsie od wielu lat. Moja historia to udział w kilku projektach od obsługi klienta po wsparcie techniczne i wewnętrzny helpdesk. Ogromną zaletą tej firmy jest luźna, przyjacielska atmosfera i wspaniali ludzie. Firma zapewnia szkolenia, rozwój i możliwości awansu. Profesjonalne zarządzanie udało się tu połaczyć z atmosferą pracy jak w rodzinnej firmie. Gorąco polecam!

31.10.2025 07:18

Jaka piękna opinia! Dziękujemy za docenienie tego, co dla nas najważniejsze, że potrafimy połączyć profesjonalizm z rodzinną atmosferą. Twoja ścieżka kariery idealnie odzwierciedla nasze zaangażowanie w rozwój talentów! ❤️ Pozdrawiamy serdecznie i super, że jesteś z nami, OpsTalent Team
    ReviewUserIconPracownik

23.10.2025 20:11

Pracuję w Ops Talent od około trzech lat. Jest to moja pierwsza przygoda w Obsłudze Klienta i od razu muszę podkreślić, że tutejsza atmosfera zasługuje na szczególną uwagę. Wszyscy są dla siebie niezwykle mili i pomocni, a ja osobiście nigdy nie zetknąłem się z nieodpowiednimi zachowaniami. Szkolenia, niezależnie od projektu, zawsze były przeprowadzone bardzo rzetelnie, a w razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze można bez problemu zapytać o pomoc. Uważam, że każda praca ma swoje słabsze strony, jednak w tym przypadku są to naprawdę drobiazgi. Mieszkam w mniejszej miejscowości, więc możliwość pracy zdalnej jest dla mnie niewyobrażalnym komfortem.

24.10.2025 07:35

Dziękujemy, to bardzo cenna opnia. Niezmiernie się cieszymy, że Twoja pierwsza przygoda z Obsługą Klienta okazała się udana właśnie dzięki nam. Fakt, iż tak wysoko oceniasz atmosferę, wzajemną pomoc i etykę pracy, potwierdza skuteczność naszej wewnętrznej polityki. Priorytetowo traktujemy jakość szkoleń oraz ciągłe wsparcie, które są kluczowe w dynamicznej i wymagającej branży CX. Podzielamy Twoje zdanie na temat pracy zdalnej. Cieszymy się, że możliwość wykonywania obowiązków z mniejszej miejscowości przekłada się na Twój komfort. Wierzymy, że elastyczność jest kluczowa dla work-life balance wszystkich naszych OpsTalentersów. Liczymy na kolejne lata wspólnego rozwoju:) Zespół OpsTalent

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OpsTalent Spółka z o.o. Sp. k.?

Kontakt - OpsTalent Spółka z o.o. Sp. k.

ślężna 132 53-111 Wrocław

Branże: Oprogramowanie - Systemy IT

ReviewUserIconJay

23.10.2025 14:35

I’ve been working at Opstalent since July 2021, right after finishing my bachelor’s degree. It’s been a great place to learn and grow. The company was very supportive during my master’s studies, always flexible with my schedule and understanding when I needed time off. The mentorship program helped me gain real, practical experience, and the team culture is diverse, friendly, and open. Managers are approachable, and there’s a genuine focus on personal and professional development. Overall, a really positive and motivating workplace.

23.10.2025 15:13

Thank you Jay, for this valuable feedback. Reading about such a positive experience at OpsTalent, especially at the start of your career, is very motivating for us! We are delighted that you chose our company after completing your bachelor's degree. The fact that we were able to support your development during your Master's studies - through flexibility and understanding - aligns perfectly with our mission of creating a positive organization where employees can grow professionally and personally. Thank you for being part of OpsTalent! OpsTalent Team
    ReviewUserIconNew

22.10.2025 17:41

Cześć, czy możecie powiedzieć, czy OpsTalent zatrudnia tylko osoby ze statusem studenta? Czy można się z nimi rozwijać mając już doświadczenie?
    ReviewUserIconKarolina

23.10.2025 08:35

Nie, nie zatrudniają tylko studentów. Jest tu co prawda sporo osób z dużym doświadczeniem, są po prostu w innych rolach, często jako Menedżerowie, PM-owie. Myślę, że to zależy od projektu. Projekty bardziej zaawansowane, jak te z IT oczywiście wymagają doświadczonych ludzi. Ale np. do CX, gdzie liczy się dobra komunikacja i chęć nauki, chętnie biorą też studentów. A co do rozwoju, to niezależnie od tego, czy masz 2 lata doświadczenia, czy 10, to działa tak samo. Wszyscy mamy dostęp do szkoleń, a firma naprawdę stawia na to, żeby pracownicy się w niej rozwijali.
    ReviewUserIconTomasz

22.10.2025 10:43

Pracuję w OPSTalent od lutego 2025 roku i z pełnym przekonaniem mogę polecić tę firmę. Od pierwszej rozmowy rekrutacyjnej, przez onboarding aż po codzienną pracę – wszystko przebiegało bardzo profesjonalnie i w przyjaznej atmosferze. Firma jest świetnie zarządzana, a każdy pracownik traktowany z szacunkiem i troską. W razie jakichkolwiek problemów – niezależnie od działu – zawsze można liczyć na szybką i konkretną pomoc. Na projekcie, na którym pracuję, szczególnie doceniam elastyczne podejście – np. w kwestiach spóźnień czy wcześniejszego zakończenia zmiany. Zespół jest pomocny, a nowi pracownicy mogą liczyć na wsparcie już od pierwszych dni. Nie spotkałem się z żadnymi minusami – oczywiście bywają gorsze dni, jak wszędzie, ale atmosfera i ludzie wszystko wynagradzają. Zdecydowanie polecam OPSTalent jako świetne miejsce do pracy! 😁

22.10.2025 11:00

Dziękujemy serdecznie za tak wspaniałą i ciepłą opinię! 😊 Cieszymy się, że Twoje doświadczenia w OpsTalent od samego początku, są tak pozytywne. Czujemy ogromną satysfakcję, kiedy atmosfera i profesjonalizm przekładają się na komfort w Twojej codziennej pracy. Słowa o wzajemnym szacunku, trosce i elastycznym podejściu są dla nas najlepszą nagrodą, bo właśnie na tych wartościach budujemy naszą kulturę! Życzymy Ci samych sukcesów i zadowolenia z kolejnych projektów w OpsTalent! Dziękujemy za zaufanie i polecenie nas innym 😉 Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconmaxitalianovero

13.10.2025 17:42

Miejsce idealne dla osoby poszukujące pracy elastyczne, które lubią albo mają pracować w domu albo lubią pracować w biuro "na spokojnie" . Atmosfera super miła, dużą kuchnią, bilard, fotel, miejsce dla małych odpoczynku i super koledzy. Imprezy i wydarzenia doskonały!

14.10.2025 08:06

Świetna opinia! Cieszymy się, że OpsTalent to dla Ciebie idealne miejsce, które łączy elastyczność (home office/spokojne biuro) z super atmosferą. Staramy się zapewnić komfortową przestrzeń stąd duża kuchnia, bilard i strefy relaksu. Bardzo cieszymy się, że miałeś super miłych kolegów:) Dziękujemy, że byłeś z nami :) Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconKropka

13.10.2025 16:04

Świetne miejsce z wyjątkową atmosferą – pełne życzliwych, pomocnych ludzi. Nigdzie wcześniej nie pracowało mi się tak dobrze!

14.10.2025 08:02

Cieszymy się, że stworzyliśmy miejsce, w którym po prostu świetnie się pracuje. Życzliwi i pomocni ludzie to nasz wielki atut! Dziękujemy! Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconNatalia

13.10.2025 15:42

Pracuję w Opsie pół roku i jestem bardzo zadowolona. Na początku ciężko mi było uwierzyć, że atmosfera w pracy jest tak pozytywna jak przedstawiali to na onboardingu, jednak po jakimś czasie zauważyłam, że faktycznie wszyscy w biurze są nastawieni do siebie pozytywnie i każdy jest traktowany na równi. Oczywiście praca w customer service potrafi być stresująca, a jej warunki są często uzależnione od klienta, a nie od PM, jednak wszyscy starają się sprawić żeby pracownicy czuli się dobrze. Po dwóch miesiącach pracy dostałam propozycję awansu. Rzecz drugoplanowa to świetne biuro, imprezy pracownicze i inne benefity😊

13.10.2025 15:59

Bardzo cenimy to, co napisałaś – zwłaszcza to, że nasza pozytywna atmosfera i równość traktowania to nie są tylko hasła z onboardingu, ale realny standard w biurze:) Wiemy, że praca w Customer Experience potrafi być trudna, ale cieszymy się, że czujesz, że cała nasza ekipa robi wszystko, by Wam to ułatwić. I oczywiście – wielkie gratulacje z powodu szybkiego awansu! To najlepszy dowód na to, że widzimy Twoje zaangażowanie i potencjał :) Cieszymy się że jesteś z nami! Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconWeronika

07.10.2025 16:03

Szczerze polecam pracę w Opstalent, pracuję tu od 3 lat z przerwą na urlop macierzyński. Po urlopie macierzyńskim dzięki pomocy przełożonych oraz współpracowników szybko i bezproblemowo wróciłam do swoich obowiązków. W Opstalent panuje światna atmosfera, widać, że liczy się tu każdy pracownik. pozytywna atmosfera, którą tworzą wspaniali ludzie – współpracownicy zawsze są pomocni, otwarci i życzliwi. Kadra kierownicza wykazuje się dużym profesjonalizmem, zapewnia wsparcie i stwarza warunki do rozwoju. Dodatkowym atutem są atrakcyjne benefity, które sprawiają, że pracownicy czują się docenieni. To firma, w której naprawdę warto rozwijać swoją karierę i z którą związać się na lata.

08.10.2025 08:14

Świetna opinia! Bardzo dziękujemy za tak ciepły i szczery feedback. 😊 Jesteśmy naprawdę szczęśliwi, że powrót do pracy po urlopie macierzyńskim był dla Ciebie łatwy i bezstresowy dzięki wsparciu zespołu i przełożonych. To dla nas najlepszy dowód na to, że nasza przyjazna i wspierająca atmosfera jest największą siłą. Cieszymy się, że czujesz się u nas doceniona i że profesjonalna kadra kierownicza wspiera Cię w rozwoju. Mamy nadzieję, że pozostaniesz z nami na długie lata! 🤝
    ReviewUserIconZawiedziona

26.09.2025 19:35

Firma chwaląca się nie wiadomo jakimi wartościami, opowiadająca o work-life balance itp. w której takowy absolutnie nie istnieje. Na szkoleniach opowiadają co innego, rzeczywistość jest kompletnie inna. Elastyczny grafik w każdej innej firmie oznacza grafik elastyczny dla pracownika, w tej elastyczny grafik oznacza że ty musisz elastycznie dostosować się do tego kiedy akurat im pasuje żebyś pracował. Praca na zleceniu chociaż nosi pełne znamiona umowy o pracę, wszystko po to żeby wykorzystać pracownika jak najbardziej i nie przejmować się czymś takim jak kodeks pracy.
    ReviewUserIconOszukany

30.09.2025 01:47

Zgadzam się w 100%. Work-life balance to była fikcja, tak samo jak elastyczny grafik. Dawałeś w dyspozycji, że nie możesz pracować w poniedziałek? Trudno. Po rozmowie z TL jedynie można było usłyszeć "takie jest w tym tygodniu zapotrzebowanie". Nie dało się zbytnio dogadać z team leaderką odnośnie godzin. Dyspozycja była zbierana do poniedziałku/wtorku a grafik był wysyłany w piątek po południu. Ciężko było cokolwiek zaplanować na dłuższą metę. Team leaderka wraz z niektórymi shiftguardami wprowadzała bardzo stresującą atmosferę. Traktowano nas jak roboty do odbierana telefonów. Przerw na siku nie ma tylko trzeba ze swojej prywatnej korzystać. Zapewnianio nas nieraz, że jak potrzebujesz przerwy od telefonów to nie ma problemu (często przez 8 godzin odbiera się telefony, jeden za drugim). Kolejna fikcja. Szczytem wszystkiego było kiedy nowa PM zrobiła konkurs na statystyki agentów, gdzie 1 miejsce dostaje grafik ustalony z góry na miesiąc a 2 i 3 miejsce na dwa tygodnie. Kpina. Ktokolwiek układa te grafiki ewidentnie do tego się nie nadaje. Cały czas się słyszało, że będzie już spoko bo zatrudniamy więcej osób. 35+ agentów, a i tak dostajesz 12 godzinne zmiany, 5 dni w tygodniu . Oczywiście całość spędzona na telefonie. Na rektrutacji zapewniano nas, że grafik jest elastyczny i łatwo dostosować do życia i, że praca nie polega głównie na odbieraniu telefonów (wręcz miało być 50/50 z pracą na ticketach). Te pare miesięcy pracy tutaj spowodowały, że musiałem udać się do psychiatry oraz po kilku latach wznowić terapię. Miałem już wiele różnych prac i żadna mnie tak nie wykończyła psychicznie jak ta.

01.10.2025 08:24

Dziękuję za Twój komentarz. Każda opinia, także ta krytyczna, pomaga mi lepiej przyglądać się naszym procesom. Już na etapie rekrutacji, każdy kandydat dostaje wszelkie niezbędne informacje na temat projektu. Wiem, że praca w obsłudze klienta jest dużym wyzwaniem, dlatego kładę nacisk na otwartą komunikację. Dlaczego nie przekazałeś mi swojego feedbacku bezpośrednio, w momencie gdy czułeś, że coś jest dla Ciebie niejasne lub mogłoby działać inaczej/lepiej...? Odnosząc się do poruszonych kwestii: Grafiki i elastyczność: Dyspozycyjność zbieram z wyprzedzeniem i staram się ją uwzględniać, jednak muszę też reagować na bieżące potrzeby operacyjne. Elastyczność oznacza tu wzajemne dostosowanie, choć wiem, że przy dużym obłożeniu może to być trudne. Zdaję sobie sprawę, że może to utrudniać planowanie, dlatego nieustannie wprowadzam wraz z zespołem liderów usprawnienia procesu, tak aby zaspokoić zarówno oczekiwania konsultanta, jak i zapotrzebowanie klienta. Komunikacja i atmosfera: Jest mi przykro jeśli Twoje doświadczenia były negatywne. Zależy mi na wspierającym środowisku pracy, a zespół liderski na co dzień wkłada w to dużo wysiłku. W razie wątpliwości zachęcam do kontaktu z liderką zespołu lub ze mną. Jesteśmy tu po to, by wspólnie rozwiązywać trudności. Tempo pracy i przerwy: Wiem, że pewne okresy bywają intensywne. Kolejka jest monitorowana w czasie rzeczywistym i wraz z klientem reagujemy na zmiany na bieżąco. Każdemu konsultantowi na 8h pracy przypada 45 minut przerwy, czyli o 30 minut więcej, niż zakłada Kodeks Pracy. Onboarding a realia: Już na etapie rekrutacji rzetelnie przedstawiamy specyfikę pracy projektu, choć tempo zmian może nie odpowiadać każdemu. Jeśli ktoś czuje się przeciążony warto to syngalizować. Jestem dostępna na rozmowę. Zależy mi na zespole opartym na zaufaniu i dobrej komunikacji. Jeśli coś nie działa, chciałabym to wiedzieć. Zachęcam do zgłaszania problemów bezpośrednio, wtedy mam szansę realnie pomóc. Manager Projektu
    ReviewUserIconLu

30.09.2025 14:44

I've been working at OpsTalent for a few good years, and my experience here has been very positive. The greatest asset of this company is its incredibly human and supportive atmosphere. My colleagues are extremely kind and helpful, and mutual respect is the norm here, regardless of your background. :) A significant advantage is also the fact that managers have practical, hands-on knowledge of work—this facilitates easy communication and positively influences overall cooperation.

30.09.2025 15:01

Thank you for this wonderful and sincere feedback! We are delighted that your positive experience reflects our core values. We truly believe that our supportive, human atmosphere - driven by mutual respect among kind and helpful colleagues - is our greatest strength. Best regards, OpsTalent Team
    ReviewUserIconWookie

30.09.2025 10:20

OpsTalent jest jak najbardziej dobrym prcodawcą a ja jestem szcerze zadwolony z pracy w tej firmie. Przechodząc przez proces rekrutacji miałem w planie popracować tutaj kilka miesięcy i ruszyć dalej, a tymczasem zaraz minie mi 5 lat w firmie. Wedle moich doświadczeń , pracując na 3 różnych projektach, kadra jest pomocna, stara sie być elastyczna i ułatwiać (dla pracownika) każdy proces tak bardzo jak jest to możliwe. Firma stara sie zapewniać także udogodnienia dla pracowników w biurze żeby uczynić prace lżejszą a przebywanie w biurze uatrakcyjnić oraz wychdzi z inicjatywami programów/eventów/konkursów/akcji które pomagaja urozmaicić czas pracy tak dla pracowników zdalnych jak i stajonarnych. Co do specyfikacji komfortu oraz organizacji pracy kluczową kwestią jest konkrektny projekt dla którego się pracuje, ponieważ od tego zależą godziny pracy, warunki układania grafiku, wprowadzania zmian, projektowe potrzeby grafikowe i poziom eslastyczności. Zgodnie z moim doświadczeniem, leaderzy i PMowie starają sie zaspokoić potrzeby pracownika najbardziej jak sie da, w myśl zasady, że zadwolony pracownik lepiej wykonuje swoje obowiązki. Skłamałbym mówiąć że wszystkie moje prośby o dni wolne były zawsze zaakceptowane i nie było miesiąca w ktorym dużo pracowałem w weekendy, ale takie są realia pracy na etacie. Prawdą za to będzie stwierdzenie, że nigdy odrzucenie moich próśb czy zgłoszeń nie było uzasadanione tekstem typu "Nie bo nie" oraz to iż każdy z trzech projektów na których dane mi było pracować, pomimo rożnego poziomu elastyczności, był bardziej elastyczny niż warunki zatrudnienia u moich poprzednich pracodawców.

30.09.2025 10:30

Dziękujemy za tak szczegółową i pozytywną opinię 😊 W pełni doceniamy Twoje spostrzeżenia. Zgadza się, specyfikacja projektu determinuje godziny pracy. Nasi Liderzy i PMowie każdego dnia pracują nad tym, by znaleźć ten trudny balans między potrzebami operacyjnymi a indywidualnymi potrzebami zespołu. Jednak naszym celem jest maksymalna możliwa elastyczność. Fakt, że każda decyzja o grafiku jest transparentna i uzasadniona, a nie "nie, bo nie", jest dla nas standardem, którego będziemy pilnować zawsze 😊 Pozdrawiamy, Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconMichał

16.09.2025 11:49

Pracuję w OpsTalent blisko 10 lat i z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że to wyjątkowe miejsce pracy. Na szczególne uznanie zasługuje pozytywna atmosfera, którą tworzą wspaniali ludzie – współpracownicy zawsze są pomocni, otwarci i życzliwi. Kadra kierownicza wykazuje się dużym profesjonalizmem, zapewnia wsparcie i stwarza warunki do rozwoju. Dodatkowym atutem są atrakcyjne benefity, które sprawiają, że pracownicy czują się docenieni. To firma, w której naprawdę warto rozwijać swoją karierę i z którą związać się na lata.

16.09.2025 12:48

Bardzo dziękujemy za tak pozytywną i szczegółową opinię. Cieszymy się, że po 10 latach w OpsTalent, postrzegasz naszą firmę jako wyjątkowe miejsce do pracy i rozwoju. Twoje słowa są dla nas potwierdzeniem, że wspólne budowanie profesjonalnego i wspierającego środowiska pracy ma ogromny sens. Dziękujemy, że jesteś z nami! Zespół OpsTalent
    ReviewUserIconsłabo

13.09.2025 01:42

bardzo nieprzyjemna atmosfera w zespole pani agnieszki r, jej odzywki i zachowanie sprawia ze ciagle czuc w powietrzu napięcie, każdego dnia budzę sie w stresie z myślą ze muszę iść tutaj do pracy

15.09.2025 14:29

Dzięki za Twoją opinię. Doceniam każdy komentarz, bo dzięki niemu wiem, co dzieje się w zespole. Jeśli masz ochotę, chętnie porozmawiam o szczegółach. Bardzo zależy mi na dobrej atmosferze w pracy. Zawsze staram się być życzliwa i rozmawiać zgodnie z naszymi wartościami, nawet kiedy poruszamy trudne tematy. Nasz projekt jest wymagający, ale cały zespół liderski jest tu, żeby wspierać. Wierzę, że bez dobrej atmosfery nie osiągnęlibyśmy takich wyników i nie rozwijali się tak szybko. Traktuję poważnie każdą informację o napięciach w zespole, dlatego proszę — jeśli coś jest nie tak, daj mi znać. Chętnie porozmawiam. Agnieszka R.
    ReviewUserIconIgor

05.09.2025 15:18

Moja opinia dotyczy pracy w Customer Service. Niestety w porównaniu do moich innych doświadczeń w korporacjach ta firma wypada bardzo słabo. Niewątpliwym plusem jest praca w pełni zdalna - jeżeli to jest akurat to czego ktoś szuka. Niestety praca w tym zespole (być może tylko na moim projekcie) wygląda jak praca w fabryce - jak najwięcej odebrać telefonów, jak najszybciej rozwiązać problem i następny. W pracy zdalnej, gdzie mamy ludzi z różnych lokalizacji bardzo ważna jest integracja zespołu, poczucie wspólnoty, współpracy. Tymczasem mój zespół nigdy nie został mi przedstawiony (ani ja jemu), więc do końca nie wiem z kim pracuję (jest bardzo dużo osób). Ba! Team leader mi się nigdy nie przedstawił. Nie ma spotkań ani grupowych ani indywidualnych. Dla mnie to tylko dowód na to, że to jak się człowiek czuje w pracy jest nieważne, ma dowozić. Ale czy dowozi też tego do końca nie wie, bo nie ma spotkań, więc nie ma też feedbacku. Po tygodniu szkoleń nie ma shadowingu, rzut na głęboką wodę i brak informacji jak sobie radzisz. Podejście do grafiku to kpina, a jego elastyczność to fikcja. Przypominam, że w świetle prawa pracodawca zatrudniając na umowę zlecenie ma obowiązek dostosować się do dostępności pracownika. Oczywiście dostępność wysyłamy, ale nikt się jeszcze do niej nie dostosował. „Bo według umowy praca jest od 8-23 i tak macie być dostępni” - to po co udawanie elastyczności skoro i tak leader ułoży taki grafik jak chce. A jeżeli ktoś ma zajęcia i dostał w tym czasie pracę to ma sam kombinować i liczyć na dobroć innych czy ktoś się z nim zamieni na zmiany - a mógłby po prostu się nie stawić w pracy i to też byłoby ok. Więc według mnie to jest niestety żerowanie na pracowitości i niewiedzy innych, młodych ludzi. Rotacja jest duża, a jak ktoś zostaje zwolniony to po prostu odpada z grafiku, zero komunikacji. Również zero informacji do zespołu, że skład zespołu się zmienia. Grafik jest często publikowany niegotowy, niekompletny, i nie wiesz czy zostałeś zwolniony czy ktoś się pomylił. Nie polecam.

09.09.2025 14:16

Cześć Igor, dziękujemy za opinię! Każdy feedback bierzemy pod uwagę, a komunikacja jest dla nas bardzo ważna, dlatego zachęcamy, żeby wszystkie nieścisłości wyjaśniać bezpośrednio z Team Leaderem lub Project Managerem, wszystkie kwestie, które poruszasz mogłyby zostać rozwiązane na krótkim spotkaniu. Odnosząc się do Twojej wypowiedzi - jako firma outsourcingowa współpracujemy z wieloma firmami, dlatego praca na każdym projekcie wygląda inaczej, dopasowana jest do klienta i jego potrzeb. Każdy klient ma swoje targety i KPI. W pełni zgadzamy się, że integracja zespołu i poczucie wspólnoty są bardzo ważne, a przy dużym zespole, który pracuje głównie zdalnie jest to niełatwe do osiągnięcia. Dodatkowo etap implementacyjny, czyli pierwsze miesiące od wdrożenia projektu są dużym wyzwaniem operacyjnym. W OpsTalent organizujemy wiele wydarzeń i inicjatyw, zarówno takich, które mają miejsce w biurze, jak np. cykliczne imprezy (możemy dopasowywać grafik tak, by osoby, które chcą w nim wziąć udział miały taką możliwość), czy inicjatywy zdalne, np. OpsMove Challenge, który trwa do końca września. Project Manager i Team Leader biorą aktywny udział w procesie onboardingu i szkolenia, wspierają cały proces. Organizujemy również indywidualne spotkania, coachingi i shadowingi, zazwyczaj gdy jest taka potrzeba, ale również można w każdej chwili do nas napisać i poprosić o spotkanie. Każdy ma dostęp do swoich wyników na bieżąco, zarówno metryk ilościowych jak i QA. Spotkania całego zespołu lub w większych grupach niestety nie są w tej chwili możliwe ze względów logistycznych. Istnieje jednak opcja transferu na inny projekt hybrydowy lub stacjonarny. Specyfika grafikowania projektu o którym wspominasz jest transparentnie komunikowana już na etapie rekrutacji - zdajemy sobie sprawę z tego, że jest to wyzwanie, dlatego cały czas ulepszamy nasze sposoby grafikowania i zbierania dostępności, słuchamy waszego feedbacku. Od końca lipca wprowadziliśmy nową formę zbierania dostępności, dzięki której pracownik uzupełnia co do godziny swoją dyspozycyjność. Zawsze prosimy o zapoznanie się z grafikiem zespołowym i informację, jeśli nie uwzględniliśmy dostępności lub pojawił się błąd. W przypadku niejasności najlepiej skontaktować się z liderem. W historii projektu raz zdarzyło się, że grafik został opublikowany bez kilku osób, co zostało zauważone w ciągu 5 minut i od razu poprawione, więc prosimy o niegeneralizowanie. Odnosząc się do osób, które odeszły z projektu - nie informujemy o tym zespołu, jeśli ktoś chce przekazać taką informację zespołowi, oczywiście ma taką możliwość, natomiast to jest indywidualne i nie narzucamy tutaj niczego. Nigdy w historii firmy nie było i nie będzie sytuacji, że ktoś dowie się o rozwiązaniu umowy z grafiku, zawsze stawiamy na transparentną komunikację, zarówno w przypadku rozwiązania umowy, nieprzedłużenia, czy przeniesienia na inny projekt. Mamy nadzieję, że odpowiedzieliśmy na Twoje wątpliwości, Pozdrawiamy, Liderzy projektu
    ReviewUserIconDavid V

13.04.2025 23:22

Opstalent to firma z dobrą atmosferą, sympatycznymi współpracownikami i przystępnym zarządzaniem. To przyjemne miejsce, żeby się rozwijać i zdobywać doświadczenie.
    ReviewUserIconJa

25.04.2024 15:12

System and Network Administrator, chcę aplikować i nawet spoko kasę oferują, bo 9-15k. Te 9k to taki pewniak, który dostaje każdy na start? Jak w praktyce wygląda praca hybrydowa? Na początek wolałbym popracować stacjonarnie żeby nabrać trochę wprawy.

26.04.2024 13:26

Miło nam, że jesteś zainteresowany ogłoszeniem dotyczącym stanowiska System and Network Admin :) Wynagrodzenie jest uzależnione od wielu czynników, między innymi od doświadczenia oraz rodzaju umowy. Co do pracy hybrydowej, to jak sam mogłeś przeczytać w ogłoszeniu - wymagamy pracy z biura przynajmniej 3 dni w tygodniu. Zachęcamy do przesłania swojego CV. Jeśli Twoje doświadczenie spotka się z naszymi oczekiwaniami, zadzwonimy do Ciebie na wstępną rozmowę :)
    ReviewUserIconanonim

19.04.2024 19:37

Chciałabym podzielić się opinią ze zdalnej, wstępnej rozmowy o pracę na stanowisko specjalista ds. kadr i płac w Krakowie. Pani z działu rekrutacji prowadząca rozmowę była bardzo, bardzo profesjonalna; natomiast dziewczyna z działu kadr z Krakowa jakby pierwszy raz uczestniczyła w rozmowie o pracę, kąśliwe uwagi w stosunku do mnie, dziwne uśmieszki. Zachowywała się, jakby nie miała szacunku do osoby z drugiej strony ekranu. W rezultacie zrezygnowałam z dalszego procesie rekrutacji.

23.04.2024 12:15

Dziękujemy za podzielenie się opinią. W OpsTalent dbamy o to, aby podczas rozmów o pracę zawsze panowała przyjemna atmosfera. Cieszymy się, że docenia Pani profesjonalizm rekruterki i jednocześnie przykro nam, że po spotkaniu pojawiły się odczucia, o których wspomina Pani w swoim komentarzu. Z naszej strony chcemy zaznaczyć, że pracownik działu Kadr i Płac na co dzień nie zajmuje się rekrutacjami, a podczas rozmowy zadaniem takiej osoby jest zweryfikowanie wiedzy merytorycznej Kandydata z obszaru kadr i płac oraz zbadanie, czy deklarowane doświadczenie pokrywa się z naszymi oczekiwaniami. Zarówno rekruterka, jak i koleżanka z zespołu krakowskiego miały dobre intencje, a ich feedback dotyczący Pani kandydatury był pozytywny, dlatego też została Pani zaproszona do drugiego etapu.
    ReviewUserIconSzeregowy

24.03.2024 18:56

Czas na świeżą opinię, w której podzielę się z wami zarówno plusami i minusami pracy w OPSTalent! W dobie stabilnego łącza internetowego szukanie pracy w pełni zdalnej jest dosyć naturalne, a większość osób nie chce marnować godzin swojego życia na transport z i do pracy, za który nikt i tak nie zapłaci. Zwłaszcza Ci, którzy mieszkają w niekorzystnych miejscach! Dlatego przeglądając oferty pracy wręcz śmieszą mnie hybrydowe oferty, tylko po to aby pracodawca zobaczył Cię 2/3 razy w tygodniu zmęczonego życiem. Pod tym względem wspomnę o pierwszym ogromnym plusie pracy w OPS, w pełni zdalna praca już od pierwszego dnia, sprzęt wysyłany kurierem, umowy do wydruku wysyłana przez Ciebie pocztą tradycyjną. Bez marnowania czasu i bzdur. Wszystkie spotkania w firmie czy imprezy firmowe są niezobowiązujące i dla chętnych. Atmosfera jest bardzo sympatyczna, na moim projekcie zarówno teamleaderowie, projekt manager, trener wykazywali się profesjonalizmem i szczerą sympatią. Jeśli chodzi o relacje z pozostałymi, szeregowymi pracownikami, również jest na medal mimo, że na to pracodawca nie ma aż takiego wpływu. Elastyczne godziny pracy w ramach projektu, nie zdarzyło mi się aby moja prośba nie była jeszcze uwzględniona podczas tworzenia grafiku. Mimo, że jest to firma outsorcingowa, to pierwsza firma gdzie spotkałem się z wyższą stawką godzinową niż najniższa krajowa zależąca od twojego doświadczenia, bez żadnej przepychanki i systemu priemiowego z (usunięte przez administratora) Wiele firm oferuje najniższą krajową + premie za jakieś bzdury, na którą znajdzie się wiele sposobów abyś jej nie dostał/a. To tyle jeśli chodzi o najważniejsze plusy. O minusach wspomnę dwóch. Przy czym jeden wydaje się naturalny pod względem branży w jakiej działa firma. Aplikując do Ops należy wziąć pod uwagę, że szanse na stałą pracę są niskie. W zależności również od tego jak trzyma się projekt i jaka jest aktualna sytuacja w firmie, tak długo twoje zatrudnienie jest bezpieczne. Umowa o pracę to nadal temat Taboo. Nie mam zamiaru ani na to psioczyć ani się rozgadywać o swoim rozczarowaniu. Jest to dosyć naturalne, że w razie utraty kontrahenta firma będzie musiała znaleźć gdzieś miejsce pracownikowi z umową o pracę. Im więcej takich pracowników tym trudniej takie miejsce zapewnić i znaleźć. Jeśli chodzi o drugi minus. Czytając opinie o tej pracy podczas mojego okresu rekrutacji udało mi się trafić na założenie, że w firmie panuje seksizm w stronę mężczyzn. Jest to prawda ale nie zrozumcie mnie źle. Nie da się tego odczuć na codzień. Nikt nie będzie Cię szykanować za bycie mężczyzną. W firmie raz na jakiś czas odbywają się tzw. „rozmowy w celu pochwalenia pracownika”. Jest to naprawdę świetny zamysł, natomiast utrzymując stały kontakt z koleżankami i kolegami w firmie dowiesz się, że koleżanki miały już takich rozmów pare, a koledzy wcale. Nie mam pojęcia z czego to wynika, bo na pewno nie z wyników projektowych. PODSUMOWUJĄC Praca w Ops to jest świetna okazja na dłuższą lub krótszą współpracę aby nabyć doświadczenia w obsłudze klienta i w zależności od projektu, pracy z językiem obcym. Z ogromnym nakładem szczęścia jest również szansa na umowę o pracę. Okres współpracy przebiega bez większych problemów ale nie należy się nastawiać na stałą współpracę z góry aby oszczędzić sobie rozczarowania. W przypadku gdy uda się otrzymać umowę o pracę to smak zwycięstwa również będzie lepszy! Praca sama w sobie może być mniej lub bardziej stresująca w zależności od projektu ale składając swoje CV na to jesteś gotowy/a. Najważniejsze, że sam kontakt z przełożonymi jeśli dobrze pracujesz i spełniasz wymogi aby utrzymać się na stanowisku, nie będzie się wiązał z dodatkowym stresem. Spełnienie wymogów nie jest specjalnie utrudniane jak w niektórych firmach gdzie oferują za to premię, więc sam dzień pracy należy do spokojnych. Firma oferuje chat pracowniczy gdzie w trakcie pracy możesz kontaktować się z każdym z firmy. Nikt na bierząco Cię nie kontroluje jak w niektórych patologicznych firmach czy czasem nie wypisujesz głupot do innych pracowników zamiast „pracować” bo firma doskonale zdaje sobie sprawę, że komfort pracownika przekłada się na lepszą efektywność, a utrzymując dobry kontakt z innymi pracownikami poprzez czat, jesteś w stanie zachować zdrowszy umysł zwłaszcza pracując zdalnie. Z mojej strony chciałbym podziękować @Pracodawca za miłe doświadczenie pracy w firmie. Praca mimo, że nie była na stałe pozwoliła się rozwinąć na rynku pracy i w tym momencie oraz dzięki wsparciu firmy jestem w stanie celować jeszcze wyżej niż do tej pory w swoich poszukiwaniach pracy. Z całego serca życzę firmie rozwoju i biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia widzę starania w stronę tzw „na lepsze”. Pragnę również podziękować szeregowym pracownikom za otrzymane wsparcie i wiele sympatycznych rozmów, które między nami wynikło! W swojej opinii starałem się zachować profesjonalizm i nie być docelowo tylko bezkrytyczny lub krytyczny ale swoje doświadczenia oceniam BARDZO POZYTYWNIE. Polecam!
    ReviewUserIconpracownik

25.03.2024 19:55

Hybrydowa, bo praca z biura nie jest obowiazkowa. Bez problemu mozna po prostu przyjsc i znalezc sobie biurko, ale nikt nie bedzie stal nad toba z batem i zmuszal do pojawiania sie.
    ReviewUserIconSzeregowy

25.03.2024 20:47

Nie wiem jak wygląda praca na wszystkich stanowiskach, moje stanowisko nie wymagało przyjazdu do pracy. Jeśli chodzi o IT zgaduje, że hybrydowy typ pracy wynika z tego, że mogą zdarzyć się sytuacje w których serwis komputera/laptopa pracowniczego wymagałby bezpośredniego dostępu. Na moim projekcie byliśmy ostrzegani, że zaniedbanie niektórych procedur podczas korzystania z laptopa może skutkować potrzebą odesłania go do firmy, bo nie będzie możliwości naprawić tego problemu zdalnie. Chcąc lub nie różne stanowiska będą miały różne wymogi, obowiązki, jak i przywileje, a także stosowną do tego obowiązku wypłatę. W moim przypadku potwierdzam, że powodów do przyjazdu na miejsce nie było, a firma nie zawracała tym głowy skoro z domku mogę robić wszystko tak samo jak z firmy. Jednak o dokładny zakres obowiązków i sytuacji, które zmusiłyby Cię do przyjazdu na miejsce zalecam wypytać w trakcie rekrutacji.
    ReviewUserIconUuuu

01.03.2024 23:44

Dawno nie było żadnych komentarzy, jak tam wam się pracuje w OPSIE? Jak tam projekt najpopularniejszy z projektów L...?
    ReviewUserIconanonim

15.01.2024 11:15

Weszłam tutaj po jakieś informacji o stanowisku business implementation specialist, ponieważ aktualnie jest rekrutacja. Ciekawi mnie sprawa, o której jest mowa w ogłoszeniu, czyli o indywidualnym onboradignu. Czyli nie ma jakiegoś jednego stałego wprowadzenia pracownika na dane stanowisko, tylko zawsze jest inne? Od czego zależy, jak taki onboarding wygląda? Czy tylko to, co zawiera jest różne, czy też czas trwania jest różny? Mniej więcej, ile czasu to zajmuje?

15.01.2024 16:11

Onboarding, jako pierwszy dzień pracy, trwa kilka godzin i jest podzielony na kilka części: kulturową, kadrową, ICT i stanowiskową. Trwa około 7h, czasem może się delikatnie przedłużyć, jeśli wystąpią np. problemy techniczne. Podczas części kulturowej bardziej się poznajemy i może się zdarzyć tak, że nasze rozmowy się przedłużą ;) Oczywiście są przewidziane przerwy, ustalane elastycznie podczas spotkania z nowym OpsTalentersem
    ReviewUserIconprosiak

17.05.2023 22:40

Plusy pracy to naprawdę elastyczny grafik robiony według zapotrzebowan pracownika; do tego można dodać dostęp do multisporta i luxmed. Na tym plusy się kończą. Praca na głównym projekcie (obsługa klienta z USA) to tak jak wspomnieli przedmówcy prawdziwy gułag. Firma aspiruje do wdrożenia produktywności pracownika na poziomie tego z Amazonu (ostatnimi czasy usunięto nawet przerwę na toaletę) nie dając nic w zamian. Pensja bez zmian i nadal żałośnie mała porównując do wymagań i presji, benefitow brak, żadnego wartego uwagi programu motywujacego czy nagradzajacego za osiagi. Z tego co wiem to ostatnio za miesiąc perfekcyjnych wyników wprowadzili bon na 50 zł z pyszne, z którego odprowadzają podatek od darowizny z twojej pensji. Jeden wielki żart i plucie w twarz. Brak jakichkolwiek innych zmian na korzyść pracownika tłumaczą byciem ''małą rodzinną firmą'', mimo że to rasowe korpo z bezwzglednymi pracownikami. Shiftguardzi czatuja nad tobą przez całą zmianę punktujac każde twoje, nawet najmniejsze, przewinienie. Oczekujcie DM o każdej porze dnia i nocy ze statystyk którego dnia i ile razy miało miejsce spóźnienie o minute, gdzie wylogowano się zbyt szybko, a gdzie przekroczono oczekiwany czas na wykonanie danego zadania, oczywiście wszystko w atmosferze, że najważniejszy jest work-life balance oraz ich sławna kultura 5H co udowadniaja pokazując zdjęcia z saladbaru, za który potem ścigają ''komornikiem'' bo ktoś nie uregulowal kwoty za skladniki. Ślepe gonienie targetow w miarę niedoscignionego improvement z twojej strony. Pomijając ''management'' to sama praca też nieciekawa, wtórna i wręcz syzyfowa. Przez 90% czasu czujesz się bezsilny i bezużyteczny. Twój jedyny cel w tej firmie to bycie mięsem armatnim z funkcją notowania informacji. Słuchasz całymi dniami jak klienci obrzucaja cię obelgami, notując co ważniejsze rzeczy w jak najkrótszym czasie (trzeba przecież wyrobić target), a potem patrzysz jak pracownicy w USA i tak mają głęboko gdzieś twoje starania i gubią paczke, przez co znowu zbierasz w ich imieniu obelgi. I spróbuj się nie kajac chociaż przez sekundę to będziesz miał personalnego calla z dwiema/trzema osobami z firmy liczącymi na dokładne wytlumaczenia czemu twoja empathy jest tak niska. Z innych zabawnych rzeczy to jeśli zakonczysz pracę to każą ci odesłać firmowy sprzęt na twój koszt. Mimo że na resztę opinii na tym portalu w odpowiedzi na niepochlebne opinie często życzą ludzkiego spokoju, nie dajcie się zmylic, nic ludzkiego w tej firmie nie ma.

19.05.2023 14:08

Witaj prosiak! Na początku chciałabym podziękować Ci jako lider projektu, który opisujesz, za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że dostrzegasz tak wiele negatywnych aspektów w naszej pracy oraz, że nie podzieliłeś/aś się swoimi wątpliwościami podczas pracy na projekcie. Z chęcią bym o tym porozmawiała. Chciałabym teraz sprostować niektóre informacje zawarte w Twojej wiadomości, które mogą być mylące dla innych czytelników: Przerwa na toaletę nie została usunięta, jak sugerujesz. Dodatkowe przerwy są indywidualnie dopasowane do projektów, dlatego nie będę się tutaj szczegółowo rozpisywać. Twierdzenie, że firma nie oferuje żadnych innych programów motywacyjnych, jest nieprawdziwe. Rozumiem, że dla Ciebie motywacja finansowa jest kluczowa, i jeśli pracowałeś/aś na naszym projekcie, wiesz, że nasze systemy motywacyjne obejmują zarówno nagrody finansowe jak i szkolenia, benefity, a także unikalne dla firmy inicjatywy: OpsGrowth i OpsMentoring. Cała nasza praca skupia się na zapewnieniu najwyższej jakości obsługi klienta, opierając się na business rules ustalonych przez klienta. Nasi Shift Guardowie odpowiedzialni za zmiany pilnują zachowań odbiegających od normy i podejmują odpowiednie działania w tej sprawie. W wiadomości wspomniano m.in. o kwestii spóźnień - myślę, że praca zgodna z grafikiem jest wymagana w każdej pracy. Jak wspomniałeś/aś, zapewniamy elastyczne godziny pracy i możliwości wymiany zmian między pracownikami - łatwo więc uniknąć spóźnień. Jeśli chodzi o wiadomości wysyłane o różnych porach dnia i nocy, nasz projekt działa 7 dni w tygodniu, obejmując również godziny nocne. Poszczególni pracownicy mają różne zmiany, dlatego wiadomości mogą pojawiać się poza godzinami pracy danego pracownika. Nikt nigdy jednak nie oczekuje dostępności poza godzinami pracy. Myślę też, że transparenty feedback i regularne przesyłanie statystyk są dużymi plusami. Stwierdzenie, że wykonywanie pracy w naszej firmie sprowadza się do bycia mięsem armatnim z obowiązkiem notowania informacji, jest również kwestią sporną. Przy rekrutacji wszystkie obowiązki są transparentnie przekazane, gdybyś się do nas zgłosił/a z informacją, że masz trudności w pracy na naszym projekcie, rozważylibyśmy możliwości przejścia na inny. Odnośnie naszej kultury pracy i idei Salad Baru, niestety argument jest nieuzasadniony i wynika z niewiedzy. Tutaj również sugerujemy po prostu kontakt, w celu wyjaśnienia danej inicjatywy i jej zasad działania. Dziękujemy za Twoje uwagi i feedback, daje nam to możliwość doskonalenia naszych działań i tworzenia jeszcze lepszego środowiska pracy dla naszych pracowników. Natomiast niestety Twoja wiadomość zawiera głównie nieprawdziwe informacje.
    ReviewUserIconNdnsj

29.12.2023 11:15

Dokladnie tak. Potwierdzam wysylke sprzetu na swoj koszt i brak przerw na toalete.

Zostaw merytoryczną opinię o OpsTalent Spółka z o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o OpsTalent Spółka z o.o. Sp. k.!