były pracownik23.11.2014 14:14
Pragnę w tym miejscu stanąć w obronie firmy i zaprzeczyć bezpodstawnym opinią jakoby w w/w firmie zatrudnienie podejmowało się za wspomniane 1680z brutto.
Wszyscy tak namiętnie twierdzący z perwersyjną wręcz dozą konsekwentności zwyczajnie kłamią szkalując dobre imię firmy. Zapominają oni, że do w/w podstawy dochodzi dodatek za pracę w godzinach nocnych i premia stanowiskowa łącznie ok. 100zł. Prawda jest taka, że nikt w tej firmie (pomijając sprzątaczki i ochronę, którzy nie mają nawet minimalnej) nie pracuje za 1200zł na rękę ponieważ firma Stalobrex będąca częścią grupy AlcelorMittal pragnącej zostać liderem BHP branży stalowej zapewnia swoim pracownikom na początku drogi kariery co najmniej 1300 a czasem nawet i 1320zł na rękę. Jako, że osiągnięcie sukcesu to droga długa wiąże się to z konsekwencją gratyfikacji za pracę we wspomnianej firmie na zbliżonym poziomie przez czas nieoznaczony. Użyłem tutaj słowa gratyfikacja dlatego, że w firmie tej czas wyraźnie oznaczony ma natomiast długość umowy i wnosi on 30 dni z możliwością zawarcia następnej ale tym razem na czas 4 tygodni. Jeżeli potencjalny pracownik zdecyduje się po raz kolejny pozostać w stosunku pracy podpisując kolejną umowę może liczyć już na 1 miesiąc.
Ludzie bądźcie poważnie. Myślenie nie boli.
Jeżeli w ofercie o pracę nie porusza się kwestii wynagrodzenia to chyba dlatego, że nie ma się w tej materii czym pochwalić i by nie odstraszyć potencjalnego pracownika od aplikowania, którego zawsze będzie można na rozmowie kwalifikacyjnej urobić wciskając mu kit, że te grosze to tylko tak na początku.
Z resztą o czym tu mówić. Kogo interesuje firma wystarczy, że podjedzie pod bramę o godzinie 14 i poczeka, aż zakład opuszczać będzie poranna zmiana. Widok powie sam za siebie.
"nie przesadzajmy już z tymi negatywnymi wpisami, jeśli ktoś pisze, że jest źle bo tak, to zastanówcie się co nam daje taka opinia? jak piszecie coś to prosze z argumentem od razu i tak ufamy sobie tylko na słowo... "
Ufasz sobie tylko na słowo a piszesz "nam". To pracujesz tam czy nie ? A skoro pracujesz to nie wiesz gdzie pracujesz i potrzebujesz się tego z forum dowiedzieć? Z resztą wystarczy spojrzeć na post (pisownię, formę itp.) by wiedzieć, że nie można zbyt wiele wymagać.
"Dobra! szybka piłka, potrzebuje pracy - widziałem ogłoszenie na stronie, ale nic tam nie ma konkrewtnego napisanego o pieniądzach jakie oferuje stalobrex. a to mnie najbardziej interesuje. Mig maga mam ale najważniejszą informacją dla mnie będzie kwestia wypłaty kasy ! czekam na te informacje pilnie! "
Stolec kogo obchodzi co masz. I tak pójdziesz na szlifierę za 1680 brutto + 100zł dodatku jak wszyscy bo taka jest polityka tej firmy. Może dzięki temu, że coś tam masz po roku dwóch uda Ci się od szlifiery uwolnić ale warunkiem jest to, że wcześniej nie pójdziesz po rozum do głowy i nie zmienisz roboty.
"chętnie się dowiem jak tam z kaską u Was?"
A dziękujemy nie ma problemu. Nie ma kaski to i problemu nie ma.
"Trzeba było chodzić do szkoły i uczyć sie a nie latać na wagary z winami.
Wydaje mi sie, że sie polepsza bo przyjmują ludzi.A jak sie komuś nie podoba to może myć gary za angoli, ja w Stalobrexie nie narzekam
pozdro "
Przyjmują ludzi bo się pogorsza i coraz więcej ludzi jest skłonna robić za cokolwiek byle mieć co dzieciom do gara włożyć zwłaszcza na takim zaścianku jakim jest powiat Zawierciański gdzie trudno móc w ofertach przebierać. Ale żeby to zrozumieć trzeba nie bać się bólu. Mitycznego bólu myślenia.
Gdybyś chociaż miał możliwość wypowiadania się o rzeczach jakie rozumiesz wiedział byś, że taki myjący gary dla Anglików żyje na o niebo lepszym poziomie finansowym i w o wiele lepszym komforcie fizycznym i psychicznym niż każdy z Was pracowników stalobrexu. Poza tym nie wiem jaką dla takowych ujmą jest używanie szmaty w pracy. Wydaje mi się, że lepiej jak człowiek w pracy szmaty używa niż kiedy jak ona jest traktowany a tak właśnie traktowani są pracownicy w/w firmy. No ale skoro ktoś w życiu tylko Stalobrex widział to jaki może mieć punkt odniesienia.
Pozdrowienia dla wszystkich pracowników Stalobrexu i nie przejmujcie się niebawem problemy się skończą bo albo wykończy was bieda albo firma.