WelmaS
5 488 6 1

Opinie o WelmaS

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WelmaS

Dziubek

Hej czy ktoś z może powiedzieć mi w skrócie jak wygląda szkolenie w welmas i czy jest zakończone jakimś egzaminem? Czego nie spełnia os. którą nie zaliczyła szkolenia?

Karolka

Witam, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna przez Skype? :)

Kruper

Jestem pracownikiem tej firmy i z tego co ja wiem zawsze się czeka na odpowiedz bo robią selekcje. Później jedzie się na szkolenie w Rzeszowie z noclegiem, które w moim przypadku trwało 8 dni. W ostatni dzień po szkoleniu podpisuje się umowę, zostaje wydany samochód i do pracy. A sama praca jak praca, jeździsz sprzedajesz produkty, jakość wysoka i zarobić można na prawdę nieźle. Generalnie pokrywa się to co mówią na szkoleniu i rozmowie rekrutacyjnej z tym co jest w rzeczywistości. Ja pracuje 8 miesięcy więc coś tam już wiem, ale są osoby, które pracują dużo dużej i nie narzekają. Generalnie jak będziecie mieli pytania to coś wam tam mogę napisać bo też jakieś tam wątpliwości miałem przed rozmową i po. Jak znajdę czas oczywiście :)

Kruper
@Adia 10.07.2018 00:26

Tak pracuje. Z tego co wiem to tylko w Rzeszowie.

Akumulator

Trafiłem do tej firmy z przypadku. I to był najlepszy przypadek w moim życiu.

Zet
@Akumulator 02.06.2017 16:19

Bo to nie praca to styl życia;)

Ahoj

Bardzo słaba jakość towarów w stosunku do ceny

Trepki63

Mam takie koldry juz przeszlo 7 lat bralam na raty jakie to piekne jestembardzo zadowolona placilam duzo bardzo duzo maz zly ale jak pospal to juz nie chcial oddac pojechal teraz do sanatorium dzwonil do mnie zebym mu przywiozla jego koldre bo sie mu zle spi narzeka na te zwykle koldry. Jak ja pralam i pare dni spalam pod starom zwykla koldra to usnac nie umialam polecam kazdemu warto ludzie kupują telewizory za 5 tysiecyy auta za 50 tysiecy a na materac szkoda im dwa tysiace a czlowiek spi codziennie cale zycie srednio 8 godzin dziennie a potem kazdy narzeka na kregoslup i szukaja wymowek ze ciezkie tornistry ze ciezka praca ze starosc nie radosc wydaja ciezkie pieniadze na masaze kremy masci czekaja w kolejkach do ortopedow i nic z tego nie ma dalej plecy bolą. Ja polecam z calego serca to byla dobra inwestycja

Angie

Pracuję w telemarketingu i polecam. Trochę się bałam takiej pracy bo wszyscy telemarketing odradzają, ale okazało się, że umawia się spotkania dla przedstawicieli i jest to dość łatwe. Nic nie trzeba sprzedawac. Zarobki jak na telemarketing bardzo dobre. Atmosfera dobra. Nawet torta na urodziny dają :) polecam i pozdrawiam

Ola
@Angie 05.12.2017 23:50

Masz rację to moja pierwsza praca w telemarketingu i myślałam, że będzie dużo gorzej. Jest ok praca jak praca, moja koleżanka pracuje w innej firmie i zarabia dużo mniej.

Asia

Pracuje w telemarketing u drugi miesiąc. Praca spoko,nie trzeba nic sprzedawać tylko umawiać na spotkania. Zarobkowo bardzo ok. To czwarta moja firma na słuchawcetutaj najlepiej

Natka
@Asia 29.04.2018 03:46

No ja też wcześniej już dwie firmy przerobiłam teraz będę chciała do was dołączyć bo dwie moje koleżanki już pracują i są zadowolone.

Kry.sul58

Mamy z mężem wełnę 7 lat kupilam na spitkaniu domowym dajemy opinie 10 na 10. W lutym kupil maz koc nie był tani ale wiem że 30 lat posłuzy polecam

Dariusz Korynt
@Kry.sul58 21.05.2018 09:41

Moja mama ma już 24 lata jeszcze z lamy gold. Ojciec kupił z welmasu 8 lat temu. Oba komplety są w dobrym stanie. Nam rodzice kupili z welmasu jakieś 5 lat temu a my teraz naszym dzieciom. Jestem przekonany, że to zakup dobry na lata.

Stanisław

Witam wszystkich. Z ciekawości wszedłem na to forum ponieważ odwiedził nas w domu jeden z przedstawicieli tej firmy, także opinia z drugiej strony(klienta, nie prackwnika). Pan przyjechał na czas o godzinie 15.30. Miły schludnie ubrany człowiek. Luźna rozmowa i poszedł po rzeczy. Parę toreb, materac i poduszka. Później pół godziny prezentacji i już wszystko wiemy. Rzeczy nie są tanie to jasne ale trzeba wiedzieć że nigdy nie były... co do produktu to jesteśmy bardzo zadowoleni. Za ceną idzie jakość. Jak chcesz spać w byle czym idź na targ i kupuj jakąś sztuczną chemię. Tutaj produkt bardzo dobry, materac spełnia swoje funkcje w 100%(kupiony ze względu na mój kręgosłup), pościel lekka i ciepła, nawet córka zachwycona swoim prezentem. Osobiście bardzo polecam firmę WelmaS każdemu kogo spotkam. Solidna firma z poważnym podejściem do klienta. A na koniec typowa polskie podejście... Jak coś jest dobre to nikt nic nie mówi i oponii nie daje ale niech będzie chociaż odrobinę coś nie tak to od razu trzeba zrównać to z ziemią... pozdrawiam I polecam współpracę z firmą

Jarek
@Stanisław 17.09.2017 09:25

Potwierdzam co Pan pisze choć sam nie byłem przekonany po zakupie żony. Trzeba spróbować żeby się przekonać co to za produkty.

Janusz Muszyński

Kupiłem produkty od tej firmy 4 tygodnie temu i muszę przyznać, że ten materac na prawdę mi pomaga przy bólach kręgosłupa. Postanowiłem napisać bo sam miałem duże wątpliwości przed zakupem. A i żona z kołdry zachwycona! Bardzo dobra obsługa.

Jarek
@Janusz Muszyński 08.12.2017 00:08

Moja żona kupiła materac, kołdrę, poduszki byłem na nią strasznie zły dlatego postanowiłem tu napisać co myślę. Myślę, że trzeba się przespać i spróbować bo śpi się bardzo dobrze i jest to dobry produkt. Wysypiam się, nie budzę w nocy, nie jest mi zimno, zapomniałem co to ból kręgosłupa.

pl

Nie polecam , szkolenie to mordęga po 10 godzin dziennie przez 10 dni , warunki koszmarne , później umowa zlecenie niby na 3 miesiące , produkty są drogie , trudno je sprzedać a zaznaczę że nie ma żadnej podstawy tylko prowizja , lepiej poszukać czegoś bardziej stabilnego.

J. Walkiewicz
@pl 23.06.2018 17:33

Ja już dwa lata temu miałem szkolenie i nie widzę nic trudnego w nauce 5 stron i paru podstawowych technik sprzedaży. Widać że tego szkolenia nie ukończyłeś bo nie wiele wiesz o produktach i firmie. No, ale zrozum jednemu będzie trudno pojąć proste rzeczy inny będzie myślał trochę szybciej i rozumie co się od niego wymaga. Dlatego nie możesz mierzyć swoją miarą mądrych ludzi. Jeden w życiu kopię rowy drugi robi coś innego takie życie. A co do produktów to sprzedaż mi osobiście przychodzi z łatwością. Zycze Tobie powodzenia szukaj stabilizacji! Polecam Ci oglądnąć szkolenie Jacka Walkiewicza o stabilizacji na (usunięte przez administratora) I nie pisz bzdur bo doznałem szoku jak to zobaczyłem, życie nie jest proste i trzeba coś zrobić nikt za leżenie nie zapłaci. Normalnie szok!

Pl

Super firma , polecam.

Rexik

Bardzo fajna firma. Tak jak mówią, że można zarobić, tak się zarabia. Praca też wygląda tak, jak to mówią wcześniej. Można się naprawdę rozwijać. Polecam.

Lapa

Czy ktoś z pH może dać jakiś wiarygodny pogląd na to jak wypada praca na tym stanowisku ?

Agness
@Lapa 18.06.2018 21:02

Jutro jedziesz na szkolenie?

Agness

Witam zostałam zaproszona na szkolenie ale muszę zrezygnować z obecnej pracy proszę o wasze szczere opinie czy warto?

Agness
@Lapa 18.06.2018 20:33

Tylko czytałam komentarze zaryzykuje nie mam nic do stracenia. Jutro jedziesz na szkolenie?

Janek

Przedstawiciele jesteście zadowoleni z pracy? Proszę o szczere opinie

Franko
@Janek 15.06.2018 18:02

Tak jestem. Pozdro.

Aksb

Każdy chwali firmę,ale czy ktoś może mi powiedzieć jakie realnie mozna zarobic pieniadze jako przedstawiciel?

MmM.
@Aksb 12.06.2018 17:11

O takich rzeczach nie można chyba pisać na forum ;) 4-10n.

BNM

Odbyłem dziś rozmowę w Lublinie. Jestem mile zaskoczony po tym co tu przeczytałem bo tu widzę ewidentnie ktoś komuś robi na złość. Było dużo pytań rozmowa trwała około 50 min. Warunki to: Auto, telefon, karta floty na paliwo, auto do celów prywatnych. Wynagrodzenie od osiąganych wyników plus premie, konkursy. Spotkania handlowe umówione wcześniej przez telemarketing. Szkolenie rozpoczyna się w poniedziałek lub wtorek w przyszłym tygodniu. Praca na początku od 14-20 po miesiącu można od 12-17. Same produkty są mi znane moja mama zamawiała jakieś 2 lata temu z tej firmy. Mam dostać jutro odpowiedź.

BNM
@opel 14.05.2018 14:55

No szukają w okolicach pracuje już 5 os. Nie rozumiem o co Ci chodzi? Ja pracuję firma chce zatrudniać jeszcze a Ty chcesz mi pojechać? Bo nie wiem? A jeżeli już pytasz jestem bardzo zadowolony z pracy tutaj dziękuję.

vVv

Pracuje już 3 miesiąc jako przedstawiciel tej firmy i to są moje opinie: ekipa świetna! Imprezę już przeżyłem było rewelacyjnie. Praca wymagająca myślenia, ale dzięki temu zarabiam bardzo dobrze. Mój bliski przełożony mądry facet i szefowie też luz. Czasem klienci różni, ale jak to klienci. Warunki pracy oceniam bardzo dobrze jak i szacunek mojej osoby w tej firmie. Co do samej pracy to daje ogromny rozwój mentalny, szkolenia co tydzień bardzo pomagają. Co do minusów jakoś bardzo ich nie widać, może dlatego że jestem optymista :). Ogólnie polecam!

adrian

Witajcie czy szkolenia na przedstawiciela kończą się jakimś egzaminem? wiem że są szkolenia kilkudniowe po rozmowach kwalifikacyjnych. czy szkolenie oznacza iż Cię przyjmą po szkoleniu ?

George
@Tomxx 12.04.2018 12:00

Ciężko to nazwać pakowaniem się skoro wszystko zależy od Ciebie i od Twoich wyników. Firma nie dawała by Ci wszystkich narzędzi pracy , nie umawiała by Ci spotkań i gwarantowała obsługi i pomocy gdyby chciała Cię naciągnąć. Sama musi wydać dużo pieniędzy na szkolenie Ciebie poświęcić dużo czasu do tego masz opiekę menagera. A sama podstawa jest tylko ograniczaniem możliwości czlowieka, stagnację i pozorną stabilizację. Na początku też mi się wydawało może nie warto? ale jak już jesteś w środku widzisz, że ludzie tu służą pomocą zawsze. Z perspektywy czasu można dojść do takich wniosków. Pozdrawiam Cię.

Rodzynek

Fatalna firma. Telefon firmowy jakiś iPhone 5 jakby nie mogli dać jakiegoś nowszego, samochody z 2016 roku (przypomnę jest 2017), wypłaty ledwo 7 tysięcy, atmosfera w firmie jak w rodzinie, a przecież praca to praca a nie dom. Do szefa raz zadzwoniłem niechcący jakos o wpół do czwartej nad ranem jak byłem pijany i go obudziłem a on że się nic nie stało, że na spokojnie po alkoholu się tak zdarza. Co to jest za szef??? Szefa się powinien pracownik bać a nie jakieś ciuciubabki. I najgorsze WYPŁATY ZAWSZE W DRUGI PONIEDZIAŁEK MIESIĄCA. Ja przywyklem w pracy na czarno że wypłaty są raz 7 raz 19 raz w ogóle nie ma a tutaj zawsze tak samo. Ta rutyna mnie dobija. I ta praca... To nie praca to katorga. Wyobrażacie sobie wnieść 8-10 torb z jakąś wełną na drugie piętro i z jakąś kobietą pić kawę i gadać głupoty przez dwie godziny? I ten czas tak szybko leci, idzie człowiek do pracy na 15:00 musi wyjechać do pracy nawet pół godziny wcześniej, mijają trzy i pół godziny a tutaj nagle 21:53. I tak to życie ucieka jak piasek przez palce... A jaki tort dostałem od nich ch**owy na urodziny, z rodzynkami. A chyba im kiedyś mówiłem że rodzynek nie lubię.

Zadowolony
@Rodzynek 11.08.2017 03:27

Rodzynek dobre dobre ;) . Mój był bardzo dobry :) tylko świeczek za mało :D. Nie ma co impreza w grudniu, styczniu i teraz znowu w kwietniu ile można! :)

Waldi

Czy przedstawiciel handlowy ma duże rejony do obsługi?

Optymista
@Rokii 01.10.2017 20:26

Ja sobie do 60 km od domu jeżdżę. Tylko na spotkania szkoleniowe raz w tygodniu mam trochę dalej ale da się przeżyć.

Optymista

A ja to mam swój rozum, zawsze czytam opinie i widze jak bym się nimi sugerował to nic w życiu nie robił. Zresztą od razu widać, że takie obraźliwe komentarze piszą tylko półgłówki. No co trzeba mieć w głowie, żeby tak wyzywać innych? firma to się powinna cieszyć, że nie pracują w niej takie osoby. Ci co piszą pozytywnie widać, że myślą pozytywnie i w głowie też mają poukładane. To takie moje przemyślenia. Ja CV wysłałem i czekam na rozmowę!

Optymista
@Król Maciuś 03.02.2018 16:43

Już stało się faktem, że zawsze pracujemy od 12 do 17 :)

D.

Bo ta firma to same dobre dusze :)! Pozdrawiam wszystkich .

Nel
@D. 05.09.2017 23:23

Poznałam już trochę ludzi i faktycznie wszyscy są bardzo mili. Dobrze pracować w takiej atmosferze.

Poison

Fajna praca, bo można mieć kontakt z ludzmi. W Welmasie spotkałem się już chyba z wszystkimi możliwymi typami ludźmi jeśli chodzi o charakter.

kk

Mówią czasem akwizytor, ale mi tam to odpowiada i się takimi uprzejmymi nie przejmuje :P Kiedyś mówiło się że wystarczy prawko plus ładna buźka, a to naprawdę trzeba się nakombinować, żeby mieć klientów. Tutaj w WelmaS jest o tyle dobrze, że warunki są ok.

MIke

Jakie dają auto służbowe? I czy z kartą paliwową?

Król Maciuś
@Fx 01.02.2018 17:25

Kartę floty albo gotówkę dają.

Wtt

Rozmowa kwalifikacyjna umówiona w katowickim Novotelu w godzinach popołudniowych. Nikt się nie pojawił, nikt nie poinformował o jakichkolwiek zmianach. Strata czasu i brak szacunku ze strony firmy.

Michał

Kuba napisał prawdę, tak było. Właściwie nie wiem o co toczy się wojna bo nie widzę tutaj żadnego komentarza w którym obraza się pracowników, a chyba od tego służy forum żeby dać opinie tego co się odczuwa, ewentualnie na temat produktów.

Bardzozniesmaczony

Miałem ich za porządna firmę, okazało sie zupełnie odwrotnie. Wysłałem swoje cv, po dwóch tygodniach oddzwonili i zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjna w hotelu novotel w Katowicach, jestem z Gliwic wiec miałem kawałek. Oczywiście zjawiłem sie we właściwym miejscu o właściwym czasie, lecz nikogo nie zastałem. Posiedziałem ponad godzinę pod sala z następnym chłopakiem umówionym na rozmowę. Zero kontaktu, brak odpowiedzi na smsy oraz telefony. Bardzo nie polecam

Jakub B.
@Kkk 31.01.2018 15:32

Idąc na rozmowę naczytałem się na tym forum tyle negatywnych komentarzy, ze zastanawiałem się czy warto. Rozmowa w Novotelu jak już zostało napisane. Sala była zmieniona, ale nawet nie pytając w recepcji, gdy wysiadło się z windy był duży monitor z nazwami firm i strzałkami. Wyświetlała się poprawna sala (czyli b, początkowo miało być E). Ludzie!!! Chcecie dostać się do pracy gdzie trzeba wykazać się intelektem, szybkim myśleniem i odwaga, a nie potraficie znaleźć sali? Zerknąć na monitor wielkości telewizora? Gdy nikogo nie ma pół godziny - zejść na recepcje i zapytać? Albo to jedna osoba trolluje, albo wszyscy którzy nie trafili odpadli w procesie naturalnej selekcji a firma miała mniej roboty. Gdybym to ja był szefem nie chciałbym takiego pracownika co nie potrafi czytać czy tez dopytać gdy coś jest nie tak... co więcej czekam na odpowiedz czy zostałem przyjęty i czytając te komentarze mam wrażenie ze faktycznie wypisuje je jedna osoba... obie prowadzące osoby miłe i na poziomie, wszystko dobrze wytłumaczyły i kilkukrotnie prosili zeby podzielić się pytaniami i obiekcjami jakie mam. Wyszedłem przemaglowany, ale zadowolony, mam nadzieje ze się odezwa. Moja rada: nNIE CZYTAJCIE TYCH BREDNI, widać ze były pracownik albo konkurencja ma dobra zabawę obrażając i psując imię dobrze działającej firmy. Pozdrawiam

Zostaw opinię o WelmaS - Rzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WelmaS