Trans Polonia

3.1/5

• Dlaczego warto?
  • Kogo szukamy? Poznaj nasze zespoły
  • Szkoła kierowców
  • Jak wygląda proces rekrutacji?
  • Tak się u nas pracuje

Dlaczego warto?

Kogo szukamy? Poznaj nasze zespoły

Szkoła kierowców

Jak wygląda proces rekrutacji?

Tak się u nas pracuje

• Lisewo Malborskie
  • Zajączkowo
  • Czarlin
  • Dąbrówka Tczewska

3. Opinie o pracodawcach Tczew
  5. Opinie o Trans Polonia

Opinie o Trans Polonia Tczew

Nie przegap nowości o Trans Polonia!

Driver

20.10.2020 18:03

Witam. Chcialbym sie dowiedzieć czegoś więcej na temat tej firmy. Chcialbym sie dowiedziec ale prawdy.... Jak wyglada praca u nich. Od tych kierowcow i ludzi co pracują dzisiaj. Oraz od tych co odeszli w ciagu ok.pol roku i dlaczego. Ale szczerze.
    Mario

27.10.2020 21:13

Obecnie pracuje tam. Co chcesz wiedzieć?

28.10.2020 20:41

Sorki zapomniałem że jest koniec Sezonu 2020 Tak jak w TV. Musisz poczekać aż zaczną kręcić nowy Sezon 2021 może dla HBO i będziesz w TV. BitumPolonia Trackera.

22.10.2020 13:02

22.10.2020 21:32

Prawdę piszesz. Trzeba jeździć do cyganów.,madziarów i żabojadow to zapłacą. Tak jak w umowie 60 euro za dzień a nie jeździć wokół komina. Dokładnie płacą jak w umowie. Na pewno lepiej płacą niż pod Pasłekiem. Tam na wywrotce płacą 2800 zł netto.
    marek

18.10.2020 10:28

Nie opacają składek z umowy o pracę tragedia

18.10.2020 11:19

Ciekawych rzeczy się dowiaduję. Pracuję 6 miesięcy i wszystko jest wypłacane na czas a składki do ZUSu wędrują jak należy. Sprawdzałem osobiście i bank też sprawdzał jak kupowałem ziemię nad jeziorem ;)
    Kierowca

14.10.2020 10:11

Mateusz z działu technicznego to jedyna osoba na której można polegać w tej firmie z rozwiązywaniem problemów z czasem pracy jak i usterkami samochodów .
    Faceboob anons

14.10.2020 08:24

Nie dajcie sie nabrac, obciazaja za wszystko, spedycja tragedia. Nie robcie tego bledu kierowcy jaki ja zrobilem

13.10.2020 14:01

Dodane 08 października 2020 Kierowca międzynarodowy C+E, Bydgoszcz, Trans Polonia Trans Polonia Group 8 000 - 10 000 zł/mies. brutto Wymiar pracy . Pełny etat Typ umowy Umowa o pracę Bydgoszcz, Kujawsko-pomorskie Wymagane prawo jazdy: kat. C+E Specjalne wymagania: Brak Opis TPG TRANS POLONIA GROUP, w związku z dynamicznym rozwojem spółek wchodzących w skład Grupy, poszukuje kandydatów na stanowisko: KIEROWCA MIĘDZYNARODOWY C+E z całej Polski NASZE OCZEKIWANIA: prawo jazdy kat. C+E oraz kurs na przewóz rzeczy ważna karta kierowcy uprawienia ADR (cysterny) znajomość języka angielskiego lub niemieckiego będzie dodatkowym atutem OFERUJEMY ATRAKCYJNE WARUNKI: umowa o pracę lub umowa współpracy na podstawie własnej działalności gospodarczej atrakcyjne wynagrodzenie w zależności od wybranej firmy i systemu zatrudnienia nowoczesny tabor (VOLVO, LAG) terminowe rozliczenia, profesjonalne planowanie Nasze bazy (miejsca zjazdów)mieszczą się w Gdańsku, Tczewie i Płocku. Dla transportu spożywczego również z Białobrzegach. Dla zainteresowanych możliwość zjazdów w woj. śląskim. Nigdy nie idźcie do tej firmy To co się tam dzieje to(usunięte przez administratora) robisz 11 tyś km a oni płacą tobie(usunięte przez administratora)nawet łaskę robią że diety wypłacą opciazenia za paliwo za ubranie oraz za szkolenie szkoda czasu Nie dajcie się nabrać na tą (usunięte przez administratora) firmę pamietajcie To jest korporacja tam nie ma zasad tam obowiązują procedury
    Dawid

04.10.2020 08:05

TPG TRANS POLONIA GROUP, w związku z dynamicznym rozwojem spółek wchodzących w skład Grupy, poszukuje kandydatów na stanowisko:  KIEROWCA MIĘDZYNARODOWY C+E z całej Polski NASZE OCZEKIWANIA: prawo jazdy kat. C+E oraz kurs na przewóz rzeczy ważna karta kierowcy uprawienia ADR (cysterny) znajomość języka angielskiego lub niemieckiego będzie dodatkowym atutem  OFERUJEMY ATRAKCYJNE WARUNKI: umowa o pracę lub umowa współpracy na podstawie własnej działalności gospodarczej atrakcyjne wynagrodzenie w zależności od wybranej firmy i systemu zatrudnienia nowoczesny tabor (VOLVO, LAG) terminowe rozliczenia, profesjonalne planowanie   Nasze bazy (miejsca zjazdów)mieszczą się w Gdańsku, Tczewie i Płocku. Dla transportu spożywczego również z Białobrzegach. Dla zainteresowanych możliwość zjazdów w woj. śląskim.   Wyślij nam swoje CV i dołącz do naszego zespołu Znów szukają (usunięte przez administratora) żeby ich (usunięte przez administratora) na kasę - ubranie 600zł - szkolenie bhp. Czas pracy itp 1572 zł - szkolenie młodego kierowcy który będzie jeździł z doświadczonym kierowcą przez 2 lub 3 tygodnie taka przyjemność kosztuje 3000zł Dlatego trzeba pomyśleć nad pracą w tej firmie to jest korporacja tam nie ma zasad tam są procedury Bardzo dobrze czytać umowy i załączniki do nich Ja przekonałem się na własnej skórze także odradzam każdemu kierowcy a już tym bardziej młodym których chcą się tam uczyć jeździć

20.05.2018 09:36

inspektor

01.10.2020 19:26

jak jesteś kierowcą o o co chodzi?? dostajesz swoje diety i wszystko

18.09.2020 19:40

No tak trzeba być (usunięte przez administratora) zrobić w miesiącu 10.000 km i dostać za to (usunięte przez administratora) wypłaty bo jesteś na umowie o pracę (usunięte przez administratora) nikomu nie polecam tej firmy jednym słowem(usunięte przez administratora)
    Irek

19.09.2020 12:15

Brawo ty. Ja dostałem 7 za te kilometry na działalności

15.09.2020 17:11

Nick podobny do NIE BAĆ COVID ale osoba inna. W odpowiedzi na to wszystko co jest napisane przedstawię swoje zdanie o dziale Bitumen. Chemii nie znam bo nie jeździłem. Każdy kto chodził na kurs C+E powinien zrozumieć na czym polega praca kierowcy zawodowego. Mianowicie 13 godzin pracy dziennie. W tych 13 godzinach mamy 9-10 godzin jazdy, inna praca i przerwy co 6 godzin po 45 minut. W tygodniu kierowca może jeździć do 45 godzin( oczywiście można to modyfikować w okresie dwóch tygodni tak żeby nie przekroczyć 90 godzin). I zostaje 45 godzin na odpoczynek który może ale nie musi być w weekend. To są realia kierowcy międzynarodowego. Jeśli do kogoś to nie dotarło niech jeszcze raz to przeanalizuje i zastanowi się czy chce wykonywać taki zawód. Trzeba szukać kierowcy miastowego. W Tran Polonii na dziale Bitumen każda/każdy pracownik w sezonie przy transporcie bitumenu może być pewny że nie będzie czekać na zlecenia tylko zlecenia będą czekać na niego. TransPolonia jest wykonawcą usług transportowych dla LOTOSu który nie musi szukać klientów więc jest co i dla kogo wozić. Każdy kto stara lub starał się o pracę pracuje lub pracował w TPG wie lub musi pamiętać że odpowiada za powieżony sprzęt /mienie i przy zniszczeniu będzie musiał pokryć je z własnych środków. ( jak pożyczymy auto koledze i uszkodzi to chyba będzie dochodzili żeby to on pokrył koszty naprawy) Czy przyjmuje kierowców bez doświadczenia?? :) z tego co widzę to na 10 osób są 3 osoby które wcześniej pracował w transporcie do 40 ton. Oczywiście jest egzamin wewnętrzny sprawdzający kierowców. Jazda tyłem spinanie rozpinanie zestawu i parkowanie tyłem. Analogicznie jak na egzaminie dla kierowcy tylko bez testów. W temacie ubrania roboczego mogę napisać tylko tyle że jesteśmy obciążeni przez jakiś okres nie pamiętam jaki. Chyba rok, proporcjonalnie na każdy miesiąc kwota jest pomniejszana o jego wartość. Co do wyznaczania tras i tankowania pojazdów. Tego nie analizuję bo jestem kierowcą nie analitykiem. Ma jechać to jadę, tankować w Gdańsku przy ul. Miałki Szlak po załadunku to tankuję. To 7 kilometrów od ul. Sztutowskiej. Trasy są z reguły do 400 km więc w dwie strony wystarcza. Jeśli nie to dotankowuje na dojazd za 100 - 150 zł i nikt jeszcze mnie za to nie obciążył. Za granicą szukam cpn na którym mogę zapłacić DKV lub AS24 bo jak nie to będzie trzeba wyłożyć że swoich. Potem oddają. Niestety nie dowiozą paliwa, pieniędzy z Tczewa. Ogólnie z cpn-ami to trochę kłopotliwe i rozbrajające na czynnik pierwsze ale po pewnym okresie jeżdżenia okazuje się że jeździmy w kółko i wiemy gdzie są. Co do formy zatrudnienia to kwoty są wyższe przy własnych działalności ale brak jest socjalu jak urlop czy chorobowe. Czy jest inny socjal to nie wiem narazie tylko z takiego korzystałem. Dochód przy umowie o pracę jak wszędzie na początek. Dodatek: - diety polskie które reguluje ustawa której nasz rząd od ponad 15 lat nie podnosi. - diety poza Polską dobrze że Niemiecie Stowarzyszenie Transportu wywalczyło od 60 euro. Może TAKIE REALIA. Opisałem to wszystko żeby nikt nie tracił czasu swojego i oczywiście Pana D. z rekrutacji bo jak potrzebujemy coś od niego to nie odbiera telefonu. Mocno zajęty. PAMIĘTAJCIE NIE BRAĆ DO GŁOWY I NEBAĆ COVID

15.09.2020 19:43

Tylko czemu ja stoje6od 11 rano a nie jadę

15.09.2020 19:50

Inspektor tylko dlaczego ja dziś stoję od 10:30

08.09.2020 10:14

Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w Trans Polonia?
    mirek

11.09.2020 21:30

jak chcesz byc (usunięte przez administratora) to idź do transpoloni za to ze bedziesz jezdził z kims przez 2 tygodnie(usunięte przez administratora)
    Mirek

12.09.2020 13:35

A jaką firmę polecasz dla kierowcy który chce rozpocząć pracę?
    Nikola

25.08.2020 15:48

w tym umowę o pracę, konkurencyjne wynagrodzenie oraz nowoczesny sprzęt! Oferta: atrakcyjne wynagrodzenie w zależności od wybranej formy i systemu zatrudnienia umowę o pracę lub umowę współpracy na podstawie własnej działalności gospodarczej nowoczesny tabor: VOLVO, LAG terminowe rozliczenia, profesjonalne i elastyczne planowanie system pracy dostosowywany do oczekiwań kierowcy UWAGA! dla kierowców bez doświadczenia sprawdzony system szkolenia, ponadto szkolenia z czasu pracy oraz Ecodrivingu po pierwsze system nie jest dostosowany do kierowcy nigdy nie był (usunięte przez administratora)
    Kandydat?

08.08.2020 10:56

Jak wygląda u nich współpraca na własnej działalności? Czy warto tam zacząć jako "młody" kierowca?
    Adrowiec

06.08.2020 09:53

Ja z tej firmy sie zwalniam, nie polecam najgorszemu wrogowi, chwala sie statuetkami itp a co robia to glowa mala. Nie polecam mlodym kierowcom, a starzy i tak sie skapna po rozmowie z nimi.

26.06.2020 06:51

Samuraj

19.07.2020 19:51

Norma paliwowa zmieniona 27 , 26 litrów z ładunkiem 25 ton po górach chyba chcą się pozbyć wszystkich kierowców
    Borubar

23.07.2020 07:33

Kolego, czyli jak wyjdzie mi spalanie 30 litrów na 100 km to będę musiał za te 2 litry "nadwyżki" zapłacić?
    Mariusz

28.06.2020 08:10

Firma okej wypłaty okej

18.06.2020 23:23

Trans Polonia zmieniła nazwę na PKP POLONIA teraz jeździmy jak po torach. Zero zjazdów z trasy. Za zjazd z trasy na pauzę od wyznaczonej obciążenie na koniec miesiąca. Zero zjazdów do domu no chyba że chcemy być obciążony kilemetrowka jak przy dostawie. Jak mieszkasz przy otaczani to ok. Normalnie jak po szynach nie można zboczyć z kursu(usunięte przez administratora)
    Stefan

19.06.2020 06:40

Jak ci nie pasuje to co tu jeszcze robisz ??

19.06.2020 07:35

Czy ja piszę że mi nie pasuje??? Przecież ich kocham
    Stefan

18.06.2020 09:18

Fajna miła praca zarobki okej polecam
    nowecka

12.06.2020 15:29

pamietacie jak dawali wam do podpisania aneksy do umowy o prace i zamiast diet w umowie bylo wynagrodzenie zgodne z regulaminem wewnetrznym...poczytajcie wyrok sadu najwyzszego co moga teraz zrobic w kazdym momencie Dieta z tytułu podróży służbowej poza granicami kraju przyjęta w regu- laminie wynagradzania obowiązującym u prywatnego pracodawcy może być równa diecie z tytułu podróży służbowej na obszarze kraju ustalonej w rozpo- rządzeniu ministra właściwego do spraw pracy dla pracowników zatrudnionych w państwowej lub samorządowej jednostce sfery budżetowe

11.06.2020 19:52

12.06.2020 07:52

To może wyjaśnisz za co cię obciążyli ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Trans Polonia?

Kontakt - Trans Polonia

Rokicka 16 83-110 Tczew

Branża główna: Usługi wspierające

Nowy 123

11.06.2020 00:15

Jest 10sesje zamkniete a diet brak, szukam nowej roboty, to (usunięte przez administratora)
    Kot

11.06.2020 15:26

W samochodzie posprzątaj bo znów (usunięte przez administratora) zostawisz
    Nowy123

11.06.2020 19:12

Nie musze wy to zrobicie
    Kierowca

04.06.2020 08:13

"Wskazujemy także że wyniki kolejnych przeprowadzonych analiz mogą mieć wpływ na ocenę pana dalszej pracy na rzecz tempo tp " Także ostry ubaw ???????????????????? oni chyba myślą że są firma złoto ????????????????????????????

02.06.2020 13:53

Stazysta

03.06.2020 06:36

Taka polityka isc w duza rotacje wprowadzajac zaostrzenia, bierze sie kazdego. Jest paru starych kierowcow i sie im dziwie co oni tu robia. Kierowcy sa ok tylko te biuro jakies inne.

31.05.2020 15:57

Nowy...

31.05.2020 22:43

Czemu?
    Stazysta

29.05.2020 09:05

Tak pewnie te wszystkie negatywy to konkurencja? Macie fatalna opinie na rynku i to dzieki wlasnie takim ludziom w biurze jak ty czlowieku. Kierowcy zaczynaja otwierac oczy i lada moment znow nastapi wymiana spedycji i technicznych jak za starych lat gdy prezes zobaczy co sie dzieje i bardzo dobrze

27.05.2020 01:40

Czy ktoś może napisać na jakie pieniądze można liczyć w TP prz pracy po kraju od poniedziałku do piątku ( plus co druga sobota) ?? 2800 brutto plus ile??? Żeby wiedzieć w co się pakuję człowiek przy umowie o pracę.
    Rinen

23.05.2020 15:57

Chcialem sie przeniesc ale jeden chlopak ostatnio mowil ze nie mozecie jezdzic po autostradach we francji i ciagle spedycja pogania i daje w kosc, to prawda czy jakies bajki?
    Volvo

23.05.2020 23:52

Niestety prawda. Kiedys to byla firma, kiedys pracowalo sie i chcialo sie pracowac, a teraz nie wiem kto wymysla glupoty. Szkoda znow szkoda zal mi tej firmy nie chce ale musze odejsc za duzo zlego sie dzieje
    Patriota

26.05.2020 09:27

Miałem podpisać umowę z tą firmą, ale zdziwiła mnie atmosfer na pierwszym spotkaniu. Podejście jak do idioty, i zachowanie w stylu: "mamy Cię". Wydaje mi się, że w tej firmie panuje bałagan i chaos. Dodam, że nie podpisałem żadnej umowy, a miny przedstawicieli firmy były bezcenne... Naprawdę uśmiałem.... W Polsce chyba nie ma poważnych firm. Nie dość że płacą tylko podstawę, reszta to delegacje. Brak dodatku ADR, dziwna sprawa. Naprawdę nie warto dorabiać przewoźników kosztem własnego zdrowia. I tak nikt Ci później za to nie podziękuje.
    Tpg kiero

17.05.2020 13:45

Spedycja to dramat, wyplaty bez paskow, ucinaja za co sie da, odchodzic trzeba po cichu i madrze, najgorsza firma z beczkami w polsce
    Lukasz

11.05.2020 18:47

Jestem nowym kierowca w tej firmie diety mialybyc 10 tuz po podstawie, jest 11 sesje zamkniete a diet brak, cos w tych waszych opiniach prawdy jest... Zaczynam zalowac ze zaczalem od tej firmy, mialo byc super a wychodzi slabo, duzo mydlenia oczu
    Piotr

12.05.2020 08:47

Tu się z Tobą zgodzę. Pracownika mają za nic, ale przyjdzie czas, że to odwróci się to przeciwko nim. I oby jak najszybciej
    Robik

12.04.2020 20:48

Zestawy uwalone od nowosci nie myte, bo spedycja nie uwzglednia tego, az wstyd tym jezdzic kiepskie wyposazenie bhp, patrzac na konkurencje chyba odejde tak szybko jak przyszlem, 350 dniowki to norma wszedzie ale tutaj strasza ze roboty nie ma phi glupi zart
    Piotr

12.05.2020 08:45

Dieta

09.05.2020 15:23

Diety faktycznie opoznione bez powodu
    Nowy82

08.05.2020 15:37

Opoznienia z dietami, niejasny system odradzam
    Po

26.04.2020 21:27

Wyplaty sie nie zgadzaja, terminowosc tez. Zestawy zaniedbane, w tej firmie nie polecam pracowac
    Siwy

26.04.2020 19:52

Szczerze odradzam pracy w tej firmie. Przed podpisaniem umowy wszyscy są mili, chętni by porozmawiać, doradzić, wyjaśnić. Cudowna firma, do rany przyłóż. A jak wypłata przestała się zgadzać. Z nikim nie można porozmawiać, nikt nic nie wie, nikt nie odpowiada na pytania, dokumenty rozliczeniowe wynagrodzenia zniknęły. Pamiętam dobrze słowa jednej pani pracującej w tej firmie "proszę nam zaufać". Jak ci ludzie mogą z rana w lustro patrzeć to ja nie wiem. Jednym słowem ta firma to kpina i farsa. Ludzie nie dajcie się im omamić pięknymi obietnicami.
    Otp

23.04.2020 15:52

Czemu zabraliscie nam z wyplaty po 800 zeta? Ze niby kryzys? Za co mamy zyc? Nie dosc ze glupie zasady i kamery to jeszcze kasa w plecy... Tpg to tez inne spolki widze ze wszedzie podobnie
    Covid1999

11.04.2020 22:35

(usunięte przez administratora) konfidenci maja zadbane auta i cysterny jednokomorowe a reszta ma odpady, to samo tyczy sie spedycji. Nie traktuja wszystkich jednakowo. Atmosfera do (usunięte przez administratora)
    Aaart

11.04.2020 20:42

Oni mysla ze kierowcy zostana na zawsze w tej firmie a to blad pracy nie brakuje pomimo korono. Spedycja ma wyrabane na kierowce nie pomaga dostajesz zlecenie i ty juz masz wszystko zalatwic, techniczny ciagle zajety bo oddaje zestaw ciekawe komu jak juz nie ma przypisanych zestawow a jedyna ich rada odlacz aku i tyle, nie mozna liczyc na zadna pomoc wiec nowy tabor to przeszlosc odlegla przeszlosc, nie ma zadnych szkolen wiec jak czytacie ogloszenie na pracuj. pl to wierzcie mi to nieprawda, z nimi ogolnie ciezko sie rozmawia.
    Nowy

08.04.2020 11:27

Problem z terminowscia diet, wieczna niewiadoma pod tym wzgledem
    Lech czerwony

08.04.2020 14:52

Prawda i to mnie wkurza zasuwasz poza polska caly miesiac a ci laske zrobia jak diety przeleja. Niedoprecyzowane daty i jak ktos wczesniej pisal balagan w firmie, zerowy przeplyw informacji, mysle ze sa lepsze firmy na beczki i to jest moje zdanie po kilku miesiacach w tej firmie
    Radziu

04.04.2020 14:52

Problem z wynagrodzeniem
    IGO

29.03.2020 09:37

W sumie racja z tego co piszecie, tez zastanaeiam sie nad zmiana pracodawcy, nie podobaja mi sie zmiany a moj spedytor a raczej jego pomocnik bez komentarza, w innych firmach ponoc lepiej, ja juz nie mam cierpliwosci i na szczescie nie trzyma mnke zadna lojalka jak mlodo przyjetych chodz i oni maja juz dosc, zdobeda doswiadczenie i pojda dalej gdzie dostana wlasny zestaw, na czas wszystko a tutaj to trzeba miec nerwy.

Zostaw merytoryczną opinię o Trans Polonia