STALOBREX

• Pobórka Wielka

3. Opinie o pracodawcach Wysoka
  5. Opinie o STALOBREX

Opinie o STALOBREX Wysoka

Nie przegap nowości o STALOBREX!

xxx123xxx

17.12.2009 23:34

a ja miałem tam isc do pracy ta wasza piekna pani kadrowa na chama chciała mnie tam wciągnąc ale po tym co powiedziała to odmówiłem "zarobi pan 1100 zł a po roku może 1300. za 1300 zl to moge ja co najwyrzej przeleciec i to tylko od tyłu zebym nie musiał patrzec na jej [usunięte przez moderatora].
    PRACOWNIK

17.12.2009 13:22

Witam. Drażni mnie jedna kwestia.Wszędzie gdzie się pytałem i dowiadywałem o pracę w soboty mówiono mi że za pracę w sobotę należy się 12 godzin wolnego.Nie wiem ile w tym prawdy ale sięgnąłem po kodeks pracy i faktycznie się należy.Nie w każdym przypadku ale w naszym tak ze względu na to że w zakładzie występują czynniki szkodliwe dla zdrowia.Jeśli ktoś jest dobrze poinformowany na ten temat niech da odpowiedź na to forum. Uważam że ten kto napisał wypowiedź wyżej to mądry człowiek jestem dwoma rękami za i jak ktoś przyjdzie o podpis to nie ma problemu. Uważam że jak się razem weźmiemy założymy związki to będzie nam lepiej i będziemy mieć wpływ na tę firmę trochę.POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW OPRÓCZ ZŁODZIEI Z BIURA I ŻYCZĘ CO PRAWDA NIE ZA BOGATYCH ALE WESOŁYCH ŚWIĄT
    pracownica

17.12.2009 11:33

witam panowie po 1) gdzie jest regulamin wynagrodzenia?? powinien byc dostępny dla każdego pracownika i wywieszony na tablicy ogłoszeń a tego nie ma (lub jest ale dla nas niedostępny) za BRAK tego regulaminu firma płaci karę ! w tym regulaminie powinno byc wszystko jasno opisane a m.in. FUNDUSZ SOCJALNY!! powinno byc napisane czy jest czy go nie ma! więc panowie INSPEKCJA PRACY WARSZAWA!!! ( za brak udostępnienia regulaminu wynagrodzenia) Jeżeli jest fundusz socjalny (a musi byc) MY powinniśmy byc o tym poinformowani na piśmie! czy jest czy go nie ma i podpisac to! Do tej pory jak tam robie X lat nic takiego nie podpisywałam więc co??? INSPEKCJA PRACY WARSZAWA!!! 2) ZWIĄZEK ZAWODOWY można założyc nawet 3 związki w jednej firmie!!! 1szy- DZIAŁ SZLIFIERNIA + MIN.10 OSÓB 2 gi -DZIAŁ SPAWALNIA + MIN.10 OSÓB 3 ci -DZIAŁ OBRÓBKA + LASER+MIN 10 OSÓB Po co ma byc 1 związek i przedstawiciele nietykalni jak mogą byc 3 ZWIĄZKI (każdy dział) i przedstawiciele nietylaklni to daje przy założeniu 2 przedstawicieli w sumie 6 osób nietykalnych!!! którzy mogą bardzo dużo namieszac!!!!! NIE MUSIMY ICH WCALE INFORMOWAC O TYM ŻE ZAKŁADAMY ZWIĄZEK ZAWODOWY POPROSTU zakładamy i przynosimy pani kadrowej wypis z krajowego rejestru sądowego że w firmie Stalobrex jest zwiazek zawodowy!!!!! Mam nadzieję że po nowym bedziemy juz mieli dużo podpisów i zaczniemy ZABAWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    LECH

14.12.2009 08:51

SZANOWNI PRACOWNICY, JAK TAM PREMIA ROCZNA W TYM ROKU ??? TAK MOŻE ZACZNĄ SIĘ WYPOWIADAĆ OSOBY, KTÓRE TYM ZARZĄDZAJĄ: 1) DYREKTOR FINANSOWY - ? 2) KADROWA - ? 3) SPECJALISTA OD SPRAW B.H.P - ? 4) DYREKTOR PRODUKCJI - ? UWAŻAM, ŻE JAK SOBIE NAWAŻYLIŚCIE PIWA TO MIEJCIE ODWAGE TERAZ GO WYPIĆ. PODEJRZEWAM, ŻE TE OSOBY CZYTAJĄ TE FORUM NA BIEŻĄCO, WIĘC TAK MOŻE WIĘCEJ ODWAGI ( CZY W TEJ SPRAWIE TEŻ MUSICIE SIĘ ZAPYTAĆ KOLEGÓW Z FRANCJI, CZY MACIE NA TO POZWOLENIE ) DUŻA PROŚBA DO PANI DYREKTOR; JEŻELI CZASEM JEST PANI NA TYM FORUM, TO PROSZĘ TEGO CAŁKOWICIE NIE LEKCEWAŻYĆ !!! POZDRO DLA WSZYSTKICH ODWAŻNYCH KTÓRZY NIE BOJĄ SIĘ I NIE CHOWAJĄ GŁOWY W PIASEK & ZDROWYCH RADOSNYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.

11.12.2009 11:46

dzwoniłem do jednych ze związków wojewódzkich i nam pomogą mam kilkanascie podpisów od pracowników ale ta cała procedura trwa dość długo wreszcie zrobimy porządek w tym zakladzie

07.12.2009 11:45

Już jeden był, który mówił o związkach........ i został zwolniony. Impas.

03.12.2009 19:22

Kolego jako jeden z nielicznych zrobiłeś bardzo mało błędów ortograficznych. Każą pisze się przez "ż" a nie "rz". Nie jest to odmiana od czasownika w bezokoliczniku "karać" lecz "kazać", stąd pomyłka. Cała wypowiedź jak najbardziej ok. Pozdrawiam.

02.12.2009 20:50

Wypłata w tym zakładzie to jedna wielka pomyłka, jakiś kiepski żart!!!
    al

01.12.2009 18:41

spoko dali zaliczki
    były

01.12.2009 15:02

jak panowie zadowoleni z wypłaty???

30.11.2009 19:59

premie morze dadzą co
    OBECNY-PRACOWNIK

26.11.2009 18:56

Szkoda tej firmy zapowiadała sie fajnie jak sie przyjmowałem ,a teraz to za wszystko zabierają premie za to ze w koszu, który jest na papier jest kawałek plastiku, za to że człowiek był chory, albo za palete która leży na ścierzce. Zarobki to kpina i to bardzo wielka bo 1278zl na życie to za bardzo nie wystarczy, a zwłaszcza że pracujemy w przemyśle ciężkim a nie w piekarni!! Bez kursów na: wózek, sównice itd zarabiałem tyle samo co teraz po kursach!!!!! to po co mi te kursy!!!! chyba tylko po to ze jak sie zwolnie to bede musiał wam oddać ZŁODZIEJE ZAPCHLONE!!! Ale zima się za pare miesięcy skończy i wtedy podziękuje temu zakładowi na dobre, bo za takie pieniądze to wole pracować w hurtowni i wykładać horteksy na półki i nie wdychać tego pyłu co tam lata, po którym aż się chce wymiotować pod koniec dniówki.(a zapylenia przecież tam wcale nie ma:) chyba tylko w biurze). Zauważyłem że moi koledzy powoli sie zwalniaja , a było ich wielu, a teraz to juz paru zostało . Niebawem do nich dołącze jeszcze troche. POZDROWIENIA DLA CAŁEJ ZAKŁAMANEJ DYREKCJI LUDZIE Z WYSOKIEJ NAPEWNO BEDĄ PRACOWAĆ NA WASZYCH WARUNKACH BO W ICH SKLEPIE JEST TANIEJ NIŻ WSZĘDZIE!!!!! [usunięte przez moderatora]
    BYŁY

25.11.2009 23:29

pracowałem tam prawie 4 lata na początku było ok ale potem coraz gorzej a na końcu było już do [usunięte przez moderatora] ludzie w ogóle niezgrani nie umiecie wszyscy razem stanąć aby coś zmienić na lepsze to co wam karzą to robicie robią z was pajacy codzienne zebrania porażka A[usunięte przez moderatora]. kierownik co ten chłop tam robi,czuć od niego tylko stęchlizną(zmieniaj czesciej swe ubranie bo czuc ci powiem) i bhp ona jest jakaś nienormalna sami niech zakładają kaski nauszniki fartuchy itp. a nie wymyślają jakieś głupoty ten zakład to był dla mnie [usunięte przez moderatora]pracy i odradzam tam prace każdemu jak ktoś mi się pyta o to badziewie. A ty M,P naucz się pisać poprawnie bo nawet na tym forum widać twoje wypowiedzi. KTOŚ SŁUSZNIE NAPISAŁ STALOBREX TO WIELKA RODZINA SAME PO[usunięte przez moderatora] I NIEDOROBY
    były pracownik

22.11.2009 18:02

pracowałem kiedyś w tym zakładzie w porębie jak i na wysoce,czuje sentyment do tego zakładu,ale po tym co tu zobaczyłem to mnie zaskoczyliscie mówie tu z kierownictwie,mysle ze zdajecie sobie sprawe ze nikt do was nie przyjdzie do pracy,a pani prezes to was zwolni wszystkich,a tak było tam fajnie zarobki przyzwoite robota dobra, i do czego zescie dopuscili zeby tak was obgadywali wasi pracownicy wstyd mi za was,ale nie moja sprawa

21.11.2009 20:38

popieram w 100%. z drastycznymi działaniami (wstrzymanie produkcji) należy się wstrzymać do końca roku, jeżeli sytuacja będzie dalej trwała w impasie, to powyższe rozwiązanie jest nieuniknione. Warunki wynagrodzenia przedstawione przez cytowanego powyżej kolegę chyba tak bardzo nie obciążą budżetu firmy, która i tak na "taniej sile roboczej" takiej jak my zarabia bardzo dużo, tym bardziej, że kiedyś (lipiec, sierpień 2008) już płace były na przyzwoitym poziomie. pozdrawiam kumatych.
    oper a tor

21.11.2009 20:03

Po mojemu to jest świetny pomysł.Tylko jak znam nasz zarząd to trzeba będzie wstrzymać produkcję bo w podwyżki i premie nie wierzę-nie w tej firmie. Kiedyś biuro będzie płakać bo mimo że teraz mają dużo cv to nic im nie da. Po pierwsze nowy pracownik nie zrobi tyle co wykwalifikowany i produkcja zwolni. Po drugie nowy pracownik będzie się uczył obsługi maszyn. Po trzecie jak ktoś zobaczy jak jest w tej firmie to pewnie długo nie popracuje. Po czwarte jak potencjalny przyszły pracownik przeczyta to forum i się ''rozpyta'' jak tu jest,to prawdopodobnie nawet tej pracy nie przyjmie. JAK SIĘ KTOŚ MNIE BĘDZIE PYTAŁ JAK JEST W TEJ FIRMIE TO BĘDĘ MÓWIŁ PRAWDĘ CZYLI ODRADZAŁ I PROPONOWAŁ PRACE W BIEDRONCE!!!
    Jan Maria Rozpór-Rumba-Trzepiekoński

21.11.2009 18:12

ja - 2009-11-21 15:55:04 ludzie dajcie spokój nie narzekajcie wcale nie jest zle kasa na czas troszke za mala a jak komuś nie pasuje to niech sie zwolni nik nikogo nie trzyma unicie tylko narzekać a [usunięte przez moderatora]..no robicie lepiej poszukajcie roboty a nie szykanujcie zakladu Znam tylko jednego kierownika który mógł popełnić tyle błędów w tak krótkiej wypowiedzi.Mirosław.P nie wypisuj bzdur ,a forum zostaw nam,prawda musi ujrzeć światło dzienne.

Kontakt - STALOBREX

Paderewskiego 24 42-450 Wysoka

Branża główna: Konstrukcje metalowe
    bb

21.11.2009 18:06

a ja wiem ze chociaż zarabialibyście teraz 3000 to po pół roku bedzie Wam mało !!!!!! wiec pracujcie na takich warunkach a jak nie pasuje to podziekujcie ... cv jest duzo wiec.....

21.11.2009 17:58

Panowie proponuję narazie nic nie pisac wstrzymajmy się za kilka dni wypłata!!!! zobaczymy czy znowu zabiorą premię.Przed świętamii następna wypłata zobaczymy czy dostaniemy jak co roku premię roczną. Jeżeli dostaniemy myślę ,że wielu z nas się ucieszy. Panie Tomaszu niech pan będzie człowiekiem jak każdy z nas wiemy że pan to czyta. To forum to jak narazie druga droga żeby panu przekazac o co tak naprawdę nam chodzi a chodzi nam o wypłaty!!! Pierwsza droga już była jak my pracownicy przychodziliśmy do pana o podwyżki .Więc DO nowego roku oczekujemy na krok do przodu z pana strony!!! Koledzy ujmę to tak : 1) podwyżka dla każdego pracownika bez wyjątku 2) premia uznaniowa 100% co miesiąc BEZ POTRĄCEŃ!!!! 3) premia motywacyjna 300zł Netto!! no i oczywiscie premia roczna To nie są wygórowane oczekiwania bo to wszystko rok temu mięliśmy i byliśmy w duzej większości zadowoleni aż chciało sie pracowac( to była motywacja) , a to wszystko zostało nam zabrane!!!! Więc myslę że do nowego roku możemy sie ze wszystkim wstrzymac .Jeżeli zaś to nie przemówi do dyrekcji wtedy podejmiemy odpowiednie działania ku poprawie tzw. trzecia droga czyli wstrzymanie produkcji po nowym roku.
    brzydula

21.11.2009 16:57

Gdybym ja był dyrektorem było by inaczej , profesjonalnie, i jezeli miałbym dobrych pracowników takich jak niektórzy sa i byli (a wiele dobrych z prawdziwego zdarzenia się zwolnilo ) robił bym wszystko zeby mieli godne wynagrodzenie i czuli się docenieni . Ale ja to ja mam chec działania i widze problemy a najwazniejsze że lubie efekty mojej pracy a nie jak dyrektor T.H. osiadam na mieliznie i mam ludzi od wypychania mnie z niej. Dyrektorze niech się Pan wstydzi naprawde. Dyrektor moze mieć wrazenie ze jest ok bo ma wlazitylków cos na wzór łuk.B.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w STALOBREX?

latawiec

21.11.2009 16:30

kolego ty to lepiej szlifuj te latawce a nie bierz się za pisanie na forum,pisać będziemy my bo takie walisz błędy ortograficzne że głowa mała.dzięki.pracownik który zna ten zakład od strony dobrych czasów,jak przychodziła na zebrania poszczególnych działów pani prezes,i mówiła jak dobrze wyszliśmy w danym miesiącu.jeden miesiąc był lepszy od drugiego,aż uciecha było robić imprezy zakładowe.premie roczne i półroczne, atmosfera była bardziej przyjazna dało się porozmawiać nawet z dyrektorem HANKUSEM.a od kilku lat wszystko zrobiło się szare i monotonne, a teraz to tylko się robi zdjęcia i zabiera się każdy grosz,nie mówiąc ile ludzi przeszło przez ten zakład.accccccccch szkoda mówić co to się porobiło,idę coś wypić przy sobocie.piszcie mądrze i kulturalnie proszę was o to już nie obrażajcie kadry to też ludzie,może zrobią sobie rachunek sumienia że my też mamy takie same żołądki jak oni i chcemy pracować ale też zarabiać godziwe pieniądze. z poważaniem pracownik fizyczny.
    ja

21.11.2009 15:55

żona

20.11.2009 14:29

patrząc na to wszystko też rozumie naszych mężów małe zarobki,dzieci chorują ,leki drogie gdyby nie pomoc rodziców lub teściów co by to było.piszcie też kobiety.
    PAN

20.11.2009 09:39

to już sie robi nudne to co piszecie umiecie ino narzekać jak wam nie pasuje ten zaklad to sie zwolnijcie a nie będziecie ino szykanować ludzi ciekawe jak by na was ktoś tak najeżdżał ci co te(usunięte przez administratora) pisali to niech pokarzą jakimi są kozakami i zaniosą wypowiedzenia do (usunięte przez administratora) . ona z chęcią te zwolnienia przyjmie reprezentujecie sobą klasę (usunięte przez administratora) przez takich jak wy cierpią inni
    don juan

19.11.2009 23:24

pracownik - 2009-11-19 23:11:13 Jedna wielka banda samochód który zabiera złom ledwo może kontener z hali wytargać aż dęba staje a na fakturze tylko 14 ton co to ma być jawne oszustwo w biały dzień PARANOJA Siła razy ramię, w podstawówce o tym mówili przyjacielu. Śmiejecie się z Mirka, wytykacie błędy innym, a sami niewiele prezentujecie swoją osobą. czytając te wypowiedzi można jedynie wywnioskować, że jedni warci drugich. Po co te wpisy o magazynie, oczach itp??? Zwykła dziecinada i prostactwo. Jeśli na tej stronie faktycznie istnieje jakaś moderacja, to proponuje zamknąc ten temat raz na zawsze.
    ja

19.11.2009 23:13

ważyłeś że wieasz taki rzeczy
    ttttttttt

19.11.2009 23:09

może ty byś zostal kierownikiem bębna cwaniaku lub szlifiery

19.11.2009 23:04

Skoro pracujemy w koncernie Mittalu to niech nam wyrównają wypłaty.Ciekawe czy we Francji też zarabiają 1200zł jeśli tak to SORY a jeśli nie to ZŁODZIEJE

19.11.2009 22:58

Mirek nie patrz tak tępo w ten monitor tylko wyjdz na hale i zobacz czy sie bębęn kreci w dobrą strone WOLNIEJ
    pracownik hjdshgj

19.11.2009 22:52

Bo pan tomasz to tchórz tylko za plecami potrafi ludziom zabierać premie,niech może nam pracownikom pokaże swój pasek z wypłaty!!!dla nas 100 zł to jest dużo dla niego to nic!!!i gdzie tu sprawiedliwość!!!

19.11.2009 22:48

Więcej kierowników więcej jak my odejdziemy bedzie miał kto szlifować

19.11.2009 22:40

Kochana pani prezes odeszła pani na zasłużony urlop zostawiając nas i ten zakład w kękach kretynów tylko niech sie pani nie żdziwi że gdy pani wruci to to tylko ci KRETYNI zostaną a nas już nie będzie

19.11.2009 22:03

Jeszcze więcej piszcie o swoim dniu pracy albo kolegi, najlepiej tak z dokładnością, co do minuty to monitoring w firmie będzie zbędny. I przypominam wam, że nie tylko pracownicy fizyczni to czytają, ale inni też, więc chyba o premii " uznaniowej" za te arcydzieła będzie można zapomnieć. Albo coś z tym zróbmy albo zamknijmy gęby. Bo mocny w gębie jest każdy a jak trzeba zadziałać to nie ma języka i tylko kuli uszy po sobie.
    ślifierz

19.11.2009 20:25

ale zato na nocy można sobie pospać !! co nie spawacze!!

19.11.2009 16:32

ciekawe kiedy padnie ta firma jak myslicie panowie??

Zostaw merytoryczną opinię o STALOBREX