polcall

Częstochowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 46 ocen.

polcall
3 46 6 1

Opinie o polcall

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w polcall o opisanie nowej atmosfery panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Były pracownik

Pracowałem krótko w PollCallu podczas nauki. Nie oszukujmy się to nie jest praca na stałe. Praca, jak to call centre jest stresująca, więc ważne, żeby atmosfera była przyjazna. Ja miałem dobrą ekipę więc było ok, ale wiadomo jednak, że jest ciągła rotacja pracowników.(usunięte przez administratora). Dodam jeszcze, że w PC często odbywają się szkolenia do nowych projektów, które są krótkoterminowe, niestety nie są płatne, a nie wnoszą nic do CV. Pozdrawiam kierowników - bo to były osoby, które trzymały to wszystko w ryzach.

pracowałam
@Były pracownik 20.03.2018 16:13

hmm pracowalam w polcall jakis rok z hakiem, szkolenie wstępne 2 czy 3 godziny juz nie pamietam rzeczywiście nie było płatne ale kilka razy zmieniałam projekt i zawsze miałam zapłacone wg stawki godzinowej. Mnie pracowało się fajnie niczego nie wciskałam, traktowali mnie jak równego sobie. Polecam firma na rynku jakieś 10 lat wiec o czymś to świadczy a nie jak inne otwierają się z dnia na dzień zapadają pod ziemie lub stoją nad głową

anonim

(usunięte przez administratora)

Monika

Podpisuję się pod każdą wypowiedzią, a więc w polcall atmosfera jest nieciekawa, brak rzetelnych szkoleń, jeśli chcesz tracić swój cenny czas to sam(a) się przekonaj!

anonim

(usunięte przez administratora)

do_przyjaciółki

Akurat wiadomo mi, ze cała kadra jest po studiach wyższych i kilkuletnim doświadczeniem w cc wiec pracowałaś chyba zbyt krótko aby się wypowiadać

Obecny pracownik

Ja uważam, że wysokość premii powinna być zależna od wyników. To jest bardzo uczciwe.

pracownik

Szkoda czasu i nerwów na taką robotę. Po samym wejściu do firmy widać, że nie dysponuje dużym budżetem co przekłada się też na zarobki konsultantów. 11zł netto na godzinę to lekka przesadza jak na dzisiejsze czasy, wspaniały system premiowy to porażka. Premia wypłacana w zależności od osiąganych wyników tylko pytanie kto osiąga te wyniki...rozliczane one są tygodniowo a premia wypłacana co miesiąc. Tak więc jeżeli masz 3 tygodnie w miesiącu dobre, a w trzecim baza jest juz wydzwoniona to mozesz zapomniec o premii. Jedyne co pewne to premia od bas'ow ,leadow czy umówionych spotkań...tutaj tez szalu nie ma bo zazwyczaj na projektach biznesowych to 6zl za spotkanie. Nie od dzisiaj wiadomo, że aby ludzie pracowali efektywnie potrzebują dobrze zarabiać, w tej firmie tego nie oczekujcie i dlatego jest tak duża rotacja nie tylko ze strony konsultantów ale również trenerów. Robota dobra na miesiąc góra dwa.

Rozczarowany

Odradzam omijajcie tą firmę szerokim łukiem. (usunięte przez administratora)Oczywiście możecie sami się przekonać. Jeśli lubicie tracić swój cenny czas.

dzola

Zaznaczam źr ta firma jest pierwszą klasa osoby które tam pracują są super tak samo kadra która tam jest dlatego polecam praca tam daje dużo satysfakcji wiem bo tam pracuje i jestem bardzo zadowolona pozdrawiam.

klaoaiia

Ważne jest to, że atmosfera się u nich opiera się na przyjacielskich relacjach.

anonim

(usunięte przez administratora)

mikado

hej, idz na rozmowę , nie trwa długo a wszystkiego się dowiesz. Obecnie wchodzą nowe projekty wiec warto

anonim

(usunięte przez administratora)

Rozczarowany
@Katia 01.08.2016 01:11

Dokładnie nic się nie zmieniło i nigdy nie zmieni, system jaki ta pożal się Boże firma ustanowiła jest dla niej idealny. Nie dla pracownika. Jak Ci się coś nie podoba wylatujesz. To lajtowa robota dla ludzi co nie lubią się przemęczać. I jakiekolwiek pieniądze ich zadowalają. ( usunięte przez administratora )Bo chłopak mówi prawdę nic więcej.

anonim

(usunięte przez administratora)

komar

czy 20godzin wystarczy to nawet nie wiem, nie pytalem. Ja mam wiecej godzin w tygodniu wiec jest ok. Szkolenie jest platne jak sie przepracuje conajmniej tydzien. Po dwoch dniach z zerem zaczalem wreszcie robic umowy. Fajnie sie rozmawia, produkt tez jest prosty. Teraz walcze o stawke 14zl :D w koncu jak nie ja, to kto :D

komar

no tak, porównać do telbride mozna bo to tez słuchawka, ale dzwoni się z oferta orange. Mi w telbridge przeszkadzają ludzie, chyba wiadomo o co chodzi. W polcallu rozmowa ok, wypytałem o wszystko czego nie byłem pewny, wynagrodzenie od 11zł brutto plus za umowy, co tydzień wyliczane w zalezności od wyniku. Przytulnnie jak w domu, to nie ogromna firma gdzie dzwoni 100 osób :D. Później opisze co i jak.

komar

no i myk. Jestem umówiony na rozmowę w polcallu :) dam znać jak jest.

anonim

(usunięte przez administratora)

komar

rekrutacji nie było chyba przez okreś swiateczny. Teraz widzę, że ogłoszenia się pojawiają. Sam chyba przyjdę i spórbuje w polcallu, bo to coś innego niż cc*g czy telbrid*e, bo tam jest nie do zniesienia :/ Jak cos to napisze jak jest

gosc

Witam, ciekawi mnie dlaczego firma ta ciągle zmienia supervisorów, ogłoszenia o pracę pojawiają się tak często i cały czasd trwa rekrutacja. az tego co pamietam jajkis czas temu Polcall byl spolka i wtedy bylo tam lepiej

musek
@gosc 03.01.2016 21:01

Witam. Myślę wynika to z tego, że firma prowadzi kilka projektów na zmianie porannej jak i popołudniowej. Przypuszczam też, że nie jest łatwo o osobę, która potrafi prowadzić wieloosobową grupę agentów. Nie każdy się nadaje do tego typu pracy, czego często nie nie da się wywnioskować na rozmowach kwalifikacyjnych.

Michał

Na projekcie sprzedażowym startuje się od 9,4 zł na rękę (osoba nieozusowana, 11 zł brutto). Zapraszam do kontaktu, więcej informacji możemy udzielić na rozmowie:)

Zainteresowania

@Michał, od jakiej stawki netto można u Was wystartować? Pozdrawiam

Michał

Nie wiemy na jakiej podstawie tb podejmuje decyzje, niemniej uważam że nasz projekt sprzedażowy ma dobre stawki, jeżeli nimi mobilizujemy konkurencję, miło mi to słyszeć :) Zapraszamy do nas! Michał, Polcall

TB

TO prawda ze tb zmienia stawki, ponieważ Polcall daje wyższe? Czyżby Polcall ustalał stawki w Częstochowie?

Michał
@TB 24.11.2015 11:05

Nie wiemy na jakiej podstawie tb podejmuje decyzje, niemniej uważam że nasz projekt sprzedażowy ma dobre stawki, jeżeli nimi mobilizujemy konkurencję, miło mi to słyszeć :) Zapraszamy do nas! Michał, Polcall

Rafał

Wracając do Polcall, jesteś ciekaw czy to co piszą w internecie to prawda? Przyjdź, zobacz, poznaj Polcall :) Jestem w 200% przekonany, że każdy obecny w firmie powie Ci jak jest, niczym Mariusz Max Kolonko :) To nie te czasy, że firmy są anonimowe. Pozdrawiam i zapraszam na projekt pełen Energii!

Michał

@nie-obiektywny słuchaj, jeżeli naprawdę znasz kogokolwiek, kto tu pracuje to się dopytaj a nie pisz kłamstw. 1) System wynagradzania był zmieniany w październiku, tak jak pisałem cały czas zmieniamy się na lepsze. 2) Nikt (ani jedna osoba) nie zrezygnowała po wypłatach w listopadzie. 3) Problemem jest to że nie wyrażasz swojej opinii, tylko mijasz się z faktami. Nie mam nic przeciwko że napiszesz że dwa lata temu się Tobie nie podobało, problemem jest to że kłamiesz jak praca u nas wygląda obecnie. 4) Twoje pomówienia są nic nie warte - jak zapewne zauważasz twoja pierwsza wypowiedź (12-11-2015) sprzed tygodnia została usunięta w części przez administrację co świadczy o jej jakości. Szkoda bo obstawiamy że jesteś moim imiennikiem:) Pozdrawiam. Nie frustruj się, naprawdę szkoda zdrowia :)

Michał

Tak śledzę pewnie trochę uważniej od Ciebie, bo to nie owoc twoich prac przez ostatnie 7 lat jest kalany przez internetowego trola, który się czuje silny dzięki anonimowości. Mimo wszystko zainteresowanie wykazujesz, więc Tobie odpowiadam, to znowu jest moje prawo, jak i to żeby bronić rzeczy dla mnie ważnych, więc się nie obruszaj. Ja mimo wszystko pozdrawiam. Michał Aniołek

Mag

Najlepsze szkolenie na jakim byłam. Pracowałam w 3 callcenter i jeszcze nikt mi tak nie wyjaśnił dlaczego używamyni i że w ogóle są takie techniki. Dzieki Piotrek. Warto przyjść chociaż na szkolenie. Czuję że wiem więcej niż trenerzy z innych firm w Częstochowy. Trenerko K. z TB, przyjdź się nauczyć jak się to robi.

Rafał
@Mag 18.11.2015 22:08

Piotr wie co robi i wie jak to robić, pewnie sam przeczyta ten komentarz i odpowie :) Widzę, że wiele komentarzy jest pisanych na podstawie urban legend. Polecam przyjść, zobaczyć, zapytać. Firma jest otwarta na ludzi a lepiej chyba przekonać się samemu niż wierzyć we wszystko co jest napisane. Pozdrowienia z projektu pełnego energii! :)

obiektywny

@wicio pracowałem tam jakieś 2 lata temu potem znalazłem pracę na umowę i odszedłem. Jednak znajomi tam pracowali i pracują i niestety pewnie bedę też pracować. Obecną opinię mam na podstawie tego co mi powiedziano, może się mylę, ale tak jak było jest nadal, dziwny system logowania, (usunięte przez administratora)oczywiście spróbuj zapomnieć wylogować się na przerwę a spadną na Ciebie pioruny !

Michał
@obiektywny 19.11.2015 16:32

Nie-obiektywny słuchaj, jeżeli naprawdę znasz kogokolwiek, kto tu pracuje to się dopytaj a nie pisz kłamstw. 1) System wynagradzania był zmieniany w październiku, tak jak pisałem cały czas zmieniamy się na lepsze. 2) Nikt (ani jedna osoba) nie zrezygnowała po wypłatach w listopadzie. 3) Problemem jest to że nie wyrażasz swojej opinii, tylko mijasz się z faktami. Nie mam nic przeciwko że napiszesz że dwa lata temu się Tobie nie podobało, problemem jest to że kłamiesz jak praca u nas wygląda obecnie. 4) Twoje pomówienia są nic nie warte - jak zapewne zauważasz twoja pierwsza wypowiedź (12-11-2015) sprzed tygodnia została usunięta w części przez administrację co świadczy o jej jakości. Szkoda bo obstawiamy że jesteś moim imiennikiem:) Pozdrawiam. Nie frustruj się, naprawdę szkoda zdrowia :)

Dział HR

@hania, oferowana jest umowa zlecenie ze składkami odprowadzanymi do zusu. Pozdrawiam

obiektywny

Osobiście nie polecam.( usunięte przez administratora )Kadra chyba też się zmienia co jakiś czas. Wiadomo, konsultanci spoko, atmosfera między nimi też, ale góra szwankuje. Nie pociągnie firma chyba zbyt długo na takim filarze. Pozdro

Katarzyna

To jest pierwsza praca która satysfakcjonuje mnie w 100%. Naprawdę fajni ludzie, kadra i z uśmiechem się przychodzi do pracy a nie "bo muszę" . Polecam szczerze pracę tutaj .

mucha

pracuje obecnie przy projekcie sprzedażowym. Dobre wynagrodzenie podstawowe, osobiście polecam nie było nigdzie tak spoko atmosfery jak tutaj

lilia

Czyli w tej firmie nie sprzedaje się nic przez telefon?

Juliusz Cezar
@Paulina Ceglarz 24.03.2017 08:00

Autentycznosc mojej wypowiedzi niech potwierdzi to, że podpisuję się imieniem i nazwiskiem. :)

Alicja

Dziękujemy Pati za miłą opinie staramy się i cieszymy się, że jesteś zadowolona :) Maja przykro mi ze sugerujesz się nieaktualnymi wpisami, które nie były zgodne z rzeczywistością, wiadomo, że ludzie w internecie piszą różne rzeczy (bo tak najłatwiej) więc dlatego przyjdz do nas i sama się przekonaj jak jest naprawdę :) pozdrawiamy

Zostaw opinię o polcall - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polcall